17.04.11, 00:21
Prawdą jest, że kobieta nigdy nie zrozumie mężczyzny, ani on jej. Związek dwojga, to los na loterii. Uda się, albo nie. Gdyby maczanie ręki w lodowatej wodzie przez kilka minut miało wpływ na rozrodczość wśród ludzi, to byłby najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny:)
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Szczur. 17.04.11, 00:24
      No i?
      • grassant Re: Szczur. 17.04.11, 21:34
        chjw. :))
    • jan_hus_na_stosie Re: Szczur. 17.04.11, 00:26
      nie rozumiem jak się ma tytuł wątku do jego treści, no ale późno jest więc i może moja forma nie najlepsza :)
      • akle2 Re: Szczur. 17.04.11, 16:45
        Może chodzi o to, że szczur się rozmnaża w sposób niekontrolowany.
    • bonnie79 Re: Szczur. 17.04.11, 00:27
      nic nie rozumiem....
    • rata.sofisticada Re: Szczur. 17.04.11, 00:30
      Prawdą jest, że kobieta nigdy nie zrozumie mężczyzny, ani on jej.

W tej kwestii mam dosc nietypowe stanowisko, bo jestem optymista. Mysle, ze dosc dobrze rozumiem kobiety.
      • triismegistos Re: Szczur. 17.04.11, 09:07
        Tak, przez praktyki moczenia rąk...
    • triismegistos Re: Szczur. 17.04.11, 09:03
      Bulszit.
      • rata.sofisticada Re: Szczur. 17.04.11, 16:36
        Bulszit.

Wiem, ze, jak glosili poeci, latwiej zrozumiec tajemnice kosmosu i glebie oceanow niz kobieca psychike. I tak czesto klepali to przy entuzjastycznym aplauzie kobiet, ze powyzsze stwierdzenie robi niemal za dogmat. Ale ja nie wierze w te bzdury. Swietnie rozumiem kobiety i uwazam, ze troche instynktu, nowoczesnej psychologii i doswiadcznia wystarczy, aby to osiagnac. Poza tym smiem twierdzic, ze to zadna sztuka. Swoja wiedze o kobietach oddalbym bez zalu za mozliwosc zrozumienia wielu kwestii astronomicznych.
    • wicehrabia.julian Re: Szczur. 17.04.11, 09:14
      n.est.ce.pas napisała:

> Prawdą jest, że kobieta nigdy nie zrozumie mężczyzny, ani on jej. Związek dwojg
      > a, to los na loterii. Uda się, albo nie. Gdyby maczanie ręki w lodowatej wodzie
      > przez kilka minut miało wpływ na rozrodczość wśród ludzi, to byłby najskuteczn
      > iejszy środek antykoncepcyjny:)

jakie to głębokie, pewnie myślałaś nad tym cały dzień...
      • n.est.ce.pas Re: Szczur. 17.04.11, 13:46
        Owszem, głębokość moich przemyśleń była wprost proporcjonalna do pojemności butelki.
        Mówi się: piłeś - nie pisz na forum. Święte słowa:D
    • mallwia Re: Szczur. 17.04.11, 12:35
      www.youtube.com/watch?v=UYsUmi1OYsg
    • m.ocna Re: Szczur. 17.04.11, 15:32
      Pustka umysłowa na poziomie głupich i bezczynnych trollic z tego forum.
    • rzeka.chaosu Re: Szczur. 17.04.11, 17:31
      Hmm… looknęłam do wątku o maczaniu reki czyli porodzie i ręcę mi opadły – nie zdołałam nic odpisać.

Ze swojej strony proponuję też odmitologizowanie postaci żołnierza, wali i rywalizacji między mężczyznami/państwami, itp. Bo te mity są o wiele bardziej szkodliwe niż wszystkie mity związane z macierzyństwem.

A co do meritum: mnie wystarczy, że znajome, które przed porodem chciały mieć trojkę dzieci, po porodzie zdecydowały poprzestać na jednym krzycząc sobie "ku.wa, NEVEMORE". ;P

I co do rozrodczości: ani durne kampanie, ani statystyki, ani straszenie emeryturą, ani wmawianie, że to nic nie boli, nie wpłyną na rozrodczość Polek, bo decyzja o posiadaniu dziecka coraz częściej jest świadoma. Kobiety nie rodzą, bo tak trzeba, bo rodzina, chce, bo wszyscy rodzą. I wzdryganie się na wieść o kobietach, które nie chcą dzieci też nie pomoże.

Efekt będzie odwrotny od zamierzanego.
      • rata.sofisticada Re: Szczur. 17.04.11, 21:32
        Ze swojej strony proponuję też odmitologizowanie postaci żołnierza, wali i rywa
        > lizacji między mężczyznami/państwami, itp.

To ma miejsce juz od wielu pokolen. Wspolczesne fimy bardzo realistycznie ukazuja realia wojny.
        Generalnie byloby lepiej, gdyby kobiety zamiast obrony heroicznego wizerunku Matki Polki, poswiecily cala energie na walke o bezplatny dostep do bezbolesnych porodow.
        • rzeka.chaosu Re: Szczur. 17.04.11, 22:10
          Wizerunek Matki Polki to może radio ma ryja rozpowszechnia. Dziewczynom, które znam daleko do tego. I zapewniam cię, ze większość z nas o rodzeniu nawet nie myśli, a te które rodziły na pewno nie rozpatrywały swojego macierzyństwa w takich kategoriach w jakich ty je widzisz.
          • rata.sofisticada Re: Szczur. 17.04.11, 22:20
            I zapewniam cię, ze większość z nas o rodzeniu nawet nie myśli,

Laski nie robicie, sprowadzi sie dziewczyny z Chin. Beda rodzily i dbaly o polskich mezow bez fochow. Czasem mam wrazenie, ze Polkom wydaje sie, ze sa nie do zastapienia. Zareczam, ze tak nie jest.
            • rzeka.chaosu Re: Szczur. 17.04.11, 22:26
              Ok, ale to podobno faceci bronią się przed dziećmi i zakładaniem rodziny, a nie kobiety (legendarne jest już przymuszanie ich przez kobiety do ślubu). Więc raczej z Chin nie będą sobie sprowadzać kobiet do rodzenia, bo dzieci nie chcą.

Dziwne, jak kobieta chce ślubu i dziecka to ŹLE, jak nie chce to też ŹLE. Może lepiej weźcie się za te Chinki.
              • rata.sofisticada Re: Szczur. 17.04.11, 22:45
                Może lepiej weźcie się za te Chinki.

Ja w kazdym razie polecam czar chinskich kobiet. Czarujace, subtelne, inteligentne, pracowite i wierne. Mam o nich bardzo dobra opinie.
          • stephanie.plum Re: Szczur. 18.04.11, 11:14
            tak, tak, ja też zapewniam, o czymś tak obciachowym jak ciąża i poród nie myślimy, nie, skąd. no, może jakieś głupie gęsi myślą, ale na pewno nie kobiety na poziomie. bo my po prostu czujemy, że jesteśmy stworzone do wyższych rzeczy - jak praca biurowa na przykład.
            a jeślli już podejmiemy świadomą decyzję i wyprodukujemy sobie dziecko ppod ścisłą kontrolą medycyny, to podchodzimy do sprawy z właściwym nastawieniem - NEVERMORE!
            bo ciąża okropnie szkodzi urodzie, a posiadanie więcej niż jednego dziecka obowiązkowo obniży nasze IQ do poziomu IQ kupy w pieluszce.

o żadne macierzyńskie instynkty proszę nas nie podejrzewać, bo to czysta zniewaga.
            :~[]
            for the record - nie czytałam wątku o porodach. a na ten trafiłam przypadkiem, bo myślałam, że o gryzoniach będzie.
            :~)

• gobi05 Re: Szczur. 18.04.11, 08:01
        > I co do rozrodczości: ani durne kampanie, ani statystyki, ani straszenie emeryt
        > urą, ani wmawianie, że to nic nie boli, nie wpłyną na rozrodczość Polek, bo dec
        > yzja o posiadaniu dziecka coraz częściej jest świadoma.

Podatki kobieto, podatki tak wpływają na dzietność społeczeństwa.
        Młodzi Polacy wyjeżdżają do UK i tam się rozmnażają, bo i praca jest, i płaca, i benefity... W Polsce własny kąt to dla wielu pieśń przyszłości albo morderczy kredyt. W Polsce pracownik kosztuje pracodawcę. W Polsce płace są azjatyckie a ceny europejskie.

Tu widać efekty "polityki prorodzinnej" w Polsce, a nie strach przed porodem.
    • krwawa_orlica Re: Szczur. 17.04.11, 21:46
      > Prawdą jest, że kobieta

Prawda jest jak (_._), każdy ma swoją. <zasłyszane z forum>
    • lacido Re: Szczur. 17.04.11, 21:58
      n.est.ce.pas napisała:

> Gdyby maczanie ręki w lodowatej wodzie przez kilka minut miało wpływ na rozrodczość wśród ludzi, to byłby najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny:)

no chyba ze wzmagałoby to rozrodczość to unikaliby wody jak ognia ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka