Dodaj do ulubionych

Gdzie poznajecie?

20.05.11, 10:31
Dziewczyny, mam troche banalne pytanie, ale jednak mnie nurtuje...
Dobiegam do 30tki, jestem obecnie sama. Zastanawiam sie czy istnieja jakies potencjalne miejsca, gdzie mozna poznac faceta do zwiazku. Mam dosc bycia sama ...
Moje doswiadczenia do tej pory konczyly sie na knajpkach, klubach etc, ale nic konkretnego nigdy z takich znajomosci nie wyszlo, wydaje mi sie, ze bywalcy takich miejsc to tez dosc okreslona grupa i bynajmniej nie szukaja kobiety do trwalego zwiazku (choc kto wie, moze sie myle?).
Portale randkowe? Owszem, kilka par z mojego otoczenia tam sie poznalo i rzeczywiscie ludzie sa ze soba szczesliwi. Wiec moze taka opcja?
Sama nie wiem ... nie mam zbyt wielu znajomych, ciezko wiec poznac kogos przez kogos ...
Do tego wydaje mi sie, ze im czlowiek starszy, tym jest trudniej.
Napiszcie prosze gdzie poznalyscie swoich partnerow, potrzebuje rady i inspiracji :)
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:37
      mag29 napisała:

> Dziewczyny, mam troche banalne pytanie, ale jednak mnie nurtuje...
      > Dobiegam do 30tki, jestem obecnie sama. Zastanawiam sie czy istnieja jakies pot
      > encjalne miejsca, gdzie mozna poznac faceta do zwiazku.

Oczywiście - facetów do związku najłatwiej można spotkać w sobotę na głównym rynku każdego miasta. To takie tradycyjne miejsce ogłaszania swojej gotowości związkowej przez mężczyzn. Po prostu tam idziesz i sobie jakiegoś wybierasz. Tylko pamietaj żeby nie wybierać tych z stokrotką w butonierce - to geje.
    • triismegistos Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:38
      Śmieszy mnie stwierdzenie, ze w knajpach nie bywają ludzi, szukajacy stałego związku. Co to, jakiś ceber stoi na bramce i tych, którzy chcą zwiazku nie wpuszcza?
      • mag29 Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:40
        triismegistos napisała:

> Śmieszy mnie stwierdzenie, ze w knajpach nie bywają ludzi, szukajacy stałego zw
        > iązku. Co to, jakiś ceber stoi na bramce i tych, którzy chcą zwiazku nie wpuszc
        > za?

Nie. Byc moze patrze przez pryzmat doswiadczen swoich i swoich znajomych, ze z takich "knajpowych" znajomosci nigdy nic powazneijszego sie nie wydarzylo ...
        • pepsikola Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 19:09
          mam takie samo zdanie. znam jedna pare co poznala sie na dyskotece. juz wiecej przez internet. ale najwiecej:) przez znajomych. oczywiscie mozna spotkac na ulicy, ale to raczej domena nastolatkow, 20paro latkow - wiem z doswiadczenia:) jak sie bylo mlodym latwiej bylo byc zaczepionym przez grupke chlopakow:)
      • wersja_robocza Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:41
        No przecież łażą tu tacy, co opowiadają, że w knajpach to tylko uprawia się seks po kiblach. Dziewczę przeczytało i knajpy wykreśliło z terenów łowów.
        • mag29 Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:46
          wersja_robocza napisała:

> No przecież łażą tu tacy, co opowiadają, że w knajpach to tylko uprawia się sek
          > s po kiblach. Dziewczę przeczytało i knajpy wykreśliło z terenów łowów.
          Dziewcze nie przeczytalo oraz dziewcze nie wykreslilo. Dziewcze pyta o Wasze zdanie.

• triismegistos Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:48
            To doradzam, portale randkowe. Konkretnych ci nie polecę, bo na tych, z których ja korzystam na pewno nie znajdziesz faceta do związku, ale popytaj.
            • mag29 Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:50
              triismegistos napisała:

> To doradzam, portale randkowe. Konkretnych ci nie polecę, bo na tych, z których
              > ja korzystam na pewno nie znajdziesz faceta do związku, ale popytaj.

Wielu ich (portali) na polskim rynku raczej nei ma :-) wiec i wybor mocno zawezony ...
        • mahadeva Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 20:32
          klub to nie sa warunki do ocenienia, co facet soba reprezentuje
          gdy jeszcze chodzilam, sama wygladalam dziwnie :) juz nie mowiac o halasie i wplywie alkoholu..
          trzeba sie poznac na spokojnie, w bardziej naturalnym srodowisku
      • maitresse.d.un.francais Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 16:57
        Co to, jakiś ceber stoi na bramce i tych, którzy chcą zwiazku nie wpuszc
        > za?
        Cerber. Ceber wygląda tak:

https://www.saunasc.pl/products/wypo/big/61.jpg
      • lacido Re: Gdzie poznajecie? 23.05.11, 21:54
        może i bywają ale zaczepiają raczej oszołomy - piszę z autopsji :)
    • dzioucha_z_lasu Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:40
      Zapisz się gdzieś - kurs rysunku, tańca, tai chi, jazda konna, siłownia, zacznij uczestniczyć w życiu jakiegoś forum/strony fanowskiej - bo ja wiem, co lubisz - może miłośników motyli, albo prozy Grzędowicza.. Nie bój się wyjazdów integracyjnych - są fajne, poznasz nowych ludzi i nie wykluczone, że i jakiegoś fajnego faceta. Portale randkowe to raczej dla nastolatków i poszukiwaczy szybkiego seksu...
      • triismegistos Re: Gdzie poznajecie? 20.05.11, 10:43
        Niekoniecznie masz racje co do portali randkowych. Ja mam bardzo dobre doświadczenia własne i znajomych.
      • pepsikola Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 19:11
        mnie wlasnie dziwia nastolatki na takich portalach. przeciez to najlepszy wiek na poznawanie ludzi: szkola, wypady ze znajomymi, nieszczesne dyskoteki:)
    • dystansownik Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 16:51
      Podejrzewam, że wielu facetów szukających kobiet, też nie wie gdzie szukać tych wolnych, które chciałyby związku.
      • simply_z Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 17:09
        w wiekszych miastach jest wiecej chyba wolnych kobiet niż mężczyzn.
        acha odradzam kursy jezykowe ,o ktorych zawsze trabicie;)
        chodzilam na takowe ( w celu nauki ,nie łapania) i z reguły na zajeciach było max 2 facetow.;)
        • maitresse.d.un.francais Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 17:12
          chodzilam na takowe ( w celu nauki ,nie łapania) i z reguły na zajeciach było max 2 facetow.;)

Taaa, ja też. Na jednym był facet sztuk jedna i mu się nie podobał mój talent językowy, więc mnie mobbował.
          • simply_z Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 17:25
            haha no zdarzają się i tacy..
        • dystansownik Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 17:47
          > w wiekszych miastach jest wiecej chyba wolnych kobiet niż mężczyzn.

Wątpię. Nawet jeśli, to ten nadmiar wolnych kobiet pewnie nie jest zainteresowany, bo całkowicie poświęca się karierze. :D
          • simply_z Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 18:09
            a może po prostu odstraszasz ich wyglądem gościa z budowy;)
    • gr.eenka Mnie koleżanka 21.05.11, 18:16
      też radziła iść do jakiegoś klubu dla samotnych
      tylko w moim wieku to już jakieś wieczorki zapoznawcze ?
      :)
      • mag29 Re: Mnie koleżanka 21.05.11, 19:26
        Ano wlasnie ... dzis poznalam fajnego faceta, ale z Katowic (a ja mieszkam w Warszawie)... cholera ...
    • mahadeva Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 20:29
      portale randkowe, praca, znajomi (imprezy)
    • brown_aurelia Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 20:39
      może zapisz się na jakieś kółko zainteresowań, gdzie są sami faceci?
      ja mojego chłopaka poznałam w akademiku, był moim sąsiadem :)
    • cafem Re: Gdzie poznajecie? 21.05.11, 20:43
      A jakiś wypad turystyczny? Ciepłe kraje, zwiedzanie, spływy, narty - co kto lubi?
    • to.niemozliwe Re: Gdzie poznajecie? 22.05.11, 04:30
      A jaki powinien miec profil zainteresowan, zeby byl godny Twojej uwagi? :-)
    • zmienna_elfka Re: Gdzie poznajecie? 22.05.11, 18:08
      Z moich doświadczeń - szkoła, portal randkowy, znajomy znajomych na grillu, syn sąsiadów, praca wakacyjna. Ale tak jak się teraz zastanowię to nikt nie da Ci 100% pewności poznania kogoś. Obecnie też mam ten problem - jestem już jakiś czas sama i zaczyna mi to powoli przeszkadzać. A wszystkich facetów jakich poznaje nie interesuje nic trwalszego tudzież oni mnie nie interesują. Poza tym to uczucie samotności jeszcze nie jest desperacko nasilone, na razie tylko lekko łaskocze :)) Jak przejdzie do wyższego stadium - zacznę chyba poważniej do tego podchodzić. W każdym razie miej oczy szeroko otwarte! Powodzenia!!
    • klawiatura_zablokowana Re: Gdzie poznajecie? 22.05.11, 18:17
      Na babskiej wódce.
      Miała być babska, ale się przypętał i tak się to potoczyło ;)
      • mag29 Re: Gdzie poznajecie? 23.05.11, 20:06
        klawiatura_zablokowana napisała:

> Na babskiej wódce.
        > Miała być babska, ale się przypętał i tak się to potoczyło ;)
        >
        A wiesz co? Moi ostatni dwaj faceci zostali poznani dokladnie w taki sposob...
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Gdzie poznajecie? 23.05.11, 20:22
        klawiatura_zablokowana napisała:

> Na babskiej wódce.
        > Miała być babska, ale się przypętał i tak się to potoczyło ;)

No chyba po to babskie wódki są, prawda? :D
    • wicehrabia.julian Re: Gdzie poznajecie? 23.05.11, 21:45
      mag29 napisała:

> Dobiegam do 30tki, jestem obecnie sama. Zastanawiam sie czy istnieja jakies pot
      > encjalne miejsca, gdzie mozna poznac faceta do zwiazku.

cafe.pl i przestań nudzić
    • lacido Re: Gdzie poznajecie? 23.05.11, 21:50
      wszędzie :)
    • po-trafie Re: Gdzie poznajecie? 24.05.11, 12:12
      - kursy sztuk walki (duzo fajnych facetow, niekoniecznie bezmozgich miesniakow, a jakie salta robia!) np. capoeira, aikido, karate, tai chi ale tez kickboxing. Ale nie jakies lekcje raz w tygodniu na silowni, tylko kluby sportowe, gdzie ludzie poznaja sie na treningach, przestawiaja sobie, po treningu zdarza sie im pojsc na sok czy inne piwo (na silowniach ludzie czesto po prostu bez slowa wychodza z szatni);
      - inne kluby sportowe (wspinaczka, tenis);
      - ludzie organizuja tez grupy w ktorych biegaja razem;
      - jesli lubisz to np kluby milosnikow fantastyki;
      - kursy majace lekcje w grupach - nowy jezyk, kreatywne pisanie itp.
      - znajomi znajomych znajomych;
      - internet, ale nie portale randkowe tylko raczej serwisy gromadzace fanow jakiegos tematu, ze spotkaniami grupowymi na zywo (przy turystyce i checi poznawania ludzi z innych miejsc oraz dzielenia sie z nimi swoja wiedza - couchsurfing, ale tez kluby jezdzieckie, milosnikow jakiejs muzyki, jakiejs literatury, jogi, bylych harcerzy, motocykli etc.). Znajdz jakas swoja pasje, znajdz grupe w twojej okolicy ktora podziela te pasje i ja spotkaj;
      - dzialania charytatywne (wolontariat).
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Gdzie poznajecie? 24.05.11, 12:40
        po-trafie napisała:

> - kursy sztuk walki (duzo fajnych facetow, niekoniecznie bezmozgich miesniakow,
        > a jakie salta robia!) np. capoeira, aikido, karate, tai chi ale tez kickboxing
        > [...]
        > bylych harcerzy, motocykli etc.). Znajdz jakas swoja pasje, znajdz grupe w two
        > jej okolicy ktora podziela te pasje i ja spotkaj;
        > - dzialania charytatywne (wolontariat).

To wszystko prawda, ale z jedną uwagą. Wszystkimi tymi zajęciami należy zajmować się dla nich samych, a nie z premedytacją aby chłopa znaleźć.
        • princessjobaggy Re: Gdzie poznajecie? 24.05.11, 12:47
          Hahaha, wyprzedziles mnie!
      • princessjobaggy Re: Gdzie poznajecie? 24.05.11, 12:46
        > - kursy sztuk walki (duzo fajnych facetow, niekoniecznie bezmozgich miesniakow,
        > a jakie salta robia!) np. capoeira, aikido, karate, tai chi ale tez kickboxing
        > . Ale nie jakies lekcje raz w tygodniu na silowni, tylko kluby sportowe, gdzie
        > ludzie poznaja sie na treningach, przestawiaja sobie, po treningu zdarza sie im
        > pojsc na sok czy inne piwo

Nie sugerujesz chyba, zeby ladowala sie w jakas sztuke walki tylko po to, zeby poznac nowa pare gaci? Ci fajni faceci chodza tam, bo lubia, a autorka jak ta glupia bedzie tylko czekala do nastepnego wyjscia na sok. Ja takie kobiety nazywam paletajacymi sie pod nogami rozpraszaczami.
        • po-trafie Re: Gdzie poznajecie? 24.05.11, 14:46
          Niktorzy przychodza bo chca walczyc, inni bo chca schudnac, jeszcze inni bo fajne panny/faceci.
          Duza czesc zrezygnuje, a duza czesc sie wkreci bardzo bardzo i zostanie przy tym na dlugo :-)

Mysle, ze do sprobowania nowej rzeczy kazda motywacja jest dobra :>
    • wez_sie jesli jestes brzydka albo mocno przecietna 24.05.11, 12:34
      i nie chodzi tylko o "naga" urode, ale tez o ubior, styl zycia i bycia, to nie masz szans na poznanie nikogo ciekawego DO ZWIAZKU.
      po prostu masz zbyt wygorowane wymagania.
      poza tym mysle, ze z takim podejsciem (w klubie tylko seks w kiblu) nie masz pojecia w ogole o zyciu.
      moze idz na forum RPG albo jedz na jakis rajd chrzescijanski - tam masz wieksze szanse.
      jesli to nie pomoze, to mozesz spokojnie przygarnac kolejnego kotka.

i pamietaj: TO TYLKO I WYLACZNIE TWOJA WINA (i twojej mamusi)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka