Dodaj do ulubionych

Moze mi to ktos wytlumaczyc?

24.05.11, 15:40
Nie rozumiem na czym polega fenomen obcokrajowcow.

Przyjezdza taki do dzikiego kraju, jakim jest Polska, a panienki za takim szaleja. Kazda chce poznac, kazda chce by taki sie nia zainteresowal.

Chyba kazda wolna studentka miala blizszy kontakt z jakims obcokrajowcem.
Gdzie sie nie obejrze to widze badz slysze o mlodych laniach, ktore spotykaja sie z facetami z zagranicy.

Na czym to polega, ze taka jedna z druga nie potrafily sie zwiazac z nikim przez 20 lat, a zjawia sie gosc "z zachodu" i juz wielce zakochana?

Wchodze se na onet i patrze, a tam - KLIK
Obserwuj wątek
    • soulshunter2 Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:44
      jedz na Ukraine albo Bialorus to sam sie przekonasz. Po namysle lepiej jedz do Mozambiku lub Zimbabwe.
      • ursyda Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:45
        i nie wracaj
    • wersja_robocza Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:45
      To on nie jest czarny?
      • simply_z Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:48
        mulat
      • soulshunter2 Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:48
        nie jest czarny, ale czarne kobiety po przez zrobienie sobie bachora z bialym podnosza swoj status spoleczny o 100 punktow procentowych.
        • agata_abbott Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:52
          100% jak już, nie o 100 punktów procentowych.
          :P
        • akle2 Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 19:14
          Czyli sam król wioski się teraz nimi zainteresuje? :P
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 15:54

> Wchodze se na onet i patrze, a tam - KLIK

Ja nie rozumiem jak mogłeś wejść na onet i kliknąć coś o jakieś pietruszce...

>
      > Chyba kazda wolna studentka miala blizszy kontakt z jakims obcokrajowcem.
      Co rozumiesz przez bliższy kontakt? Że rozmawiała czy że dała się przelecieć?

> Na czym to polega, ze taka jedna z druga nie potrafily sie zwiazac z nikim prze
      > z 20 lat, a zjawia sie gosc "z zachodu" i juz wielce zakochana?
      A to jest akurat znany efekt psychologiczne - nowe i nieznane jest fajniejsze.
      I nie dotyczy to tylko facetów.
    • maitresse.d.un.francais Na tym kąbi że 24.05.11, 15:58
      jesteś tłusty, prostak i źle traktujesz kobiety.

Dlatego najchętniej wybiłbyś całą konkurencję do nogi, ale rodaków ci nie wypada wybić, więc odreagowujesz na cudzoziemcach.
    • rozczochrany_jelonek Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 16:10
      powody takiego zachowania to głównie kompleksy, przeświadczenie że będąc polką jest się kimś gorszym i tym podobne ;)
    • princess_yo_yo Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 16:29
      proponuje wizyte u specjalisty od glowy, nikt inny nie jest w stanie wytlumaczyc tego typu paranoi i problemow z postrzeganiem rzeczywistosci. tam sie dowiesz dlaczego masz obsesje na punkcie polek zadajacych sie z obcokrajowcami i paru jeszcze innych rzeczy.
      • maitresse.d.un.francais Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 16:34
        princess_yo_yo napisała:

> proponuje wizyte u specjalisty od glowy

Chirurga czaszkowego?

Nie cierpię określeń "problemy z głową"/"specjalista od głowy".
        • princess_yo_yo Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 17:50
          chirurg czaszkowy? nie wiedzialam ze jest cos takiego, moze neurochirurg?
          jak sie ma problemy z glowa to sie idzie do specjalisty od glowy, nie jestem w stanie stwierdzic przez internet ktory bedzie odpowiedni w tym przypadku, zwlaszcza ze zaburzenia w postrzeganiu rzeczywistosci i daleko posunieta paranoja moga byc rowniez objawami np. guza mozgu a wtedy neurochirurg przydaje sie jak najbardziej.
          • maitresse.d.un.francais Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 22:13
            princess_yo_yo napisała:

> chirurg czaszkowy? nie wiedzialam ze jest cos takiego, moze neurochirurg?

czaszkowo-szczękowo-twarzowy

> jak sie ma problemy z glowa

problemem z głową to łupież jest, chodzi ci o problemy z psychiką/emocjami

• princess_yo_yo Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 23:46
              podoba mi sie to wybiorcze cytowanie :-)

od lupiezu tez sa specjalisci, tak jak od innych problemow z glowa :D
    • niebieski_lisek Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 16:43
      Ehh, erasmus... :) Myślę że fenomen polega na tym, że jeżeli ktoś zdecydował się na wyjazd do innego kraju to zazwyczaj jest śmiałą, niezakompleksioną osobą, która łatwo nawiązuje kontakty, również te damsko - męskie. Żeby być sprawiedliwą, to nie zauważyłam żeby dziewczyny piszczały na widok każdego obcokrajowca - przerysowujesz temat.
    • po-trafie Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 16:49
      albo opbracasz sie w spaczonym otoczeniu albo twoje otoczenie to ludzie opisywani w brukowcach.
      zdecydowana wiekszosc studentem nie ma kontaktu z obcokrajowcami albo na takich nie leca,
      studenci z wymiany nie ciesza sie nie wiadomo jakim powodzeniem, a obcokrajowcy nie bedacy studentami najczesciej bywaja starymi grubymi turystami.

Jesli natomiast ktos nie jest na wymianie i nie jest starym i grubym turysta, to zyskuje nieco na bycia ciekawym bo odwiedzenie Polski jest oryginalnym i ciekawym wyborem. Tak jak wyjazd mlodego Polaka do Gruzji, Moldawii czy Estonii.
    • kobieta_z_polnocy Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 16:53
      Wyjaśnienie jest bardzo proste. Taki obcokrajowiec jest obietnicą czegoś innego (w domyśle "lepszego"). Kobiety marzą o lepszym życiu - łatwiejszym, barwniejszym, ciekawszym, po prostu innym od szarości znanych ulic i bladolicych słowian. Dodajmy do tego ogólne przekonanie, że "u nas wszystko jest beznadziejne, a zagranicą lepsze" i już przestaje dziwić, że obcokrajowiec jest tak popularny.
      • princessjobaggy Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 17:02
        kobieta_z_polnocy napisała:

> Wyjaśnienie jest bardzo proste. Taki obcokrajowiec jest obietnicą czegoś innego
        > (w domyśle "lepszego"). Kobiety marzą o lepszym życiu - łatwiejszym, barwniejs
        > zym, ciekawszym, po prostu innym od szarości znanych ulic i bladolicych słowian
        > . Dodajmy do tego ogólne przekonanie, że "u nas wszystko jest beznadziejne, a z
        > agranicą lepsze" i już przestaje dziwić, że obcokrajowiec jest tak popularny.

Masz racje. Tylko skad te kompleksy?
        • kobieta_z_polnocy Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 17:11
          No jak to skąd? Od dzieciństwa żyjemy w przekonaniu, że nie ma bardziej beznadziejnego państwa niż nasze. To jest w zasadzie nierozerwalny element naszej kultury. Dodajmy do tego, że ogólnie kobiety są bardziej "mobilne" w społeczeństwie, w sensie "awansu społecznego", który automatycznie zakłada związanie się z "odpowiednim" mężczyzną. A jaki mężczyzna jest bardziej odpowiedni niż egzotyczny, przystojniejszy cudzoziemiec, który budzi ciekawość i nadzieję?
      • kombinerki.pinocheta Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 06:47
        Jednak mozna krotko, zwiezle i na temat.
        Uczcie sie maniury od tej pani.

Myslisz, ze takie pokazanie sie z chlopakiem z zagranicy na imprezie podnosi status kobiety wsrod znajomych? :))
    • poecia1 Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 17:48
      Nie każda, ja nie miałam, ani bliższego, ani nawet dalszego. I co mi zrobisz?
    • paco_lopez Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 18:17
      myślę, że przesadzasz i masz kompleksy. swoją drogą jednak gdybym był kobietą to wybierałbym takich z twarzami o kształcie bardziej prostokąta niz koła.
      • kombinerki.pinocheta Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 06:48
        Jasne, ze przesadzam i nie kazda, ale to czeste zjawisko.
    • akle2 Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 19:12
      Proste - suma zysków i strat.

O jakie studentki chodzi, które nie potrafiły się z nikim związać przez 20 lat? Jeśli ktoś jest w średnim wieku i chce iść na studia, to mu się szacun należy, a nie krytyka :]
      A co z tymi, którzy byli w różnych związkach?
      To tak na marginesie. Bo sam problem związków z obcokrajowcami jest sprawą marginalną.

• kombinerki.pinocheta Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 06:49
        > Jeśli ktoś jest w średnim wieku i chce iść na studia, to mu się szacun należy,
        > a nie krytyka :]

Nie rozumiem.

> A co z tymi, którzy byli w różnych związkach?

Nie rozumiem.
    • triismegistos Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 20:00
      Też miałam kontakt z cudzoziemcem. Z takim jednym Ukraińcem, mniam :)
      • kombinerki.pinocheta Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 06:50
        Super. Jak zawsze sporo wnioslas do dyskusji.
        • triismegistos Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 12:53
          No co, wyjatkowo zamiast wyśmiać twoje teorie potwierdziłam. Co prawda cudzoziemiec był jeden a Polaków więcej, ale był to był i to się liczy.
    • six_a Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 24.05.11, 22:42
      popatrz na siebie jak na polaka, to zrozumiesz.
      smerfy marudy metrtrzydzieści w kapeluszu i butach o różnych rozmiarach.
      • marguy Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 01:04
        Kim jest Julia Pietrucha?
      • kombinerki.pinocheta Re: Moze mi to ktos wytlumaczyc? 25.05.11, 06:50
        Siksa, smakowalas w jakims cudzoziemcu?

Afryka? :))
        • wez_sie pewnie... 25.05.11, 13:56
          pewnie DORABIALA na zachodzie.
          wiadomo jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka