belissimo 28.05.11, 16:30 Czy ktoś ma za sobą próbę samobójczą? Jak poukładac później życie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berta-death Re: Samobójstwo 28.05.11, 16:40 Lepiej poszukaj jakiegoś forum specjalistycznego dla osób z tego typu problemami. Albo skorzystaj w realu z jakiejś grupy wsparcia, czy terapii grupowej. Odpowiedz Link Zgłoś
noemi123 Re: Samobójstwo 28.05.11, 16:42 Miałam dwie... Co potem? Rozryczałam się potwornie, pòźniej zrobiło mi się głupio, że chciałam się zabić pomimo posiadania cudownej còrki, że tamten degenerat społeczny nie był wart mojego samounicestwienia. Otrzàsnęłam się, wstałam z podłogi, podniosłam nòż, wyszłam z łazienki. I żyję. Z dnia na dzień coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Samobójstwo 28.05.11, 16:47 Tak jak inni, wstajesz i żyjesz, zmagasz się z problemami, raz jest lepiej raz gorzej, czasami otaczają cię osoby które kochają, czasem nikt. Bezsens życia jest tak głęboki jak stąd do jądra ziemi. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: Samobójstwo 28.05.11, 18:28 Samobojstwo to efekt depresji, ktora mozna leczyc, albo powaznego kryzysu zyciowego. I z jednym i z drugim mozna sobie poradzic. Najlepiej skorzystac z pomocy Osrodka Interwencji Kryzysowej. Wiekszosc miast takie posiada. Pomoc jest bezplatna i calodobowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: Samobójstwo 28.05.11, 18:46 Mozesz zaczac brac antydepresanty i probowac zapomniec co sie stalo, czasami sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: Samobójstwo 28.05.11, 19:01 Ja miałam tylko myśli takowe, kiedyś dawno temu, jak przychodziło co do czego, to stwierdzałam, że za bardzo życie kocham jednakowoż. Ale same myśli takowe rodziły we mnie obawę, że cóś ze mną nie tak, na szczęście minęły bezpowrotnie z okresem dojrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Samobójstwo 28.05.11, 20:14 gdybym ja miał myśli samobójcze to przed zrobieniem sobie kuku najpierw zrobiłby kuku pewnej osobie, która zaszła mi za skórę :] Odpowiedz Link Zgłoś
mariela1987 Re: Samobójstwo 28.05.11, 20:31 są różne ,,rodzaje" prób samobójczych. Wszystko zalezy od tego czy chciałaś naprawdę sie zabić czy tylko zwrócic na siebie uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Samobójstwo 28.05.11, 22:41 nie wiem, ale to wygląda jak namawianie do przestępstwa. W takich sytuacjach to ja bym wolała, aby ta osoba trafiła pod opiekę lekarską Odpowiedz Link Zgłoś
grejfrutowyrum Re: Samobójstwo 28.05.11, 22:58 Jaki zbieg okoliczności, właśnie leci kawałek z tego filmu: Underwolrld "Born Sliping" na PR IV Odpowiedz Link Zgłoś
timetotime Re: Samobójstwo 28.05.11, 23:16 Kilka razy brakowało bardzo niewiele. Szłam wtedy do pokoju chłopców, patrzyłam na moje śpiące dzieci i postanawiałam trwać, dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Samobójstwo 29.05.11, 19:04 > Czy ktoś ma za sobą próbę samobójczą? to zazwyczaj ostateczny skutek cieżkiej i nieleczonej depresji albo się udaje i potem nie ma nic albo się nie udaje i potem życie układa się samo (bo próba to dno depresji) w takich przypadkach ja sobie przypominam przypadek Napoleona B. który w 1793 roku był po studiach, bez pracy, bez kobiety, bez mieszkania ba nawet bez pieniędzy na obiad czy fryzjera który cały dzień spędzał w urzedach żebrząc o jakąkolwiek pracę z zewsząd wyganiany i popychany a 10 lat później..... może to i megalomańskie ale 1. autentyczne 2. pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Samobójstwo 29.05.11, 19:16 czytając to co napisałaś to dobrze zrobiłam - to co zrobiłam. :) a ten przykład z Napoleonem chyba nie do końca jest trafiony. Wprawdzie był mały, później wielki , ale i tak źle skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Samobójstwo 29.05.11, 19:26 ale i tak źle skończył. a to niby czemu? spokojnie na emeryturze na rachunek podatnika brytyjskiego były duużo gorsze upadki Gustaw IV Adolf zaczynał jako król a skończył jako włąściciel taniego hoteliku w Alpach i to się nazywa upadek! Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Samobójstwo 29.05.11, 19:39 zwłaszcza, gdy do tego hoteliku przyjeżdza następca na tronie, będący nota bene wnukiem rzeźnika z Bordeaux:P zdzierżyć takie coś oto dopiero jest wyzwanie! Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Samobójstwo 29.05.11, 19:46 a wiedziałam, że dobrze mieć w rodzinie rzeźnika - niestety nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś