Dodaj do ulubionych

Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu?

01.08.11, 23:12
Jak czesto Wam się zdarza?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:13
      hormonów, przed okresem, czyli co miesiąc.
    • salma75 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:15
      Rzadko się zdarza, ale jeśli już to z powodu choroby dzieci albo zwierzaków.
      • leziox Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:28
        Nie wiem co zrobic z kasá i to mnie frustruje.
        • salma75 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:29
          leziox napisał:

> Nie wiem co zrobic z kasá i to mnie frustruje.

Ślij do mnie! Przeznaczę na leczenie swoich zwierząt :D.
          I obojgu nam ulży :).
        • six_a Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:31
          kup polskie znaki;)
          • leziox Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 05:32
            Mam polskie znaki ale nie chce mnie sie ich ciagle przelaczac.
            I tak,gdy ktos chce,doskonale mnie zrozumie.
      • i_leniuszka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 08:36
        Czasami nadchodzi, jak czarna chmura. Bywa, że przygniata całą sobą bo nie masz w tym mimencie tej jednej osoby, która cię zrozumie, czasami sama wpędzę się w dół czarny, ale po tym szybko się podnoszę z nową energią. Najczęściej to jednak samotność. Spowija całą mnie i nie odpuszcza. Krótkie spotkania i rozmowy chwilowe niewiele dają. Potrzebna jest noc przegadana, poprzytulana, potrzymana za rękę. A ta nie zawsze jest możliwa.
    • palya Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:37
      ostatnio brak pracy, ale pocieszam się tym, że nie mam kredytu we frankach..
      czyli dół, ale mogło być gorzej
    • disa Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 01.08.11, 23:40
      ja mam zawsze jak dostaje rachunki i fv do płacenia
      chciałabym mieć tyle ile muszę miesięcznie wydawać na zobowiązania ;/
      masakra
      • wez_sie Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 08:42
        czyli zarabiasz mniej niz wydajesz?
        ciekawe :)
        • disa Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 15:43
          nie zupełnie, ale czynsze, rachunki, fv, leasingi, pensje pracowników itd .....
          o takie pieniądze mi chodzi -fajnie by je było zarabiać i zostawiać - a one idą dalej ;]
    • funny_game Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 09:23
      Z powodu siebie, z powodu jakiegoś dziwnego pędu (potrzeby?) do zdołowania się raz na jakiś czas, posiedzenia w norze, poużalania się. Raz na jakiś czas zazwyczaj wypada na przednówku. I, o dziwo, dość kreatywny okres to jest. Mój dół to nie leżenie i wzdychanie, tudzież szloch.
      • kosc_ksiezyca Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 10:19
        O to to! Posiedzenie w norze i poużalanie się + czasem hormony, to jest to. :)
    • potworski Z żadnego= 02.08.11, 10:22
      Trzymam się sentencji:
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead.
      • facettt z braku kasy 04.08.11, 20:51
        gdy ja mamy, to ze wszystkim sobie radzimy.
    • princessjobaggy Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:07
      Prawdziwe doly zdarzaly mi sie rzadko. Te male czasem sa potrzebne do nabrania perspektywy, podladowania akumulatorow, zresetowania.

Od kilku miesiecy trzyma mnie taki mocniejszy, egzystencjalny. Zawieszenie i obojetnosc. Dola o podobnej mocy mialam tylko raz w zyciu.
      • vandikia Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:37
        no ale widzisz, pocieszające jest to, że to mija
        uważam, że jak ktoś raz przeszedł coś "mocnego" w życiu, to później jest mu łatwiej, bo na własnej skórze człowiek się przekonuje, że fortuna kołem się toczy :)
    • kiira_korpi Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:14
      Ja mam zawsze dołka przedurlopowego. Dołuje mnie to, że znowu muszę gdzieś jechać i rozmawiać z obcymi ludźmi. I tak dwa razy w roku. Kaszana.
      ;)
      • funny_game Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:19
        Jak to dobrze, że od soboty urlop!!!
        • princessjobaggy Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:31
          funny_game napisała:

> Jak to dobrze, że od soboty urlop!!!

Tez mam od soboty urlop. :)
          • funny_game Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:35
            :)
            Może gdzieś blisko mnie, to weź rower ;)
            • princessjobaggy Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:45
              Mam przyjechac czy spotykamy sie w polowie drogi? Namiot i konserwy brac?
              • funny_game Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:50
                princessjobaggy napisała:

> Mam przyjechac czy spotykamy sie w polowie drogi? Namiot i konserwy brac?

U nas nocleg i jadło zawsze dostępne, wino lepiej kup, bo się szybko kończy (chyba ktoś kradnie!) ;)
                Spotkajmy się przy starym młynie, to Ci pokażę laleczkę nabitą na drzewo...
      • princessjobaggy Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:27
        > Ja mam zawsze dołka przedurlopowego. Dołuje mnie to, że znowu muszę gdzieś jech
        > ać i rozmawiać z obcymi ludźmi. I tak dwa razy w roku. Kaszana.

To jeszcze nic, ja do lekarza chodze tylko wtedy, kiedy prawie umieram, bo mi sie nie chce z obcymi rozmawiac.

Ostatnio, gdy siedzialam w poczekalni, przyszla jakas pani, ktora opowiadala recepcjonistce jak to ja ulewa zlapala. Cos, co sama skwitowalabym jednym zdaniem jej zajelo z 5 minut. Chcialabym czasem tak umiec.
        • kiira_korpi Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 11:57
          > Ostatnio, gdy siedzialam w poczekalni, przyszla jakas pani, ktora opowiadala re
          > cepcjonistce jak to ja ulewa zlapala. Cos, co sama skwitowalabym jednym zdaniem
          > jej zajelo z 5 minut. Chcialabym czasem tak umiec.

No coś Ty, naprawdę byś tak chciała? Toż to straszne marnotrawstwo czasu. Stracone 5 minut, które można przeznaczyć na głębokie egzystencjonalne przemyślenia;).
          • princessjobaggy Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 12:49
            No, czasem tylko. Nawet sobie z pielegniarka o glupotach pogadac nie umialam, a tak mnie biedna zagadywala.

A glebokich przemyslen to ja mam juz powyzej uszu. ;)
    • anaisanais96 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 02.08.11, 14:21
      Doła mam codziennie. Główna przyczyna to to, że jestem gruba.
    • duchess85 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 03.08.11, 12:45
      Powód jedyny, za to wszechobecny: kurs CHF. Częstotliwość: jak mnie najdzie. ale niestety coraz częściej...
      • pochmurnaxxl Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 13:54
        duchess85 napisała:

> Powód jedyny, za to wszechobecny: kurs CHF. Częstotliwość: jak mnie najdzie. al
        > e niestety coraz częściej...

No dobrze..
        tylko, ze ta rata musi byc naprawde duza, by kurs robił relana róznice??

Mozej akies przyklady?
        • duchess85 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 14:01
          Owszem, jest duża. Szczerze, nie ma się czym chwalić, że tak się wkopałam, więc i konkrety sobie daruję.
    • kochanic.a.francuza Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 14:39
      Mam dola zawsze zima. Sie zastanawiam, czy takich lamp naswietlajacych sobie nie zafudowac, bo takie zimowe doly wystepuja czesto z powodu niedostatecznego naslonecznienia.
    • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:09
      dolek zdaza mi sie codziennie a to glownie z powodu uksztaltowania terenu. Ledwie z chalupy wyjde to mam wszedzie pod gorke. To se mysle ze musze byc w dolku, nie?
    • alienka20 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:15
      Zależy, jak często dam ciała.... Ostatio przez dwa tyg. miałam permanentnego. Ale sobie powtarzam wtedy, że może być gorzej.
      • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:25
        a tego ciala to jak dajesz, znaczy z ktorej strony?
        • alienka20 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 21:15
          Tracąc twarz :P
          • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 21:18
            czekaj, czyli ze od tylu?
            • alienka20 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 21:26
              Kurrrrcze, no nie wiedziałam, że mam twarz tam gdzie d.... O_o.
              Dzięki, że mi powiedziałeś, naprawdę.
              Od dziś zaczynam nowe lepsze życie :).
    • timetotime Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:17
      Gdy słyszę pytania synów o tatę, który wybrał inne życie, nie z nami.
    • moonogamistka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:30
      Mam dolek finansowy;_)) Chce zmienic kuchnie i nie mam kasy;_)) i mam dola;_))
      • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:34
        moja kuchnia pamieta jeszcze Gierka i ma sie calkiem dobrze. Za chwile bedzie antyk i sprzedam na ałłegro za gruba kase.
        • moonogamistka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:39
          Soul...Moja ma 15 lat i bruka moj zmysl estetyczny;_)) Na pocieszenie kupilam sobie cudna lodowke w pieknym stylu lat 50/60 z klamkami jak z dawnej syrenki;_)) Co prawda nie SMEG'a ale tez pikna;_))
          • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:40
            ja w qchni jestem srednio 15 minut dziennie to mnie szczyka jak wyglada :)
            • moonogamistka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:47
              Bo jezdes rasowy facet;_))
              • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:49
                Rasowy powiadasz? A wiesz ze masz racje. Nawet certyfikat rasowosci mam.
                • moonogamistka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:52
                  Poka! Poka!
                  • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:53
                    mama kazala nie pokazywac.
                    • moonogamistka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:56
                      Mama swinta.
                      Zrob ksero- w zamian pokazem Ci zjencia z pierwszej komunii!
                      • soulshunter2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:58
                        nie, nie wolno. Z pierwszej komunii mam wlasne zdjecia.
                        • moonogamistka Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 21:09
                          To nie mam co dac:(
    • vandikia Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 04.08.11, 20:34
      ja miałam dwa doły, z czego drugi jeszcze nie minął
      pierwszy po traumatycznych wydarzeniach związanych ze zdrowiem i dół trwał ok 1,5 roku chyba
      drugi po traumatycznym przeżyciu plus rzuceniu nałogu - z czego rzucenie nałogu odgrywa główną rolę, na początku non stop przez 2 tygodnie, na chwilę puściło, potem wróciło na chwilę, teraz OK ale pewnie na chwilę jeszcze wróci

i już
      przeokresowego wścieku nie liczę, bo dla mnie dół, to poważna rzecz, chlipnięcie w kącie i westchnięcie nad sensem życia się nie liczy, bo jest normalne i zdarza się każdemu
    • soulshunter2 wracajac do dolka 04.08.11, 20:53
      to mam dzisiaj megadola. Grand Canyon normalnie. Bo te kolarze z tur de poloń w pol godziny robia odcinek trasy ktory ja robie w godzine. I to jest mega flustrujace i niesprawiedliwe. Chyba musze sobie kupic taki magiczny rower jak oni maja.
      • vandikia Re: wracajac do dolka 04.08.11, 20:55
        i meczu Legii nie transmitują w tiwi
        • soulshunter2 Re: wracajac do dolka 04.08.11, 20:57
          a w dupe z meczami. Od malego nigdy zadnego nie ogladalem. No dobra moze 2 w sumie przez cale zycie, w tym 1 na zywo.
          • vandikia Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:11
            tylko nie w dupe, tylko nie w dupe
            • soulshunter2 Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:17
              a pszepraszam, z mahą pomylilem. Moja wina, sluga unizony sia kaje.
      • devilyn Re: wracajac do dolka 04.08.11, 20:57
        Ty se gól nogi dla lepszej aerodynamiki :D
        • soulshunter2 Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:00
          myslisz, ze mi sie wlosy w szprychy wkrecaja i to dlatego?
          • devilyn Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:01
            No a nie? I jeszcze musisz pachnieć mentolem czy końską maścią, ostatnio jak przechodziam koło kolaży to tak pachnieli :D
      • mumia_ramzesa Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:00
        Ale zawodowcy?
        Mozesz sie jeszcze zapisac na TdP amatorow.
        • soulshunter2 Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:03
          ja jestem prosze pani profesjonalista, to co mi tam pani od amatorow ubliza. Czy ja pani w czyms ublizam?
          • mumia_ramzesa Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:04
            To jazda na Tour de France!
            • soulshunter2 Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:10
              spoznilem sie, wlasnie skonczyli.
            • black-sandra Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:12
              Ja ostatnio mam same doły finansowe , wczesniej róznie bywało ale to i tak jest pikuś do tego co teraz jest .
      • princessjobaggy Re: wracajac do dolka 04.08.11, 21:20
        > Bo te kolarze z tur de poloń w
        > pol godziny robia odcinek trasy ktory ja robie w godzine. I to jest mega flust
        > rujace i niesprawiedliwe. Chyba musze sobie kupic taki magiczny rower jak oni maja.

A tam,cw...e jada na erytropoetynie...
    • akle2 Re: Jeśli macie dołka to z jakiego głównie powodu 05.08.11, 00:10
      Uhm. Globusa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka