kitek_maly 21.08.11, 23:02 Co byście pomyślał/ zrobiły/ odpowiedziały na skierowane do Was takie zdanie: Jak Cię zobaczyłem to pomyślałem 'niezły towar'. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
best.yjka Re: Niezły towar 21.08.11, 23:50 > archaiczna forma "niezła suka" Na takie hasło, to jest tylko jeden odzew. "Ale byle kundlom nie daję" :p Odpowiedz Link Zgłoś
empeczy Re: Niezły towar 22.08.11, 10:40 teraz się mówi "niezła sraka" jak już ! Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Niezły towar 21.08.11, 23:07 Widzę tu dwie możliwości: odejść nie zniżając się do poziomu rozmówcy lub też uprzytomnić mu jego prostactwo. Każde z tych rozwiązań ma wady i zalety. Jeszcze jest trzecia: odpowiedzieć czymś równie uprzejmym "A ja jak cię usłyszałam, to od razu wiem, żeś ch.../cham i prostak/dres itp." Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Niezły towar 21.08.11, 23:09 Nie gniewam się, bo ja wtedy też brzydko o tobie sobie pomyślałam: ale dupek.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Niezły towar 21.08.11, 23:13 "Jeżeli chcesz, mogę ci polecić dobrego okulistę". Odpowiedz Link Zgłoś
wartosc.energetyczna Re: Niezły towar 21.08.11, 23:17 pomyślałabym że myślenie nie jest jego mocną stroną, ale tak na zewnątrz bym zignorowała Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Niezły towar 21.08.11, 23:38 nasampierw czeba poszukać metki, bo nie każden pamięta, żeby odczepić. a potem standardowo z ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter2 Re: Niezły towar 22.08.11, 08:46 Bysmy odpowiedzieli a) "Za krótki jesteś chłopaczku żeby dosięgnąć tej półki." b) "Pomyliłeś sklepy koleżko. Twój target to blacharnia" c) "Owszem, nie zły, ale nie dla ciebie." d) "Jak cie zobaczyłam, to pomyslałam 'Już sie zaczeły wykopki?" Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Niezły towar 22.08.11, 08:56 A czy to jest obelżywe czy raczej występuje w charakterze komplementu? Czy oburzenie wynika z tego, że są to raniące i obraźliwe słowa czy raczej z tego, że "nie wypada ich wypowiadać", fajnie jak facet pomyśli ale niech głośno nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Niezły towar 22.08.11, 14:56 A czy to jest obelżywe czy raczej występuje w charakterze komplementu? Czy oburzenie wynika z tego, że są to raniące i obraźliwe słowa czy raczej z tego, że "nie wypada ich wypowiadać", fajnie jak facet pomyśli ale niech głośno nie mówi? Lepiej niech nie MYŚLI o nikim per "towar", dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Niezły towar 22.08.11, 09:09 > Jak Cię zobaczyłem to pomyślałem 'niezły towar'. Jak to, TYLKO "niezły"? Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Niezły towar 22.08.11, 16:45 ze ktos jest kostropaty na oba oczy albo zdurnial dokumentnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Niezły towar 22.08.11, 17:38 ale przez kogo skierowane? jak Cię zobaczyłem, to pomyślałem... brzmi jakby to mówił znajomy. co bym sobie pomyślała? poczytałabym sobie za komplement. trzeba umieć cieszyć się drobiazgami. PS przez towar chyba słusznie rozumiem dziewczynę, nie dupodajkę Odpowiedz Link Zgłoś