Dodaj do ulubionych

brak powodzenia na portalach randkowych

04.10.11, 13:14
Nie wiem co jest grane. Umawiam sie, spotkanie jest bardzo mile ale po spotkaniu pan sie wiecej nie odzywa. Z gory mowie : to nie jest kwestia mojej aparycji.Dwom facetom tak sie podobalam, ze nie mogli zrozumiec , co taka osoba jak ja robi na portalu randkowym. Ani nie jestem za stara, ani za gruba ani za brzydka. Na spotkania przychodze elegancko ubrana
( elegancko, nie sexy ), prowadzimy ciekawa rozmowe, z ktorej wynika, ze jestem otrzaskana, oczytana, wiele podrozowalam itd. To musi byc cos w moim zachowaniu, cos , z czego nie zdaje sobie sprawy.Moze jestem za powazna, moze mam za malo poczucia humoru.
Moze Wam przychodzi do glowy dlaczego tak sie dzieje.
Obserwuj wątek
    • a_nonima Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 13:20
      Zapisałam się kiedyś na portal randkowy - nie wiem jak określić moje się tam pojawienie. Dostałam propozycję trójkąta od pewnej laski i jej męża. Fajni byli, ale na randkę się nie zdecydowałam. Za nic nie mogłabym sie umawiać przez neta. Bojąca jestem i działam zachowawczo.
      • wez_sie Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 13:22
        mam to samo i dlatego nie przyjade do krakowa na zjazd :/
        • ryszard_mis_ochodzki ile czasu Ci zajmuje od nacisniecia ustami 05.10.11, 19:36
          za spust do wystrzału?
      • sonix24 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 14:13
        Powód jest prosty. Z twojego opisu wynika że jestes osobą typu "co to nie ja". Być może za bardzo skupiasz się na sobie i na tym jaka wspaniała jesteś. Po co komu taka narcyza?
        a_nonima napisała:

> Zapisałam się kiedyś na portal randkowy - nie wiem jak określić moje się tam po
        > jawienie. Dostałam propozycję trójkąta od pewnej laski i jej męża.
        • bulbiakos Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 15:48
          Święta prawda, byłem jakiś czas na portalu randkowym i mam te same spostrzeżenia. Większość kobiet które przychodziły na spotkania odbiegały znacznie od tego co prezentowały na zdjęciach. Prawie wszystkie miały bardzo wysokie mniemanie o sobie z racji skończonych studiów, jednak nie były zbyt inteligentne. Wszystkim zdawało się ,że są super i faceci powinni zabijać się o nie. Niestety, rzeczywistość weryfikuje to bardzo szybko. Większość z nich skupiała się tylko na sobie. Po prostu zwykłe trolle. Mentalnie dalej tkwią w słomie. No ale jak ktoś już kiedyś mawiał "każda potwora znajdzie swojego amatora"
          • dorismar Re: brak powodzenia na portalach randkowych 06.10.11, 07:56
            ale każdy męski potwor już nie koniecznie:)
      • glos-prawdy Odpowiedz enigmy jest na 2ej strony: posty 101... 06.10.11, 11:39
        Prosze tam ogladac moj post.
    • wez_sie na moje oko, to za duzo podrozowalas 04.10.11, 13:21
      a gotowac pewnie nie umisz
      • rozbojnick hahahaha o tym samym pomyślałem :D 05.10.11, 15:14
        Następny wątek w stylu: "jestem taka zajebista, a nikt mnie nie chce".
        Faktycznie, ostanio wyskoczyła z czymś takim pewna "podróżniczka", która poszła jeszcze dalej, tzn stwierdziła, że ma pod górkę z facetami ponieważ boją się jej "zajebistości". Uroda, wykształcenie, podróże - po prostu są nią przytłoczeni hehehe
        • rydzyk_fizyk Re: hahahaha o tym samym pomyślałem :D 05.10.11, 20:31
          Może zwyczajnie termin przydatności do spożycia minął?
      • piotrbrenda Re: na moje oko, to za duzo podrozowalas 05.10.11, 22:20
        wez_sie napisał:

> a gotowac pewnie nie umisz
    • raohszana Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 13:27
      Przecież już raz o tym pisałaś.
    • czadroman Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 13:34
      z góry mówisz
    • princessjobaggy Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 13:34
      Moze za bardzo koncentrujesz sie na swoim otrzaskaniu?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 13:43
      Po prostu nie jesteś ciekawym materiałem na randkę w konwencji randki - czyli rozmowy o sobie nawzajem. Poszukaj innego sposobu na spotkania może będzie lepiej?
    • mumia_ramzesa Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 14:17
      > Ani nie jestem za stara, ani za gruba ani za brzydka. Na spotkania przychodze elegancko ubrana
      > ( elegancko, nie sexy ),

Moz jestes za mloda, za zgrabna, za piekna, za elegancka i inne takie "za" jeszcze.
      Moze sie odstrzelasz jak wozny w Dzien Nauczyciela?

> prowadzimy ciekawa rozmowe, z ktorej wynika, ze jestem otrzaskana, oczytana, wiele podrozowalam itd.

Dla Ciebie ciekawa czy dla nich? Moze otrzaskana jestes tylko po wierzchu?
    • czadroman Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 14:32
      koleś nie rozkminił że jesteś otrzaskana, może niekumaty?
      • fioretta_799 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 15:52
        Oznajmiam , ze gotowac umiem.

Koles, z ktorym sie umowilam w tamtym tygodniu to Wegier, abslowent Akademii Muzycznej. Gadalismy o muzyce, ja o mojej pasji do baletu.
        Nawet nie bardzo mialam ochote sie spotykac, ale spotkalam sie, zeby nie spedzic wieczoru sama, a poza tym koles mieszka 300 metrow ode mnie.
        Wydaje mi sie , ze to, w czym przesadzam, to stroj. Przychodze za dobrze ubrana, za mocno umalowana. Moze raczej ubrac sie na luzacko.
        • czadroman Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 15:54
          rozmawialiście po węgiersku? może w tym przyczyna nieporozumienia?
          • trans.sib Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 16:04
            czadroman napisał:

> rozmawialiście po węgiersku? może w tym przyczyna nieporozumienia?

LOL.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 15:56
          fioretta_799 napisała:

> Oznajmiam , ze gotowac umiem.
          >
          > Koles, z ktorym sie umowilam w tamtym tygodniu to Wegier, abslowent Akademii Mu
          > [...] Przychodze za dobrze ubrana
          > , za mocno umalowana. Moze raczej ubrac sie na luzacko.

Raczej nie jesteś dość zabawna. Może atmosferę zbyt "randkową" robisz. następnym razem wybierz się na gokarty albo coś. Żeby fajnie było.
        • bruthal Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:14
          fioretta_799 napisała:
          >prowadzimy ciekawa rozmowe, z ktorej wynika, ze jestem
          > otrzaskana, oczytana, wiele podrozowalam itd.
          Zapomniałaś dodać że skromna też jesteś.

> Gadalismy o muzyce, ja o mojej pasji do baletu.
          Nic dziwnego jak na pierwszej randce z baletem wyskakujesz.

Za dużo otrzaskania , oczytania , podróżowania i baletu.

OT Balet (taniec) nowoczesny
        • rozczochrany_jelonek Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:50
          jeżeli lubisz eleganckie stroje i dobrze się w nich czujesz to nie ma sensu tego zmieniać dla jakichś mężczyzn.

poza tym elegancko to jest sexy :P
        • uniwersalny_login Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 22:04
          fioretta_799 napisała:

> , za mocno umalowana.

Mi się to z dziwkami kojarzy.
          • spawacz.drewna Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 00:30
            a ja takie lubie
        • findopindo Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 16:04
          Moim zdaniem ubranie nie ma większego znaczenia na pierwszym spotkaniu, kazdy inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że skoro się nie znacie to trudno dopasowac stroj do okolicznosci...zwlaszcza, że zyjemy w czasach kiedy ubieranie sie luzacko jest coraz bardziej powszechne.
          Najlepiej ustalic to przed spotkaniem. Zapytaj wprost czy ubrac się elegancko czy sportowo.
        • agulia Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 16:44
          A wiesz co mi się wydaje?

Ty chcesz rozmawiać, poznać człowieka, nawiązać znajomość, może z czasem przyjaźń, a facet przychodzi na spotkanie z nastawieniem: przemęczę się przez rozmowę, byle sex był fajny.

A jak ty spotkanie na rozmowie kończysz, to wraca biedak zawiedziony do domu i drugi raz nie ma ochoty się spotkać.

Taki jest świat randek przez internet...
          • lia.13 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 21:06
            ooo, i pod tym się mogę podpisać rękami i nogami.
          • senseiek Re: brak powodzenia na portalach randkowych 06.10.11, 17:32
            > Taki jest świat randek przez internet...

Tym bardziej realnych...

Jak seks jest zajebisty, wtedy mozna zaczac rozmowe, i myslenie o byciu razem, a nie przed.
        • johnnyf Re: brak powodzenia na portalach randkowych 06.10.11, 08:33
          Bo nie chodzi o to żeby pogadać o zawodzie, ale o pasjach, interesujących zdarzeniach z życia a przede wszystkim trochę poflirtować. Akurat Gazeta daje takie fajne wskazówki:
          kobieta.gazeta.pl/kobieta/56,107880,10315406,Jak_one_podrywaja__Sztuka_udanego_flirtu.html
          Ale może po prostu nie byłaś w ich typie? Nie każdy musi być w typie każdego. A może jeszcze coś innego? Nie ma sensu się zadręczać, trzeba szukać dalej. Jedna rada: nie spinaj się za bardzo.
          Na luzie i do dzieła!
    • grassant Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:04
      fioretta_799 napisała:

Z gory mowie : to nie jest kwestia mojej aparycji.
      Ani nie jestem za stara, ani za gruba ani za brzydka.
      > Na spotkania przychodze elegancko ubrana ( elegancko, nie sexy ),

mozemy to sami ocenić?

> Dwom facetom tak sie podobalam, ze nie mogli zrozumiec , co taka osoba jak ja robi na portalu randkowym.

moze rzeczywiście trudno Cię zrozumieć?

prowadzimy ciekawa rozmowe, z ktorej wynika, ze jestem otrzaskana, oczytana, wiele podrozowalam itd.

podejrzewają, że szukasz biura podróży?

• negentropia Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:11
      Może z daleka pachniesz desperacją o dużym stężeniu, mężczyźni bardzo nie lubią tego zapachu...
      • fioretta_799 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:36
        Nie jestem zdesperowana. Umawialam sie z facetami 2,5 roku temu ( przez krotki czas), pozniej 2 lata temu ( tez krotko ) i prawie wszyscy chcieli sie ze mna ponownie spotkac. A teraz jeden taki w ogole nie chce sie ze mna umowic.

Z Wegrem rozmawialam po niemiecku. Oboje znamy ten jezyk bardzo dobrze, wiec nieporozumien nie bylo.

"Za dużo otrzaskania , oczytania , podróżowania i baletu." To o czym mam mowic z wyksztalconym czlowiekiem ?
        • doral2 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:41
          może o JEGO zainteresowaniach, a nie w kółko o twoich...
          • lia.13 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 21:10
            niby masz racje, ale w sumie to niby dlaczego? Dla mnie rozmowa powinna dotyczyć zainteresowań ich obojga, czyli zarówno jego muzycznych, jak i jej baletowych. A i chciałabym zauważyć, że balet bez muzyki nie istnieje, zatem temat rozmowy był ich wspólnym.
            nie rozumiem dlaczego większość się tak rzuciła na dziewczynę, że pewnie brzydka, zadufana w sobie, no i skupiona wyłącznie na sobie.
            • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 23:30
              > nie rozumiem dlaczego większość się tak rzuciła na dziewczynę, że pewnie brzydk
              > a, zadufana w sobie, no i skupiona wyłącznie na sobie.

Bo to forum internetowe. Tu frustraci leczą swoje frustracje. Żeby dobrze tu funkcjonować, trzeba być tego świadomym. I nie prosić o rady czy opinie z nadzieją na usłyszenie czegoś rozsądnego.
        • mumia_ramzesa Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:41
          > To o czym mam mowic z wyksztalconym czlowiekiem ?

A to teraz sa tez niewyksztalceni?
          • fioretta_799 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:47
            Rozmawialam z muzykiem o muzyce, balecie i podrozowaniu.
            A Wy o czym byscie rozmawiali z muzykiem ?
            • mumia_ramzesa Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:59
              A o czym on chcial rozmawiac?
            • senseiek Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 22:08
              > Rozmawialam z muzykiem o muzyce, balecie i podrozowaniu.
              > A Wy o czym byscie rozmawiali z muzykiem ?

Ja jestem informatykiem. Jak mam rozmawiac o komputerach z amatorem to mi sie bierze na rzyganie...
              • raohszana Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 22:15
                senseiek napisał:

> Ja jestem informatykiem. Jak mam rozmawiac o komputerach z amatorem to mi sie b
                > ierze na rzyganie...
                *
                A co - tylko syntaxami się porozumiewasz?
              • xwokinimod Re: brak powodzenia na portalach randkowych 06.10.11, 12:35
                Też jestem z branży (pozdrowienia).
                Tu pytanie właściwe - z kim Ty się spotykasz na randkach, że rozmawiacie o branży? Z kolegami??
        • findopindo Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 16:07
          Randka to nie panel dyskusyjny.
    • maitresse.d.un.francais Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:45
      Nie pędzisz do wyra i nie jesteś głupia?

Co do skromności - jeśli autorka istotnie jest oczytana i dużo podróżowała, to czemu na Boga Ojca ma ten fakt ukrywać???
      • lled Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 16:51
        ja zakladam ze ten majkap jest zbyt ostry i panowie nie chca poniej tego zmywac z siebie.
        wiesz ile teraz kosztuje majkap remuwer? ktorego faceta na to teraz stac?
        • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 23:41
          Mejkap rymuwe, człowieku. Nie majkap remuwer... <facepalm>
    • magnusg Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 16:47
      facet w takiej sytuacji by pomyslal-"co jest nie tak z tymi babami?".A baba zaczyna na odwrot od samokrytycznej oceny:))
      A poniewaz jestes kumata po niemiecku, to ci podpopowiem, co z toba nie halo.Die haben Angst vor dir,weil du zu perfekt bist.
      • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 16:52
        Angst ? Vor mir ? Vielleicht, ich habe nie daran gedacht. Aus meiner Seite möchte ich einen belesenen, kultivierten Kerl haben.
        • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 16:56
          Wahrscheinlich alle Ihre Partner müssen wissen, wie man Klavier spielen oder Interesse an Oper. Sie sind sehr langweilig Liebling.
          • tabeletka Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:01
            czy ty uzywasz google-translator?
            • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:06

אתה צודק לחלוטין. אני לא מדבר מילה בשפה זו גרמני מפחיד. זה למה אני משתמש עברית מנת לענות לשאלה שלך.
              • tabeletka Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:08
                taki sam belkot
          • czadroman Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 18:04
            ficken bumsen poppen spritzen heili haili haili ho!
        • maitresse.d.un.francais Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 16:57
          fioretta_799 napisała:

> Angst ? Vor mir ? Vielleicht, ich habe nie daran gedacht. Aus meiner Seite möch
          > te ich einen belesenen, kultivierten Kerl haben.

i na portalu takiego szukasz...? litości!!!
          • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:04
            No jak widzisz, sa tacy. Gosc jest muzykiem, gra w filharmonii, jest oczytany, otwarty na swiat.Zwiedzil troche mniej ode mnie, ale to kwestia kasy, anie swiatopogladu.
            Aa, jeszcze mu opowiadalam o moich 3 podrozach na Wegry, jak tam super fajnie, jak lubie wegierska kuchnie i jak to zawsze bedac w Krakowie ide do restauracji " Balaton", bo tam jest swietna, autentyczna wegierska kuchnia.

KOlezanka , psycholog z zawodu, powiedziala mi, ze za bardzo wszystko racjonalizuje. Za wszelka cena chce wszystko zrozumiec.A ludzie, podejmujac decyzje, nie kieruja sie tylko rozumem, ale i emocjami, intuicja.
            Chyba po prostu mu sie nie spodobalam i tyle. I ani to jego wina ani moja.
            • bruthal Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:23
              Tobie Bauera potrzeba co byś na oczy przejrzała.
              I popracuj na poczuciem humoru.
              Czytając twoje wypowiedzi przed oczami staje mi pani aptekarka z "Człowieka z M-3" z Bogumiłem Kobielą
            • hit.and.run Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 13:57
              Litosci!! Wydajesz sie byc nudna jak flaki z olejem.

Gosc pewnie pomyslal. W lozku tez bedzie p....a o muzyce i synkopach. Albo zanudzi mnie swoim belkotem o tym jak to Dunaj na nia dzialal.
              Sp....am poki moge.

To ze gosc jest muzykiem nie oznacza ze szuka nudziary z ktora tylko przy grzanym winie posiedziec mozna.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji!!
        • tabeletka Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:06
          aus meiner seite - moze: von meiner seite aus? ale i tak nie bardzo pasuje, wymysl cos innego.
          • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:11
            Mieszkam w niemieckojezycznym kraju i tutaj sie na 100 % mowi " aus meiner Seite ". Nie mozna wykluczyc, ze to regionalizm i ze np w polnocnych Niemczech mowi sie inaczej.
            • tabeletka Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:48
              z ciekawosci: gdzie sie tak mowi?
              jesli juz to wlasnie regionalizm
            • magnusg Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:52
              "Aus meiner Sicht" chyba.
            • tabeletka Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:56
              dziwne tylko, ze google nie wypluwa ZADNEGO wyniku dla: aus meiner seite... to jak? wszyscy mowia, ale ani jeden nie napisal??
              • alpepe Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 12:07
                albo an meiner Seite, czyli u mego boku, albo von meiner Seite, meinerseits, z mojej strony.
        • magnusg Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:16
          To sie umawiaj na randki do opery jak takich szukasz.Od razu beda wiedzieli co ich moze czekac.
          Wysokie progi stawiasz, to wielu rezygnuje-normalne.Ja tez bym zrezygnowal, bo opera mnie nie interesuje na przyklad.
          • to.niemozliwe Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 21:16
            Ona chce robic to, co do tej pory...opera, balet, podroze, tylko nie sama, a z facetem. Po to jej potrzebny. Zeby bylo to samo, tylko nie samej. A co on ma z tego miec, to juz ja srednio obchodzi...no, pardon - dowie sie duzo o tercjach, decrescendach i piruetach i battu. ;-)
        • edeco Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 17:48
          I to jest właśnie z Tobą nie tak.
      • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 16:54
        > Die haben Angst vor dir,weil du zu perfekt bist.

Oder sie gerade denkt, dass sie perfekt ist :)
        • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 16:58
          Um Gottes Willen ......... ich perfekt ?
          • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:04
            sicher, dass du bist. Aber warum kannst du nicht jemanden finden, wenn Sie so perfekt sind? Ich hatte eine Freundin, die Mozart hören war. Ich hasse diese Art von Musik, aber solange sie nicht darüber sprechen wollte ich war in Ordnung mit ihm. Während Ihres romantische Abende darüber, wie ungeschickt Sie sprechen, nicht über Klavierabende!
            • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:08
              Polnische Übersetzung bitte.
              • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:14
                myslisz ze ja teraz pamietam co tam napisalem >:)

• ursyda Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:31
                "Na pewno jesteś. Ale dlaczego nie możesz nikogo znaleźć skoro jesteś taka doskonała? Mam przyjaciołkę, która lubi Mozarta. Nie cierpię tego rodzaju muzyki ale tak długo jak ona o tym nie mówi to jest w porządku. W czasie romantycznych wieczorów nie mówi o koncertach fortepianowych"
                • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:37
                  Gdyby byl inzynierem albo informatykiem, to bym nie gadala o koncertach. Ale facet byl muzykiem !
                  • ursyda Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:40
                    Nie krzycz na tłumacza!
                  • bruthal Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:43
                    fioretta_799 napisała:
                    > Gdyby byl inzynierem albo informatykiem, to bym nie gadala o koncertach. Ale fa
                    > cet byl muzykiem !
                    To o czym byś gadała z inzynierem albo informatykiem?
                    • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 17:48
                      no wlasnie? o czym bys ze mna rozmawiala? pracuje jako doradca/informatyk, po pracy nie chce slyszec ani jednego slowa zwiazanego z informatyka/bankowoscia i takich tam innych.
                      na randce chce poznac blizej osobe z ktora sie wlasnie spotkalem.

ursyda slicznie przetlumaczylas :)
                      • ursyda Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 18:51
                        może ona powinna więcej słuchać a mniej gadać?:)
                        no i danke, danke:)
                        • m-kow Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 23:59
                          Kiedy ona musi o sobie bo jeszcze ON by się niedaj Bóg nie zorientował, że jest świetna i dużo podróżowała. I chyba w tym autoprezentacyjnym tokowaniu z gatunku "wiem dużo na każdy temat" jest problem, bo nie każdy, a właściwie niewielu lubi rozmowy w stylu wymiana wzajemnych zajebistości.
                          Swoją drogą ciekawi mnie zestaw na randkę z patologiem sądowym...

-
                          "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
                          • ursyda Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 12:08
                            ona: opowiedz mi o swoim ostatnim nieboszczyku
                            on: wiesz, to trudny temat, to była ofiara wypadku i ...
                            ona: (wchodząc w słow) bo wiesz, ja dużo fachowej literatury czytałam i powiem ci, że bla bla bla (i tak pół godziny)
                            on: (w myślach) modli się, żeby komórka zadzwoniła z nagłym wypadkiem.
                            • senseiek Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 12:49
                              ona: "opowiedz mi jak to sie robi z nieboszczka. robiles to juz? lezy sobie cialko i czeka tylko, az sie nim zajmiesz.." :))
                      • lew_ Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 19:34
                        Ursyda swietnie przytlumaczyla a ty piszesz bez sensu,z takim poziomem niemieckiego to mozesz zaimponowac w polsce ludziom hehehehe ale nie na forum,sa tu ludzie ktrzy potrafia troche lepiej po niemiecku niz ty, osiolku polski:)
                        • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 04.10.11, 21:56
                          lew jak to do mnie bylo to musze ciebie zmartwic i powiedziec ze ja nie szprecham po niemiecku. wszystko robil googiel :)
                        • fioretta_799 Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 00:10
                          Tak, Ursyda swietnie przetlumaczyla, zgadzam sie z Toba.Natomiast nie zgadzam sie z nazywaniem mnie " polskim osiolkiem". Zdalam egzami Grosses Deutsches Sprachdiplom z ocena bardzo dobra.Panie z doktoratem z lingwistyki niemieckiej w Instytucie Goethego w Berlinie nie mialy zastrzezen co do mojej niemczyzny.
                          • lled Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 01:23
                            nie nazywalem zadnym osiolkiem. prosze mnie w to nie mieszac
                          • bruthal Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 07:57
                            W każdej Twojej wypowiedzi widać brak dystansu do siebie, do świata że o braku poczucia humoru nie wspomnę.

O takich amerykanie zwykli mówić (bez urazy) Tight-ass
                            • raohszana Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 08:37
                              bruthal napisał:

> O takich amerykanie zwykli mówić (bez urazy) Tight-ass
                              *
                              Mój znajomy mawiał - wyjmij z rzyci baobab i zacznij żyć.
                              • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 23:48
                                Musiał mieć sku...syn świetną dykcję.
                          • wszedlem Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 12:04
                            no wlasnie. wszystko musi byc perfekcyjne, na ostatni guzik. dajesz wyrazne sygnaly, ze w twoim zyciu nie ma miejsca na luz czy odrobine szalenstwa i to nie ma prawa sie podobac.

a swoje niewatpliwe zalety jak wszechstronne zainteresowania dozuj w malych dawkach. i nie licytuj sie z typem, ze tez bylas, tez sie interesujesz i tez czytalas. moze ty myslisz, ze w ten sposob dowodzisz, ze jestescie dla siebie stworzeni, bo tyle was laczy, ale on mysli, ze nie bedzie mial ci jak zaimponowac, bo ty i tak wszystko wiesz lepiej, a tam gdzie on byl raz, ty bylas trzy.
                          • rzezba2 Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 12:09
                            Po przeczytaniu kilkunastu Twoich postów, już dla mnie jest jasne, dlaczego faceci nie chcą się z Tobą umawiać, pomimo, że jesteś "otrzaskana i elegancka". Ja też bym nie chciał. Wydajesz się bez emocjonalna jak cyborg, w dodatku taki, co "wyżej sra niż dupę ma". Zmień to, od razu będzie Ci lepiej :). Buźka!
                            • rydzyk_fizyk Re: Dobrze byc facetem,bo 05.10.11, 20:43
                              A rysunkowo:

www.daily.art.pl/index.php?d=2003-11-27
                  • xwa81 Re: Dobrze byc facetem,bo 06.10.11, 14:13
                    I to jest to racjonalizowanie, o którym mówiła znajoma psycholog.
                    Bo skoro jest muzykiem to zawsze i wszędzie lubi rozmawiać o muzyce? Absurd. Ja prywatnie o pracy nie za bardzo lubię rozmawiać choć mnie pasjonuje. I to nie tylko dlatego, że większość ludzi się na tym nie zna. Lubie odskocznie.
    • 83kimi Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 17:10
      Może się za bardzo nastawiasz na kolejne spotkanie, na związek? Może wyluzuj trochę? I następnym razem załóż dżinsy :-)
    • porucznik.rzewski Pewnie masz 04.10.11, 18:54
      małe cycki:-) A tak na poważnie to może za poważna jesteś i na koniec randki wygląda to jak szach mat z Twojej strony?
      • ilonka45 Re: Pewnie masz 05.10.11, 17:17
        "małe cycki:-)"

Hahahah a tak na powaznie to masz racje, mnie uszloby na sucho gadanie po wegiersku (nie sluchaja najczesciej, tylko przytakuja) i mocny makijaz (nikt mi sie specjalnie w oczy nie patrzy)
    • passu Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 19:05
      Może pijesz za dużo kawy i masz wytrzeszcz oczu.
    • 2szarozielone Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 19:05
      dobry wygląd, elegancki strój, otrzaskanie, oczytanie, zamiłowanie do podróży... to są fajne cechy - na jedną rozmowę. albo dla kobiety-trofeum. dla dłuższej znajomości ważniejsze są takie "miękkie" cechy - otwartość, ciepło, poczucie humoru, luz, to, że się przy kimś czujesz swobodnie, miło spędzasz czas, nie musisz się spinać, nie nudzisz się... Może którejś z tych cech Ci brakuje.

A "ciekawy człowiek" to niekoniecznie taki, który robi ciekawe rzeczy. Spotkałam się kiedyś z jednym, który m.in. zjeździł Bałkany na rowerze, łaził po Himalajach, jeździł po Azji motocyklem, pasjonował się starymi rowerami, znał 3 obce języki. słuchał nawet takiej muzyki jak ja, bywaliśmy na podobnych koncertach. Jedno spotkanie było super. a potem... umierałam z nudów i ucięłam znajomość.
    • grassant Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 20:17
      Ty masz brak powodzenia w realu, nie na portalu, skoro wyhaczasz stamtąd.
      • slawekw1 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 28.10.11, 14:59
        może po prostu nie było między Wami chemii?

a może po prostu jedna osoba chciała a druga nie ?

a może po prostu na spotkaniu okazało się że jedna osoba wyznaje jedne wartości a 2 wyznaje inne?

a może po prostu najpierw trzeba być pewnym że spotykamy się z właściwą osobą (pasującą i nam i że my pasujemy tej drugiej osobie?)

a może to kwestia przygotowania do randki?

na te wszystkie problemy odpowie nasz portal nierandkowy który powstaje:
        Zobacz lepsze randki
        Twój jedyny wysiłek do udanych randek to rejestracja u nas!
    • michunia Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 20:39
      Mysle, ze moze brakowac ci finezji i humoru, moze kobiecego wdzieku? Nastepnym razem zamiast prezentacji z ciekawego zyciorysu poflirtuj troche
      • lled Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 21:58
        poflirtuj troche tak jak ta kobieta z banku. w ciazy byla a zaradna :)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 21:52
      U mężczyzn wybierający się na randkę atrakcyjność kobiety wygląda następująco.

Atrakcyjność = uroda/charakter/itp*prawdopodobieństwo zaliczenia.

Serio. Także jeśli robisz wrażenie niedostępnej to nie ważne jak dobrym towarem będziesz - twój wynik będzie niski.
    • mela1 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 04.10.11, 22:22
      Przerobiłam mnóstwo randek internetowych. wiele takich, kiedy byłło fajnie, a on się póxniej nie odezwał. Zastanawiałam sie tak jak ty. Zamisat się zastanowić nad tym, że ja bym tez się z wieloma nie chciała wiązać, ale bolało, że to oni nie zadzwonili. Aż się znalazł taki, któremu gadałam bzdury, zniechęcałam go, na randkę poszłam wstawiona po firmowej Wigilii i ogólnie to mi wstyd za tę randkę. A on się uparł i już prawie 3 lata jesteśmy razem. I teraz się cieszę, że tamci nie zadzwonili, bo tak chciałam faceta, że gdyby zadzwonili mogłabym się spotykać z kimś, kogo tak naprawdę nie chciałam, ale z braku laku... To, że się fajnie gada to czasem za mało. Czasem trzeba odbyć wiele randek, żeby trafić na kogoś, z kim zaiskrzy. Nie poddawaj się:) Im wcześniej się okaże, że to nie to, tym lepiej. Nie każdy, kto jest ładny, mądry i fajny musi być w typie każdego:)
      • senseiek Moze czekali az Ty zadzwonisz? 04.10.11, 22:29
        > Przerobiłam mnóstwo randek internetowych. wiele takich, kiedy byłło fajnie, a on się póxniej nie odezwał.

Moze czekali az Ty zadzwonisz?
        Ja nigdy nie dzwonie do nikogo pierwszy.
        • mela1 Re: Moze czekali az Ty zadzwonisz? 05.10.11, 07:36
          ja też nie:) no może nie nigdy, ale jak facet sie nie odzywa po pierwszej randce i nie proponuje drugiej, to jej nie będzie. Tu wole inicjatywe i konwenanse.
        • westa1985 Be leniwy samiec z Ciebie :P 05.10.11, 16:50
          j.w.
          • edeco Re: Be leniwy samiec z Ciebie :P 05.10.11, 17:50
            O, to, to. Dotknęłaś sedna sprawy.
        • kobieta1plus1 Re: randki internetowe 06.10.11, 12:30
          Myślę że tego typu sytuacje są wynikiem dzisiejszych czasów!!jest przesyt, szeroki dostęp...i wele możliwości na poznanie drugiej osoby!!nasze społeczeństwo dzieli się na osoby które wiecznie czegoś szukają i nie mogą się zdecydować i to się równa JEDNORAZOWE RANDKI a druga część społeczeństwa usilnie szuka tzw. drugiej połowy....hmm niestety zazwyczaj te wzajemne oczegiwania i pragnienia się mieszają gdyż to przeciwieństa się przyciągają;-) i widać że nie tylko pod względem charakteru ;-))
      • findopindo Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 15:29
        Najsensowniejsza odpowiedz na tym forum. Gratuluje rzeczowego podejscia do tematu:)

Zgadzam sie, po prostu trzeba trafic na właściwa osobe...troche jak w loterii kwestia szczęścia. Nie nalezy sie przejmowac. W realu chyba łatwiej jest poznawac ludzi, bo sytuacja zmusza do rozmowy i wymiany pogladów, a w necie to troche sztucznie.
    • senseiek randka bez seksu, to kiepska randka.. :) n/t 04.10.11, 22:22
    • spawacz.drewna Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 00:29
      musisz byc jakas beznadziejna, jak jakis robot, pewnie nawet test turinga nie przechodzisz
      • alanis11 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 08:27
        Z obserwacji życia wiem że największe powodzenie u facetów mają kobiety zwyczajnie ładne ( ta ładność to może byc nawet tylko kwesta wypracowania wyglądu poprzez dbanie o niego ) i otwarte. Wszelkie odchyły w jedną czy drugą strone , typu brzydota lub piękno / wyjątkowy wygląd ,znajdują amatorów wśrod nielicznych. To się potwierdza w moich obserwacjach ,znam i pospolicie ładną zadbaną kobietę która jest wciąż adorowana i znam bardzo oryginalną piękną do której nikt nie podchodzi choć jakby zapytać każdy przyzna że wygląd ma wyjatkowy.
    • nieruchomy_spin umów się ze mną 05.10.11, 11:50
      to Tobie powiem ;)
      • hit.and.run Re: umów się ze mną 05.10.11, 14:10
        > to Tobie powiem ;)

A ja Ci powiem ze gadac po polskimu to Ty nie umisz.
        • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: umów się ze mną 06.10.11, 00:03
          Może umi za to po nimicku.
          • xwa81 Re: umów się ze mną 06.10.11, 14:59
            > Może umi za to po nimicku.

Z pytania zrobiło się tyranie.
            Za to nie lubię Internetu. Internet przyciąga tych co nie radzą sobie z emocjami - ludzie na żywo nie są aż tak odważni i agresywni.
    • sylvester86 Re: brak powodzenia na portalach randkowych 05.10.11, 12:05
      Kiedyś tez sie zapisałem do portalu, ale zacząłem sie zastanawiać czy to wszystko nie jest lekko desperackie?!
      Z drugiej strony wielu znajomych jakoś dziwnie po tym "wyznaniu" na mnie patrzało...

Po kilku miesiącach spotkałem sie w końcu z panną... i tak jak własnie opisujesz, niby fajnie niby SI, ale potem "cisza w eterze".

Jednak moim zdaniem przede wszystkim trzeba być w zgodzie z własnym sumieniem, mam znajomego który poznał swoją obecną partnerkę przez takowy portal, także szukajmy, próbujmy, uważajmy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka