a_nonima Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 12:30 Moja metoda to jeść regularne posiłki, nie podjadać, nie jeść po 18.00. Do tego żeby nie chudnąc "na miękko" ćwiczę 2 razy dziennie po ok 30 min. Wykonuję brzuszki, ćwiczenia na mięśnie nóg. Do kulturystki mi daleko, ale udaje mi się otrzymać swoją wagę na pożądanym poziomie. Tabletki odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 21:44 schuść trzeba dokladnie odwrotnie do tego jak sie przytylo. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 22:05 Kiedys reklamowali fajny srodek, co zbieral sadlo z brzucha i pakowal w cycki:-D Szkoda, ze jakos dziwnie stracil sie z rynku:-D Odpowiedz Link Zgłoś
charles_chaplin Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 23:01 A ja dziś wystartowalam z dietą "poświątecznonoworoczną". Trzy kg do zrzucenia wyhodowałam nie bez przyjemności zresztą i mam nadzieję, że dwa tygodnie mi wystarczy by się tego pozbyć:-) Powodzenia! Dziękuję:-) PS. Nikomu nie zdradzę diety cud bo jestem zawistna i żadna nie będzie piękniejsza ode mnie, a co!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 03.01.12, 14:06 3 kg w 2 tygodnie? To jest 21000 kalorii w 14 dni. Zamierzasz mieć niedobór 1500 kcal dziennie? Piękniusie jojo z tego będzie, rozwalony metabolizm i duże szanse na rozwalenie sobie nosa przy zasłabnięciu :D Odpowiedz Link Zgłoś
charles_chaplin Re: Jak schudnąć ? 03.01.12, 19:29 Basen 3 x w tygodniu 1,5 h + mniej żarcia załatwie sprawę w dwa tygodnie bez rozkwaszonego nosa i jojo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 03.01.12, 22:09 Policzmy: basen 3 x 1 h = ok. 1500 kcal, ale TYGODNIOWO Czyli na dzień tracisz średnio 215 kcal. Żeby utrzymać spadek -1500 kcal DZIENNIE musiałbyś jeść ok. 300 kcal przy założeniu, że twoje zapotrzebowanie wynosi ok. 2000 kcal. Jedz 300 kcal dziennie i uprawiaj intensywnie sport :D Powodzenia na izbie przyjęć! Odpowiedz Link Zgłoś
charles_chaplin Re: Jak schudnąć ? 03.01.12, 22:28 Nie znasz mojego wzrostu, wagi, trybu życia, rodzaju wykonywanej pracy, ile obecnie zjadam kalorii, ile jestem na nogach w ciągu dnia, a ile sypiam. Nie znasz mojej podstawowej przemiany materii. A z półtorej godziny basenu x 3 liczysz godzinę x 3, żeby jeszcze bardziej wyjaskrawić to moje "wariactwo";-) Nie wiesz też jak pływam, czy moczę tyłek, czy pływam bez przerwy podczas tej półtorej godziny. I przy tym wszystkim wyliczyłać, że będę jeść 300 kcal dziennie:-) Miszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 04.01.12, 11:16 Nieważne, ile pracujesz, ile ważysz i ile spalasz. 1 kg to 7000 kcal. 7 tysięcy. Napiszę słowami, żeby dotarło. Jeśli chcesz stracić 3 kg (21 tys. kcal) w 14 dni, musisz mieć dzienny niedobór 1500 kcal. To bardzo dużo - 3/4 dziennego zapotrzebowania. Czyli albo jesz 1/4 tego, co dotychczas albo spalasz dziennie dwa razy więcej kcal niż teraz. Chodzenie na basen trzy razy w tygodniu NIE oznacza spalenia dziennie 1500 dodatkowych kcal. Godzina pływania (uczciwego, a nie moczenia tyłka w wodzie) to średnio 500 kcal. Musiałbyś pływać CODZIENNIE 3 godziny, żeby osiągnąć poziom -1500 kcal dziennie. Jeśli chcesz pływać tylko 3 razy w tygodniu, automatycznie oznacza to, że przy każdej wizycie na basenie powinieneś pływać 7 godzin intensywnie. Wtedy osiągasz poziom 500 kcal x 7 h = 3500 kcal x 3 wizyty na basenie = 10500 kcal / 7 dni w tyg = utrata 1500 dziennie. Jedząc oczywiście to samo, co teraz, bo przy większym spożyciu kalorycznym długość wizyty na basenie wydłuża się :D W każdym razie, przy twoim planie, czyli 1,5 h basenu tracisz zaledwie 750 kcal x 3 wizyty w tygodniu = 2250 kcal dzielone na 7 dni w tyg = zaledwie 320 kcal dziennie tracisz. W takim tempie 3 kg stracisz w równiutkie 9 tygodni. Co jest zupełnie dobrym tempem. Nie wiem tylko, po co te przechwałki, że stracisz 3 kg w 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
charles_chaplin Re: Jak schudnąć ? 04.01.12, 18:54 O jezu, chciało Ci się? Bo mnie się nie chce czytać, zmęczona jestem:-)))) Idę zjeść kolację: kostkę twarogu + 2 duże pomidory + naturalny jogur, a na deser garść dużą migdałów. Matko, to chyba więcej niż 300??:-))) I co ja biedna zrobię;-) PS. Mam już -0.5 kg:-) PS2. Nie mdleję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
charles_chaplin Re: Jak schudnąć ? 04.01.12, 20:13 Zjadłam, przeczytałam, odpowiadam. Wzrost, wiek, rodzaj pracy, aktywność codzienna, wysiłek fizyczny MAJĄ wpływ na podstawową przemianę materii, która jest cześcią składową całkowitej przemiany materii. Nie znasz mojej całkowitej przemiany materii, ani podstawowej, to sobie daruj te kalkulacje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago tak: 03.01.12, 14:39 - sama dieta nic nie daje poza efektem jojo - suplementy są szkodliwe dla zdrowia, i jak wyżej - efekt jojo By skutecznie zrzuć zbędne kilogramy należy: 1. Spowodować bilans energetyczny najlepiej na minus, czyli więcej spalać dziennie odrobinę niż przyjmować kalorii. Gdy działa w drugą stronę to tyjemy. ;) 2. By mieć ten ujemy bilans dzienny to najlepiej podnieść naturalnie nasz metabolizm ćwiczeniami areobowymi już od rana, i dobrze popołudniu odrobinę je powtórzyć by dalej mieć wysoki. 3. Do tego odżywiać się racjonalnie i mądrze. Czyli nie obżerać się, i nie jeść za dużo słodyczy, ale też nie rezygnować z cukrów w ogóle. Do tego należy wiedzieć jak nasz żołądek i jelita reagują na przyjmowane jedzenie. I tak na przykład gdy jemy tłusto to nasz żołądek „nie wie” iż spożyliśmy bombę kaloryczną bo informacje o tłuszczu są dość późno przerabiane i dalej jesteśmy głodni mimo że mamy w sobie już mnóstwo kalorii –więc jemy dalej. W drugą stronę znów działa cukier, czyli organizm natychmiast dostaje informację iż spożyliśmy dużo kalorii i wyłącza łaknienie, co za tym idzie – mniej jemy, dlatego dobrym pomysłem do obiadu zjeść jest słodką surówkę, przy okazji pomaga to też trawić białko. Podsumowując – dużo się ruszać, niedużo jeść, i nie ma siły by nie schudnąć i to bez jojo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jak schudnąć ? 03.01.12, 22:32 Przestan zawracac sobie glowe o tabletkach, bo to zwykle swinstwa. Jedyna i najlepsza metoda jaka znam to "nie zrtec tyle" czyli pochlaniac mniejsza ilosc kaloriii od tej ktora spalasz. A teraz nie grzesz wiecej i zabieraj sie za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fanny23 Re: Jak schudnąć ? 04.01.12, 11:33 ja schudłam 10 kg w dwa miesiące, odstawiłam słodycze i biegałam, do tego basen 3 razy w tygodniu -pomogło :) Odpowiedz Link Zgłoś
muszczek77 Re: Jak schudnąć ? 04.01.12, 18:38 Mi wystarczy jak jem rozsądnie, bez ton słodyczy i nie po 18. I codziennie na spacer z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
le_bon_reflex Re: Jak schudnąć ? 04.01.12, 19:22 Ja schudlam jak zaciągnęłam kredyt na mieszkanie, pózniej remont, urzadzanie itp.. teraz z żarciem to skromnie, bo wole kupić coś do chaty niż mieć pełna lodówkę a sport ? mmh..wszyscy wiedzą ile trzeba sie nabiegac, zeby kupić coś fajnego i niedrogiego>>>>polecam! Odpowiedz Link Zgłoś