Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć ?

10.10.11, 22:43
mniej jeść,
ćwiczyć,
prawidłowo się odżywiać itp.
a czy ktoś brał jakieś tabletki wspomagające, piszcie...
Obserwuj wątek
    • moonogamistka Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 22:43
      Idz do lekarza.
      • rose01 Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 22:49
        a tam zaraz do lek
        • moonogamistka Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 22:54
          Wiekszosc srodkow na odchudzanie bierze sie pod opieka lekarska.
    • pompeja Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 22:56
      Ponoć speed odchudza. Wypróbuj ;)
    • happy_time Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:02
      > mniej jeść,
      > ćwiczyć,
      > prawidłowo się odżywiać itp.

Tyle wystarczy, po co dalej pisać.
      • rose01 Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:05
        tak, ale to trudne, pośpiech, stres, brak wytrwałości
        • marguy Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:13
          rose,
          jesli lubisz ryzyko, to bierz prochy, ktore moga, ale nie musza, rozwalic w cholere twoja watrobe, zniszczyc jelita itp.
          Zasada jest prosta, jesli nie musisz, nie bierz zadnych lekarstw.
          A jesli chchesz schudnac, to NZT i wytrwalosci deczko starcza.
        • happy_time Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:14
          Może i trudne, ale trzeba chcieć. Z czym masz problem? Z jedzeniem czy z ćwiczeniami?
        • charles_chaplin Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:15
          Przede wszystkim nie szukaj dla siebie żadnych usprawiedliwień. Żaden pośpiech i stres nie usprawiedliwiają lenistwa, ani łakomstwa.
          I znajdź skuteczną motywację, to pomaga:-)
        • senseiek Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:01
          > tak, ale to trudne, pośpiech, stres, brak wytrwałości

nie trudne, tylko to jedyna sensowna droga.

cwiczenia powoduja, ze miesnie rosna, a im wiecej jest miesni, tym szybciej sie spala tluszcz, i kolko sie zapetla. Miesnie sa tez duzo ciezsze przy tej samej objetosci anizeli tluszcz ktory jest lekki- i ktorego tkanki sa bardzo malo energochlonne, w przeciwienstwie do miesniowych.

Osoba wytrenowana, i trenujaca dzien w dzien, moze sie doslownie obzerac w mniemaniu osoby grubej, bo po prostu wszystko co zje to spali w wyniku cwiczen.
          • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:19
            Prawdziwe kobiety nie mają mięśni i nie chcą ich mieć. Prawdziwe kobiety nie jadają kolacji, w czerwcu zaczynają morderczy trening kardio, z którego rezygnują po trzech tygodniach, bo z powodu prowadzonej restrykcyjnej diety odchudzającej nie mają już siły na ćwiczenia. Prawdziwe kobiety wolą głodować i łykać środki przeczyszczające niż ryzykować rozbudowę muskulatury, bo chcą być kobiece, a jak wszyscy wiemy - kobiety nie powinny mieć widocznych mięśni.
            • senseiek Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:51
              Dlatego ja sie na pierwszej randce pytam dziewczyny ile robi pompek dziennie.. ;))
              • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 01:09
                senseiek napisał:

> Dlatego ja sie na pierwszej randce pytam dziewczyny ile robi pompek dziennie..
                > ;))
                *
                Jaka ilość "zalicza" test? :P
              • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 10:59
                Dziennie? A po cholerę robić pompki codziennie? Jeszcze dorzuć do tego codzienne brzuszki i znajdziesz co najwyżej kobietę z niezregenerowanymi mięśniami i nadwyrężonym kręgosłupem.
            • paco_lopez Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 09:48
              ale to nie chodzi o to zeby wyglądać jak schwarzenegger. to nie jest tak, że wystarczy tylko chwycić przyrząd do ćwiczeń i mięśnie rosną jak ciasto na drożdżach
              • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 10:57
                E tam. Wielkie łapy rosną już od samego patrzenia na gryf od hantli. A jak jest na nim jeszcze jakieś obciążenie, to rośnie wielka klata. I kobieta przestaje być kobietą. Dlatego lepiej jest nawet nie patrzeć. Lepiej się regularnie głodzić i robić kilometry na rowerku stacjonarnym (z rowerkiem to wersja dla ambitnych). Bo super jest spalić kilka kilogramów mięśni na diecie odchudzającej. Nie ma nic lepszego przed latem. A jak ta waga leci w dół! No euforyczny kop aż do sylwestra. Jestem za dietami, pigułkami i kardio. Tak trzymać!
                • paco_lopez Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 11:27
                  no przeciez nikt nie będzie kobiecie radził wyciskania sztangi na schudnięcie. i nie opowiadaj, ze od patrzenia rośnie. rośnie to dupa od myslenia jak tu schudnąć ale zeby sie tylko do galopu nie zmuszać. z resztą ze mną o odchudzaniu to jest słaba rozmowa, bo ja sie nigdy nie musiałem odchudzać. troche jak ze ślepym o kolorach. pozdrawiam otyłych.
        • doral2 Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:57
          rose01 napisała:

> tak, ale to trudne, pośpiech, stres, brak wytrwałości.."

no na to, to lekarstwa w aptece nie ma.
          w szczególności na brak wytrwałości i pośpiech tabletek brak.
    • triismegistos Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:11
      Jeść nago przed lustrem, lepszej diety nie wymyślono ;]
      • moonogamistka Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:13
        na mnie nie dziala cholera...
      • rannie.kirsted Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:50
        a jak ktos lubi czytac przy jedzeniu?
        • jej_torebka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 09:34
          ojej, a co jak ktoś lubi ładować w siebie codziennie golonkę z małym wiaderkiem ziemniaków? no przecież sobie nie odmówi w ramach jakiejś tam diety, nie?
    • anaisanais96 Re: Jak schudnąć ? 10.10.11, 23:40
      Mój mąż brał takie tabletki Zelixa, na receptę. schudł 11kg w 2 miesiące.
      • rannie.kirsted Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:28
        no to swietnie, dobrze ze sie przy okazji nie przekrecil
        to jest to samo co meridia - wycofana ze sprzedazy. bardzo grozny dla zdrowia preparat
    • kosc_ksiezyca Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:41
      Błonnik - uwaga, przyspiesza metabolizm.
      Chrom - takoż.
      Kwasy omega 3.

Pomaga, tylko trzeba systematycznie.
      • klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 22:03
        Tylko nie napisałaś, że z tym błonnikiem trzeba zwiększyć ilość płynów. Bo inaczej zaklajstruje nam jelita na amen :D

Chrom jest suplementem, który może pomóc (zmniejsza ochotę na słodycze), ale jak ze wszystkim, nie należy przedawkować. I sam z siebie niczego nie załatwi, podobnie jak L-karnityna i inne, łykane jako cukierki przed TV.

Kwasy omega 3 najlepiej zaś przyswajać w postaci naturalnej, czyli w jedzeniu. Lepiej się wchłaniają, przede wszystkim.

Pamiętajcie, że suplementacja jest zalecana ludziom, którzy mają niedobory czegoś, a nie zdrowym. Najgorsze są preparaty "wszystko w jednym", bo nadrabiając 1 mikroelement, przedawkujecie 25 innych, których nadmiar może wam zaszkodzić (np. selen).
    • buuenos Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:48
      nie tabletki tylko redukcja kalorii.Jedz kilo salaty,kawalek miesa,owoce,warzywa,ale bron boze weglowodany.chleb czarny talko rano.spadnie pirwsze 50dkg to sama zauwazysz,jak chetnie rezygnuje sie z dupskowypelniaczy:-)
      • klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 21:43
        >Jedz kilo salaty,kawalek miesa,owoce,warzy
        > wa,ale bron boze weglowodany.

A wg ciebie w owocach i warzywach to co jest, jak nie węglowodany?
        Naczytała się jedna z drugą Dukanów i jak kiedyś był paniczny strach przed tłuszczem, tak teraz paniczny strach przed węglami. I każda wcina sałatę (akurat mało odżywczą i wartościową) w błogim przekonaniu, że nie zjada węglowodanów.

Węgle - tak! Ale
        a) proporcjonalnie do reszty
        b) tylko i wyłącznie węgle złożone: ciemne pieczywo, razowy makaron, warzywa, a nie biała mąka, ciastka i bułeczki itp.
        c) wszystko, co jemy, powinno być w miarę możliwości bez polepszaczy, ulepszaczy, słodzików i innego g...a. Jeśli z jogurtu zabrano 2,5% tłuszczu, a dowalono tam pół tablicy Mendelejewa, to lepiej to wywalić do kosza i zjeść ten jogurt, co ma 2,5% tłuszczu, ale przynajmniej jakieś ilości naturalnego produktu.

Mowa oczywiście o jogurcie NATURALNYM, a nie o tłustym i słodkim szicie owocowym na syropie, który wiele osób wcina wierząc, że właśnie się... odchudza :D
    • tehuana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 00:58
      100 kapsulek witamin rozsypujesz po podlodze i zbierasz. I tak co najmniej 10 razy dziennie.
      • jej_torebka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 09:35
        :)
    • to.niemozliwe Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 04:20
      A gdzie jest "za duzo"? Bo moze byc kolo brzuszka, na udach, pupa.....wszedzie. Od tego zalezy tez troche.
    • varia1 Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 08:12
      to musiałyby być tabletki wspomagające silną wolę, a o takich jeszcze nie słyszałam
    • anna_sla Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 09:08
      brałam, działały tylko te z górnej półki ale razem z dietą i ćwiczeniami, bo bez tego efekt jojo murowany. Jest tylko jedna wada ich. Zwykle zostawiają uszczerbek na zdrowiu.
    • jej_torebka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 09:37
      a może pavulon? myślę, że może utrudnić Ci sięganie po niezdrowe przekąski ;)
    • yoko0202 Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 09:46
      rose01 napisała:

> mniej jeść,
      > ćwiczyć,
      > prawidłowo się odżywiać itp.

wcale nie tak
      tylko - ćwiczyć i odpowiednio się odżywiać - w rezultacie może wyjść na to, że zaczniesz jeść więcej, ale i tak będziesz chudnąć; bo jak będziesz żarła samą sałatę i biały serek to nie będziesz miała siły ćwiczyć :)
      założyć zgubienie ok. 1 kg na tydzień

> a czy ktoś brał jakieś tabletki wspomagające, piszcie...
      nigdy w życiu
    • eat.clitoristwood Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 10:00
      Jak schundąć, Panie Premierze?!
      Mniej na talerze.
      Szczerze.
    • nancy.botwin.77 Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 11:12
      z rzeczy które na sobie wypróbowałem mogę polecić w kolejności od najskuteczniejszego:
      1. wywalenie z diety wszystkich zbędnych węglowodanów
      2. trening siłowy + aerobowy
      3. trening siłowy
      dużo niżej:
      4. trening aerobowy
      na samym końcu:
      5. thermo stim (na mnie działa nawet połowa dawki zalecanej przez producenta)+ l-karnityna - ale jeśli nie ćwiczysz to równie dobrze możesz łykać dropsy...
    • funny_game Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 12:46
      Musisz jeść dużo kanapek.
      • marguy Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 12:51
        unny_game napisała:

> Musisz jeść dużo kanapek.

Oczywiscie siedzac na kanapie ;)

Ruszac sie, ruszac i jeszcze raz ruszac. Zapomniec o windzie i nieparkowac pod samymi drzwiami.
        Dokladnie od 22 wrzesnia regularnie chodze z mala psina na spacery. Od tej pory pozbylam sie bezbolesnie 1,5 kg sama nie wiedzac kiedy.
        • klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 21:46
          Przypomina mi się wątek "jak żyć bez samochodu".
          Chyba znalazłam odpowiedź - chudo :D
          Nic dziwnego, że połowa forum panicznie chce schudnąć, skoro w innym wątku twierdzi, że bez samochodu absolutnie funkcjonować się nie da.
          A przecież jeśli się chce schudnąć, trzeba też więcej chodzić. Dojechanie pod drzwi siłowni, wjechanie windą na I piętro, a po treningu znowu wsadzenie tyłka w samochód naprawdę jest mniej skuteczne niż np. dochodzenie do pracy piechotą 2 przystanków, ale codziennie.
    • 0ion Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 13:01
      zdrowy sen
      ograniczenie węglowodanów i cukrów
      naturalna żywność bez obżerania się
      rowerek eliptyczny 1h co drugi dzień
      • klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 21:49
        1 h pedałowania co drugi dzień to niezłe przeciążenie mięśni. Przecież po intensywnym treningu trzeba zrobić przerwę (o ile pamiętam min. 48 h). Niech ćwiczy lepiej 10-15 minut dziennie na tym rowerku albo na kocyku z filmikiem instruktażowym, są nawet na jutubie.
    • ewaam Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 16:52
      dieta cud - seks i głód :)
      • ursyda Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 16:56
        podoba mi się ta dieta:)
    • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 16:59
      A ile to chcesz schudnąć, że już tabletki rozważasz? Czy zwyczajnie jesteś tak leniwą babą, że nawet ruszyć rzyci na spacer Ci się nie chce [ a umiarkowane marsze mogą zdziałać wiele ] i chcesz tableteczkę, coby schuść być wsuwając smakołyki?
      • bijatyka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:25
        Węglowodany tylko rano. Regularne posiłki bez podjadania (nawet tych dozwolonych marchewek czy ryżowych wafli). Pieczywo czarne pełnoziarniste, nabiał light, mięso najlepiej z drobiu, ale nie kaczki, ryby, ograniczyć skrobię czyli ziemniory, marchew i strączkowe, odpuścić makaron. Nie nażerać się na maksa. Pić duuuuuużo wody niegazowanej. Ostatni posiłek maksymalnie 18:00. Po osiemnastej polecam orbitrek: 45 minut to okło 400-450 kalorii.
        Proszę.
        • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:29
          Ale te rzeczy "light" to często straszny syf :/
          • bijatyka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:30
            Nie obrażaj mi tu jogurtu bałkańskiego light !
            • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:36
              Nie obrażam, gdzieżby tam! Toż mówię, że "często", a nie, że wszyćko jak leci!
              • bijatyka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:43
                Ja pojadam nabiał przeróżny light i bardzo lubię jogurt bałkański, serek wiejski z piątnicy. Mleko też wolę odtłuszczone. Tłuszcz to zasadniczo na golonce lubię, ale mi nie wolno. Przynajmniej jeszcze przez jakis czas. Ogólnie mogłabym tu autorce doradzać bez końca, ale wiem, że gdy się ktoś dopytuje na forum, to znaczy, że do decyzji o pożegnaniu z wagą nie dorósł.
                • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 18:48
                  bijatyka napisała:

> Ja pojadam nabiał przeróżny light i bardzo lubię jogurt bałkański, serek wiejsk
                  > i z piątnicy. Mleko też wolę odtłuszczone.
                  *
                  E, to ja mliko jakieś 1,5-2 - bo bardziej odtłuszczone to jak woda. Natomiast nabiał to sery żółte - a jak takowe się robi "light" to zwykle taki badziew, że ojejku. Chyba, że masz coś godnego polecenia w tej materii? :)

>Tłuszcz to zasadniczo na golonce lubię, ale mi nie wolno.
                  *
                  Chulesterul?

> Przynajmniej jeszcze przez jakis czas. Ogólnie mogłabym tu autorce doradzać bez końca, >ale wiem, że gdy się ktoś dopytuje na forum, to znaczy, że do decyzji o pożegnaniu z wagą >nie dorósł.
                  *
                  To mię podoradzaj. Waga sama z siebie idzie gdzieś w diabły, ale usprawnić system żywieniowy nie zaszkodzi :)
                  • bijatyka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 19:00
                    Sera żółtego zasadniczo w dietach odchudzających nie ma. Ale, jeśli ktoś koniecznie musi, to proszę kupować "Hit z Ryk". Nadaje się na kanapki, ale nie to zapiekania, bo wysycha. Mac bodajże około 11% tłuszczu.
                    Nie, nie cholersterol. Zgubywanie wagi - z sukcesami !
                    Ale, to jak pani nie chce zrzucać wagi, to ja poradzić nie mogę, bom samouk odchudzeniowy. Moja babcia mówiła: wszystko w rozsądnych ilościach. Sama nawet popalała: do 85-tego roku życia.
                    • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 19:05
                      bijatyka napisała:

> Sera żółtego zasadniczo w dietach odchudzających nie ma. Ale, jeśli ktoś koniec
                      > znie musi, to proszę kupować "Hit z Ryk". Nadaje się na kanapki, ale nie to zap
                      > iekania, bo wysycha. Mac bodajże około 11% tłuszczu.
                      *
                      Ja to mam fisia na punkcie cheddara i nie wiem jak to obejść!

> Nie, nie cholersterol. Zgubywanie wagi - z sukcesami !
                      *
                      A to gratulejszyn, gratulejszyn! Sama zmieniona dieta czy i ruchy, ruchy, ruchy? :)

> Ale, to jak pani nie chce zrzucać wagi, to ja poradzić nie mogę, bom samouk odc
                      > hudzeniowy. Moja babcia mówiła: wszystko w rozsądnych ilościach. Sama nawet pop
                      > alała: do 85-tego roku życia.
                      *
                      Nie no, jeszcze parę kilo nie zaszkodzi zrzucić do tych 50 ;)
                      • bijatyka Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 19:12
                        Parę kilo to się chudnie poprzez ruch a nie dietę ! Dlaczegóż miałabyś sobie odmawiać cheddara ???? !!!
                        Schudłam z dietą i poprzez ruch. Ponieważ było to w zasadzie pierwsze odchudzanie w moim życiu, szło gładko i bez zakłóceń. Najgorsze jest powtarzanie diet co jakiś czas. Tu organizm będzie się stawiał. Pokochałam wysiłek fizyczny, najbardziej aeroby: chodzenie, chodzenie pod górkę na bieżni, bieg i orbitrek. "Wioślarza" nie lubię. Z "wyciskania" to maszyneria na uda i brzuch. Do tego co chwila wybieram się na jakieś ćwiczenia grupowe: pilates, czasem power bike (choć to trudne), tzw. "uda-brzuch-pośladki". Lubię się sponiewierać na siłowni, oj lubię.
                        • raohszana Re: Jak schudnąć ? 11.10.11, 19:34
                          bijatyka napisała:

> Parę kilo to się chudnie poprzez ruch a nie dietę ! Dlaczegóż miałabyś sobie od
                          > mawiać cheddara ???? !!!
                          *
                          Albowiem wpierniczać mogę na tony :D

> Schudłam z dietą i poprzez ruch. Ponieważ było to w zasadzie pierwsze odchudzan
                          > ie w moim życiu, szło gładko i bez zakłóceń. Najgorsze jest powtarzanie diet co
                          > jakiś czas. Tu organizm będzie się stawiał. Pokochałam wysiłek fizyczny, najba
                          > rdziej aeroby: chodzenie, chodzenie pod górkę na bieżni, bieg i orbitrek. "Wioś
                          > larza" nie lubię. Z "wyciskania" to maszyneria na uda i brzuch. Do tego co chwi
                          > la wybieram się na jakieś ćwiczenia grupowe: pilates, czasem power bike (choć t
                          > o trudne), tzw. "uda-brzuch-pośladki". Lubię się sponiewierać na siłowni, oj lu
                          > bię.
                          *
                          Mię właśnie jakoś siłownia, i te wszelkie maszyny, nie pociągają zupełnie. Wolę się zmachać na powietrzu albo wbić na basen [ chociaż ceny takie, że klękajcie narody ]. Ale kumpel przekonuje, że siłownia to ciekawa odmiana na zimowe miesiące.
        • klawiatura_zablokowana Re: Jak schudnąć ? 02.01.12, 21:58
          > Węglowodany tylko rano.

A resztę dnia co, tylko białka???
          Nieprawda, przed treningiem powinno się zjeść trochę węgli na lepszy "rozruch". Z tym, że węgli złożonych.

> Regularne posiłki bez podjadania (nawet tych dozwolonyc
          > h marchewek czy ryżowych wafli).

Jeśli dla kogoś marchewka i jabłko są posiłkiem (dla mnie są), to czemużby i nie :)

> Pieczywo czarne pełnoziarniste, nabiał light

Jeśli chodzi ci o twaróg chudy, to proszę bardzo. Ale jeśli masz na myśli mleko 0,5% i jogurty 0%, to weź takiego syfu ludziom nie doradzaj, sama zmień nawyki i nie grzesz więcej.

> mięso najlepiej z drobiu, ale nie kaczki

A co jest złego w kaczce? Ja zasadniczo polecam indyka najbardziej :)

> ryby

Rybki są ok. I mają bezpieczne tłuszcze, czyli te nienasycone. Nie martwcie się, jak ryba jest tłusta - akurat ten tłuszcz wam wielkiej krzywdy nie zrobi.

>ograniczyć skrobię czyli ziemni
          > ory, marchew i strączkowe, odpuścić makaron.

Makaron z pełnego ziarna albo durum można jeść w niewielkich ilościach, nie dramatyzujmy.

Ja sobie nigdy spaghetti nie odmawiałam, nawet jak chudłam :)

> Nie nażerać się na maksa.

Prawda!

>Pić duuu
          > uuużo wody niegazowanej.

Prawda!

>Ostatni posiłek maksymalnie 18:00

Tak - pod warunkiem, że wstajesz wcześnie rano i idziesz spać o 21.
          Tak naprawdę ta reguła brzmi "ostatni posiłek nie później niż 3 h przed pójściem spać", jeśli ktoś idzie spać o północy, to może jeść jeszcze o 20-21 lekką kolację.
          Są osoby, co wstają np. 10-11 i o 18 to one obiad jedzą. Dlatego reguła "ostatni o 18" jest zwyczajnie głupia.

>Po osiemnastej pole
          > cam orbitrek: 45 minut to okło 400-450 kalorii.

A po treningu, jeśli ktoś jest głodny, zaleca się zjeść mały posiłek białkowy (aby nie zasypiać głodnym i nie mieć rano albo w nocy napadu wilczego głodu), dlatego teoria o niejedzeniu o 18 jest tym głupsza :D
    • paczuli73 Re: Jak schudnąć ? 12.10.11, 16:43
      Odchudzanie dla kobiet w programie TV
      Czy chciałabyś wreszcie schudnąć, ale nie wiesz, jak się do tego zabrać? Czy ciągle jesteś na diecie, ale Twoja waga stoi w miejscu? A może brakuje Ci motywacji i fachowego wsparcia? Weź udział w trwającym 3 miesiące programie telewizyjnym, w którym zajmie się Tobą lekarz, dietetyk, trener oraz psycholog. Schudnij i poczuj się znowu sobą. Jeśli mieszkasz w Warszawie, zgłoszenie ze zdjęciem i numerem telefonu prześlij na adres: casting@formacjatv.pl
    • protozoan Re: Jak schudnąć ? 12.10.11, 22:08
      Tabletki? Ale jakie tabletki? Hamujące łaknienie jak sibutramina z hukiem wywalona z rynku?
      Jeszcze takiego leku, który nie daje działań niepożądanych nikt nie wymyślił. Pitu pitu o tym, że to takie bezpieczne i cacy to tylko pitu pitu. Podobnie jak diety cud. Może i bywają cud tyle, że na krótko.
      Ja dziękuję uprzejmie, wolę tę dłuższą ścieżkę.

PS Żadne tabletki nie dadzą takiego pałera jak przebieżka, albo solidny spacer z samego rana :-)
      • virtual_woman Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 00:36
        protozoan napisała:

> Jeszcze takiego leku, który nie daje działań niepożądanych nikt nie wymyślił. P
        > itu pitu o tym, że to takie bezpieczne i cacy to tylko pitu pitu.

Właśnie mam znajomą sąsiadkę na OIOM'ie, w śpiączce. Zażyła zbyt dużo takich różnych na odchudzanie, co to są dostępne bez recepty..
        • rannie.kirsted Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 00:47
          na glupote nie ma lekarstwa. gripex i tym podobne mozna kupic w kazdym kiosku i na kazdej stacji benzynowej, a mozna sobie tym rozwalic nerki.
          • rose01 Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 09:24
            miałam na myśli zrzucenie ok 4-5 kg żeby lepiej się czuć i wyglądać, a tu mnie zaraz zjechano na maxa jesteście bezlitośni, a stanie nago przed lustrem wcale mnie nie przeraża ;), pośpiech i brak czasu jest zwłaszcza jak ma się małe dziecko
            • rose01 Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 09:26
              i do tego pracuje się zawodowo, wszystko nadrabia się wieczorem na kolacji i chyba to jest błąd
              • doral2 Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 11:27
                szukając wymówek dajesz sygnał, że tak naprawdę to wcale nie chcesz schudnąć.
              • organza26 Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 11:27
                Chcesz schdudnąć tylko 4-5 kg? To nie jest dużo, więcej ruchu i przemyślana dieta i po miesiącu, max 1,5 powinno być ok.

Ludzie natomiast objeżdżają Cię za chęć brania tebletek, co w Twoim przypadku rzeczywiście jest głupotą (o ile nie w prawie każdym).
    • wicehrabia.julian Re: Jak schudnąć ? 12.10.11, 22:34
      to proste: przestań się obżerać
      • stary_zgred1 Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 11:25
        Myślę że dla początkującej w temacie ćwiczeń osoby najlepiej "przyswajalne" będą ćwiczenia typu: marszobiegi na powietrzu, rower, orbitreki, steppery i próba zmniejszenia kalorycznych dodatków w pożywieniu. Wszystko to - z rozsądkiem, bo nie ma się co nastawiać na cud, że od razu będzie się biegać jak sprinter i żywić tylko liśćmi sałaty. Na efekty trzeba trochę poczekać, ale warto, bo finalnie nie tylko się chudnie, ale i traci takie rzeczy jak cellulit, nabiera ładnych kształtów no i kondycji. Poza tym - wyrabia się systematyczność i nabiera przekonania, że przy pomocy pracy nad sobą naprawdę można dojść do świetnych rezultatów.
        Bardzo przyda się odpowiednia motywacja. Mnie na przykład bardzo zmotywował program "Biggest loser", w którym naprawdę potężni ludzie radzą sobie z kłopotami wagi i zrzucają nadmierną masę:
        Klip z jutuba
        Myślę, że nie wielu z nas może się poszczycić taką nadwag. Skoro więc oni mogą wziąć się za siebie, co stoi na przeszkodzie nam?
    • princess_yo_yo Re: Jak schudnąć ? 13.10.11, 11:40
      cocaina wspomaga przemiane materii zdaje sie
    • vk51 Re: Jak schudnąć ? 01.01.12, 23:28
      Tabletki można stosować jedynie pod w końcowej fazie odchudzania.
      To jest jak mamy już naprawdę mało tłuszczu, i strasznie ciężko już idzie z odchudzaniem.
      Trochę o zdrowym odchudzaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka