dpp.maketing Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 02:02 Proponuję następne narzędzia zbrodni: - stopery do uszu (ale takie woskowe [o takie: www.shopmania.pl/medycyna/p-stopery-do-uszu-mwd-11-woskowe-3982115], bo są plastyczne i łatwiej dopasowują się do ucha) - izolator myśli od otoczenia - sam często podróżuje rano pociągiem. Ja wtedy lubię spać. Natomiast inni rozmawiają. Izolacja od rozmowy, która nie wzbudza mojej ciekawości jest bardzo prosta. Myślę, że chrapanie nie zawiera interesujących Cię treści, więc nie powinno być problemu. - rozgraniczenie lokali sypialnych na chrapiących i niechrapiących Odpowiedz Link Zgłoś
ipone123 Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 02:46 zmien laryngologa:) zazwyczaj wyprostowanie przegrody nosowej i wyciecie migdalkow pomaga. do tego dieta i zero fajek. nawet najbardziej zmeczony chlop nie powinien chrapac po tym. chyba ze ma jakies bezdechy czy inne chorobska, ale wtedy tez trzeba do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_mis_ochodzki myślałaś może aby sobie wyciąć uszy? 08.01.12, 02:15 łatwiejsze niz wyciecie migdałkow Odpowiedz Link Zgłoś
kropa8 Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 07:07 Moje Drogie Panie w nocy się śpi a nie podsłuchuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 07:26 u mnie chrapanie ustapilo po odstawieniu fajek i gorzały - działa prawie od razu Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 11:00 Przymniało mi się, gdy rozstałam się z kims na wczesnym etapie związku, bo ten a) chrapał b) nie lubił kotów. No zero potencjalu po prostu... Ale skoro ty już wpadłaś i wzięłas osobnika dlugoterminowo, to moim zdaniem najtrudniejsza jest zmiana nastawienia faceta, aby zaczął się leczyć. Od większości męzczyzn slyszy się, ze "ja nie mam kłopotow z moim chrapaniem" (no tak, to inni go mają), "ja nigdy nie śpię na wznak" (tia...), "przesadzasz" itp Może długa rozmowa powiązana z groźbami pomoże? (" albo pójdziesz do lekarza, albo osobne mieszkania"). Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 11:42 no właśnie mam ten sam problem, ale mój nie chce iść do lekarza. Jestem niewyspana, ciągle zmęczona, bo każde przebudzenie mnie w nocy tym chrapaniem jest dręczące, czasami po tym zasnąć nie mogę. Poza tym on też nie wysypia się i chyba ma bezdech (znaczy wydaje mi się, że kilka razy to zauważyłam). Jak czytałam porady co robić (niezabiegowo-lecznicze) to on spełnia wszystkie prawie punkty. Nie pali, nie pije, nie je ciężkostrawnych potraw (w zasadzie to nic nie je), nie ma nadwagi, gra w siatkówkę kilka razy w tygodniu (więc to w ramach ćwiczeń) i nie zawsze jest zmęczony po pracy (praca fizyczna), nawet w dni wolne, spędzone głównie w fotelu lub łóżku (a co, czasem się lenimy) chrapie. Będę mu truć o tym lekarzu, ale co wołami mam go tam zaciągnąć?? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais co to znaczy "nie chce"? 06.01.12, 20:56 zapisujemy chłopa i stawiamy ultimatum Odpowiedz Link Zgłoś
jerry2507 Re: Planuję morderstwo 23.10.11, 12:46 jest rada www.biomedical.pl/zdrowie/koblacja-metoda-na-chrapanie-521.html Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: Planuję morderstwo 06.01.12, 21:02 Znam, rozumiem, lacze sie w bolu:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Planuję morderstwo 06.01.12, 21:26 Ja z moim sobie jakoś potrafię poradzić - szturcham, on się przekłada i wtedy zasypiam. Nic nie jest w stanie jednak przebić mojego sąsiada z dołu, który chrapie tak, że ja słyszę. Podobny problem miała znajoma, która z kolei miała typa nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
chat_calin Re: Planuję morderstwo 06.01.12, 21:52 Jesli chrapacz jest szzuply (czesta przyczyna chrapania jest otylosc), jednynym skutecznym sposobem jest wyciecie kawaleczka sluzowki, ktory chrapaczowi sluzy do wydawania owych dzwiekow. Obecnie to prosta sprawa. Nie ma co chodzic po larnyngologach, tylko trzeba sie zglosic prosto do kliniki leczacej chrapanie. Zabieg jest prosty, chirurgia jednego dnia. Przy otylych facetach czesto pomaga odchudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: Planuję morderstwo 06.01.12, 21:57 to jak? kilim czu niekilim bo już wątek nieświeży Odpowiedz Link Zgłoś
alexander888 Re: Planuję morderstwo 26.03.12, 10:50 A ja byłem kiedyś z dziewczyną, która chrapała noc w noc (i w dzień też0. Na początku trochę się irytowałem a potem polubiłem!!! Rozstaliśmy się jakiś czas temu, ale nie przez jej chrapanie. I teraz sam aby usnąć włączam telewizor na noc. Dlatego chętnie poznałbym jakąś chrapiącą dziewczynę, serio. Nie jest to dla mnie żaden problem a wręcz działa miarowo i kojąco. Wiem, że wiele dziewczyn wstydzi się chrapania swego, wyjazdów ze znajomymi. Możecie mnie brać do swoich pokojów. Zniosę każde kobiece chrapanie. Bo chrapanie faceta drażni mnie a kobiece jest kojące. Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Planuję morderstwo 26.03.12, 10:59 dobrze, że koty nie chrapią-nie zniosłabym. Miałam już faceta chrapacza-obłęd, psa chrapiąco/pierdzacego-masakra. Mnie chrapanie przeszkadza okrutnie! Sama nie chrapię;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Planuję morderstwo 26.03.12, 12:32 wszyscy którzy mieli okazję nocować w moim towarzystwie potwierdzają, że NIE;-p Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Planuję morderstwo 27.03.12, 13:37 Napewno kurtuazja-powiedziec kobiecie,ze chrapie to tak samo smiertelne jak powiedziec,ze jest za gruba.Zaden rozsady facet z IQ powyzej 20 by takiego bledu nie zrobil.No chyba,ze chrapidlo to juz ex-wtenczas mozna jej prawde powiedziec:) Lepiej sie sama nagraj w nocy-tylko wtenczas bedziesz miala pewnosc,ze nie pilujesz tajgi:) Odpowiedz Link Zgłoś