Dodaj do ulubionych

wandale w Warszawie :/

11.11.11, 16:53
Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego podczas Dnia Niepodległości prymitywni wandale niszczą miasto ?
Dlaczego niszczą mienie nienależące do siebie i dlaczego zasłaniają twarze ?

Skoro wierzą w coś i w imię tego demolują miasto powinni mieć chociaż na tyle odwagi, aby pokazać swoje gęby. Dlaczego nie mają odwagi pokazać swoich twarzy ? ach racja ... bo by ich ich własna Babcia po gębie strzaskała za takie zachowanie.
Zachowują się jak gołębie.. nasr... i uciec ;/

skąd w ludziach tyle głupoty i agresji ?
dlaczego policja nie oblewa takich wandali z armatek wodnych żeby im tę głupotę ochłodzić ???

"uczestników marszu" (bez znaczenia którego) którzy niszczą miasto/radiowozy/samochody prywatne powinni szambem polewać - spokój by był
Obserwuj wątek
    • lled Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 16:57
      zapytaj sie hotally, ona wszystkich zapraszala na demolke miasta wraz z jej przyjaciolmi pseudokibicami legi
    • wiarusik faszyzm nie przejdzie! 11.11.11, 16:59
      www.youtube.com/watch?v=Fm0yXd5iqdc&feature=grec_index
      Towarzysze ładnie pokazali polskim faszystom, że udawanie niemca boli.
      • koham.mihnika.copyright wyciac obydwie skrajnosci 12.11.11, 00:42
        zamknac i wyrzucic klucz od furtki.
        Zielone czy czerwone jest rownie nieatrakcyjne jak brunatne i czarne.
    • fuks0 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 16:59
      > Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego podczas Dnia Niepodległości prym
      > itywni wandale niszczą miasto ?

Ponieważ łatwiej im się wtedy zorganizować i wtopić w tłum. A dlaczego niszczą? Musieli kiedyś dostać w główkę i im się klepki poprzestawiały.

> "uczestników marszu" (bez znaczenia którego) którzy niszczą miasto/radiowozy
      > /samochody prywatne
      powinni szambem polewać - spokój by był
      >

Spokój by był jakby musieli pokryć straty i dodatkowo popłacić kary/mandaty/popracować społecznie.
      • zamysleniee Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:09
        > Spokój by był jakby musieli pokryć straty i dodatkowo popłacić kary/mandaty/pop
        > racować społecznie.

z czego? to są kibole półgłówki z wykształceniem niepełnym podstawowym, kibole bez litery "L". Nie pracują, nie byłoby z czego ściągać. Tak więc każdy naprawia swoje straty (lokale) na własną rękę. A za pracę policji zapłacą podatnicy.
        • zamysleniee Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:11
          errata- bez litery "o"
        • fuks0 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:24
          > z czego? to są kibole półgłówki z wykształceniem niepełnym podstawowym, kibole
          > bez litery "L". Nie pracują, nie byłoby z czego ściągać. Tak więc każdy naprawi
          > a swoje straty (lokale) na własną rękę. A za pracę policji zapłacą podatnicy.

Kibole to nie tylko półgłówki (chociaż takich jest tam pełno) z niepełnym podstawowym, czasami są to również studenci czy specjaliści pracujący korporacjach. Race, petardy za coś trzeba było kupić. Poza tym w obecnych czasach, w Polsce ci bez wykształcenia często zarabiają więcej niż ci wykształceni.
      • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:10
        myślisz, ze mieli by z czego popłacić ? uważasz, że typ który niszczy miasto chodzi do pracy ? że myśli? że zarabia pieniądze ?????????
        chyba mam zbyt płytką wyobraźnie, aby sobie wyobrazić głupiego wandala dewastującego miasto w ambitnej pracy

oni na te kominiarki od Mamy wzięli na zasadzie "mamo daj na czapkę"
        • six_a Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:13
          a co za różnica czy pracuje, dostanie wyrok, to będzie musiał odpracować albo do pierdla.
          poza tym wandal na pewno ma rodziców, z których można ściągnąć: za szkody wyrządzone przez dzieci i tak dalej.
          • zamysleniee Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:14
            ale w pierdlu trzeba utrzymywać takiego fiuta
            • six_a Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:21
              fakt, to gupie jest. rodzinę skasować za szkody i sami sobie z nim poradzą.
              • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:25
                dokładnie
                "gówn.o wychowali niech się z gów.nem babrają'
          • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:19
            więzienie ? jeszcze czego ?????? powinni naprawić to co zniszczyli w pomarańczowych kombinezonach z WIDOCZNYM napisami "JAKO WANDAL ZNISZCZYŁEM MIASTO"
          • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:23
            O właśnie. Albo odpracować, albo zapłacić grzywnę - ale nie jakieś byle 500 zł - a jak nie maja, to zająć np. samochód. A jak nie, to patrz punkt pierwszy.
        • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:14
          no wykładają towar, pracują w hurtowniach, naprawiają niemieckie golfy 3 w dziuplach. czasem trafiają się na uniwersytetach i chętnie zapisują się do grup rekonstrukcyjnych. uwielbiają zakładać niemieckie mundury, szczególnie z naszywkami ss.
          • josef_to_ja Re: wandale w Warszawie :/ 12.11.11, 10:38
            Akurat to nie strona prawicowa demolowała Warszawę, tylko debile ze strony antyfaszystowskiej. A nacjonalizm to nie faszyzm
        • fuks0 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:27
          Się powtórzę:

Kibole to nie tylko półgłówki (chociaż takich jest tam pełno) z niepełnym podstawowym, czasami są to również studenci czy specjaliści pracujący korporacjach. Race, petardy za coś trzeba było kupić. Poza tym w obecnych czasach, w Polsce ci bez wykształcenia często zarabiają więcej niż ci wykształceni.

> chyba mam zbyt płytką wyobraźnie, aby sobie wyobrazić głupiego wandala dewastuj
          > ącego miasto w ambitnej pracy

Chyba masz. Nie miałem do czynienia ze zbyt dużą ilością kiboli, ale kilku z którymi akurat miałem do czynienia bezpośrednio studiowało, pracowało w dużych firmach.
          • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:38
            ludzie inteligentni nie niszczą rzeczy innych
            • fuks0 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:43
              Niszczą. Można być inteligentnym i jednocześnie psycholem, człowiekiem agresywnym (czy też agresywnym czasami), impulsywnym, okrutnym itd.
              • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:46
                człowiek inteligentny i chory - leczy się bo ma świadomość swoich defektów
                • fuks0 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:57
                  To co jest dla Ciebie defektem nie musi być defektem dla niego. Poczytaj sobie trochę o seryjnych mordercach na przykład, część z nich miała inteligencję zdecydowanie powyżej średniej.
        • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:56
          Rzeczywiście masz zbyt wysokie mniemanie na temat ludu pracującego i istudiującego.:)
    • six_a Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:02
      rzeczywiście, miasto w szambie byłoby zdecydowanie ładniejsze.
    • disa nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:07
      nawet nie słuchałam kto to i w imię czego demoluje miasto po prostu drażni mnie, że niszczą miasto, a policja zbyt łagodnie obchodzi się z tego typu dewiantami
      powinni rzucić tam antyterrorystów i pasjonatów z kółek strzeleckich żeby im z asg w dupy postrzelali dla rozrywki

ktoś kto niszczy miasto/mienie powinien po głupiej gębie dostać może by się jeden z drugim nauczył, że argumenty nie są liczone na ilość strat miejskich i że walczy się słowami i kulturą, a nie wandalizmem

jestem za wprowadzeniem armatek z szambem na takich głupców
      • wiarusik Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:10
        no i tu jest problem, bo podchodzisz do sprawy ultra-materialistycznie.
        • disa Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:16
          a jak mam podchodzić ????
          mam się cieszyć, ze banda wandali nie umie mówić, a jedyne argumenty jakie posiada to KOSTKA BRUKOWA do demolowania miasta ????????????????

Zatem powiedz mi co oni przekazali dewastacją radiowozów? co pokazali dewastując chodniki i witryny ? CO ???
          jedynie to, że mają gdzieś wygląd miasta, publiczne WSPÓLNE pieniądze i że są "kozaki-chojraki" bo wydarł kostkę z chodnika
          A jak zrobi jakiejś lasce jeden z drugim dzieciaka to będzie przeklinał na miasto, że wózkiem się nie da jechać i będzie siedział i psioczył popijając najtańsze piwo na ławce którą zdewastował kilka lat wcześniej

Takie mam zdanie o tych ludziach
          • wiarusik Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:19
            tam gdzie wojna, tam pobojowisko. rzecz normalna. obawiam się że wprowadzenie Socjalizmu nie obędzie się bez walących ścian. trzeba to zrozumieć i zawczasu odrzucić materializm póki czas.
            • disa Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:24
              A więc uważasz, że dewastacja miasta w imię argumentów to rzecz nie dość, że dobra to jeszcze powinniśmy przejść z tym do porządku dziennego ???
              Materializm ??? Człowieku oddałabym wszystkie buciki żeby takich wandali Policja po dupie skopała. Nie wyskakuj mi tu z materializmem bo niszczenie WSPÓLNEGO mienia to debilizm.

To może ja Ci w domu okna powybijam, samochód spalę i Twojej Babci twarz kijem obije ponieważ nie podobają mi się Twoje buty - powinieneś się po takim akcie moich argumentów cieszyć i mi jeszcze podziękować ... "tam gdzie wojna, tam pobojowisko. rzecz normalna"
              • wiarusik Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:30
                spróbować zawsze możesz. tylko nie zdziw się, jeśli jedyne co będę miał pod ręką to płyta chodnikowa. oczywiście że dewastacja przestrzeni publicznej przez nacjonalistów jest karygodna, ale do ich neutralizacji trzeba wykorzystać wszystko co się da.
                • disa Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:33
                  o ile będziesz miał tę płytę chodnikową bo być może ktoś Ci ją wcześniej zdewastuje w imię swoich argumentów
                • koham.mihnika.copyright a co z neutralizacja lewakow? 12.11.11, 00:49
                  wiecej ludzi ginie w imie "sprawiedliwosci" spolecznej.
                • josef_to_ja Nacjonalizm nie jest nielegalny i zakazany! 12.11.11, 10:40
                  A tacy "antyfaszyści" od płyt chodnikowych to zwykli przestępcy
            • koham.mihnika.copyright spozniles sie gosciu, twoj czerwony pociag 12.11.11, 00:47
              juz stoi na bocznicy.
              a prezes sam nie uciagnie.
              poza tym, lekarstwem na nacjonalizm nie jest socjalizm, bowiem one sie wspaniale uzupelniaja.
          • sid-sid Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 17:58
            > A jak zrobi jakiejś lasce jeden z drugim dzieciaka to będzie przeklinał na miasto, że wózkiem się nie da jechać

No nie, to laska będzie miała problem. Dres co najwyżej raz w tygodniu pogra z dzieciakiem w piłkę i tyle ojcostwa.
            • disa Re: nie interesują mnie poglądy wandali 11.11.11, 18:03
              fakt
    • six_a Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:09
      szukamy hotally na zdjęciach?

znak rozpoznawczy: prada;)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114884,10629274,Kamienie__plonace_race__armatki_wodne___walki_z_policja.html?i=11
      • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:15
        hotally to gdzieś na bezpiecznym zapleczu.
      • wez_sie Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:24
        rozgladalem sie, ale alusi nie widziałem. to co tam sie działo, to był jakiś kosmos i autentycznie sie troszku balem :-(
        fajnych kumpli ma nasza ala. same zakazane mordy.
    • samuela_vimes Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:23
      Ciężka amunicja i odechciało by się "obrońcom polskiego narodu" robić zadymy.
      • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:25
        pozwólcie Socjalistom działać, a zrobią atmosferę do spokojnej i rzetelnej pracy.
        • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:32
          tak, pozwólmy działać wandalom, a zniszczą i rozkopią miasto
          później staną nad zgliszczami i pomyślą sobie DOBRA ROBOTA
          to jak sranie do własnego gniazda

Ty nie rozumiesz, ale wytłumaczę Ci łopatologicznie

NIE INTERESUJE MNIE co chcieli przekazać ludzie DEWASTUJĄCY MIASTO bo przekazali NIC za to świetnie pokazali, że nie mają NIC GODNEGO UWAGI DO WYSŁUCHANIA
          bo gdyby mieli coś do powiedzenia to by POWIEDZIELI a nie dewastowali samochody policyjne i PRYWATNE
          jeśli takie argumenty Twoim zdaniem są akceptowalne ja uważam, że do takich ludzi powinni strzelać z amunicji za publiczne pieniądze - żeby argumenty NIE NISZCZ MIASTA które jest wspolne były silniejsze
          • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:39
            co ty tak z tym miastem? MATERIALIZM I JESZCZE RAZ MATERIALIZM. ciebie nie obchodzi kto mieszka w mieście, tobie zależy na budynkach i chodnikach. otóż przypomnę ci, że miasta budują LUDZIE a nie roboty, dla LUDZI. jeśli tego nie rozumiesz, to wyprowadź się do chin. zbudowali tam na pustyni miasto-widmo. nie będzie problemów w mieście, jeśli nie będzie problemów z ludźmi, także na ludziach trzeba się skupić. nacjonalisty mają ten problem, że nie interesują ich prawdziwe problemy, skupiają się na fasadach, na czymś co jest widoczne-kolor skóry, budowle, słupki graniczne itd. pozbędziemy się materializmu=pozbędziemy się faszyzmu.
            • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:44
              "otóż przypomnę ci, że miasta budują LUDZIE a nie roboty, dla LUDZI."
              to dlaczego bronisz wandali którzy demolują miasto zbudowane przez LUDZI dla LUDZI

napiszę Ci łopatologicznie
              nie interesuje mnie w imię jakich racji zostało zdemolowane miasto nie łącze tego, ani z faszyzmem, ani z antyfaszyzmem

miasto zdemolowali WANDALE a nie obrońcy jakichś racji
              i dziwi mnie jak można popierać niszczenie miasta
              tak samo drażniło mnie demolowanie płyt chodnikowych przez grupy robotnicze i tak samo denerwuje mnie demolowanie miasta przez wandali
              • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:50
                ty nie masz co mi tłumaczyć, bo się na niczym nie znasz. no może na bucikach. tak więc ja ci powtórzę n-ty raz- dopóki będzie problem z ludźmi, dopóty chodniczki i twój samochodzik w niebezpieczeństwie.
                • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:56
                  dlatego uważam, że wandali powinni surowo karać abym ja i mój samochodzik oraz buciki w mieście czulibyśmy się dobrze

akt wandalizmu jest aktem wandalizmu BEZ WZGLĘDU na to jakie wartości chce wprowadzić

żyjemy wydawało by się w cywilizowanym świecie, wśród ludzi inteligentnych więc powinno się rozmawiać, a nie rzucać fragmentami chodnika

przemoc, głupota i wandalizm nie powinny byś argumentami w walce o coś w co się wierzy
                  • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:00
                    pogadaj z kapitalistą kulturalnie, to on ci powie żebyś pogadała z nim via jego prawnik :P nic nie jest takie proste.
                    • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:06
                      rozumiem, że gdyby grupa wandali która demolowała ulicę trafiła pod Twój dom i demolowała Ci dom, a Ty przypadkiem (między uderzeniem w łeb jednym kamieniem, a drugim) dowiedziałbyś się, że w sumie to oni mają tę ideologię o Ty
                      to nie dość, że byś się zaczął cieszyć z tego, ze ich siła argumentów trafiła na Twój dom to jeszcze byś się do nich dołączył i walił sobie deską w głowę ???

no bo jeśli zrobiłbyś inaczej byłbyś hipokrytą i całe to Twoje gadanie "nic nie jest takie proste" było by nic nie warte
                      • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:22
                        ty to się wychowałaś pod kloszem, jak babcię kocham. już nie mówiąc o przykładzie z du.py. mam się deską walić, tak? ja się codziennie walę deską, bo uczestniczę w tym cyrku demokracją zwanym. to jest reżim cwaniaków. jaka różnica między faszystami a kapitalistami? żadna. jedni i drudzy chodzą pod rączkę. ty myślisz że historia się skończyła? wielki błąd. i bezpieczne, wygodne życie powoduje indolencję i niezrozumienia procesów społecznych, jakich jesteś świadkiem. to dopiero początek niestety, bo materialiści małpieją.
                        • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:26
                          oczywiście, że się wychowałam pod kloszem i boje się, że ludzie w imię idei uważają, ze mają prawo niszczyć, dewastować i rzucać kamieniami w innych ludzi

i nawet jeśli ich idea jest słuszna za takie zachowanie powinni ich odstrzelić
                          • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:34
                            zobaczymy co ci na starość wymyślą kapitaliści-zabiorą domek, przyjeb.ią ekstra cenę na leki czy odetną kroplówkę. bij ich póki masz siły.
                            • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:37
                              naprawdę nie mam sił Ci tłumaczyć, że mnie nie interesuje w imię czego zdzierali dzisiaj Ci wandale płyty chodnikowe

nie po to płacę podatki żeby później oglądać w TV łby w kominiarkach dewastujące chodniki
                              gó... mnie mnie obchodzi czy walczą o lewice czy prawice czy świętego grala

po prostu nie potrafię zrozumieć jak można być tak głupim żeby dewastować środowisko w którym się mieszka
                              • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:43
                                faszysty nie mają prawa. owszem. natomiast dla Socjalistów cel uświęca środki.
                                • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:44
                                  nie można usprawiedliwiać aktów wandalizmu ideologią !!!
                            • focus35 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:46
                              ale jacy kapitaliści? to było podobno świętowanie dnia niepodległości - pomylili ci się oburzeni (byli z miesiąc wcześniej na ulicach - razem z posłem Kaliszem i jego jaguarem;) z "patriotami" wyrażającymi swoje "zadowolenie" z wolności rozwalaniem dobra wspólnego...
                              mam nadzieję, że monitoringi i inne kamery działały i oni albo ich rodzice zabulą za te zniszczenia

wiarusik napisała:

> zobaczymy co ci na starość wymyślą kapitaliści-zabiorą domek, przyjeb.ią ekstra
                              > cenę na leki czy odetną kroplówkę. bij ich póki masz siły.
                • ofelia1982 Re: wandale w Warszawie :/ 12.11.11, 12:20
                  "dopóki będzie problem z ludźmi, dopóty chodniczki i twój samochodzik w niebezpieczeństwie. "

A przepraszam, jakie problemy mają ludzie, którzy wczoraj zniszczyli miasto? To, ze trzeba ruszyć doopę do pracy żeby mieć na bilety na mecz? To, że najpierw trzeba poszukać w sobie a nie roszczeniowo wymagać czegoś od Państwa (=nas)?
                  Jeżeli jest jakiś problem tych ludzi, to ja go chętnie WYSŁUCHAM. Tak jak napisała Disa - mają problem lub coś do przekazania - słuchamy! Ale oni nie mają nic do powiedzenia. Oni wyczaili okazję do zadymy. A są takimi ciotami do tego, że nawet nie odsłonili twarzy.
            • koham.mihnika.copyright jedno jest pewne 12.11.11, 00:55
              jestes idiota lub odmozdzono cie gruntownie, cytat - pozbędziemy się materializmu=pozbędziemy się faszyzmu.
        • koham.mihnika.copyright masz na mysli narodowych socjalistow czy 12.11.11, 00:53
          bolszewikow? A moze nowa odmiana z grinpiss? Albo amnesty?
          Stalin, Mao, Pol Pot, Castro, Che, Ulbricht/Honecker, Kim.....
          ile milionow zginelo w imie chorej ideologii socjalistycznej?
          Zrob nam przysluge i wypromuj sie gdzies w Afryce.
    • vandikia Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:27
      bydło, dzicz, wstyd.
      • pendzacy_krolik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:28
        komu wstyd?

vandikia napisała:

> bydło, dzicz, wstyd.
        >
        >
        >
    • kombinerki.pinocheta Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:28
      Wyglada na to, ze to goscie z Antify zaczeli zadyme.

Tak bylo rok temu i tak jest teraz, a oczywiscie gazeciarnia wybiorcza pisze co innego.

Najlepsze jest to, ze ludzi, ktorzy uczestnicza w marszu nazywa sie faszystami, a wandali antyfaszystami. Smiech na sali.
      • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:30
        Tak, tak Kombi. Zarób dużą kasę i wyrwij not_so_hot_ally. Pasujecie do siebie.
        • kombinerki.pinocheta Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:36
          Zapomnialas nazwac mnie faszysta.
          • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:38
            Nie, Macierewicz by bardziej pasowało.
            • josef_to_ja Kombi dobrze prawi! 12.11.11, 10:52
              Brawo Kombi za odwagę. Nie jestem skrajnym prawicowcem, ale wolę nacjonalistów niż takich "antyfaszystów"
      • wez_sie byłeś tam? 11.11.11, 17:34

• stedo Ally.. 11.11.11, 17:30

.. i tak będzie tłumaczyła że to nie My, to ONI. My grzecznie chcieliśmy tylko przejść po tamtych, równym dziarskim krokiem, a policja nam nie pozwoliła.No to w proteście zdemolowaliśmy centrum Warszawy. W imię Wolności i Niepodległości.
      • jael53 Re: Zgodnie z tradycją 11.11.11, 17:39
        Jak to kiedyś jeden z wieszczów mniejszych pisał: Biła mocno Narodowa Prawica/Biła mocno... ale chłopa w pysk. No to bije, jak ma w zwyczaju. Jej najbardziej szczytne związki z odzyskaniem niepodległości to przecież wytrwale szkalowanie poza granicami państwa pierwszego rządu II RP oraz zamordowanie pierwszego Prezydenta wolnej Polski.
      • my_favourite_axe Re: Ally.. 11.11.11, 23:26
        stedo napisała:

>
        > .. i tak będzie tłumaczyła że to nie My, to ONI. My grzecznie chcieliśmy tylko
        > przejść po tamtych, równym dziarskim krokiem, a policja nam nie pozwoliła.No to
        > w proteście zdemolowaliśmy centrum Warszawy. W imię Wolności i Niepodległości.

A w imię czego przyjechały posiłki z niemiec?
      • berta-death Re: Ally.. 11.11.11, 23:52
        Swoją drogą to dziwne, że wciąż milczy. Czyżby naprawdę ją aresztowali? ;D
        • best.yjka Re: Ally.. 12.11.11, 00:48
          Żartujesz? Jest mocna w gębie, ale nie pcha się tam gdzie można w dziób dostać lub gazu się nawdychać. Bardziej niż tępa, jest próżna. Jej przeciętna uroda, to jej największy kapitał. Przecież nie zaryzykuje szwów na twarzy.
    • berta-death Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:42
      Prymitywny wandal to prymitywny wandal. Próżno szukać sensu w jego działaniu. Najwyraźniej w takich dniach łatwiej się im skrzyknąć.

Wydaje mi się, że problem tkwi w dobrobycie w jakim żyją współcześni ludzie. Nie ma wojen, nie ma realnych problemów, nawet wikt, opierunek, dach nad głową i opieka zdrowotna z nieba spadają, bo takie są standardy współczesnego świata. Nie ma zatem motywacji, żeby pójść do pracy, bo to nieprawda jest co Maslow gadał, że zaspokojenie podstawowych potrzeb generuje powstanie potrzeb wyższego rzędu. Ci ludzie nie mają potrzeb wyższego rzędu, im do szczęścia wystarczy pełny brzuch i to, że im na łeb nie kapie. W związku z tym mają ekstremalnie dużo czasu. I na dodatek mają ewolucyjnie uwarunkowaną potrzebę doświadczania skoków adrenaliny. Nic dziwnego że robią zadymy albo wkraczają na drogę przestępczą.
      Jakby się urodzili 100 lat temu albo wcześniej to większość z nich tyrałaby po 12h/dn w polu, fabrykach albo kopalniach i nie mieliby ani siły ani czasu żeby się napieprzać z policją. W ramach rozrywki mogliby się ewentualnie urżnąć w lokalnej karczmie i jakąś bijatykę odstawić. A reszta dostałaby powołanie do wojska i zginęła w którejś z licznych bitew.
      • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:46
        wtedy były wojny i niepokoje społeczne. brak czasu nie wyjaśnia wszystkiego.
      • eat.clitoristwood Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:51
        berta-death napisała:
        >(...) Ci ludzie nie mają potrzeb wyższego rzędu, im do szczęścia wystarczy pełny
        > brzuch i to, że im na łeb nie kapie. (...)

Mylisz się, zakapturzony troglodyta ma wyższe potrzeby, właśnie wszczynanie burd, dewastacja wszystkiego, co się da, zastępują gorylopodobnemu kulturę i sztukę. W końcu to tylko kwestia definicji.
        • berta-death Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:10
          Potrzeby wyższego rzędu to te wszystkie niefizjologiczne. A potrzeba napieprzania się z innymi rezusami jest jak najbardziej potrzebą fizjologiczną.
          Oni nie mają potrzeby szacunku społecznego, awansu, uznania, bycia kimś, samorealizacji, itp. Nawet poczucia obciachu nie mają. W świecie gdzie ludzie kombinują jak marsa skolonizować, albo zdobyć swój pierwszy lub kolejny milion, oni się płytkami chodnikowymi obrzucają.
          • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:13
            Tak, tylko skoro oni potrafią rozmawiać jedynie przez płyty chodnikowe powinni kupić sobie kilka palet płyt takich jak te które leżą w Warszawie i umówić się u któregoś na podwórku i naparzać tymi własnymi płytami do woli, a nie cholerka miasto niszczyć
            • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:22
              Oni właśnie w tym maja całą frajdę. Nie dość, że zaspokajają pierwotne instynkty, w swoim mniemaniu pokazują siłę, są widoczni, to jeszcze niszczą, jak sądzą cudze.
          • eat.clitoristwood Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:18
            berta-death napisała: (...)

Ależ oni w ten sposób realizują potrzebę przynależności stadnej i imperatyw umacniania więzi przez kolektywną destrukcję. ;)
          • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:24
            sorry, ale oni na marsa nie polecą. jakiś bogaty na wycieczkę tak, ale zwykły śmiertelnik nie.
            • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:27
              no tak, łatwiej jest rwać płytę chodnikową niż wziąć tyłek do roboty
              • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:36
                wielkie amerykańskie fortuny wzięły się z tego, że to kraj pełen cwaniaków i jeszcze większej ilości idiotów na których się żeruje. tam mieszkańców beverly hills stać na takie wycieczki.
            • berta-death Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:55
              Akurat miałam na myśli uczonych pracujących nad tego typu projektami.
      • six_a Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:29
        sto lat temu też były demonstracje i fanatycy, wystarczy sobie przypomnieć początki niepodległej, zamach na narutowicza itp. klimaty.
    • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:42
      Jako że historia powtarza się co roku, to imo. 11.11 nie powinno się wydawać zgody na żadne marsze i zgromadzenia.
    • paco_lopez Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:45
      porownując co pieszecie, z tym co znalazłem na innych forach widzę, że macie najwięcej zdrowego rozsądku. a w warszawie cóż - histeria przegranych. nie ma co sie podniecać tez, bo zauważcie, że to akcja niedojrzałych małolatów.
    • disa akt wandalizmu w walce o lepszą Polskę 11.11.11, 17:52
      ... ciekawe jaki bystrzak to wymyślił ;]
      ręce i witki opadają
    • kombinerki.pinocheta Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 17:58
      "Z relacji świadków wydarzenia, z którymi rozmawiała PAP wynika, że do interwencji policji doszło po tym, gdy na ulicy grupa przedstawicieli organizacji lewicowych wdała się w bójkę z grupą narodowców. Policja zaczęła ich rozdzielać.

Przedstawiciele organizacji lewicowych, niektórzy w kapturach i szalikach przysłaniających twarze, następnie zabarykadowali się w kawiarni na rogu ul. Nowy Świat i Świętokrzyskiej"
      • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:02
        jaki z tego wniosek? faszysty udają twardzieli, a Towarzysze nimi po prostu są.
        • sid-sid Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:07
          Rzeczywiście rozpierdzielanie miasta i atakowanie, czesto przypadkowych ludzi na ulicy, można co najwyżej pod udawanie twardziela podciągnąć.
        • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:07
          wniosek tego jest taki, że wandali powinni pozamykać bez względu na przekonania
          • best.yjka Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:16
            disa napisała:

> wniosek tego jest taki, że wandali powinni pozamykać bez względu na przekonania

Najlepiej w kamieniołomach. Tam po pracy mogli by organizować sobie podobne rozrywki. Nikt postronny by nie ucierpiał, co najwyżej kamienie byłyby w bardziej rozdrobnione.
            • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:20
              dokładnie
              może by sobie głupotę z głów powybijali
      • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:02
        wiesz jak to powinno brzmieć ??

""Z relacji świadków wydarzenia, z którymi rozmawiała PAP wynika, że do interwencji policji doszło po tym, gdy na ulicy grupa WANDALI wdała się w bójkę z grupą INNYCH WANDALI. Policja zaczęła ich rozdzielać. Przedstawiciele JEDNEJ Z GRUPY WANDALI, niektórzy w kapturach i szalikach przysłaniających twarze, następnie zabarykadowali się w kawiarni na rogu ul. Nowy Świat i Świętokrzyskiej"

większość ludzi tak to odbiera
        myślisz, że kogoś obchodzi o co walczyli jedni z drugimi???
        Chodnik, samochód, radiowóz itd ... te rzeczy nie powinny zostać tknięte
        • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:04
          i wszystkim dać pluszowe misie żeby się nimi rzucali. rewolucja wg disy.
          • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:09
            ciekawe jak byś się zachował gdyby Ciebie lub Twoją Matkę po gębie lali bo stałeś przez przypadek obok
            gdyby Ci płytą chodnikową w samochód rzucili

ciekawe czy wtedy równie głośno popierałbyś dewastacje i wandalizm zamiast działanie cywilizowane
            • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:28
              a twoją matkę powytrzaskali po gębie płytą chodnikową że tak cię to boli? czy znowu ciskasz się z ciepłego domku wymyślając kolejne przykłady z du.py? moja matka nie pojawia się tam gdzie mogą lać. ma trochę instynktu i rozumu.
              gdy władza ludowa wzywała do opuszczenia placu, zostali ci którzy chcieli dostać w ryj. Socjaliści nie komplikują rzeczywistości.
              • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:30
                Twoja Matka boi się wandali ???
                zatem trzeba ich pozamykać
                • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:37
                  owszem. nacjonalistycznych wandali.
                  • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:39
                    nie interesuje mnie ideologia wandali i jaka wizja nimi kierowała przy niszczeniu miasta

wzbudza we mnie złość zdemolowane miasto
                    • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:41
                      nic nie poradzę.
                      • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:43
                        przerażające jest to, że Ty popierasz niszczenie miasta
                        i uważasz, ze to są argumenty
                        jednak gdyby zrobiła to grupa której "nie kibicujesz" to byś na nich psioczył, a dla mnie byłą by to po prostu nadal "grupa wandali"
      • stedo Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:54
        Czyli w dawnym kabarecie Dudek I prawidłowo. Tylko wtedy było weselej;))
    • wicehrabia.julian Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:14
      disa napisała:

> Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego podczas Dnia Niepodległości prym
      > itywni wandale niszczą miasto ?

dlatego, że to tylko okazja do zadymy skrzętnie wykorzystana przez dresiarzy, którzy nota bene gorliwie wspierają skrajną prawicę
      • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:21
        jeśli o mnie chodzi mogli by to być i "wyznawcy krowiego wymiona" i walczyć o uwolnienie mleka

dewastować miasta nie powinni
        • wicehrabia.julian Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:36
          disa napisała:

> dewastować miasta nie powinni

nie bądź naiwna, stadiony są obecnie bezpieczne i hołota jest wyłapywana więc młodzieńcy przenieśli się na ulice
          • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:41
            mogli by im pobudować kilka stadionów gdzie te wszystkie "ambitne" grupy najnormalniej na świecie pozabijają się same

byłby problem z głowy
      • stedo Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:59
        Noo, Korwin się podpiął. Że też mu nie przeszkadza takie towarzystwo. Zobaczcie:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,10629665,Znani_na_marszach_11_listopada__ZDJECIA_.html?i=0
      • josef_to_ja Re: wandale w Warszawie :/ 12.11.11, 10:48
        Dresiarze którzy są za legalizacją ćpania itp. to akurat chętnie głosują na PO albo Ruch Palikota
    • kara_mia Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:19
      ponieważ mój watek o symbolach narodowych został kilka razy skasowany : to pozwalam sobie podpiąć go tutaj , oraz znów zacząć... czekając na skasowanie :) i zablokowanie konta? :)

W ostatnich dniach głośno zostało powiedziane
      -Krzyż nie może być usunięty z Sali sejmowej bo to jest symbol Polskiej Tożsamości Narodowej
      -Orzełek został usunięty z koszulek naszej reprezentacji, bo po co ma tam być…
      No to wypada na Euro 2012 umieścić na koszulkach krzyż… ???

I nie kasujcie więcej tego wątku..
      Nie narusza dobrych obyczajów i netetykiety. Jest to krótkie podsumowanie tego co wszyscy widza w środkach masowego przekazu.
      Może będzie to początek dyskusji o tym co naprawdę jest symbolem Polski
      • ddb123 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:22
        Wiarusik to widać jeden z tych, których dzisiaj mieliśmy okazję obserwować :) yntelygent...
        Skrajna prawica mówisz ? Życzę Ci człowieku, żeby Ci kiedyś zgwałcili matkę, babkę, narzęczoną i żeby jej ktoś kazał wtedy rodzić tego dzieciaka i Tobie się tym dzieckiem opiekować, skoro takie masz poglądy skarajnie prawicowe... I przespacerowałbyś się kiedyś człowieku z tym dzieciakiem na taki Plac Konstytucji czy gdziekolwiek i dostałbyś tak w łeb, to może by Ci oleju do głowy to nalało.
        • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:31
          no i widzisz-nie doczytasz, nie rozumiesz, coś tam przez gdzieś tam a się produkujesz. niech ciebie gwałcą, będzie spokój na forum.
          • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:33
            czy Ty nie rozumiesz, że ludzi nie interesuje w imię czego Ci wandale demolowali miasto ?
            Ludzie się złoszczą, że miasto zostało zdemolowane.

Zdejmij sobie ideologiczne klapki z oczu i zrozum, że DEWASTOWANIE nie jest żadnym argumentem ŻADNYM
            Tak zachowują się wandale, a nie obrońcy ideologii
            • wiarusik Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:39
              no trochę brzydkiego chodnika zdjęli. to miasto i tak trzeba przebudować.
      • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 18:24
        Polska ma znacznie więcej symboli niż orzeł (i jest to między innymi krzyż ze względu na naszą historię) jednak nie jest symbolem Polski ten bohomaz na koszulkach reprezentacji ;/
    • porucznik.rzewski Utopic to całe g***o w Wiśle 11.11.11, 18:24
      Nie mam pojęcia skąd się bierze tyle bydła w tym kraju.
      • pendzacy_krolik Re: Utopic to całe g***o w Wiśle 11.11.11, 18:28
        wyjdz sprzed komputera na ulice to bedziesz wiedzial.
        zacznij zyc w realnym, a nie wirtualnym swiecie.
        i nie obrazaj ludzi.

porucznik.rzewski napisał:

> Nie mam pojęcia skąd się bierze tyle bydła w tym kraju.
        >
        • porucznik.rzewski Re: Utopic to całe g***o w Wiśle 11.11.11, 23:27
          Że co? Pieprzysz coś królik bez ładu i składu
          • pendzacy_krolik Re: Utopic to całe g***o w Wiśle 12.11.11, 16:33
            jak to krolik. a cham zawsze bedzie chamem, nawet ze stopniem oficerskim:)

porucznik.rzewski napisał:

> Że co? Pieprzysz coś królik bez ładu i składu
    • pendzacy_krolik popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 18:26
      to wyraz frustracji dzisiejszej mlodziezy. jaka przyszlosc ma dzisiejsza mlodziez? zadna! musza wyjezdzac z Polski za przyslowiowym chlebem tak samo,jak 30 lat temu wyjezdzali nasi znajomi i rodziny.nie zmienilo sie nic! nic! a jesli sie zmieni to na gorsze.
      • disa Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 18:29
        a co oni zrobili aby poprawić swój byt ??? bo niszczenie wspólnego mienia raczej nie poprawi ich sytuacji życiowej
      • sid-sid Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 18:29
        Ojej, biedne misie. To dopiero nazywa się socjalistyczne podejście.:)
      • wicehrabia.julian Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 18:41
        pendzacy_krolik napisała:

> to wyraz frustracji dzisiejszej mlodziezy. jaka przyszlosc ma dzisiejsza mlodzi
        > ez? zadna! musza wyjezdzac z Polski za przyslowiowym chlebem tak samo,jak 30 la
        > t temu wyjezdzali nasi znajomi i rodziny.nie zmienilo sie nic! nic! a jesli sie
        > zmieni to na gorsze.

twoja głupota jest bezbrzeżna
      • best.yjka Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 18:59

> nie zmienilo sie nic! nic! a jesli sie zmieni to na gorsze.

Bezprawie rodzi gorsze bezprawie. Nie ma żadnego wytłumaczenia dla aktów wandalizmu.
        • soulshunter Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 19:14
          a jesli sie buduje cywilizacje to tez nie ma?
          • best.yjka Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 19:29
            To podaj mi przykład cywilizacji powstałej na gruzach kostki brukowej i płyt chodnikowych.
            • soulshunter Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 19:33
              wez sobie pierwsza lepsza ksiazke do historii.
      • vandikia Re: popieram dzisiejsze zamieszki 11.11.11, 20:35
        ja pie.. le. bez komentarza normalnie.
    • soulshunter biedna disa 11.11.11, 18:47
      cale szczescie ze nie bylo cie na swiecie za okupacji. Juz ty bys pokazala tym fstrentnym faszstom prawda?
      • disa Re: biedna disa 11.11.11, 18:50
        napiszę Ci jeszcze raz

AKTU WANDALIZMU nie można zasłaniać ideologią

• focus35 Re: disa - masz rację 11.11.11, 19:11
          ale nie denerwuj się i nie tłumacz, bo do niektorych zakutych testosteronem główek to nigdy nie dotrze...
          każdą ideologię albo każdą wlasną frustrację (bez żadnych ideologicznych pretekstów) wykorzystają żeby się ponaparzać - niektórych napranych testosteronem to kręci i im się podoba a nie potrafią w inny, konstruktywny sposób oddziaływać na rzeczywistość - bandytów wycenić i kazać płacić albo do mamra (a tam w ramach odpracowywania kary do prac społecznych)

disa napisała:

> napiszę Ci jeszcze raz
          >
          > AKTU WANDALIZMU nie można zasłaniać ideologią
          >
          >
          >
          >
          >
        • soulshunter Re: biedna disa 11.11.11, 19:12
          o, powiedz to tym wszystkim, ktorzy dokonywali istotnych zmian w ze tak to nazwe uwaunkowaniach geopolitycznych od zamierzchlych czasow. Zacznij od faraonow.
          • disa Re: biedna disa 11.11.11, 19:20
            poczytaj dokładnie o faraonach oraz prawach i obowiązkach niewolników
            gdybyś dziabnął odrobinę wiedzy wiedziałbyś, że niewolnik nie musiał iść do pracy jak: ważył piwo, bolał go ząb, albo kłócił się z żoną

i jeszcze jedno bestialstwo innych (zwłaszcza z dawnych czasów) nie upoważnia nas do czynienia tego samego
            to się nazywa ROZWÓJ
            • soulshunter Re: biedna disa 11.11.11, 19:39
              no popatrz tyle lat ewolucji a ludzie nic sie nie zmienili. Jak krew w piach normalnie.
              • disa Re: biedna disa 11.11.11, 19:48
                zmienili
                niestety ta sama ewolucja przez humanitarność nie pozwala na eliminowanie ludzi głupich którzy są zagrożeniem dla innych i przez to są problemy

wandale wrzucili petardę do prywatnego mieszkania
                ktoś mógł stracić bezsensownie życie, a Ty zamiast potępiać takie zachowania ... bronisz aktów wandalizmu bo przez przypadek zrobili to prawdopodobnie ludzie w którymi zgadzasz się politycznie

mimo iż w pierwszym poście napisałam:
                "uczestników marszu" (bez znaczenia którego) którzy niszczą miasto/radiowozy/samochody prywatne powinni szambem polewać - spokój by był
                ... Ty brniesz w breję polityczną
          • best.yjka Re: biedna disa 11.11.11, 19:48
            Przykład faraonów, to jak kulą w płot. O ile w okresie Starego Państwa Egipt był potęgą, to od okresu rzymskiego staczał się po równi pochyłej.
            • izabellaz1 Re: biedna disa 11.11.11, 20:06
              A potem Rzym się staczał :D
    • izabellaz1 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 19:12
      Nie wiem po co w ogóle wydaje się pozwolenia na takie akcje.
      Organizatorzy takich "manifestacji" powinni wnosić kaucję, a po ew. bezpiecznym i kulturalnym przejściu mas manifestacyjnych ją odzyskiwać. W przypadku zniszczeń kaucja powinna być zatrzymywana na pokrycie szkód.
      • soulshunter Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 19:14
        yyyy poniewaz mamy demokracje i unie ełuropejska nad glowami, ktora surowo kiwa paluszkiem jesli sie na to nie pozwoli?
        • izabellaz1 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 19:17
          No to niech wprowadzą system kaucji. Od razu będzie selekcja manifestujących...
          • soulshunter Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 19:19
            uummmm, nie wolno. Unia ełuropejska sie nie zgodzi.
            • izabellaz1 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 19:28
              Niby dlaczego nie? Może trzeba wykazać się odpowiednią argumentacją.
    • disa w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 19:15
      uważasz, że jakiekolwiek poglądy upoważniają do naruszania czyjegoś bezpieczeństwa i zdrowia ??? we własnym domu ???
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,10630266,Uczestnicy_Marszu_wrzucili_race_do_lokalu_przy_Wilczej.html
      czysty wandalizm, a nie przekazywanie argumentów swojej ideologii ;/
      żadna wiara, żaden bunt czy frustracja nie upoważnia do wandalizmu i krzywdzenia innych ;/
      • soulshunter Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 19:18
        a jakie poglady upowazniaja do okradania i oklamywani ludzi od 1989 roku? A nie wiesz, przeciez nie bylo cie jeszcze wtedy nawwt w planie.
        • disa Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 19:22
          człowieku zrozum, że w tym wątku nie chodzi o kwestie polityczne

w tym wątku chodzi o wandalizm

czy Ty się czujesz okradany, czy jesteś okradany mnie nie interesuje
          nie jest to też wątek o rządzie i nie jest to wątek o tym kto i od kiedy kradnie

jest to wątek o grupie wandali która zdemolowała miasto i mam nadzieje, ze słono za to zapłacą
          • wiarusik Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 20:06
            nie da się o tym mówić nie ruszając powodów dla których się to stało. demolka to wierzchołek góry lodowej i to najmniej frapujący. fajnie że oberwała 4ta władza-manipulują rzeczywistością a później się dziwią że samochodziki im płoną. trzeba nie wsadzać paluchów między drzwi.
        • izabellaz1 Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 19:29
          No, akurat najwięcej tam tych, którym na tym zależy...
        • ofelia1982 Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 12.11.11, 12:33
          Yyyyyyyyy?? A jak jestem okłamywana od '89 (uprzedzając Twój docinek - byłam wtedy na świecie i chodziłam nawet do szkoły)?
          Bo ja się nie czuję okłamywana.
          Uważam, że wolny rynek wymaga więcej kreatywności od ludzi a także PRACY. I to jest chyba problem. Naprawdę uważasz, że KOMUNA była lepszym rozwiązaniem? Serio?
      • wiarusik Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 20:03
        mało to petard wpadło do mieszkań na sylwestra?
        nie doszukuj się w tej petardce zamachu na tę rodzinę.
        • disa Re: w imię idei czy wandalizmu wiarusiku ??? 11.11.11, 20:17
          nie doszukuje się zamachu
          to zdarzenie obnaża głupotę i bezmyślność tych wandali
    • magnusg Popieram w 100% 11.11.11, 19:23
      Wszystko jedno czy kibole czy lewaccy zadymiarze-malezy ich ostro karac za niszczenie mienia publicznego.
      • wiarusik Re: Popieram w 100% 11.11.11, 20:08
        PRS wybuduje wam nowe chodniczki, ładniejsze.
        • disa Re: Popieram w 100% 11.11.11, 20:19
          dlaczego masz taki polityczny tyłkościsk ?

dlaczego nie potrafisz zrozumieć, że ludzi razi wandalizm i nie powiązują go z żadnym ruchem politycznym
          dla ludzi to co się stało to po prostu chuligaństwo, a zniszczenia są spore
    • georgia241 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 20:18
      Kiedyś z debilną Ally-Agnieszką się przyjaźniłaś. To tacy kibole jak ona o ograniczonych horyzontach zrobili demolkę. Ja się pytam, dlaczego rząd nie przygotował policji?
      Disa, Ciebie lubię (możesz mnie kojarzyć z nicka na a... z forum moda i z kobiety) i dlatego odpowiadam - wandale to ciasne mózgi. Oni to robią dla przyjemności. Nigdy ich nie zrozumiesz.
      • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 20:27
        georgia241,
        Myślisz, ze rząd jest w stanie przewidzieć głupotę wandali ?
        Oczywiście była to impreza o podwyższonym ryzyku, ale że zrobi się zjazd chuliganów niszczących MIASTO mało kto mógł przewidzieć ;/

Policja to zwykli ludzie w pracy i chyba wandale zapominają o tym. Policjanci mają w domach rodziny, problemy i tak samo jak inni spłacają kredyty. Jak w każdej branży są lepsi i gorsi, a atak wandali na policje jest żałosny bo jak któremuś z nich ukradną samochód (o ile wandale mają samochody) to poleci płakać na komisariat

...dla przyjemności ... brr dobrze, że w moim otoczeniu ludzie mają inne przyjemności ;]

A. nie znam od kilku lat więc nie mam pojęcia co robi, czym się zajmuje i jaka jest - i niech tak zostanie.
        • fuks0 Re: wandale w Warszawie :/ 12.11.11, 00:48
          Ja już pod koniec października byłem niemal pewien, że będą rozróby. Przewidzieć się dało.
      • izabellaz1 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 20:31
        georgia241 napisała:

> Ja się pytam, dlaczego rząd nie przygotował policji?

Ależ policja jest przygotowana, tylko biedaki boją się cokolwiek zrobić, żeby potem w tych samych telewizjach nie potępiali ich za używanie siły wobec "biednych nastolatków", "ojców dzieci" i innych "szanowanych obywateli"...
        • disa Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 20:34
          też prawda
          zginąłby jakiś chuligan niekoniecznie z rąk policjanta i znowu by byłą nagonka na policje i śledztwo ;/
          • georgia241 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 20:57
            Wiedziałam, że będzie okropnie w Warszawie. Kibole szykowali się z moich rejonów także - Gdańsk, Elbląg, Olsztyn. To było słychać w miastach i na facebooku było widać. Wystarczyłoby zrobić akcję fotografowania ich na dworcu w Warszawie, legitymowanie grupek a policję ściągnąć z całego kraju.
            • izabellaz1 Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 21:25
              Choćby ściągnęli wszystkich co do jednego do stolicy, to nic by to nie dało. Oni nie mogą atakować. Mogą tylko się bronic zasłaniając tarczą, bo potem obejrzymy o nich soczyste reportaże.
              • best.yjka Re: wandale w Warszawie :/ 11.11.11, 23:14
                Powinni mieć. Nie mówię o ostrej amunicji, ale o gumowej. Jakby kilku miało połamane żebra, to następnym razem kilkudziesięciu by się zastanowiło. Czytałam o zamieszka w Londynie. Namierzany i inwigilowany jeden z szefów gangu, przy próbie aresztowania, wyciągnął broń. Został zastrzelony przez policjanta. Policjant dostał jedną kulkę, przestępca dwie. Policjant strzelał po oddaniu strzału przez przestępcę. Był ze specjalnej jednostki Trident zajmującej się przestępczością zorganizowaną, dlatego miał przy sobie broń. Mundurowa policja w Anglii nie nosi broni. Mają kamizelki kuloodporne na otarcie łez. Nie namierzali tego faceta przez 6 miesięcy za niewinność. Ale dla "opinii społecznej" i tak policjant był winny śmierci "niewinnego człowieka". "Niewinny" prawie zrealizował wendettę, za śmierć swojego kuzyna, który zginął w porachunkach gangsterskich. Rodzina przestępcy wyszła demonstrować przed komisariatem, a te tysiące to wyszły kraść i demolować w imię sprawiedliwości. Policjant miał kilka komisji + rozprawę w sądzie. Państwa EU powinny zadbać wreszcie o bezpieczeństwo normalnych obywateli zamiast dbać o dupy bandziorów. Ale jak widać policja ma wszędzie związane ręce.
      • magnusg Dziwne,bo pierwszy atak na policje zrobili lewaccy 12.11.11, 08:32
        bojowkarze wspomagani przez kryminalistow lewackich z Niemiec.Kto tych bandziorow w kominiarkach do Polski zaprosil?Czy nalezy zdelegalizowac takie organizacje jak organizatorow tych kontrmanifestacji,ktorzy nie szanuja prawa do legalnych marszow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka