Dodaj do ulubionych

Wiejska mentalnosc?

18.11.11, 10:50
Nie wiem o co chodzi lecz wydaje mi sie, ze na wsi panuje taka mentalnosc (?)
Dzis rano, szczelaja na nam korki, trzeba wyjsc na zewnatrz, do zalacznika, by prad powrocil.
Doslownie 5 metrow do bramki i kolejnych 5 poza. Moj chlop w pizamie ( normalne spodnie dresowe) i kurtce nie wyjdzie, on musi na siebie zalozyc "wyjsciowe" ciuchy! (kolejnych 5-10 minut) Ja stanelam jak wryta, po czym siup plaszcz, pierwsze lepsze buty i w piec sekund zalatwilam sprawe i oczywiscie wnerw na wiejskiego chlopa ;-)
Teraz nie wiem czy ja jakas dziwna lub bezwstydna jestem czy to moze wiejskie zwyczaje, ze nie mozna w okreslonym stroju po wsi pomykac....?
Ktos mi powie w czym problem?
Obserwuj wątek
    • kitek_maly Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 10:52
      > Ktos mi powie w czym problem?

W tym, że próbujesz robić problem z tego co nie jest problemem.
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:26
        kitek_maly napisała:

> > Ktos mi powie w czym problem?
        >
        > W tym, że próbujesz robić problem z tego co nie jest problemem.

Brak pradu to jest problem.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 10:53
      Zgadzam się - wiejskie obyczaje. Bo miejski mężczyzna po prostu nie dresie nie chodzi.
      • salma75 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:03
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Zgadzam się - wiejskie obyczaje. Bo miejski mężczyzna po prostu nie dresie nie
        > chodzi.
        >

Czytaj ze zrozumieniem! On w dresie ŚPI! Spodnie dresowe=piżama.
        • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:14
          salma75 napisała:

> g.r.a.f.z.e.r.o napisał:
          >
          > > Zgadzam się - wiejskie obyczaje. Bo miejski mężczyzna po prostu nie dresi
          > e nie
          > > chodzi.
          > >
          >
          > Czytaj ze zrozumieniem! On w dresie ŚPI! Spodnie dresowe=piżama.

Wygladaja jak spodnie dresowe.
      • anaisanais96 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 16:30
        O, to dziwne. Codziennie przejeżdżam przez duże miasto wojewódzkie i widzę setki facetów w dresach.
    • six_a Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:00
      może ma grube łydki? albo dziurę na tyłku w tym dresie?
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:31
        six_a napisała:

> może ma grube łydki? albo dziurę na tyłku w tym dresie?

Nic z tych rzeczy.
        • six_a Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:57
          to może woli bez prądu. nie wszyscy ze wsi zara muszo pić
          nawet jak wokół korki strzelajo

chyba pójdę spać.
          • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:16
            six_a napisała:

> to może woli bez prądu. nie wszyscy ze wsi zara muszo pić
            > nawet jak wokół korki strzelajo
            >
            > chyba pójdę spać.

Chociaz jestes zabawna/zabawny :-)
            • six_a Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:23
              dziś to właśnie jak po grudzie, bo niewyspana jestem.
              • six_a Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:24
                chciałam dodać, że ja to bym też w piżamie nie wylatała do tego słupa. ale ja się znacznie szybciej ubieram, więc może należy facetu podkręcić tempo ubierania po prostu? i problem mentalności zniknie:)
                • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 15:54
                  six_a napisała:

> chciałam dodać, że ja to bym też w piżamie nie wylatała do tego słupa. ale ja s
                  > ię znacznie szybciej ubieram, więc może należy facetu podkręcić tempo ubierania
                  > po prostu? i problem mentalności zniknie:)

No teraz to az sie wzruszylam, tak pieknie mi odpowiedzialas.Pozatym trafnie zauwazylas,ze on sie wolno ubiera i mozliwe, ze w tym poroblem. Punkt dla Ciebie.
    • varia1 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:03
      jeden chłop się tak zachował i od razu uogólniasz na całą wiejską społeczność :)
      i : strzelają nie szczelają !
      nie wiadomo kto tu bardziej ze wsi, ty czy chłop
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:23
        varia1 napisała:

> jeden chłop się tak zachował i od razu uogólniasz na całą wiejską społeczność :
        > )
        > i : strzelają nie szczelają !
        > nie wiadomo kto tu bardziej ze wsi, ty czy chłop

Podalam przyklad jednego chlopa, co mam cala wioske opisywac?
        • varia1 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:26
          no ale przykład jednego chłopa ma świadczyć o wiejskiej mentalności?
          jako ta "z miasta" to się właśnie kompromitujesz ciasnotą horyzontów
          • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:39
            varia1 napisała:

> no ale przykład jednego chłopa ma świadczyć o wiejskiej mentalności?
            > jako ta "z miasta" to się właśnie kompromitujesz ciasnotą horyzontów

No to mi wszystko wytlumaczylas.
            Nie wiem czy to wiejska mentalnosc czy moze po prostu rodzinna. Chlop twierdzi,ze robi to z zasady.Nie znam calej wsi i zwyczajow mieszkancow, moze oni tez tak robia,a moze w miescie tez ten zwyczaj panuje, ale nie zwrocilam na to uwagi.
            Lepiej mi powiedz gdzie mieszkasz i jak bys sie zachowala w takiej sytuacji, statystycznie podsumujemy.
            • varia1 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:48
              jestem z Warszawy, ale 15 lat spędziłam na wsi, teraz znów mieszkam w Warszawie
              ja się spotkałam raczej z sytuacją na wsi że "na codzień" chodzi się w szmatach, a "do kościoła" albo "do lekarza" trzeba się odpicować

• merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:59
                varia1 napisała:

> jestem z Warszawy, ale 15 lat spędziłam na wsi, teraz znów mieszkam w Warszawie
                >
                > ja się spotkałam raczej z sytuacją na wsi że "na codzień" chodzi się w szmatach
                > , a "do kościoła" albo "do lekarza" trzeba się odpicować

Ja na wsi jestem w miare nowa i rozne zjawiska odkrylam. Nie wszystkie rozumiem, bo mam waskie horyzonty (ten watek mnie uswiadomil)
                Z tym kosciolem i lekarzem to chyba wszedzie jest praktykowane.
                • varia1 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:05
                  Z tym kosciolem i lekarzem to chyba wszedzie jest praktykowane.

w mieście tego nie widzę, no może poza leciwymi paniusiami
    • wez_sie ja bez makijazu 18.11.11, 11:12
      nie wyjde nawet wyrzucic smieci
      • merda Re: ja bez makijazu 18.11.11, 11:52
        Ok, ale dlaczego?
        • wez_sie Re: ja bez makijazu 18.11.11, 11:56
          nie wiem
          • merda Re: ja bez makijazu 18.11.11, 12:17
            wez_sie napisał:

> nie wiem

a leczysz sie czy nawet sie nad tym nie zastanawiasz?
            • wez_sie Re: ja bez makijazu 18.11.11, 12:40
              nierozumie pytania
    • a_nonima Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:25
      Co to są korki?? Może chodzi Ci o bezpieczniki?
      A facet zakompleksiony może.
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:45
        a_nonima napisała:

> Co to są korki?? Może chodzi Ci o bezpieczniki?
        > A facet zakompleksiony może.

Pewnie tak.Ja mowie ,ze "korki strzeliy" czyt: wylaczyl sie prad.
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:51
        a_nonima napisała:
        > A facet zakompleksiony może.

On twierdzi, ze to z zasady...Ja twierdze, ze jest pruderyjny, jak jego rodzicielka. Chcecie przyklad ?
    • mil.ka Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:35
      cos w tym jest. mieszkalam tez na wsi, bardzo blisko sklepu, wiec czesto zdarzalo sie, ze trzeba bylo po cos tam wyskoczyc. Jednak osoba z rodziny, zanim skoczyla po sol (doslownie 5 minut w obie strony wraz z zakupem), przebierala sie z ciuchow domowych w wyjsciowe.
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:41
        mil.ka napisał:

> cos w tym jest. mieszkalam tez na wsi, bardzo blisko sklepu, wiec czesto zdarza
        > lo sie, ze trzeba bylo po cos tam wyskoczyc. Jednak osoba z rodziny, zanim skoc
        > zyla po sol (doslownie 5 minut w obie strony wraz z zakupem), przebierala sie z
        > ciuchow domowych w wyjsciowe

Dzieki za konkretna odpowiedz.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:47
        mil.ka napisał:

> cos w tym jest. mieszkalam tez na wsi, bardzo blisko sklepu, wiec czesto zdarza
        > lo sie, ze trzeba bylo po cos tam wyskoczyc. Jednak osoba z rodziny, zanim skoc
        > zyla po sol (doslownie 5 minut w obie strony wraz z zakupem), przebierala sie z
        > ciuchow domowych w wyjsciowe.

A jak bardzo "domowe" te domowe ciuchy?
    • eat.clitoristwood Mnie wczoraj 18.11.11, 11:44
      korek szczelił. Ale ja mam specjalny korechangeksuite (nadaje się też do włączania bezpieczników automatycznych) z mchu i paproci. No i korki w przedpokoju.
      • merda Re: Mnie wczoraj 18.11.11, 12:07
        eat.clitoristwood napisał:

> korek szczelił. Ale ja mam specjalny korechangeksuite (nadaje się też do włącza
        > nia bezpieczników automatycznych) z mchu i paproci. No i korki w przedpokoju.

Potraficie sie uczepic, tego Wam nie mozna odmowic, ale zabrac glos w dyskusji to juz jest wyzsza szkola jazdy?
        • eat.clitoristwood Re: Mnie wczoraj 18.11.11, 12:28
          merda napisała:
          > Potraficie sie uczepic, tego Wam nie mozna odmowic, ale zabrac glos w dyskusji
          > to juz jest wyzsza szkola jazdy?

Mnie się wydawało, że Twój ortograf był zabiegiem stylistycznym, myliłem się.
          A z "dyskutowania" wyrosłem jeszcze w wieku licealnym.

• eat.clitoristwood Re: Mnie wczoraj 18.11.11, 12:29
            Tak więc pomyliłem się podwójnie bo nie sądziłem, że wątek traktujesz poważnie.
            • merda Re: Mnie wczoraj 18.11.11, 12:39

> Tak więc pomyliłem się podwójnie bo nie sądziłem, że wątek traktujesz poważnie.

Jednym slowem, kiepski z Ciebie psycho(analista)
          • merda Re: Mnie wczoraj 18.11.11, 12:33

> merda napisała:
            > > Potraficie sie uczepic, tego Wam nie mozna odmowic, ale zabrac glos w dys
            > kusji
            > > to juz jest wyzsza szkola jazdy?
            >
            >
            > Mnie się wydawało, że Twój ortograf był zabiegiem stylistycznym, myliłem się.
            > A z "dyskutowania" wyrosłem jeszcze w wieku licealnym.

W takim razie co robisz na forum dyskusyjnym?
    • kosc_ksiezyca Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 11:53
      Korki szczelają? Beszczelne.
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:04
        kosc_ksiezyca napisała:

> Korki szczelają? Beszczelne.

Oprocz poprawiania bledow ort. masz jeszcze cos do powiedzenia ?
        • kosc_ksiezyca Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 13:06
          A potrzebuję Twojego pozwolenia?
          • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 15:47
            kosc_ksiezyca napisała:

> A potrzebuję Twojego pozwolenia?

Nie ,dlaczego? Tak pytam by Cie do jakies grupy zakwalifikowac ,bo sie bur.el zrobil.
      • megg78 Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 18:42
        no, jak juz jestesmy w temacie to: bezczelne.
    • merda Dziekuje.. 18.11.11, 12:11
      ..za zwroceni mi uwagi na blad, ktory przeoczylam.Bardzo uprzejme z Waszej strony, ale wrocmy do tematu.Oczywiscie jesli ogarniacie..
      • salma75 Re: Dziekuje.. 18.11.11, 12:15
        merda napisała:

> Oczywiscie jesli ogarniacie..

Nie ogarniam, muszę to przemysleć.
        Frapuje mnie zwłaszcza kwestia spania w dresie.
        To też takie... wiejskie?
        • merda Re: Dziekuje.. 18.11.11, 12:25
          salma75 napisała:

> merda napisała:
          >
          > > Oczywiscie jesli ogarniacie..
          >
          > Nie ogarniam, muszę to przemysleć.
          > Frapuje mnie zwłaszcza kwestia spania w dresie.
          > To też takie... wiejskie?

Skoro chcesz udawac, ze nie wiesz o co chodzi to co ja moge. Mam Ci tlumaczyc do znudzenia, ze jego spodnie od pizamy wygladaja jak dresowe...Widocznie taka masz taktyke jesli nie wiesz jak odpowiedziec na pytanie. Podoba mi sie, choc bardziej w stosunku do innych niz do mnie.
          Chociaz jednak mnie oswiecilas. Mozliwe,ze moj chlop tez mial ten problem, nie wiedzial czy to sa spodnie od pizamy czy dresowe i musial je zmienic. Dzieki!
      • salma75 Re: Dziekuje.. 18.11.11, 12:16
        merda napisała:

> Wygladaja jak spodnie dresowe.

I tak nie ogarniam.
        Problem z doopy wzięty.
        • merda Re: Dziekuje.. 18.11.11, 12:29
          salma75 napisała:

> merda napisała:
          >
          > > Wygladaja jak spodnie dresowe.
          >
          > I tak nie ogarniam.
          > Problem z doopy wzięty.

Upsss, zapomnialam , ze tu sie problemy dzieli na kategorie.
          Z doopy czy z zycia, odpowiedzi brak.
    • twojabogini Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:18
      Na mojej wsi chłopy chodzą w czym popadnie i zębów nie myją. Jak twojemu chłopu zacznie z gęby jechać, to znaczy ze nastąpił u niego dalszy rozwój wiejskiej mentalności.
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:36
        twojabogini napisała:

> Na mojej wsi chłopy chodzą w czym popadnie i zębów nie myją. Jak twojemu chłopu
        > zacznie z gęby jechać, to znaczy ze nastąpił u niego dalszy rozwój wiejskiej m
        > entalności.

Wyluzowane chlopy, takich lubie.
    • grassant Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:40
      a moze ynteligentnie Cie podprowadził. Ty do korków, on do łócha.
    • princess_yo_yo Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:46
      rozwalaja mnie ludzie ktorzy w ten sposob definiuja swiat - zamiast nazwac rzecz po imieniu czyli ubieranie sie zeby wyjsc z domu na piec sekund w sytuacji podbramkowej jest bez sensu, to szukaja smiesznych motywow takich dzialan, w tym wypadku miejsce urodzenia. przynajmniej jako para sie swietnie dobraliscie!
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:58
        princess_yo_yo napisała:

> rozwalaja mnie ludzie ktorzy w ten sposob definiuja swiat - zamiast nazwac rzec
        > z po imieniu czyli ubieranie sie zeby wyjsc z domu na piec sekund w sytuacji po
        > dbramkowej jest bez sensu, to szukaja smiesznych motywow takich dzialan, w tym
        > wypadku miejsce urodzenia. przynajmniej jako para sie swietnie dobraliscie!

Zwroc uwage, ze w temacie jest znak zapytania. Pytam,domniemam, NIE TWIERDZE.
        Rozwalily Cie moje przypuszczenia, ale od siebie nic dodac nie potrafisz. Ot tak, czysta krytyka i nic pozatym.
    • alpepe Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 12:50
      mnie za to do szału doprowadza jak mój eks-mąż in spe wychodzi do piwnicy lub krótko do samochodu w kapciach.
    • ciezka_cholera Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 13:31
      Chcący czy niechcący ale wątek wyszedł Ci paradny :-D

To że na podstawie jednorazowego zajścia dwóch zdarzeń cieżko jest jeszcze mówić o jakimkolwiek związku między nimi, to już napisano wyżej. Mnie osobiście zastanawia co innego: Twoj chłop, poza wiejskim pochodzeniem, ma na pewno jeszcze jakieś inne cechy osobnicze np: nr buta, kolor włosów, tatuaż na pośladku itd. Czemu zatem nie przyszło Ci do głowy, że to może być mentalność szatynów albo mentalność hodowców jaszczurek (czy co tam jeszcze Twój osobisty sobą reprezentuje)?
      • merda Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 15:42
        ciezka_cholera napisała:

> Chcący czy niechcący ale wątek wyszedł Ci paradny :-D
        >
        > To że na podstawie jednorazowego zajścia dwóch zdarzeń cieżko jest jeszcze mówi
        > ć o jakimkolwiek związku między nimi, to już napisano wyżej. Mnie osobiście zas
        > tanawia co innego: Twoj chłop, poza wiejskim pochodzeniem, ma na pewno jeszcze
        > jakieś inne cechy osobnicze np: nr buta, kolor włosów, tatuaż na pośladku itd.
        > Czemu zatem nie przyszło Ci do głowy, że to może być mentalność szatynów albo m
        > entalność hodowców jaszczurek (czy co tam jeszcze Twój osobisty sobą reprezentu
        > je)?

Wyszlo jak wyszlo, trudno w jednym watku cale zycie nakreslic by nie byc zle zrozumianym. Takie sa uroki forum.
        Skojarzylo mi sie z wiejska mentalnoscia, bo tutaj (na wsi) ludzie strasznie plotkuja i obserwuja, a co za tym idzie robia wiele rzeczy na pokaz. Zatem pomyslam, ze pewnie obawial sie, ze ktos go zauwazy i widzac go w pizamie/dresie bedzie okazja do plotek.
        Ten przymus pokazywania sie z jak najlepszej strony by nie byc obgadanym wydaje mi sie cecha charakterystyczna tej wsi i wiekszosci jej mieszkancow.
      • best.yjka Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 18:37

> Czemu zatem nie przyszło Ci do głowy, że to może być mentalność szatynów albo m
        > entalność hodowców jaszczurek (czy co tam jeszcze Twój osobisty sobą reprezentu
        > je)?

Stawiam na hodowcę tarantul.
    • ladyeve Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 14:05
      wydaje mi się, że to raczej cecha osobowości, ale jest coś takiego jak wiejska mentalność.
    • anna_sla o nie nie nie 18.11.11, 16:04
      nie wiejska mentalność a MIEJSKA mentalność! Na wsi wychodzi się tak jak stoi.. nawet często w gaciach ;) Mieszkałam na wsi 18 lat i długo nie mogłam się przestawić że w mieście aby pójść do sklepu za rogiem NIEZAUWAŻONA muszę być ubrana schludnie. Czyli nie dres. Jako matka małoletnich nieraz w biegu między chochlą a pampersem wybiegałam w tym w czym stałam do sklepu na przeciwko przez drogę (by nie marnować chwil na przebranie się gdy dzieci spały albo zajęły się skutecznie sobą), bo mi np. oleju zabrakło na obiad. Często bez kurtki, w kapciach też mi się zdarzyło, biegiem. Zawsze byłam "zauważona" i odpowiednio skomentowana. Z początku męczyło mnie to.
      • twojabogini Re: o nie nie nie 18.11.11, 18:31
        Zgodzę się, mam podobne obserwacje. Jak poszłam u siebie w mieście po wino do nocnego w zielonych pumpiastych dresach (bo takie miałam na sobie w momencie podjęcia decyzji), do tego szpilki - bo najłatwiej je było włożyć na nogi z butów stojących w przedpokoju i na to płaszcz to wzbudziłam ogromną sensację przechodząc przez osiedle. Teraz na wsi, gdzie sobie mieszkam bywam w sklepie w stroju domowym, stroju komponowanym na szybko - i sa to niekiedy dość dziwne zestawienia i nie budzi to żadnych sensacji. Większość ludzi tak wygląda. Ludzie stroją się jedynie do kościoła. Maja nawet kościołowe buty, majty i wszystko.
    • costasa A przypomnij sobie 18.11.11, 16:09
      ile razy w swoim wielkim mieście wychodziłaś z bloku na zewnątrz w piżamie i wymieniałaś korki na słupie?
      • spicy_orange Re: A przypomnij sobie 18.11.11, 19:54
        ja wychodzę do zsypu i do skrzynki na listy na półpiętrze w samych majtach owinięta kocem, spod którego czasem (zwłaszcza zimą) wystają owłosione giry. Ostatnio szłam se zamyślona z worem w ręce a z góry schodziła pani wiekowo do mnie zbliżona. Zauważyłyśmy się niemal jednocześnie i ryknęłyśmy chórem - ona ze strachu, na mój widok, a ja, że się dałam przyłapać :D Jestem ze wsi. Moja mama zawsze się przebiera nawet jak idzie po torebkę proszku do pieczenia. Ja jak widać nabrałam miejskiego szlifu :D
    • uleczka_k Re: Wiejska mentalnosc? 18.11.11, 18:47
      Strasznie głupio wychodzi, kiedy się zabierasz do krytyki a pisać nie potrafisz :P
    • joanka-r Re: Wiejska mentalnosc? 19.11.11, 15:55
      merda ale w czym problem? może zmień chłopa skoro ten ze wsi ci nie odpowiada.
    • lewapinger A co to znaczy "szczelaja" 19.11.11, 17:04
      Bo naprawdę NIE WIEM...
      • konwalka Re: A co to znaczy "szczelaja" 20.11.11, 08:17
        Panie Boże Wszechmogacy, dzięki Ci, że mieszkam w kraju, gdzie sobie chłop idzie do pracy w garniturze, szpilach i makijażu i NIKT nie moze na niego krzywo spojrzec, bo się boi sprawy w sądzie

to nie do autorki watku, tylko o przebierankach do sklepu
    • paco_lopez Re: Wiejska mentalnosc? 20.11.11, 09:46
      jest cos takiego, że mieszczuchowi zarówno jest w czym idzie śmieci wyrzucić, a wieśniakowi nie. moja podmiejska mama tez tak ma podobnie. jak idzie na miasto, to zakłada cos innego niz to w czym chodziła po ogrodzie, chociaż to wcale nie są jakieś filistyńskie i sztukowane dziadostwa.
      • raduch Re: Wiejska mentalnosc? 20.11.11, 10:05
        I o to chodzi. Gdyby miał strzelić korek od szampana to jestem gotów nawet krawat ubrać, ale żeby stroić się dla głupiego bezpiecznika? Poszedłbym tak jak stoję.
    • qw994 Re: Wiejska mentalnosc? 20.11.11, 10:10
      Zdaje się, że w tym celu założyłaś ten wątek, więc niniejszym oficjalnie potwierdzam - tak, to jest wiejska mentalność. Możesz już powiedzieć mężowi, że jest wieśniakiem, bo tak na forum napisali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka