Dodaj do ulubionych

Telepatia.

26.11.11, 09:59
Wierzycie? Ja jakoś nigdy nie miałam skłonności do wierzenia w takie rzeczy, ale ostatnio...
Obserwuj wątek
    • 3artka Re: Telepatia. 26.11.11, 10:05
      Co ostatnio? Jakieś parapsychologicznie doświadczenie? Pytam poważnie.
      • triismegistos Re: Telepatia. 26.11.11, 10:18
        Seria różnych drobnostek ze strony pewnej osoby. Każda jedna byłaby błaha, ale razem wydają się niewiarygodne.
        • khadroma Re: Telepatia. 26.11.11, 10:21
          Mnie sie czesto zdarzaja niezwykłe rzeczy. Np. dzwoni telefon, a ja zanim zobacze na wyświetlaczu to juz wiem kto dzwoni. I inne tego typu.
          • qw994 Re: Telepatia. 26.11.11, 10:24
            Akurat to nie jest nic niezwykłego. Z tym telefonem, znaczy się.
        • feel_good_inc Re: Telepatia. 26.11.11, 11:36
          pl.wikipedia.org/wiki/Zimny_odczyt#Pod.C5.9Bwiadomy_zimny_odczyt
          • qw994 Re: Telepatia. 26.11.11, 11:56
            Urocze :) Każda pani udająca się do wróżki powinna się wcześniej z tym zapoznać.
            • feel_good_inc Re: Telepatia. 26.11.11, 21:44
              qw994 napisała:
              > Urocze :) Każda pani udająca się do wróżki powinna się wcześniej z tym zapoznać
              > .

Jeżeli jakaś pani na serio udaje się do wróżki, to nie sądzę by jakiekolwiek fakty były w stanie ją powstrzymać.
              • qw994 Re: Telepatia. 27.11.11, 10:27
                Masz rację.
    • qw994 Re: Telepatia. 26.11.11, 10:12
      Nie wierzę.
    • senseiek mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym dniu 26.11.11, 10:30
      mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym dniu
      • khadroma Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 10:34
        Dlaczego to nie jest nic niezwyklego? Zwlaszcza jak dzwoni ktos, kto bardzo rzadko dzwoni...
        Albo w ogole nigdy nie dzwonił do tej pory?
        Jak to wytlumaczysz w takim razie?
        • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 10:54
          Twoimi oczekiwaniami.
          • khadroma Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 11:16
            qw994 napisała:
            > Twoimi oczekiwaniami.

Rozwiń swoja myśl.
            Nie oczekuje na telefony. Mam inne zajecia. :)
            • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 11:53
              OK. Jeśli udowodnisz swoje zdolności parapsychiczne u pana, który daje za to milion dolarów, zdaje się, to pogadamy :)
              • khadroma Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 13:23
                qw994 napisała:

> OK. Jeśli udowodnisz swoje zdolności parapsychiczne u pana, który daje za to mi
                > lion dolarów, zdaje się, to pogadamy :)

Nie wiem czy mam zdolnosci parapsychiczne. Napisalam tylko o swoich doswiadczeniach z telefonami, ponieważ wydaje mi sie to dziwne i nie potrafie tego logicznie uzasadnic.
                Ty napisalas, ze to nic niezwykłego.
                Skoro nic niezwykłego, to wyjaśnij jak to działa. :)
                • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 10:30
                  Działa tak, że sobie to wmawiasz prawdopodobnie. Dzięki czemu masz trochę magii w życiu. Ot, i tyle. Wszystko można wyjaśnić racjonalnie. Ale ponieważ to cię nie interesuje, bo myśl o telepatii wydaje ci się pociągająca, będziesz się utwierdzała w przekonaniu, że dzieje się coś niezwykłego.
                  • khadroma Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 11:44
                    qw994 napisała:

> Działa tak, że sobie to wmawiasz prawdopodobnie.

Ale co sobie wmawiam, bo nie rozumiem...?
                    Ja chce wylacznie logicznego i sensownego wyjasnienia, a nie potwierdzenia wiary w magie.
                    Słowa "wmawiać sobie" nie są tu logicznym wyjasniem.
                    Wmówić, to sobie możesz chorobe, albo swojej siostrze, że jest głupia.
                    • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 11:58
                      No i w tym momencie dokładnie przedstawiłaś to, o czym napisałam w poprzednim poście.
                      • khadroma Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 12:11
                        qw994 napisała:
                        > No i w tym momencie dokładnie przedstawiłaś to, o czym napisałam w poprzednim p
                        > oście.

Czyli co?

Napisałaś:
                        "Dokładnie. Zadziwia mnie, dlaczego ludzie wolą przyjmować wyjaśnienia magiczne jako bardziej prawdopodobne od prostszych racjonalnych."

I ja właśnie nie godze sie na przyjmowanie wyjaśnienia magicznego, dla tych zjawisk, ktore zaobserwowalam.
                        A poniewaz prezentujesz sie tu jako ekspertka, wyjasnij mi racjonalnie jak to sie dzieje, ze niektorzy ludzie zanim odbiora telefon, juz wiedza kto dzwoni.
                        Tylko prosze RACJONALNIE i rzeczowo, konkretnie i bez odsyłania do pana, ktory daje nagrode, bo on mi tego nie wyjasni.
                        • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 13:11
                          Wybacz, ale analizy tego, co akurat tobie roi się w głowie, nie mam zamiaru robić. Przedstawiłam już prawdopodobne scenariusze, których ty nie przyjmujesz z powodów oczywistych - bo fajnie jest myśleć o sobie, że posiada się jakieś tajemne zdolności.
                          Oczywiście łatwo byłoby to sprawdzić, ale tego zapewne nie zrobisz z powodów jak powyżej.
                          • khadroma Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 16:01
                            qw994 napisała:

> Wybacz, ale analizy tego, co akurat tobie roi się w głowie, nie mam zamiaru rob
                            > ić. Przedstawiłam już prawdopodobne scenariusze,

Jakie scenariusze?
                            Nie widze ani jednego logicznego wyjasnienia poza negacja zjawisk, ktorych nie ogarniasz swoim malutkim rozumkiem, wiec je profilaktycznie negujesz.
                            Jesli czegos nie rozumiesz, to nie znaczy, ze to nie istnieje.
                            Poczytaj o najnowszych wynikach badań fizykow kwantowych z użyciem akceleratora cząstek, czyli Wielkim Zderzaczem Hadronów, to zbledniesz ze zdziwienia.
                            Albo nic nie zrozumiesz... :)
                            • qw994 [...] 28.11.11, 06:55
                              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • kochanic.a.francuza Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 15:13
                Daj mi inka do tego pana.
                • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 10:31
                  pl.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundation
                  Na stronie jest link.
                  • kochanic.a.francuza Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 15:40
                    "Oferuje nagrodę miliona dolarów, każdemu kto jest w stanie udowodnić posiadanie ponadnaturalnych zdolności przez zademonstrowanie ich w ściśle określonych warunkach spełniających wymogi badania naukowego. "

Ciekawe, tylko, ze ludziom sie sni nie na zawolanie. Zakladajac, ze wiem kiedy i co mi sie sni i moglabym wskazac dzien, to jak on zobaczy moj sen? Technoogicznie to chyba jeszce nie jest mozliwe?
                    • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 28.11.11, 07:01
                      Częściowo jest. Tutaj kluczowe znaczenie ma kolejność zdarzeń, jak sądzę. A więc najpierw ogłaszasz, co ci się przyśniło, a potem rzeczywiście coś takiego ma miejsce. A nie na odwrót. I nie jednokrotnie (wykluczenie zwykłego przypadku), a wielokrotnie. I oczywiście wykluczenie rzeczy prawdopodobnych (czyli wyśnienie choroby, kiedy coś ci dolega, na przykład).
      • senseiek Teraz mi sie sni,ze emisja akcji KOV-a w Londynie 26.11.11, 10:39
        > mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym dniu

A teraz mi sie sni, ze emisja akcji KOV-a na AIM w Londynie bedzie po 1 funt... :D :D :D

220 tys zl bym na tym zarobil..
      • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 10:56
        A mi się dzisiaj śniło, że jakiejś starszej pani gardło poderżnęłam :) Nożem szefa kuchni.
        • el-loko Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 11:20
          Mieszacie pojęcia , przeczucie to jeszcze nie telepatia , jasnowidzenie to też co innego .
      • kochanic.a.francuza Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 26.11.11, 14:22
        Mi tez. Przewaznie nieprzyjemne sprawy jak powazna choroba, wypadek itp wsrod bliskich.
        Mojej maie sie sni to ja czuje a nie mam odwagi jej powiedziec.
        Telepatia jest, tylko nie potrafimy jeszcze, badz juz z niej korzystac. Jedne osoby potrafia jej doswiadczac inne nie. Tak jak ze spiewaniem. Jedni czysto inni wogole.
        • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 10:32
          > Telepatia jest

Uhm, podobnie jak istnieje Latający Potwór Spaghetti. Udowodnij, że go nie ma.
          • kochanic.a.francuza Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 27.11.11, 15:46
            Taka sarkastyczne bylam do 28-ego roku zycia, kiedy wysnil mi sie wypadek w rodzinie, straszny.
            Pewnie, ze wolalabym, zeby mi sie notowania na gieldzie snily, ale to nie ode mnie zalezy.
            • qw994 Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 28.11.11, 07:01
              Ojej. Przekonałaś mnie.
              • kochanic.a.francuza Re: mi sie czesto sni co sie zdarzy w nastepnym d 21.01.12, 15:31
                No wlasnie. Najgorsze to ze nikt nie wierzy dopoki nie doswiadczy sam. Ci co nigdy nie doswiadczyli, licza na dowody, a skoro ich nie ma...
                No nie dam dowodow, bo:
                1. Telepatia we snie zdarzyla mi sie tylko 2-3 razy i bez zapowiedzi.
                2. Za kazdym razem zapominalam te sny i przypominaly mi sie dopiero kiedy sytuacja wydarzyla sie w rzeczywistosci.

Wiekszosc snow jest bez sensu, tak jak wiekszosc watkow na FK, ale czasami zdarzy sie jakis watek, ktory da ci sporo do myslenia.
    • eat.clitoristwood Re: Telepatia. 26.11.11, 13:28
      Telepatia to chyba chorobliwe uzależnienie od telewizora?
    • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 13:49
      Jest coś w powietrzu...
      Może jednak idzie prawdziwy koniec świata za rok?...
      • simply_z Re: Telepatia. 26.11.11, 14:02
        według jedne z teorii ludzie przejdą na wyższy poziom duchowości;)
        może stąd ten wysyp wątków.
        • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 14:11
          Idąc tym tropem powinniśmy wykreślić schizofrenię z kategorii chorób.
    • funny_game Re: Telepatia. 26.11.11, 14:17
      Wczoraj po pracy oglądałam retransmisję meczu Polska-Japonia. Doping Japończyków specyficzny, ciągle krzyczą Nippon, Nippon, a brzmi to, jakby dzieci piszczały. I po jakichś 15 minutach wysłuchiwania tego "Nippon! Nippon" zaczęłam słyszeć "Igła! Igła!", a ksywę Igła ma Krzysztof Ignaczak, nasz libero. Ledwie pomyślałam o tej Igle, to M. powiedział, że jak oglądał rano mecz, to ciągle słyszał "Igła! Igła" :)
      • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 14:20
        Gdybyście oboje usłyszeli coś innego niż nazwisko zawodnika, na przykład "mgła zła" i ta mgła by nagle dziś zapadła - o to to by było coś :) A tak to po prostu zwykłe podobieństwo konstrukcji mózgów :)
        • funny_game Re: Telepatia. 26.11.11, 14:29
          Że tak sparafrazuję pewien wers z Pana Cogito: Kto konstruował nasze mózgi? ;)
          • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 14:41
            Ewolucja oczywiście :)
            • funny_game Re: Telepatia. 26.11.11, 14:58
              A ta Ewolucja to ma konto na fb? :F
              • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 15:04
                Odwrotnie - to Ona FB napisała :)
                • funny_game Re: Telepatia. 26.11.11, 15:32
                  Może dodam trochę romantyzmu do tej rozmowy: mój kot ma sr*czkę i musiałam mu tyłek oraz okolice wytrzeć :/ A teraz mam jazdę, że on zdążył gdzieś już ślady zostawić i chodzę i szukam.
                  • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 15:35
                    Gupia. Połącz się z nim telepatycznie i będziesz wiedzieć - gdzie!
                    • funny_game Re: Telepatia. 26.11.11, 15:40
                      Ok, muszę się skupić...
                      Nie, to złe słowo na tę okoliczność ;D
                      Innym razem!
                      • niezmiennick Re: Telepatia. 26.11.11, 15:52
                        :D
    • moonogamistka Re: Telepatia. 26.11.11, 16:47
      Mam z osobami bliskimi emocjonalnie- biore tel do reki- przychodzi sms, chce napisac cos- jest tel, jednoczesnie do siebie dzwonimy . Jednoczesne myslenie o tych samych sprawach i inne takie.
      • el-loko Re: Telepatia. 26.11.11, 17:30
        Wiecie że istnieje naturalna telepatia, której nie widać ?
        • moonogamistka Re: Telepatia. 26.11.11, 17:34
          wiemy.
          • el-loko Re: Telepatia. 26.11.11, 17:44
            To dlaczego jej nie widać ?
            • moonogamistka Re: Telepatia. 26.11.11, 18:11
              Proces myslowy zobaczysz? Poza wiazka elektronow.
    • charles_chaplin Re: Telepatia. 26.11.11, 19:28
      Wierzę i uprawiam:-)
      Ostatnio oglądając film łapię telefon i wykręcam do Siostruni, a ta odbiera: "wiem, dzwonisz mi powiedzieć, że House gra w tym filmie" :-))))
      • capa_negra Re: Telepatia. 26.11.11, 20:01
        Rozważna i romantyczna ;-)
        • charles_chaplin Re: Telepatia. 26.11.11, 20:30
          Ano;-)
          • moonogamistka Re: Telepatia. 26.11.11, 20:36
            :D Kocham Cie
            • charles_chaplin Re: Telepatia. 27.11.11, 10:30
              Ja Ciebie bardziej!
      • zla.m Re: Telepatia. 27.11.11, 00:07
        Bo ją dobrze znasz, ona ciebie, obie macie "zajawkę na Hałsa", obie przypadkiem oglądacie ten sam film. Dzwonisz, ona widzi, że to ty - zgaduje z jakiego powodu.

W ogóle jestem ciekawa, jak osoby, które ponoć posługują się telepatią rozwiązują taki oto problem: mózg w danym momencie nigdy nie pracuje nad jednym zadaniem. Pomijając dbanie o pracę układu współczulnego (pilnowanie oddechu, trawienia, napięcia mięśni etc) i harce podświadomości, to nawet myślenie świadome nie jest wcale takie jednotorowe. Piszę w tej chwili tę notkę, jednocześnie śledzę poprawność stylistyczną, gramatyczną i ortograficzną a także -zgodność treści z moimi myślami. To nie wszystko - kątem oka zauważam migające info o wiadomości i podejmuje decyzję czy ją od razu przeczytać, czy dokończyć pisanie. Jednocześnie myślę, że swędzi mnie ręka i że zaraz idę spać, a także słyszę miałczenie mojego kota - i oceniam, czy to coś poważnego, czy zwykłe "weź się ze mną pobaaaaw". Ciekawam niezwykle, KTÓRE z tych myśli łaskawi telepaci czytają? Bo jak wszystkie, to serdeczne wyrazy nieustającego chaosu.
        • qw994 Re: Telepatia. 27.11.11, 10:35
          > Bo ją dobrze znasz, ona ciebie, obie macie "zajawkę na Hałsa", obie przypadkiem
          > oglądacie ten sam film. Dzwonisz, ona widzi, że to ty - zgaduje z jakiego powo
          > du.

Dokładnie. Zadziwia mnie, dlaczego ludzie wolą przyjmować wyjaśnienia magiczne jako bardziej prawdopodobne od prostszych racjonalnych.
    • salsadura Re: Telepatia. 27.11.11, 00:09
      Pozostań przy skłonności do nie wierzenia:)
      • el-loko Re: Telepatia. 27.11.11, 09:41
        Telepatia to to samo co rozmowa tyle, że bez słów !
    • sid-sid Re: Telepatia. 27.11.11, 10:32
      Najpierw przeznaczenie, teraz telepatia. Tydzień ezoteryczny na forum?
      • qw994 Re: Telepatia. 27.11.11, 10:36
        Pewnie następny wątek będzie o astrologii.
    • six_a Re: Telepatia. 27.11.11, 10:36
      co ostatnio?
      bo nie wiem, czy jest sens angażować się w tak poważny wątek.
      • triismegistos Re: Telepatia. 28.11.11, 16:02
        Nie angazuj się, to za trudny watek dla ciebie.
        • six_a Re: Telepatia. 28.11.11, 16:21
          eeee to do dupy
          ale chciałam dobrze
          tak tylko piszę,
          żebyś wiedziała
          no
    • szanim ja oczywiscie wierze:) 27.11.11, 12:02
      "Zjawisko telepatii jest na ogół przypisywane zdolności umysłu ludzkiego do wysyłania oraz wybiórczego przechwytywania swoistych fal mózgowych nawet na duże odległości. Badania naukowe potwierdzają jedynie możliwość konstruowania prostych urządzeń sterowanych myślą, przy czujnikach umieszczonych bardzo blisko mózgu [1]. Nie wiadomo także czy myśli innego rodzaju emitują podobne rozpoznawalne sygnały, co polecenia wydawane przez mózg przy sterowaniu ciałem. Przesyłanie złożonych poleceń (a tym bardziej innych treści) na duże odległości za pomocą myśli jest więc mało prawdopodobne z naukowego punktu widzenia przy obecnym poziomie wiedzy"

uwazam ze taki sposób jest mozliwy u osób ktore posiadaja duża empatie
      to ze np nioemozna tegozbadac moze np wynikac z olbrzymich zaburzen jakie powstaja przy tego typu badaniach
    • fizykakwantowa Re: Telepatia. 27.11.11, 14:11
      ja tak. Ale traktuje to jako czrodziejskie umilenie rzeczywistości, nie będę sie z nikim kłócić. ja lubie w to wierzyć. Trochę wierzyć:) Zdarzayło mi sie wiedzieć, że koleżanka jest w ciąży, zanim komukolwiek powiedziała. Raz mi sie to śniło, rano w pracy podeszłam i mówię; hej X, śniło mi się, że jestes w ciązy! Ona zbladła, potem powiedziała mi, że dowiedziała się poprzedniego wieczoru. A parę razy kiedy nic nie wskazywało na to, przyglądając się koleżance np w czsie zebrania, pomyślałam, że jest w ciąży. Nie myliłam się. Oczywiście można to tłumaczyć wyczuleniem podświadomym, na jakiś słabe sygnały, bo ja wiem, zapach, czy coś? No iz ukochanym, dzwonimy jednocześnie, albo on dzwoni kiedy ja biorę telefon, żeby zadzwonić do niego i inne takie "wiedziałam!" Ale ja to lubię, niezależnie od takich czy innych racjonalności... Chciałabym, żeby było więcej czarów:)))))
      • josef_to_ja Re: Telepatia. 27.11.11, 15:51
        A wiesz, że mam podobnie? :D
      • szanim Re: Telepatia. 28.11.11, 09:17
        mi wielokrotnie sie zdarzało ze wykrywałem ze kobieta jest w ciazy w takiej bardzo wczesnej-mam wrazenie ze nawet u osob bliskich potrafie wyczuc raka czy jakas inna chorobe
        • fizykakwantowa Re: Telepatia. 28.11.11, 12:29
          Tak w ogole, to myślę, że nasza świadomośc jest cienką warstwą pokrywającą bardziej pierwotne, "zwierzęce" odbieranie, pojmowanie świata, instynkty itd. Wiadomo poza tym, że masę rzeczy rejestrujemy podświadomie, nie poswięając im uwagi. A zwierzeta wiedza różne rzeczy, wyczuwają, całą, czasem zadziwiającą masę rzeczy. I w naszych mózgach też to jest, tylko trochę przygłuszone świadomością. I wydaje mi się, że nauka jeszcze nauczy nas wykorzystywać te możliwości, za jakiś czas. W końcu chemia wyrosła z alchemii, odkryjemy jeszcze róże fale, czy cząstki i to co teraz wydaje się magiczne, zostanie naukowo sklasyfikowane...Trochę mętnie mi to wychodzi.... :)
          • rudenko a 28.11.11, 12:51
            psy potrafia wyczuwac raka - a moze raczej wywąchać - mozliwe, ze niektórzy ludzie mogą mieć podobne umiejętności. Przecież nie wszyscy są muzykalni czy maja talent malarski. Podobnie moze być z tzw. umiejetnosciami nadprzyrodzonymi, nie znamy jeszcze mechanizmów ich działnia.

Też miewam sytuacje kiedy na sygnał telefonu myślę o kimś i to właśnie on dzwoni. Często wiem, że ktos o mnie myśli. Czasami dostajac list wiem, czy będa to dobre czy złe wieści. Zastanawiam się tylko kto ma te zdolności ja czy nadawca. Wydaje mi sie ze to raczej nadawca wysyła jakiś sygnał/energię, którą odbiera mój mózg. I co ciekawe w przypadku listów te sygnały były wysyłane wczesniej (wtedy gdy dana osoba pisała list) Hmmm intrygujące

Nie potrafię w żaden zapanować nad tym tzn. tak się dzieje bez mojej woli, nie potrafię też robić tego na zawołanie. Po prostu tak jest albo nie. Moze przypadek a może jednak jakas własciwość ludzkiego umysłu.

• rudenko Re: czerwone uszy 28.11.11, 12:58
              Ciekawa jestem czy ma ktoś tak jak ja

a mianowicie (tylko prosze was bez żartów, bo mam tak na powaznie) mam tak, ze jak ktos o mnie bardzo intensywnie mysli pala mnie uszy (sa okropnie czerwone). Często domyślam się kto to jest i kilka razy dzwoniłam, żeby sprawdzić swoje przypuszczenia. I bingo! ;-)))) już wyobrazam sobie ten śmiech na sali, ale może jednak ma ktos tak jak ja.

• grassant Re: czerwone uszy 28.11.11, 15:51
                rzeczywiście można o Tobie intensywnie myśleć. wrzuć fotę, zrobimy eksperyment.
                • rudenko Re: czerwone uszy 29.11.11, 10:45
                  ale po co przecież pisałam, że juz to eksperymentowałam. Ja nie potrzebuję niczego tu udowadniać,bo to po prostu ma miejsce!!!!
        • grassant Re: Telepatia. 28.11.11, 15:47
          kilkakrotnie wykryłem raka, zanim lekarze byli w stanie to zrobić, hehe.
          • rudenko Re: Telepatia. 29.11.11, 10:48
            niektóre psy potrafią wyczuc raka u ludzi i to jest fakt !!!!!
    • ma_dre Re: Telepatia. 28.11.11, 15:38
      Z telepatia to tak jak z zarazkami, kiedys mozna bylo w nie wierzyc lub nie, teraz wiadomo ze istnieja.

Ja w telepatie nie wierze, ja wiem ze to zjawisko istnieje. Czlowiek, porozumiewajac sie za pomoca jezyka stopniowo tracil zdolnosc do niewerbalnych form komunikacji. Telepatia jako zjawisko nie ma w sobie nic nadzwyczajnego w przyrodzie.
      • voxave Re: Telepatia. 28.11.11, 16:01
        Jestem zaprzysięgłym niedowiarkiem, ale to mnie na złośc zdarzaja sie prorocze sny i doswiadczam telepatii.:)
    • minasz a jak wytłumaczyc ze czujemy na sobie kogos wzrok? 29.11.11, 11:01
      szczególnie jak jestemy odwróceni do danej osoby
      przeciez to typowa telepatia:)
      • el-loko Re: a jak wytłumaczyc ze czujemy na sobie kogos w 29.11.11, 12:48
        Wy uznajecie wszystkie paranormalne zjawiska za telepatię.
        Telepatia to wymiana myśli na odległość między dwiema osobami i tylko tyle, cała reszta to inne zjawiska paranormalne !
    • czadroman Re: Telepatia. 21.01.12, 18:04
      coś było pare razy w życiu na rzeczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka