Dodaj do ulubionych

Ruch Palikota

08.12.11, 21:47
Ja pierdole. Nie moge. Co slysze, widze, czytam o jakichs ludziach Palikota to mnie zalewa. Czy jest tam jakis jeden konkretny polityk czy sama banda wzieta z lapanki?

Nowicka czy Nowacka, nawet nie chce mi sie sprawdzac, nie ma argumentow i wychodzi ze studia. Jakis chory gosc startuje z ich list, jakas Anna Grodzka przyciaga uwage, bo kiedys miala fiuta.

Standardowe, lewicowe haselka, na ktore lapia sie ciemni ludzie, czyli maryska, kosciol, seks i tolerancja.

Przed wyborami byla mowa o ograniczeniu biurokracji i to mi sie spodobalo, ale teraz koncentruja sie na tematach zastepczych, chyba tylko po to, by podniesc sobie poparcie.

Macie jakies ciekawe materialy o tych ludziach i ich pomyslach?

Patrze na ten film i mnie zalewa. - www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=dMOfYMjTTf0&NR=1
Obserwuj wątek
    • mediator.org Palikot i jego puste hasła 09.12.11, 08:43
      "Standardowe, lewicowe haselka, na ktore lapia sie ciemni ludzie, czyli maryska, kosciol, seks i tolerancja."
      Oni to mają w statucie:
      czerwonykiel.blogspot.com/2011/12/palikot-i-jego-postulaty.html
      Warto się zapoznać...
      Kolejna partyjka, która ma za zadanie robić ludziom wodę z mózgu.
      Zero treści, dużo krzyku i jeszcze więcej szoku dla zwykłego Kowalskiego.
    • 0ffka Re: Ruch Palikota 09.12.11, 19:39
      Dla mnie Palikot to jedna wielka ściema... po prostu sztuczny twór PO, albo inaczej- lewa noga PO :)
      • tomjani Re: Ruch Palikota 10.12.11, 23:51
        0ffka napisała:

> Dla mnie Palikot to jedna wielka ściema... po prostu sztuczny twór PO, albo ina
        > czej- lewa noga PO :)

Prawie dobrze. Doprecyzowalbym: jest to piorunochron dla PO, mający ściągnąć rozczarowanych rządam Słoneczka Peru, aby swojego poparcia udzielanego dotąd PO nie przerzucili przypadkiem na SLD, które mogłoby (choć nie musiałoby) przeszkadzać w rządzeniu. Taka upiorna hybryda łze-solidarnościwego neoliberalizmu PO (wcześniej UD, KLD i UW) oraz najbardziej plugawego lewactwa jakie dotąd miało pełne zrozumienie jedynie u urbana.
        Jak widzisz - czasem mamy zbieżne zdania w polityce ;-)
    • tomjani Re: Ruch Palikota 10.12.11, 23:57
      Jezszcze zanim Paligula wybiegl przed orkiestrę - jego tzw. Komisja Przyjazne Państwo próbowała zrobić dobrze developerom, aby mogli sadzić swoje gargamele gdzie popadnie bez opamiętania. Wiele wysiłku włożył Ład na Mazowszu pana Grzegorza Kostrzewy-Zorbasa, aby tę korupcjogenną ustawę palikota znoszącą wymóg uzyskiwania pozwoleń budowlanych utrącić w Trybunale Konstytucyjnym. Żaden zatem obrońca uciśnionego ludu z tego łajdaka, zwykły reprezentant interesów tych co mają ciężką kasę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka