Dodaj do ulubionych

Uzasadniona zemsta byłych

05.01.12, 13:49
Czy któraś z was postąpiła nie fair wobec faceta i za to spotkała sie z zemstą byłego faceta?
Nie mówie o przypadkach, gdzie to kobieta rzuca faceta, a on nie może znieść porzucenia i mści sie np obgadując ją, itd

Czy doświadczyłyście zemsty ale...takiej jaka się wam należałą? Jaka była to zemsta i jej konsekwencje?
Obserwuj wątek
    • a_nonima Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 13:56
      Dopiero 14.00, a Ty już coś piłaś??
      • marguy Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:04
        Nie, bo nie mialam okazji zawrzec blizszej znajomosci z osobnikami do tego stopnia prymitywnymi. Sama takze nie jestem prymitywna, wiec slowa i dzialania takie jak: zemsta, odwet czy msciwosc sa mi obce.
        Jesli mi bylo z kims nie po drodze to zwyczajnie, po wyjasnieniu dlaczego to robie, rozstawalam sie z nim.
        • six_a Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:08
          >Nie, bo nie mialam okazji
          to wypij;)
          • marguy Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:17
            sixa,
            sam nie pije!
            A szkoda, bo mam bardzo dobra sliwowice, piszesz sie na kielonka?

Co do braku okazji, to chodzi mi o brak okazji do zadawania nie z prymitywami.
            Sama rozumiesz, ze moi kolesie mogli byc tylko the best :) a nie jakies tam msciwe prymitywy.
            • onaonaona_3 Żle mnie zrozumiałaś 05.01.12, 14:22
              NIe chodziło mi o , jak to nazwałaś"mściwych prymitywów", tylko o takich, ktorych sie skrzywdziło i poniosło zaslużoną zemste.
              A co do tych prymitywów, uważasz,że każdy, który sie mści to od razu prymityw?
              • kseniainc Re: Żle mnie zrozumiałaś 05.01.12, 14:25
                Ja oczekuję-biernie. Zło wyrządzone komuś powraca ze zdwojoną siłą. Ci co mnie kiedyś skrzywdzili, jakoś dziwnym trafem zawsze sami się karzą;-)
              • kwieto Re: Żle mnie zrozumiałaś 05.01.12, 14:30
                > A co do tych prymitywów, uważasz,że każdy, który sie mści to od razu prymityw?

Prymityw to może nieodpowiednie słowo, pytanie brzmi: czy odgrywanie się na kimś jest dojrzałą strategią radzenia sobie z poczuciem krzywdy?
            • wez_sie Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:23
              > Sama rozumiesz, ze moi kolesie mogli byc tylko the best :) a nie jakies tam msc
              > iwe prymitywy.

bo zzagranico byli, a nie ten polski motloch
              • marguy Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 17:43
                wez sie,
                moj pierwszy maz byl Polakiem :P
    • wez_sie podlozylem pineski 05.01.12, 14:12
      babie od reli
    • kseniainc Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:16
      Wrednie tylko wyglądam.A przyjaźnię się nawet z były laskami moich byłych facetów-głupia ja;-)
      • marguy Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:18
        ksenia,
        wrecz przeciwnie - madra.
        Tylko glupcy zatruwaja sobie zycie nieudana przeszloscia. Madrzy wyciagaja z niej konsekwencje i nabieraja doswiadczenia.
        • wersja_robocza Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:22
          marguy napisała:

> Tylko glupcy zatruwaja sobie zycie nieudana przeszloscia. Madrzy wyciagaja z ni
          > ej konsekwencje i nabieraja doswiadczenia.

Ku pamięci.;)
        • kseniainc Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:26
          marguy napisała:

> ksenia,
          > wrecz przeciwnie - madra.
          > Tylko glupcy zatruwaja sobie zycie nieudana przeszloscia. Madrzy wyciagaja z ni
          > ej konsekwencje i nabieraja doswiadczenia.

;-)
        • alienka20 Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 14:48
          TTM :).
    • princess_yo_yo Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 15:07
      aaaa, cokolwiek bierzesz przestan! przestaw sie na cos co daje przyjemne doznania a nie trollowskie paranoiczne jazdy.
      • onaonaona_3 Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 15:09
        O co ci chodzi?
        • kwieto Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 15:39
          To taka tutejsza odmiana "dzień dobry" :")
    • lonely.stoner Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 16:19
      nom, moi wszyscy byli maja jakis nieuzasadniony zal do mnie. Zrywalam z nimi bo po prostu mi nie pasowalo to lub owo. Ale faceci czesto maja problem z akceptacja takiego stanu rzeczy, wiec musza jakos sobie to wytlumaczyc. Co do karania- hm, nie obchodzi mnie to, ja takich bylych kasuje ze swej pamieci i juz.
    • georgia241 Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 17:51
      Nie ma uzasadnionej zemsty.
      • onaonaona_3 Jest 05.01.12, 19:06
        W przypadku, gdy zrobimy komuś coś złego i ta osoba się mści, bo nalezy sie nam.
        Jest uzasadniona.

NIeuzasadniona, synonim:bezpodstawna, np. w przypadku gdy ktoś mści sie TYLKO Z TAKIEGO POWODU, ZE KTOŚ GO RZUCIŁ,A MIAŁ POWODY. Osoba rzucona, nie może sie z tym pogodzić, i w odwecie niszczy tej osobie życie i planuje zemste i żyje nią dłuższy czas.

Natomiast jeśli wiemy,ze partner nasz oszukuje, to zanim go rzucimy można się odkuć prawda?
        • georgia241 Re: Jest 06.01.12, 00:13
          Nie. Wszystko, co złe spotyka człowieka z 2 powodów - albo to już jest wynik twoich złych myśli i działań albo zgodziłaś się na to cierpienie. Jak się zaczniesz za to mścić, jeszcze gorzej cię los doświadczy. O tym wiedziałam sama od dziecka a potwierdza to wiele systemów filozoficznych. Pomyśl i poczytaj a zemstę wyrzuć z serca!
    • anna_sla Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 19:12
      nie.. zawsze staram się nie zostawiać za sobą smrodu, albo nie aż takiego śmierdzącego :P
    • laya.6 Re: Uzasadniona zemsta byłych 05.01.12, 19:35
      Tak, miałam okazję poznać takiego prymitywa, który za spotkanie z kolegą chciał mnie zniszczyć
      • tanahoe Re: Uzasadniona zemsta byłych 06.01.12, 16:51
        Wiecie co u mnie sytuacja odwrotna. Ktoś mi takie zafundował gó..., że tylko na takie same gó... zasłużył. Nawet jak mam ochotę na coś w stylu oko za oko ząb za ząb to mówię sobie po co? Mam się zniżyć do jego poziomu??? Mam być takim śmieciem jak on? Po co?
        No ale nie powstrzymałam się od powiadomienia go o tym, że sama nie wiem dlaczego nie zrobię dokładnie tego - i tu dokładny opis prostej sprawy, która delikwenta przyprawiłaby o wielkie kłopoty. I tu następował tekst w stylu nie wiem dlaczego mam mieć jakieś skrupuły. I wiecie myślę sobie, że to wystarczy. Koleś zrobi pod siebie na samą myśl wizji wiszącej nad nim kary :) Nie zna dnia ni godziny i to go będzie dręczyć :) I może jakieś wnioski wyciągnie z tego. Zastanowi się zanim kogoś jeszcze skrzywdzi.
        To chyba jednak płonna nadzieja go faceci to barany :P Wyjątkowe barany :D
        No ale co tam jakaś zemsta nie obciążająca mego sumienia jest. Nic tylko trzącha gaciami teraz wyobrażając sobie, że zniżę się do jego poziomu :D
    • moonogamistka Re: Uzasadniona zemsta byłych 06.01.12, 16:57
      A odwrotna sytuacja moze byc?;-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka