Dodaj do ulubionych

Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?!

IP: *.icpnet.pl 11.03.02, 17:58
Coraz częściej mówi się ostatnio, że wysokie obcasy niszczą nogi i kręgosłup.
Artykuły w prasie, migawki w telewizji. Ale to i tak jest dla wielu kobiet
abstrakcyjne. Mimo przestróg nadal noszą dumnie buciki na wysokich obcasach z
bardzo wąskimi szpicami. Koszmar! Ostatnio widziałem w górach tzw. "laskę",
która po zdjęciu super obcasów miała bardzo duży problem z założeniem
narciarskich butów! Ogromne halluksy i zniekształcone palce po prostu się nie
mieściły! Straszny widok!

A co Wy o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paulina Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: *.ost-poland.com.pl 11.03.02, 19:34
      Ponoc buty na wysokim obcasie rzeczywiscie zle dzialaja na kregoslup, a ze
      stopy sie w nich mecza, moge osobiscie potwierdzic. Ale za to noga jak wyglada!
      Ja zdecydowalam sie poswiecic superwyglad dla wygody - duzo sie przemieszczam w
      ciagu dnia "noznie" i na obcasach nie dalabym rady. I prawde mowiac troche
      glupio sie czuje na obcasach - kiedy je wkladam to tak jakbym mowila swiatu:
      zniose wszystko, choc nie musze, byleby tylko bardziej sie wam podobac, ludzie!
      Wole czarowac facetow usmiechem niz noga na szpili, a jedno i drugie sie
      wyklucza - trudno byc w skowronkach, kiedy stopy bola.
    • roseanne obcas fizjolobiczny 11.03.02, 19:46
      nie wiem czy slyszeliscie o tym. Podobno jest cos takiego.
      Wys ok 2 cm. Problem tylko, ze to kostka - nie szpilka.
      Ciezar ciala na pelnym klocku uklada sie inaczej.
      Przypatrzcie sie dokladnie butom ortopedycznym - nie sa plaskie.
    • Gość: elve Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: *.netland.gda.pl 11.03.02, 20:32
      nie mam zamiaru sie katowac i niszczyc tylko dlatego, ze jakis facet wymyslil,
      ze mu sie tak podoba. troche dystansu do tej papki, ktora podaja w roznych
      mediach! czego i Wam zycze.
      • yak-ona Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! 11.03.02, 20:51
        a ja uwielbaim buty na obcasie , ale nie tym 12 cm tylko tym 4 do 6 cm!
        poza tym im lepiej wyprofilowane buty ( i drozsze oczywiscie)na podeszwie tym
        sa wygodniejsze i obcas wcale nie przeszkadza!
        poza tym z tego co wiem, to ponoc maly obcas jest lepszy niz zaden!!!

• harry1969 Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! 22.03.02, 08:39
          A nie boli Cię kręgosłup?
        • catalina1 Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! 15.04.02, 13:54
          yak-ona napisał(a):

> a ja uwielbaim buty na obcasie , ale nie tym 12 cm tylko tym 4 do 6 cm!

A dla mnie najlepszy jest 8 cm.
    • Gość: perotin Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 22:03
      To przede wszystkim wyglada, takze sposob chodzenia w czyms takiem,
      idiotycznie. Jak dla mnie aseksualne.
    • Gość: LadyBlue Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 22:25
      oczywiście że groźne dla zdrowia :) faceta który takim obcasem dostanie np. w
      oko (vide filmy sensacyjne) :P
    • Gość: zet Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: 195.187.84.* 12.03.02, 15:20
      Widziałam pannę, która nawet na polu namiotowym nosiła szpilki. Żeby jeszcze
      mieszkała w przyczepie, to mogłabym to zrozumieć, ale nie - ona w tych
      pantofelkach na czworaka, tak jak wszyscy wpełzała do namiotu. Myślałam, że się
      uduszę ze śmiechu. :)
      PS. Ja jakoś nie potrafię chodzić w butach na obcasie. Potwornie mnie po tym
      bolą stopy i boję się, że skręcę nogę. Jednak nie ma to jak zwykłe martensy.
      • Gość: em Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: 62.148.83.* 13.03.02, 08:11
        oczywiście, że niezdrowe - ale jakie potrafią być piękne
        i nie siedźcie długo przy komputerze - to też niezdrowe - ale jakie interesujące
    • Gość: barbie Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: 62.233.187.* 14.04.02, 22:18
      A ja lubię nosić obcasy! :))) Mam 16 lat i juz je noszę 4 lata! Nie wyobrażam
      sobie siebie bez obcasa! :( Może mam trochę twardą skórę pod palcami, ale kto
      by się tym przejmował
      • Gość: Angel Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: 212.244.106.* 15.04.02, 11:42
        Niestety, prawda jest taka że wszystko co jest przyjemne ,
        rozkoszne ,piekne,sexowne, pyszne itd, itp.jest albo niezdrowe albo niemoralne.
        Wysokie obcasy są superkobiece i bardzo sexy i nawet wizja problemów z
        kręgosłupem ( i tak nie do unikniecia w pewnym momencie) mnie nie zniechęca.
        Powiem wiecej - posiadam Adidasy na okazje weekendowo- turystyczno - wyjazdowe.
        I dopiero wtedy uzmysławiam sobie posiadanie np. ścięgien i z radoścą wracam do
        moich ukochanych bucików na obcasach.
      • Gość: Jarek Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: *.siemens.pl 15.04.02, 16:42
        Czyli zaczelas chodzic w wysokich obcasach jako 12latka????
        Tak szybko uroslas, czy tez mozna juz kupic buty na obcasach w dzieciecych
        rozmiarach?

PS
        bardzo lubie wysokie obcasy (tzn przygladac sie, nie chodzic!), ale bez
        przesady...
      • Gość: elve Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: *.netland.gda.pl 15.04.02, 19:28
        uwazaj, ta twarda skora to poczatek czegos znacznie gorszego...
    • catalina1 Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! 15.04.02, 13:43
      Uwielbiam buty na obcasie i mogę w nich biegać cały dzień bez problemów pod warunkiem, że są to
      buty jednej konkretnej firmy, tzn muszą mieć jak dla mnie perfekcyjne ustawiony obcas i to jest
      najważniejsze, a dwa nie moga być zbyt wąskie w palcach, bardziej z kwadratowym noskiem niż
      szpicem.
      A problemy z kręgosłupem no cóż, nawet przy chodzeniu na płaskim obcasie można je mieć.
    • Gość: paul Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?! IP: 193.0.117.* 15.04.02, 16:35
      Nie tylko grozne, ale i paskudnie wygladaja - najbardziej sexy sa damskie buty na
      nizszych podeszwach. Wysokie obcasy tylko w skrajnie ladnych przypadkach
      wygladaja ladnie. Ostatnio zaobserwowalem kolejna patologiczna polska mode - na
      wydluzone nosy w ksztalcie cizmy (okropnosc), w ktorych stopa wyglada na 3 razy
      dluzsza.
    • sloe Re: Buciki na obcasie groźne dla zdrowia?????????? 15.04.02, 21:27
      Gość portalu: Harry napisał(a):

> Coraz częściej mówi się ostatnio, że wysokie obcasy niszczą nogi i kręgosłup.
      > Artykuły w prasie, migawki w telewizji. Ale to i tak jest dla wielu kobiet
      > abstrakcyjne. Mimo przestróg nadal noszą dumnie buciki na wysokich obcasach z
      > bardzo wąskimi szpicami. Koszmar!

Dla wielu kobiet jest abstrakcyjne to, ze makijaz niszczy cere, lakier niszczy
      paznokcie, balejaz - wlosy, a najzdrowsza bielizna to bawelniana, a nie ta
      piekna, blyszczaca i sexowna!!!!!!

A powaznie:

1. buty na wysokim obcasie (mam na mysli ok.10cm - bo to jest wysoki obcas)
      nikomu krzywdy nie robia jesli zaklada sie je np. na impreze itp. bo nikt
      rozsadny nie biega w takich butach na co dzien.

2. DO HARREGO: kregoslup nie zaczyna bolec w momencie zalozenia butow na wys.
      obc. - to nie narzedzie tortur. A dobrze wykonane buty nawet na najwyzszym
      obcasie sa wygodne.

3. Nie przesadzaj z tym znieksztalceniem palcow. To nie jest obowiazkowy
      rezultat noszenia wys. obsasow. Takie dolegliwosci, jak rowniez sucha skora moga
      dotyczyc wszystkich, rowniez mezczyzn niezaleznie od wysokosci noszonych obcasow.

4. Kazdy ortopeda ci powie, ze najzdrowsze sa buty na 2-5 obcasie, nie te na
      plaskim.

5. DO PERIOTINA: Prawda jest, ze niektore dziewczyny nie potrafia chodzic na
      wys. obcasach (drepcza zgarbione na ugietych nogach - pewnie z takimi miales do
      czynienia). Trzeba troche pocwiczyc, a wtedy wyglada sie super (Perotin: modelki
      na wybiegach tez wygladaja wg ciebie idiotycznie i aseksualnie?)

6. DO ELVE: jasne, ze nikt nie kaze ci sie katowac. A nie przyszlo ci do glowy,
      ze kobiety poprostu lubia wysokie obcasy (podobnie jak makijaz, krotkie sukienki
      itd) zadni okropni faceci do niczego ich nie zmuszaja.
      " uwazaj, ta twarda skora to poczatek czegos znacznie gorszego..." - czego?

7. DO PAULA
      " Ostatnio zaobserwowalem kolejna patologiczna polska mode - na wydluzone nosy w
      ksztalcie cizmy (okropnosc), w ktorych stopa wyglada na 3 razy dluzsza."

hi hi moj drogi, to zadna "polska moda" tylko swiatowa. Wymyslili ja w Paryzu i
      Mediolanie. W calej Europie i nie tylko nosi sie takie buty.

• Gość: xsenia precz z "wysokimi obcasami" IP: *.bydgoska.krakow.pl 15.04.02, 21:56
      niech żyje "Playboy"
    • Gość: xsenia teraz będzie na poważnie IP: *.bydgoska.krakow.pl 15.04.02, 21:59
      moja mama całe życie nosi wysokie obcasy (las, działka, itp. też)i ma się dobrze
      a ja obcasów nie z-noszę
      :o)
      • sloe Re: teraz będzie na poważnie 16.04.02, 01:09
        Obcasy mozna nosic lub nie z-nosic,

ale beznadziejne jest gledzenie typu: kobiety to uparte stworzenia,
        abstrakcyjne jest dla nich to, ze obcasy powoduja znieksztalcenie kregoslupa,
        konczyn dolnych i gornych, chorobe wiencowa, cukrzyce, wade zgryzu...

pozdrawiam

s.
        • Gość: Harry Re: teraz będzie na poważnie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.04.02, 17:45
          Obcasy niszczą stopy czy tego chcą kobiety, czy nie. Dyskusja troche przypomina
          mi rozmowę z narkomanem albo nałogowym palaczem. Niby szkodzi, ale nie da się
          rzucić bo się lubi. Ale czy aby na pewno lubi? Przeciez po kilku latach
          noszenia obcasów stopy już są tak zwichrowane że nie zmieszczą się do
          normalnych butów. No i jakoś trzeba uspokoić swoje sumienie ... "No, przecież
          obcasy nie niszczą stóp..." Wąskie czubki gniotą palce, wysoki obcas przeciąża
          przód stopy tworząc twarde skorupy pod palcami. To są fakty, nic więcej. Ale
          jak chce się ignorować fakty...
          Zastanawiam się tylko dlaczego ja też jako podatnik mam sponsować leczenie
          takich modniś ???
          • kurtyzana Re: teraz będzie na poważnie 26.04.02, 20:54
            a dlaczego ja jako podatnik mam sponsorowac leczenie palaczy (choroby krtani,
            pluc i inne) skoro sama nie pale, albo alkoholikow skoro ja nie pije?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka