Dodaj do ulubionych

Ciąża + związek na odległość

28.03.12, 11:38
Witajcie,

Szukam wsparcia; hormony ciążowe rozmiękczają mózg i zbyt emocjonalna się robię.
Jak ogarnąć kwestię związku na odległość i bycie w ciąży. Mam ostatnio przemożne poczucie, że zostałam porzucona i że nie jest to rzekomy brak pracy w moim mieście. Tylko brak chęci, żeby coś zmienić.
Z przyszłym ojcem jest niby wszystko ok. Planujemy ślub, wicie gniazdka i wszelki błogostan w bliżej nieokreślonej przyszłości, 'jak znajdę pracę', 'jak znajdę pracę i kupimy mieszkanie', etc. Widujemy się średnio raz w tygodniu, w weekendy.
A poza weekendami mam 4 smsy dziennie, 2 telefony i tyle.
Brzuch rośnie, każdą zmianę obserwuję sama. A mam dużo czasu, bo to ciąża zagrożona i siedzę w domu (co rozmiękcza mi mózg jeszcze bardziej:/).

Wiem, że się stara, jeździ 500 km tam i z powrotem, bo ja mam się nie przemęczać. Wiem, że szuka pracy, ale odzew jest niewielki i kończy się na niczym. Prawdopodobnie jestem bardzo niesprawiedliwa w ocenie sytuacji, bo od leżenia w domu rypie mi się w głowie. Ale bardzo ciężko jest mi się zdystansować do tej sytuacji, zwłaszcza, że ten stan trwa już 4 miesiące, a na odległość jesteśmy od pół roku.

Będę wdzięczna za inny punkt widzenia i doprowadzenie mnie do pionu.
Obserwuj wątek
    • Gość: yy Re: Ciąża + związek na odległość IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 21:50
      tak to jest jak się bzyka bez slubu... trzeba bylo wcześniej myslec
    • kitek_maly Re: Ciąża + związek na odległość 08.05.12, 08:05
      Ale bardzo ciężko jest mi się zdystansować do tej sytua
      > cji, zwłaszcza, że ten stan trwa już 4 miesiące, a na odległość jesteśmy od pół
      > roku.

To jakiś żart? Planowana ciąża na odległość po 2 m-cach 'związku'?
      Czy wcześniej byliście razem nie na odległość?
      • airgun99 Re: Ciąża + związek na odległość 10.06.12, 20:47
        Dzięki za odpowiedź, jesteśmy ze sobą już 4 lata, mieszkaliśmy ze sobą prawie 2 lata, tylko ostatni rok nam się tak poplątał. Ślub planowaliśmy dużo wcześniej. Ciąża jest jak najbardziej planowana.
        Posta napisałam w chwili 'wzburzenia hormonalnego';) i widzę, że się niejasno wyraziłam.

W każdym razie wątek jest już nieaktualny:)
        Pozdrawiam!
        • aga-kosa Re: Ciąża + związek na odległość 11.06.12, 08:55
          Kitek Mały; zajście w ciążę na odległość jest możliwe - sama sprawdziłam - pod warunkiem, że odległość nie przekracza długości. A oni mieli tą przepisową odległość - z tego co napisała - przez dwa lata.
          Wierzę, że on kocha Ją i mające się narodzić dziecko.Dziewczyna stresując siebie , szkodzi dziecku Może troska o maleństwo zmieni sposób myślenia.
          Kiedyś się mówiło, że przyszła matka ma pieluszki i kaftaniki heklować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka