Dodaj do ulubionych

do Warszawki

15.04.12, 15:50
krótko i na temat: kto biega i jest z okolic Jana Pawła/Grzybowskiej/Towarowej, zna w tym rejonie jakąś fajną trasę biegową i może się nią podzielić?
Obserwuj wątek
    • senseiek Ja biegam do budki z piwem? Liczy sie? :) 15.04.12, 15:54
      Ja biegam do budki z piwem? Liczy sie? :)
      • skrytapiromanka Re: Ja biegam do budki z piwem? Liczy sie? :) 15.04.12, 16:03
        zależy jaką masz odległość do tej budki:)
        • senseiek Wazniejsze jak czesto sie piwo w lodowce konczy.. 15.04.12, 16:19
          > zależy jaką masz odległość do tej budki:)

100 metrow w jedna, 100 w druga.
          Ale czy to ma znaczenie?
          Wazniejsze jak czesto sie piwo w lodowce konczy, a nie jak daleko trzeba biegac.. ;)
          • skrytapiromanka Re: Wazniejsze jak czesto sie piwo w lodowce konc 15.04.12, 16:24
            czyli sprinter... ;)
            • senseiek Re: Wazniejsze jak czesto sie piwo w lodowce konc 15.04.12, 17:00
              > czyli sprinter... ;)

W koncu nie mozna pozwolic, zeby sie piwko ogrzalo.. ;)
    • soulshunter Re: do Warszawki 15.04.12, 15:55
      > fajną trasę biegową i może się nią podzielić?
      pewnie wtedy juz nie bedzie fajna
      • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 16:05
        etam. nie muszę biegać w tym samym czasie, co dzielący się (choć nie ukrywam, że bym tak wolała;p).
    • koham.mihnika.copyright Ogrod Saski, trawnik na Okopowej, 15.04.12, 15:56

• skrytapiromanka Re: Ogrod Saski, trawnik na Okopowej, 15.04.12, 16:02
        no właśnie, jak dobiegnę do Saskiego, to już tam nie będę miała siły biegać;) musiałabym biec Grzybowską, a tam średnio z chodnikiem (przynajmniej na odcinku Muzeum - Żelazna). Okopową zahaczę, zobaczę, dzięki. biegasz?
    • maitresse.d.un.francais kto to jest Warszawka? 15.04.12, 15:59
      • skrytapiromanka Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:03
        flama Francuza
        • maitresse.d.un.francais Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:03
          skrytapiromanka napisała:

> flama Francuza

nie umiesz zdefiniować słowa, którego używasz?
          • skrytapiromanka Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:07
            umiem, ale nie lubię wdawać się w bezsensowne dyskusje z czepliwymi babami, a Ty robisz za taką na tym forum. umówmy się zatem, że wyszło na Twoje i idź się czepiać w innym wątku:>
            • maitresse.d.un.francais Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:08

> umiem, ale nie lubię wdawać się w bezsensowne dyskusje

Dyskusja o znaczeniu często używanego słowa nie jest bezsensowna.
              • skrytapiromanka Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:16
                skoro często się go używa, to może dowiedz się w końcu, co ono znaczy. nie będziesz wtedy musiała pytać na forach.
                • stary.dziadyga Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:19
                  > skoro często się go używa, to może dowiedz się w końcu, co ono znaczy. nie będz
                  > iesz wtedy musiała pytać na forach.

Maitressa ma rację a Ty właśnie dałaś popis czystego buractwa
                  • skrytapiromanka Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:22
                    nie sądzę, po prostu nie lubię czepialstwa, jakie uprawiają niektóre nicki w niemal każdym wątku. ale z pokorą przyjmuję naganę.
                • maitresse.d.un.francais Re: kto to jest Warszawka? 15.04.12, 16:32

> skoro często się go używa, to może dowiedz się w końcu, co ono znaczy.

Ależ ja wiem. Ma ono kilka znaczeń i nie wiem, które z nich ty akurat masz na myśli.
    • grassant Re: do Warszawki 15.04.12, 16:02

> krótko i na temat: kto biega i jest z okolic Jana Pawła/Grzybowskiej/Towarowej,
      > zna w tym rejonie jakąś fajną trasę biegową i może się nią podzielić?

fajna trasa jest wzdłuż torów (jeśli pociąg nie jedzie po torach) w kierunku zachodnim (włochy, Ursus).
      możesz także robić kółeczka Kolejową, Prądzyńskiego, Kasprzaka, Towarowa>
      • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 16:14
        brzmi to ciekawie, tylko za dużo mi to nie mówi. załóżmy, że chciałabym pobiegać wzdłuż torów, gdzie konkretnie mam się udać?taki punkt startowy. wolałabym, żeby nic mnie nie zabiło i żeby to było legalne raczej. faktycznie są tam biegacze?

Kolejowa jest chyba gdzieś niedaleko mnie, dochodzi do Karolkowej? nie zapędzałam się jeszcze w te tereny.
        • grassant Re: do Warszawki 15.04.12, 16:21
          Kolejowa odchodzi od Towarowej. Są tam składnice księgarskie, jeden mały sklepik spożywczy z oranżadą... przy Kolejowej są puste bocznice kolejowe, noermalnie pusty teren w środku miasta, z rzadka przejedzie samochód.
          • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 16:23
            super! dziękuję bardzo.
            • grassant Re: do Warszawki 15.04.12, 16:51
              proszę. pobiegniesz w maratonie warszawskim?
              • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 17:04
                mam plany, ale na pewno nie na ten sezon. biegałam kiedyś "zawodowo", ale zarzuciłam (niestety, brak czasu, potem choroba itepe), została mi rekreacja. a przez ostatni rok zero prawdziwego sportu - operacja obu nóg. stopniowo wprowadzałam pływanie, ostatnio rower (pokojowy;)). teraz chcę wrócić do biegania, ale tyle się ostatnio pozmieniało, że nie wiem, jak się do tego zabrać:D kiedyś wystarczył dres i dobre buty, a teraz trzeba mieć jakieś specjalne koszulki, getry, pulsomierze, czasomierze, tempomierze (czy serio trzeba na to wydać tysiaka??) i najnowsze najki;)

a ty biegniesz? jak długo się przygotowujesz do takiego startu?
    • stary.dziadyga Re: do Warszawki 15.04.12, 16:09
      Kiedyś fitness klub z pewnoego hotelu z tych właśnie okolic organizował poranne biegi w tamtych rejonach.
      Czyżbyś była ich PR-owcem?

Jeśli nie to przejdz sie tam (na Jana Pawła) i spytaj o traskę
      • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 16:20
        nie:D chyba nie reklamuję zbyt zgrabnie. ale chętnie się dowiem co i jak, bylebym nie musiała za to płacić (w sensie za podłączanie się do jakiejś grupy). a nazwa tego hotelu na JP zaczyna się na R??
        • stary.dziadyga Re: do Warszawki 15.04.12, 16:25
          na W
    • my_favourite_axe Re: do Warszawki 15.04.12, 16:09
      ja zrzynam trasy stąd:
      www.endomondo.com/routes/
      • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 16:27
        fajna strona, dzięki, nie znałam.
      • skrytapiromanka Re: do Warszawki 15.04.12, 16:37
        znalazłam tę polecaną już trasę Kolejową i trzy inne bezpośrednio obok mojego mieszkania:) serdeczne dzięki za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka