22.04.12, 15:34
No to na mojej kacowej fali, założę kolejny wątek o polskich "celebrytach".
Taką mam pracę i trochę życie osobiste ułożyło mi się w taki sposób, że miałam okazję poznać kilka znanych twarzy. Czasem boleśnie przekonywałam się o tym, że wizerunek, który kreują media nie ma się nijak do tego, jakimi ludźmi są owi w rzeczywistości. Jaką siłą są media, które kreują konkretną twarz, postać, związek ...
Jest to pewna oczywistość, ale założę się, że mimo wszystko masa ludzi ślepo wierzy w wielkie miłości, przedstawiane na okładkach brukowców, czy też postrzegają człowieka poprzez rolę w tasiemcowych serialach ... Przykre ....
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Celebryci 22.04.12, 15:36
      tora83 napisała:

> Jest to pewna oczywistość, ale założę się, że mimo wszystko masa ludzi ślepo wi
      > erzy w wielkie miłości, przedstawiane na okładkach brukowców, czy też postrzega
      > ją człowieka poprzez rolę w tasiemcowych serialach ... Przykre ....

przykre jest to, że ktoś się tym interesuje i ma podobne przemyślenia
    • ursyda Re: Celebryci 22.04.12, 15:37
      No ale do rzeczy Tora, czy Steczkowska ma naprawdę krótkie nogi i nos do góry i czy Pieńkowskiej już pękają szwy za uszami?
      • tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 15:39
        ursyda napisała:

> No ale do rzeczy Tora, czy Steczkowska ma naprawdę krótkie nogi i nos do góry i
        > czy Pieńkowskiej już pękają szwy za uszami?

A co ja na wróżkę wyglądam? :)
    • qw994 Re: Celebryci 22.04.12, 15:44
      Przykre jest to, jak niektórzy celebryci święcie wierzą, że mediami potrafią manipulować i się tak uroczo im podkładają...
      • tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 15:46
        qw994 napisała:

> Przykre jest to, jak niektórzy celebryci święcie wierzą, że mediami potrafią ma
        > nipulować i się tak uroczo im podkładają...

A to jeszcze inna sprawa :)
    • sumire Re: Celebryci 22.04.12, 16:00
      ja tam nie wiem. poznałam trochę i większość w cywilu okazała się do bólu zwyczajna, a że dla ludzi rozczarowujące jest to, że człowiek z telewizji robi zakupy w osiedlowej Biedronie, jeździ najzwyklejszym sedanem i od lat ma tę samą dziewczynę, to i wolą postrzegać go przez pryzmat sensacyjnych doniesień w tabloidach.

miałam (nie)przyjemność tylko z jednym aktorem serialowym, którego słodki wizerunek istotnie nijak miał się do bucowatej, aroganckiej rzeczywistości ;) koszmarnie zadufany w sobie, bezczelny typ. ale wielce urodziwy, to fakt.
      • tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 16:03
        sumire napisała:

>
        > miałam (nie)przyjemność tylko z jednym aktorem serialowym, którego słodki wizer
        > unek istotnie nijak miał się do bucowatej, aroganckiej rzeczywistości ;) koszma
        > rnie zadufany w sobie, bezczelny typ. ale wielce urodziwy, to fakt.

I ja :-) może to ten sam :-)
        • georgia241 Re: Celebryci 22.04.12, 23:15
          Małaszyński?
    • bez_przekazu Re: Celebryci 22.04.12, 16:01
      tak myslalam-albo jestes na kacu albo wychlana.
      • tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 16:04
        bez_przekazu napisał(a):

> tak myslalam-albo jestes na kacu albo wychlana.

To moja norma. A jak nie pasuje, to trzeba się odwrócić z obrzydzeniem i nie czytać, o!
        • simply_z Re: Celebryci 22.04.12, 16:06
          to kogos poznalas opowiadaj:D
          • tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 16:08
            simply_z napisała:

> to kogos poznalas opowiadaj:D

Różnych tam ... :)
    • ciastko_z_kota Re: Celebryci 22.04.12, 17:53
      Masz naprawdę fantastyczny zmysł obserwacji i wyciągasz zaskakująco celne i niebanalne wnioski. Bra-wo!

• tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 17:57
        ciastko_z_kota napisała:

> Masz naprawdę fantastyczny zmysł obserwacji i wyciągasz zaskakująco celne i nie
        > banalne wnioski. Bra-wo!
        >
        >
        Ciacho, ja nie twierdzę, że odkryłam Amerykę :-)
        Tylko przeraża mnie siła mediów i tego jak bardzo kreują rzeczywistość i to, jak bardzo ludzie w nią wierzą (bo wierzą ....)
        • ciastko_z_kota Re: Celebryci 22.04.12, 18:12
          > Ciacho, ja nie twierdzę, że odkryłam Amerykę :-)
          > Tylko przeraża mnie siła mediów i tego jak bardzo kreują rzeczywistość i to, ja
          > k bardzo ludzie w nią wierzą (bo wierzą ....)

No, ok. Już miarkuję swą uszczypliwość.
          Nie widzę tylko pola do dalszej wymiany poglądów, co najwyżej można pokiwać głową i pomruczeć pod nosem: "Prawda, prawda.." ;)
          • tora83 Re: Celebryci 22.04.12, 18:14
            ciastko_z_kota napisała:

> > Ciacho, ja nie twierdzę, że odkryłam Amerykę :-)
            > > Tylko przeraża mnie siła mediów i tego jak bardzo kreują rzeczywistość i
            > to, ja
            > > k bardzo ludzie w nią wierzą (bo wierzą ....)
            >
            > No, ok. Już miarkuję swą uszczypliwość.
            > Nie widzę tylko pola do dalszej wymiany poglądów, co najwyżej można pokiwać gło
            > wą i pomruczeć pod nosem: "Prawda, prawda.." ;)

Chyba rozżalenie we mnie wstąpiło po prostu, że rzeczy nie zawsze wyglądają tak, jak się ludziom wydaje .... :)
            • six_a Re: Celebryci 22.04.12, 22:11
              a ten wątek to jakiś wynik własnego rozczarowania tudzież rozżalenia?
              czy tak się mocno przejmujesz tymi biednymi ludźmi, co wierzą brukowcom?
    • kseniainc Re: Celebryci 22.04.12, 17:55
      hameryki nie odkryłaś.
    • jan_hus_na_stosie Re: Celebryci 22.04.12, 18:04
      no ja kiedyś byłem na kawie z Trojanowską, ma dużo więcej zmarszczek w realu niż w telewizji ;)
    • kora3 Oj kobieto 22.04.12, 20:16
      Prawda jest taka, ze wiekszoasc tzw. celebrytów jest całkiem zwyczajnymi ludźmi, w dobrym tego słowa znaczeniu. To cale zadecie, którego eksponowanie przypiusujesz mediom, tworzą sami ludzie, którzy CHCA po prostu widzieć takiego człowieka takim, jak widzą. A owo celkebryci pewnie sie dostosowują jakoś tam. Jak zauwazyłam lekką maniere przy spotkaniach twarza w twarz z ludxmi mają Nowicki, Olchruski, Łukaszewicz, Zelnik. Mozna im wybaczyć z racji talentu i wieku. W weższym gronie ta maniera znika :) Z gwiazd muzyki do najbardziej wyluzowanych wg mnie nalezą Sojka, Doda, Staszczyk, Janowski, Piasek, Rubik, Sikorowski, Turnau, Markowski, chłopaki z Pectusa i Monika Kuszyńska - tak na szybko z tych co mi sie przypomnieli. Z aktorów: Jakub Wesołowski, Dorota Segda (czapki z głow), Zofia Merle (zarąbista babka), nierżyjący już Marek Perepeczko, Piotr Cyrwus (słynny Rysiek z Klanu:)), Rafał Królikowski, Magdalena Wałach i Agata Kulesza - zwyczajni normalni, mili i niezmnanierowani ludzie. Ze znanych dziennikarzy na pewno Przemek Babiarz - skromny chłopaczek, , poza tym Paulina Smaszcz- Kurzajewska, Piotr Kraśko, Monika Olejnik, Bogdan Rymanowski i tu pewnie niespodzianka ... Kuba Wojewódzki :) Ze świata polityki - Stefan Niesiołowski, Radek Sikorski, niespodzianka :) Donald Tusk:), ojciec i syn Wałęsowie, Jolanta Kwaśniewska, Anna Komorowska, nieżyjąca już Maria Kaczyńska, Janusz Palikot, Andrzej Rozenek, Robert Biedroń, Wojciech Olejniczak, Szmajdziński (zginął w katastrofie smoleńskiej) i oczywiscie Ryszard Kalisz. Moim zdaniem to ludzie chcą ich widzieć jakimiś niezwykłymi, na piedestałach i w kreacjach najlepszych kreatorów mody. A to są w wiekszosci fajni, zwyczajni ludzie:)
      • jan_hus_na_stosie Re: Oj kobieto 22.04.12, 20:22
        kiepski z ciebie byłby psycholog
        • kora3 Re: Oj kobieto 22.04.12, 20:25
          Jasiu, nie zabieraj głosu w sprawach, na którycxh delikatnie mówiąc, się niekoniecznie znasza. Albo zabieraj w sumie - nie mój cyrk, nie moje małpy :)
          • jan_hus_na_stosie Re: Oj kobieto 22.04.12, 20:30
            teraz swoim postem wywyższasz się nade mną, sugerując, że jesteś ekspertem w danej sprawie a ja nie. Mogę się zgadzać z tobą albo nie, ale jak wymieniłaś nazwisko Niesiołowskiego, chama, prostaka, hipokrytę, który nie potrafi panować nad tym co mówi publicznie i jest zwykłym, pieprzonym karierowiczem, który zmienia poglądy jak chorągiewka to mi się nóż w kieszeni otworzył
            • kora3 Re: Oj kobieto 22.04.12, 20:37
              Wcale się nie wywyzszam Jasku , taką mam prace, ze potykam, czesto takze pozaoficjalnie tzw, celebrytów. I tyle. Mowa była nie o tym, jak się prezentują publicznie, a o tym, jak się prezentują pozapubliczmnie - w kazdym razie ja się odniosłamn do tego przy okazji wątku. Wiem mjakie pan N. prezentował poglądy, wiem jak je zmieniał, ale odniosłam wrazenie, ze wątek nie jest o tym. A raczej o tym byciu celebrytą. Byłam w towarzystwie pana N. na Ukrainie, kiedyt w hotelu wyłaczyl;i wode i nie mozna było sie umyć:) Ja wpadła w panikę lekką, reszta też - on stwierdził, ze trza sie napić i iśc spac na brudno (czesciowo przynajmniej:)). To podejscie miałam na mysli, a nie poglądy.
              • lacido Re: Oj kobieto 22.04.12, 23:04
                Byłam w towarzystwie pana N. na Ukrainie, kiedyt w hotelu wy
                > łaczyl;i wode i nie mozna było sie umyć:) Ja wpadła w panikę lekką, reszta też
                > - on stwierdził, ze trza sie napić i iśc spac na brudno (czesciowo przynajmniej

z powodu braku wody do mycia? jak Ty nerwowo wytrzymujesz w pracy? :)
          • jan_hus_na_stosie Re: Oj kobieto 22.04.12, 20:34
            myślisz, że Hitler w normalnej rozmowie przy obiedzie w zaufanym gronie nie zachowywał się normalnie? Że nie potrafił zażartować, rzucić pod stołem kość głodnemu psu i nie pogłaskać po głowie kilkuletniej siostrzenicy, która właśnie wróciła z zakupów z mamą i podbiegła do stołu? aż taka naiwna jesteś?
            • kora3 O co Tobie chodzi ? 22.04.12, 20:43
              jasne, ze wielu ludzi jest odbieranych/zachowuje sie inaczej prywatnie, a inaczej zawodowo. Załoze się, ze Ty też. Ja napisałam o swoich wrazeniach o swoich spotkaniach/znajomosciach z ludźmi tzw. ze swiecznika od strony prywatnej. Chodzi po prosytu o to, ze ludziom sie wyaje Bóg wieco, a wiekszosc tych ludzi ma zwyczajn e zainteresowania, kłopoty i całkiem normalne podejscie.
              • jan_hus_na_stosie Re: O co Tobie chodzi ? 22.04.12, 20:54
                człowiek jest inteligentną osobą, potrafi grać i udawać 24 godziny na dobę, no może nie wszyscy ale ci z górnej półki potrafią. Niektórzy to robią, inni nie.

myślisz, że nie wiem czego oczekuje ode mnie społeczeństwo? rodzice, pracodawca, kobiety które podrywam? ja doskonale wiem czego... Wiem jaki jest idealny pracownik, idealny syn czy idealny partner dla kobiety...

niemniej ja taki nie jestem, nie jestem "w ich mniemaniu" idealny a nie mam zamiaru ze swojego życia robić grę aktorską, choć mógłbym... wówczas zapewne zbierałbym wiele pochwał i podziwu z otoczenia, ale to nie byłbym ja, to byłaby gra aktorska, robienie coś wbrew sobie...

niemniej są ludzie dla których podziw otoczenia, pochwały, komplementy są kwintesencją ich życia, dla których władza i pieniądze są na ważne, że są za nie gotowi sprzedać własną duszę

kurde, chyba odszedłem od tematu :)
    • lena.nocna Re: Celebryci 22.04.12, 20:31
      Bywa też na odwrót, warto po prostu wiedzieć, że w TV to tylko kreacja wizerunku, a nie prawdziwy charakter. Na ogół. ;-)
    • ognista.potwora Re: Celebryci 22.04.12, 20:44
      >Jaką siłą są media, które kreują konkretną twarz, postać, zwią
      > zek ...

Co do związków to się chyba nie zgodzę - tu najczęściej co bardziej puści celebryci sami się pchają, gdzie popadnie, narzucając się z rodzinną "sielanką" i każdą pierdołą z życia. Ot, chorobliwe parcie na szkło.
    • dziala_nawalony Re: Celebryci 22.04.12, 22:52
      wolny, naprawde wolny jestem od tego typu dylematów. Ta grupa ludzi dla mnie nie istnieje, a wiec nie zwracam uwagi kto, gdzie i w jakiej tv spowowiada sie z kolejnych podbojów erotycznych,rozwodów czy sukcesow na drodze do swiatowej kariery..he..he..Złote mysli pustostanów co najwyzej moga byc żalosne..a na codzień mam kontakty z ciekawszymi ludzmi.
    • jola-kotka Re: Celebryci 23.04.12, 00:16
      Moja przyjaciolka jest jedna z bardzo znanych piosenkarek,jest zupelnie inna osoba niz przedstawia sie ja w mediach.
      Kreuje sie na kogos kim nie jest,bo taka sie sprzedaje,przyciaga ludzi,aferami i skandalami.
      Kto zwroci uwage na zwykla dziewczyne,ktora siedzi u mnie w salonie pije kawe w dresie,nie jest agresywna,wulgarnie ubrana,tylko martwi sie,ze akurat dzisiaj boli mnie glowa.
      Media to lipa a naiwniacy daja sie nabrac.
      Trzeba zwrocic na siebie uwage bo sama muzyka nie wystarczy za duza konkurencja.
      Warto pamietac,ze osoba z gazety jest tam taka jaka chce byc a jeszcze troche dopisza bez jej wiedzy i jest ok.
      Prywatnie to sa inni ludzie.
    • 4her Re: Celebryci 23.04.12, 00:19
      Ja myślę, że celebrytką nr 1 jest teraz Katarzyna W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka