Dodaj do ulubionych

Kiedy kobieta idzie do piekła?

30.05.12, 22:08
Kobiet w biznesie jest znacznie mniej niż mężczyzn - należy wprowadzić parytety.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Mężczyzn w ZUS jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.
Mężczyzn w Urzędach Skarbowych jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.
Mężczyzn w Urzędach Miasta jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.
Mężczyzn w Sekretarek jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.
Mężczyzn w Agencjach Towarzyskich jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.
Mężczyzn w klubach Go Go jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.
Mężczyzn na kasie jest znacznie mniej niż kobiet - należy wprowadzić parytety.

Obserwuj wątek
    • wyrwana.z.kontekstu Kiedy kobieta idzie do piekła? 30.05.12, 22:33
      Uważam, że parytety to nieporozumienie. To żałosne, że niektóre kobiety domagają się traktowania jak upośledzona grupa społeczna. Niestety, nie podzielam opinii, że merotorycznie wnoszą cokolwiek szczególnie wartościowego - ani do biznesu, ani do polityki. Oczywiście - tak, jak wśród mężczyzn - są jednostki wybitne i one osiągają sukces - bez specjalnych ułatwień i protekcji.
      • nikodem_73 Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 30.05.12, 23:14
        Nie oszukujmy się parytety oznaczają, że traktujemy kobiety jako osoby niepełnosprawne. Takie, które potrzebują wsparcia ze strony prawa, bo nie potrafią konkurować na takich samych zasadach.

Mnie zastanawia tylko jedno. Skoro mocno sfeminizowane firmy radzą sobie lepiej (i to dużo lepiej) niż zmaskulinizowane to jakim cudem nie wyparły jeszcze tych drugich z rynku? No coś mi nie gra w tych "opiniach ekspertów".

Jeżeli wprowadzenie kobiet do zarządu powoduje, że firma w magiczny sposób zwiększa zyski, to oznacza tylko tyle, że robi to kosztem zmaskulinizowanej konkurencji, a to z kolei oznacza, że konkurencja musi albo wprowadzić kobiety do zarządu, albo po prostu splajtuje.
        • adamp_314 Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 07:13
          Podoba mi się wyważona wypowiedź pani Szabo. Poprawianie statystyk parytetami nic nie da. Firmy, które mają więcej kobiet w zarządach lepiej funkcjonują bo znalazły te odpowiednie "perełki". Wpychanie kobiet na siłę przyniesie efekt odwrotny od zamierzonego bo wszyscy będą musieli zatrudnić "wypełniaczkę statystyk".

@nikodem_73 - niepotrzebnie jesteś takim sceptykiem te firmy wypierają z rynku konkurencję, tylko nie jest do proces na kilka a raczej na kilkadziesiąt lat. Problem w tym, że politycy widząc to chcą przyspieszyć, zapominając że powodem jest jakość tych kobiet a nie sama kobiecość.
          • najlepszygeorge Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 14:12
            Women in the board room - the wrong way to promote women:

www.economist.com/node/18988506
            • Gość: parazyd należy wprowadzić IP: *.agora.pl 01.06.12, 09:15
              obowiązkowe badania psychiatryczne wszystkich obywateli, z politykami i redaktorkami na czele - jako przedmiot specjalnej troski
              (tylko nie wiadomo skąd wziąć tylu zdrowych psychiatrów do tego celu)
              • Gość: x niewazne ze glupia, leniwa, tepa, MA CIPKE IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 09:30
                na dyrektora !

vivat parytety
      • supersanna Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 14:45
        Zgadzam się w 100%. Szczególnie co do sformułowania, że nie jesteśmy upośledzoną społecznie grupą społeczną :) Oczywiście teraz rzesze "feministek" rzucą nam się do gardeł :D Ale co tam!!
      • Gość: emigracyjny Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.05.12, 19:09
        mylisz sie, w Polsce kobiety osiagaja szkces tylko za pomoca znajomosc lub protekcji, nie badz slepa, jakby nie parytety, to mezczyzni wcale by kobiet nie dopuscili nigdzie. Jakby nie "zly wizerunek",m to by firma i banki nie wsadaly po 1-2 zgrabnych i najlepiej bezdzietnych na wysokei stanowiska, gdzie niewiele mowia, ale za to ladnie wygladaja...

bin there done that

emigracyjny.blogspot.de
        • afiag Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 01.06.12, 10:49
          Tak tak, w Polsce mieszkają samo źli mężczyźni i nie dopuszczają kobiet NIGDZIE. Tak jak napisałeś.
      • marina.em Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 08.10.13, 10:10
        jednostki wybitne tylko wśród mężczyzn co to za stygmatyzacja?! wśród mężczyzn są idioci. ja też lubię przypinać łatki!
    • Gość: wolna Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 22:43
      Szkoda, ze zajety, skoro taki fajny.....
    • wolny.kan.gur Kiedy kobieta idzie do piekła? 30.05.12, 23:00
      Niech kobiet będzie w biznesie i 99% ale niech to nie będzie narzucone żadną ustawą czy inną regulacją. Dlaczego w ciasnych urzędniczych rozumkach nie pojawi się światełko zrozumienia że zjawisk naturalnych urzędniczym prikazem się nie zmieni. Sowieci w Uzbekistanie zmienili bieg dwóm wielkim rzekom - owszem, bawełna pustyni pieknie wyrosła, ale Morze Aralskie wyschło i teraz jest stan klęski...
    • q-ku we wszystko wtykają nos te urzędasy 31.05.12, 00:15
      grzebanie przepisami w biznesie to gotowa recepta na piękną socjalistyczną klapę
    • Gość: nanny Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.12, 01:15
      fakt: kobiety nie mogą w pełni robić kariery przez dzieci,

mamy tu dwie opcje:

1. pomagamy kobietom z dziećmi robić kariere oferując udogodnienia (i tak wtedy macica, a raczej jej wyroby, kobiety je upośledza). Efekt: kobiety z karierą i przyrost naturalny

2. mamy to w dupie, że kobiety nie mogą robić kariery, nie robimy nic. Efekt: kobiety decydują się na 1-2 dzieci. za mało żeby utrzymać populację, za dużo żeby zrobić karierę. nie ma kobiet z karierą, nie ma przyrostu. polska wymiera.

wariant 2 jest zdecydowanie lepszy, właściwie ma same zalety! macie racje, ach ci straszni wtrącający się urzędnicy, o co im w ogóle chodzi?!
      • Gość: latko Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.12, 09:17
        Brawo nanny.

Informacja o tym, że dodatek kobiet do zarządów istotnie wpływa na efektywność przedsiębiorstw jest gładko ignorowany, a wręcz odwracany w swoje przeciwieństwo. A przecież, gdyby być złośliwym, można by tę samą informację podać tak: "badania wykazują, że statystycznie im większy odsetek mężczyzn w zarządzie firmy, tym gorsze wyniki firmy".

Większość tu argumentujących używa w swych umysłach zasad przyczynowości typu "pojaśnienie nieba jest przyczyną wschodu słońca". No bo przecież najpierw niebo robi się jasne a dopiero potem pokazuje się słońce.

Większość kobiet dokopujących innym kobietom argumentem, że są po prostu za słabe na awans, w ciągu życia zmieni zdanie patrząc jak ich beznadziejni koledzy awansują z łatwością, a one pomimo lepszych wyników nie. Trudno przed sobą przyznać się, że w swojej własnej kulturze z automatu należy się do gorszej kategorii ludzi. Dziekujmy między innymi Kościołowi Rzymskiemu, w którym przeznaczeniem kobiet jest służenie mężczyznom i "zawsze tak będzie" jak solennie przyrzekają w sprawie miejsca kobiet w Kościele kolejni papieże.
        • mmena Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 13:21
          Gość portalu: latko napisał(a):
          > Informacja o tym, że dodatek kobiet do zarządów istotnie wpływa na efektywność
          > przedsiębiorstw jest gładko ignorowany, a wręcz odwracany w swoje przeciwieństw
          > o. A przecież, gdyby być złośliwym, można by tę samą informację podać tak: "bad
          > ania wykazują, że statystycznie im większy odsetek mężczyzn w zarządzie firmy,
          > tym gorsze wyniki firmy".
          Oczywiście, że jest ignorowany. Bzdury w postaci "badania pokazują" należy ignorować.
          Jeszcze do niedawna badania pokazywały, że margaryna jest zdrowsza niż masło. Zdaje się, że teraz badania pokazują co innego.

Rządzić może i ameba, byle była mądra, uczciwa i sprawiedliwa. To co ma między nogami nie powinno mieć najmniejszego znaczenia.
          A praca z babami to piekło. Na szczęście pracuję z mężczyznami. Jestem ich szefową i zostałam nią nie dlatego, że nie było wyjścia "bo parytet". Nie muszę się certolić i uważać na każde słowo bo pańcia jedna z drugą się obrazi, nie muszę znosić podlizywania i załatwiania spraw "przyjaciółeczka - przyjaciółeczce". Kobiet, które nadają się na stanowiska kierownicze jest tyle co kot napłakał.
          • joanelle Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 21:01
            Uhm. Ale Ty oczywiście jesteś jedną z nich.
    • Gość: dr Zaraza Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.static.espol.com.pl 31.05.12, 06:11
      wszelka ingerencja w rynek powoduje, ze ue jest mniej konkurencyjna. Zycie to jest walka i nie ma w nim miejsca na parytety. Widocznie ue jest jeszcze za bogata skoro ma np. ekspertow od krzywizny babanow, parytetow , waginosceptykow.
    • Gość: Jasp62 Kiedy kobieta (teściowa} idzie do piekła? IP: *.150.17.190.tmi.telenormobil.no 31.05.12, 06:22
      ....ona i tak się sama rządzi, czy z parytetem czy bez
    • Gość: kontest_two PRL wraca ! IP: *.teoc.pl 31.05.12, 08:05
      kiedyś nazywało się to "gospodarka nakazowo-rozdzielcza", teraz parytety.
      Mówi się, że przedsiębiorca podejmie każde RACJONALNE działania, dzięki którym zrealizuje swoje cele biznesowe. Proponowałbym, żeby urzędnicy finansowani z podatków tych przedsiębiorców, PRZEKONALI ich, że parytety są opłacalne, a nie narzucali swoje (chore ?) wizje PRYWATNYM firmom. Łatwo jest wymyślać księżycowe koncepcje, kiedy nie wytworzyło się samodzielnie nawet jednego eurocenta.
    • Gość: misty Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: 212.180.149.* 31.05.12, 09:10
      A ja pracuję w miejscu (instytucji publicznej) gdzie jest w ogóle więcej kobiet i więcej kobiet na stanowiskach kierowniczych. Bardzo wiele zależy od stosunków towarzyskich. W babińcu równie ważne jak praca jest gadanie o pracy i sprawianie pozorów osoby bardzo zajętej. Robisz szybko i sprawnie swoją robotę, a zaoszczędzonego czasu nie przeznaczasz na integrowanie się w postaci plotek? Jesteś leniem i nie zasługujesz na awans. Właściwy sposób postępowania to udawanie zapracowanej, spędzanie w pracy więcej czasu niż trzeba i częste spotkania z resztą zespołu pod pozorem konsultowania wszystkiego. Tryb energooszczędny i wydajny (wykonujesz tyle samo pracy co reszta, ale w pełni samodzielnie i zużywając 50% czasu, chwile przerwy spędzasz grzebiąc w necie a nie gadając z ludźmi i wychodzisz punktualnie bo preferujesz własnych prywatnych znajomych niż tych z pracy) - niewskazane, uchodzisz za aspołecznego gbura i lenia. Myślę, że w męskim zespole ktoś z moją osobowością miałby łatwiej.
      • joanelle Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 10:02
        @misty,
        źle myślisz. W 'chłopińcu' jest tak samo. To, że 'Bardzo wiele zależy od stosunków towarzyskich' to nie jest prawda tylko o kobietach, to jest ogólna prawidłowość. Dlatego w pewnym momencie doszłam do wniosku, że dla mnie jedyną szansą jest własna działalność, bo nie umiem udawać, że kogoś lubię.
        • Gość: santana Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.12, 10:22
          ...karierę kobiet utrudniają najbardziej inne kobiety, zwłaszcza jak już pełnią funkcje kierownicze!
          A jeszcze jak kandydatka do kariery jest ładniejsza, żadne względy merytoryczne jej nie pomogą, przeciwnie, zaszkodzą dodatkowo! Tych atutów baby- kierowniczki nigdy nie wybaczą!
          To o tej, przemilczanej, a często podstawowej barierze w awansie kobiet mówiła Madeline Albright i to jest prawdziwe piekło kobiet , o którym mowa w tytule!
          • ubiquitousghost88 Otóż to. Parytety nie zmienią kobiet w aniołów... 31.05.12, 11:29
            Gość portalu: santana napisał(a):

> ...karierę kobiet utrudniają najbardziej inne kobiety, zwłaszcza jak już pełnią
            > funkcje kierownicze!
            > A jeszcze jak kandydatka do kariery jest ładniejsza, żadne względy merytoryczn
            > e jej nie pomogą, przeciwnie, zaszkodzą dodatkowo! Tych atutów baby- kierownicz
            > ki nigdy nie wybaczą!
            > To o tej, przemilczanej, a często podstawowej barierze w awansie kobiet mówi
            > ła Madeline Albright i to jest prawdziwe piekło kobiet , o którym mowa w tytul
            > e!
          • Gość: kobieta post santany niech przeczyta kazdy IP: *.aster.pl 31.05.12, 18:51
            sama prawda niestety. bzdura jest gdakanie ze na drodze kobiet do awansu stoja mezczyzni, kazdy kto widzi sprawe w praktyce, na rynku, nie z pseudo-ideowego salonu, czy sejmowej mownicy, wie doskonale ze najwiekszym wrogiem kobiety jest druga kobieta. mowie to z bolem ale niestety taka jest prawda.
            wiecej kobiet na stanowiskach kierowniczych= mniejsze szanse dla kobiet na zatrudnienie i pozniejszy awans
            • joanelle Re: post santany niech przeczyta kazdy 31.05.12, 20:30
              Rozumiem, że dopóki nie było kobiet na stanowiskach kierowniczych, 'szklany sufit' nie istniał?
              • sverir Re: post santany niech przeczyta kazdy 31.05.12, 22:36
                Istniał i istnieje nadal, pomimo obecności kobiet na kierowniczych stanowiskach. Stąd prosty wniosek, że to nie parytety nie dają wcale kobietom większych szans na karierę, a jeżeli już, to jedynie nielicznym.
          • Gość: misty Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: 212.180.149.* 01.06.12, 10:29
            Ja np już kiedyś odpadłam w przedbiegach ubiegając się o pracę razem z młodszym ode mnie facetem. Ja miałam wykształcenie kierunkowe - on nie. Ja miałam odbyte staże w zawodzie - on nie. On dostał tę robotę - ja nie. Pani dyrektor przeprowadzające rozmowę kwalifikacyjną powiedziała, że mam "świetne CV", ale... wybrała przystojniaka. Wysoka, rycząca czterdziestka z lekką nadwagą farbowanymi na czarno włosami...wyobrażałam sobie potem, jak leje tego faceta pejczem a on krzyczy "taaak! o taaak!: :)
            • Gość: pracodawca Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.12, 10:34
              wykształcenie kobiet jest nominalne a facetów realne.
              Im więcej masz dyplomów tym mniejszą masz wartość dla myślącego pracodawcy.
              niedouczony (twoim zdaniem) facet będzie dobrym pracownikiem a wykształcona kobieta
              będzie (zdaniem pracodawcy) leniwym pasożytem.
              Takie są realia, a Twoja wypowiedź to potwierdza.
              • najlepszygeorge Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 01.06.12, 12:02
                "Ja miałam wykształcenie kierunkowe - on nie. Ja miałam odbyte staże w zawodzie - on nie."

I znowu to samo: myślenie kobiety sprowadza się do tego, że skoro ma dyplom to staje się automatycznie fachowcem.
      • Gość: sazz Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.static.chello.pl 01.06.12, 10:27
        :-) 100% racji
    • puszczam_pawia Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 11:07
      'prezesem albo polityczka' mowi, pisze w pytaniu dziennikarka. prosze pani, prosze o konsekwencje. skoro kobieta jest wedlug pani polityczka, a nie politykiem, to dlaczego nie moze byc prezeska? moim osobistym zdaniem to ukobiecanie na sile pewnych nazw osmiesza kobiety na tych stanowiskach. bo kobiecie nie umniejsza meska nazwa jej profesji, prosze mi wierzyc.
    • jestem_bo_czytam Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 11:12
      Pani Komisarz ds. Sprawiedliwości UE nie wie, jakiego w Polsce mamy ministra sprawiedliwości. Ustawowe regulacje w sprawie kobiet w zarządach firm? Przecież nam się mówi, że mamy rodzić dzieci na potęgę, nieważne, jaka będzie ich późniejsza jakość życia i czy będą wykształcone, ważne, żeby było dużo. Skoro w polskiej aptece aptekarz może odmówić sprzedaży środków antykoncepcyjnych, ale nie musi, to to oznacza wybór, zatem może być tak, że gdy przyjdzie kobieta wyglądająca na business woman, to ich nie dostanie. Nie lubimy "wykształciuchów" w Polsce, a "wykształciuchy" kobiety są ledwo tolerowane.
    • joxanna Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 11:38
      > oczekiwania typu "w każdej chwili, gdziekolwiek". Kiedy bowiem osiąga się pewien stopień w organizacji, oznacza to, że trzeba być w pełni dyspozycyjną, gotową na wyjazd czy przeprowadzkę.<

To nie są warunki do pracy ani dla kobiet, ani dla mężczyzn. Tu się odnajdą tylko ludzie niezrównoważeni, psychopaci. Współcześnie gospodarka jest tak skonstruowana, że sukces zawodowy, władzę i pieniądze osiągają tylko psychopaci.
    • nazikomunista_back Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 12:03
      "Po co w ogóle parytety? Eksperci twierdzą, że równowaga płci na najwyższych stanowiskach poprawia wyniki przedsiębiorstw, zwiększa ich konkurencyjność i daje wymierne korzyści ekonomiczne. Jak wynika z raportu przygotowanego przez firmę konsultingową McKinsey, zyski operacyjne przedsiębiorstw stosujących zasadę równowagi płci są o 56 proc. większe niż zyski firm, w których zarządach zasiadają wyłącznie mężczyźni."

Powtórzenie tego samego bezczelnego oszustwa nie zamieni go w rzetelne fakty. To tak jak z efektem cieplarnianym spowodowanym przez niedostatek piratów na morzach.
      Różnica wynika z tego, że przedsiębiorstwa o dużych zyskach są mocniej naciskane w kierunku parytetów, niezależnie od kosztów tego idiotyzmu.
    • najlepszygeorge Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 14:06
      "Jak wynika z raportu przygotowanego przez firmę konsultingową McKinsey, zyski operacyjne przedsiębiorstw stosujących zasadę równowagi płci są o 56 proc. większe niż zyski firm, w których zarządach zasiadają wyłącznie mężczyźni. Potwierdzają to badania firmy Ernst  Young na 290 największych spółkach notowanych na giełdzie. "

E&Y Polska:

- liczba dyrektorów regionalnych: 3 - sami mężczyźni
      - liczba partnerów zarządzających: 10 - w tym JEDNA(!) kobieta
    • jurek7 Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 18:51
      Jak wynika z raportu przygotowanego przez firmę konsultingową McKinsey, zyski operacyjne przedsiębiorstw stosujących zasadę równowagi płci są o 56 proc. większe niż zyski firm, w których zarządach zasiadają wyłącznie mężczyźni.

A jak się mają do wyników tych przedsiębiorstw wyniki przedsiębiorstw tutaj pominiętych, czyli takich, które nie bawią się w zasadę równowagi płci, ale jednocześnie w ich zarządach nie ma wyłącznie mężczyzn?

Nie mówiąc o tym, że nikt pewnie nie zbadał jaki rodzaj powiązania jest między zatrudnianiem, a wynikami. Bo raczej McKinsey nie miał narzędzi, żeby przekonująco wykazać, że to właśnie większa liczba kobiet, a nie inny czynnik miała pozytywny wpływ na wyniki.
    • damiann_38 Może to przypadek, ale 31.05.12, 19:20
      lista krajów, które wprowadziły parytety niemal dokładnie pokrywa się z listą krajów mających największe problemy gospodarcze w Europie.
    • Gość: ala Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.acn.waw.pl 31.05.12, 19:34
      Uważam, że kobiety są silniejsze psychicznie, lepiej wykształcone, gotowe do podejmowania szybkich i powaznych decyzji. Naprawdę są gotowe do przejmowania ról kierowniczych, tyle tylko, że nie mają dostępu do wyższych stanowisk. Powodem są nie tylko stereotypy (tj. kobieta nadaje się do przysłowiowych garów i bawienia dzieci), ale obawa utraty wpływów w polityce, gospodarce itd. Niestety kobiety siłą rzeczy spychane są na plan dalszy co uniemożliwia jej niejednokrotnie prawo wyboru - gary czy stanowisko, albo gary i stanowisko. Parytety są niezbędne, wtedy się okaże, że wygrywa wiedza, pragamtyka i zdrowy rozsądek. Władza jako zabawka w rękach mężczyzny nie prowadzi do niczego dobrego.
      • najlepszygeorge Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 20:57
        No pięknie, że masz swoje zdanie i co ciekawe jest ono przeciwne do wniosku wywiadu, że kobiety generalnie nie są gotowe do pracy na funkcjach kierowniczych. No, ale pani menedżarka z dużej korporacji z pewnością nie wie co mówi.

Powyżej wkleiłem link do artykułu, w którym pisze się, że partytety spowodały obsadzenie stanowisk przez osoby o zbyt niskich kwalifikacjach. No, ale to też tylko The Economist, tam przecież można opublikować każdą bzdurę.
      • Gość: bankier Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.12, 10:32
        to jest właśnie istota problemu, że kobiety ulegają powszechnemu złudzeniu, że mają
        kompetencje, których powszechnie nie posiadają. To jest istota kobiecości - życie w chmurze wypartych, nieuświadamianych kłamstw.

Gdyby kobiety myślały obiektywnie mózgami a nie jajnikami, to nie sądziłyby fałszywie
        swoich kompetencji i byłyby świetnymi managerami. Ale to tylko gdybanie.

Istnieją kobiety myślące mózgami i kompetentne - ale to przysłowiowe wyjątki potwierdzające
        smutną regułę.
      • Gość: gosc Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.tvk.torun.pl 01.06.12, 11:18
        "Uważam, że kobiety są silniejsze psychicznie, lepiej wykształcone, gotowe do po
        dejmowania szybkich i powaznych decyzji."

Rozumiem, ze ta sila psychiczna kobiet zostala dowiedziona naukowo czy tylko wynika z oczywistych wnioskow?
        Sposrod kierownikow wolalem facetow bo kobiety-kierowniczki sa malostkowe. Szefowe wszystkim wokol musza cos udowadniac. Zapominaja, ze w pracy powinny byc kierownikami a nie kobietami. Najgorsze sa jednak dla swoich pracowniczek, zwlaszcza tych ladnych i madrzejszych.

"Niestety kobiety siłą rzeczy spychane są na plan dalszy co uniemożliwia jej niejednokrotnie prawo wyboru - gary czy stanowisko, albo gary i stanowisko"

Kto kazal kobiecie wychodzic za takiego chlopa, ktory ja przykul do zlewu? Jesli nie potrafi podejmowac decyzji, ktora wplynie na cale jej zycie jak moze podejmowac decyzje, ktore maja wplyw na zycie jej pracownikow?

"Parytety są niezbędne, wtedy się okaże, że wygrywa wiedza, pragamtyka i zdrowy rozsądek."

Skoro wygrywa wiedza, pragmatyka i zdrowy rozsadek to po co komu parytety? Czyzby kobietom czegos brakowalo? Skoro maja wszystkie te przymioty to czemu nami nie rzadza? A, zapomnialem - stereotypy. Brak szansy. Niestety, kluczem do sukcesu (nawet mezczyzn) jest ciezka praca i budowanie szansy z okruchow okazji. Ale kobiety chca zeby ktos sie nad nimi pochylil i rozdal stanowiska kierownicze, bo przeciez im jest oczywiscie za ciezko (gary, dziecko, zakupy... ech, pracownicy musza ponosic odpowiedzialnosc za leniwego meza szefowej).
    • Gość: Ig Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.toya.net.pl 31.05.12, 20:15
      "To my rodzimy i wychowujemy dzieci"? Jak to? To, że rodzimy to się zgadza, ale od wychowywania to są rodzice (tata i mama) a nie tylko kobieta. Jak kobiety dadzą sobie wmówić że to one są od wychowywania, to sukcesu na polu zawodowym na pewno nie osiągną. Zostaną natomiast zepchnięte do roli kury domowej.
      • Gość: wychowawca Re: Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.12, 10:39
        praktyka pokazuje, że wyłącznie dzieci kształtowane na ludzi przez ojców wyrastają
        na wartościowych ludzi.

dzieci chowane przez samotne matki to pokoorwione sieroty, które myśląc jajnikami mamusi
        nie mają kontaktu z rzeczywistością.

tak, że proszę nie pisać o tym, że kobiety "wychowują" dzieci, bo to bzdura!
        Kobieta potrafi okaleczyć dziecko - ale do wychowania nie ma po prostu kompetencji emocjonalnych, takich jak uczciwość myślenia, obiektywizm i inne abstrakcje niepojęte dla
        samic homo sapiens.
    • Gość: x Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 21:22
      "Lubię" gdy kobieta na stanowisku mówi, że kobiety nie nadają się na stanowiska. To niech idzie do garów i mycia podłóg, a nie siedzi na kierowniczym stołku. Dlaczego mnie nie dziwi polska konserwa i ciemnota, ktora nie wyobraża sobie aby kobieta zajmowala się czym innym niż kuchnią, dzieciakami i podawaniem piwa mężulowi.
    • sverir Kiedy kobieta idzie do piekła? 31.05.12, 22:38
      "Jak wynika z raportu przygotowanego przez firmę konsultingową McKinsey, zyski operacyjne przedsiębiorstw stosujących zasadę równowagi płci są o 56 proc. większe niż zyski firm, w których zarządach zasiadają wyłącznie mężczyźni"

A jaka miałaby być zależność pomiędzy parytetem, a zyskami? I co to za firmy, w których te parytety są stosowane? Jakie były zyski tych przedsiębiorstw, zanim wprowadzono parytety?
      • wmc-33 Te badania śmierdzą, jak.... 01.06.12, 10:02
        Niezależnie od stosunku do parytetów widać już na oko, że te 56% większe zyski to bzdura, a złośliwie mówiąc - prawdopodobnie także wynik zatrudniania niekompetentnych osób z powodu rasy, płci, religii, preferencji seksualnych, a nie kwalifikacji.

Parytety płciowe, to nie pierwszy taki pomysł w historii biznesu. Amerykanie dawno temu wprowadzili parytety rasowe zmuszające firmy do zatrudniania Murzynów w ilości proporcjonalnej do ich udziału w populacji na danym terenie. Dla firm z dziedziny bardziej zaawansowanych technologii był to poważny problem, bo ilość słabo przekładała się na jakość. Pamiętam, jak pewna wielka firma z okolic Detroit załatwiła sprawę jednym ruchem: kupili firmę sprzątającą, która dla nich pracowała. Tylko co z tego? Gospodarka amerykańska nie stała się w wyniku tych parytetów bardziej konkurencyjna, a wręcz przeciwnie.
    • Gość: bankier Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.12, 10:14
      kobiety nie mają kompetencji emocjonalnych, żeby kierować dużymi zespołami, bo
      zwierzęce atawizmy zmuszają je do prowadzenia bezsensownych wojenek o władzę
      podczas, gdy cele biznesowe i ludzkie czekają w kolejce priorytetów.

za kilkaset tysięcy lat - w wyniku jakiejś mutacji - powstanie kobieta myśląca mózgiem
      a nie jajnikami. Do tego czasu musimy cierpliwie czekać i znosić babskie pms'y i
      bezpardonową walkę o nienależną władzę.
    • Gość: Kobieta Kiedy kobieta idzie do piekła? IP: *.connecta.pl 01.06.12, 11:05
      Parytety to dla mnie idiotyzm!!!

Kobieta
    • 7oliwka Kiedy kobieta idzie do piekła? 02.06.12, 11:57
      Ta strona zarobi dla Ciebie około 15.000 zł! Zamykając ją \"wyrzucasz\" 15.000 zł. Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto go przeczytać! Wystarczy poświęcić jednorazowo tylko 20minut !!!!
      Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł (lub równowartość np. 1,5 euro lub 2 dolary itp.) po drugie potrzebujesz troszkę pracy dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15.000 zł w okrągły miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 13.435 zł w miesiąc bo poświęciłem 3 godzinki a nie 30 minut! Opłacało się
      Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz tego maila i wróć kiedy będziesz mieć czas : )
      Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości!
      To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie.
      KROK 1 - Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby aby zarobić musisz coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- \"jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!\". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak, więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą (tytułem): \"Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej.\" CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. OTO OBECNA LISTA:
      1. Nr konta: 20 9431 0005 3001 0012 9251 0001
      2. Nr konta: 33 1240 5282 1111 0010 1889 4753
      3. Nr konta: 51 1020 3378 0000 1302 0142 5636
      4. Nr konta: 03 1020 5095 0000 5802 0089 4824
      5. Nr konta: 29 1020 5095 0000 5002 0089 4360 PAMIĘTAJ!.
      NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz \"xxx\" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą!
      KROK 2 - Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1-szym miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!), następną rzeczą, którą musisz zrobić to zrobić kopię tej strony (tekstu na niej zawartego) ,później konto nr 1 skasuj, a na dole (na 5-tym miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2 , 3 , 4 , 5 do przoduNA 1-szą POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDŹ ZACHŁANNY!
      Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW- tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to wdarmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!
      POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu.
      \"Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień! \"Tomasz Wątorek, Warszawa
      \"Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 11 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!\" Justyna Tojan, Strzelce Opolskie
      \"Byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!\" Ryszard Bodler, Gdańsk
      Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A tutaj troszkę matematyki :Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób), będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej.
      Jak długo będziesz wysyłać tę wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka