fran7 13.06.12, 09:05 ..kocha? a nie można z nim być.. pytanie z gatunku jaki smak ma tort ale może macie jakieś sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 09:49 heh ;) obawiam się że nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
jlo83 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:35 a próbowałaś? Ja też myslałam, żenie pomoze, ale polecam i to bardzo :) w chwili obecnej juz drugi klin jest - cały czas klinuję tego, z którym być nie mogła akocham. Polecam szczerze :) I u mnie to była największa miłosć, jaką sobie mogłam wyobrazić, ale bardzo dobrze robi psychice przynajmniej pospotykanie sie z kimś innym, nagle zaczynam widzieć, ze nie tylko ten jeden facet na swiecie chodzi, i kto wie? moze kiedyś jeszcze uda mi sie zakochac, tym razem w prawidłowym człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 16:12 ja nie umiem nawet wzbudzic w sobie zainteresowania osoba, ktora niby mialaby byc klinem skoro, zalozmy, nie moge miec tej, ktora chce... kliny nie u kazdego dzialaaj Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 13:25 Popieram w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie nie da sie 13.06.12, 09:52 nie da sie bedziesz o nim myslec do konca zycia Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: nie da sie 13.06.12, 10:14 Tylko klin ale nic na siłę :) A poza tym rozsądek. Mnie pomogło odkrycie, jakim ch....m okazał się facet, dla którego straciłam głowę. Po tym, co się dowiedziałam, nie mógłby być już nawet moim dalekim kolegą. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: nie da sie 13.06.12, 13:30 a co za roznica? zabujales sie i juz sie nie odbujasz poki jej nie skonsumujesz. a ze jej nigdy nie skonsumujesz, to sie nigdy nie odbujasz. przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
odmieniona44 Re: nie da sie 14.06.12, 09:26 > "a co za roznica?> zabujales sie i juz sie nie odbujasz poki jej nie skonsumujesz. a ze jej nigdy > nie skonsumujesz, to sie nigdy nie odbujasz.> przesrane." Jest nawet gorzej, popełniłam konsumpcję i nie pomogło. Może egzorcyzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 09:56 Nie masz ty innych zmartwień? Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:13 każdy jakies ma nieprawdaż? moje w tej chwili jest takie.. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:13 prześpij się z mężem koleżanki. raz się żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.man Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:18 najlepiej idź na całość i zorganizuj męską orgię. nic tam nie pomaga zapomnieć o kobiecie jak przecwelowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:22 a Tobie co się w orgiach nie podoba? no naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.man Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:32 nie wiem, nigdy nie miałem okazji. a dużo tracę? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:56 Bliższe spotkanko z kucykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 10:59 To musiałaby być zoorgia. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.man Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 11:03 kucyk vel trąbka, zdaje się że o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 11:50 Dla mnie kucyk to kucyk, Grypsem nie władam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 11:01 Tak na amen to tylko choroba albo prochy, jeszcze nie ma opcji kasowania pamięci. Za to można zająć się czymś innym i minimalizować skutki wielkiej, tragicznej miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie79 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 11:36 Życ dalej i pogodzić się z tym, że nie zawsze można dzielić życie z kimś kogo się kocha. Innej rady nie ma - ja tak żyję i poprostu zaakceptowałam taki stan rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 11:53 @bonnie79 a czujesz się szczęśliwa? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 12:10 Do fran7: A Ty podaj jakieś szczegóły. Dlaczego musisz zapomnieć, to raz. A dwa, jakieś negatywne cechy ukochanej osoby podaj. To pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 12:52 Nie wiem czy podajac szczegoly bede obiektywny.. zaczne od tego ze niemal od poczatku mialem poczucie ze latwo nie będzie ale ile razy jest tak ze dziewczyna nie chce itp. a potem kropla drązy skałę. Slowem: po prostu wpadla mi w oko i chciałem zawalczyć. Spotkalismy sie kilka razy, odnioslem wrazenie ze dziewczyna w jakis sposob odwazajemnia uczucia: dlugie spojrzenia, usmiechy, czasem czułe (jak na parę znajomych ktora dopiero co poznala sie necie) gesty.. czulem sie jak zakochany nastolatek choć z drugiej strony to tylko ja inicjowałem kontakt. W koncu okazalo sie ze jej zdaniem: chyba nic z tego nie bedzie, nie chce byc w zwiazku, nie moze mi nic obiecac wiec lepiej to skonczyc zanim znajomosc stanie sie bardziej zazyła. Moze za bardzo sie otworzyłem bo musze powiedziec ze raczej nie ukrywałem swoich zamiarów.. w sensie dalem jej odczuc ze mi sie podoba. Wady, trudno o nie.. moze dlatego ze zauroczenie nie mija - mam wrazenie ze troche brak szacunku dla czasu innych osób i wysyłanie roznych, czasem sprzecznych sygnalow (choc nie wiem czy to akurat wada). Czasem mysle ze bawila sie uczuciami.. choc nie chce tego tak oceniac.. najgorsze ze to nie mija i mimo tego niefajnego stanu chce jeszcze sprobować... Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:16 A ile czasu minęło, że mówisz "to nie mija"? Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:21 nie wiem czy to ma aż takie znaczenie ale myślę że miesiąc będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:28 To krótko w sumie. A ponadto Ty jak na razie nie chcesz żeby Ci przeszło, tylko byś chciał próbować czy cuś. Poczekaj trochę aż się samo wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:40 jak dla mnie to wyglada na nadinterpretacje zwlaszcza w kontekscie tego co ci powiedziala prosto w twarz najwyrazniej dlatego ze zauwazyla ze nadinterpretujesz jej zachowanie. co to sa czule gesty jak na pare co dopiero poznanych znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 14:40 nie znasz reszty kontekstu.. Poza tym - może ja naiwny jestem - ale gdy dziewczyna daje się pocałować, nie wzbrania się przed tym ani nie komunikuje Ci że to nie pożądane, idziemy przytuleni/lub za rękę na ulicy to aż taka nadinterpetacja? Załóżmy jednak że faktycznie nadinterpretuję - na jej miejscu uciąłbym to po jednym, dwóch spotkaniach a nie przeciągał do bodaj 10, skoro nic nie czuję od razu to troche nie rozumiem po co to ciągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 14:56 Ty chyba jednak nie chcesz wcale zapomnieć ;) Jeśli chcesz się łudzić, to się łudź. Jeśli chcesz próbować, to próbuj. Ale weź pod uwagę, że dziewczyna nie musiała nic wielkiego czuć, żeby się z Tobą spotykać. Może po prostu czuła sympatię i chciała miło spędzić trochę czasu... Może też nie chciała Cię urazić i wolała poczekać z zakomunikowaniem, że nic z tego. "Nie" znaczy "nie" - jasny komunikat. I roobienie sobie nadziei na podstawie kilku gestów nie ma wielkiego sensu. Oczywiście to moje zdanie, Ty zrobisz jak zechcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 15:05 Bo było jej przyjemnie. Nie każdy do całowania, tulania, chodzenia za rączkę potrzebuje uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 15:17 Może także była zauroczona Tobą, ale nie każdy z każdym kolejnym spotkaniem zyskuje w oczach drugiej osoby, może co raz bardziej jej coś nie pasowało i wreszcie zdecydowała się na szczerosć? Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 17:34 bylo milo ale na tym polega etap randkowania ze kazdemu moze sie odwidziec bez specjalnego powodu. jasno ci powiedziala ze nic wiecej z tego nie bedzie, to bardzo uczciwy komunikat, ja bym pewnie przestala miec czas i tak by sie to skonczylo. czasem ilosc spedzonego czasu dziala na plus a czasem wrecz odwrotnie. zdarza sie, po prostu przy blizszym poznaniu uznala ze z tej maki chleba nie bedzie a leading on nie jest w jej stylu. to nie sa sprzeczne komunikaty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 15.06.12, 22:32 oj, Fran, z tego co teraz opisałeś, to przypomina mi się moja własna sytuacja sprzed jakiegoś czasu. Dokładnie, słowo w słowo. Czasem już mi się wydawało, że widzę jego wadę, a potem jakieś jedno jego zdanie, wszystko zapominałam i wpadałam znowu po uszy. Było ciężko, ale musiałam przyjąć, że on mnie nie chce. Bolało i żadne kliny nie wchodziły w grę. Tę ranę uleczył czas. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie79 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 12:24 Nie rozpatruję swojego szczęścia przez pryzmat tego uczucia. Czasem jestem szczęśliwa, czasem mniej - jest na świecie wiele aspektów, które mnie uszczęśliwiają bądź nie. Jest jak jest i najwidoczniej tak ma być. Mam nadzieję, że pewnego dnia przekieruję moje uczucie na inny obiekt - póki co probowałam bez powodzenia, ale nie mam zamairu zaprzestać kolejnych prób :) Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 12:24 nalezy spojrzec prawdzie w oczy i pogodzic sie z faktem ze ta osoba nas nie kocha a jednostronna milosc to masochizm. Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:33 Po pierwsze, z tego, co piszesz, to nie kochanie, ale raczej zakochanie. Nie znasz jej właściwie wcale, więc o miłości chyba nie można mówić.. Po drugie, miesiąc to bardzo krótko. Daj sobie czas. Tylko czas pomaga. Zadra pozostaje, wspomnienia pozostają, ale ból z czasem słabnie. Ja kochałam kogoś "nieszczęśliwie" przez wieeele lat. Nadal zdarza mi się myśleć, ciągle o nim pamiętam, ale... zaakcetowałam fakt, że z pewnych powodów nie wyszło i nie wyjdzie. I to już nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 13:53 na to sposobów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 15:38 Przejdzie. Uwierz na slowo. Tylko nie karm fantazji, nie tkaj iluzji, nie rozpamietuj, nie rozkminiaj i daj sobie czas. I zajmij sie czyms sensownym. Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 17:52 Klin klinem, na prawdę nie ma lepszej metody. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 17:56 i.am.girl napisała: > Klin klinem, na prawdę nie ma lepszej metody. Najgorsza metoda jaką można wybrać;-p Egoistycznie wykorzystać inną osobę, by zapomnieć i poprzedniej?To jest dobra metoda?Czyimś kosztem?Hmmmmm Dla mnie to bardzo nie fair Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 17:59 a tam od razu nie fair, wiekszosc ludzi nie zakochuje sie z powodu dlugich spojrzen, usmiechow i przytulania na spacerze tudziez niezobowiazujacego seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 18:09 chciałabyś być substytutem jakiejś Kaśki?(delikatnie mówiąc). Kończy się jedną "sprawę" i dopiero podejmuje kroki ku drugiej osobie;-p Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 18:13 Niby teoretycznie tak by było najlepiej. Ale w praktyce często jest tak, że nowe zakochanie po prostu w naturalny sposób wypiera stare i imho nie ma w tym niczego nie fair. Przeciez nikt nie zakochuje się celowo, tylko po to, żeby się odkochać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 18:32 niby tak-pod warunkiem, że nie chcemy zapomnieć na siłę zastępując inną osobą tej w której nadal się kochamy;-p Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 18:32 ten tekst mnie zawsze rozbawia bo biorac pod uwage ze wiekszosc ludzi ma cala serie roznych issues to nikt by sie nigdy nie dobieral w pary, chociaz pewnie w czarnobialym nastoletnim swiecie takie idee jeszcze jakosc lataja bo pozniej to juz chyba nie bardzo o ile nie zyje sie gleboko poza rzeczywistoscia. co do meritum, tu nie chodzi o szukanie substytutu jakiejs kaski czy zenka, ale kogos z kim milo mozna spedzic czas, dokladnie w ten sam sposob jak wtedy kiedy nie ma sie potrzeby klina, bo normalni ludzie zaczynaja od milego spedzania czasu a nie planu na dlugoterminowy zwiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
greedex5 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 18:40 > Najgorsza metoda jaką można wybrać;-p Egoistycznie wykorzystać inną osobę, by z > apomnieć i poprzedniej?To jest dobra metoda?Czyimś kosztem?Hmmmmm > Dla mnie to bardzo nie fair Tez tak uważam. To inne uczucie musi samo przyjść z pełnym przekonaniem. Wybacz założycielu wątku, , ale miesiąc to żaden permanentny stan, do naszego tajnego koła zakoholików Cię z koleżanką nie przyjmiemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 19:23 Klin klinem:-) Najlepsza metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 19:53 Spisać na kartce wszystkie jej/jego złe cechy, wredne uczynki lub tylko wkurzające nas. Do kartki przykleić jakie jej/jego najbardziej niekorzystne zdjęcie jakie posiadamy. Codziennie wyciągać kartkę i czytać na głos przed śniadaniem, obiadem, kolacją. Zrobić tarcze strzelniczą z jej/jego zdjęciem i strzelać lotkami jak wyżej itp. (UWAGA: to tylko w fazie pierwszej!!) W fazie drugiej starać się nie myśleć, nie przypominać sobie. Może zadziała. Pozdrawiam miło :):) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 20:03 A to sa lepsze metody dla pozbycia. Byla w empiku swietna ksiazka swego czasu- "Jak wyleczyc zlamane serce" czy cos takiego. Przytoczono tam mnostwo zadan psychologicznych. Moim zdaniem- warto zajrzec:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 22:39 dzięki za info.. kto wie, być może trzeba będzie zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 23:13 moonogamistka napisała: > A to sa lepsze metody dla pozbycia. Byla w empiku swietna ksiazka swego czasu- > "Jak wyleczyc zlamane serce" czy cos takiego. > Przytoczono tam mnostwo zadan psychologicznych. Moim zdaniem- warto zajrzec:-) Nie wiem, dyskutowałabym czy czytanie książek o dupie Maryni to lepsza metoda. Czasem wystarczy przestać sie fiksować na jednej osobie, otworzyć szeroko oczy i zobaczyć ile fajnych egzemplarzy obojga płci chodzi po tym padole :):) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 19:15 A przeczytala ksiazke? Ja tak. Z ciekawosci. Swietne cwiczenia. W.g. mnie warto kupic i przerobic. Wkurza mnie fakt oceniania- bez wiedzy poznania. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 16.06.12, 15:15 moonogamistka napisała: > A przeczytala ksiazke? > Ja tak. Z ciekawosci. > Swietne cwiczenia. W.g. mnie warto kupic i przerobic. > Wkurza mnie fakt oceniania- bez wiedzy poznania. Howgh. Nie czytała i nie przeczyta :) O ile wierzę w sens czytania innego typu poradników, to akurat dotyczący tej materii wydaje mi się trochę teges. W sensie, mało skuteczny. Przez fazy uczucia trzeba po prostu przejść, samemu je wewnętrznie przeżyć, przerobić. Nic innego nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 22:34 to chodzi o nią.. rozumiem że etap nr 1 masz przećwiczony? ;p rozśmieszyło mnie to dzięki i również pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 13.06.12, 23:14 fran7 napisał: > to chodzi o nią.. > rozumiem że etap nr 1 masz przećwiczony? ;p rozśmieszyło mnie to > dzięki i również pozdrawiam;) Nie ma za co :) Lubie czasem rozbawiać ludzi :) Nie, na szczęście u mnie obyło sie bez różnych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 15.06.12, 21:21 Ja kiedyś młodym dziewczęciem będąc spaliłam zdjęcie ówczesnego ex-ukochanego, podpalając je czerwoną świecą. Nie pytajcie dlaczego czerwoną, bo nie wiem, chyba sądziłam że tak będzie uroczyściej. Popiół natomiast spuściłam z wodą w kibelku. Na jakiś czas pomogło, bo jakoś głupio było się nie śmiać myśląc poważnie o facecie spuszczonym w kibelku. W fazie drugiej to tylko czas i zajęcie się własnymi sprawami pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
irmina_anastazja Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 13:32 z moich doświadczeń: wódka nie pomaga, cannabis nie pomaga, seks z kims innym pomaga na pare godzin :p Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 13:57 Pokochać kogoś jeszcze mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 14:03 A jak zapomnieć o kimś kogo się nienawidzi? :P Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 14:14 Właśnie sobie zdałam sprawę, że mnóstwa ludzi nie cierpię ale nie mogę sobie przypomnieć nikogo kogo nienawidzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 14:39 Ja też tylko teoretycznie. Ale odpowiedz na pytanie, mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 15:08 podobno hipnoza pomaga;-p Odpowiedz Link Zgłoś
irmina_anastazja Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 14.06.12, 19:04 zamordować, nie dać się złapać, iść na pogrzeb i zapomnienie powinno przyjść dość łatwo :p Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 15.06.12, 22:27 Czas, nic innego nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 17:04 Zapomnieć się nie da, być z tą kobietą też (jak to zostało juz wczesniej wspomniane) nie... a może zdecydować się na znajomość na normalnej plaszczyżnie.. momentami bywa to nie do zniesienia - za dużo szczegółów mi ją przypomina. Czasem myślę, że najlepiej dla mnie byłoby żebyśmy się w ogóle nie poznali... próbuję się z tego śmiać bo wzięło mnie jak nastolatka no ale do smiechu mi nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka34 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 18:05 fran7 napisał: Czasem > myślę, że najlepiej dla mnie byłoby żebyśmy się w ogóle nie poznali... ooo to wydaje sie idealnym rozwiązaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 18:25 > a może zdecydować się na znajomość na normalnej plaszczyżnie.. Nie, nie, nie! Nie teraz, za wcześnie. Chcesz teraz patrzeć na nią i posypywać sobie rany solą? Chcesz udawać, że wszystko jest ok, a w środku sie gotować? Czy może chcesz być blisko, żeby się jeszcze połudzić, a potem znowu przechodzić przez to wszystko od nowa? Bez sensu. Odczekaj. Może z czasem zostaniecie przyjaciółmi, ale to będzie mozliwe dopiero w momencie, kiedy Twoje płomienne uczucie trochę przygaśnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 19:08 light_in_august i to jest chyba z lepszych rad jakie tu usłyszałem.. chciałbym żeby przygasło jak najszybciej.. bo obawiam się że zaczyna to wpływać na moje codzienne życie, pracę itp.. i najciekawsze: pomimo 3o lat na karku, cały czas mam wrażenie że to była kobieta mojego życia Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 20:24 fran7 napisał: > > i najciekawsze: pomimo 3o lat na karku, cały czas mam wrażenie że to była kobie > ta mojego życia> walcz,mimo wszystko,chyba warto skoro masz takie,a nie inne wrażenie:) Powodzenia www.youtube.com/watch?v=d3ppF0evyH0 Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 20:43 niemal każdego dnia myślę żeby ją podjąć... pomysłów na walkę (takich subtelnych, wydaje mi się: nie osaczających) nie brakuje, czasem aż jestem zaskoczony swoją pomysłowością.. ;) tylko jak przy tym nie wyjść na zdesperowanego 'namolo-Wertera' to prawda że kochać to tracić nad sobą kontrolę Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 20:55 nie zastanawiaj się na kogo wyjdziesz tylko spróbuj nic nie tracisz,jeżeli nie dasz sobie szansy będziesz się zastanawiał co by było gdyby,szkoda czasu na takie rozmyślania www.youtube.com/watch?v=Rl03afAqeFQ Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... cd 02.08.12, 22:48 dzięki za te słowa.. bo chwilami to wszystko boli jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 02.08.12, 17:16 Gdyby znalazł się ktoś mądry i wynalazł na to lek, poza czasem, byłby bardzo bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
fran7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 03.08.12, 09:30 obawiam się że zwłaszcza teraz to niemożliwe.. pomijam już, że to nie fair (wobec kogoś innego) zaczynać drugie nie kończąc emocjonalnie pierwszego.. a może ja niedzisiejszy jestem Odpowiedz Link Zgłoś
sonyaa7 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 03.08.12, 10:40 Proponuje zapisać się na jakiś kurs tańca, badź inne zajęcie, które pomaga skupić się na innej czynności:) Odpowiedz Link Zgłoś
sabi989 Re: jak zapomnieć o kimś kogo się... 06.08.12, 18:09 Na wszystko potrzeba czasu;) po prostu Odpowiedz Link Zgłoś