Dodaj do ulubionych

Pocałunek kobiet

29.07.12, 19:19
Siedzę sobie z kumplami w piątek na piwku ,fajna pogoda piwo smakuje wyśmienicie . Mieliśmy męski wypad to była okazja poobserwować laski no i bawi się grupa ok 8-9 osób w tym 4 facetów reszta same laski . Przyglądam się co jakś czas jak te laski się bawią i nagle 2 z nich siedząc po przeciwległych krańcach stołu pocałowały się przy wszystkich bez żadnej krępacji . Nie jakoś tak długo ale tak prosto w usta (chyba bez języczka tak myślę ) Byłem zaskoczony tym brdziej , że u jednej z nich widziałem obrączkę . No i oczywiscie nie daje mi to spokoju czy obie dziewczyny leca na siebie czy to tylko zwykły przyjacielski pocałunek ? Ale chyba przyjacielskie pocałunki to raczej w poliki a nie w usta (?)
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 19:34
      ojej, ile frajdy i to w jeden dzień.
      pozazdrościć.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:08
        Złośnica :D
        • six_a Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:27
          właściwie to mi się przypomniało, że widziałam pszedwczora na koncercie takie cóś. co prawda laski się nie całowały, tylko tańczyły i obłapiały.
          aaaaaaaaaaale były tak nalane czy upalone, że może nawet żadna nie jarzyła, z kim se tak tańcuje.

a te przes stół na 9 osób i przeciwległe krańce, chyba musiały się mocno wyciągać, a może nawet położyć. jeszcze to dokładnie przemyślę.
          przed zaśnięciem:)
      • facettt Pocałunek kobiet i dwie laski ? 29.07.12, 23:12
        six_a napisała:
        > ojej, ile frajdy i to w jeden dzień.
        > pozazdrościć.

Pewnie, ze tak.
        Dwie laski w jeden dzien ?
        Marzenie.
        • aroden dwie laski ? 30.07.12, 13:54
          facettt napisał:
          > Dwie laski w jeden dzien ?
          > Marzenie.

Mnie tam sie kiedys udalo.
          Ale niestety - nie na raz.
          Tylko pojedynczo :)
      • sid_sid Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 20:08
        No nie? Mala rzecz, a cieszy. :D
    • eat.clitoristwood Prawdopodobnie fotka 29.07.12, 19:45
      znalazła się w okamgnieniu na facebuku i naszejklasie.
      Cóż, takie czasy, ani lepsze ani gorsze od minionych, ot, nieco inne.
    • i.am.girl Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:02
      Oj tam, może się niektórym nie podoba, ale jaka przy tym zabawa ;) To tak 'zakazane', że aż przyjemne, każda powinna spróbować. Życie jest krótkie :)
      • eat.clitoristwood Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:23
        i.am.girl napisała:
        > Oj tam, może się niektórym nie podoba, ale jaka przy tym zabawa ;) To tak 'zaka
        > zane', że aż przyjemne, każda powinna spróbować. Życie jest krótkie :)

Ale kręci, conie? A jeszcze jak koleżanki to na facebuku zobaczą...;P
        • i.am.girl Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 00:07
          Nie mam facebooka aktualnie, ani koleżanek (nie umiem się z babami dogadać). Niektóre rzeczy robi się dla przyjemności, tak po prostu ;)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pocałunek kobiet 07.08.12, 01:13
            No mówisz, że umiesz się dogadać z bab.ami, albo chociaż z babą. Przynajmniej mową ciała.
    • long.live.revolution Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:07
      > Przyglądam się co jakś czas jak te laski się bawią i nagle 2 z nich siedząc po przeciwległych
      > krańcach stołu pocałowały się przy wszystkich bez żadnej krępacji .

To częsty widok w klubach czy na tzw. imprezach. Trudno wyrokować, jak było w tym przypadku, zwłaszcza że – jak wynika z opisu – było to raczej cmoknięcie niż głęboki pocałunek o jednoznacznie erotycznym charakterze, w każdym razie na ogół w wydaniu tego rodzaju lasek jest to czystej wody kabotynizm, obliczony na wywołanie wrażenia na takich jak Ty rumieniących się w duchu (a może i nawet na fizys) skromnisiach.

Wiąże się to ponadto z nadzieją na zyskanie estymy w towarzystwie. Znaną rzeczą jest, że niektóre grupy towarzyskie, zwłaszcza szkolne i studenckie, wyjątkowo cenią "krejozlki" i "wariatów" – kto bardziej szalony, zwariowany, nieprzewidywalny w swych zachowaniach, ten wyżej w hierarchii.

Oczywiście dzisiaj dwie całujące się dziewczęta bądź kobiety mało kogo poza Tobą szokują, to tak na marginesie.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:11

> To częsty widok w klubach czy na tzw. imprezach. Trudno wyrokować, jak było w t
        > ym przypadku, zwłaszcza że – jak wynika z opisu – było to raczej cm
        > oknięcie niż głęboki pocałunek o jednoznacznie erotycznym charakterze, w każdym
        > razie na ogół w wydaniu tego rodzaju lasek jest to czystej wody kabotyn
        > izm, obliczony na wywołanie wrażenia na takich jak Ty rumieniących się w duchu
        > (a może i nawet na fizys) skromnisiach.

Dokładnie. Przy okazji przyznam że bardzo nie lubię takiego zachowania (jeśli jest skierowane w moją stronę) i reaguję na to negatywnie.
        Za to gdy jest to autentyczny pocałunek to nawet dopinguję ;)
        • long.live.revolution Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:24
          > Przy okazji przyznam że bardzo nie lubię takiego zachowania (jeśli jest skierowane w moją
          > stronę) i reaguję na to negatywnie.
          > Za to gdy jest to autentyczny pocałunek to nawet dopinguję ;)

Doprawdy? Osobiście mam to w dupie, zarówno pocałunki szczere, jak i teatralne, podobnie jak całą resztę tego rodzaju kabotyńskich zagrywek. Choć zjawisko ciekawe, wdzięczne do robienia obserwacji. Bo czegóż to ludzie nie zrobią – zwłaszcza obecnie, w dobie Facebooka, gdy życie towarzyskie rozumiane jest często w kategoriach sportowych – by zyskać względy w towarzystwie? Ano doświadczenie poucza, że zrobią bardzo wiele. Dość to zabawne i zarazem dające do myślenia.
        • six_a Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:29
          >i reaguję na to negatywnie.
          grozisz palcem?
          :)
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 20:33
            six_a napisała:

> >i reaguję na to negatywnie.
            > grozisz palcem?
            > :)

Żeby tylko palcem :P
    • triismegistos Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 21:53
      Łojezusicku! Ileż hałasu o nic! Kwestia obyczajów towarzyskich. W jednym z kilku kółek przyjaciół, z jakimi się zadaję, cmoknięcie w usta (żeby nie było, bez języczków, po prostu cmoknięcie) jest zwykłym objawem sympatii. Kiedy zdarza mi się z kumpelą przypomniec sobie jakieś sentymentalne dla nas wydarzenia potrafimy się spontanicnie objąć, cmoknąć, takoż stuknąć kufelkami.
      Tyle.
    • cellela Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 22:49
      Z tego co rozumiem, nie był to namiętny pocałunek tylko cmoknięcie. Przyjacielskie. Powiedziałabym raczej, że to normalne. Też mi się zdarza z najbliższą przyjaciółką i nie ma w tym najmniejszego podtekstu erotycznego.
      Np. bywa że Rosjanie całują się w usta. Facet faceta. Breżniew przychodzi mi na myśl.
      Co do całowania w policzki, w mojej rodzinie to standard wśród "starszyzny" (rodzeństwo babci i dziadka). Podanie ręki i 3 cmoknięcia w policzki. I nieważne czy to mężczyzna i kobieta, czy dwóch facetów w wieku 50 i 70 lat. Bez podtekstów. Taka tradycja, takie przyzwyczajenia.

Krótko mówiąc, zbyt wiele sobie wyobrażasz ;P
      • long.live.revolution Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 23:14
        > Np. bywa że Rosjanie całują się w usta.

Być może, natomiast tak się akurat składa, że ostatni ich żołnierz opuścił Polskę w AD 1993, a w Polsce niestety całowanie w usta nie jest powszechnym zwyczajem wśród niesparowanych obywateli, i pewne zdziwienie jest całkowicie zrozumiałe.
        • cellela Re: Pocałunek kobiet 29.07.12, 23:44
          Chciałam po prostu dać przykład przyjacielskiego okazania uczuć, zdeterminowanego przez uwarunkowania kulturowe. Dla autora tego tematu, stosunki między kobietami są prawdopodobnie równie obce, jak zwyczaje Rosjan, jeśli zadaje takie pytanie.
    • anna_sla Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 00:06
      nie wiem, ale też kilka razy widziałam. Na ogół robiły to "dla jaj"
    • sueellen Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 13:46
      No prosze - a na mnie sie ematki oburzaja ze zwracam uwage na calujace sie muzulmanki w hidzabach (dlugo, namietnie, na srodku ulicy)
    • kitek_maly Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 13:56
      bawi się
      > grupa ok 8-9 osób w tym 4 facetów reszta same laski

Ładna konstrukcja.
      Ale co zrobić jak widzę dalej łapki ci się trzęsą na same wspomnienie.
    • xolaptop Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 14:21
      Dewiacje się zdarzają, nie ma się czym przejmować, to ich życie.
      • stokrotka_a Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 14:35
        xolaptop napisał:

> Dewiacje się zdarzają, nie ma się czym przejmować, to ich życie.

Niby racja, ale co jest dewiacją w opisanej sytuacji?
      • kseniainc Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 14:40
        ja pier..........jaka ja jestem zboczona, nie wspomnę o moim ojcu z którym się witamy całusem w usta właśnie;-p Jakoś nigdy nie kojarzonym z erotycznym;-p
    • stokrotka_a Re: Pocałunek kobiet 30.07.12, 14:34
      facet_on_line napisał:

> Byłem zaskoczony tym brdziej , że u jednej z nich widziałem obrączkę .

Doszło do zdrady! Powinieneś donieść komu trzeba. ;-D
    • sabi989 Re: Pocałunek kobiet 07.08.12, 00:22
      W usta jak najbardziej, kobiety tak sobie okazują przyjaźń, to całkowicie normalne;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka