Dodaj do ulubionych

Uciążliwy były

09.08.12, 22:02
Hej!
Nie wiem jak uporać się z uciążliwym byłym facetem. Choć z nim nie jestem, nie mogę powiedzieć, że jestem wolna, ponieważ prześladuje mnie, wysyła obraźliwe smsy, opowiada naszym wspólnym znajomym nieprawdziwe historie ze mną związane. Ciągle mnie kontroluje, a gdy nie reaguje na jego smsy, wmawia mi i pewnie też innym, że cyt. "obraca mnie ktoś". Wszystkim chwali się, że mnie rzucił, a to ja od niego odeszłam. Generalnie osiwieć można. Obsmarowuje mnie przy wszystkich, jakbym była ścierą!
Obserwuj wątek
    • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:06
      Choć ma 28 lat byłam jego pierwszą dziewczyną, z którą stworzył związek, toksyczny, bo toksyczny, ale związek. Wcześniej "miał" panienki, które służyły jemu tylko do jednego. Jest nazbyt pewny siebie, wydaje mu się, że może wszystko, ale jest zupełnie inaczej. Nie chcę powiadamiać Policji o tym, że mnie obraża. Chcę to załatwić w inny sposób.
      • eat.clitoristwood Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:10
        Poczęstuj go prawdziwym toksycznym związkiem, np. cyjankiem potasu. ;)
        • lidka_77 Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:13
          > Poczęstuj go prawdziwym toksycznym związkiem, np. cyjankiem potasu. ;)

taki koleś jeszcze gotów to przeżyć i wziąć za dobrą monetę ;))
          • rikol Re: Uciążliwy były 10.08.12, 11:18
            Zglos na policje. Inaczej nie da ci spokoju. A jesli ktos ci mowi o jakichs plotkach, ktore on opowiada, to odpowiedz, ze byly ma kompleks malego fiuta. Na pewno to do niego dojdzie.
        • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:14
          Nie mogę tego wytrzymać, kiedy kolejny nasz znajomy pyta się mnie czy to prawda, że...? Wtedy otwiera mi się nóż w kieszeni. Nienawidzę go!
          • lidka_77 Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:19
            chyba były juz podobne do Twojego wątki, ale nie pamiętam jakie były wtedy porady :/
            • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:22
              Pisałam sms, bo mówić do niego otwarcie nie chcę, bo ani nie chcę go widzieć, ani słyszeć. Napisałam wprost: Nie chcę Cię znać! Nie pisz do mnie, bo i tak tego nie czytam!
              On mi odpisał: Przecież to Ty do mnie piszesz...
              I weź bądź tu mądry!
              • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:23
                Szantażuje mnie, że zdradzi moją tajemnicę, z której się kiedyś jemu zwierzyłam.
                • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:25
                  Wiecie jakie to okropne uczucie, pomyśleć, że kochałam kogoś takiego, że pozwoliłam się komuś takiemu dotknąć.
                  • minasz Re: Uciążliwy były 10.08.12, 09:59
                    pomysl dlaczego go wybrałas jaki bład zrobiłas aby wiecej go nie zrobic
                • lidka_77 Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:36
                  tym, że zdradzi Twoja tajemnice bym się nie martwiła. On opowiada już tyle dziwnych rzeczy, że jedna więcej może zostanie potraktowana przez ludzi jako kolejny wytwór wyobraźni.

zmień numer telefonu.nie wdawaj się z nim w dyskusje, rozmowy, nie odpisuj na smsy, jeśli ma jakies Twoje rzeczy trudno - przebolejesz stratę. Nie wiem czy to dobry pomysł, żeby
                  znajomym powiedziec krótko i na temat, że odeszłaś od pana, pan dziwnie reaguje i nie będziesz więcej tłumaczyć jego rewelacji. W sumie nie wyobrażam tego sobie, żeby nagle dzwonić do ludzi i mówić coś takiego, no ale nie byłam w takiej sytuacji. A wychodzić do nowych ludzi powinnaś, nie zamykaj sie w domu.
                  • good_morning Re: Uciążliwy były 10.08.12, 17:39
                    ja uwazam, ze powinna powiedziec ludziom, co sie dzieje
                    bo jak panu strzeli cos podpadajacego pod paragraf do glowy, to wszyscy beda wiedzieli ze do tego zmierzal rozwoj sytuacj., a nie cicho siedziec, a potem wszyscy zdziwienie 'jak to, ON?' i niedowierzanie
                • minasz Re: Uciążliwy były 10.08.12, 09:47
                  zdradz ja tu i juz bedzie po ptakach
                  tam robiły czesto wielkie gwiazdy -np ktos chciał pokazac ich kompromitujace zdjecia to one pokazywały jeszcze ostrzejsze hehe
                  • rikol Re: Uciążliwy były 10.08.12, 11:20
                    Dokladnie. Teraz wsz.yscy robia sobie nagie zdjecia, wiec to nie jest jakas rewelacja. Poza tym szantazysta nie ujawni tajemnicy, bo wtedy nie moglby juz szantazowac kobiety.

Jedyne dzialanie w takim przypadku to jest ignorowanie. Nie odpisuj, nie kontaktuj sie z nim.
      • lidka_77 Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:17
        no ale w jaki inny sposób chcesz to załatwić? Pomyślałam przez chwilę o realnych znajomych, ale jak to by miało wyglądać? Że jakiś męski znajomy przeprowadza sobie z nim rozmowę? To jeszcze on pójdzie na policje i oskarzy Cię o szkalowanie i nękanie heh.
        rozumiem, że próba ignorowania, próba powiedzenia, że nie życzysz sobie kontaktów nic nie dała? Czasami ludzie nie odbierają sygnałów i trzeba wprost. Trzeba np. napisać "nie pisz do mnie więcej" i czasami to wystarczy.
        • rikol Re: Uciążliwy były 10.08.12, 11:21
          A kto uwierzy, ze ktos mu grozil? wszystko trzeba udowodnic.
    • stara-a-naiwna Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:25
      zero reakcji jest najlepsza reakcją

dla niego każde twoje odp. na smsa to odbicie piłeczki któro nic nie zmienia a jest pożywką dla jego urazonej dumy

olej go
      nic nie boli bardziej niż brak reakcji no i nie dasz mu powodu do kontynuowania durnych zagrywek

w końcu się znudzi
      (mój były odpuścił po ponad roku a i po 2 latach zdarzało mu się napisać smsa, ze "czeka" - debil)
      • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:28
        On nie czeka...
        Gnoi mnie przy wszystkich, jakbym miała być jemu wdzięczna nie wiem za co.
        • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:32
          Dzwoni do mnie, pisze sms pod byle pretekstem, że a nóż widelec u niego coś zostawiłam i jeśli natychmiast tego nie odbiorę wyje...e to przez okno.
          Gdy wieczorami wydzwania, usiłując dowiedzieć się gdzie jestem i z kim (a jestem w domu, z rodzicami, bo po tej "przygodzie" z nim nawet nie myślę o innym związku), a ja nie odbieram, wyzywa mnie, że poszłam się kur...ić.
          Próbuje mi wmówić, że mam romans z kimś, że wszyscy się teraz z niego śmieją.
          Nie mogę uwierzyć jak bujna jest jego wyobraźnia.
          • triismegistos Re: Uciążliwy były 10.08.12, 07:43
            Ja pierdaczę, jakbym o sobie słyszała...
            • minasz Re: Uciążliwy były 10.08.12, 10:09
              stad ta nienawisc do facetów????
              projektujesz swoj nieudany zwiazek na innych facetów np z tego co pamietam zarzucałas mi ze lubie sie znecac nad kobietami hehe(oczywiscie moze myle nik ale to chyba ty)
          • kitek_maly Re: Uciążliwy były 10.08.12, 08:32
            > Dzwoni do mnie, pisze sms pod byle pretekstem, że a nóż widelec u niego coś zos
            > tawiłam i jeśli natychmiast tego nie odbiorę wyje...e to przez okno.
            > Gdy wieczorami wydzwania, usiłując dowiedzieć się gdzie jestem i z kim (a jeste
            > m w domu, z rodzicami, bo po tej "przygodzie" z nim nawet nie myślę o innym zwi
            > ązku), a ja nie odbieram, wyzywa mnie, że poszłam się kur...ić.
            > Próbuje mi wmówić, że mam romans z kimś, że wszyscy się teraz z niego śmieją.
            > Nie mogę uwierzyć jak bujna jest jego wyobraźnia.

Rozumiem, że nieodbieranie i zablokowanie jego numeru przekracza Twoje zdolności.
          • minasz Re: Uciążliwy były 10.08.12, 10:06
            ale dlaczego np nie myslisz o innym zwiazku przeciez faceci sa rozni :)
            jezeli macie wspolnych znajomych to moze zmien znajomych-?
    • long.live.revolution Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:32
      > prześladuje mnie, wysyła obraźliwe smsy
      > opowiada naszym wspólnym znajomym nieprawdziwe historie ze mną związane.
      > Ciągle mnie kontroluje
      > Szantażuje mnie, że zdradzi moją tajemnicę, z której się kiedyś jemu zwierzyłam.

Szczególny człowiek!
      • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:34
        Myślicie, że ignorowanie go coś zmieni?
        • lidka_77 Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:39
          lepsze ignorowanie niż szarpanie się i proby tłumaczenia. on już ma swoja wersję i nie chce Twoich tłumaczeń, ale Twouch zszarganych nerwów. Zmien numer telefonu. Nowy podaj znajomym - możesz z powodem zmiany, że np. to próba walki z uciążliwymi obrażającymi smsami, albo po prostu tylko info, że zmieniłaś numer - większośc załapie, że cos jest nie tak.
          • w_wo Re: Uciążliwy były 09.08.12, 22:55
            Jak pomyślę, że on takie głupoty wygaduje naszym wspólnym znajomym, to co dopiero musi mówić swojej rodzinie? Za kogo będą mnie uważali. Nie zamierzam z nim być nigdy więcej, ale też nie chcę, aby pozwalał sobie na obsmarowanie mnie przy każdej napotkanej osobie. Odgraża mi się, że musi porozmawiać z moimi rodzicami, bo chyba nie wiedzą jaką mają córeczkę. Wstydzę się tego, że byłam z kimś takim, ale dobrze, że skończyło się to teraz.
            Może zabrzmi to złośliwie, ale chciałabym się na nim po prostu zemścić za wszystkie jego kłamstwa, wyśmiewiska.
            • lidka_77 Re: Uciążliwy były 09.08.12, 23:28
              to tchórz, który robi sobie dobrze, strasząc Cie, bo widzi, że sie przejmujesz. To coś w stylu kolesia, który wygraża Ci w necie, a kiedy mowisz - ok, na ubitej ziemi, realnie, wtedy czmycha.
              więc - plan jest taki. Jego słowa, że musi porozmawiać z Twoimi rodzicami. Ułatwiasz mu to. Mówisz rodzicom co i jak, a oni jadą do niego pogadać. Będzie miał jaja, żeby obsmarowywać Cię? czy po prostu tak sobie gada? Warto sprawdzić.
            • koham.mihnika.copyright gdyby jakis zlamas kutany przyszedl do mnie 10.08.12, 01:38
              opowiadac zle rzeczy o mojej corce, to bym go na kopach przed dom wyniosl.
              Twoi rodzice zapewne maja pojecie o sprawie, zatem moga nie chciec z nim rozmawiac. A gdyby byl zbyt gadatliwy, to moze mu sie noga na schodac poslizgnac...
              Zmien numer, nie odpowiadaj. A gdybys spotkala w cztery oczy, to mu powiedz, ze twoj nowy spusci mu taki wpier...l, ze bedzie pamietac do konca zycia.
    • triismegistos Chętnie posłucham 09.08.12, 22:58
      I ewentualnie zastosuję....
      • kitek_maly Re: Chętnie posłucham 10.08.12, 08:30
        Hahaha widzę, że podsycanie obsesji byłego trwa.
        • triismegistos Re: Chętnie posłucham 10.08.12, 08:56
          Kitku, jeżeli kiedyś na własnej skórze przekonasz sie co to znaczy, to skończysz z głupimi komentarzami.
          • minasz Re: Chętnie posłucham 10.08.12, 10:11
            oj tris tris a czemu kitek tak reaguje troche psychologii dziewczyny ja was czytam jak ksiazke:)
    • nova34 Re: Uciążliwy były 10.08.12, 09:59
      Gościu jest psychiczny. Zrozum jedno, każda twoja reakcja na jego zaczepki - odebranie telefonu, rozmowa, odpisanie na sms czy maila tylko podsyca jego aktywność. Najlepsze co możesz zrobić to ignorować go absolutnie, nie odpisywać, nie dzwonić, nie wyjaśniać, nie tłumaczyć, po prostu ZERO REAKCJI na jego chore akcje. Znajomym powiedz, że porzucony gość mści się za to i wymyśla niestworzone historie. I temat zamknięty. Możesz zmienić nr telefonu i nie udostępniać go osobom, które mogą go mu przekazać.
      • minasz Re: Uciążliwy były 10.08.12, 10:15
        bzdura
        powinna przejac inicjatywe i zgłosic to na policje kupic sobie gaz aby czuła sie bezpiecznie
        a ty ja do czego namawiasz zeby skuliła sie w kat - oczywiscie moze byc to jakies rozwiazanie ale moze byc tez odwrotnie bo on bedzie ja coraz bardziej nekał aby osiagnac jakis skutek
        a wiec zglasza na policje nagrywa wszystkie rozmowy i to ona ma pałeczke moze spowodowac ze frajer pojdzie do pierdla a jak ja zaatakuje niech go zat-łucze
    • lonely.stoner Re: Uciążliwy były 10.08.12, 13:12
      Zablokuj jego numer w swoim telefonie- w Samsungach jest taka opcja, nie beda dochodzic ani jego smsy ani polaczenia. No a reszte ignoruj, chyba ze zacznie Ci grozic to wtedy idz na policje. Nie wyobrazam sobie co jeszcze innego mozesz zrobic? Na pewno mu nic nie tlumaczyc ani sie z nim nie kontaktowac.
    • beata3211 Re: Uciążliwy były 10.08.12, 15:45
      Najlepiej
      Zero reakcji, nie odbierasz, nie odpisujesz, blokuj numer.
      Smsy, maile listy zbieraj zgra i zachowaj.
      Jak będize napastliwy to jedyne co to piszesz grzecznie że jeżeli nadal będzie cię nękał i rozsiewał plotki o tobie to idziesz na policję i zgłaszasz stalking oraz zniesławienie.

Jak nadal będize sie żucał to idź na policję, bo jeszcze przyjdzie mu do głowy coś wiecej..

No i przedewszystkim powiedz rodzicom. Nie musisz być z tym sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka