Dodaj do ulubionych

Wreszcie zwalniają otyłe kobiety

24.09.12, 17:12
Jeśli wierzyć TEMU artykułowi

Nawiasem mówiąc wygląda on na wyssany z dziennikarskiego tpisa, ale pokazuje co należałoby zrobić. Otóż człowiek otyły jest z natury leniwy, nie dba o siebie, więc jeśli nie dba o siebie, to dlaczego miałoby mu się chcieć dbać o pracę. Otyli są wiecznie zmęczeni, myślą o jedzeniu i spaniu (bo to ich ulubione zajęcia). Dlatego celowym wydaje się być dyscyplinowanie ich właśnie za pomocą zwalniania z pracy, która jak wiadomo stanowi obecnie jedną z podstawowych wartości.

Celowo pomijam tu względy estetyczne czy higieniczne, o nich wie każdy kto miał okazję pracować ze spoconymi grubasami w lecie. To sprawa bezdyskusyjna. Dlatego, choć z pewnością podniesie się wrzask, że to dyskryminacja popieram ten pomysł, może przynieść więcej dobrego niż złego w czasach zalewu tłuszczu.

PS. Proszę nie używać wyświechtanego argumentu o tym, że to osoby chore. Owszem, procent, może dwa tak, ale reszta grubasek nie jest chora tylko po prostu się obżera ponad miarę i nie rusza.

PS. Pozdrawiam dbające o siebie, szczupłe panie, należy wam się podwyżka :)
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 17:30
      Fajne. A masz coś na rudych, łysych albo chudych ?
      • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 17:33
        > Fajne. A masz coś na rudych,

Rudzi na premiera.. :)

> łysych

Lysi na bramke.

> albo chudych ?

Chudzi - doplata do pensji zywnosciowa.. ;)
        • gyubal_wahazar Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 18:08
          Chyba że tak :)
    • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 17:32
      > Celowo pomijam tu względy estetyczne czy higieniczne, o nich wie każdy kto miał
      > okazję pracować ze spoconymi grubasami w lecie. To sprawa bezdyskusyjna. Dlate
      > go, choć z pewnością podniesie się wrzask, że to dyskryminacja popieram ten pom
      > ysł, może przynieść więcej dobrego niż złego w czasach zalewu tłuszczu.

Nie beda miec pracy = nie beda miec pieniedzy na jedzenie = schudna = dostana prace.. i znow utyja.. ;)

> PS. Proszę nie używać wyświechtanego argumentu o tym, że to osoby chore. Owszem
      > , procent, może dwa tak, ale reszta grubasek nie jest chora tylko po prostu się
      > obżera ponad miarę i nie rusza.

Chore to one sie staja dopiero po tym jak utyja..
      Taka jest prawda.

> PS. Pozdrawiam dbające o siebie, szczupłe panie, należy wam się podwyżka :)

No im calusy.. :* :*
    • triismegistos Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 17:56
      Pacz panie, ja to staroświecka jestem i uważam, że pracowników należy oceniać po osiągnięciach, a nie po urodzie. A ty co, schudłeś i masz nadzieję, ze cię w końcu szef doceni i dostaniesz stówę podwyżki?
      • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 18:03
        triismegistos napisała:

> A ty co, schudłeś i masz nadzieję, ze cię w
        > końcu szef doceni i dostaniesz stówę podwyżki?

dziękuję, od października dostaję 10% podwyżki :) a szczupły byłem zawsze
        • triismegistos Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 18:20
          No właśnie :D
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 24.09.12, 18:20
      > Otóż człowiek otyły jest z natury leniwy

Na szczęście nie każdy, ponieważ w przeciwnym wypadku nie powstałoby jedno z moich ulubionych polskich słów, mianowicie zażywny.
      • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 16:36
        nie.strzelac.towarzysze napisał:

> > Otóż człowiek otyły jest z natury leniwy
        >
        > Na szczęście nie każdy, ponieważ w przeciwnym wypadku nie powstałoby jedno z mo
        > ich ulubionych polskich słów, mianowicie zażywny.

zażywny to taki eufemizm jak puszysty, a to są osoby otyłe po prostu - nazywajmy rzeczy po imieniu

ps. a jednak się nie myliłem i wątek został przywrócony przez administrację, dobre i to
        • hildegarda-z-plocka Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:26
          zazywny jest dla ciebie synonimem słowa otyły? w takim razie nie zastanawiam się już jak to mozliwe, że komus przyszło do głowy zalożenie tego watku:P
    • six_a Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 17:12
      >Otóż człowiek otyły jest z natury leniwy, nie dba o siebie, więc jeśli nie dba o siebie, to dlaczego miałoby mu się chcieć dbać o pracę. Otyli są wiecznie zmęczeni, myślą o jedzeniu i spaniu (bo to ich ulubione zajęcia). Dlatego celowym wydaje się być dyscyplinowanie ich właśnie za pomocą zwalniania z pracy, która jak wiadomo stanowi obecnie jedną z podstawowych wartości.

zwalniać to się powinno ludziofobów takich jak ty.
      • kbjsht Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 17:40
        six_a napisała:

> zwalniać to się powinno ludziofobów takich jak ty.

zgadzam się, przeginasz. a tylko potem wszyscy narzekacie, że mówią o nas jako o narodzie mało tolerancyjnym.
        • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 18:11
          > zgadzam się, przeginasz. a tylko potem wszyscy narzekacie, że mówią o nas jako
          > o narodzie mało tolerancyjnym.

Ale to jest chec do nawrocenia,
          do polepszenia naszej narodowej puli genow.

Polityczna poprawnosc ("puszyste" itp.), tolerancja i akceptacja bedzie dawala spoleczne przyzwolenie do robienia z siebie prosiakow na dwoch tlustych nozkach..

Nie ogladaliscie Wall.E. ?? Tak moze wygladac przyszlosc...
          • kbjsht a tam przyzwolenie 26.09.12, 19:10
            .. dlaczego osoby otyłe mają czuć się źle w towarzystwie ludzi szczupłych? skoro mamy ich zwalniać z pracy, to może i od razu wyśmiewajmy , bo co nam tam?
            swoją drogą to trochę zaprzeczenie samemu sobie, bo skoro na otyłość spowodowaną chorobami się zgadzamy, a na tę drugą nie, to skąd wiemy jaka u każdego jest przyczyna? chodzą z nalepkami na czołach? nie zauważyłam;)
            noszę rozmiar 36/38 i nie chciałabym nigdy mieć 44 czy 46, ale osoby otyłe nigdy mi nie przeszkadzały bo to ich indywidualna sprawa, więcej tolerancji Polsko :)
            • kochanic.a.francuza Re: a tam przyzwolenie 27.09.12, 18:36
              Ja tez nie wiem o co chodzi tym chlopakom szczupakom. Tez zawsze bylam szczupla ale nawet nie zauwazam, ze ktos jest nieszczuply. Lubie wielu "puszystych" ludzi.
              Hmmm, moze maja male fiuty i dlatego tacy nieszczesliwi, he?
              • kbjsht Re: a tam przyzwolenie 27.09.12, 21:33
                albo w ogóle nie mają wacka i dlatego tak syczą z bólu tutaj. wrr, nie lubię takiej nienawiści
          • triismegistos Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 21:53
            Poprawianie puli genów za pomocą zwalniania otyłych z pracy? Kurfa, czego to ludzie nie wymyślą...
    • stokrotka_a Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 17:19
      A facetów z przerostem mięśnia piwnego też zwalniają?
    • georgia241 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 17:36
      A czemu Grodzka, Welman, Bem, Liszowska, Ostrowska-Królikowska, Kalisz i Mann i wielu im podobnych nie są bezrobotni?
      • wersja_robocza Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 18:06
        georgia241 napisała:

> A czemu Grodzka, Welman, Bem, Liszowska, Ostrowska-Królikowska, Kalisz i Mann i
        > wielu im podobnych nie są bezrobotni?

Bo nie myślą stale o jedzeniu. Pewnie dlatego.
    • wersja_robocza Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 18:04
      To w końcu za co je zwalniać mają? Za obwody czy za niewywiązywanie się z obowiązków?
      • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 18:59
        wersja_robocza napisała:

> To w końcu za co je zwalniać mają? Za obwody czy za niewywiązywanie się z obowi
        > ązków?

jeśli przyjmiemy tezę, że otyły (a) jest mniej produktywny, odstrasza klientów i za często chodzi na L4 to dlaczego nie miałoby to skłaniać pracodawców do preferowania osób, którym normalną wagę się chce utrzymywać

tyle tu już było wątków o tym, że ktoś śmierdzi w pracy, bo się nie myje - otyłość jest podobnym rodzajem nie dbania o siebie
        • wersja_robocza Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:27
          A na jakiej podstawie mielibyśmy przyjmować, że otyły jest nieproduktywny? Grubasy nie umieją czy nie sprawdzają się w pracy? Powinni być bezrobotnymi? Powiedz od razu, że grubasy psują Ci pejzaż, Twoje poczucie estetyki (płytkość, ale przynajmniej uczciwa), ale daruj sobie to dorabianie teorii na temat ich nieprzydatności, bo to argument na poziomie pantofelka.
          • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:33
            wersja_robocza napisała:

> A na jakiej podstawie mielibyśmy przyjmować, że otyły jest nieproduktywny? Grub
            > asy nie umieją czy nie sprawdzają się w pracy? Powinni być bezrobotnymi? Powied
            > z od razu, że grubasy psują Ci pejzaż, Twoje poczucie estetyki (płytkość, ale p
            > rzynajmniej uczciwa), ale daruj sobie to dorabianie teorii na temat ich nieprzy
            > datności, bo to argument na poziomie pantofelka.

moja droga wydolność fizyczna grubasa jest na poziomie pantofelka właśnie, więc jeśli chodzi o pracę fizyczną, to ta zależność jest jasna, z kolei grubas "umysłowy" zamiast pracować wiecznie je, albo o jedzeniu myśli, co produktywności nie sprzyja

otyli powinni schudnąć po prostu, jeśli przeprowadza się bezprecedensowe nagonki na palaczy nie powinno się zostawiać grubasów w spokoju

zapewniam cię, że argument estetyczny (choć ważny) jest na szarym końcu
            • wersja_robocza Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:38
              Naprawdę głębokie to jak łyżka wody. Ździebko uczciwości.
              • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:45
                wersja_robocza napisała:

> Naprawdę głębokie to jak łyżka wody. Ździebko uczciwości.

powinnaś użyć innego bon motu "brodzik intelektualny" :D to jest właśnie uczciwe: piszę, co myślę
                • triismegistos Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 21:58
                  Brodzik to głębie niedostepne dla ciebie. Ps, pamiętam, jak postulowałeś, by wszystkie nieatrakcyjne z racji wieku/tuszy etc kobiety zakrywać przed resztą obywateli.
                  Czy już udałeś się do swojej matki, żeby jej powiedzieć, ze nie powinna kalać swoim widokiem twoich wyśrubownych gustów estetycznych?
            • sundry Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:40
              Chudy też może myśleć o jedzeniu ( ja tak mam), seksie, ciuchach, siedzieć na forum w godzinach pracy itd. Zwalnia się tych, co źle pracują i tyle.
            • hildegarda-z-plocka Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:31
              najwiecej o jedzeniu mysli sie na diecie- to tak z mojego dosiwadczenia.
    • leniwy_pierog Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 18:12
      Bzdura z tym lenistwem otyłych. Ja np. czasem chudnę kilka kilogramów, bo ogarnia mnie takie lenistwo, że nie chce mi się wstać i iść do kuchni po jedzenie:)
      • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 18:28
        > Bzdura z tym lenistwem otyłych. Ja np. czasem chudnę kilka kilogramów, bo ogarn
        > ia mnie takie lenistwo, że nie chce mi się wstać i iść do kuchni po jedzenie:)

Jestes ewenementem na skale swiatowa.
        • kochanic.a.francuza Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 18:40
          To ja tez jestem ewenementem, bo ja to jestem taka leniwa, ze nawet jedzenia przez tydzien nie kupuje. A w pracy migam sie bo jestem szczupla, to nikt nie zauwazy...
      • miang Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 13:47
        tez tak mam
    • zielony-chic Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:04
      slyszalam ze u Was Murzynow bija :)
    • samuela_vimes Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:21
      po raz pierwszy i mam nadzieje, że ostatni się z tobą zgodzę co grubasów.
    • best.yjka Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:48
      Powinnam iść do szefa i zażądać 100% podwyżki, bo ma 10-12 kilo niedowagi. No super. Dzięki z newsa.

Nikt ci nigdy nie powiedział, że powinieneś się rozpędzić i walnąć łubem o ścianę.
      • samuela_vimes Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 19:53
        mnie zjadł cionszowy pasożyt :-/ dopiero teraz mi wskoczyło 5 kg i przestałam przypominać kostuchę.
      • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 20:06
        best.yjka napisała:

> Nikt ci nigdy nie powiedział, że powinieneś się rozpędzić i walnąć łubem o ścia
        > nę.

merytoryczne aż strach
        • triismegistos Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 21:59
          Po prostu usiłuje się dostosować do poziomu rozmówcy.
    • gr.eenka Gruby facet 26.09.12, 20:17
      to też zakała społeczna
      • wicehrabia.julian Re: Gruby facet 26.09.12, 20:58
        gr.eenka napisał:

> to też zakała społeczna

też, ale artykuł jest o kobietach
        • wersja_robocza Re: Gruby facet 26.09.12, 21:20
          Dlatego tak ci się podoba. Ostatecznie masz na celowniku nie niewydajnych pracowników, nie grubasów jako całość, a grube kobiety. Esteta.
          • wicehrabia.julian Re: Gruby facet 26.09.12, 21:23
            wersja_robocza napisała:

> Dlatego tak ci się podoba. Ostatecznie masz na celowniku nie niewydajnych praco
            > wników, nie grubasów jako całość, a grube kobiety. Esteta.

od kogoś trzeba zacząć, pewnie nie masz o tym pojęcia, ale np. w policji czy wojsku grubasy eliminują się same nie zdając corocznych testów sprawności fizycznej
            • wersja_robocza Re: Gruby facet 26.09.12, 21:30
              Nie zdają testów i odpadają. Swoją drogą widzę masę brzuchatych gliniarzy. Najwyraźniej nieźle sobie radzą z bieganiem, skoro pracują. Zresztą co tam z tobą klepać te posty, jak ty jak się uparłeś na lansowanie swojej tezy tak się tego trzymasz i ani o mm w bok.
              A przy okazji daruj sobie protekcjonalność. Któryś kolejny raz to robisz.
              • wicehrabia.julian Re: Gruby facet 26.09.12, 21:34
                wersja_robocza napisała:

> A przy okazji daruj sobie protekcjonalność. Któryś kolejny raz to robisz.

księżna zła?
                • wersja_robocza Re: Gruby facet 26.09.12, 21:41
                  No walnij jeszcze argumentem o pms.
                  • wicehrabia.julian Re: Gruby facet 26.09.12, 22:12
                    wersja_robocza napisała:

> No walnij jeszcze argumentem o pms.

to tłumaczyłoby niektóre twoje wpisy, choć chciałbym wierzyć, że hormony nie mają wpływu na twoje poglądy :D
              • wiarusik Re: Gruby facet 26.09.12, 21:52
                klep ze mną ;)
                mi nie przeszkadza, kochanego ciałka nigdy dość;)
    • zeberdee28 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 20:59
      Jedyne co powinno mieć wpływ to kompetencje i wydajność a nie wiara pracodawcy w gusła i stereotypy, kto kieruje się uprzedzeniami a nie faktami w prowadzeniu firmy ten jest mało konkurencyjny. W Polsce niestety gusła i różne irracjonalne przekonania mają się wciąż dobrze(choć sytuacja się zadziwiająco szybko poprawia) więc i o wielkich sukcesach polskich firm niewiele słychać.
    • akle2 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:25
      Nie zatrudniłabym osoby otyłej w recepcji fitnessklubu, w drogerii, w przychodni, w salonie spa - bo to antyreklama tych miejsc, ani też na stanowiskach wymagających zwinności i stanowiących dla otyłego zagrożenie (fizyczne). Natomiast wszędzie, gdzie liczą się kompetencje, czemu nie? Czy otyły prawnik gorzej napisze pismo procesowe? Czy otyły kontroler skarbowy gorzej przeprowadzi kontrolę i da niewłaściwy domiar? Czy otyły kasjer oszuka mnie na kasie? Dlaczego firmy prowadzone przez pięknych i zgrabnych też upadają?
      Wątpliwa korelacja; już bardziej podejrzewałabym palaczy o wyżarty mózg a tym samym działanie na szkodę firmy.
      Durnowaty wątek. Jak zwykle.
      • six_a Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:39
        > Nie zatrudniłabym osoby otyłej w recepcji fitnessklubu, w drogerii, w przychodn
        > i, w salonie spa

a dlaczego antyreklama? przecież te osoby tam pracują, a nie korzystają z usług, to czemu takie skojarzenie?
        a drogeria czemu? otyły nie korzysta z kosmetyków czy z szamponu?
        • akle2 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:46
          Jakoś osoba otyła proponująca zabiegi, tabletki czy preparaty wyszczuplające, nie byłby dla mnie wiarygodna. Owszem, owe preparaty same w sobie też są pewnie g..o warte, ale chcąc nie chcąc takie jest skojarzenie. Dziś sama złapałam się na tym, że wchodząc do salonu fryzjerskiego wybrałam sobie fryzjerkę z najładniejszą koafiurą na głowie, nie mając bladego pojęcia o jej zdolnościach manualnych. Podświadomość.
          • six_a Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:54
            tyyyyyyyle lat chodziłam do fitnessclubu i nie dość, że nie zwróciłam uwagi na wygląd recepcjonistki/nisty, to jeszcze bym nie wpadła na to, że pani informująca o ofercie i cenach zaburza wizerunek oferowanych usług.

wygląd pracownika powinien być schludny, nie sądzę, by osoba otyła miała z tym jakikolwiek problem przy całej masie kosmetyków i innych tam poprawiaczy.

fryzjerka z szopą na głowie to tak jak otyły trener. trochę co innego niż pani w recepcji podająca kluczyk do szafki moim skromnym.
            • anna_sla Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 13:31
              > fryzjerka z szopą na głowie to tak jak otyły trener. trochę co innego niż pani
              > w recepcji podająca kluczyk do szafki moim skromnym.

a mnie trenuje otyły trener i chudnę :D. I wolę jego podejście, bo on mnie rozumie i rozumie, że niektórych ćwiczeń nie dam rady od razu "docisnąć". A jak skorzystałam raz z porad szczuplutkiej trenerki to już więcej o nic ją nie prosiłam. Nie dość, że kompletnie nie kuma, że osoba o słabych dłoniach/rękach z wagą 90kg nie wykona 8miu powtórzeń w 3ch seriach ćwiczenia polegającego na utrzymaniu ciała właśnie na rękach to jeszcze zmierzyła mnie taaaaakim wzrokiem jakbym hipochondryczką była. Stwierdziła "ale to musi się pani starać".. ten pierwszy od razu zrezygnował z ćwiczeń tego typu ćwiczeń i zaproponował zupełnie inne.

P.S. WFistę też miałam otyłego i jako jedyny z nami biegał i grał i był bardziej aktywny na boisku/sali niż większość szczupłych Wfistów/stek...

Całe moje 30paroletnie życie pokazało mi, że ani wygląd ani gabaryty kompletnie nijak mają się do kompetencji tej osoby i jego zawodu. Oczywiście są też tacy jak piszecie, ale ja zdecydowanie częściej widuję leniwych i niekompetentnych szczuplaków. I np. obserwuję kto i jak odprowadza dzieci swoje do szkoły, do której w tym roku są moje pociechy oddelegowane (szkoła stromo i długo pod górkę), większość szczuplaków podjeżdża autem, większość grubasków WCHODZI na piechotę albo rowerem z dzieckiem w foteliku rowerowym. Wiem, to też zależy gdzie kto mieszka (jak daleko), dlatego poddałam porównaniu wyłącznie osoby, które wiem gdzie mieszkają i czy bardzo się spieszą do pracy :D.
              • anna_sla Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 13:34
                znacie przecież powiedzonko "szewc w dziurawych butach chodzi"...
          • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:57
            Wcale nie podswiadomosc tylko zdrowy rozsadek.
            Ale ona sama sobie wcale fryzury nie robila.
            Ale to ona zgodzila sie/nie zgodzina na nia, wiec daje pojecie o jej zmysle artystycznym i guscie. Poczuciu dobrego smaku.

Z innego poletka - spotkalem sie z agencja reklamowa ktora robi neony i inne reklamowe swiecidelka na budynkach ktora miala totalnie szajsowata strone www - dla mnie to brak profesjonalizmu, ktory moze pokazywac ich podejscie takze do klienta. Jesli ktos zgadza sie na szajs dla samego siebie, to czy bedzie sie staral dla klienta?! Nie sadze.. Przyjdzie przelew, bedzie olew..
            Paranoja, nie umiec zareklamowac samego siebie, i robic reklamy dla innych.. ;)
            • akle2 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 23:23
              Dokładnie.
          • koham.mihnika.copyright nie lepiej bylo zapytac, kto ja czesal? nt 27.09.12, 11:50

• akle2 Re: nie lepiej bylo zapytac, kto ja czesal? nt 27.09.12, 17:17
              Aaaaa, właśnie. Analogicznie: kto cię ubierał/kto cię odchudzał/kto cię trenował/kto ci urządzał mieszkanie itp.
              Dany efekt to nie zawsze to zasługa samego delikwenta, często osób trzecich.
          • anna_sla Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 13:16
            no pacz a ja w całym swoim życiu najwięcej dałam zarobić otyłej fryzjerce i wyszłam równie zadowolona :)... i do głowy mi nie przyszło aby oceniać kompetencje fryzjerek po ich własnych fryzurach... chociaż z drugiej strony gdybym miała skorzystać z usług mega przesadnie wytapetowanej kosmetyczki to uciekłabym z wrzaskiem, bo bałabym się o inny pogląd na piękno :D
            • akle2 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 17:18
              Kosmetyczka nie tylko tapetuje.
              • anna_sla Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 17:40
                wiem, dlatego tym bardziej byłoby to przerażające :D
      • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:45
        > Czy otyły prawnik gorzej napisze pismo procesowe?

Nie dobiegnie na rozprawe w sadzie.. :D

> Czy otyły kontroler skarbowy gorzej przeprowadzi kontrolę i da niewłaściwy domiar? Czy otyły kasjer oszuka mnie na kasie?

Otyly = lapczywy, nienasycony, ktoremu nigdy nie jest malo.
        Wiec pierwsze skojarzenie jest takie, ze jest to osoba bardziej podatna na korupcje.

> Dlaczego firmy prowadzone przez pięknych i zgrabnych też upadają?

Bo ich kontrahenci z grubymi-nienasyconymi-lapczywymi szefami nie zaplacili faktur za wykonane zlecenia, i trzeba bylo oglosic upadlosc bo nie bylo na VAT.. ;)
        Zobacz szefa Amber Goldu np.
        • akle2 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:51
          Nie, nie, ponoć Amber Gold ma nadpłatę w US za zawyżane zyski :D
          • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:59
            Mialem na mysli tusze szefa AG.
    • minasz Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:26
      ja bym zwalniał te co wala obcasami bo mnie to wkur-wia
      • akle2 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:30
        Same obcasy mi nie przeszkadzają, ale jak widzę zdarte fleki, to już mnie ciska.
        Naprawdę nie lubisz obcasów? :)
        • minasz Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:41
          nie tyle obcasów co stukania - nie cierpie tego stukania
    • anna_sla Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 22:32
      no dobra a co z otyłymi, którzy nie ruszają się leniwie i naprawdę pracują?? Też mają polecieć? Ja nie pakowałabym wszystkiego i wszystkich do jednego wora i jednak wciąż jest to dyskryminacja i może spowodować NIEZATRUDNIANIE otyłych, wśród których są naprawdę różni ludzie. Szczupli też potrafią być cholernie leniwi i znam wiele takich.. zwłaszcza właśnie kobiet! Idą do pracy "pościemniać".
    • akle2 Re: gru.bas?? ;) 26.09.12, 23:12
      Wicehrabia? Raczej ludzio.fob, jak to pięknie ujęła Sixa.
      • senseiek Re: gru.bas?? ;) 26.09.12, 23:16
        > Wicehrabia? Raczej ludzio.fob, jak to pięknie ujęła Sixa.

Nie widzialem zeby sie czepial kogos innego anizeli grubych.

Moze ma z nimi jakies traumatyczne przezycia, i stad ta niechec.. ;)
        • akle2 Re: gru.bas?? ;) 26.09.12, 23:21
          No to weź podwójną dawkę stoperanu i przeleć jego wątki.
          • senseiek Re: gru.bas?? ;) 26.09.12, 23:36
            > No to weź podwójną dawkę stoperanu i przeleć jego wątki.

Skoro juz sama przelecialas wice.hrabiego, zawsze mozesz cos polecic.. :P
        • six_a Re: gru.bas?? ;) 26.09.12, 23:46
          tak, ma. spocili się na niego

hahahahahahaha:)
          biedny
    • bene_gesserit Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 26.09.12, 23:31
      Zasadniczo można by tak świat urządzić, zeby zwolnić - i np zamknąć gdzieś w dyskretnym miejscu - wszystkich, którzy ci się nie podobają. Nie tylko grube, ale i szpetne albo takie z niezgrabnymi nogami czy wielkimi nochalami. Złymi fryzurami. Pryszczem. W tanich sukienkach? To samo można by zrobić też np z facetami od ciebie przystojniejszymi - żeby zlikwidować ci konkurencję. Obawiam się jednak, że będziesz się musiał zadowolić marzeniami.
    • lazy.eye Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 08:59
      A co z otyłymi psychologami i dietetykami? Wolno je zwalniać za tuszę?
      • roserot Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 10:07
        Koleś ty powinieneś wyjść ze sfery idei i walnąć jakiś własny "Mein Kampf", dalej stworzyć getta dla tych ze złymi genami i niepodporządkowanych, by w końcu postawić na ostateczne rozwiązanie, czyli eksterminować tych niepożądanych.
        Oczywiście ty jako wzorcowa jednostka byłbyś źródłem cudownych genów i za tysiąc lat twoja scheda genetyczna stworzyła by człowieka idealnego rasowo.
    • koham.mihnika.copyright a dokad sie tak spieszyly? nt 27.09.12, 09:49

• majaa Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 09:54
      A dlaczego tylko kobiety, co? Otyłych facetów też to dotyczy.
      A w następnej kolejności powinno się zwalniać palaczy, bo smrodzą i szkodzą. Potem proponuję wziąć się za rudych, bo wredni, i za chudych, bo złośliwi. Można też pozwalniać Julianów, bo nie przepadam za tym imieniem. Generalnie to przecież każdy ma jakiś feler, który go dyskwalifikuje, więc nie ma co się ograniczać, zwalniamy jak leci...
      • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 19:53
        majaa napisała:

> Można
        > też pozwalniać Julianów, bo nie przepadam za tym imieniem.

wykazałem ci, dlaczego pracodawca może podejrzewać, że grubas jest gorszym pracownikiem od osoby dbającej o siebie - może z tym podyskutujesz zamiast wymyślać bzdury

ps. imię Maja kojarzy mi się z niespełnionymi artystkami
        • six_a Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 20:02
          > dlaczego pracodawca może podejrzewać, że grubas jest gorszym prac
          > ownikiem od osoby dbającej o siebie

zwłaszcza jeśli sam będzie grubasem, wtedy juljan będziesz miał przerąbane. jako szczupły będziesz podejrzany z zasady, będziesz obiektem zawiści i pierwszy w kolejce do wywalenia.
          podobałoby ci się, gdyby pracodawcy kierowali się tak absurdalnymi kryteriami, jak wygląd czy grubość tkanki tłuszczowej?

i nie przytaczaj zawodów, w których wymogiem jest sprawność fizyczna i przejście konkretnych testów, bo tam to nie tylko gruby nie da rady, ale i mało który szczupły. ergo, szczupłość nie jest żadną gwarancją wyższej wydajności w pracy i większego zadbania.

a zwalniać to najlepiej za denne wyniki, a nie za kulawe przesłanki i chore tezy.

dziękuję za uwagę.
          • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 20:15
            six_a napisała:

> zwłaszcza jeśli sam będzie grubasem, wtedy juljan będziesz miał przerąbane. jak
            > o szczupły będziesz podejrzany z zasady, będziesz obiektem zawiści i pierwszy w
            > kolejce do wywalenia.

coś o tym wiem, istnieje pewien typ ludzi, którzy lepszych od siebie (w obojętnie czym) traktują jak wrogów, z resztą to takie babskie: zazdrościć i robić koło pióra ładniejszej od siebie
        • majaa Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 28.09.12, 10:41
          wicehrabia.julian napisał:

> wykazałem ci, dlaczego pracodawca może podejrzewać, że grubas jest gorszym prac
          > ownikiem od osoby dbającej o siebie - może z tym podyskutujesz zamiast wymyślać
          > bzdury

Wybacz Julian, ale moim zdaniem nie napisałeś nic takiego, z czym można by poważnie dyskutować. Te wymysły na temat ludzi otyłych są mniej więcej tyle warte, co moje "argumenty" za zwalnianiem innych grup. Szkoda, że tego nie rozumiesz.

>
          > ps. imię Maja kojarzy mi się z niespełnionymi artystkami
          >

I co w związku z tym? Proponujesz zwalniać wszystkie Maje?
    • wez_sie zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 09:54
      wymagajace wysilku fizycznego, to moim zdaniem bylby swietny pomysl.

co ciekawe, najwiecej krzycza w tym watku panie o ksztaltach rubensowskich i podobnych
      • majaa Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 10:27
        wez_sie napisał:

> co ciekawe, najwiecej krzycza w tym watku panie o ksztaltach rubensowskich i po
        > dobnych

A Ty skąd wiesz, jakie mają kształty? Podgląd masz jakiś, czy co?
        • senseiek Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 12:06
          > A Ty skąd wiesz, jakie mają kształty? Podgląd masz jakiś, czy co?

Ciocie daja mu namiary na swoje kamerki.. :)
      • anna_sla Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 13:37
        > co ciekawe, najwiecej krzycza w tym watku panie o ksztaltach rubensowskich i po
        > dobnych

co wcale nie znaczy, że leniwe, łapczywe i nieruchawe :D...
        • wez_sie Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 13:54
          :DDD
          XD XD XD

bedziesz na spotkaniu forumowym?
          • kalllka Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 14:06
            i niby
            < :DDD
            > XD XD XD>
            to lzejsze stanowisko?

no to chyba liczyc nie umiecie.. (na siebie, kolego wes)
            • wez_sie Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 14:35
              cio?
          • anna_sla Re: zwalniac to nie, ale przeniesc na stanowiska 27.09.12, 16:50
            jeszcze nie wiem.. jak w piątek to na pewno nie.. a co, chcesz mnie podyskryminować w realu? :D
    • 10iwonka10 Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 10:42
      I jest jeszcze jeden fizjologiczny aspekt- ludzie otyli szybciej sie poca. ( pod wplywem stresu, pracy fizycznej) ...i to niestety smierdzi.
      • sundry Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 10:51
        Jak się myją i używają dezodorantu codziennie, to raczej nie śmierdzi.
        • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 12:15
          > Jak się myją i używają dezodorantu codziennie, to raczej nie śmierdzi.

Jakby sie myli to by nie mieli czasu na jedzenie.. ;)
        • wicehrabia.julian Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 15:47
          sundry napisała:

> Jak się myją i używają dezodorantu codziennie, to raczej nie śmierdzi.

"raczej" jest tu kluczowym słowem
          • sundry Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 16:30
            Czepiasz się słówek, miałam na myśli wyjątki w postaci jakichś chorób. Zresztą chudy, jak się nie myje, to tak samo śmierdzi.
            • koham.mihnika.copyright Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 16:34
              tez smierdzi, ale nie tak samo :P
              • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 27.09.12, 17:18
                > tez smierdzi, ale nie tak samo :P

A skad Ty mozesz to wiedziec?

Lubisz wachac grubasow? :P
                • koham.mihnika.copyright Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 28.09.12, 00:37
                  Senseiek, logike slowna uprawiam, z zapachow - wylacznie damskie naturalne. Nie lubie pachnidel, czuje sie oszukiwany. Nie ma jak swieze cialko spod prysznica.
                  PS - grubych moge po plecach poklepac :P
                  • senseiek Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 28.09.12, 00:47
                    > PS - grubych moge po plecach poklepac :P

Nie boisz sie, ze pobrudzisz sie potem? :P

Lepiej zaloz rekawiczki.. ;)
                    • kalllka Re: Wreszcie zwalniają otyłe kobiety 28.09.12, 03:36
                      heh, sesjek jeszczes nie na Marsie?
                      potem moze ci byc trudno wydostac sie:|
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka