Dodaj do ulubionych

Jak zrobić dobre wrażenie na facecie?

23.01.13, 00:58
Panie i Panowie,
Sprawa jest prosta. W najbliższy weekend wybieram się na imprezę, na której chcę zrobić dobre, a nawet piorunujące wrażenie na pewnym mężczyźnie. Oprócz oczywistych walorów - uroda, intelekt, poczucie humoru, ogólna kultura osobista, itp. - również bardzo ważny jest właściwy strój. I z tym problemem zwracam się do Was :)

Na rycinie przedstawiłam kilka zestawów, które biorę pod uwagę:
Rysunek

Tutaj w powiększeniu:
Powiększenie

Bardzo proszę, doradźcie który będzie najlepszy :) A może powinnam zainwestować w jakiś inne ciuchy? Jak myślicie co zrobi wrażenie na facecie? Dodam tylko, że spotkanie to zwykłe wyjście do klubu, chcę wyglądać super, ale nie mogę przesadzić w drugą stronę i wystroić się jak stróż w Boże Ciało.
Pomóżcie, pozdrawiam! :)
Obserwuj wątek
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 01:27
      > Na rycinie przedstawiłam kilka zestawów, które biorę pod uwagę

Zmarłem, jak to zobaczyłem rycinę, na której przedstawiłaś swoje autoportrety odziane w zestawy. :D

Do piątku muszę przelać skarbówce więcej piniędzów niż mam na koncie, naprawdę nie sądziłem, że cokolwiek może mnie w tej sytuacji rozweselić – a jednak!
      • simply_z Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 01:33
        ja tez:) mialam kiepski humor ale te rysunki mnie rozweseliły.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 01:39
          > ja tez:) mialam kiepski humor ale te rysunki mnie rozweseliły.

Ryciny, Simply, to są ryciny. :) Aha, oczywiście zapisałem je sobie na dysku, na wypadek gdyby użytkowniczka Clematite postanowiła zniweczyć swoje dzieło, jak Franz Kafka na łożu śmierci, i odebrać światu możność podziwiania swego talentu.

Cóż, jeśli rękopisy nie płoną, to ryciny nie znikają z internetu. :)
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 07:25
        krytyk-systemu-edukacji napisał:

> Do piątku muszę przelać skarbówce więcej piniędzów niż mam na koncie, naprawdę
        > nie sądziłem, że cokolwiek może mnie w tej sytuacji rozweselić – a jednak

też tak kiedyś miałem, a wystarczyło wyrejestrować działalność gospodarczą i zakończyć współpracę z US :)
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 08:38
          > też tak kiedyś miałem

Dla mnie jest to pewna nowość. Miałem pechowy miesiąc któryś tam, wiele spraw mi się nałożyło, i do tej pory się nie mogę z tego wygrzebać. Plus wiszą mi kasę ludzie.

> wystarczyło wyrejestrować działalność gospodarczą i za kończyć współpracę z US :)

Myślałem o tym, ale za długo się już w to bawię i zbyt wiele bym musiał teraz zmieniać. Poza tym co no, na dzieło mam robić, jak jakiś student? :D

Zresztą spoko: miesiąc, góra dwa i wyjdę na prostą, mam nadzieję. Zwłaszcza jeśli ograniczę forum. :)
          • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 08:46
            I na tym polega ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej.
            Nie zabezpieczyłeś sie finansowo na wypadek lekkiego kryzysu ?
            Monitujesz na bieżąco spływ należności ?
            • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:14
              > I na tym polega ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej.

A czy ja coś mówię? :) Poza tym jeszcze nie bankrutuję, powiedziałbym wręcz, że jest coraz lepiej, ale finansowo odczuję to dopiero za jakiś czas.

> Nie zabezpieczyłeś sie finansowo na wypadek lekkiego kryzysu?

Niestety nie: musiałem się zabezpieczyć na wypadek starości w ZUS-ie.

> Monitujesz na bieżąco spływ należności?

A co ja mogę? No dzwonię, jak się wku...ę, i tyle. Zresztą prędzej czy później mi wszyscy zapłacą, po prostu czasami z opóźnieniem.
              • nie.mam.20 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:18
                ja bym sie zabezpieczyl w ZUSie na wypadek starosci, czy jakos tak :P
                • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:24
                  > ja bym sie zabezpieczyl w ZUSie na wypadek starosci, czy jakos tak :P

Macie oczywiście rację, użytkowniku, przynajmniej co do składni. Pisownia jednak: ZUS-ie, nigdy inaczej. :)

Ale tak, zdanie złożyłem dość beznadziejnie. :/
                  • nie.mam.20 w meczu pokazowym najczesciej pada wynik remisowy 23.01.13, 09:27
                    przeciez chodzi o edukacje widzow, a nie dokopanie przeciwnikowi :)
                    • krytyk-systemu-edukacji Re: w meczu pokazowym najczesciej pada wynik remi 23.01.13, 09:32
                      > przeciez chodzi o edukacje widzow, a nie dokopanie przeciwnikowi :)

Ja zawsze chętnie przyjmuję uwagi i jestem wdzięczny za informacje o błędach, mogę jedynie na tym skorzystać. :)
              • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:29
                > Niestety nie: musiałem się zabezpieczyć na wypadek starości w ZUS-ie.
                No to masz nie lada zadanie do wykonania: musisz dożyć do tej emerytury :)

>A co ja mogę? No dzwonię, jak się wku...ę, i tyle. Zresztą prędzej czy później
                > mi wszyscy zapłacą, po prostu czasami z opóźnieniem.

aż tak wierzysz w drugiego czlowieka ?
                • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:37
                  > No to masz nie lada zadanie do wykonania: musisz dożyć do tej emerytury :)

No mam jakieś 50% szans na to. :) Marniej jednak widzę szanse ZUS-u na dożycie mojej emerytury. :/

> aż tak wierzysz w drugiego czlowieka ?

Ja nie mam tylko stałych klientów. :) Plus „etat”, tu przynajmniej mi terminowo płacą, dzięki temu zresztą wychodzę na prostą.
                  • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:50
                    Wiesz wszystko zalezy od tego ile masz lat, jaki jest stan twojego zdrowia itp
                    Tak naprawdę każdy z nas może tej emerytury nie doczekać - jesteś a za chwilę juz po tobie
                    Kolejne pytanie brzmi czy jak juz uda się nam dożyć to przeżyjemy - mam na mysli wysokość emerytur

> Ja nie mam tylko stałych klientów. :) Plus „etat”, tu przynajmniej
                    > mi terminowo płacą, dzięki temu zresztą wychodzę na prostą.

No tak klient nasz pan a niewielu dzisiaj uczciwych ( terminowych ) i słownych
                    A etat do dobre zabezpieczenie :)

• krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 10:03
                      > No tak klient nasz pan a niewielu dzisiaj uczciwych

Źle napisałem: mam samych stałych klientów, od lat. Z nikim nowym już nie nawiązuję współpracy, bo i tak za dużo pracuję.

> A etat do dobre zabezpieczenie :)

No, to jest taki etat na fakturę. ;) Ale płacą równo.
                      • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 10:14
                        > Źle napisałem: mam samych stałych klientów, od lat. Z nikim nowym już nie nawią
                        > zuję współpracy, bo i tak za dużo pracuję.

lepiej narzekać na na nadmiar pracy niz na jej brak

>No, to jest taki etat na fakturę. ;) Ale płacą równo
                        czyli nie etat w rozumieniu umowy o pracę ? tylko umowa oświadczenie usług w ramach prowadzonej działalności dobrze rozumiem ?
                        • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 10:17
                          > lepiej narzekać na na nadmiar pracy niz na jej brak

Też tak kiedyś myślałem, ale po ostatnim maratonie zmieniłem zdanie.

> czyli nie etat w rozumieniu umowy o pracę ? tylko umowa oświadczenie usług w
                          > ramach prowadzonej działalności dobrze rozumiem ?

Dobrze.
                          • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 10:28
                            >Też tak kiedyś myślałem, ale po ostatnim maratonie zmieniłem zdanie.

Jest zmęczenie , stres ale są też pieniądze a bez nich niewiele można zdziałać
                            Poza tym są ludzie którzy nie mogą żyć bez pracy mimo tego wymaga ona że tak się wyrażę ogromnych nakładów

>tylko umowa oświadczenie usług w ramach prowadzonej działalności
                            w "mojej" firmie b. dużo osób pracuje na takich zasadach i rzeczywiście nieźle zarabiają. Tylko wszystko kosztem życia prywatnego niestety
                            • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 11:11
                              > Poza tym są ludzie którzy nie mogą żyć bez pracy

No ja bym nie mógł, po paru dniach bez pracy mnie nosi. Ale są granice wytrzymałości, spać też niekiedy by wypadało.

> w "mojej" firmie b. dużo osób pracuje na takich zasadach i rzeczywiście nieźle
                              > zarabiają.

Ja sobie mogłem wybrać formę zatrudnienia i na etacie bym zarabiał najmniej.
                              • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 11:34
                                > No ja bym nie mógł, po paru dniach bez pracy mnie nosi. Ale są granice wytrzyma
                                > łości, spać też niekiedy by wypadało.

Wnioskuję że lubisz swoją pracę ?

Ja swoją lubię ale zachowanie niektórych współpracowników powoduje że człowiek ma dość, pojawia się myśl o zmianie pracy ale na szczęście to chwilowe.
                                W twoim przypadku fajnym rozwiazaniem jest elastyczny czas pracy nie to co moje etatowe 8 H
                                > Ja sobie mogłem wybrać formę zatrudnienia i na etacie bym zarabiał najmniej.
                                U nas nie było wyboru tylko działalność - ale tu chodzi o składki ZUS
            • six_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:32
              >a co on jes koncern, żeby mieć rezerwy na zobowiązania?
              tak jak ty zużywasz pensję na życie, tak samo zużywa prowadzący działalność + niekoniecznie mu tak terminowo płacą jak te pensje.
      • six_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:29
        > Zmarłem, jak to zobaczyłem rycinę,

źle, źle, wszysko źle. powinien Cię strzelić piorun.
        najlepi sycylijski.
        mnie by strzelił, ale na szczęście nie jestem facetem.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:43
          > źle, źle, wszysko źle. powinien Cię strzelić piorun.
          > najlepi sycylijski.

Michaela Corleone też szczelił, i się nawet ożenił, ale potem mu ją wybuchli tę żonę mafiozi. :( Więc ja wolę nie ryzykować. Chociaż powiem Ci, że jak patrzę na te usteczka… nieeee, to aż nieprzyzwoite.
      • clematite Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:47
        O, jest mi niezmiernie miło, że moje rysunki komuś poprawiły humor :))
    • jeriomina Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 01:43
      Gratuluję talentu rysowniczego ale niestety na podstawie tych rysunków nie jestem w stanie pomóc. Poza tym jestem przeciwniczką robienia wrażenia na facecie za pomocą ciuchów.

Ps. z tego, co wiem, to na facetach większe wrażenie robi BRAK ubrania. Ale ja nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia ;-)
      • clematite Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:48
        No tak, ale najpierw trzeba zrobić wrażenie w ubraniu, by później zrobić jeszcze większe bez ;))
      • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:04
        jeriomina napisała:

> Ps. z tego, co wiem, to na facetach większe wrażenie robi BRAK ubrania. Ale ja
        > nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia ;-)

Mało wiesz. :)
    • elton_dzwon Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 01:59
      ale nogi to masz jak 2 wykruszone "popularne"
    • krakoma Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 02:19
      1 + fajnie, ze rajstopy sa w kolorze oczu.
    • mirtillo25 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 02:20
      Ja ubrałabym się tak: krótka, obcisła, czerwona spódniczka + czarne szpilki + ładna czarna bluzka podkreślająca biust (ale oczywiście nie z dekoltem do pasa) + w talii pasek + rajstopy. Do tego koniecznie rozpuszczone włosy, delikatny makijaż z akcentem na usta i sztuczne rzęsy.

Sukienka też byłaby dobra, ale jeśli nie jest seksowna to zrobisz z siebie grzeczną dziewczynkę i wtopisz się w tłum, a przecież nie o to chodzi ;) Tuniki (moim zdaniem) nieco zniekształcają i skracają sylwetkę. Nawet jeśli dodasz pasek w talii, to i tak efekt będzie mniej seksowny niż spódniczka i bluzka. Tak więc bezkształtne tuniki, płaskie obuwie, szerokie koszule, spodnie czy grube legginsy zostaw w domu na inne okazje.

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 07:21
        Naprawdę sądzicie że to ma takie znaczenie?
        Jeśli kobieta jest zgrabna, to to co ma na sobie prawie nie ma znaczenia.

Zachowanie jest 1000 razy ważniejsze. Dawaj mu jasne sygnały zainteresowania, a i tak będzie cię nagą cały czas widział...
        • clematite Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 14:01
          Jestem zgrabna, mam niezłą pupę i biust, ale jak ukryję to wszystko pod fałdami dziwnych, workowatych ciuchów w brzydkich kolorach to raczej nie będę wyglądać zbyt kobieco.
          Podejrzewam, że na wspomnianym facecie zrobiłam już imponujące wrażenie (choć nie byłam wtedy w żadnym seksownym stroju), ale teraz chciałabym, żeby zobaczył mnie też z drugiej strony, tej bardziej kobiecej i powabnej :)
      • wez_sie koniecznie rozpuszczone wlosy? hahaha 23.01.13, 08:57
        rozpuszczone wlosy sa bleeeeeeeeeeee
      • wolverine_14 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:18
        > Sukienka też byłaby dobra, ale jeśli nie jest seksowna to zrobisz z siebie grze
        > czną dziewczynkę i wtopisz się w tłum, a przecież nie o to chodzi ;)

A skąd wiesz, że ów obiekt zainteresowania wątkodawczyni nie gustuje własnie w "grzecznych dziewczynkach"?
      • clematite Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:54
        Te przedstawiona na rysunkach sukienki są (a przynajmniej miały być) seksowne i dopasowane.
        Tunik w ogóle nie biorę pod uwagę, bo źle się w nich czuję. Stroje o fasonach bezkształtnych worków też odpadają - nie lubię takich. Buty - oczywiście że wybiorę szpilki, nawet na rysunku widać, mam nadzieję, buty na obcesie ;))

Twój pomysł z czerwoną spódnicą podoba mi się, spróbuję coś takiego wykombinować, dziękuję! :)
    • nie.mam.20 nic nie wiemy o facecie 23.01.13, 03:17
      ja bym cie wzial w 1 lub rurkach, o ILE zaspokoilabys moje inne warunki.
      ale sa tacy, co lubia cycate, dupiaste, inni wola suchotnice.
      jestes ruda? bo na rysunku trudno odczytac
    • mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 07:28
      Pamiętaj że strój to tylko dodatek do całości
      wybrałabym zestaw nr 1 ( mała czarna )
      powodzenia
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 07:31
        małą czarną to ja zawsze wybieram z rana :)

• mila2712 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 07:33
          a ja właśnie siedzę wygodnie przy biurku i delektuję się pyszną mocną czarną kawą
          tak na dobry początek dnia :)
    • lenka.magdalenka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:05
      hahaha kapitalne obrazki twórcze :D
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:15
        Powinna facetowi pokazać obrazki i opowiedzić jak to się zastanawiałaś co ubrać :D

Na bank mu sie spodobają :)
    • coffei.na Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:20
      ja myślę,że wystarczy,że pokażesz mu te mega ryciny-efekt bardziej niż piorunujący murowany :) no i pierwsze koty za płoty zarazem :)
      nie ważne są ciuchy-ważne KTO je nosi i jak nosi bejbe....:)
      • nie.mam.20 wiesz, za pierwszym razem to trzeba poudawac, zeby 23.01.13, 09:22
        sobie nie pomyslal, ze latawica ;)
        • coffei.na Re: wiesz, za pierwszym razem to trzeba poudawac, 23.01.13, 09:29

> sobie nie pomyslal, ze latawica ;)

jak facet mądry to tak nie pomyśli,no tak masz rację-nie ma to jak udawać-najlepiej do ślubu,a potem to już wiśta wio :)
    • six_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:27
      może zacznij od fryzjera, ten kolor jes fatalny, szczególnie w zestawieniu z czerwoną plakatówką.
      • wez_sie Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:53
        narysuj siebiee pls
        • six_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 11:05
          https://www.krystynajanda.pl/image/640x480/1944.jpg

zapożyczyłam ze strony jandy, ale się identyfikuję w stu procentach.
          • wez_sie a to my 23.01.13, 11:53
            my:
            https://us.cdn2.123rf.com/168nwm/anthonycz/anthonycz1201/anthonycz120100194/12033064-rysunek-dzieci.jpg
            • six_a Re: a to my 23.01.13, 12:00
              śliczne spodenki, nie za chłodno?
              :)
              • wez_sie Re: a to my 23.01.13, 12:09
                niebo mam rajstopki
                tylko w kolorze cielistym i nie widac na rysunku
                dlatego namalowalem na czarno zeby bylo widac ze mam nogi
                • six_a Re: a to my 23.01.13, 12:15
                  nieno, praaaaaaaaawie banksy.
                  poważnie

https://www.woostercollective.com/playgroundl-thumb.jpg
                  • wez_sie Re: a to my 23.01.13, 12:26
                    ok
                    https://strasznasztuka.blox.pl/resource/poprawska_letsplay3.jpg
                    • six_a Re: a to my 23.01.13, 13:26
                      co to za paskudztwo? takich mi nie wstawiaj, bo wywalę ze znajomych, co nie?
                      • wez_sie Re: a to my 23.01.13, 13:29
                        ze znajomych to pikus, byle nie z serduszka <3
                        • six_a Re: a to my 23.01.13, 13:33
                          https://24.media.tumblr.com/tumblr_mb9br0ZK101rerguxo1_500.jpg
                          • wez_sie Re: a to my 23.01.13, 14:03
                            ej
                            a myslisz ze jakbys mnie poznala takiego jaki teraz jestem, ale z 35-40 lad temu, to bysmy byli paro?
                            odp pls
                            • six_a Re: a to my 23.01.13, 14:55
                              pszeciesz ja w żłopku wtedy byłam, zboczeńcu.
                              • wez_sie Re: a to my 23.01.13, 15:31
                                lubie sporo mlodsze (ale doswiadczone)
                                • six_a Re: a to my 23.01.13, 15:34
                                  no na nic się nie łapię, na nic.
                                  idę się pochlastać.
    • wez_sie pokaz mu te rysunki 23.01.13, 09:44
      pokaz mu te rysunki to od razu mu zaimponujesz
    • bar.anek Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 09:51
      Oprócz oczywistych walorów - uroda, intelekt, poczucie humoru, ogólna kultura osobista, - dasz radę te walory też jakoś narysować?
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 11:14
        > Oprócz oczywistych walorów - uroda, intelekt, poczucie humoru, ogólna kultura
        > osobista, - dasz radę te walory też jakoś narysować?

Poczucie humoru już narysowała.
        • six_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 12:02
          kulturę w sumie też. obyło się bez wulgaryzmów i innych hwdp.
    • hermina5 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 11:19
      Myslę, że jest to bardzo zabawny wątek, a ryciny są prześmieszne :))))))

No wiec mnie się podoba rycina nr 2 :)

A tak na marginesie, nie warto aż tak sie spinać na to pierwsze wrażenie - jak coś ma być, to bedzie nawet jak pójdziesz w dresie, jak nie bedziecie do siebie pasować, to i krynolina nie pomoże :)
      • clematite Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 14:05
        Pierwsze wrażenie już zostało zrobione, drugie ma go całkowicie powalić :)
    • kora3 Bez złośliwości stwiedzam, że 23.01.13, 11:22
      mając do dyspozycji te rysunki trudno Ci coś doradzić. Po prostu nie wiadomo, jak wyglądasz w poszczególnych zestawach na serio. Z tych rysunków wnoszę, żeś osoba szczupłą, ale z nich można też wywnioskować, ze masz fatalne nogi:), a to by znaczyło, że każdy strój, który je eksponuje odpada, czy to krótka spódnica, czy rurki. Zakładam jednak, ze nogi masz ok, tylko tak ci wyszły te rysunki.

O ile tak, to jedyne co można doradzić na podstawie Twego (przyznam, ze zabawnego, dzieła) to ubranie się w ten zestaw, w którym najlepiej się czujesz w sytuacji "klubowej". Z reguły wówczas czóowiek się zachowuje naturalnie,a to najlepiej wypada:)
      • clematite Re: Bez złośliwości stwiedzam, że 23.01.13, 14:15
        Nogi są zgrabne, zapewniam :)
        Problem jest taki, że w każdej ze stylizacji czuję się całkiem nieźle, ale dziękuję za rady! :)
        • altz Re: Bez złośliwości stwiedzam, że 23.01.13, 14:46
          clematite napisała:
          > Nogi są zgrabne, zapewniam :)
          > Problem jest taki, że w każdej ze stylizacji czuję się całkiem nieźle, ale dzię
          > kuję za rady! :)

Rysunki sporo mówią o Tobie. Masz czas, nie masz nerwicy, jesteś staranna i zdyscyplinowana i masz talent i powtarzalność w tym, co robisz, poza tym bardzo lubisz porządek i obsługujesz sprawnie komputer. Pewno coś jeszcze by się dało wyczytać... liczysz do 4. ;-)
          Ja podchodzę do tego racjonalnie. Zima jest, ubierzesz się w krótkim rękawku albo i bez i się przeziębisz, a jak facet da Ci swoją marynarkę, to on będzie chory. ;-)
          Wyślij facetowi obrazki i dorysuj jakieś akcesoria do tego, np. szapoklak, biczyk, laska Chaplina, cytra itd. Powiedz mu, że to taki prezent i może sobie wybrać Twój strój. :-)
    • rekreativa Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 11:26
      Włóż czerwoną kieckę, będzie Cię w tłumie dobrze widać.
    • panna_wanna1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 12:11
      Hahaha. Ja cię biorę. nawet bez zdjęcia, tylko na podst. "ryciny".
    • grassant Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 12:20
      idź za nim do toalety.
      • coffei.na Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 12:38

> idź za nim do toalety.

myślisz,że w takich właśnie miejscach rodzi się...przyjaźń?

:P
        • grassant Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 14:38
          toaleta nie równa toalecie. czy pani chodzi o przyjaźń, czy o wrażenie;)
          • coffei.na Fakt... 23.01.13, 15:48

> toaleta nie równa toalecie. czy pani chodzi o przyjaźń, czy o wrażenie;)

szalet miejskich nie bierzemy pod uwagę...przecież :P
            Emocje dopadają nas w najmniej oczekiwanych miejscach...tzn.tak mie sie wydaje :D
    • yoko0202 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 12:53
      clematite napisała:

> Na rycinie przedstawiłam kilka zestawów, które biorę pod uwagę:

zdębiałam... wyobraźnia podsuwała mi już ilustrację Klasztoru Panien Benedyktynek z 1906 r., a tu jakieś pokemony....

> Bardzo proszę, doradźcie który będzie najlepszy :) A może powinnam zainwestować
      > w jakiś inne ciuchy? Jak myślicie co zrobi wrażenie na facecie?

serio przez cały tydzień siedzisz i myślisz, co założyć w sobotę ?!?!?!
      kurde, niektórzy to czasu mają wolnego, że ho ho, a może by tak trochę charytatywnie w MPO pomóc, śniegu tyle w mieście, że normalnie się poruszać nie można...

> ale nie mogę przesadzić w drugą stronę i wystroić się jak stróż w Boże Ciało.
      ..... yyyyyy.... a czarno-srebrna cekinowa kieca to jest jak rozumiem zwykły strój najczęściej zakładany rano na wyjście po bułki...
    • piataziuta Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 12:54
      oczywiście że 4
      rajstopy cieliste, czarne lub kabaretki - przypadkiem nie szare
    • ksionzka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:40
      No dobra będę niczym siostra zakonna.

Rysunki natchnione przez samego Boga. Ale nie idź tą drogą, zapewne masz inne talenty, które możesz pomnożyć i zasiąść potem w sferach niebieskich. Zachowaj je natomiast dla potomnych.

Odpowiednia wydaję mi się kreacja przedostatnia tylko dlatego, ze pierwsze są tak nieudolnie narysowane/wykonane, że nie mogę się przekonać.

Ponieważ lubię z wiadomych przyczyn czarny kolor, polecam małą czarną ale koniecznie dopasowaną do figury. Wysłałam poprzednio link do takowej kreacji, która mi się podobała ale chyba nie można bo Bóg odrzucił.

Amen
    • adoptowany Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:41
      clematite napisała:

> Panie i Panowie,
      > Sprawa jest prosta. W najbliższy weekend wybieram się na imprezę, na której chc
      > ę zrobić dobre, a nawet piorunujące wrażenie na pewnym mężczyźnie. Oprócz oczyw
      > istych walorów - uroda, intelekt, poczucie humoru, ogólna kultura osobista, itp

>
      >
      > Bardzo proszę, doradźcie który będzie najlepszy :) A może powinnam zainwestować
      > w jakiś inne ciuchy? Jak myślicie co zrobi wrażenie na facecie?
      > Pomóżcie, pozdrawiam! :)

oczywiscie w tych malunkach dostrzegam duze uproszczenie sprawy wiec w przeciwienstwie do innych nie bede sobie z ciebie dworował. Cóż, na mnie zawsze duze wrazenie robił zestaw 4..moim zdaniem najbardziej kobiecy.
    • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 13:49
      o ile masz "inne walory" to ubrać się możesz nawet w plastikowy worek na śmieci, nie ma to dla mężczyzn absolutnie żadnego znaczenia, oczywiście że oni są wzrokowcami, ale chodzi o kształty, sposób poruszania się, a nie o to czy ci rajstopy do koloru oczy pasują
      • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 14:30
        varia1 napisała:

> o ile masz "inne walory" to ubrać się możesz nawet w plastikowy worek na śmiec
        > i, nie ma to dla mężczyzn absolutnie żadnego znaczenia, oczywiście że oni są wz
        > rokowcami, ale chodzi o kształty, sposób poruszania się, a nie o to czy ci rajs
        > topy do koloru oczy pasują

Jasne, jak ma się inne walory to można chodzić w workach na śmieci, najlepiej wraz ze śmieciami. Pomijam już fakt, że to nieprawda ale zastanawiam się w takim razie po co więc to częste naskakiwanie na kobiety i mężczyzn, że nie dbają o siebie i beznadziejnie się ubierają?
        • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 14:49
          Jasne, jak ma się inne walory to można chodzić w workach na śmieci, najlepiej w
          > raz ze śmieciami. Pomijam już fakt, że to nieprawda

słonko, zapytaj facetów , dobra ?
          i jeszcze niech ci odpowiedzą na pytanie jaka jest różnica miedzy sukienką a spódnicą :D

ale zastanawiam się w takim
          > razie po co więc to częste naskakiwanie na kobiety i mężczyzn, że nie dbają o
          > siebie i beznadziejnie się ubierają?

a kto "naskakuje" ?
          dbanie o siebie nie oznacza założenia odpowiedniego koloru rajstop, czy kroju bluzki, coś ci się pomyliło
          • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 15:07
            varia1 napisała:

> słonko, zapytaj facetów , dobra ?
            > i jeszcze niech ci odpowiedzą na pytanie jaka jest różnica miedzy sukienką a sp
            > ódnicą :D

No a Ty myślisz, że nie wiem tego od facetów tylko tak sobie wymyśliłam?;) Oczywiście, że facet zauważy czy kobieta jest ubrana bardziej na luzie, seksownie czy sportowo. Nie chodzi o to, że będzie analizował kolor jej rajstop ale będzie w stanie odróżnić strój, który jest według niego seksowny bardziej niż zwykle. A nawet jak nie będzie potrafił konkretnie wskazać, że to kwestia stroju to zarejestruje, że tego dnia kobieta wygląda nad wyraz fajnie.

> a kto "naskakuje" ?
            > dbanie o siebie nie oznacza założenia odpowiedniego koloru rajstop, czy kroju b
            > luzki, coś ci się pomyliło

Pisałam o naskakiwaniu tutaj na FK. Wątków dotyczących ludzi, którzy o siebie nie dbają(niedopasowane stroje, za duże, za ciasne, niepasujące do wagi, itd) było tutaj naprawdę dużo. A teraz się okazuje, że jak ktoś jest mądry, inteligentny i ciekawy to może założyć dres i tak zrobi wrażenie. A dbanie o siebie to nie tylko dentysta, higiena i makijaż ale ubiór chyba też, prawda?
            • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 15:34
              > A nawet jak nie będzie potrafił konkretnie wskazać, że to kwestia stroju to za
              > rejestruje, że tego dnia kobieta wygląda nad wyraz fajnie.
              >

zarejestruje to, czy kobieta ma:
              - sympatyczną szczerą twarz
              - proporcjonalną sylwetkę
              - piersi w rozmiarze/kształcie, który go podnieca
              i jeśli ma te trzy cechy to "wygląda nad wyraz fajnie " :)

od kilku lat, minimum 14 godzin dziennie spędzam wyłącznie w towarzystwie facetów, ponad setki facetów dziennie, stałam się ich "kolegą z wojska", no ale jeśli chcesz polemizować dalej, to proszę o konkretne przykłady i statystyki... nie pytaj trzech kolegów, którzy zadurzeni w tobie powiedzą wszystko co chciałabyś usłyszeć :)

dbanie o siebie ma baaaardzo niewiele wspólnego ze strojem, strój to kwestia gustu czy tam mody... nie wiem , bo ja od 15 co najmniej lat noszę się w tym samym klasycznym stylu, więc nawet mnie nie interesuje jaki kolor teraz w modzie bo u mnie to od lat jest czarny
              dbam o siebie, bo sie rozwijam, a nie dlatego że założyłam czerwoną sukienkę

• blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 15:59
                varia1 napisała:

> zarejestruje to, czy kobieta ma:
                > - sympatyczną szczerą twarz
                > - proporcjonalną sylwetkę
                > - piersi w rozmiarze/kształcie, który go podnieca
                > i jeśli ma te trzy cechy to "wygląda nad wyraz fajnie " :)
                >
                > od kilku lat, minimum 14 godzin dziennie spędzam wyłącznie w towarzystwie facet
                > ów, ponad setki facetów dziennie, stałam się ich "kolegą z wojska", no ale jeśl
                > i chcesz polemizować dalej, to proszę o konkretne przykłady i statystyki... nie
                > pytaj trzech kolegów, którzy zadurzeni w tobie powiedzą wszystko co chciałabyś
                > usłyszeć :)

No cóż, widać obracamy się w innym towarzystwie i polemika tutaj nie ma sensu bo pewnie obie sytuacje są prawdziwe tylko że jedna dla Twoich kolegów a inna dla moich.
                Nie rozumiem sugestii o tym, że ktoś zadurzony musi mi coś ściemniać. W jakim celu niby? Zresztą nieważne. W każdym razie ja mam takie doświadczenie, że pomimo chemii między ludźmi i doceniania innych walorów, mężczyzna jak najbardziej może stwierdzić, który ubiór dodatkowo go podkręca a który nie.

> dbanie o siebie ma baaaardzo niewiele wspólnego ze strojem, strój to kwestia gu
                > stu czy tam mody... nie wiem , bo ja od 15 co najmniej lat noszę się w tym samy
                > m klasycznym stylu, więc nawet mnie nie interesuje jaki kolor teraz w modzie bo
                > u mnie to od lat jest czarny
                > dbam o siebie, bo sie rozwijam, a nie dlatego że założyłam czerwoną sukienkę

Przecież tu była mowa o wyglądzie a nie o rozwoju intelektualnym/psychicznym, także to jest niepotrzebna uwaga.
                A jeśli chodzi o strój to przecież napisałam, że chodzi o dopasowanie stroju do figury na przykład a nie o modę.
                • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 16:21
                  no możliwe że obracasz się akurat w towarzystwie panów którzy rozumieją różnicę między sukienką a spódnicą, czy bluzką a tuniką ;)

• blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 16:37
                    varia1 napisała:

> no możliwe że obracasz się akurat w towarzystwie panów którzy rozumieją różnicę
                    > między sukienką a spódnicą, czy bluzką a tuniką ;)

A nie nie, to nie są geje. To po prostu mężczyźni, których zadawala trochę więcej aniżeli kobieta z fajnymi piersiami i workiem na śmieci na sobie;)
          • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:09
            varia1 napisała:

> słonko, zapytaj facetów , dobra ?
            > i jeszcze niech ci odpowiedzą na pytanie jaka jest różnica miedzy sukienką a sp
            > ódnicą :D

Ja wiem! :D
            • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:16
              jesteś znajomym blond suflerki?;)
              • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:25
                Nie. Chciałem tylko podzielić się radością z faktu, że po długich próbach rozróżnienia wreszcie wiem czym jest sukienka, a czym spódnica. :)

Następny etap do rozpoznania: rajstopy vs. pończochy.
                • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:30
                  gratuluję udanych starań, no , to odpowiedz nam tu szybciutko, czym się one różnią?
                  • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:41
                    Sposobem wiązania, tudzież zapięcia. :P

:D
                    • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 18:01
                      a czy już w swych studiach doszedłeś do spódnic i sukienek, które - o zgrozo - w ogóle nie posiadają zapięcia ?

• agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 18:09
                        Kurde. Zamiast 'wiązania' miało być 'mocowania'. Chochlik.
                • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:37
                  agios_pneumatos napisał:

> Nie. Chciałem tylko podzielić się radością z faktu, że po długich próbach rozró
                  > żnienia wreszcie wiem czym jest sukienka, a czym spódnica. :)
                  >
                  > Następny etap do rozpoznania: rajstopy vs. pończochy.

:D
                  Ależ to jest bardzo proste. Rajstopy to są te brzydkie, pończochy to te seksowne;)
                  • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:42
                    To po co produkuje się te brzydkie w ogóle? :D
                    • stokrotka_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:48
                      Bo walory estetyczne nie zawsze są najważniejsze. ;-)
                      • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:56
                        I cuś takiego pisze kobieta. :D
                        • stokrotka_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 18:03
                          agios_pneumatos napisał:

> I cuś takiego pisze kobieta. :D

A coś takiego pisze facet! Nawiasem mówiąc, nie dziwię się. ;-)
                          • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 18:10
                            Ale co pisze facet... że cuś takiego pisze kobita? :P
                            • stokrotka_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 08:47
                              agios_pneumatos napisał:

> Ale co pisze facet... że cuś takiego pisze kobita? :P

To nie wiesz, co piszesz? ;-))
                              • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 12:17
                                stokrotka_a napisała:

> agios_pneumatos napisał:
                                >
                                > > Ale co pisze facet... że cuś takiego pisze kobita? :P
                                >
                                > To nie wiesz, co piszesz? ;-))

Nadawca wie co pisze, ale nie odpowiada za percepcję odbiorczyni. :)
                                • stokrotka_a Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 14:19
                                  agios_pneumatos napisał:

> Nadawca wie co pisze, ale nie odpowiada za percepcję odbiorczyni. :)

To bardzo dobrze! Wolę sama odpowiadać za swoją percepcję. ;-)
                    • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 17:50
                      agios_pneumatos napisał:

> To po co produkuje się te brzydkie w ogóle? :D

Z tego co wiem to noszenie rajstop stało się koniecznością przy okazji mody na spódniczki mini bo wcześniej to chyba tylko pończochy się nosiło. Poza tym, rajstopy są jednak cieplejsze także autobusem w zimę do pracy to tylko rajstopy;)
                      • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 18:06
                        a tutaj też bym polemizowała , również z własnych doświadczeń:)
                        • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 22:02
                          varia1 napisała:

> a tutaj też bym polemizowała , również z własnych doświadczeń:)

W sensie, że zima Ci nie straszna i spokojnie sobie biegasz w pończochach?;)
                          • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 22:32
                            Ło kurdę, ale dyskusję zainicjowałem. No wszak forum kobita. :D
                          • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 23:34
                            tak, dokładnie w tym sensie
                            biegam całą zimę w pończochach i krótkich spódnicach, jeżdżę często komunikacją miejską bo mi się znudziło bycie kierowcą na codzień... nawet kataru nie miałam juz od 20 lat,
                            nie przegrzewam się, widocznie krew u mnie taka gorąca ;)
                            • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 12:00
                              varia1 napisała:

> tak, dokładnie w tym sensie
                              > biegam całą zimę w pończochach i krótkich spódnicach, jeżdżę często komunikacją
                              > miejską bo mi się znudziło bycie kierowcą na codzień... nawet kataru nie miała
                              > m juz od 20 lat,
                              > nie przegrzewam się, widocznie krew u mnie taka gorąca ;)

Ale jak to w pończochach i krótkich spódnicach? Przecież wtedy widać pończochy a takie rzeczy to tylko na randkach i to nie w miejsach publicznych;)
                              • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 13:06
                                nie martw się, moje życie to jedna wielka randka :)
                                a tak na serio, pończochy sięgają mi wyżej niż do kolana, a spódnica krótka to w moim słowniku jest po prostu klasyczna biurowa prosta spódnica, a nie mini odsłaniająca zbyt wiele, tym bardziej że już daaaaawno nie jestem nastolatką
                                • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 14:10
                                  aaa, no to wszystko jasne bo już sobie wyobraziłam spódniczkę mini, pończochy i tłok w autobusie;)
                                  • varia1 Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 14:51
                                    ach, skąd te kosmate myśli?;)
                                    • agios_pneumatos Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 24.01.13, 23:48
                                      Też jestem ciekaw. :)
    • blond_suflerka Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 14:23
      Nie jestem facetem ale na mnie już zrobiłaś bardzo dobre wrażenie! Duży plus za ryciny i za brak zniechęcenia z powodu mało przyjaznych wypowiedzi;)
      Mnie się podoba zestaw 3 i 4. Chyba bardziej 4 ale chyba dałabym inny kolor rajstop-czarne wydają mi się zbyt ciężkie, może grafitowe albo cieliste? No i może nie rajstopy a pończochy?
      • clematite Re: Jak zrobić dobre wrażenie na facecie? 23.01.13, 15:27
        Mimo wszystko wolę czarne rajstopy, bo razem z czarnymi butami optycznie wydłużą nogi :) ale dziękuję za wypowiedź! :)
    • fiigo-fago 3 + 4 :) 23.01.13, 14:34
      A nie dałoby się połączyć nr3 czyli całych odsłoniętych ramion, z numerem 4 - czyli krótką (ewentualnie rozciętą) sukieneczką z dekoltem? ;))))
      Np.

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6XSelC3-7NSnAOEGcrLXpY5Q2ds-XY4uXBqAIQ97dxgQ8bLzF

https://lghttp.17106.nexcesscdn.net/808773/magento/media/catalog/product/cache/1/image/420x630/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/l/clothing-dress-gg10-95464-mired.jpg

https://www.stripperwear.com/Red-foil-dress-FZ.jpg

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbugsx47WFNIZZnGnmxwU6Q8QQtlQtFf9ESOjhgs6s1vRXvY9-uue3RjCZdw

Koło zgrabnej i ładnej tak ubranej kobiety żaden facet nie przejdzie obojętnie. I nie słuchaj kobiet o byciu ubrana pod kolor, skromnie, itp. Faceci generalnie nie zwracają uwagi na takie rzeczy (a ci nielicznie nawet gdy zwracają, to jednak czyste fizyczne kobiece piękno pokreślone takim ubiorem bierze górę nad wyrafinowanymi gustami ;) ), a jak na imprezie będą inne ładne kobiety to dobrze jest się czymś wyróżnić by przykuć wzrok i uwagę tego upatrzonego. Intelekt i dobry smak można mu później pokazać. ;)
      • clematite Re: 3 + 4 :) 23.01.13, 15:44
        Istnieje taka możliwość, chociaż te zaprezentowane przez Ciebie kreacje są okropne :)
        • fiigo-fago Re: 3 + 4 :) 23.01.13, 20:13
          clematite napisała:
          > Istnieje taka możliwość, chociaż te zaprezentowane przez Ciebie kreacje są okro
          > pne :)

Być może są okropne z damskiego punktu widzenia. Ale chcesz się bardzo podobać mężczyźnie na tej imprezie czy jakimś kobietom? Zdecyduje się ! Bo tu masz męskie spojrzenie podane na tacy. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka