Dodaj do ulubionych

Ciężko być singlem

02.02.13, 11:43
Mnie się wydaje że cięzko?
trzeba odpowiadac na wiele pytan typu:
czemu nie masz kobiety/faceta?
chcesz dzieci?
czy jesteś gejem?
single chyba chcą się związac z osobą do której naprawde bedą cos czuc a nie tylko dla swietego spokoju bo wypada miec kogos
single cenią chyba tez swobode osobista i są indywidualistami może az za bardzo do granicy egoizmu?
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:08
      ciężko to zwalczyć lenistwo i ruszyć dupę z domu w taką pogodę jak dziś w Wawie, na szczęście za godzinę jadę na angielski, potem do Empiku :)

• jan_hus_na_stosie2 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:15
        oczywiście do Empiku jadę po to aby kupić sobie coś do poczytania jak na inteligenta przystało :D, na oku mam to i to oraz chcę przejrzeć nowości książkowe w branży www, może też wypiję kawę i "poszpanuję" tabletem niczym jakiś hipster ;)

• martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:20
          spoko każdy wie że empik to dobre miejsce do podrywania dziewczyn
          • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:25
            Martin głuptasku :p
            do empiku chodzi się po to by zakupić książki płyty i gry komputerowe ....

a kobiety można poderwać na kawce z książką w ręku
            • jan_hus_na_stosie2 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:40
              mila2712 napisała:

> a kobiety można poderwać na kawce z książką w ręku

tak, a w praktyce wygląda to tak:

scena 1:

- przepraszam, czy mogę się przysiąść?
              - no nie za bardzo, zaraz przyjdzie mój chłopak/koleżanka

scena 2 (nie zrażeni próbą nr jeden kombinujemy dalej, tym razem siadamy stolik obok)

- ciekawa ta książka? (pytamy dziewczynę siedzącą obok)
              - [ona coś odpowiada, w zasadzie nie ważne czy potwierdzi czy zaprzeczy]
              - z tej dziedziny co czytasz mogę polecić tytuł [tutaj możemy rzucić ciekawym tytułem - niestety to wymaga ogólnego oczytania aby mieć w zanadrzu wiele tytułów z różnych dziedzin obcykane], czytałaś tę książkę?
              - [ona coś odpowiada, w zasadzie nie ważne czy potwierdzi czy zaprzeczy]
              - jeśli nie czytała to możesz jest w 4-5 zdaniach streścić książkę, polecić raz jeszcze i zapytać jakie tytuły ona lubi, jeśli czytała to możesz zapytać co jej się w tej książce podobało a co nie...

jeśli nie masz kołka w gębie rozmowa sama się potoczny, na koniec rozmowy prosisz ją o e-mail (proszenie o telefon obcą kobietę może być źle odebrane) i obiecujesz przesłać jej dwie książki w PDF, które na pewno jej się spodobają :)

• martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:45
                wg niemieckich socjologów dobrym miejscem na podryw jest supermarket
                jak kobieta jest sama przy wozku zakupowym i mało kupuje tzn ze jest singielką i można ją wziąć na celownik tzn np zapytać gdzie jest proszek do pieczenia albo czy ma w glowie przepis na jablecznik albo na stoisku z proszkami do prania zapytac o to jak sie obsługuje pralkę :)
                • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:51
                  a kobieta poprosiłaby o podanie towarów a górnej półki ( szczególnie gdy nie jest wysoka )

pralka to niezbyt dobry pomysł - jeszcze pomyśli że maminsynek :)
                  • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 15:25
                    mozna powiedzieć tak: moja gosposia jest na urlopie i nie wiem jak zrobic pranie dlatego chciałbym spytac o to i o to
                    wtedy indagowana kobieta dowiaduje się automatycznie np o wysokim statusie materialnym faceta bo stac go na gosposię wiec zapytana Kobieta ma pewnosc że jezeli sie związe z facetem ktory ma goosposie to ona nie bedzie gosposią tylko prawdziwą Kobietą:)
                    • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 22:21
                      może na niektóre kobiety to podziała . . . nie wiem

a ja czuję się prawdziwą kobietą mimo tego że gotuję piorę sprzatam i nawet zaprawy na zimę przygotowuję :p

• good_morning a propos niemieckich socjologow 02.02.13, 14:33
                  nie lubie wozkow i zawsze uzywam koszyka robiac zakupy (sama), nawet jak jestem w zwiazku ;p
                  cala teoria niemieckich socjologow upada ;D
                  • obrotowy bo nie znasz niemieckich realiow :) 02.02.13, 15:17
                    good_morning napisała:
                    > nie lubie wozkow i zawsze uzywam koszyka robiac zakupy (sama),

teoria nie upada - to Ty nie znasz niemieckich realiow :)
                    w wiekszosci supermarketow nie ma tu koszykow :)
                    • good_morning Re: bo nie znasz niemieckich realiow :) 02.02.13, 15:21
                      no bo ja w innych realiach sie obracam. koszykowo-wozkowo-recznych, do wyboru :D
                      i nie moge sobie niestety przypomniec teraz, czy uzywalam koszyka, jak odwiedzalam twoje realia pare lat temu ;)
                      czym umotywowany jest brak koszykow?
                      • martinsam1 Re: bo nie znasz niemieckich realiow :) 02.02.13, 15:26
                        by zachecic do wiekszych zakupow i wygodniej pchac wozek niz nosic koszyk
                        • good_morning Re: bo nie znasz niemieckich realiow :) 02.02.13, 15:46
                          no ale przeciez sa tacy, jka ja; z awersja do wozkow. dyskryminacja normalnie :D tam, gdzie nie mam koszyka kupie poza tym mniej; tyle, ile dam rade zaniesc do kasy w rekach. wkurzona na dodatek. i nie pojde tam za czesto. tak, ze nie bardzo dziala ta taktyka.
                          • gocha033 jest metoda : 02.02.13, 16:01
                            good_morning napisała:
                            i nie pojde tam za czesto. tak, ze nie bardzo dziala ta taktyka.

Ludzie robia tu tak:
                            - bierze sie z polki jakies kartonowe pudlo z opakowan i laduje sie do tego pudla zakupy :)
                            • good_morning Re: jest metoda : 02.02.13, 16:03
                              tak, ale najpierw trzeba szukac tego cholernego pudelka ;P
                              nie lubie takich ceregieli w sklepie
              • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:47
                Janku dobrze kombinujesz.... tzw kulturalny podryw
                myślę że sukces byłby gwarantowany

• fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:11
                > - ciekawa ta książka? (pytamy dziewczynę siedzącą obok)

Jakbys mi w ten sposob przerwal czytanie, to pacnelabym cie w leb. :P

Mialam niedawno zblizona sytuacje. Siedzialam w kafejce, przy blacie wzdluz okna i katem oka widzialam, ze chlopak siedzacy dwa krzesla obok probuje zlapac ze mna kontakt wzrokowy, zeby zagadac. Nawet cos tam powiedzial, jak przestalam na chwile czytac i spojrzalam w okno. Co ja na to? No nic, nos jeszcze glebiej w to, co czytalam.

Chociaz miewam dni, ze zamienie kilka niezobowiazujacych slow z nieznajomymi. Tak ze probowac nie zaszkodzi. :)
                • good_morning Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 14:34
                  e tam gadanie. gdybys byla zainteresowana, to bys sie inaczej zachowala ;p
                  • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 14:58
                    > e tam gadanie. gdybys byla zainteresowana, to bys sie inaczej zachowala ;p

Ha! ha! :D W rzeczy samej! Już widzę to jej zainteresowanie tym, co za oknem, gdyby kontaktu wzrokowego szukał ktoś „w jej typie” (czytaj: atrakcyjny fizycznie).

Bo mnie coś się wydaje, że z miłą chęcią wdałaby się w konwersację o literaturze, i jeszcze pewno ściemniała swojemu rozmówcy o przeczytanych pozycjach jak ja na lekcjach polskiego. :)

Oto prawdziwy sens akcji: Nie czytasz? Nie idę z tobą do łózka – poznanie partnera seksualnego przy kawie lub w parku i z książką w tle dobrze wygląda, że tak powiem, na Facebooku.
                    • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 15:40
                      > Już widzę to jej zainteresowanie tym, co za oknem, g
                      > dyby kontaktu wzrokowego szukał ktoś „w jej typie” (czytaj: atrakcy
                      > jny fizycznie).

Nie zgadza sie. Byl calkiem atrakcyjny. Ogolnie, zalozenie calkiem sensowne. W moim przypadku, natomiast, zdecydowanie nietrafione.
                      • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:37
                        > Ogolnie, zalozenie calkiem sensowne.
                        > W moim przypadku, natomiast, zdecydowanie nietrafione.

W moim też by było nietrafione, nie znoszę rozmów o literaturze, a poza tym w ogóle nie mam śmiałości do kobiet: nie wyobrażam sobie na przykład sytuacji, żebym mógł zagadać do jakiejś obcej kobiety. Kilka razy próbowałem dla sportu przełamać tę fobię, ale nie da rady – trzęsą mi się ręce. :(

Natomiast ogólnie biorąc całkiem sensowne założenie, trzeba to przyznać. :)

PS Co sądzisz o akcji takiej: Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka? To jest akcja propagandy czytelnictwa.
                        • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 22:39
                          > PS Co sądzisz o akcji takiej: Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka? To j
                          > est akcja propagandy czytelnictwa.

Prosze Cie...

Najglupszym haslem, ktore slyszalam podczas calej tej akcji, bylo: "Papieros po? Nie ze mna. Po seksie czytam."
                          • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 23:38
                            > Prosze Cie...

Uff, już myślałem, że jestem sam jeden. :)

PS Nie wiem, co czytują autorki i autorzy tej akcji, ale strona jej poświęcona zredagowana jest, niestety, nie po polsku.

Sensualnie – nie tylko intelektualnie. My, Twórcy, kochamy książki miłością prawie że fizyczną. Chcemy zachęcać do odkrywania czytania na nowo – w kontekście o lekkim zabarwieniu erotycznym. Pragniemy, by ludzie widzieli się w intymnym towarzystwie książek. Żeby stawały się one elementem ich wizerunku. Nie ma nic bardziej sexy, niż fajna osoba, w fajnym łóżku z odpowiednią lekturą. Dlatego też pokazujemy książkę w nowej odsłonie – jako atrybut seksualny, decydujący o naszej atrakcyjności.

Przecież to jest napisane czystym „prawie że” bełkotem. Skoro już skusili do wzięcia udziału w tej akcji prozaika Dehnela, mogli mu dać rzucić okiem na te gwałty zadawane polszczyźnie, pewno by co poradził.

Zresztą w samym tytule akcji: „Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka!” wkradł się – według mnie, można dyskutować – błąd ortograficzny: nie znajduję tutaj uzasadnienia dla uroczystej pisowni tobą dużą literą, powiedziałbym wręcz, że w tym wypadku to pisownia kuriozalna.
                  • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 15:42
                    Pudeleczko. Chyba mnie nie znasz.

To znaczy - na pewno mnie nie znasz, ale tak sie mowi. ;)
                    • good_morning Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 15:48
                      co nei zmienia faktu, ze gdybys
                      a. byla sama i na etapie rozgladania sie
                      oraz
                      b. pan bylby tym, na widok ktorego cos tam drgnelo, nie wygladalabys przez okno ;P ksiazka nie ksiazka ;)
                      • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:07
                        > co nei zmienia faktu, ze gdybys
                        > a. byla sama i na etapie rozgladania sie
                        > oraz
                        > b. pan bylby tym, na widok ktorego cos tam drgnelo, nie wygladalabys przez okno
                        > ;P ksiazka nie ksiazka ;)

Nie rozumiesz. Moja introwersja i umilowanie swietego spokoju sa silniejsze od jakiegos tam "drgniecia". Chociaz, jak pisalam, zdarzaja mi sie dni wiekszej otwartosci, wtedy jeszcze z calkiem obcym mi czlowiekiem jestem w stanie chwile pogadac.

Ogolnie - unikam takich zaczepek, nie czerpie z podobnych sytuacji przyjemnosci i, po jakichs 3 minutach, czuje wewnetrzna potrzebe wymiksowania sie z rozmowy. Po tym czasie, mniej wiecej, konczy mi sie energia. Atrakcyjny czy przecietniak - nie mialo to zadnego wplywu.
                        • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:12
                          nie wierzę że spławiłabyś atrakcyjnego:)
                          • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:31
                            Nawet, gdybym nie chciala takiego swiadomie splawic, to niestety moglby moje zachowanie w ten sposob odebrac. Po kilku minutach energia mnie opuszcza i juz mi sie nie chce. ;)
                        • good_morning Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:13
                          ano jesli jestes ekstremalnym introwertykiem, ktory nie chce byc z nikim, to ok.
                          • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:27
                            Nie no, introwertyczni ludzie nie musza od razu nie chciec z nikim byc. Tylko, ze wdawanie sie w gadki w knajpach czy na ulicy, nie jest, w moim przypadku, najlepszym sposobem na poznawanie mezczyzn. :)
                            • good_morning Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:35
                              wiem cos o introwertycznych ludziach, sama takim jestem. ale chyba w mniejszym stopniu niz ty ;)
                              • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:53
                                > wiem cos o introwertycznych ludziach, sama takim jestem. ale chyba w mniejszym
                                > stopniu niz ty ;)

A ja nie wiem, kim jestem. Chyba jednym i drugim naraz, tj. i ekstrawertykiem, i intro-. Tylko że nie wiem, czy to jest możliwe. :(
                                • paco_lopez Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 18:06
                                  jest mozliwe. ja tez tak mam. mój introwertyzm polega na tym, ze 1na1 wyglądam na ekstrawertyka, natomiat przytłacza mnie duża grupa. z dużych grup sie muszę wymiksowywać. do czterech osób pływam jak rybka w wodzie.
                • potworski Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 15:54
                  fuzja.jadrowa napisała

> Jakbys mi w ten sposob przerwal czytanie, to pacnelabym cie w leb. :P

Jaaaa=ale ty jesteś super. Pewnie robisz tak bo codziennie podrywa cię tuzin facetów i masz już dosyć prawda?
                  • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:11
                    > Jaaaa=ale ty jesteś super. Pewnie robisz tak bo codziennie podrywa cię tuzin fa
                    > cetów i masz już dosyć prawda?

Nie, jestem straszna introwertyczka i nie umiem zachowac sie w takich sytuacjach.
                    • jan_hus_na_stosie2 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 17:58
                      fuzja.jadrowa napisała:

> Nie, jestem straszna introwertyczka i nie umiem zachowac sie w takich sytuacjac
                      > h.

to jak inaczej można Cię poderwać? ;)
                      • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 18:05
                        Napisz mi mejla jak można Cię poderwać-
                        tytuł na dobrą komedię
                      • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 22:32
                        > to jak inaczej można Cię poderwać? ;)

Nie da sie. :D

Najlepiej, jesli to ktos, kogo juz troche znam (ewentualnie, przelotnie lub z widzenia).

Tak ze pamietaj, jesli dziewczyna, do ktorej probujesz zagadac, nie bedzie wygladala na zachwycona, nie przejmuj sie. To niekoniecznie z toba cos nie tak, to mogla byc po prostu kobieta, ktora ma nawalone we lbie, jak ja!
                  • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:50
                    > potworski napisał:

Moje uszanowanie, użytkowniku Potworski! Co dobrego? :)
              • berta-death Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 14:12
                Byłeś a jednym z tych kursów, gdzie uczą jak zaciągać kobiety do łóżka?
                • jan_hus_na_stosie2 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 18:00
                  berta-death napisała:

> Byłeś a jednym z tych kursów, gdzie uczą jak zaciągać kobiety do łóżka?

absolutnie nie :) aż takie tandetne było? :/

• krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:24
              > a kobiety można poderwać na kawce z książką w ręku

Ja próbowałem kiedyś poderwać dziewczynę na książkę pt. „Archiwum Mitrochina. KGB w Europie i na Zachodzie” (słyszałem bowiem, że dziewczęta lubią wszystko, co duże) – ale się nie udało. :(

Swoją drogą gdyby kobiety rzeczywiście leciały na książki, miałbym wówczas branie niemal jak mój kolega: bez mała 30-letni student, degenerat i alkoholik, pozostający na utrzymaniu swojej biednej, spracowanej i wiecznie zatroskanej matki. Nie… to chyba tak nie działa, obawiam się. :)
              • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:51
                Krytyku mylisz się
                na niektóre kobiety taki "podryw " działa. Moze to byc poczatek interesujacej znajomości

• krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 15:08
                  > Krytyku mylisz się na niektóre kobiety taki "podryw " działa. Moze to byc poczatek
                  > interesujacej znajomości

Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka. :)
                  • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 22:27
                    czytam
                    też Cię pozdrawiam :)
            • wolverine_14 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:35
              Gry to się teraz kupuje na steamie, origin lub innej platformie/portalu oferującym gry. Szybciej i często taniej niż w empiku czy innym stacjonarnym sklepie.
        • maitresse.d.un.francais Husio chce wywierać wpływ na ludzi? 02.02.13, 16:59
          Nieładnie, Husiu. Empik jest do d..., fajniejszy jest Traffic.
          • jan_hus_na_stosie2 Re: Husio chce wywierać wpływ na ludzi? 02.02.13, 17:57
            jeśli to pozytywny wpływ to co w tym złego ;) W Empiku ostatecznie nie byłem, okazało się, że moja korepetytorka od angielskiego ma jedną z książek i mi pożyczyła :)

• mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:12
      martinsam1 napisał(a):

> Mnie się wydaje że cięzko?
      > trzeba odpowiadac na wiele pytan typu:
      > czemu nie masz kobiety/faceta?
      > chcesz dzieci?

no cóż ludzie są ciekawi więc pytają,
      najlepiej zmienić temat i uderzyć w czuły punkt rozmówcy ( i mamy go z głowy)

> single chyba chcą się związac z osobą do której naprawde bedą cos czuc a nie ty
      > lko dla swietego spokoju bo wypada miec kogos

To dotyczy wszystkich. Niestety w życiu różnie bywa .....

> single cenią chyba tez swobode osobista i są indywidualistami może az za bardz
      > o do granicy egoizmu?

ludzie będący w związku też chcą mieć "odrobinę"przestrzeni tylko dla siebie, czesto są indywidualistami ( a to może przyciągać ) a czy są egoistami ? - moim zdaniem nie.
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:22
        mila2712 napisała:

> no cóż ludzie są ciekawi więc pytają,
        > najlepiej zmienić temat i uderzyć w czuły punkt rozmówcy ( i mamy go z głowy)

dokładnie! można zadać wiele pytań na odczepnego w zależności od rozmówcy, np.:

- myślisz, że tym razem uda ci się schudnąć do lata?
        - przyjdziesz tym razem na imprezę czy znów nie masz z kim zostawić dzieci?
        - mówiłem już, że dostałem awans na kierownika? Miałem dostać za pół roku, ale koleżanka zaszła w ciąże :]

• mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:29
          :p
          pytanie o odchudzanie - strzał w 10 - koniec rozmowy ( dla niektórych kobiet to bardzo drażliwy temat )

PS u mnie też fatalna pogoda.... byle do wiosny :p
      • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:22

mila2712 napisała:

> martinsam1 napisał(a):
        >
        > > Mnie się wydaje że cięzko?
        > > trzeba odpowiadac na wiele pytan typu:
        > > czemu nie masz kobiety/faceta?
        > > chcesz dzieci?
        > czy jestes gejem?
        > no cóż ludzie są ciekawi więc pytają,

no ale takie pytania przeciez bardzo nietaktowne są ,naruszają prywatną sfere intymną
        • mila2712 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 12:36
          ktoś kto zadaje takie pytania jest nietaktowny... a taką rozmowę trzeba szybko zakończyć
    • corgan1 a rodzina/znajomi nie szukali Ci męża/żony? 02.02.13, 12:47
      no bo nie wiem jakiej jesteś płci...

Jeśli jeszcze nie szukali to wszystko przed Tobą. Powodzenia i życzę odporności w odpowiedzi na pytania np. "dlaczego nie chcesz do niej/niego zadzwonić? on/ona jest taki/a fajny/a porządny/a"
      • martinsam1 Re: a rodzina/znajomi nie szukali Ci męża/żony? 02.02.13, 12:51
        corgan1 napisał:

> no bo nie wiem jakiej jesteś płci...
        >
        > Jeśli jeszcze nie szukali to wszystko przed Tobą. Powodzenia i życzę odporności
        > w odpowiedzi na pytania np. "dlaczego nie chcesz do niej/niego zadzwonić? on/o
        > na jest taki/a fajny/a porządny/a"
        nie bo akurat w mojej okolicy było mało dziewczyn w moim wieku
        • corgan1 szukanie żony odbywa się od pewnego wieku 02.02.13, 13:27
          Jeśli np. przekroczyłeś 30stkę albo zbliżasz się do 40stki, jesteś atrakcyjnym, dobrze zarabiającym ktosiem (żadnym tam degeneratem) albo nawet gejem nie ujawniającym rodzinie/znajomym swojej orientacji to jak w banku masz że ktoś nie będzie mógł paczeć jak się marnujesz i zacznie Ci szukać żony za Twoimi plecami.

Mi nie tak dawno próbowano 2 razy wcisnąć taki towar: laskę z 2 dzieci (każde od innego ojca) po 3 skrobankach i inną babkę ok. 40-stki też z 2 dzieci no bo skoro mam 40 lat to "lepiej abyśmy byli w tym samym wieku" jak powiedziała moja 80letnia ciotka hhehehehe
          • obrotowy co z Ciebie za d... 02.02.13, 15:13
            corgan1 napisał:
            "lepiej abyśmy byli w tym samym wieku" jak powiedziała moja 80letnia ciotka

co z Ciebie za d... ze nie potrafisz wytlumaczyc ciotce, ze lecisz tylko na mlodki i dziewice ?
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:15
      > trzeba odpowiadac na wiele pytan typu

Mnie żony co prawda nikt jeszcze nie szukał, ale za jakąś dziewczyną dla mnie powoli się już zaczynają znajomi rozglądać po roku tego mojego singielstwa (?). Tudzież robią mało delikatne czy wręcz nieprzyzwoite uwagi. Piekielnie mnie to drażni, jedno i drugie, mam ochotę rozszarpać wówczas takiego znajomego.

Raz nawet, pamiętam, kolega usiłował mnie zeswatać, organizując coś w rodzaju randki-niespodzianki. Wszystko szło nieźle, tylko że ta moja walentynka z przydziału na swoje nieszczęście odezwała się zbyt przychylnie jak na moje gusta o „Uniwersytecie” Pedagogicznym im. KEN w Krakowie – i mieliśmy porandkowane. :)
      • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:28
        Nie wiem, co ludzie sobie wyobrazaja. Przeciez rok, to nic. Niektorym pozamykanie starych rozdzialow zajmuje wiecej czasu. Dziekuje za takich znajomych.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:38
          > Dziekuje za takich znajomych.

Ja również! Jeszcze trochę i zwolnię ich z obowiązków, no bo co w końcu. W ogóle ja mam chyba jakąś taką ogólną właściwość, że nikt mnie nie szanuje, nie wiem, dlaczego tak jest. :/

Najgorsze, że matka moja ostatnio również zaczyna uderzać w te tony. Jej przecież nie podziękuję.
          • fuzja.jadrowa Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:49
            Czesto nie szanuja nas ci, ktorym pozwalamy zbytnio zblizyc sie do siebie.

Przerobilam ostatnio z roznymi osobami, wlasciwie w tym samym czasie. Juz nigdy nie pozwole podejsc im do siebie tak blisko.
            • gocha033 nigdy ? 02.02.13, 14:00
              fuzja.jadrowa napisała:
              Juz nigdy nie pozwole podejsc im do siebie tak blisko.

nigdy ?
              nigdy nie mow - nigdy.
    • swiete.jeze Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 13:17
      martinsam1 napisał(a):

> chcesz dzieci?
      > czy jesteś gejem?

Ciężko jest w jakikolwiek sposób odstawać od standardów przyjętych przez innych. Jakbyś był gejem albo w związku z mężatką, to miałbyś jeszcze gorzej.
      • nie.mam.20 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 14:11
        nie wspominajac o geju w zwiazku z mezatka, ten to ma pod gore :(
        • swiete.jeze Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 14:23
          Do tego czarnym żydzie, cykliście i masonie.
          • aroden a najgorzej 02.02.13, 14:26
            swiete.jeze napisała:
            > Do tego czarnym żydzie, cykliście i masonie.

a najgorzej jak: - 3w1 :)
            • nie.mam.20 Re: a najgorzej 02.02.13, 14:29
              w odroznieniu od trzy ci w cztery :P

pomnij, ze cyklista to proxy
    • facettt pie*niczycie, obywatelu.... 02.02.13, 13:38
      takie pytania - tobym zlewal cieplym moczem

- gdyz nie ma musu odpowiadania na nie.

ja na gorsze pytania MUSZE odpowiadac:
      - gdzie sie podzialy pieniadze z premii ?
      - dlaczego tyle chlejesz ?
      - gdzie byles wczoraj wieczorem ?
      - czy ty przypadkiem kogos nie masz,
      ze ciagle tak pozno wracasz z roboty ?
      - dlaczego znowu nie umyles po sobie wanny ?

itd...
      • krytyk-systemu-edukacji Re: pie*niczycie, obywatelu.... 02.02.13, 13:41
        > - gdzie sie podzialy pieniadze z premii ?

Mówisz żonie o premii, pojebało Cię, człowieku!?
        • facettt Re: pie*niczycie, obywatelu.... 02.02.13, 13:51
          jest regulaminowa niestety... doczytala sie w umowie :)
      • martinsam1 Re: pie*niczycie, obywatelu.... 02.02.13, 15:19
        dzięki za wsparcie
        po takich pytaniach może minąć ochota na związek
    • yoko0202 oj tam ciężko 02.02.13, 14:05
      martinsam1 napisał(a):

> chcesz dzieci?
      > czy jesteś gejem?
      dlaczego trzeba? w ogóle nie ma żadnego obowiązku zadawać się z osobami zadającymi takie pytania

> single chyba chcą się związac z osobą do której naprawde bedą cos czuc a nie ty
      > lko dla swietego spokoju bo wypada miec kogos
      no, i mogą sobie żyć na luzie bez ciśnienia spokojnie poszukując

> single cenią chyba tez swobode osobista i są indywidualistami może az za bardz
      > o do granicy egoizmu?
      tak, niewykluczone, z tym że jakby tak trafić na podobnie myślącego singla, to już masz raj - jesteście razem ale nie zapominacie, że 'my' = ja + ja, bo ta druga osoba ma takie samo podejście i doświadczenia.
      • martinsam1 Re: oj tam ciężko 02.02.13, 15:09
        yoko0202 napisała:

> martinsam1 napisał(a):
        >
        > > single cenią chyba tez swobode osobista i są indywidualistami może az za
        > bardz
        > > o do granicy egoizmu?
        > tak, niewykluczone, z tym że jakby tak trafić na podobnie myślącego singla, to
        > już masz raj - jesteście razem ale nie zapominacie, że 'my' = ja + ja, bo ta dr
        > uga osoba ma takie samo podejście i doświadczenia.
        >
        i to by było najlepsze:)
    • gr.eenka bzdura- 02.02.13, 15:23
      ja tam na nic nie odpowiadam
    • kobieta.kierowca.bombowca Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:03
      A pomyśl o tych co lecą na dwa-trzy fronty. Ci to muszą się narobic aby się wyrobic.
      • ponis1990 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 16:57
        Grafik pewno mają, hehe:)
        Oj, ciężko, ciężko... trzy lata byłam sama ( dopiero co ddychałam po wyjątkowo nieudanym związku i napawałam się wolnością egoistycznie), no to w tym czasie nasłuchałam się ,,troskliwych '' komentarzy znajomych. ,,Powinnaś sobie kogoś znaleźć'' - rzekła mi raz jedna, mówię jej - ,,a po co?'' - odpowiedzieć nie umiała. Druga znów w kółko pytała się - znalazłaś już kogoś? A wiesz, mój X mi się oświadczył (dodam, że był wtedy jeszcze w związku małzeńskim z inną, ale tej zrobił już drugie dziecko, nadto to trzydziestoletni alkoholik bez zębów). Żeby jednak mi ,,pomóc'', koleżanka dała numer telefonu jednemu swojemu znajomemu, i zapytała się czy może napisać do mnie. No i napisał : ,,Hej... no, super że studiujesz, bo ja tylko po podstawówce i nie mam głowy do nauki, pracy też nie mam, dziecko z inną ale prawa mi odebrali, a wogóle to życie jest do dupy po co mam żyć'' ... myślałam że ją zamorduję...
    • paco_lopez Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 17:57
      moze i tak. najlepiej martin mieszkac z kimś mieć czterdziesci lat, odchowane dzieci i sugerowac, ze jest sie singlem. kobiety kreca sie dookoła samoistnie. nawet nie wiesz kiedy i z którą oraz na jaki temat wywiąże się dyskusja, a jak sie ma 40 to podoba się jakieś 40 procent kobiet wiecej niz jak sie miało 20. no i nie ma tagiego dylematu, ze teraz to musi byc szczał w dziesiątke.
      pozdrawiam cię weekendowo i jestem z toba podczas podrywu.
    • mirtillo25 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 18:03
      Jeśli dla Ciebie związek to brak swobody osobistej, to naprawdę Ci współczuję. Musiałeś mieć styczność z jakimiś pseudozwiązkami.
      • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 18:08
        kolega wyzej pisał że niektore zony zamieniają sie w procuratorów:
        gdzie byles?
        ile dostales premii?
        masz nadgodziny albo kochanke na boku?
        znowu pijesz piwo?

jak mam miec takiego straznika wieziennego to wole byc sam
    • jeriomina Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 23:13
      Na każde pytanie można odpowiedzieć "nie Twoja sprawa" i po kłopocie.
      • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 03.02.13, 09:38
        jeriomina napisała:

> Na każde pytanie można odpowiedzieć "nie Twoja sprawa" i po kłopocie.

niektorzy z nas są za dobrze wychowywani by komus coś ostro i wprost powiedzieć
        i gadamy przez kwiatek eufemizmami
        np. czemu nie masz kobiety? bo tak wyszło
        w niemczech mowią : no jeszcze tej własciwej nie spotkałem - die richtige habe ich bisher noch nicht gefunden
        ta z ktorą mnie umówiłaś nie była w moim typie,nic do niej nie poczułem
        • jeriomina Re: Ciężko być singlem 03.02.13, 10:21
          Zawsze można odpowiedzieć jeszcze - odpoczywam od związków. Wtedy dajesz do zrozumienia, że doświadczenie masz ale w tej chwili ta opcja Cię nie interesuje.
    • tfu.tfu Re: Ciężko być singlem 02.02.13, 23:18
      zdaje ci się, wcale nie ciężko, jest nawet bardzo fajnie, nie ciąży ci żadna fajtłapa u boku ;-P
    • lled Re: Ciężko być singlem 03.02.13, 06:04
      martinsam1 napisał(a):

niedawno bylem u znajomych ktorzy caly czas mi dupe zawracaja wlasnie takimi pytaniami.
      nie bylem u nich juz jakis dluzszy czas i gospodyni domu zadala mi pytanie:
      "czemu sobie dziewczyny nie znajdziesz?" wtedy jej odpowiedzialem prosto: 'i wlasnie dlatego ze zadajesz takie pytania nie przychodze do was czesciej'. o nic takiego juz sie wiecej nie pytala.

> o do granicy egoizmu?
      to nie prawda. wolal bym byc z kims w zwiazku kto by mi wiecznie dupe zawracal niz sam...
      • martinsam1 Re: Ciężko być singlem 03.02.13, 09:34
        lled napisał:

> martinsam1 napisał(a):

> > single cenią chyba tez swobode osobista i są indywidualistami może az za
        > bardz
        > > o do granicy egoizmu?
        > to nie prawda. wolal bym byc z kims w zwiazku kto by mi wiecznie dupe zawracal
        > niz sam...
        ale nie kazdy singel by chcial miec takiego/taką ktory/ktora by mu dupe zawracał/a:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka