gr.eenka 22.02.13, 11:15 Co na was wpływa motywująco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piataziuta Re: Motywacja 22.02.13, 11:20 Ostatnio nic. Dlatego też potrzebuję żeby ktoś odpowiedział na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Tradycyjnie 22.02.13, 11:24 wyplata, a przerwie miedzy jedna, a druga - nadzieja na jej przyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejek96 Re: Tradycyjnie 22.02.13, 15:54 gocha033 napisała: > wyplata, a przerwie miedzy jedna, a druga - nadzieja na jej przyjscie kijowo tak zyć od wypłaty do wypłaty i tylko na to czekać ... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 zgadza sie. 22.02.13, 21:26 chociaz znam gorsze przypadki - gdzie nie ma co czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Motywacja 22.02.13, 11:34 zadziwiajace jak wielkie poklady checi i determinacji moze wywolac chec udowodnienia ze jednak sie cos moze zrobic wbrew 'przeciwnosciom' i 'oczywistym ograniczeniom' Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 11:53 to chyba nie chęć udowodnienia, tylko pokonania tych przeciwności. Niestety ja mam jakąś niechęć do tej determinacji. Najchętniej bym się położyła i poczekała na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:38 ursyda napisała: > Grinka co ty gadasz. a jakoś tak bez sensu sie zrobiło beznadziejnie i do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja.jadrowa Re: Motywacja 22.02.13, 12:43 Zacznij przyjmowac magnez. Dbasz o siebie w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:45 fuzja.jadrowa napisała: > Zacznij przyjmowac magnez. Dbasz o siebie w ogole? w jakim sensie?> Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:49 fuzja.jadrowa napisała: > > w jakim sensie? > > Calosciowym. :) jak całościowym to niespecjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 13:01 ursyda napisała: > Grinka co ty gadasz. to tak, kiedy robisz ciasto. kupujesz składniki, robisz,wyrabiasz,wkładasz do piekarnika i ktoś w połowie pieczenia otwiera piekarnik, wychładza ciasto. wyjmujesz,dekorujesz chcesz poczestowac gości, kroisz a tam zakalec. całą robote radosc diabli biora Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Motywacja 22.02.13, 12:16 jak zwal tak zwal. czekanie na smierc moze strasznie dlugo trwac wiec jest szansa ze sie szybko znudzi i przerodzi w motywacje do dzialania, przedluzajaca sie prokrastynacja potrzebuje rownowagi. bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:37 sprawdziłam pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja nie jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja.jadrowa Re: Motywacja 22.02.13, 12:45 > zadziwiajace jak wielkie poklady checi i determinacji moze wywolac chec udowodnienia Udowadnianie czegokolwiek... Ee, nie, to nie moj styl. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 11:51 coffei.na napisała: > myśl o wspaniałym seksie.... niestety to jest bardziej nierealne niż cała reszta Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Motywacja 22.02.13, 11:58 > niestety to jest bardziej nierealne niż cała reszta a sama nie potrafisz??nikt nie zna pragnień kobiety tak dobrze jak sama kobieta...więc wiesz..do dzieła :P Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na takie czasy bejbe... 22.02.13, 12:06 > jesuu, wszystko sama ale popacz..przez to łatwo dojdziesz do perfekcji a co za tym idzie...będziesz hmm perfekcyjna Pani domu..jakby.. tak..:P Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: takie czasy bejbe... 22.02.13, 12:55 zmywanie nczyń opanowałam dość dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: takie czasy bejbe... 22.02.13, 23:38 od zmywania naczyn jest zmywarka Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Motywacja 22.02.13, 11:50 w pracy... jak wszystko się wali, wszystko sypie i okazuje się że jest tylko jedna osoba, która jest w stanie nad wszystkim zapanować i przywrócić światu równowagę i pokój - JA. Wtedy napierniczam jak robocik cały dzień... i wszystko jest na cacy... a jak jest normalnie (tak jak dzisiaj) to chociaż robota jest ... to i tak się nie chce :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Motywacja 22.02.13, 12:01 niestety, ale nic. Jestem idealnym przypadkiem osoby skłonnej do wszelkich wyrzeczeń, byle tylko nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Alpepe, zmotywuj sie 22.02.13, 12:11 alpepe napisała: Jestem idealnym przypadkiem osoby skłonnej do wszelkich wyrzeczeń, byle tylko nic nie robić. Zmotywuj sie, Alpepe. Zaloz znowu jakis wontek. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Motywacja 22.02.13, 12:41 :D jak ja ale potem opłacam to mocno obniżonym nastrojem Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: Motywacja 22.02.13, 14:36 haha, fajnie że ktoś się potrafi do tego przyznać. Ja ostatnio też otwarcie mówię, że jestem leniem Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Motywacja 22.02.13, 12:32 Pieniądze, satysfakcja, uznanie, dobry se.... rnik. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:41 soulshuntr napisał(a): > A puszka Whiskasa to nie? jesli juz to saszetka i kot nawet całe kilka sekund pozwoli się sciskać i miziać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:40 kitek_maly napisała: > > Pieniądze, satysfakcja, uznanie, dobry se.... rnik. bardzo dobry zestaw motywacyjny - obecnie w deficycie Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Motywacja 22.02.13, 12:47 A robisz cokolwiek w kierunku zmiany czy tylko tak sobie patrzysz na ten zły świat i narzekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:50 kitek_maly napisała: > A robisz cokolwiek w kierunku zmiany czy tylko tak sobie patrzysz na ten zły św > iat i narzekasz? no własnie juzmi sie nic nie chce robić- to robienie jest na kant dupy Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Motywacja 22.02.13, 13:07 Może źle robiłaś skoro starania nie przyniosły rezultatu? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Motywacja 22.02.13, 12:52 kitek_maly napisała: > A robisz cokolwiek w kierunku zmiany czy tylko tak sobie patrzysz na ten zły św > iat i narzekasz? Najczęściej jak człowiek ma do siebie żal, a nie do świata... Wg zasady że powinno się chcieć, a nie chce, Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 12:54 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > kitek_maly napisała: > > > A robisz cokolwiek w kierunku zmiany czy tylko tak sobie patrzysz na ten > zły św > > iat i narzekasz? > > Najczęściej jak człowiek ma do siebie żal, a nie do świata... > Wg zasady że powinno się chcieć, a nie chce, własnie powinno sie chciec asie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Motywacja 22.02.13, 13:24 gr.eenka napisał: > własnie powinno sie chciec asie nie chce Z prokrastynacją trzeba walczyć metodą mały kroczków. Bo jak myślisz o wszystkim co powinnaś zrobić, to najcześciej wybór i ogrom możliwości może przerażać. Zrób jedną, prostą rzecz. Ośrodek przyjemności w mózgu cię wynagrodzi za sukces. I łatwiej będzie zabrać się za kolejną. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Motywacja 22.02.13, 13:08 No jak człowiekowi się nie chce to samo się nie zmieni. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Motywacja 22.02.13, 13:43 Cele, które stawiam sobie sama, o których wiem dlaczego chce ich zrealizowania. W ramach doraźnego podbudowania motywacji, wracam do ulubionych lektur w stylu "7 nawyków skutecznego działania" i sobie czytam fragmenty. Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka34 Re: Motywacja 22.02.13, 15:00 SŁOŃCE!!!! :)))) dziś tak mie energia rozpiera ,że nie tylko bym" góry przenosiła" ale mam ochotę przefarbować się na rudo :)) Rude modne czy już nie bo nie znam się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Motywacja 22.02.13, 15:04 Pieniądze. A dokładnie strach przed ich brakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Motywacja 22.02.13, 15:10 powinnas siedziec mniej przed kompem greenko ,bo widzę ,że cie łapią doły. no i więcej sportu Odpowiedz Link Zgłoś
thelma333.3 Re: Motywacja 22.02.13, 15:55 zalezy o czym mowa jak np o figurze to motywujaca wplywa na mnie ta super mini ktora sobie ostatnio sprawilam jak np o pracy, to interesujace zadania, dobre wynagrodzenie, mozliwosci dalszego rozwoju jak np o sprzataniu to wizyta gosci : -) itp itd a do czego potrzebujesz tej motywacji? Odpowiedz Link Zgłoś
irmina_anastazja Re: Motywacja 22.02.13, 18:06 pieniądze, a konkretnie mozliwość przepuszczenia ich na zakupach Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Motywacja 22.02.13, 18:22 zrób sobie test na depresję NFZ refunduje terapię jak się odpowiednio umotywuje Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 19:03 > Co na was wpływa motywująco? Sukcesy. W środę dowiedziałem się, że będę głównym developerem w nowym projekcie, i to takim, że właściwie to zawodowo jestem już ustawiony na resztę kariery: największa strona tego typu w Europie, nieograniczony budżet, liczy się tylko jakość, czas trwania: ponad pół roku. Już mam niecienkie projekty w portfolio, włącznie z markami, które widzicie codziennie na billboardach itd., ale to bije wszystko. Dodatkowo żaden nieuk, dyletant, ignorant czy leń nie będzie mógł palcem kiwnąć bez mojej decyzji, a to oznacza, że powstanie czysty, elegancki, skalowalny, elastyczny i niezawodny kod, który będzie kodem mojego życia. Nareszcie. Siedem lat czekałem na tę chwilę: tysiące godzin przed komputerem, książki, artykuły, zlecenia po nocach za grosze, użeranie się z polaczkami i arabami. I ku... zaprocentowało. Dodatkowo oczywiście mam jeszcze głębiej wszystkich tych, którzy we mnie nie wierzyli albo uważali, że są lepsi, bo skończyli kulturoznawstwo albo prawo. Powodzenia, kochani. Czy już gracie o staż? A jak tam w korporacjach? Czy piszecie raporty albo musicie chodzić w garniturkach? Ha! ha! :D Ja pie...… udało się. Dobra, użytkownicy i użytkowniczki, mykam się uczyć. :) PS Co się, u diabła, dzieje ze Six_ą? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
slottka.ja Re: Motywacja 22.02.13, 19:27 a to gratulujemy!!! no właśnie co z nią i kalllka??? Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 19:34 > no właśnie co z nią i kalllka??? Los Kallki jest mi najzupełniej obojętny, a Six_a nie pisze już ponad tydzień. Strach pomyśleć, ale może się co stało złego? :( Odpowiedz Link Zgłoś
slottka.ja Re: Motywacja 22.02.13, 19:40 krytyk-systemu-edukacji napisał: > Los Kallki jest mi najzupełniej obojętny, a Six_a nie pisze już ponad tydzień. > Strach pomyśleć, ale może się co stało złego? :( ojtam zaraz co złego pewno na odwyku tylko odforumowym znaczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 19:51 > ojtam zaraz co złego > pewno na odwyku tylko > odforumowym znaczy;) Względnie przeżywa drugą młodość z jakimś błyskotliwym przystojniakiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
slottka.ja Re: Motywacja 22.02.13, 20:05 krytyk-systemu-edukacji napisał: > Względnie przeżywa drugą młodość z jakimś błyskotliwym przystojniakiem. :) i wyszło szydło z worka Krytyka;) zazdrosnyś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 20:09 > i wyszło szydło z worka Krytyka;) > zazdrosnyś:))) Nieee, ja tak tylko… :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Motywacja 22.02.13, 21:18 nie od dziś wiadomo, że kobiety lecą na intelekt, kasę (tzn. "zaradność życiową" ;)), poczucie humoru i pewność siebie :) przystojniaki mogą się schować Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 21:32 > nie od dziś wiadomo, że kobiety lecą na intelekt, kasę (tzn. "zaradność życiową > " ;)), poczucie humoru i pewność siebie :) I na oczytanie, zapomniałeś. :) Swoją drogą zabawne: zarabiam przyzwoicie, poczucia humoru sam sobie zazdroszczę, jestem w miarę pewny siebie, potrafię sprawiać wrażenie inteligentnego (w rzeczywistości jestem raczej przeciętnie inteligentny, ale to nie nie ma w tym wypadku znaczenia) – i całe życie na ręcznym. Ha! ha! :D A co najlepsze: my tu sobie, panie kolego, żartujemy, ale są i tacy, którzy tak sądzą serio. :) Podczas gdy naprawdę… czy nikt nie widział w akcji atrakcyjnego fizycznie mężczyzny? Takiemu wystarczy pstryknąć palcem. Są goście, którzy puknęli w życiu więcej panienek niż ja zrobiłem stronek. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Motywacja 22.02.13, 21:54 krytyk-systemu-edukacji napisał: > Są goście, kt > órzy puknęli w życiu więcej panienek niż ja zrobiłem stronek. nie liczy się ilość a jakość, a poza tym nie samym pukaniem człowiek żyje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Motywacja 22.02.13, 23:36 jan_hus_na_stosie2 napisał: > nie liczy się ilość a jakość...... Święte słowa :p Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 23:54 ale co to za ogolniki? co to znaczy dobrze? orgazm? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 23.02.13, 00:05 i to sie chwali :) takie kobiety kolekcjonujace facetow niezaleznie od tego co sobie wmawiaja sa negatywnie postrzegane przez facetow Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 23:41 Swoją drogą zabawne: zarabiam przyzwoicie, poczucia humoru sam sobie zazdroszczę, jestem w miarę pewny siebie, potrafię sprawiać wrażenie inteligentnego (w rzeczywistości jestem raczej przeciętnie inteligentny, ale to nie nie ma w tym wypadku znaczenia) – i całe życie na ręcznym. Ha! ha! :D bo to wszystko nieprawda a w burdelu byles skoro zarabiasz przywoicie Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 23:47 > bo to wszystko nieprawda W co znowu nie wierzysz? Jestem jednym z nielicznych, który mówi o sobie zawsze prawdę na forum. :) > a w burdelu byles skoro zarabiasz przywoicie Nie, bo to żałosne i w dodatku niemoralne. Poza tym nie bierz zbyt dosłownie tego: całe życie na ręcznym, w rzeczywistości miałem dwa kilkuletnie związki i trochę sobie siłą rzeczy poruchałem. :) Zresztą pomijając wszystko inne, ja chyba bym nie był w typie takiej prostytutki. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 23:51 no nieprawda, ze to co piszecie o kobietach ze niby leca na takich i owakich baby leca tylko na typy kolesi: 1. atrakcyjnych fizycznie (same sie napraszaja) 2. bogatych (ale nie zarabiajacych przyzwoicie tylko bogatych)(dwa razy bardziej sie napraszaja) ale co z tym burdelem nie tak? sklep jak kazdy inny i jak wiadomo, ze dziewczyny nie sa zmuszane i robia to same to nie widze problemu wychowanie w takim durnym stereotypie, ze mezczyzna sie musi wykazac byc zdobyc kobiete jest glupie i dziecinne wpadasz, placisz, machasz (albo odwrotnie) i spadasz co w tym zalosnego i niemoralnego? tym sposobem myslenia onanizm tez jest niemoralny i zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 23:58 > co w tym zalosnego i niemoralnego? Może i masz rację? Trudno mi prawdę mówiąc znaleźć w tej chwili jakikolwiek sensowny argument na niemoralność kupowania seksu. Ja w każdym razie nie mógłbym zrobić tego również z przyczyn psychologicznych, jakoś głupio bym się czuł tak z kimś obcym. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 23.02.13, 00:06 nie wiem jaka jest prawda ale moze brak doswiadczenia w seksie z kims obcym? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 19:35 Chyba tez sobie zrobie zaraz makijaz. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 19:51 > Chyba tez sobie zrobie zaraz makijaz. Ja w przeciwieństwie do malujących się kobiet nie ubarwiam rzeczywistości. Przyznawałem się na forum do różnych porażek: wiadomo na przykład, że moja konkubina mnie zdradzała, po czym odeszła do innego. Wiadomo też, że mam np. ogromne zaległości czytelnicze, sporą nadwagę. Że tracę kontrolę po alkoholu. Że nie mam znajomych. I że jestem przemądrzałym półinteligentem. Cóż, trochę tych porażek i upadków było. Wiele mam wad. Ale jestem najlepszy w tym, co robię, i do tego wszystko osiągnąłem sam: bez dyplomu, bez garniturków, bez rodziców itd. I wszyscy mogą mi skoczyć. Aha,jeszcze drobny komunikat do bezrobotnych absolwentów szkół wyższych: otóż nie mam nawet matury, a dostaję propozycje pracy, na które nawet nie odpisuję, bo mi się nie chce. Ha! ha! Niezły ubaw. :D Boże, jakie to szczególne uczucie mieć na wszystko wyjebane i ze wszystkiego się śmiać, po siedmiu latach. :) PS Tylko gdzie jest Six_a? Zaczynam się martwić. :( Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 19:52 Nie wierze, ze nie masz matury i zajmujesz sie powaznymi projektami. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 19:59 > Nie wierze, ze nie masz matury i zajmujesz sie powaznymi projektami. Akurat wiary od ludzi nie wymagam, jestem przeciwnikiem religii i zwalczam ją, jak tylko potrafię. :) Ale żeby uprawdopodobnić swój niesztampowy życiorys, powiem Ci tylko, że miałem kiedyś maturę, dawno temu. Na szczęście już nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 20:29 Dobrze juz, dobrze. Moze mi nakreslisz jak ktos bez wyksztalcenia dochodzi do czegos takiego. Moze tez tak zrobie i bede mial wazny projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Motywacja 22.02.13, 21:06 stanislaw.smietana napisał(a): > Dobrze juz, dobrze. > Moze mi nakreslisz jak ktos bez wyksztalcenia dochodzi do czegos takiego. To akurat banalne. Wystarczy być BARDZO, BARDZO dobrym w tym co się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 21:27 > To akurat banalne. Wystarczy być BARDZO, BARDZO dobrym w tym co się robi... Wystarczy być po prostu dobrym. Ja będę bardzo dobry za jakieś trzy lata, o ile się będę uczył. Bardzo, bardzo dobry nie będę natomiast nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 22:40 jestes programista-amator? ktory sam dzieki ciezkiej pracy tyle osiagnal? wybacz ale nie wierze w amerykanski sen krytyk-systemu-edukacji napisał: > > To akurat banalne. Wystarczy być BARDZO, BARDZO dobrym w tym co się robi. > .. > > Wystarczy być po prostu dobrym. Ja będę bardzo dobry za jakieś trzy lata, o ile > się będę uczył. Bardzo, bardzo dobry nie będę natomiast nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 23:30 > jestes programista-amator? Nie jestem amatorem. :) Programistą zresztą też nie do końca, ale umownie możemy tak przyjąć. > ktory sam dzieki ciezkiej pracy tyle osiagnal? > wybacz ale nie wierze w amerykanski sen Mówisz tak, jakbym przeszedł drogę od pucybuta do milionera i zbudował jakieś imperium. Jestem pracownikiem najemnym i pracuję dla innych, sprzedaję swoje umiejętności i know-how. Nie bardzo prawdę mówiąc rozumiem, co w tym jest takiego niewiarygodnego. Jakbym napisał, że jestem lekarzem samoukiem czy naukowcem bez ukończonych studiów, ok. Ale w informatyce to naprawdę nie jest nic niezwykłego. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 22:39 oh jakie to proste a ja myslalem, ze to tylko jeden z czynnikow i nie zawsze najwazniejszy g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > > stanislaw.smietana napisał(a): > > > Dobrze juz, dobrze. > > Moze mi nakreslisz jak ktos bez wyksztalcenia dochodzi do czegos takiego. > > To akurat banalne. Wystarczy być BARDZO, BARDZO dobrym w tym co się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Motywacja 22.02.13, 22:56 stanislaw.smietana napisał(a): > oh jakie to proste > a ja myslalem, ze to tylko jeden z czynnikow i nie zawsze najwazniejszy Zgadza się, jest drugi - trzeba mieć kontakty, aby wykorzystać owo bycie bardzo dobrym. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 21:22 > Moze mi nakreslisz jak ktos bez wyksztalcenia dochodzi do czegos takiego. Po pierwsze to prawdę mówiąc akurat w mojej branży nie jest to bardzo nietypowa sytuacja, sam znam wielu programistów bez wyższego wykształcenia, ba, współpracuję z takimi na co dzień (oczywiście współpracowników z wyższym wykształceniem także mam). Ludzie rzucają studia, w ogóle na nie idą, poprzestają na licencjacie, kończą coś zupełnie z innej bajki. Mnie nawet nikt nie pyta o formalne wykształcenie; nie to, że nikomu jego brak nie przeszkadza: nikt nawet o to nie pyta! Na przykład mój poprzedni szef, taka anegdota, po dwóch latach mojej dla niego pracy dowiedział się, że nie skończyłem studiów, przypadkowo wyszło w rozmowie, wcześniej nie pytał. A jak się dochodzi? Bardzo prosto: robi się 100 projektów i projekcików kiepsko, potem 50 przyzwoicie, a na koniec zmienia się pracę na lepszą, gdy w poprzedniej wyczerpią się już możliwości rozwoju. Liczą się umiejętności i doświadczenie. Oraz portfolio, rzecz jasna. Aha, jeszcze jedno: dużo łatwiej skończyć studia niż osiągnąć mój obecny poziom znajomości fachu. Wiesz, człowieku, co to jest 150 zakodowanych stron!? Wiesz, co to znaczy spędzić przed komputerem kilka tysięcy dupogodzin? Wiesz, jak napie... kręgosłup po 16-18 godzinach przed monitorem? Albo jakie to uczucie zrobić coś trudnego po dobie bez snu? W jaki sposób Twoim zdaniem czyjeś „studia” miałyby zastąpić moje tysiące godzin doświadczeń? Słucham. Jestem najlepszy, bo sobie to wypracowałem, kiedy inni się bawili albo udawali, że studiują, bo, no właśnie, sądzili, że ich papierek, cwaniactwo, słodkie pierdzenie i uśmieszki numer pięć – dadzą im lepszą pozycję niż mnie moje rzeczywiste umiejętności. Niestety, okazuje się, że świat powoli zaczyna stawiać na prawdziwą wartość, tytularno-przyodziewkowy blichtr. Przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 21:26 no ale czasami inni robotę innych mają w dupie bez względu na ilość wykonanej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 21:41 > no ale czasami inni robotę innych mają w dupie bez względu na ilość wykonanej pracy Moją też mieli nie raz i nie dwa. Robiłem kiedyś duży portal piłkarski, a gość był tak wymagający, że wyszło mi parę złotych na godzinę. Różnie bywało, nie miałem kasy, musiałem znosić jakieś absurdalne pretensje, zalegali mi z kasą, wyzyskiwali itd. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.smietana Re: Motywacja 22.02.13, 22:43 Nawet jesli przyjmiemy, ze tak jest to zastanawiam sie po co? Bo z tego co piszesz to wyglada to na bardzo ciezka prace, tyle lat zmarnowanych, tyle godzin przed komputerem. krytyk-systemu-edukacji napisał: > Aha, jeszcze jedno: dużo łatwiej skończyć studia niż osiągnąć mój obecny poziom > znajomości fachu. Wiesz, człowieku, co to jest 150 zakodowanych stron!? Wiesz, > co to znaczy spędzić przed komputerem kilka tysięcy dupogodzin? Wiesz, jak nap > ie... kręgosłup po 16-18 godzinach przed monitorem? Albo jakie to uczucie zrobi > ć coś trudnego po dobie bez snu? Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 22:46 no tak mówią, jak dużo pracujesz to daleko dojdziesz człowiek nie jedną zelówkę na tym łażeniu prędzej zedrze Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Motywacja 22.02.13, 20:05 pewnie wziela odwyk od forum . W koncu ma rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Motywacja 22.02.13, 20:07 krytyk-systemu-edukacji napisał: > > Co na was wpływa motywująco? > > Sukcesy. W środę dowiedziałem się, że będę głównym developerem w nowym projekci > e, i to takim, że właściwie to zawodowo jestem już ustawiony na resztę kariery: > największa strona tego typu w Europie, nieograniczony budżet, liczy się tylko > jakość, czas trwania: ponad pół roku. jeśli to zwykła stronka tyle, że rozbudowana to spoks, jeśli portal społecznościowy lub posiadający podobne funkcjonalności to pół roku może nie starczyć, a w zasadzie prawie na pewno nie starczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Motywacja 22.02.13, 20:18 > jeśli to zwykła stronka tyle, że rozbudowana to spoks, jeśli portal społecznościowy > lub posiadający podobne funkcjonalności to pół roku może nie starczyć, a w > zasadzie prawie na pewno nie starczy :) Serwis pod względem funkcjonalności nie jest jakoś baaardzo rozbudowany, natomiast obsługuje ogromny ruch (byłem w szoku, jak wielki), więc głównym wyzwaniem jest optymalizacja. Aha, no i my robimy sam front-end, zaznaczam. Na razie szacujemy na pół roku, według mnie to realny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
ipsetta Re: Motywacja 22.02.13, 19:47 > Co na was wpływa motywująco? Wszystko to, dużo wcześniej lub przed chwilą mi wyszło, np. liczę sobie zadanko i otrzymuję poprawny wynik. Wówczas natychmiast zabieram się za kolejne. Ugotuję dobrze obiad - mam ochotę ugotować kolejny. Kupię sobie nowy ciuszek - od razu mam ochotę na pranie :) Napisałam fajna magisterkę - chcę na doktorat! Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Motywacja 22.02.13, 20:56 xolaptop napisał: > kobieta no na mnie nie bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Motywacja 22.02.13, 21:22 w pracy możliwość awansu, wiekszego wynagrodzenia,zbliżające się terminy, liczne kontrole w codziennym życiu różnie bywa - ostatnio brak mi motywacji i nie do końca udaje mi się zrealizować założone cele Odpowiedz Link Zgłoś
karczmareczka Re: Motywacja 13.03.13, 15:41 Mnie pomaga powiedzenie o swoich celach innym, wtedy otrzymuje od nich wsparcie, które mnie motywuje. Znalazłam nowy portal twistermind.com , gdzie mogę się podzielić swoimi marzeniami. To pomaga. Sprawdź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt klasycznie - pieniazki :) 13.03.13, 15:44 gr.eenka napisał: > Co na was wpływa motywująco? klasycznie - pieniazki :) ... bedace koncowym etapem dzialalnosci zawodowej i swiadomosc, co pieknego z nimi zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś