Dodaj do ulubionych

Jak się oświadczyć mężczyźnie?

18.03.13, 14:56
Jestem z moim chłopkiem już prawie trzy lata. Za kilka dni mamy rocznicę i z tej okazji postanowiłam... mu się oświadczyć. Nie wiem jak to zrobić, by było oryginalnie. Oczywiście przypuszczam, że mogę dostać kosza, ale ile można czekać? Zegar tyka coraz szybciej... Macie jakieś pomysły jak zaskoczyć tą jego nieśmiałość? PS Warto się, aż tak emancypować?
Obserwuj wątek
    • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:00
      Zaproś go na tańce i oświadcz się dziewczynie. Będzie oryginalnie, a chłopak na pewno będzie zaskoczony. ;-)
    • obrotowy proste, by nie powiedziec - prostackie :) 18.03.13, 15:01
      przynosisz mu pol litra (lub cokolwiek innego, co lubi) i rzeczesz:
      Kochanie - to bedziesz mial u mnie zawsze...
      • gr.eenka Re: proste, by nie powiedziec - prostackie :) 18.03.13, 15:02
        :)
      • pan.na.anna Re: proste, by nie powiedziec - prostackie :) 18.03.13, 15:11
        Fajne... ale on w tym swoim dobrym wychowaniu nie pije! Jak mu nawet przemycę jakiś wysokoprocentowy drinczek to może nic nie pamiętać następnego dnia...:)
        • gr.eenka Re: proste, by nie powiedziec - prostackie :) 18.03.13, 15:13
          jak dobrze wychowany to powinien odrzucić te oświadczyny jako profanację oświadczyn.
          ktoś napisała o sugestii
    • gr.eenka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:01
      :) oświadczyć facetowi ?
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:09
        Czemu na NIE? Mamy XXI wiek i to często kobiety mogą (o ile chcą) przejąć inicjatywę. Nie będę czekać na Księcia...
        • materac.francuza Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:16
          >Nie będę czekać na Księcia...
          Od tego powinnaś zacząć swoje oświadczyny.
    • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:07
      Żartujesz, prawda...?
      Oświadczyć się powinien mężczyzna, i tylko on.
      Możesz mu natomiast dać do zrozumienia,że interesuje Cię legalizacja Waszego związku.

Ja się co prawda w lutym oświadczyłam 3razy, ale za każdym razem bez udziału świadomości, będąc lekko odrealniona ;-)
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:12
        Trzy razy temu samemu chłopakowi? Za trzecim razem już zrozumiał?
        • gr.eenka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:18
          jak to się mówi - do trzech razy sztuka
          a jak się nie uda sztuka
          próbuj, próbuj aż się uda
          a jak nie to Cest la vie
          • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:21
            Ale jak? Chciałabym być i skuteczna i oryginalna... Może przetrę szlaki dla nas? A może jest to mój sposób by zobaczyć, czy chłopak myśli o mnie na poważnie?
        • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:20
          tak, trzy razy temu samemu. On zrozumiał od razu i odpowiadał chętnie Kochanie, z radością w oczach. Tylko,że to nie było na serio. Taka tam postorgazmiczna utrata swiadomości, bo widzę,że muszę nazwać rzeczy po imieniu ;-)

Ale na początku znajomości mi powiedział,że jak będzie nam się układało, to żebym się nie zdziwiła, jak za pół roku przyjdzie z pierścionkiem.Tylko,że zanim zostaliśmy parą, znaliśmy się jakieś pół roku. Biorąc pod uwagę nasze styl kłócenia się, to chyba faktycznie możemy się chajtnąć i rozmnożyć.
          • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:26
            To gratuluję! Natchnęłaś mnie... I chyba było warto? A może ja jestem staroświecka z tymi oświadczynami? Czy w ogóle warto legalizować związki? Nic nam przecież nie zapewni, że miłość będzie z happy endem.
            • piataziuta Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:36
              >Czy w ogóle warto legalizować związki?

W obecnym systemie prawnym, jeśli masz zamiar z facetem podejmować jakiekolwiek wspólne inwestycje (dzieci, mieszkanie, kredyt, a zwłaszcza dzieci), warto.
      • piataziuta Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:31
        > Żartujesz, prawda...?
        > Oświadczyć się powinien mężczyzna, i tylko on.

Tak.
        W czasach gdy facet brał kobietę na swoje utrzymanie, a kobieta udawała białogłowy podmiot, to faktycznie wypadało, żeby to on decydował o ewentualnych oświadczynach.
        • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:44
          Nie chodzi mi o decydowanie o ich wpólnej przyszłości, tylko o samą czynność oświadczania się. Nie chciałabym mieć za męża faceta, któremu sama musiałabym się oświadczyć, bo on sam by na to nie wpadł,że miałby ochotę być moim mężem.

No i co wtedy z pierścionkiem? Sama ma sobie kupić? ;))
          • piataziuta Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:55
            > Nie chodzi mi o decydowanie o ich wpólnej przyszłości, tylko o samą czynność oś
            > wiadczania się. Nie chciałabym mieć za męża faceta, któremu sama musiałabym się
            > oświadczyć, bo on sam by na to nie wpadł,że miałby ochotę być moim mężem.
            >
            > No i co wtedy z pierścionkiem? Sama ma sobie kupić? ;))

Ale to są twoje preferencje. Każdy ma prawo do innych.
            W obecnych czasach obligatoryjne dostosowywanie się do takich sztywnych ram jest raczej śmieszne.
            • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:19
              Oczywiście,że każdy ma prawo do własnych preferencji, ale przedstawiam własne tylko i wyłącznie dlatego,żeby pomóc autorce wątku. Jak zauważyłaś, jest ona pełna wątpliwości, i zależy jej na ślubie, ale czy na tym,żeby być stroną oświadczającą się - chyba niekoniecznie...?
              Co innego, gdyby była pewne,że chce to zrobić. Wtedy odpowiedziałabym jej po prostu, że na youtube jest mnóstwo filmików, które mogą stanowić inspirację.
              • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:24
                Zgadłaś! Pewnie, że chciałabym by to ON mi się oświadczył, ale skoro może to nastąpić za jakieś circa 68 lat to wolę przyspieszyć. Dzięki za youtube'a. Może coś się nada:)
                • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:38
                  Faceci mają łatwiej. Kupią kwiaty, pierścionek, zaproszą do restauracji i jusz :) (podstawowa wersja dla leniwych/bez wyobrażni/tradycjonalistów). Jak Ci odmówi, pukając się w czoło, to i tak będzie warto,bo: 1. dowiesz się, na czym stoisz. 2. będziesz bogatsza o ciekawe doświadczenie 3. Twoje działanie będzie ciekawym manifestem wolności. (Jestem w stanie wymyslić jeszcze parę powodów).
                  jesli w Twoim przypadku rozmowa na temat przyszłości odpada, i nie chce Ci się czekać, oraz jesteś pewna,że nie poczujesz się źle, jak on powie NIE, ani nie będziesz się później źle czuć bedąc "żoną-faceta-któremu-musiałaś-się-sama-oświadczyć", to... oświadczaj się ;)))
                  BTW - ja swojemu obecnemu facetowi pierwsza wyznałam,że go kocham (po prostu uczucie się zmaterializowało w pewnym momencie w postaci słów) a także sama musiałam go zacząć podrywać, tak że może faktycznie pora zmienić tradycję dot. oświadczania się...?
                  Nie wiem no nie wiem ;)...
                  p.s. ile macie lat?
                  • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:46
                    Ja się zbliżam do 30tki. Stąd ten rozmach. Niby nie za późno na wielkie rewolucje, ale też nie chcę czekać i ockąć się jak będę mieć 40 na karku. Chodź w dzisiejszych czasach wiek metrykalny nijak się ma do tego jak żyjemy i jak nas inni postrzegają. Wg Pani, od której wynajmuję mieszkanie - jestem już starą panną!
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:07
      > Jestem z moim chłopkiem już prawie trzy lata. Za kilka dni mamy rocznicę i z tej
      > okazji postanowiłam... mu się oświadczyć.

Coś Ci się chyba pomyliło. :)
      • piataziuta Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:25
        ty skisła konserwo bez fantazji... :P
        • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:28
          Rozumiem, że wdług Ciebie nie warto. Może ja bym dała radę bez ślubu i ceregieli, ale moi rodzice i rodzina. Bardziej to ma być dla nich niż dla mnie.
          • piataziuta Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:32
            NIGDY nie podejmuj ważnych decyzji dotyczących twojego życia dla kogoś, nawet jeśli to są twoi rodzice. :)
          • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:32
            pan.na.anna napisała:

> Rozumiem, że wdług Ciebie nie warto. Może ja bym dała radę bez ślubu i ceregiel
            > i, ale moi rodzice i rodzina. Bardziej to ma być dla nich niż dla mnie.

Zastanów się 10 razy zanim zdecydujesz się na ślub dla rodziców i rodziny.
          • sundry Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:35
            To niech się rodzice oświadczą!
          • sumire Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:41
            wielkie nieba... sądziłam, że w XXI wieku dorosłe kobiety już nie muszą przejmować się tym, co ludzie powiedzo i iść do ołtarza tylko po to, by rodzina odetchnęła z ulgą, że wstydu nie ma.
            • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:49
              No dobra. Rodzina rodziną, ale ja o tym tak bardzo marzę. Chyba na to się czeka w tym szaro-burym życiu? Warto to raz dobrze rozplanować i niech się zdarzy z osobą, co do której ma się pewność. Może jestem staroświecka, ale czy któraś z Was żałuje ślubu kościelnego?
              • gyubal_wahazar Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:58
                A musi być kościelny ? Ja wam mogę dać i w odróżnieniu od firmy Felka, jeszcze roczną gwarancję zwrotu kosztów.
              • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:08
                aaa, jesli o tym "bardzo marzysz", to już zupełnie inna sprawa.
                Powiem Ci tak...ja mam podobnie,wolę mieć męża niż "partnera", "konkubenta", bo na "chłopaka" to już jestem za stara ;)
                Z tym,że ja chcę takiego, który będzie odwzajemniał moje uczucie i sam się oświadczy.
                Inna rzecz: jesteś z nim 3 lata i nie znasz jego poglądów na legalizację związków?
                Z moim pierwszym facetem byłam 7 lat. Inne pary w tym czasie zdążyły się poznać, pokochać, rozmnożyć, zaślubić, rozwieść i związać z kimś innym. Jedna moja znajoma urodziła w tym czasie trójkę dzieci. A on przez cały ten czas nie wpadł na to,żeby mi się oświadczyć ( i bardzo dobrze bo byłabym teraz po rozwodzie,a ponoć to traumatyczne przeżycie).
                Z kolei mój brat oświadczył się swojej obecnej żonie po 9 latach związku, po tym jak mu powiedziała wprost,że chce mieć z nim dziecko i nie zamierza mieć dziecka z konkubentem.
                Ale nie wiem, czy chce się Tobie tak długo czekać ;)
                • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:12
                  No tak, nie ma reguły. Myslę, że nie mam co czekać. Zawsze może mi powiedzieć, że np. na oświadczyny jeszcze nie pora, albo że to do niego należy, albo, że jestemw gorącej wodzie kąpana. Na pewno jakoś musi zareagować i o to mi chodzi. Jeśli go zaskoczę to jeśli nie myśli o mnie na poważnie to samo wyjdzie (chyba - zależy od interpretacji). Tobie jak się układa teraz? Czy myślisz jak ja, że nie warto czekać? Dzięki!
                  • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:47
                    Wydaje mi się,że nie warto czekać, ale to wynika z moich własnych doświadczeń, a dokładnie z tego,że zmarnowałam kilka lat w związku z niewłaściwą osobą...(ten związek był marnowaniem życia nie dlatego,że nie zakończył się oświadczynami i ślubem).
                    To zależy... jeśli czujesz, że to jest TEN MĘŻCZYZNA, i zależy Tobie na nim, i chcesz go mieć w formie męża, a nie "konkubenta", to na co czekać? ;) po 3 latach już pewnie znacie się na tyle, że faktycznie jeśli jesteście tradycjonalistami, to chyba po 3 latac związku pora na ślub...?
                    Mi się układa fantastycznie, poza tym,że mam pewne urazy po toksycznym związku i czasem niewłaściwie reaguję albo mi się coś tam wydaje i wynikło z tego kilka kłótni ;)
                    • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:49
                      Trzymam za Ciebie kciuki!
                      • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:59
                        Nie, to ja za Ciebie :-P
                        Mi się nie spieszy jakoś bardzo, jestem od 3.5 miesiąca w drugim związku w życiu ;)
                        Aaaa, i też się zbliżam (powoli :P) do 30-stki i chciałabym jakoś w ciągu najlbliższych 2 lat założyć rodzinę, ale nie jest to dla mnie celem w samym sobie, raczej efekt uboczny tej miłości, w której się pławię ;)
                  • po-trafie Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:40
                    Ale to musisz go zaskakiwac oswiadczynami? Szalenie stresujaca sprawa, rowniez dla niego.
                    Jesli chcesz brac slub z kims, kogo jestes pewna, to przydaloby sie tez umiec z soba komunikowac, bez stresujacej inscenizacji i nagonki.

Nie przyszlo ci do glowy, zeby zwyczajnie z nim o tym porozmawiac?

Jestesmy z facetem kolo 30stki, bedzie juz 5 lat razem. Nie pali mi sie do slubu, ale faktycznie - oswiadczyny bylyby mile. Takie konkretne wyrazenie woli, checi, przemyslanych zamiarow, tego ze jestesmy pewni swojego wyboru, to musi byc mile.
                    W odpowiednich okolicznosciach zaczelam rozmowe, poznalam jego zdanie, jestem zadowolona.

A ty uwazasz, ze najlepszy sposob na komunikacje to... oswiadczyny? Serio?
          • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:52
            Dziewczyno, Ty jesteś szalona chyba?!? co to ma znaczyć?

> ale moi rodzice i rodzina. Bardziej to ma być dla nich niż dla mnie.
            Tak przy okazji -jeśli ślub ma być kościelny, to właśnie chcesz popełnić grzech dość dużego kalibru.
            Może ja bym dała radę bez ślubu i ceregieli- ślub to nie ceregiele. Przysięgasz komuś publicznie parę rzeczy ;) aha, i co to znaczy: może ja bym dała radę bez ślubu. A niby dlaczego Twoje życie to ma być coś, z czym "dajesz radę"? Chcesz mieć męża a nie chłopaka, zrozumiałe i dlaczego miałabyś z tego zrezygnować?
          • mila2712 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 23:44
            pan.na.anna napisała:

> Rozumiem, że wdług Ciebie nie warto. Może ja bym dała radę bez ślubu i ceregiel
            > i, ale moi rodzice i rodzina. Bardziej to ma być dla nich niż dla mnie.

serio ?
            jeżeli tylko dla tego chcesz wyjść za mąż to powiadam Ci NIE WARTO
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:34
        To myślisz, że poczekać? Że sam się zreflektuje? Skąd czerpać wiedzę, że kiedyś to nastąpi? Mam parę kolerzanek, które czekały, troszczyły się i traktowały bardzo serio. A potem nagle zostały same z dziurą w sercu, pustym portfelem i o kilka lat starsze niż inne babki.
    • piataziuta Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:24
      PS Warto się, aż tak emancypować?

Czemu nie?
      Jeśli tak ci zależy na tym obrządku jakim jest ślub i faktycznie zakładasz, że dostaniesz kosza (i masz plan w razie odmowy), a żadna twoja ukryta damska próżność nie ucierpi, to uważam, że warto.

W kwestii oryginalności niestety nie doradzę.
    • gyubal_wahazar Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:31
      Może coś w guście :
      - Leopoldzie, twoje koszmarne roztargnienie w mojej obecności, wyrażające się w którymś już obsuszeniu mojego kieliszka, mówi sama za siebie. Nic nie mów. Czyny mówią głośniej niż słowa, a ta woń wrzosu jest tak upajająca.

Zgadzam się
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:34
        :)
      • gyubal_wahazar Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:34
        Aaaaa, chłopak nie pije ? No to po takiej akcji zacznie
    • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:34
      A co zrobisz, jak powie NIE?
      Ja tam niby nowoczesna jestem, ale oświadczyny to w związku zadanie dla mężczyzny.
      Życie mnie nauczyło, że swoje potrzeby należy komunikować (mniej lub bardziej) wprost.
      Tak więc ja bym doradzała delikatnie zasugerować panu, jakie są Twoje oczekiwania.

A tak przy okazji...sam fakt bycia z kimś 3 lata, to niekoniecznie dobry powód do oświadczyn i ślubu...
      • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:36
        mam.kaszel napisała:

> A co zrobisz, jak powie NIE?

Jak to co? To samo co facet, który dostał kosza.
        • soulshuntr Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:47
          Jak to co? Dokladnie to samo co zrobil rzad Irlandii po referendum odnosnie Unii. Uzna ze to bledna odpowiedz i dalej bedzie sie oswiadczac, az oswiadczyny zostana przyjete.
          • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:57
            Ja chyba spróbuję tylko raz. Raz kozie śmierć. Kosz koszem, ale gdybym się tak bała to nadal bym mieszkała z rodzicami i czekała na niego. Dziewczyny - trochę inicjatywy! A jak nie zrozumie to jego strata. Nie warto tracić czasu.
          • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:43
            soulshuntr napisał(a):

> Jak to co? Dokladnie to samo co zrobil rzad Irlandii po referendum odnosnie Uni
            > i. Uzna ze to bledna odpowiedz i dalej bedzie sie oswiadczac, az oswiadczyny zo
            > stana przyjete.

A może masz jeszcze inne polityczne przykłady dotyczące zachowań związanych z oświadczynami? Chętnie poczytam. ;-)
        • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:56
          Chodziło mi bardziej o to,czy jest psychicznie nastawiona na to,że on może odmówic, i jak się wtedy autorka poczuje.
          • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:32
            mam.kaszel napisała:

> Chodziło mi bardziej o to,czy jest psychicznie nastawiona na to,że on może odmó
            > wic, i jak się wtedy autorka poczuje.

Poczuje się pwenie niezbyt przyjemnie, ale czy to znaczy, że lepiej byłoby, żeby czekała na rozwój wypadków biernie?
            • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:36
              NIEEEE! Nie nigdy. Myślę, że warto ryzykować. A przy okazji sama się sprawdzę w stresujacej sytuacji tetatet z osobą bodajże mi najbliższą w obecnej chwili. Co zrobić by nie spanikować?
              • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:49
                pan.na.anna napisała:

> NIEEEE! Nie nigdy. Myślę, że warto ryzykować. A przy okazji sama się sprawdzę w
                > stresujacej sytuacji tetatet z osobą bodajże mi najbliższą w obecnej chwili. C
                > o zrobić by nie spanikować?

Napisz sobie wszystko na kartce. :-)
                • kino.mockba Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:14
                  stokrotka_a napisała:

> Napisz sobie wszystko na kartce. :-)

I zostaw kartkę na lodówce, a on jak przyjdzie z pracy, to ci odpisze tak/ nie.
                  • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:27
                    Można i tak... Tylko on nie zagląda do lodówki:) Chodź może mogę zrobić pierwszy krk i jakos mu zakomunikować o moich oczekiwaniach? Super pomysł. Czasami warto zrobić coś niestandardowego by zaimponować np. i pozytywnie zaskoczyć.
                    • altz Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 21:13
                      pan.na.anna napisała:
                      > Można i tak... Tylko on nie zagląda do lodówki:) Chodź może mogę zrobić pierwsz
                      > y krk i jakos mu zakomunikować o moich oczekiwaniach? Super pomysł. Czasami war
                      > to zrobić coś niestandardowego by zaimponować np. i pozytywnie zaskoczyć.

Kupić małą wódkę pt. "ślubna" i zaproponować czy się napije, ale do dna. :-)
            • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:52
              A pewnie, że nie ;-)
              Ale nie musi biernie czekać. Wszak już pisałam,że jestem za tym, aby ludzie (zwłaszcza dwie osoby będące ze sobą w związku) komunikowały sobie wprost, czego od siebie chcą.
        • kalllka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:20
          tez mysle, ze gdy dostanie to se pogrzebie w tym koszu)

zupelnie w temacie dlub ania,
          niech mnie stokroc powie ( w sekrecie oczywiscie) co tez ma w planach do postawienia nad I
          • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:32
            To będzie taki mój mały ekperyment. Umieram z ciekawości i jakoś na razie nie panikuję. Muszę zachować zimną krew. Tylko jak?
            • kalllka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:37
              no coz, przez yt tez juz nie nadasz.
              ale jesli chcesz sie przekonac jak mozna 'zachowac zimna krew ( czyli byc trupem albo popularnym - zoombie) probuj przez wikileaks- powodzenia
              :|
              • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:38
                O super! Więc co mam robić dzisiaj wieczorem!
          • stokrotka_a Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:34
            kalllka napisała:

> niech mnie stokroc powie ( w sekrecie oczywiscie) co tez ma w planach do post
            > awienia nad I

Kropkę zapewne! ;-)
    • petelkowa Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:35
      Pogięło pannę? Kobieta oświadcza się facetowi tylko wtedy gdy chce się go pozbyć raz na zawsze.
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:41
        A ja myślałam, że oświadczyny są taki ukoronowaniem czasu na poznawanie się. A tutaj - że czas na ADIOS. Kurczę... w takim razie się pogubiłam zupełnie.
        • gr.eenka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:56
          pan.na.anna napisała:

> A ja myślałam, że oświadczyny są taki ukoronowaniem czasu na poznawanie się. A
          > tutaj - że czas na ADIOS. Kurczę... w takim razie się pogubiłam zupełnie.
          mieszkasz z nim trzy lata i wymyśliłaś że jeśli się oświadczysz to to będzie czas na lepsze poznanie się?
          po trzech latach czasami ludzie się rozwodzą a nie dopiero zaczynają poznawać
    • soulshuntr moja babcia zwykla mawiac 18.03.13, 15:53
      To nie cukier leci do much, tylko muchy do cukru. Zapamnietnij to sobie raz na jutro!
      • gr.eenka Re: moja babcia zwykla mawiac 18.03.13, 15:56
        soulshuntr napisał(a):

> To nie cukier leci do much, tylko muchy do cukru. Zapamnietnij to sobie raz na
        > jutro!
        tylko co jest cukrem a co muchą :D
      • fajnajozia Re: moja babcia zwykla mawiac 18.03.13, 16:10
        Siema Soul. Czuję się jakbym wróciła z Księżyca. Sixa bywa? A Josef mój jedyny?
        • soulshuntr Re: moja babcia zwykla mawiac 18.03.13, 19:38
          witam szanowno Józie. Tak, nie widzialem ostatnio.
      • stokrotka_a Re: moja babcia zwykla mawiac 18.03.13, 16:36
        soulshuntr napisał(a):

> To nie cukier leci do much, tylko muchy do cukru. Zapamnietnij to sobie raz na
        > jutro!

Od czasów twojej babci nastąpiło pomieszanie cukru z muchami. Niech babcia teraz wymyśli zasadę przystającą do zmienionej sytuacji. ;-)
    • majaa Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 15:55
      Eee tam, zaraz oświadczyny i to tak znienacka... ;) Skoro masz takie parcie na gościa, to zapytaj go po prostu, jak on dalej widzi Wasz związek, czy nie sądzi, że czas popchnąć sprawy do przodu... albo usłyszysz, to co chcesz usłyszeć, albo facet się wymiksuje i też już będziesz wiedziała na czym stoisz. Powodzenia:)
    • sheep2 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:42
      a takich rzeczy typu ślub - bo do tego raczej dążysz - nie są uzgadniane przez 2 osoby - Ty i partner?
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:50
        Ofkors, ale zawsze ktoś musi być ten pierwszy/ ta pierwsza. Do tego zmierzam...
        • samuela_vimes Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:56
          hmmm mojemu przyjacielowi też się żona oświadczyła, no przyjął oświadczyny, ożenił się z nią...spłodził dwoje dzieci, a teraz płacze, że miłości już w jego sercu to nie ma i chce rozwód.
          • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:02
            Ale czy gdyby to on się oświadczył to miłość byłaby obecna do grobowej deski? Ja ze swojego doświadczenia powiem, że nawet w trzy letnim związku trzeba dokłądać ognia do pieca, bo czasem marazm, bo czasem nuda... Im dłuższy związek tym więcej roboty, nie?
            • samuela_vimes Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:12
              chwileczkę ;-)
              nie mam nic a nic przeciw twojemu pomysłowi, ale czasami facety to takie mało asertywne ciotki i pod ciężarem takiej sytuacji, potrafią się zgodzić z racji chociażby faktu, że to propozycja kobiety.
              Akurat sytuacje kolegi znam dobrze i wiem doskonale, że stało się tak tylko dlatego, że kiedyś tam nie miał za grosz charakteru.
              Nie piję do twojego pomysłu, ale tak jakoś przypomniał mi się przykład z życia wzięty.
              Wal śmiało z tymi oświadczynami i się nie zastanawiaj. Powodzenia.
              • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:29
                Dzięki!!!! Jako że mój chlopak to skomplikowany czł uważam, że nei palnie głupoty, bo zdaje sobie sprawę związanymi z tym konsekwencjami
        • sheep2 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 16:58
          aaaa, to zmienia postać rzeczy:-). Jeśli tak, to wal śmiało!
          • mojemieszkanie24 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:04
            nie wierzę, że jakas kobieta moze to zrobić... Masakra. Skąd ta desperacja ?

Powiem ci, ze w pewnym sensie rozumiem jak się czujesz, bo będąc w związku ok 3 lata też czułam się tak samo. Ślub nie da ci PEWNOŚCI. Skoro jesteś jego niepewna to daj sobie spokój z nim. Sama musisz pomyśleć, czy on traktuje ten związek poważnie. Coś czuję, że nie bardzo skoro chcesz go na siłe zawlec do ołtarza.
            • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:11
              Czyli wszystkie pary, które aktualnie nie planują ślubu, są ze sobą w niepoważnym związku?
              I co w takim razie radzisz poza "sama musisz pomyśleć, czy on traktuje ten związek poważnie"?
              • samuela_vimes Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:14
                mam.kaszel napisała:

> Czyli wszystkie pary, które aktualnie nie planują ślubu, są ze sobą w niepoważn
                > ym związku?

oooo to ja już jestem w ponad 8-9 letnim takim związku i w dodatku mamy dziecko, a to ci niepoważny związek no! ja do mojego mieszkania rzecz jasna :-)
                • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:25
                  Ślub nie daje żadnej gwarancji... Chyba to wiemy, ale z drugiej strony warto wiedzieć po 3 latach (w moim przypadku) czy mogę liczyć na to, że ułożę sobie z nim życie.
              • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 17:32
                Ja nie chcę zachęcać nikogo do oceniania. Sprawa formalności to zupełnie indywidualna sprawka.
                • mojemieszkanie24 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 18:35
                  mam.kaszel- jeżeli kobieta się poważnie zastanowi to jest w stanie określić, czy facet jest z nia ,,na serio” czy tylko jest dla niego kimś ,,przejściowym”. Ja byłam dla jednego faceta właśnie takim kimś ,,przejściowym”/ Kończyłam studia, trzeba było decydować gdzie zamieszkać a on stwierdził, ze zamiast wynająć mieszkanie ( było nas stać) on sobie dalej będzie mieszkał u mamusi ( bo wstawała rano o 4 i robiła mu kanapki do pracy) niż mieszkać ze mną ( ja kanapek nie robiłam). Ponadto traktował mnie jak służącą, nic nie potrafił zrobić w domu- nawet herbaty. Nie spotykaliśmy się z jego znajomymi itd. Tylko caly czas mówił, ze mam dziwne podejście do życia i że 8 tysięcy ( na czysto odliczając dojazdy i wyżywienie) + moja pensja ( ok. 1900 zł + własna działalność) nie wystarczy nam na życie i chcę go wpędzić w biedę ( nie brałam od niego pieniędzy, nie mieliśmy wspólnych finansów). Stwierdził, ze będzie mi dawał 1000 zł z czego ja będę musiała opłacić nasz ewentualny pokój ( bo mieszkania nie chciał wynajmować) i jedzenie. Co robił z 7 tysiącami ? Do dzisiaj się nie dowiedziałam. Cały czas powtarzał, że jest biedny. Jak chciałam gdzieś wyjechać ( złożyć się po połowie na wycieczkę) to wiecznie nie.. Do mojej rodziny jak pojechał na Wielkanoc to nie odezwał się ani slowem do nikogo !!! Wychodził z zalożeia, że taki jest i inni maja go akceptowac. Sama nie wiem co w nim widziałam- serio.

No było jeszcze wiele takich sytuacji z których mogłam wywnioskować, że nie traktuje mnie poważnie. Jak się nad tym zaczęłam powaznie zastanawiać to wiedziałam. Nieraz ludzie są ze sobą wiele lat i im slub nie jest potrzebny ale wiedzą, ze zawsze mogą na sobie polegac i się kochają. Autorka wątku tego nie wie skoro chce się facetowi oświadczać i zatrzymać go przy sobie.

samuela_vimes- ZACYTUJ w którym momencie napisałam że ŚLUB jest do tego potrzebny, by określić czy związek jest ,,na poważnie” czy nie. Sama nie jestem po ślubie i żyje na tzw. kocią łapę i mi ten ślub do niczego nie jest potrzeby- jestem pewna uczuć partnera i swoich. Nie musi mi się oświadczać.
                  • aka667 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 07:08
                    mojemieszkanie24 napisała:

> No było jeszcze wiele takich sytuacji z których mogłam wywnioskować, że nie tra
                    > ktuje mnie poważnie. Jak się nad tym zaczęłam powaznie zastanawiać to wiedziała
                    > m. Nieraz ludzie są ze sobą wiele lat i im slub nie jest potrzebny ale wiedzą,
                    > ze zawsze mogą na sobie polegac i się kochają. Autorka wątku tego nie wie skoro
                    > chce się facetowi oświadczać i zatrzymać go przy sobie.
                    >

Każdy kto się oświadcza robi to dlatego że związek jest do bani I nie można na sobie polegać czy dotyczy to tylko kobiet? :)
                    • gr.eenka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 07:34
                      aka667 napisał:

> mojemieszkanie24 napisała:
                      >
                      > > No było jeszcze wiele takich sytuacji z których mogłam wywnioskować, że n
                      > ie tra
                      > > ktuje mnie poważnie. Jak się nad tym zaczęłam powaznie zastanawiać to wie
                      > działa
                      > > m. Nieraz ludzie są ze sobą wiele lat i im slub nie jest potrzebny ale wi
                      > edzą,
                      > > ze zawsze mogą na sobie polegac i się kochają. Autorka wątku tego nie wie
                      > skoro
                      > > chce się facetowi oświadczać i zatrzymać go przy sobie.
                      > >
                      >
                      > Każdy kto się oświadcza robi to dlatego że związek jest do bani I nie można na
                      > sobie polegać czy dotyczy to tylko kobiet? :)
                      nie wiem, ale mnie zastanawia walka o legalizację związków partnerskich, po co to robią skoro i bez legalizacji wiadomo, że zależy.
                      a mimo to upierają sięza legalizacją
                      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 11:26
                        Chcemy być nowoczesne, ale w duszy jesteśmy staroświecie. Wy też tak macie?
                    • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 11:25
                      Byłoby za łatwo gdyby wszystko szlo w złą stronę. Myślę, że oświadczyny to jest takie podsumowanie, w którym kierunku należy się udać i czy.... razem.
                  • samuela_vimes Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 19:32
                    > samuela_vimes- ZACYTUJ w którym momencie napisałam że ŚLUB jest do tego potrzeb
                    > ny, by określić czy związek jest ,,na poważnie” czy nie. Sama nie jestem
                    > po ślubie i żyje na tzw. kocią łapę i mi ten ślub do niczego nie jest potrzeby
                    > - jestem pewna uczuć partnera i swoich. Nie musi mi się oświadczać.

em, to ja coś pomerdałam i potem doczytałam. Wybacz nieogarniętej matce ;-)
            • altz Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 21:21
              mojemieszkanie24 napisała:
              > nie wierzę, że jakas kobieta moze to zrobić... Masakra. Skąd ta desperacja ?

Od razu desperacja! :-) Starsi mężczyźni wiedzą zazwyczaj, czego chcą, a w tych czasach, tacy pod 30 miotają się, szczególnie ci odpowiedzialni i zdający sobie sprawę ze wszystkich konsekwencji, a nie będący na nie gotowi.
              Mnie osobiście podobają się konkretne kobiety i bardzo szanuję takie panie, a o ile są to propozycje poważne i na dłużej, ale ja ogólnie lubię grać w otwarte karty.
              Mądry człowiek potraktuje poważnie taką propozycją, potrafi rzeczowo rozmawiać i nawet jeśli odmówi, to ta druga strona na pewno nie poczuje się upokorzona. Jeśli zareaguje głupio, to znaczy, że po prostu nie był warty tej propozycji.
    • irmina_anastazja Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 18:25
      Jeśli zarabiasz mniej od faceta: "Kochanie, chciałbyś płacić niższe podatki?"
      Jeśli zarabiasz więcej: "Kochanie, chciałbyś zwiększyć swoją zdolność kredytową?"
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 11:31
        Podoba mi się....:) Przecież myślę przyszłościowo jako o nowej komórce społecznej, a przu okazji każdy z nas coś na tym zyska!
    • fiigo-fago Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 18:30
      Jak równouprawnienie to gdzie jakiś drogi podarunek w zamian pierścionka? :D Jakiś laptop może, czy motor, albo jakaś inna błyskotka dla faceta? ;p Jak się oświadczać to porządnie! ;)))
      • materac.francuza Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 20:38
        to gdzie jakiś drogi podarunek w zamian pierścionka?
        Namordnik wysadzany cyrkoniami.
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 11:30
        Prezent powinien być symboliczny. Fajnie jest dostać drogą blyskotę, ale czy nie liczy się gest? Ja nie jestem znowu taką materialistką. Jak pisałam sama kupuję sobie plastikową biżuterię więc... cokolwiek ze sklepu z nawet pozlacaną biżuterią będzie hitem. Tylko co ja mam mu dać by miało taką samą wartość? Myślałam o zaplniczce, ale stara się rzucić palenie... Co innego co by miał przy sobie?
        • fiigo-fago Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 12:55
          Byłem sarkastyczny z tym ekwiwalentem pierścionka z brylantem. Bo spora część kobiet nie wyobraża sobie zaręczyn bez drogiego prezentu, ot zwykły materializm. Jeśli ktoś nie będzie szczęśliwy z oświadczyn, bo nie dostał drogiego prezentu, to imo nie jest wart tych oświadczyn. :)
          A z rzeczy na pamiątkę tych oświadczyn, to może jakieś ładne Twoje zdjęcie do portfela, by miał. :)
          • triss_merigold6 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:01
            To nie materializm, to pewna symbolika.
            Ostatecznie ślub powinien być potraktowany poważnie, a nie jak zaręczyny kolonijne w III klasie podstawówki.
            • fiigo-fago Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:36
              triss_merigold6 napisała:
              > To nie materializm, to pewna symbolika.
              > Ostatecznie ślub powinien być potraktowany poważnie, a nie jak zaręczyny koloni
              > jne w III klasie podstawówki.

Masz rację że ślub powinien być potraktowany poważnie, i dlatego po przyjęciu oświadczyn powinnaś podarować swojemu narzeczonemu ze 2 swoje pensje, albo ze 4 – będzie poważniej, a nie jak w jakimś przedszkolu…
              • triss_merigold6 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:45
                Naprawdę myślisz, że jak będziesz taki nowoczesny i równouprawniony, to więcej kobiet na Ciebie poleci?
                • fiigo-fago Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 14:48
                  triss_merigold6 napisała:
                  > Naprawdę myślisz, że jak będziesz taki nowoczesny i równouprawniony, to więcej
                  > kobiet na Ciebie poleci?

Przedkładam jakość nad ilość.
                • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 16:55
                  Czego my tak naprawdę szukamy? Ja osobiście - ciepła, uczciwości, troski. Samo słowo ,,miłość'' mnie przerasta i chyba nei do końca się w nim odnajduję. Choć właśnie te moje oświadczyny mają mi pomóc w tym by zobaczyć czy obydwoje myślimy, o nas jako parze, podobnie.
              • mam.kaszel Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 20.03.13, 18:13
                Równouprawnienie nie polega na tym, że kobiety i mężczyźni mają takie same obowiązki, lecz takie same PRAWA ;-)
                Nie wiem, ile Ty zarabiasz, ale pierścionek zaręczynowy nie musi kosztować nawet połowy pensji.
                A partnerstwo w związku nie polega na tym, że "jak Ty dostałaś prezent, to ja też muszę dostać".
                Beznadziejnie dziecinne podejście... Jesteś jedynakiem? :D
    • twojabogini Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 18:35
      Pomysł uważam za dobry. W tej chwili nie wiesz, czy on planuje z tobą wspólną przyszłość, oświadczyny dadzą ci jasność. Tylko musisz być pewna, co zrobisz w razie odrzucenia oświadczyn. Koniec związku, będziecie nadal razem?
      Jeśli jednak - jak mi się wydaje, potrzebujesz jedynie tej "jasności sytuacji" - planuje, czy nie - i marzysz o romantycznych oświadczynach, białej sukni, ślubie w uroczym kościele - czyli wszystko tradycyjnie - to zadziałaj jednak tak, żeby jednak to on się oświadczył. W tym celu mężczyznę należy uwieść. Są na to sposoby i to skuteczne.
      Przeczytałam też twoje posty - zastanów się też, czy ty na pewno chcesz ślubu, rodziny, dzieci? Ja rozumiem, że zegar, rodzina - to goni te kobiety, które chcą same dla siebie mieć dzieci, być żonami, matkami itp. Z odpowiednią osobą, która chce tego co ty - to całkiem fajna przygoda, w innym przypadku - katastrofa. No i jest jeszcze kwestia wizji małżeństwa - poczytaj np. wątki pań o mężach, którzy nie pomagają w domu i wszystko co związane z rodziną i dziećmi zwalają na panie. To smutna małżeńska rzeczywistość znacznej liczby kobiet.

Także okej - znasz już partnera, teraz zastanów się czy nadaje się on na męża, ojca twoich dzieci itp. Mój pierwszy mąż był dobrym kochankiem, romantycznym partnerem, zapewniał mi adrenalinkę, przygody...na ojca i męża się nie nadawał (pomimo deklaracji, jak to nie pragnie niczego innego, niż rodziny, wspólnych dzieci itp.). Zrozumiałam to poniewczasie, cóż... byłam niedoświadczoną nastolatką...Parę lat wtedy nie miało znaczenia, a lekcja bezcenna. Przy trzydziestce szkoda czasu...
    • sid.l Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 19:00
      Hmm, w sumie to zrobienie wprost czegoś, co większość kobiet robi w zawoalowany sposób, czyli kombinowanie jakby tu doprowadzić do tego, żeby on się oświadczył.:)
      • allatatevi1 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 20:55
        Dość smutna wizja stosunków damsko-męskich :-(
        Zakochany facet zazwyczaj sam z siebie się oświadcza i kobieta nie musi kombinować jak do tego doprowadzić.
        Możliwe, że jakiś procent kobiet musi faceta do tych oświadczyn "zmotywować" ale uważam że jest to mniejszość, rzędu 5-10% par, a nie większość.
        • sid.l Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 21:19
          Optymistka.;)
          Zakochany nie musi równać się chcący ślubu, za to niektóre kobiety maja fizia na punkcie zalegalizowania związku.
      • pan.na.anna Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 11:28
        No właśnie - wprost czy bokiem? Mimochodem, ale jednak zabrnąć do celu? Już sama nie wiem jaką wybrać strategię. Jednak coraz bardziej się przekonuję, że podejmę wkrótce temat i to zrobię.
        • fiigo-fago Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:02
          Odważna decyzja z tymi oświadczynami, budząca mój respekt, bo zdecydowana większość kobiet jest jednak tchórzami.
          A co do tego że może odmówić, to przecież nie przesądza sprawy, może być jeszcze nie gotowy, co nie oznacza iż Cię nie kocha i za jakiś czas nie stanie się gotowy. Czasami ludzie oświadczają się kilka razy tej samej osobie, i dopiero za którymś razem słyszą – tak. :)
    • astrofan Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 21:25
      istny Paragraf 22
    • nie.mam.20 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 21:51
      easy

au.lifestyle.yahoo.com/marie-claire/all-about-you/sex/article/-/9172261/would-you-ever-pop-the-question/
    • lipsmacker Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 22:10
      Mam jedna znajoma ktora sie oswiadczyla swojemu mezowi. Mam wrazenie ze wydarzenie to nadalo tonu temu kto nosi spodnie w ich zwiazku bo odkad ich znam to pani pomiata panem i przyprawia mu rogi srednio raz w roku. Do tego z kazdym kolejnym kochasiem chce odjechac w sina dal ale kochasie nigdy nie chca pani na stale :)
    • mila2712 Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 18.03.13, 22:37
      pan.na.anna napisała:

> Jestem z moim chłopkiem już prawie trzy lata. Za kilka dni mamy rocznicę i z te
      > j okazji postanowiłam... mu się oświadczyć. Nie wiem jak to zrobić, by było ory
      > ginalnie. Oczywiście przypuszczam, że mogę dostać kosza, ale ile można czekać?
      > Zegar tyka coraz szybciej... Macie jakieś pomysły jak zaskoczyć tą jego nieśmia
      > łość? PS Warto się, aż tak emancypować?

Ja wolałabym poczekać na to aż on się oświadczy
      przygotuj sobie oryginalne wyjście na wypadek kosza :p
      • gr.eenka Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 04:57
        chyba jej sie znudziło czekać :)
    • senseiek kup pierscionek, kwiatki i ukleknij i spytaj.. 19.03.13, 05:52
      kup pierscionek, kwiatki i ukleknij i spytaj.. :D
      • pan.na.anna Re: kup pierscionek, kwiatki i ukleknij i spytaj. 19.03.13, 11:24
        No właśnie bym tego unikała. Chciałabym go zaskoczyć. Pewnie by było to coś czego on się po mnie nie spodziewa. PS Nawet jak mu kupię ,,pierścionek'' to on i tak go nie założy. A dla siebie samej - no kupuję raczej plastikową biżuterię, więc chyba odpada?
    • beatrix-kiddo Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:32
      Jestem tradycyjna. Nie oświadczać się. To nie kobieta ma polować na mężczyznę, tylko to facet ma ją zdobywać.
      Oświadczać się facetowi - to dla mnie najwyższy stopień desperacji.
      • fiigo-fago Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 19.03.13, 13:40
        beatrix-kiddo napisała:
        > Jestem tradycyjna. Nie oświadczać się. To nie kobieta ma polować na mężczyznę,
        > tylko to facet ma ją zdobywać.
        > Oświadczać się facetowi - to dla mnie najwyższy stopień desperacji.

Ja bym poszedł dalej z ta tradycjonalnością! Facet powinien zdzielić w łeb kobitę swoja maczuga, i ją po tym zawlec ją za włosy (tylko nie za nogi!) w ramach oświadczyn do swojego barłogu. ;)

https://sucharry.pl/img/2012/09/04_210428.jpg
      • senseiek beatrix kiddo.... zenada... 19.03.13, 15:36
        beatrix-kiddo napisała:

> Jestem tradycyjna. Nie oświadczać się. To nie kobieta ma polować na mężczyznę,
        > tylko to facet ma ją zdobywać.
        > Oświadczać się facetowi - to dla mnie najwyższy stopień desperacji.

beatrix kiddo.... zenada...

beatrix kiddo zalapala pierwszego lepszego kolesia jak tylko dowiedziala sie, ze jest w ciazy z billem..
    • po-trafie Re: Jak się oświadczyć mężczyźnie? 20.03.13, 00:12
      A moze by tak raczej porozmawiac najpierw: co mysli, co ty myslisz, co byscie chcieli, co zamierzacie. Komunikacja, zamiast osaczania pytaniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka