Dodaj do ulubionych

Podłoga do jasnego salonu

14.04.13, 13:08
Hej dziewczyny. Mam pytanie do osób, które mają u siebie jaśniejszy salon. Jaka podłoga pasuje do takiego pomieszczania? Niebawem będziemy coś zmieniać, teraz dysonans jest zbyt duży, nie wygląda to dobrze. Wprawdzie można by pobielać, ale nie wiem, czy nie lepiej coś gotowego kupić. Co macie u siebie?
Obserwuj wątek
    • poly87 Re: Podłoga do jasnego salonu 18.04.13, 20:14
      Moja kuzynka studiuje architekturę wnętrz i ona doradzała nam jak urządzić nasze gniazdko :) Mamy jasne mieszkanie,a na podłodze te panele
      www.drzwiipodlogi.vox.pl/kategorie/podlogi,panele_podlogowe/indeks/panele_podlogowe_vox_brylant_dab_naturalny_country,143226/
      z efektu jestem bardzo zadowolona:)
    • modna.wygodna Re: Podłoga do jasnego salonu 19.04.13, 11:07
      Myślę, że panele w kolorze w miarę jasnego drewna byłyby w tym przypadku ok.
    • yomis Re: Podłoga do jasnego salonu 21.04.13, 11:46
      Może jesion? Ja bardzo lubię podłogi z jesionu. Poza tym drewno zawsze można pobielić. Byle to wszystko dać do zrobienia fachowcom. Moi rodzicie jakiś czas temu mieli wymienianą podłogę, także wiem, co mówię ;)
      • madelainexx Re: Podłoga do jasnego salonu 28.04.13, 10:29
        Ciekawy pomysł. A co do fachowców, to można wiedzieć, kto robił podłogę u Twoich rodziców? Sporo słyszałam o tym, jak to amatorzy robili podłogę, a potem w niektórych miejscach było nierówno albo się rozłaziła.
        • yomis Re: Podłoga do jasnego salonu 05.05.13, 10:39
          Nie dziwią mnie takie historie. Tak się często kończy przecenianie własnych możliwości, a tutaj nie ma co szarżować. A robiło u mnie ParkietStudio. Sprawnie i bardzo dobrze.
    • ka25 Re: Podłoga do jasnego salonu 02.06.13, 12:18
      Ja mam tą
      www.drzwiipodlogi.vox.pl/kategorie/podlogi,panele_podlogowe/indeks/panele_podlogowe_vox_brylant_dab_szary_deska,143224/
    • glouvier Re: Podłoga do jasnego salonu 08.02.14, 09:57
      U mnie podobnie. Szukamy czegoś, co dobrze by się komponowało z jasnym wystrojem.
      • fraktalna Re: Podłoga do jasnego salonu 13.02.14, 16:12
        To chyba najlepiej wziąć ekspertów, żeby to ocenili z bliska. To najlepsze rozwiązanie. Sami tak robiliśmy.
        • glouvier Re: Podłoga do jasnego salonu 21.02.14, 16:43
          A jakich ekspertów mogłabyś wskazać, gdybym zapytała? :) Bo info z drugiej ręki żadnych nie mamy niestety. Nie wiadomo komu zaufać.
          • fraktalna Re: Podłoga do jasnego salonu 28.02.14, 11:53
            Ja mogę powiedzieć, komu my to zleciliśmy. To byli Parkiet Studio. Nie mogę powiedzieć, żeby coś źle wykonali. Wręcz przeciwnie. No i w czasie.
    • diana_ Re: Podłoga do jasnego salonu 11.03.14, 13:24
      Ja wybrałabym panele.
    • wiewiorrrra Re: Podłoga do jasnego salonu 12.01.15, 15:48
      Wg mnie- masz dwa wyjścia- pierwsze wybrać też jasną podłogę i np. ciemniejsze dodatki, np. w ten sposób:

https://eplytki.pl/pliki/aranzacje/251/16654.jpg

lub wybrać płytki/panele ciemne, kontrastujące z jasnymi ścianami. Jeśli masz ciemne meble, polecałabym jaśniejszą podłogę, by nie było zbyt przytłaczająco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka