Gość: Przekornik IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.07.04, 08:31 Gratuluje Panu Mikołajewskiemu dociekliwości i zainteresowan. We Florencji czasu Renesansu powinien przepytać Savonarolę, jak wygodna jest jego cela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: realista ach GW musiala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:45 znowu przypomniec o tym debilu coz korzenie narodowe sa silniejsze niz instynkt samozachowawczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: ach GW musiala IP: *.acn.waw.pl 24.07.04, 09:57 Czytalam ciekawsze wywiady z Urbanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg5 z przytupem do szamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 14:12 Chodzac w "wysokich obcasach" trzeba uwazac aby nie wejsc do chlewa. No, ale tym razem sie nie udalo. A na dwojce w GW opowiesc o zlym milicjancie ze stanu wojennego. Schizofrenia - jak u Bulhakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elko chryste, gazeta robi się żenująca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 14:49 to na złość, na przekór, tak? w latach dziewięćdziesiątych gw przebaczała i prosiła o przebaczenie, w sumie skoro rachunki są już wyrównane, to czemu by sobie nie uciąć miłej pogawędki z wujciem urbanem? noblesse oblige, ale w sumie kogo to jeszcze w gw obchodzi... wazny jest target przeciez. wam nie jest wszystko jedno, racja. dla was najwazniejszy jest target. jak największy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Jerzy Urban IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.04, 15:20 Pan Urban podobno jest "lewicowcem" i faktycznie lewizną stworzył lewy tryb życia, który pewnie niczym nie rózniłby się od sposobu bycia dajmy na to kardynałów z rodu Borgia, gdyby nie fakt, że tamci mieli dobre korzenie i klasę, a Urban jaki jest każdy widzi, zwykły cham od pługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdf Re: Jerzy Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 15:22 gówno wiecie,urban jest klasa,daleko wam do jego poziomu i inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Jerzy Urban IP: *.acn.waw.pl 24.07.04, 16:54 Inteligencji to mu akurat nikt nie odmawia, dlatego nie unikam czytania wywiadow z nim- zawsze mnie czyms zaskoczy.Ale ten slaby jest-osobowosc Urbana nie wyraza sie poprzez luksus, ale libertynizm dotyczacy nie tylko przyjec- orgietek, ale stosunku do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Jerzy Urban IP: *.onlink.net 05.08.04, 04:09 zgadzam sie z pdf w 100%.Lubie jego styl, przekore i elegancje.A elegancki jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jerzy Urban IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 00:21 urban lewicowcem? skad to wziales? kase zarobil na ludzkiej dwulicowosci - 'nasz dziennik' chcialby miec taki naklad;-) i jezeli jest chamem, to z klasą, nie od pługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiapakier Re: Jerzy Urban IP: *.aster.pl 24.07.04, 18:53 dzieki wielkie, juz raz za sprawa teresy toranskiej mozna sie bylo przekonac, ze urban ani nie jest inteligentny, ani kontrowersyjny. dzis gazeta po raz kolejny wyciaga te szmate ze smietnika, az chce sie wymiotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: Jerzy Urban IP: *.aster.pl 24.07.04, 18:57 wywiad z Urbanem 13 grudnia to byl szczyt niesmaku w stylu brukowca. Teraz natomiast to juz raczej chwyt w stylu tonacy brzydko sie chwyta. Przynudzaja coraz bardziej szmaciarze z Wyborczej, ale zawsze przeciez mozna zrobic wywiad z kumplem Adasia od kielicha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urbanofil J.U. - Jedyny UCZCIWY w kraju kato-hipokrytow ? IP: *.adsl.snet.net 24.07.04, 23:14 Kler katolicki postepuje w Polsce tak samo jak Jurek Urban tylko nie przyznaje sie do tego... Ta czesc Polakow, ktora pluje i szczeka na jedynego faceta, ktory ma odwage cywilna by sie przyznawac do UMIARKOWANEGO luksusu z klasa nie jest w stanie dostrzec Tandety i Kiczu za ciezkie pieniadze wsrod facetow w sukienkach... Brawo Jurek ! Szanuje Cie jeszcze bardziej za to ze starzejesz sie z wieksza klasa !!! Dziekuje Ci za to ze pisywales kiedys jako do s.p. Kulis - uczylem sie poczucia humoru i przekory od Ciebie... A Ci wszyscy Polaczkowie, ktorzy tutaj pluja na Ciebie zasluguja jedynie na to by zapie..alac na przykoscielnej panszczyznie a Ciebie moga jedynie w Dvpe pocalowac... i to po uprzednim starannym umyciu zebow, by Tobie jej nie utytlac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Młot Re: J.U. - Jedyny UCZCIWY w kraju kato-hipokrytow IP: *.crowley.pl 25.07.04, 13:37 Juz nie żyjesz, cyklisto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urbanofil Nie pekaj stary...Ja sie nie boje... IP: *.adsl.snet.net 25.07.04, 14:37 Przezylem polowania na czarownice, Zydow i cyklistow juz wiele razy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jerzy Urban IP: *.dynamic.hinet.net 25.07.04, 02:22 NUDA! NUDA! CZY NAPRAWDE NIE MACIE JUZ Z KIM PRZEPROWADZAC WYWIADOW! URBAN JUZ JEDNA NOGA W GROBIE.... ZAPOMNIEC I NIM! Odpowiedz Link Zgłoś
sakada o.Rydzyk..np: 25.07.04, 02:36 Zakupił ostatnimi czasy samochód (Maybach), który kosztuje bagatela 4,6 milona złotych... I co? Nikt się nie burzy, że wozi się nim po Toruniu. A Urbana się czepiją. Gocłowski (metropolita Gdańska) zazdrości Rydzykowi bo ma tylko Volvo V8. Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Jerzy Urban IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.04, 08:41 Szkoda, że Gazeta po raz kolejny się cokolwiek skompromitowała - jak Urban mógł zostać rzecznikiem rządu Jaruzelskiego w sierpniu 1980, jak rząd powstał dopiero zimą 1981? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Jerzy Urban IP: *.acn.pl 25.07.04, 09:19 Jest fajny i już. "Po prostu" mówi wszystkim co chce; ilu z was chciałoby tak , ale się ściska? Przed audytorium milknie, lub mówi tylko to co akurat jest słuszne i nikogo nie rozsierdzi? Ilu z Was jest silnych w słowie tylko na czacie, albo na forum komputerowym? I to tylko wtedy gdy nikt nie stoi za plecami? Wszyscy jesteśmy raz ludźmi, a raz ludzikami. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: konsekwencja gw IP: 80.51.242.* 25.07.04, 09:34 pelna konsekwentna żenada, wam naprawdę (nie) jest wszystko jedno. Kto następny w kolejce: może w Arce Noego zamieścicie wywiad -rzeka z Piotrowskim? Jedyna radość, że czyta to się za darmo (współczuję tym, którzy kupili drukowane wydanie, lepiej było dać te 2 zl -ile kosztuje wyb.?- potrzebującym, tzn. bardziej potrzebujacym niz redaktorzy gazetki) Odpowiedz Link Zgłoś
lokman Gratuluję doboru osób, z którymi GW przeprowadza 25.07.04, 14:36 wywiady. Gdyby żył Goebbels, taż byście go zaprosili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nino Re: Gratuluję doboru osób, z którymi GW przeprowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.04, 22:02 szmatława gazeta rozmawia ze szmatławymi ludzmi. A JU choćby ubrał się w szczere złoto,to i tak wyglądałby jak gówno w złotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda mi trochę Następny wywiad z dyrygentem K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:27 - proponuję. Też o cygarach, winie i zagranicznych hotelach, i o wspaniałej szczerości względem własnych upodobań seksualnych na jaką niewielu przecież stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pius Re: Jerzy Urban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:51 Naprawde uwielbiam tego faceta :-) Nawet gdy pisza o nim w takim pseudo- ambitnym pisemku dla emancypantek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Jerzy Urban IP: *.bphpbk.pl 26.07.04, 10:44 bardzo proszę o informacje kto jest autorem obrazu widniejacego za plecami rozmówcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawi Re: Jerzy Urban IP: 217.17.35.* 26.07.04, 11:43 nawet nie przeczytałem ale żenujące jest ten wywiad właśnie na łamach GW, niegdysiejszy największy wróg demokracji o czym wielokrotnie przekonywał nas mechnik teraz prezentuje się na jego łamach wstyd i jeszcze raz wstyd. mechnik nas wszystkich oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbapapa Re: jaki wstyd? a za co? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 00:24 hmmmm moze zostaw michnikowi, ktry 6 lat przesiedzial w wiezieniach abys mial wolnosc slowa w polsce, prawo do decydowania o tym, co i jak pisze w swojej gazecie. nie musisz jej czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expert urban-notoryczna inteligentna swinia, IP: 192.85.16.* 26.07.04, 12:24 tylko dlaczego on nie siedzial ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Widzialem przerażonego Urbana!!! IP: 62.233.169.* 26.07.04, 23:11 Wiosna 1992 lecialem samolotem na trasie Nicea-Zurich-Warszawa. W Nicei okazalo sie, ze bede podrozowal razem z J.Urbanem ktory lecial w towarzystwie żony (jak sądze). W samolocie siedzielem tuż za nimi, oni w ostatnich fotelach pierwszej klasy, ja w pierwszym fotelu w drugiej klasie. Wszyscy wsiedlismy do samolotu, i wtedy zaczely sie klopoty. Okazalo sie, ze Urban nie ma przy sobie jakiejs torby (chyba z jego dokumentami), z ktora przybyl na lotnisko. Wstrzymano odlot, bo na lotnisku nie wolno zostawiac bagaży bez opieki, i odpowiednie sluzby zaczely bez powodzenia przeczesywac lotnisko wposzukiwaniu torby. Urban byl widocznie wystraszony i spocony ze strachu, że go wyprosza z samolotu i zatrzymaja na lotnisku do czasu wyjasnienia sprawy. Po dwudziestu minutach torba sie znalazla! Urban ją gdzieś wepchnąl pod fotel, usłyszałem jego głosne westchnienie ulgi. Zapewniam Panstwa, ze znany z TV "bezczelny Urban" przestał w tym czasie istnieć, i widziałem "żałośnie wystraszonego Urbana". Dla dodania kolorytu podrózy dodam, że w Zurichu w samolocie pojawil sie Penderecki z żona. Urban probowal nawiązać z nim rozmowę, a Penderecki z wyniosłą miną robił wszystko żeby ignorować "zaloty" pana J.U. Tyle wspomnien, Podróżnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszka11 Re: Widzialem przerażonego Urbana!!! IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 27.07.04, 13:37 Co by nie powiedzieć, Urbanowi nie można odmówić poczucia humoru, umiejętnosci wkładania kija w mrowisko, fantazji (kawalerskiej ?) itp (co w umiejętny sposób łączy z chłodną kalkulacją). Bawi mnie często ten gościu. Może dlatego, że sama lubię się pośmiać i zamieszać trochę, żeby coś się działo. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
jolkkaa Re: CZY TEN URBAMN 31.07.04, 12:25 Urban...kiedys wiele osob decydowalo sie nazywac tym nazwiskiem swoje zwierzatka... Taki Urban...czlek poza historia...tak sobie zyje, wykorzystujac mozliwosci...Jest jaki jest! A mi sie podoba, ze sam wyznacza tory swych interesow i stylu myslenia. Malo jest istot, ktore pozwalaja sobie na samodzielna wedrowke po zyciu. Samodzielna w tym sensie, ze wymykaja sie konwencjom a raczej czynia konwencje sprzyjajacymi. cynizm , blysk w oku, poczucie humoru, blyskotliwosc, ignorowanie moralnosci. A czym jest ta moralnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: CZY TEN URBAMN 02.08.04, 00:45 jolkkaa napisała: > samodzielna wedrowke po zyciu. Samodzielna w tym sensie, ze wymykaja sie > konwencjom a raczej czynia konwencje sprzyjajacymi. cynizm , blysk w oku, > poczucie humoru, blyskotliwosc, ignorowanie moralnosci. I to jest właśnie (prawie pełna) definicja chuja. > A czym jest ta moralnosc? Ta świnia nie ma tego w swoim słowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eskel heh IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.08.04, 02:06 Taaaaaaaaaak, jak zawsze Urban wzbuda kontrowersje.JU-jest w tej chwili jednym z najwiekszych dziennikarzy w polsce.Mysle, ze najlepszym felietonista.Macie pretensje o jego przeszlosc?O stan wojenny?O Pzpr ze zbrodnicza? Za 20 lkat da bog, AWS tez uznaja za organizajce zbrodnicza.Dla mnie wazne jest pioro tego goscia.Skoro potrfaicie tylko roztrasac co bylo kiedys jestescie zenujacy.A juz najbardziej ci co pisza: nie czytalem, nie kupowalem, nie kupie ale wiem......Gowno wiecie.Bo i jak to mozliwe zebyscie wiedzieli.Pozdrawiam Jureczku i pozdrowienia dla Malgosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: lubie urbana;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 00:16 pamietam jego felietony w starych dobrych 'szpilkach' (super). pamietam jego gębę w tv w stanie wojennym (mało super). dysonas poznawczy rozwiala mi sasiadka, nauczycielka: urban po prostu lubi byc zlosliwy. a stanowisko rzecznika jaruzelskiego bylo wymarzone: mogl bezkarnie dosrywac wszystkim naokoło i jeszcze mu dziennikarze brawo bili, bo mial poczucie humoru. gigntyczna kase zrobil na gazecie 'nie' (obrzydliwa, choc czasami ciekawa) - to naprawde mastersztyk;-) kupuje ja dziesiatki tysiecy ludzi i czyta po kryjomu w kiblu przed mszą. genialne! doceniam tez szczerosć tego goscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: lubie urbana;-) IP: *.dialup.mindspring.com 03.08.04, 05:33 . Urbana czytalam jeszcze w Kulisach, Szpilkach itp. Wszyscy dyskutanci sa chyba bardzo mlodzi i zacietrzewieni. A Urban jest wspanialym dziennikarzem, czyli urodzonym facetem do pisania wszystkiego. Teraz wszyscy go nienawidza za rzecznikowanie w rzadzie gen. Jaruzelskiego, ale trzeba sobie przypomniec lub popytac starszych co pisal Urban wczesniej, i co pisze teraz. Moze wy zwzieci krytykanci zwrocicie uwage, ze to co on opisuje w nie to potem Wprost lub GW czy inne pisma opisuja jako sensacje, kiedy Nie pisalo o tym 2 lata wczesniej. Wydaje mi sie, ze trzeba najpierw logicznie pomyslec jak cos sie czyta, a potem to krytykowac. Urban przez wiele miesiecy ostrzegal, ze Miller siedzi w kieszeni u Kulczyka, a wszyscy to mieli w glebokim powazaniu, pisali tez o innych przekretach. Ludzie go nienawidza, bo nie lubia ludzi sukcesu, jak sie komus udalo to nalezy mu dokopac i to z obcasa. Jak powiedial niedawno jeden z najlepszych na swiecie facetow od public relations - narodowa cecha Polakow jest krytykanctwo. pozdrawiam rodakow maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: lubie urbana;-) IP: *.ipt.aol.com 08.08.04, 02:42 Hm, mozna na to spogadac wlasnie ze strony "profesjonalnego dziennikarstwa" i tego jak sie je uprawia. Ja nie chce tego komentowac, bo sie na dziennikarstwie specjalnie nie znam, ale tez "Nie" nie kupuje i nigdy w zyciu nie kupilem i nigdy nie kupie. Trzeba sprobowac zadac sobie innej natury pytanie. Czy jezeli czlowiek sie upodli, ugnoi, zhanbi a co najgorsze zrobi to w sytuacji, kiedy o tym wie, zdaje sobie sprawe a potem buduje swoj sukces na ludzkiej frustracji, ktora jest rezultatem przebudowy ustroju ktorego bylo sie propagandowa tuba to jest OK? Otoz ja uwazam, ze to nie jest OK i oczywiscie pan Jerzy Urban moze sie obnazyc, fizycznie i czy tez metaforycznie, ale nie przestaje byc czlowiekiem dwulicowym no i chyba jednak podlym. Czy jezeli ktos zrobi w zyciu swinstwo, zdajac sobie z tego sprawe, a potem robi inne rzeczy, naet jezeli sa OK, to znaczy ze on sam jest ok? Hm, ja moze uchodzic za pamietliwego ale ja tych klamst i kretactw nie wybacze. Moralnie i etycznie jest bardzo nisko a finanasowo bardzo wysoko, to tylko pokazuje, ze te dwa aspekty zycia nie ida ze soba w parze. Nie pozdrawiam. Doc, UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: lubie urbana;-) IP: *.queens.ox.ac.uk 15.08.04, 18:07 Polacy nie cierpia Urbana bo jest Zydem i to jedyny powod a krytyka jego rzecznikowania to tylko wynajdywanie wirtualnego powodu zeby ukry typowo polski antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEPHUT Re: Jerzy Urban IP: 213.199.221.* 10.08.04, 22:51 Uwielbiam Urbana i jego poczucie hunmoru, czlowiek o wielkiej inteligencji, dzis takich ludzi jest garstka w zyciu publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: Jerzy Urban IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.08.04, 17:26 Z felietonu "1380 zł Wolności" "...Spośród listów, które nadchodzą, niektóre dostaję do przeczytania. Zakazałem przekazywania mi listów ze skargami na biedę. Tylko od wrażliwości adresata zależy, czy przestaje go roztkliwiać setny, czy też tysięczny monotonny opis ubóstwa. Wskaźnik wrażliwości niższy mam zaś niż alkoholu..." No chyba nie zgodzę się z Tobą, że takich ludzi jest garstka w życiu publicznym. Dlaczego Urbana lubisz a ich nie? Ja między nimi nie widzę żadnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir strach przed smiercia 20.08.04, 15:43 Prawie 70-tka na karku. Czas schodzic do grobu , a tego co będzie po smierci az strach się bac. Boisz sie Jurek , prawda? Masz czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: strach przed smiercia IP: 204.52.187.* 20.08.04, 15:46 Ja naszczam na jego grób. Wcześniej wypije dużo wody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Z JASTRZEBIA Re: Jerzy Urban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:40 URBAN JEST THE BEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art26 Re: Jerzy Urban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 01:37 Bez względu na wszystko nawet moi znajomi o prawoskrętnej mentalności przyznają zgodnie ,że red. Urban jest inteligentnym i błyskotliwym dziennikarzem, o czym zresztą zaświadczył (punktowo) naśmiewając się z sejmowej komisji kilka mies. temu. Jest coś takiego jak zdolność celnej i szybkiej riposty i w tym Urban jest po prostu najlepszy. Do sporej kasy doszedł głównie dzięki oszołomom na pocz. lat 90-ych, działając na "społeczne zamówienie" i szefując "Nie", poddawany zresztą wóczas kilkunastokrotnym kontrolom skarbowym. Odpowiedz Link Zgłoś