Dodaj do ulubionych

Abstynenci

07.06.13, 10:43
Co pijecie na wyjściach na piwo? I dlaczego w pubach, barach i innych lokalach, gdzie podstawą menu jest piwo, a nie jedzenie z oferty bezalkoholowej jest przeważnie cola w ilości 0,2l albo małe, drogie i niedobre wynalazki typu red bull albo inne club mate?
Obserwuj wątek
    • kamila_mila Re: Abstynenci 07.06.13, 11:14
      Ja nie pije bo biorę leki. I zazwyczaj biorę herbatę albo rożna kawę. Albo drinki bezalkoholowe.
    • wez_sie Re: Abstynenci 07.06.13, 11:37
      wutke
      • urko70 Re: Abstynenci 07.06.13, 14:13
        wez_sie napisał:

> wutke

A nie przypadkiem futkie? ;)
      • wpieniona Re: Abstynenci 08.06.13, 00:53
        wez_sie napisał:

> wutke

Za oryginalność: 1
    • twojabogini Re: Abstynenci 07.06.13, 13:31
      Na wyjściach na piwo - piję piwo. Ale unikam lokali piwnych, w których w ofercie jest tylko piwo i kola. Piwo jest tam zazwyczaj paskudne. W razie czego - piję butelkowane.
      Dobry lokal na piwo - to lokal z przyzwoitym żarciem i dobrze zaopatrzonym barem. Oraz świeżym piwem z kija.
      • wez_sie Re: Abstynenci 07.06.13, 14:04
        nie wiem skad jestes ale piszesz jakby w twojej okolicy lokale piwne = mordowniami dla meneli.
        swieze piwo z kija jest tylko w niewielu knajpach, a w tych nastawionych na konsumpcje jest raczej rozwodniony syf typu zywiec i tyskie.
        twoja wypowedz jest typu nie znam sie to sie wypowiem
    • czarnakrowawkropkibordoo Re: Abstynenci 07.06.13, 13:56
      Wodę. Dużo wody :)
      A gdzie się da, koktajle owocowe.
    • am_i_lucky Re: Abstynenci 07.06.13, 14:02
      ooo, ja włąśnie miałam rozpocząć wątek w podobnym temacie....
      mianowicie zastanawiam się dlaczego wszystkim naokoło się wydaje, ze dobra zabawa bez alkoholu nie jest możliwa, i że zewsząd jest presja, żeby się napić.

no szlag!
      • wez_sie Re: Abstynenci 07.06.13, 14:06
        https://static.nafaze.pl/100_100_119218882_Dobra_zabawa_bez_alkoholu_przez_Admin_middle.jpg
    • jeriomina Re: Abstynenci 07.06.13, 14:12
      Abstynentką nie jestem acz w towarzystwie piję mało. Piwa nie lubię i często w towarzystwie w klubach biorę wodę mineralną albo sok. Da się :)
      • kino.mockba Re: Abstynenci 07.06.13, 14:23
        Ja wiem, że się da, ale czemu nie da się oferty rozszerzyć o jakieś inne, bezalkoholowe trunki, które można sączyć? Wczoraj w knajpie był podpiwek (0,5l, w podobnej cenie, co piwa butelkowe), czasami jest kwas chlebowy, ale baaaardzo rzadko. Piwo bezalkoholowe jak jest, to jakieś jedno, małe i chyba stoi w lodówce przez przypadek.

Generalnie w sprzedaży jest trochę takich wynalazków, przynajmniej Pod Mosteczkiem albo w Po drugiej stronie lustra zawsze jest jakiś wybór.
        • jeriomina Re: Abstynenci 07.06.13, 14:27
          W takich zwykłych klubach nie bywa, a szkoda... pewnie założenie jest takie, że tam się idzie napić alkoholu a "niealkoholicy" nie bywają w takich miejscach ;-)
          W niektórych knajpach jest coś takiego jak drinki bezalkoholowe, niektóre nawet interesujące, standardem jest Virgin Mojito na przykład ;-)
          • krytyk-systemu-edukacji Re: Abstynenci 08.06.13, 03:15
            > W niektórych knajpach jest coś takiego jak drinki bezalkoholowe, niektóre nawet
            > interesujące, standardem jest Virgin Mojito na przykład ;-)

Mojito bez rumu, sushi bez ryby i ser bez mleka. :)
            • jeriomina Re: Abstynenci 08.06.13, 09:45
              Dobrze wiesz, że się da :)
        • stephanie.plum Re: Abstynenci 07.06.13, 14:30
          no mam podobne doświadczenia.

nie znoszę słodkich napojów,
          więc kiedy abstynęcę, jestem skazana na wodę - proszę do niej o cytrynę.
          kwas chlebowy jest mega, ale nie może to być taki podrabiany landrynek.

albo piwo bezalkoholowe żłopię, tylko dlaczego jest ono dwa razy droższe niż zwykłe? i takie jakby wodniste.
          • wpieniona Re: Abstynenci 08.06.13, 00:57
            Żywiec bezalkoholowy z niebieską obwódką (nie mylić z wódką) jest świetny. Byleby był zimny. Lubię.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Abstynenci 08.06.13, 03:21
          > Wczoraj w knajpie był podpiwek (0,5l, w podobnej cenie, co piwa butelkowe), czasami jest
          > kwas chlebowy

Mniam. :)
    • sweet_pink Re: Abstynenci 07.06.13, 14:20
      Zasadniczo po prostu unikam takich lokali. U mnie w okolicy jest tyle fajnych knajpek gdzie jest i piwo i inne napoje, że nie widzę powodu żeby się męczyć. Wtedy pije koktajle owocowe, drinki bezalkoholowe, soki, herbatę, kawę mrożoną, często oranżady z różnych zakątków świata.
      Jak już trafię do baru gdzie jest taka bryndza jak opisujesz to zamawiam wodę gazowaną z cytryną i lodem...jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi tej wody odmówiono (ba nawet zdarzało mi się prosić o tą wodę w półlitrowej szklance) nawet jeśli nie było jej w karcie.
    • allatatevi1 Re: Abstynenci 07.06.13, 14:46
      A ja się właśnie przekonwertowałam i to drugi raz w moim życiu.
      Jak byłam nastolatką to piłam tylko i wyłącznie słodkie drinki na bazie np. malibu albo likiery typu baileys, ajerkoniak, meloncello, limoncello.

Potem na początku lat 20. tylko i wyłącznie wino czerwone półwytrawne i nic innego.
      A ostatnio mi się odmieniło i patrzeć nie mogę na wina, teraz piję tylko te słabe piwa z domieszką lemoniad typu lech shandy albo sama kupuję jasne, pszenne piwa i mieszam ze spritem, lemoniadą.
    • triismegistos Re: Abstynenci 07.06.13, 17:52
      Wczoraj piłam wódkę. Mnie nie martwi mała oferta bezalkoholowa, natomiast szlag mnie trafia, kiedy mam wybór między żywcem a warką, zaś w knajpach z dobrym piwem przeważnie nie można palić :/
    • au_lait Re: Abstynenci 07.06.13, 23:45
      Jest piwo Lech bezalkoholowe. Nie widzę problemu, naprawdę... :)
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Abstynenci 08.06.13, 02:45
      > Co pijecie na wyjściach na piwo?

Ja dzisiaj byłem ze znajomymi na joincie w plenerze, a potem poszliśmy do takiego klubu, ale że przyjechałem na rowerze, wziąłem tonik. W klubie młodzi obywatele (najprawdopodobniej studenci, a w każdym razie dam sobie rękę uciąć) dzieli się z publicznością swoim wybitnym poczuciem humoru w ramach tzw. stand-up show. Ultraśmieszne. Na przykład:

Nigdy nie wiedziałem, do czego służy bidet… tak, to, o czym śpiewał Michael Jackson… Ale moja dziewczyna mi powiedziała… i pokazała też właściwie, he, he… że można na przykład umyć resztki po okresie. Więc umyłem w bidecie twarz.

Albo: Mój ojciec zawsze mi mówił, że jestem jego najlepszą spuścizną. Spuścizną! Rozumiecie? :D Ha! ha!

O, albo taki numer. Student komediant wychodzi na scenę i powiada, że masturbacja (mas-turbacja, coś dla wszystkich, dla mas, he, he) w jego wykonaniu to sztuka, po czym udaje własnoręczny wytrysk, „rozmazuje” zawartość na ścianie i powiada: Salvador Wali. Publika w ryk. (Sam bym też się śmiał, ale niestety pogorszył mi się akurat nastrój).

Taki był jeszcze jeden dowcip o masturbacji (na ile go zrozumiałem w każdym razie). Wiecie może, skąd się biorą czasami białe plamy na samochodach? To na balkonach uprawiają autoerotyzm. Ha! ha! Dobre, co? :D

Życie kulturalne w mieście studentów. :)
      • loginoftheyear Re: Abstynenci 08.06.13, 10:22
        mogles zgasic studenta (? - reki lepiej nie poswiecac jednakowoz) pytaniem czy wie, co znaczy turbacja. i tu juz praktycznie mozna by zaryzykowac reke, ze nie ;)
    • mila2712 Re: Abstynenci 08.06.13, 10:02
      z racji tego, że jestem ( często )kierowcą piję sok

ale potem w domu odbijam sobie - piwo lub wino - w zaleeżności od nastroju
    • loginoftheyear Re: Abstynenci 08.06.13, 10:23
      przeciez mineralna z cytryna i bez jest wszedzie
      w czym problem?
    • qw994 Re: Abstynenci 08.06.13, 10:39
      Ja dzisiaj będę miała ból, bo idę na koncert do lokalu, gdzie będzie do wyboru, o ile dobrze pamiętam, piwo jednej marki, cola i woda :) Nie mam ochoty na żaden element z tego zestawu, więc chyba wieczór spędzę dosłownie o suchym pysku :)
      • loginoftheyear Re: Abstynenci 08.06.13, 11:33
        polecam picie wody z rozsadku
        w koncu trzeba jakos wygladac, nie? a na to trzeba zapracowac ;)
        • qw994 Re: Abstynenci 08.06.13, 11:41
          No z rozsądku ewentualnie wodę, ale nie lubię :) Mam nadzieję, że przynajmniej będzie gazowana.
          • izabella1991 Re: Abstynenci 08.06.13, 11:58
            Ja piwa nie lubię,więc gdzie się da zamawiam gin z tonikiem ,wino,ew kawę,wodę mineralną tylko gazowaną...
            Co kto lubi,a że w niektórych knajpach nie ma za dużego wyboru (albo piwo,albo nic ciekawego)pozostaje...zmienić wodopój i pójść gdzie indziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka