Dodaj do ulubionych

Macie jakis plan na najblizsze 3 lata?

03.07.13, 17:31
Zyjecie tak sobie z dnia na dzien, czy tez wyznaczanie sobie jakies dlugookresowe plany: 3, 5, 10 lat? Udalo mi sie z jednym takim wiekszym planem kiedys. Bardzo mi zalezalo i wyszlo ja w zegarku. A potem obsiadlam i zylam bez zadnych planow. I tak sobie mysle, ze jak sie czegos konkretnie nie postanowi, to zycie mija i traci smak, brakuje satysfakcji z poczucia, ze sie to zycie kontroluje. Zatem postanawiam w ciagu 3 lat opanowac jezyk suwahili, nauczyc sie PHP, podniesc dochody o 20 %. Hmm..., chyba zbyt ambitnie?
Ciezko jest realizowac postanowienia, ale takie zycie bez postanowien, takie lelul-polelum tez frustruje.
Obserwuj wątek
    • jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:34
      Tak, dotyczący stażu na stopień awansu (3 lata) :) i jeszcze mój zespół ma plany koncertowe na najbliższych kilkanaście miesięcy :)
      • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:43
        A moze sobie doktorat zrobie? To teraz takie modne;) Zawsze fajnie wyglada w "profile-u".
        • magadanskaya Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 09:02
          Jeśli to Twój jedyny motyw, to w imieniu społeczeństwa błagam - odpuść :P
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:34
      > nauczyc sie PHP

Zmarłem. :D
      • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:42
        Ze co? Ze za latwe?
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:48
          > Ze co? Ze za latwe?

Nie, tylko nie rozumię, czemu każdemu, kto nie ma co ze sobą zrobić, pierwsze, co przychodzi do głowy, to robienie stronek. :)
          • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:56
            Ja juz mam stronke, a nawet dwie. Teraz nie trzeba znac PHP, zeby je sobie zrobic.
            • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 19:15
              PHP to przeszłość, lepiej Javy się naucz
              • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 21:35
                Co to Java?
                • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 21:42
                  kawa
                  • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:02
                    nie pije kawy stad moja ignorancja
              • jan_hus_na_stosie2 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 23:01
                gree.nka napisała:

> PHP to przeszłość, lepiej Javy się naucz

Java to krowa, wielka, otyła, powolna krowa. Łatwiej nauczyć się języka obcego niż przyzwoicie opanować Javę...
                • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 17:52
                  Od tej waszej gadki specjalistycznej odechcialo mi sie i PHP i Javy. Zreszta pewnie jak sie juz czegokolwiek naucze, to sie okaze, ze juz przestarzale i trzeba sie bedzie uczyc kolejnego cuda. REzygnuje, chyba madrzej bedzie podniesc zarobki, zeby moc placic profesjonalistom za takie rzeczy.
          • ob_cykana Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 10:26
            krytyk-systemu-edukacji napisał:

> > Ze co? Ze za latwe?
            >
            > Nie, tylko nie rozumię, czemu każdemu, kto nie ma co ze sobą zrobić, pierwsze,
            > co przychodzi do głowy, to robienie stronek. :)
            >

OJP krytyk

ja rozumiem
            on rozumie

• jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 10:56
              OJP, nie dociera, że osoba tak poprawna językowo pisząc "rozumię" robi sobie zwyczajnie jaja? Ludzie, odpuśćcie tę powagę na forum, wyjdzie Wam na zdrowie :P
              • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:04
                dlaczego cały czas go tłumaczysz?
                • jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:17
                  A co, zazdrościsz? :)
                  • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:20
                    nie
              • ob_cykana Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 12:49
                No właśnie jeriomina odpuść sobie i nie histeryzuj

jeriomina napisała:

> OJP, nie dociera, że osoba tak poprawna językowo pisząc "rozumię" robi sobie zw
                > yczajnie jaja? Ludzie, odpuśćcie tę powagę na forum, wyjdzie Wam na zdrowie :P

• jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 15:20
                  Sama sobie odpuść, nicku z 5 postami na forum :)
                  • ob_cykana Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 05.07.13, 13:45
                    Powię tylę zrobiłaś na mnie wrażenie tym śledztwem.
                    • jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 05.07.13, 13:58
                      To oczywiste, że jesteś pod wrażeniem. Nie masz innego wyjścia :)
              • rotkaeppchen1 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 15:17
                Ale my nie wiemy, czy ta osoba jest poprawna jezykowo, czy nie. Ja nie wiem, bo nie znam. Jezeli to blad dla jaj, denerwujacy zwyczaj moim zdaniem, warto jego ironie dodatkowo podkreslic np emotikonem ;-) albo kursywa albo pogrubic... no. :-)
    • coffei.na Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:46
      w sumie...jak tak patrzę z boku...50/50
      to o co nigdy bym siebie nie podejrzewała udało mi się bez mrugnięcia okiem,a sprawy bardziej błahe..dziwne:)
      Ale,ale!dostałam ostatnio awans,o jakim nawet nie śniłam!wcale do tego nie dążyłam,brałam na lajcie,starałam się -fakt,ale podeszłam do sprawy całkiem inaczej niz reszta załogi i to chyba zaważyło na wszystkim...
      kolejne plany? wychować dziecko i zrobić wszystko co w mojej mocy by było szczęśliwe...
      • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:03
        ale podeszłam do sprawy całkiem inaczej niz reszta załogi i to chyba zaważyło na wszystkim...

Przypomnial mi sie taki film z Kate Winslet: jej filmowy maz, jak zaczal olewac prace , bo juz planowal sie zwolnic, nagle niespodziewanie dostal awans. Paradoksalnie, niewlazenie w dupe szefowi, mowienie wszystkiego co sie mysli i nie przebieranie w slowach zjednalo mi przychylnosc szefa:) Czasem jednak trza wyluzowac:)
        • coffei.na Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:22

>
          >
          > Przypomnial mi sie taki film z Kate Winslet: jej filmowy maz, jak zaczal olewac
          > prace , bo juz planowal sie zwolnic, nagle niespodziewanie dostal awans. Parad
          > oksalnie, niewlazenie w dupe szefowi, mowienie wszystkiego co sie mysli i nie p
          > rzebieranie w slowach zjednalo mi przychylnosc szefa:) Czasem jednak trza wyluz
          > owac:)

dokładnie tak było!jako pierwsza się z nim pokłóciłam i ...o dziwo powiedział : Ma pani absolutna rację...

no niech mnie kule biją :)
    • senseiek Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 17:48
      <?php for( $i = 0; $i < 1000000; $i++ ) { printf( "hahaha!<br />" ); } ?>
      • kochanic.a.francuza Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 17:57
        Chyba jednak szybciej opanuje egipskie hieroglify...;)
        • senseiek Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 18:57
          kochanic.a.francuza napisała:

> Chyba jednak szybciej opanuje egipskie hieroglify...;)

Zarowno hieroglify jak i programowanie jest latwe.. :P

np. jak sie pisze Ramzes?

okrag z kropka w srodku (bo Ra to Bog Slonce),
          pozniej mamy takiego wezyka m
          a pozniej dwa znaczki ss

Omss = Ramzes

(samogloski domyslne)

• kochanic.a.francuza Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 04.07.13, 17:55
            No to jeszcze zalezy od dynastii.
            Mozna jeszcze pojsc na calosc i postudiowac pismo klinowe:)to przed hieroglifami:)
      • mila2712 Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 18:14
        co to jest ?
        doprawdy na forum szyfrem pisać....wyborny żart :P
        • senseiek Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 21:30
          mila2712 napisała:

> co to jest ?
          > doprawdy na forum szyfrem pisać....wyborny żart :P

"Zatem postanawiam w ciagu 3 lat (...), nauczyc sie PHP,"
          • mila2712 Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 21:50
            i kolega twierdzi, że to jest łatwe......tak..........kolega jest programistą ?
            • senseiek Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 04.07.13, 12:54
              mila2712 napisała:

> i kolega twierdzi, że to jest łatwe......tak..........kolega jest programistą ?

PHP jest dla webmasterow, jak robisz w HTML-u strony WWW to powinno sie go nauczyc, zeby moc tworzyc dynamiczne strony. np. jak fora internetowe, albo systemy logowania sie do kont, albo pisanie komentarzy pod artykulami itd. itp.
              • mila2712 Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 04.07.13, 18:00
                :)
                nie ogarniam....wolę swoje cyferki
        • wpieniona Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 21:53
          Bardzo wyborny.
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 23:18
        senseiek napisał:

> <?php for( $i = 0; $i < 1000000; $i++ ) { printf( "hahaha!<br />
        > ;" ); } ?>

a mnie zastanawia dlaczego użyłeś printf a nie zwykłego echo :)
        • senseiek Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 03.07.13, 23:33
          > a mnie zastanawia dlaczego użyłeś printf a nie zwykłego echo :)

A moze wolisz wersje bez printf i bez echo? :>

<?php for( $i = 0; $i < 1000000; $i++ ) { ?>hahaha!<br /><?php; } ?>
          • henrykvlll Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 04.07.13, 11:06
            ale ty jesteś mondry, napisz coś jeszcze w php proszę proszę
        • magadanskaya Re: Bog sie smieje z Twych planow.. ;) 04.07.13, 09:04
          dżyzys. kręci mnie jak nie wiem, o czym rozmawiacie :>
    • rotkaeppchen1 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:54
      Skonczyc studia, odbyc staz, zaczac prace w zawodzie. No i moze w koncu uda sie zajsc w ciaze ale na to nie mam wplywu w 100%... To tyle :-)
      • rotkaeppchen1 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:55
        Aaa, no i moglabym tak z 5 kilo schudnac :D
    • stephanie.plum Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:56
      o dziecko wreszcie, do gwinta
      ;~)

mam nadzieję, że doczekam się najdalej za rok.
      innych planów nie robię, bo jak blisko czterdziestoletniej babie przybędzie przychówek, to i tak wszystko inne weźmie w łeb...
      • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:00
        to i tak wszystko inne weźmie w łeb...

No nie wiem. Jedne rzeczy wezma "w leb" a inne pojda z kopyta:) Najwazniejszy zyciowy plan zrealizowalam po porodzie. To prawda co mowia, ze urodzenie dziecka bardzo kobiety motywuje:))) Wydanie na swiat wlasnej "poczwarki" szalenie zobowiazuje:)
        • stephanie.plum Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:04
          no byłoby super, gdybyśmy powiększyli rodzinę i jeszcze dali radę ruszyć z kopyta.
          bo na razie mam wrażenie, że życie upływa dość sennie.
          • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:12
            Ale trzeba najpierw troche zamieszac, zeby potem byc ZMUSZONYM do dzialania. Bo tak wlasna wola tylko to cieezko, ciezko...:)
            • stephanie.plum Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:21
              myślę, że adopcja jest pewną drogą w sam środek zamiesznia...
              :~]
    • billie.piper Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 17:58
      Mam plan.
      Chcę dotrzeć na Malediwy, zanim je ostatecznie zaleje woda.
      I chcę przynajmniej zacząć trzeci fakultet, tak dla przyjemności i aby nie zgnuśnieć intelektualnie.
      I chcę kupić nowe, większe mieszkanie i nowy samochód.
      To tak na najbliższe 5 lat, więc sporo do zrobienia.
    • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:00
      owszem mam plany
      więcej zarabiać, nauczyć się hiszpańskiego, wyjechać do Barcelony ( spokojne jesienne zwiedzanie), przeprowadzić się....
      • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:05
        O przeprowadzic sie. Juz z adlugo na tych samych smieciach. Tylko przeprowadzki maja ta wade, ze sie traci fajnych sasiadow.
        • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:11
          ta przeprowadzka to bardziej z przymrużeniem oka.....około 10 km od mojej rodzinnej miejscowości - wieś...cisza, spokój...kawa na tarasie plus książki .....spacery po lesie...... a przyjaciele z dzieciństwa 100 dalej :)
          ale trochę żal....
      • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 18:28
        chcesz się przeprowadzić do Barcelony?
        • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 19:11
          jeśli wygram duże pieniądze to tak :)
          • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 19:26
            to strasznie daleko :(
            • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 21:52
              daleko.....
              teraz też jesteś daleko.....a jakby obok mnie :)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:23
            Jeśli czekasz na duże pieniądze, to wcale tak naprawdę nie chcesz;>
      • rgard Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 20:36
        jak do Barcelony to ucz się katalońskiego.
        • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 21:53
          powoli.....najpierw hiszpański....
          • simply_z Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:12
            mogę cię nauczyć:)
            • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:14
              Ja bym poprosiła. Bo znam tylko ola.
            • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:15
              jaką książkę polecasz do nauki ?
              wydaje mi się, że wymowa jest trudna :/

szczęściara
              • simply_z Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:23
                nie jest ,zależy jaki region. Gramatyka uso( na początek-uso1 ) ,a tak to dobry kurs ,jakies filmy ,nawet telenowele( można się sporo nauczyć).
                • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:25
                  dziekuję
                  :)
                  • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:27
                    mila2712 napisała:

> dziekuję
                    > :)

Ja też dziękuję.
                    • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:35
                      proszę
                  • simply_z Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:47
                    możesz też próbować z książką Oscar Perlin ale nie polecam zbytnio...
                    • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:52
                      dlaczego ?
                      • simply_z Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 23:18
                        dość zawile tlumaczy. Polecam dobry kurs na początek.
                        • mila2712 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 23:21
                          poguglam, może znajdę coś przystępnego
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:25
                To jeszcze nie zaczęłaś się uczyć?:)
    • gree.nka nie mam planów na całe życie 03.07.13, 19:28
      właściwie to nie ma sensu planować cokolwiek. życie jest tak nieprzewidywalne, że właściwie trzebba być przygotowanym na najgorsze i dostosowywać siędo zaistniałych sytuacji.
      Generalnie - parszywe życie
      • marguy Re: nie mam planów na całe życie 03.07.13, 20:05
        greenka,
        parszywe to nie, bez przesady!
        Ze nieprzewidywalne, to fakt.

Moja prawda jest taka, ze w zyciu wszystko jest wzgledne i wszystko moze sie zmienic o 180° z dnia na dzien.
        • gree.nka Re: nie mam planów na całe życie 03.07.13, 20:13
          no niestety coś o tych zmianach wiem
          mówię Ci, parszywe jest
      • senseiek Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :) 03.07.13, 21:31
        > Generalnie - parszywe życie

Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :)
        • gree.nka Re: Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :) 03.07.13, 21:35
          o dzięki za wskazówkę
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :) 03.07.13, 23:04
          senseiek napisał:

> > Generalnie - parszywe życie
          >
          > Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :)

to dobra rada czy propozycja? :D

• gree.nka Re: Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :) 04.07.13, 05:57
            jan_hus_na_stosie2 napisał:

> senseiek napisał:
            >
            > > > Generalnie - parszywe życie
            > >
            > > Potrzebujesz dobrego bzykanka.. :)
            >
            > to dobra rada czy propozycja? :D
            >
            >
            >
            czemu tego jeszcze nikt nie wyciął
            mnie wycinają jak leci a te bzdury zostają
      • mila2712 nie :) 03.07.13, 21:54
        życie jest piękne....
        :)))
    • mojemieszkanie24 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 20:16
      1. rok macierzyńskiego
      2. powrót do pracy - za rok
      3. zmienić mieszkanie - za pół roku
      4. zacząć budowę domu- za 4 lata
      5. iść na architekturę wnętrz- za 4 lata

no to tak mniej wiecej
      • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 20:26
        też bym tak chciała, no może ten piąty punkt bym sobie odpuściła
        ale, jako że życie parszywe jest to jest jak jest
    • sumire Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 20:39
      długookresowych nigdy. życie potrafi wywrócić się do góry nogami w jeden wieczór, robienie dalekosiężnych planów wydaje mi się zatem czymś bardzo naiwnym.
      • marguy Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 21:06
        Nie dosc, ze naiwnym to bedacym zrodlem frustracji.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:30
          Zgadzam się;) Dlatego może lepiej płynąć (co nie oznacza nic nie robić) i zobaczyć, gdzie się dopłynie?

(p.s. njabardziej śmieszą mnie plany: chciałabym sie nauczyć takiego a takiego języka, ale słyszałam, że jest trudny - może najpierw trzeba spróbować? zresztą, są języki obiektywnie łatwiejsze i trudniejsze, ale np. nie zaliczają się do nich (z punktu słowiańsko języcznych) języki germańskie i romańskie. Poza tym języka nie da się NAUCZYĆ. Z językiem trzeba płynąć - rozwijać się non-stop, bo brak rozwoju oznacza regres)
    • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 21:35
      W moim przypadku perspektywy wyglądają dość dobrze. Jestem na tej dobrej pozycji (a może zlej?) dlatego ze absolutnie wszystko zależy ode mnie. Mam sporo do wyboru i jeszcze nie jestem pewien w którą stronę iść ale wszystko wygląda dość pociągająco. Dawno nie miałem tak dobrej pozycji.
      • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:01
        henrykvlll napisał:

Mam sporo do w
        > yboru i jeszcze nie jestem pewien w którą stronę iść ale wszystko wygląda dość
        > pociągająco. Dawno nie miałem tak dobrej pozycji.

PUP?
        • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:15
          człowiek jak coś napisze pozytywnego o sobie to zaraz się pojawia hejterzy - z czym tak generalnie masz problem?
          • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:18
            - z
            > czym tak generalnie masz problem?

Z niczym. To jest właśnie mój problem.
            • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:27
              to o co ci chodziło z twoim pytaniem?
              • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:29
                Tak chciałam zagaić.
                • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:35
                  aha
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 03:13
        > W moim przypadku perspektywy wyglądają dość dobrze. Jestem na tej dobrej pozycji
        > (a może zlej?) dlatego ze absolutnie wszystko zależy ode mnie.

– Przepraszam – łagodnie powiedział nieznajomy – po to, żeby czymś kierować, trzeba bądź co bądź mieć dokładny plan, obejmujący jakiś możliwie przyzwoity okres czasu. Pozwoli więc pan, że go zapytam, jak człowiek może czymkolwiek kierować, skoro pozbawiony jest nie tylko możliwości planowania na choćby śmiesznie krótki czas, no, powiedzmy, na tysiąc lat, ale nie może ponadto ręczyć za to, co się z nim samym stanie następnego dnia?
        Bo istotnie – tu nieznajomy zwrócił się do Berlioza – proszę sobie wyobrazić, że zaczyna pan rządzić, sobą i innymi, że tak powiem – dopiero zaczyna się pan rozsmakowywać i nagle okazuje się, że ma pan... kche... kche... sarkomę płuc... – I cudzoziemiec uśmiechnął się słodko, jak gdyby myśl o sarkomie płuc sprawiła mu przyjemność. – Tak, sarkoma – po kociemu mrużąc oczy powtórzył dźwięczne słowo – i pańskie rządy się skończyły! Interesuje pana już tylko los własny, niczyj więcej! Krewni zaczynają pana okłamywać. Pan czuje, że coś jest nie w porządku, pędzi pan do uczonych lekarzy, potem do szarlatanów, a w końcu, być może, idzie pan nawet do wróżki. Zarówno to pierwsze, jak to drugie i to trzecie nie ma żadnego sensu, sam pan to rozumie. I cała historia kończy się tragicznie – ten, który jeszcze niedawno sądził, że o czymś tam decyduje, spoczywa sobie w drewnianej skrzynce, a otoczenie, zdając sobie sprawę, że z leżącego żadnego pożytku mieć już nie będzie, spala go w specjalnym piecu.
        • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 05:59
          skądś znam ten fragment ale nie pamiętam skąd?
          jakaś podpowiedź ? może tytuł:)
          • eat.clitoristwood Toć to Święta Xsięga Kobiet! :) 04.07.13, 08:39
            gree.nka napisała:
            > skądś znam ten fragment ale nie pamiętam skąd?
            > jakaś podpowiedź ? może tytuł:)

Mistrz i Małgorzata, biblia niewieściej fantazji. :)
            • gree.nka Re: Toć to Święta Xsięga Kobiet! :) 04.07.13, 18:20
              no to nie czytałam, a skądś wydawało mi się, że znam :)
          • magadanskaya Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 09:09
            A co innego może cytować Krytyk?

Zaraz mi obrzydzi moje najukochańsze dzieło.

A tak na marginesie - okres czasu? Serio tam tak jest? Toć to pleonazm ;(
            • jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 10:58
              magadanskaya napisał(a):

> A co innego może cytować Krytyk?
              >
              > Zaraz mi obrzydzi moje najukochańsze dzieło.
              >
              > A tak na marginesie - okres czasu? Serio tam tak jest? Toć to pleonazm ;
              > (

Zapewniam Cię, że nie tylko może ale i cytuje wiele innych rzeczy, nie zawsze jednak pisząc cytaty kursywą ;-)
              • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:08
                jeriomina rany, przestań go cały czas tłumaczyć bo jesteś na prostej drodze do stworzenia dysfunkcyjnej rodziny
                • jeriomina Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:18
                  A Ty przestań za mną łazić i brać wszystko serio :P
                  • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 11:20
                    ok, skoro tak to odczuwasz to przepraszam, nie miałem takiego zamiaru
              • magadanskaya Jeriomina 04.07.13, 12:15
                jak zwykle na straży

https://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/35b75527e7be3475d1de7f0d2780be5e.jpg
                • jeriomina Re: Jeriomina 04.07.13, 12:21
                  Nie lubię psów, wolę koty :)
                  • magadanskaya Re: Jeriomina 04.07.13, 12:49
                    O, coś nas jednak łączy :D

Widziałaś to?

http://www.culture.pl/baza-literatura-pelna-tresc/-/eo_event_asset_publisher/k3Ps/content/kot-a-sprawa-polska-polscy-artysci-i-ich-koty
                    • jeriomina Re: Jeriomina 04.07.13, 15:23
                      Fajne - najbardziej podoba mi się Janda :)
                • rach.ell Re: Jeriomina 05.07.13, 15:38
                  magadanskaya napisał(a):

> jak zwykle na straży
                  >
                  > https://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/35b75527e7be3475d1de7f0d2780be5e.jpg

na zdjeciu to pies gonczy a nie strozujacy.
        • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 10:46
          nie chce mi się tego czytać - co chciałeś mi przekazać?
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:37
            Ja Ci przekażę coś wprost. A może się zapytam. Jesteś narcyzem?
            Diagnozuję poważny brak auto-ironii i intrumentalizm.
            • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 15:08
              Alez gdzie tam, skąd taka myśl? Mi tak daleko do bycia narcyzem jak 75% forumek do bycia piękną.
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 15:13
                Wnioskując z Twoich wypowiedzi;)
    • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:07
      A co z winami?
      • gree.nka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:11
        wpieniona napisała:

> A co z winami?
        nie, no wino zawsze jest dobre :)
        • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:13
          gree.nka napisała:

> wpieniona napisała:
          >
          > > A co z winami?
          > nie, no wino zawsze jest dobre :)

Ja bym takich ambitnych planów nie porzucała.
          >
        • simply_z Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:20
          wyjechać:) ,zwiedzić świat ,
      • kochanic.a.francuza Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 18:01
        Mam jakis gen nie pozwalajacy na picie alkoholu. Popije sobie raz czy dwa i wlacza mie sie jakis receptor odrzucajacy alkohol.
        Moge oddac atlas win i resztki Porto:/
    • akle2 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:22
      Kiedyś nie miałam i bardzo tego żałuję. Przez to obecnie pewne rzeczy muszę robić eksternistycznie.
      • wpieniona Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:25
        akle2 napisała:

> Kiedyś nie miałam i bardzo tego żałuję. Przez to obecnie pewne rzeczy muszę rob
        > ić eksternistycznie.

Rób ekstremistycznie. Szybciej i łatwiej.
        • akle2 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 13:02
          Ooo, to jest myśl!
    • minasz Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 03.07.13, 22:23
      ten rok mi tak daje w kosc na wielu frontach ze nie mam głowy do planowania -musze sie relaksowac aby utrzymac rownowage psychiczna:)

a wiec jutro sie pakuje i jade na openera:)
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:40
        Do zo w tłumie;)
    • berta-death Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 00:16
      Zarobić pierwszy milion, znaleźć się na liście najbogatszych forbesa i takie tam. Z tymi planami to zależy czy chodzi o takie marzenia w stylu jakie ma kilkuletni Jaś twierdzący, że zostanie strażakiem, kosmonautą czy żołnierzem, czy coś w stylu konkretnego biznesplanu na najbliższe lata. Te pierwsze to się nigdy nie spełniają, nawet Jasiowi jak już Janem zostanie a drugie to mało kto ma. Chodzi o to, że ludzie różne rzeczy by chcieli, tylko, że nie mają pojęcia co konkretnie, co jest realistyczne a co nie, co jest w zasięgu ich możliwości a co nie, jakie są drogi dojścia, ile to kosztuje, jaki trud należy sobie zadać i co konkretnie punkt po punkcie zrobić, żeby cel osiągnąć. Szkoły niestety tego nie uczą.
      • henrykvlll Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 00:33
        berta-death napisała:

> dzi o to, że ludzie różne rzeczy by chcieli, tylko, że nie mają pojęcia co konk
        > retnie, co jest realistyczne a co nie, co jest w zasięgu ich możliwości a co ni
        > e, jakie są drogi dojścia, ile to kosztuje, jaki trud należy sobie zadać i co k
        > onkretnie punkt po punkcie zrobić, żeby cel osiągnąć.

chyba mówisz faktycznie o dzieciach przebranych w za duże ubrania, bo normalny, dorosły człowiek wie co jest w jego zasięgu a co nie
        • rach.ell Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 18:17
          henrykvlll napisał:

>
          > chyba mówisz faktycznie o dzieciach przebranych w za duże ubrania, bo normalny,
          > dorosły człowiek wie co jest w jego zasięgu a co nie

niechbys mial racje! obawiam sie jednak, ze na swiecie jest zdecydowanie za duzo rozwodow, samobojstw i wypadkow samochodowych zeby ci mozna bylo przyznac racje.
          >
      • kalllka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 09:21
        ucza. a zaczynaja np od tego jak kroic ( okropic biznesplan) by byc na topie. np shopie.
        zwlaszcza gdy, w sprawach szycia sa kompletnie...Zieloni (nomen omen. pl :)
      • minasz Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 09:37
        twoj tok myslowy przypomina tok owego jasia hehe

dziewczyno jak zaczniesz robic inne rzeczy to bedziesz miała inne cele i tak w kółko
        • kalllka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 09:58
          ->cruffy on purpose.

nauke recyklingu zaczyna sie wlasnie od takich grup jak- 'poor pose'
          a dlatemu, ze nie wiedza iz nauke porzadkowania swiata zaczyna sie od wlasnego kompa np.
    • iberia.pl TAK 04.07.13, 08:19
      plan jest taki, ze brak planow:D
    • rach.ell Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 09:15
      plany? nie, nie mam planow na najblizsze kilka lat, mam zas kilka postanowien, na teraz a nawet na wczoraj:)
      • smutas13 Tak 04.07.13, 13:21
        Wyremontować mieszkanie.
    • amancjuszka Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:33
      Mam, moje życie ogólnie opiera się na tabelce i wykresie w dążeniu do celu. Jest mi z tym dobrze.
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Macie jakis plan na najblizsze 3 lata? 04.07.13, 14:44
        Moje wręcz przeciwnie;)

A plany mam: przeczytać "W poszukiwaniu straconego czasu" Prousta i wiele innych książek, doświadczyć różnych rzeczy, rozumieć więcej, nauczyć się spokoju. No i biegać więcej i grać w tenisa. Myślę, w sumie, że te plany są dość długoterminowe, nie tylko na 3 lata, ale kto wie, kiedy się zmienią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka