Dodaj do ulubionych

Christian Grey - idealny mąż?

15.07.13, 12:35
Pytanie raczej do tych, które przeczytały trylogię: chciałybyście być w takim związku?
Wątek nie dotyczy opinii n/t samej książki, bo tych jest wiele i to każdego indywidualna sprawa czy mu się podoba, czy też nie. Pytanie dotyczy samej postaci, cy chciałybyście mieć takiego męża :)
Obserwuj wątek
    • sumire Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 12:46
      w sensie - z facetem lubiącym bdsm? w sumie czemu nie.
    • andrzejek96 Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 12:47
      buhahahha ależ idiotycznie płytkie pytanie
      weź się zajmij czymś bardziej konstruktywnym a nie wymyślonymi postaciami bajkowymi
      • ciasteczkowy_diabelek Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 13:02
        To po co odpisujesz skoro wg Ciebie jest płytkie? :)
        Lato, słońce świeci, a Ty biegasz po forach i zioniesz jadem. Wyluzuj :)
        • andrzejek96 Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 13:08
          ciasteczkowy_diabelek napisała:

> To po co odpisujesz skoro wg Ciebie jest płytkie? :)
          > Lato, słońce świeci, a Ty biegasz po forach i zioniesz jadem. Wyluzuj :)

to nie jad to szczera prawda złotko ;)
          panaprawdę chciałabyś mieć takiego popaprańca za męża dlaczego ?
    • feel_good_inc Jaki Christian Grey? 15.07.13, 12:57
      Przecież to Edward Cullen.
      Ałtorka publikowała fanfiki dla niedopchniętych miłośniczek tłajlajta i kiedy okazało się, że rozchodzą się jak świeże bułeczki, zmieniła nazwiska w tekście i wydała jako książkę. "Masters of the Universe" się to zdaje się nazywało przed rebrandowaniem.
      • ciasteczkowy_diabelek Re: Jaki Christian Grey? 15.07.13, 13:03
        No dlatego nie pytam czy chciałabyś mieć męża wampira, bo to nierealnego, ale takiego Greya już bardziej :)
        • feel_good_inc Re: Jaki Christian Grey? 15.07.13, 13:07
          ciasteczkowy_diabelek napisała:
          > No dlatego nie pytam czy chciałabyś mieć męża wampira, bo to nierealnego, ale t
          > akiego Greya już bardziej :)

To piszę, że żadnego Greya nie ma. To tylko mokry sen niedopchniętej czterdziestki o błyszczącym wampirze.
    • six_a Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 13:00
      ja czytałam tylko ogniem i mieczem, i to też nie do końca.
      można nawet powiedzieć, że utknęłam zaraz po minięciu strony tytułowej.
    • nudzimisie_strasznie Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 13:08
      Jeśli chodzi o to, że jest milionerem, to nie zawaham się powiedzieć, że tak, chciałabym. A jeśli chodzi o całą resztę, to trzeba być walniętym w mózg, żeby się w ogóle nad tym zastanawiać.
      • ciasteczkowy_diabelek Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 13:12
        Z takim przynajmniej życie nie byłoby nudne :)
        • facet_on_line Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 16:02
          > Z takim przynajmniej życie nie byłoby nudne :)

taaa jakby Cię sukcesywnie "prał" pasem co tydzień to rzeczywiście nudy byś nie miała
        • alpepe Re: Christian Grey - idealny mąż? 15.07.13, 16:12
          jak nudnym człowiekiem musisz być.
    • alienka20 Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 11:42
      Jako, że3 w postach ukazało się kim jest ów bohater - miłośnikiem bdsm, to odpowiem.
      Nie, nie chciałabym, sadyzm itp kompletnie mnie nie kręci, wręcz razi. I żadne pieniądze by mnie do tego nie przekonały. Sadyzm łóżkowy ma swoje odbicie w psychice i nie uwierzę, że ten aspekt nie istnieje w tych nie-łóżkowych relacjach.
      • sumire Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 11:52
        nie musi istnieć. może oczywiście, bo świrów na świecie nie brak - ale nie musi.
        • alienka20 Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 12:41
          Wolałam nie sprawdzać tego na własnej skórze ;).
          • six_a Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 14:12
            najwyraźniej nie umiesz oddzielić przemocy od seksu. wystarczy to oddzielić, a siniaki z nocy będą opalenizną w dzień.
            to bardzo proste.

aaaha, zapomniałam, że trzeba być na wyższym poziomie dojrzałości.
            • alienka20 Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 14:32
              banalnie - że też o tym nie pomyślałam.
              Zmienić perspektywę, oświetlenie i jazda :).

A i jeszcze drinków nie pomylić ;).
    • czarnakrowawkropkibordoo Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 12:05
      Przebrnęłam przez jeden rozdział, ale znam ze streszczeń więc odpowiem. Nie. Wystrzegam się dominujących typów. Zwłaszcza przy dzieciach mógłby się okazać kłopotliwy i kompletnie nieprzydatny.
      • kkk Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 12:32
        hehe, dla neiktóych po zrobieniu dzieciaka facet jest w ogóle 'kompletnie nieprzydatny' :D
        odp. na post powyżej, nie wytrzymałam ze śmeichu
        a co do tematu - nie, nie jest to idealny mąż, na pewno idealny kochanek bo dobry w łózku, a książka napisana dość cukierkowo, nieraealnie
        • czarnakrowawkropkibordoo Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 12:39
          Bo niektórzy są nieprzydatni dla niektórych ;P
    • lipsmacker Re: Christian Grey - idealny mąż? 16.07.13, 14:21
      Mimo szczerych checi nie przeczytalam do konca nawet pierwszej ksiazki i do dzis dziwie sie ich popularnosci. Sa pisane tak prostym i nudnym jezykiem ze mozna przy tym zasnac, a dla koneserow bdsm sa w swej wiecznej grze wstepnej wprost irytujace. Naprawde nie rozumiem jak moze w nich gustowac ktokolwiek ciut bardziej rozwiniety od przecietnej pietnastolatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka