Gość: Magilla IP: 81.210.83.* 02.08.04, 11:38 to okropne, ja bynajmniej tak myśle..a co Wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reda Re: facet i golenie pach IP: *.met.pl 02.08.04, 12:07 a ja mysle ze to wyglada estetycznie i pozwala utrzymac lepsza higiene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan kundera Re: facet i golenie pach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 22:18 co ty tam wiesz , stara lampucero. golenie pach obniza wspolczynnik Ph w moich ustach! Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:17 sory za poprawianie.. ale chyba chciałaś napisać 'przynajmniej', a nie 'bynajmniej';)? to troszkę co innego:) jeśli chodzi o mnie, to włosów pod pachami nie golę całkowicie, tylko strzygę na m/w 1cm długości, żeby jednocześnie coś było ale nie były to odstające, waniające bobry;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:20 blinski napisał: > sory za poprawianie.. ale chyba chciałaś napisać 'przynajmniej', a > nie 'bynajmniej';)? to troszkę co innego:) > jeśli chodzi o mnie, to włosów pod pachami nie golę całkowicie, tylko strzygę > na m/w 1cm długości, żeby jednocześnie coś było ale nie były to odstające, > waniające bobry;) > > > > > zamiast strzyzenia "bobrow " pod pachami proponuje maszynke do golenia brody (wlosow), praktycznie i szybko )) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:28 heheh, tralalumpku, raz ogoliłem to szczypało mnie przez 2 dni (mimo że użyłem balsamu) poza tym wyglądałem przez parę dni dosyć śmiesznie, bo musząc się cały czas drapać robiłem rękami ruchy przód-tył (takie jak przy truchcie, ręce zgięte w łokciach i naprzemienne wyciąganie i cofanie:) postanowiłem więc je strzyc na krótko (golę gdzie indziej;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek blinski!!!! 02.08.04, 12:31 blinski napisał: > heheh, tralalumpku, raz ogoliłem to szczypało mnie przez 2 dni (mimo że użyłem > balsamu) poza tym wyglądałem przez parę dni dosyć śmiesznie, bo musząc się cały > > czas drapać robiłem rękami ruchy przód-tył (takie jak przy truchcie, ręce > zgięte w łokciach i naprzemienne wyciąganie i cofanie:) > postanowiłem więc je strzyc na krótko (golę gdzie indziej;) > > > > blinski ja chyba tobie nie powinnam mowic jak wyglada maszynka do golenia brody!!! masz tam nakladki i mozesz sobie ustawic dlugosc ciecia wlosow jak chcesz! nawet 2cm oj oj sorry ze cie pouczam ale chyba pomyliles maszynki Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: blinski!!!! 02.08.04, 12:36 a, tobie chodziło o strzyżenie włosów pod pachami elektryczną maszynką do golenia? to się właśnie tak nazywa, a nie 'maszynka do brody':)) przez to właśnie cię nie zrozumiałem. elektryczna maszynka podrażnia skórę twarzy dużo bardziej niż tradycyjna (takie są w każdym razie moje doświadczenia), nie wiem ja byłoby z pachami.. chociąz w końcu ustawienie na np. 1cm to co innego niż ostrza przy samej skórze.. hm.. jak na razie ufam nożyczkom (całkiem równo mi wychodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: blinski!!!! 02.08.04, 23:43 Mam wrażenie, ze tu chodzi po prostu o trymer:-) Mój mąż coś takiego ma i ani razu go nie podrażniło, choć skórę ma delikatniejszą niż niemowlak:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: blinski!!!! 02.08.04, 23:53 no tak, 'maszynka do golenia brody' to może być i trymer.. tzn. ja właściwie od początku na myśli miałem trymer - tylko źle nazwałem to elektryczną maszynką do golenia, w której przecież nie ustawia się żadnych długości, bo w końcu ona goli, nie strzyże.. hm.. może sobie kupić.. Odpowiedz Link Zgłoś
schanze Re: blinski!!!! 03.08.04, 00:14 a to przycinanie :-) to daje pożądany skutek w ogóle? jeśli chodzi o kwestię higieniczno-zapachową. a sam pomysł świetny, juz od dłuższego czasu zastanawiałam się czemu ta kwestia higieny osobistej dotyczyć ma dotyczyć tylko kobiet. i intryguje mnie jeszcze sprawa tego golenia gdzie indziej :-) bo z tym się też nie spotkałam jak do tej pory: tak całkiem? i tak dla uroku czy też masz jakieś głębsze przesłanki? pozdrawiam, schanze. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: blinski!!!! 03.08.04, 08:45 schanze napisała: > a to przycinanie :-) to daje pożądany skutek w ogóle? jeśli chodzi o kwestię > higieniczno-zapachową. zauważyłem, że nie robią mi się już takie plamy pod pachami na t-shirtach jak kiedyś. śmierdzieć nie śmierdziałem nigdy, bo jednak mycie i antyperspiranty czemuś wg. mnie służą:), ale teraz to wygląda jeszcze lepiej. chociaż kiedy strzygłem, myślałem bardziej o estetyce - nie cierpię odstającego buszu NIGDZIE, choćby nie wiem jak by to było seksowne dla niektórych. > i intryguje mnie jeszcze sprawa tego golenia gdzie indziej :-) bo z tym się też > > nie spotkałam jak do tej pory: tak całkiem? i tak dla uroku czy też masz jakieś > > głębsze przesłanki? a gdzie indziej nie tak całkiem:) tzn. jądra i okolice 'rowka' tak, ale - ponieważ nie golę nóg i mam trochę włosów na brzuchu i klacie - gęstsze włoski na nogach w okolicach krocza strzygę tak, by miały długość taką jak na reszcie nogi (nie mam zbyt gęstego owłosienia, do tego jasny szatyn - wszędzie:), a włosy nad 'instrumentem' strzygę na ok. 1 cm. a robię to dla higieny i uroku:) przede wszystkim dużo lepiej się wtedy czuję. heheh, opis dość dogłębny - mam nadzieję że zaspokoiłem twoją ciekawość;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płaczliwa Re: facet i golenie pach IP: 62.233.157.* 02.08.04, 22:46 uwazam ze to bardzo estetyczne i popieram Odpowiedz Link Zgłoś
eweleena Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:22 brawo, bobry fuj! włosy bardzo dobrze trzymają zapach. wiec jesli te pod pachami są, to one niestety, też trzymają. dlatego faceci powinni goli. albo obcinać jak blinski. z drugiej strony rozumiem, że moga sie bac, ze jak zaczna golic, to kudly zaczna rosnać bardziej i beda na dodatek mocniejsze. a wtedy to juz albo depilowanie kremem, albo woskiem. a w takiej sytuacji trudno mi sobie wyobrazic jakiegokolwiek faceta... o ile nie jest gejem. blinski napisał: > sory za poprawianie.. ale chyba chciałaś napisać 'przynajmniej', a > nie 'bynajmniej';)? to troszkę co innego:) > jeśli chodzi o mnie, to włosów pod pachami nie golę całkowicie, tylko strzygę > na m/w 1cm długości, żeby jednocześnie coś było ale nie były to odstające, > waniające bobry;) > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magilla Re: facet i golenie pach IP: 81.210.83.* 02.08.04, 12:35 ja twoich wypowiedzi nie prostuje, chodzilo mi o slowo bynajmniej..i nie musisz sorowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:39 jak najbardziej moje posty możesz prostować, jeśli coś wzbudzi twoje wątpliwości;) 'bynajmniej tak myślę' oznacza coś jakby 'wcale tak nie myślę', ale po prostu tak się nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brilliant Re: facet i golenie pach IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 12:19 Jak lubisz owlosionych facetow, ktorym spod krotkiego rekawka wystaja wlosy to wszystko OK. Wiekszosci jednak kojarzy sie to z przepocona koszulka w tym miejscu (mokrymi plamami). Ale o gustach sie nie dyskutuje. Osobiscie cenie sobie ludzi, ktorzy zwracaja uwage na takie rzeczy, jak wystajace z nosa i uszu wlosy, zarosniete pachy, wystajace wlosy ze spodenek itp. Ludzi mozna podzielic na dwie kategorie tych co sie gola i doceniaja komfort plynacy z tego i tych, ktorzy sie nie gola i nie zwracaja uwagi na to jak wyglada np. taka mokra koszulka pod pachami. Prespiratory jakos nie pomagaja, gdy pacha jest zarosnieta. No ale gust to gust. Wazne aby nie smierdzial, co jest niestety utrudnione w przypadku upalow. A jeszcze jak zmiesza sie to z obojetnie jaka woda zapachowa to w autobusie mozna sie wykonczyc. bye Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:22 heheh, 'perspiranty' nie 'prespiratory':))) sory za poprawianie. a tak poza tym to ze wszystkim co brilliant napisała się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: facet i golenie pach IP: 81.210.83.* 02.08.04, 12:38 perspiranty czy perspiratory wiadomo o co chodzi blinski! Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 12:42 ok, wiadomo, i dlatego przeprosiłem, ale to po prostu było śmieszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: facet i golenie pach IP: *.futuro.pl 02.08.04, 13:05 Ostatnio widziałam w autobusie, super wypacynkowaną paniusię: makijaż, but, sukienka. I do tego wszystkiego porośnięte pachy, mokre długie kudły. Fuj! A jeśli chodzi o faceta, to niech sobie goli te pachy. Bardziej zastanawia to, dlaczego niektórzy faceci golą sobie również nogi. Czy aby to nie objaw gejowstwa? (nie mam nic do gejów żeby nie było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magilla Re: facet i golenie pach IP: 81.210.83.* 02.08.04, 13:26 nie no przycięte włosy pod pachamito ja rozumiem, ale żeby je zupełnie zjechać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnaisNin Re: facet i golenie pach IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 02.08.04, 19:47 Nieogolone pachy sa b. nieestetyczne czy to u kobiety czy u faceta. Zdecydowanie łysa pacha to piękna pacha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FasOlka Re: facet i golenie pach IP: *.client.dsl.net 02.08.04, 21:31 Wydaje mi sie, ze chcialas uzyc slowa "przynajmniej". Nie sil sie na bycie elokwentna tam gdzie nie musisz. Slowo "bynajmniej" ma bowiem zupelnie inne znaczenie - odsylam do slownika. Co do pach - uwazam, ze nieogolone pachy u mezczyzn sa rownie szkaradne jak u kobiet. Skoro ja moge golic, to moj partner rowniez. Co z reszta robi bez narzekania. I czuje sie z tym komfortowo, schludnie i czysto. Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magilla Re: facet i golenie pach IP: 81.210.83.* 03.08.04, 11:32 fasole i ryby głosu nie mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: facet i golenie pach IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 13:00 Nie dość, że elokwentna to jeszcze jaka uprzejma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FasOlka Re: facet i golenie pach IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 14:01 Wiec skad Twoj post? Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magilla Re: facet i golenie pach IP: 81.210.83.* 03.08.04, 14:49 szkoda mi czasu na takie czcze gadki, szczególnie z Toba.. cheers cheers.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FasOlka Re: facet i golenie pach IP: *.client.dsl.net 03.08.04, 22:22 Masz racje, ja sie zupelnie nie nadaje do rozmow na tak ekscytujace tematy jak golenie pach u mezczyzn. Jestem zdruzgotana. Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: facet i golenie pach 02.08.04, 21:35 A ja myślę, że to higieniczne. Co raz częściej się tak zdarza, że faceci golą się pod pachami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: facet i golenie pach 02.08.04, 21:38 dla mnie tez to okropne, co za głupia anaturalna moda!!!, jeszcze sobie wsadźcie kolorowe piórko w pupkę i pomalujcie paznokcie u nóg... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 22:50 anaturalna? w takim razie precz z naturą:))! niech żyje estetyka i uroda;)! Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: facet i golenie pach 02.08.04, 22:52 Nie chciałabym, aby mój facet się golił pod pachami, podoba mi się owłosony i wcale (o dziwo!!!) nie śmierdzi i myślę, że zachowuje higienę. A jeśli już, to wolałąbym, aby golił na zero, niż przycinał - bleh Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 02.08.04, 23:56 widzę podejście typu black/white;) heh, cóż - u mnie to zawsze jest 'grey', jak widać i tu;) Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: facet i golenie pach 03.08.04, 00:05 W pewnych sprawach wóz, albo przewóz, ale jest to niezmierna rzadkość u mnie - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biseks Re: Czytam tak sobie i ..... IP: *.crowley.pl 03.08.04, 00:04 uwierzyć nie mogę, że niektóre z Pań aprobują "pędzle" pod pachami u mężczyzn, także u swoich partnerów. Czy to jest estetyczne? Czy to jest higieniczne? Czy to dodaje męskości? Na wszystkie pytania odpowiedź brzmi: NIE!!! I dziwię się, że akceptujecie ten brak higieny, bo inaczej tego nie sposób nazwać. Ale...(powtórzę się po raz setny), to takie typowe dla nas Polaków: facet, który dba o higienę, który dba o to by być pachnącym zawsze, także w upał, w gorącym autobusie i goli sobie pachy, by te wstrętne "pędzliska" nie zwisały i nie pociły się i nie sprawiały przykrości zarówno widokiem jak i zapachem jest od razu posądzany o gejostwo!!!, zamiast o higieniczność!!! Opamiętajcie się drogie Panie, czy same też macie nie wygolone pachy i straszycie "kudłami" pod pachami? A jeśli same golicie, to dlaczego deprecjonujecie męskość u tych facetów, którzy podobnie do Was chcieliby być odrobinkę estetyczniejsi? Z drzew już zeszliśmy, wynaleźliśmy maszynki do golenia, więc może nie będzie budziło powszechnego zdziwienia, że my mężczyźni także chcemy estetycznie wyglądać? A teraz słówko do zdeklarowanych tradycjonalistek, które uważają faceta z wygolonymi pachami za niemęskiego: rozumiem, że wg Was włosy pod pachami to objaw męskości. No skoro tak, to wg mnie objawem męskości będą jeszcze nieumyte zęby (bo po co je myć?), zapocone skarpetki (bo po co je prac?), tygodniowe slipy (bo komu one przeszkadzają, to takie męskie siać dookoła aromat amoniaku), brudne paznokcie (bo po co je czyścić, skoro ciężko pracujemy, a i tak się pobrudzą), oddech piwny (bo to takie męskie) no i koniecznie siateczkowa podkoszulka na ramiona. Taki obraz faceta Wam się podoba? :-) biseks PS. A pachy, golę sobie od 17 roku życia. I wg mnie to jest kwestia kultury osobistej, higieny i wychowania, a nie męskości czy jej braku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: Czytam tak sobie i ..... 03.08.04, 00:09 Gość portalu: biseks napisał(a): > A teraz słówko do zdeklarowanych tradycjonalistek, które uważają faceta z wygol > onymi pachami za niemęskiego: rozumiem, że wg Was włosy pod pachami to objaw mę > skości. No skoro tak, to wg mnie objawem męskości będą jeszcze nieumyte zęby (b > o po co je myć?), zapocone skarpetki (bo po co je prac?), tygodniowe slipy (bo > komu one przeszkadzają, to takie męskie siać dookoła aromat amoniaku), brudne p > aznokcie (bo po co je czyścić, skoro ciężko pracujemy, a i tak się pobrudzą), o > ddech piwny (bo to takie męskie) no i koniecznie siateczkowa podkoszulka na ram > iona. Taki obraz faceta Wam się podoba? trochę Ci się poleciało po bandzie, z całym szacunkiem PS. gól sobie te pachy i nie tylko, pachnij jak drogeria w Boże Narodzenie, Twój wybór, wolność Tomku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biseks Re: Czytam tak sobie i ..... IP: *.crowley.pl 03.08.04, 00:12 Undyna, ale wyjaśnij mi proszę, tak jak prostemu chłopu: skoro uważasz, że golący włosy pod pachami facet jest mniej męski, to dlaczego każesz mu np. myć zęby? Jaka to różnica, czy będzie mu brzydko pachniało spod pach czy z buzi? Wytłumacz mi tak spokojnie proszę, bo naprawdę nie rozumiem tego toku myślenia, a chciałbym go zrozumieć, o ile jest w nim choć odrobina logiki. :-) biseks Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: Czytam tak sobie i ..... 03.08.04, 00:21 nie uważam, że golący się pod pachami facet jest mniej męski, uważam, ze podoba mi się mężczyzna naturalnie owłosiony, podoba mi się też jego naturalny zapach (zawczasu, ubiegając Twój kolejny post dodam, naturalny zapach mężczyzny, który się kąpie min. raz dziennie), natomiast nalot na zębach nie jest specjalnie seksowny dla mnie, takie sa moje preferencje i nie rozumiem co tu tłumaczyć, czy ja Cię proszę zebyś mi tłumaczył dlaczego nie jestes hetero? Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: Czytam tak sobie i ..... 03.08.04, 00:10 Aleś się podenerwował. A nogi też golisz? Czy nie lubisz estetycznie wyglądających łydek?:) Dla mnie włosy u faceta to coś co składa się na moje wrażenia estetyczne jego dotyczące. Jakbym zobaczyła w sytacji intymnej faceta z owłosioną klatka, brzuchem itd. a gołym plackiem pod pachami, to prędzej umarła bym z śmiechu niż z rozkoszy:) I naparwdę nie spotkałam się z tym, aby to przeszkadzało w utrzymaniu higieny i ładnego zapachu. Może mam szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biseks Re: Czytam tak sobie i ..... IP: *.crowley.pl 03.08.04, 00:17 Klara-klara napisała: >Aleś się podenerwował. A nogi też golisz? Czy nie lubisz estetycznie >wyglądających łydek?:) Ty jak zwykle gdzieś uciekasz od merytorycznej rozmowy (co mnie już nie dziwi), ale odpowiem Ci na Twoje pytania: nie, nóg nie golę, z prostej przyczyny: na nogach nie ma w takiej ilości gruczołów potowych co pod pachami i nogi mi się nie pocą!!! Dostrzegasz subtelną różnicę już teraz pomiędzy pachami a łydkami??? O ile w przypadku golenia łydek możemy mówić tylko o estetyce, o tyle w przypadku golenia pach mówimy także o zachowaniu higieny!!! >Dla mnie włosy u faceta to coś co składa się na moje wrażenia estetyczne jego >dotyczące. No świetny jest taki męski facet: pędzle pod pachami, członka nie widać z buszu pokręconych łonowych włosów, jądra owłosione jak u przodków chodzących po drzewach: smacznego życzę podczas seksu oralnego!!!:-))) >Jakbym zobaczyła w sytacji intymnej >faceta z owłosioną klatka, brzuchem itd. a gołym plackiem pod pachami, to >prędzej umarła bym z śmiechu niż z rozkoszy:) Jak wydoroślejesz, to zacznie to budzić u Ciebie pozytywne odczucia, choćby takie, że trafiłaś nie na fleję, tylko na faceta, który dba o to by się Tobie podobać!!! >I naparwdę >nie spotkałam się z tym, aby to przeszkadzało w utrzymaniu higieny i ładnego >zapachu. Może mam szczęście? Raczysz żartować. Pachnące "pędzle", zwłaszcza w lecie:-))) Chyba autobusami nie jeździsz!!!:-))) :-) biseks Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: Czytam tak sobie i ..... 03.08.04, 00:25 Nie podoba mi się jak do mnie piszesz...Albo zbyt poważnie podchodzisz o tego tematu, albo wcale nie masz poczucia humoru. Jeśli chodzi o łydki, to z twoich trzech pytan zadanych w poprzedni poście w sprawie golenia lydek mozna odp tak samo NIE, na dwa z nich. Ale to był tylko żart. I pisanie "jak zwykle" jest też suche, przecież rozmawialiśmy ze sobą (o ile tak to można nazwać tylko w jednym wątku, a tu takie uogólnienia, jak tak można? > No świetny jest taki męski facet: pędzle pod pachami, członka nie widać z buszu > pokręconych łonowych włosów, jądra owłosione jak u przodków chodzących po drze > wach: smacznego życzę podczas seksu oralnego!!! Kurde, ja naparwde mam szczęście, bo z czymś takim się nie spotkałam, pisałeś na wzór siebie? :)) Jak wydoroślejesz, to zacznie to budzić u Ciebie pozytywne odczucia, choćby tak > ie, że trafiłaś nie na fleję, tylko na faceta, który dba o to by się Tobie podo > bać!!! ZNówu przesadzasz i sam pokazujesz brak dojrzałości, czy jakąś dziwną złośliwość. Ty chyba masz problemy z zaakceptowaniem tego, że inni mają różne upodobania od twoich. Mnie się podobają włosy u facetów tu, tam i wszędzie i tak już mam, mam takie upodpania i nie ma to nic wspólnego z wiekiem. > Raczysz żartować. Pachnące "pędzle", zwłaszcza w lecie:-))) Chyba autobusami ni > e jeździsz!!! Pisałam o tych, z którymi miałam kontakt bliższy. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink Re: Czytam tak sobie i ..... 03.08.04, 06:06 ...nie wiem czy to moze byc argumentem, ale sprobuje napisac jak jest gdzie indziej. Mieszkam w Kalifornii, krainie skadinad atrakcyjnych mezczyzn ( i kobiet tez, ale to mnie nie tak interesuje) obsesyjnie wrecz zadbanych i higienicznych. Klimat jaki jest Odpowiedz Link Zgłoś
canis_canis Re: Czytam tak sobie i ..... 03.08.04, 13:18 Ech, biseks, lubię ja czytać Twoje posty dla czysto intelektualnej rozrywki obcowania z Twoją wyrafinowana argumentacją. W tym temacie to mnie rybka czy ktoś tam się goli, bo mu to ułatwia utrzymać higienę, czy nie. W każdym razie PRZYSIĘGAM Ci - facet naprawdę nie musi golić się pod pachami aby być czystym, schludnym,zadbanym i NIE ŚMIERDZIEĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: facet i golenie pach IP: *.crowley.pl 03.08.04, 11:06 Gość portalu: Magilla napisał(a): > to okropne, Bynajmniej :) Zgadzam się z Biseksem i Blinskim i paroma innymi, których nicków nie pomnę - to kwestia higieny. Wolę, gdy mój facet jest wygolony lub przystrzyżony pod pachami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: facet i golenie pach IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 11:29 Patrzycie tutaj na to wszystko przez pryzmat higieny i gustu. Ja wyzej, tez pisalem o tym, ale widze, ze sprawa sie rozdwaja wiec porusze inny aspekt calosci. Ewolucja. Czlowiek, caly czas przechodzi ewolucje, dostosowuje sie do aktualnych warunkow zyciowych. Tak wlasnie jest miedzy innymi z owlosieniem, ktore dawniej spelnialo role grzewcza, jak sierc u zwierzat. Jednak nalezy zauwazyc, ze coraz mnie mezczyzn posiada mocno owlosione klatki, plecy itp. Warunki w jakich mieszkamy, a wiec w zasadzie komfortowe cieple mieszkania, wymuszaja na naszym organizmie zmiany, ktore dostosowuja sie do istniejacych potrzeb. I dlatego, nasze ciala posiadaja coraz slabsze owlosienie. Podobnie jest np. z malym palcem u nog, ktory naukowcy przewiduja, ze po jakims czasie zniknie poniewaz nie jest on niezbedny do utrzymania rownowagi w pionie. A wiec golenie niejako jest zgodne z ewolucja, ludzie ktorzy gola sie robia to zarowno z potrzeb estetycznych jak i higienicznych. Zapotrzebowanie na utrzymanie ciepla naszego ciala przez wlosy jest znikome i powoli organizm dostosuje sie do tego. Uprzedzajac pewne ataki i pytania chce powiedziec, ze czesc zamian ewolucyjnych nastapila w wyniku naturalnych wymagan a czesc zostalo wymuszonych kultura spoleczna, a wiec miedzy innymi mozna powiedziec moda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kobietapoprzejsciach Re: facet i golenie pach 03.08.04, 11:33 a z moich "przejść" to pozostało mi w pamieci, że....nieogolone męskie pachy są bardzo seksy :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 03.08.04, 15:08 no i właśnie na to czekałem:) ogólnie zgadzam się z biseksem, w końcu dla mnie samego golenie i strzyżenie nie jest rzeczą obcą;), ale argument o tym, że coś jest seksowne a coś nie, bije wszystkie. tego się po prostu nie da wytłumaczyć ani wybić z głowy, bo to po prostu pociąga. dlatego, biseksie, nie ma się co zrzymać - można by co najwyżej wziąć na warsztat pytanie 'CZEMU to jest seksowne', ale to chyba mija się z sensem. ja sam niektórym kobietom nie umiem wytłumaczyć, czemu pociąją mnie wyuzdane i wulgarne kobiety, a nie miłe i kulturalne. wiele zgrzyta zębami oskarża a to o brak gustu, a to głupotę, a to pustotę - ale ja nic na to nie poradzę, czuję po prostu wewnętrzne drżenie i miłe połechtanie, którego nie da się opanować:) zapewne podobnie mają niektóre na widok owłosionego cielska - i po prostu trzeba to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietapoprzejsciach Re: facet i golenie pach 03.08.04, 20:59 blinski napisał: > prostu wewnętrzne drżenie i miłe połechtanie, którego nie da się opanować:) > zapewne podobnie mają niektóre na widok owłosionego cielska - i po prostu > trzeba to zrozumieć. > PROTESTUJĘ!!! stanowczo! mowa jest o GOLENIU pach, a nie CAŁEGO cielska-to po pierwsze a po drugie.... jak facet jest UBRANY, to nie widać co ma pod pachami -ot co specjalisto od "drzeń" tego i owego Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: facet i golenie pach 04.08.04, 15:49 no dobrze, przepraszam;) no to niech będą pachy, nie całe cielsko..:) miałem na myśli to, że rozumiem nawet takie, które lubią włosy na plecach - po prostu na odbiór tego, co nas kręci, nie mamy dużego wpływu - ot i co;) btw, 'drzeń'..?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila/kamilonka Re: facet i golenie pach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:03 Magilla- Kamil? Czy to Ty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: facet i golenie pach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:47 Zadbany facet goli się - również - pod pachami. Ot co! Na szczęście ja trafiłam na dbającego o higienę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietapoprzejsciach Re: facet i golenie pach 03.08.04, 21:01 Gość portalu: Myszka-M napisał(a): > Zadbany facet goli się - również - pod pachami. Ot co! Na szczęście ja trafiłam > > na dbającego o higienę :-) chcesz przez to powiedzieć, że facet z brodą nie dba o higenę? Odpowiedz Link Zgłoś
wielislawa Re: facet i golenie pach 03.08.04, 21:51 jestem zdecydowanie za!!! Po prostu depilator raz na jakis czas, to niezbyt skomplikowane. Plusy: wygodniej stosować dezodorant, mniej go wychodzi(!?), nie stercza wiechcie kłaków. Popieram mężczyznę estetycznego (na piersi może mieć loki!!!. Lecz czy miałes na mysli tylko pachy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualna Re: facet i golenie pach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:02 wolę wersje Blinskiego może się NAM zaprezentuje na obrazku "depilacja męskiego ciała-typ blinski" taka rozkładówka w nastepnych Wysokich Obcasach o....modny mężczyzna dla KOBIET a my wybierzemy z tych obrazków no co? nie mamy prawa TEŻ WYBIERAĆ(!)? Odpowiedz Link Zgłoś