Dodaj do ulubionych

"męski mózg"

10.08.13, 13:53
widziałyście najnowszą zdobycz naukową psychologii:
zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/0,101719,8713145.html#quiz
Jestem facetem, bo gram w szachy, nie gubię się za rogiem, umiem prowadzić samochód i średnio mi wychodzi łganie w żywe oczy.

Coraz mniej się dziwię masie kobiet, które szczycą się tym swoim wewnętrznym mężczyzną i tym że w ogóle w niczym nie przypominają tych głupich kobiet, bo: nie lubią plotkować, znają się na mapie i potrafią logicznie myśleć. Pogardzam nimi, ale się nie dziwię.. naczytają się w szmatławcach że kobieta jest niedorozwinięta w pożytecznych dziedzinach, a wyspecjalizowana w głupotach takich jak nasłuchiwanie cieknącego kranu, to trudno się dziwić że nie chcą się identyfikować ze swoją płcią.

Wkurza mnie to upupianie płci pięknej.
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: "męski mózg" 10.08.13, 13:59
      Przecież te testy to jak kawały z brodą do samej ziemi. Nikt się już nimi nie podnieca ani nie bierze ich na poważnie.
      • aka667 Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:02
        berta-death napisała:

> Przecież te testy to jak kawały z brodą do samej ziemi. Nikt się już nimi nie p
        > odnieca ani nie bierze ich na poważnie.

no nie wiem "mam męski mózg" spotyka się dość często u kobiet i zawsze jest to objaw narcyzmu.
        • jan_hus_na_stosie2 Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:08
          aka667 napisała:

> no nie wiem "mam męski mózg" spotyka się dość często u kobiet i zawsze jest to
          > objaw narcyzmu.

podobnie jak psioczenie na wszystko co polskie, emigracja zagranicę, związek z obcokrajowcem i pisanie na forum jakim to jest się nowoczesnym i do przodu w porównaniu z tą zacofaną i zaściankową Polską :)

• ipsetta Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:19
      >no nie wiem "mam męski mózg" spotyka się dość często u kobiet i zawsze jest to objaw narcyzmu.

Czy osobiście spotkałaś się z choć pięcioma, które tak powiedziały? Czy może poprzestajesz na relacjach redaktorek tych szmatławców?
      • ursyda Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:20
        piszesz jakbyś nie czytała tego forum
        • jan_hus_na_stosie2 Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:25
          ursyda napisała:

> piszesz jakbyś nie czytała tego forum

za krótko tu jest i może nie zwróciła uwagi :)

• ipsetta Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:30
          > piszesz jakbyś nie czytała tego forum

Ja mogę widzieć różne rzeczy, nie wiem natomiast, co widziała założycielka.
      • aka667 Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:57
        ipsetta napisała:

> >no nie wiem "mam męski mózg" spotyka się dość często u kobiet i zaw
        > sze jest to objaw narcyzmu.
        >
        > Czy osobiście spotkałaś się z choć pięcioma, które tak powiedziały? Czy może po
        > przestajesz na relacjach redaktorek tych szmatławców?
        >

jakbym nie spotkała się to bym nie zwróciła na to uwagi.
        na forum non stop można napotkać takie co to z kobietami nie lubią się zadawać, bo im tylko głupie ploty w głowie, a w terenie orientują się jak jakiś mężczyzna co najmniej!
        • ipsetta Re: "męski mózg" 10.08.13, 15:13
          >jakbym nie spotkała się to bym nie zwróciła na to uwagi

OK.

>na forum non stop można napotkać takie co to z kobietami nie lubią się zadawać, bo im tylko >głupie ploty w głowie, a w terenie orientują się jak jakiś mężczyzna co najmniej!

Można. Swoja drogą te foro-czaty fajne są. Zawsze można zrobić z siebie osobę o umyśle Einsteina i wyglądzie Marylin Monroe...
    • six_a Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:29
      a jaki mózg trzeba mieć, żeby jechać jednokierunkową wstecz 200 m. no chyba że się komuś pomyliło ze ślepą.
      • ipsetta Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:32
        Ja jechałam! Zamkniętymi tez mi się zdarzało.
        • jan_hus_na_stosie2 Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:58
          znaków nie znasz? :)
          • ipsetta Re: "męski mózg" 10.08.13, 15:00
            Znam.
            • jan_hus_na_stosie2 Re: "męski mózg" 10.08.13, 15:11
              ipsetta napisała:

> Znam.

jaki miałaś wcześniej nick?

• ipsetta Re: "męski mózg" 10.08.13, 15:14
                Chodzi o nick na forum? Nie miałam.
      • aka667 Re: "męski mózg" 10.08.13, 14:54
        six_a napisała:

> a jaki mózg trzeba mieć, żeby jechać jednokierunkową wstecz 200 m. no chyba że
        > się komuś pomyliło ze ślepą.
        >
        >

oj bo to kobieta pisała
        • six_a Re: "męski mózg" 10.08.13, 15:02
          chyba zrobię test: sprawdź, czy wiesz, jak się wyspać
          a nuż do tej pory nie wiedziałam.
      • gree.nka Re: "męski mózg" 10.08.13, 18:33
        nie słyszałaś o cofaniu?
        • six_a Re: "męski mózg" 10.08.13, 20:58
          coś mi dzwoni. to to samo co jazda wstecz?
          bo jak nie to, to nie wiem.
          • gree.nka Re: "męski mózg" 11.08.13, 18:12
            w zasadzie jeśli cofasz to z boku wygląda jakbyś jechała do tyłu. No ale w zasadzie to ty cofasz a nie jedziesz do tyłu.
            • six_a Re: "męski mózg" 11.08.13, 18:43
              jak cofam, to nie jadę wstecz, tak?
              więc w jakim kierunku jadę, cofając?
              dla ułatwienia sobie odpowiedzi, możesz to podzielić na widok kierowcy, widok z boku, widok swój i widok świętego mikołaja, czyli z lotu ptaka.
              z góry dzięki.
              • gree.nka Re: "męski mózg" 11.08.13, 19:36
                nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że cofanie nie jest zabronione
                chyba, że twój święty mikołaj uważa inaczej
                • six_a Re: "męski mózg" 11.08.13, 19:54
                  ja nie mówię o cofaniu dwa czy trzy metry w celu zaparkowania samochodu albo skrętu w bramę, którą przeoczyłaś, tylko o jeździe 200 metrów wstecz po jednokierunkowej z zakrętami, gdzie nie możesz określić, czy w czasie całego tego manewru nie przeszkodzi ci inny samochód.
                  jest to utrudnianie życia sobie i innym, narażanie tych, którzy tą ulicą jadą prawidłowo na zderzenie szczególnie na tych zakrętach, a jak cię policja złapie, to jeszcze mandat przywali. bo ulica jest jednokierunkowa, a poruszasz się w stronę przeciwną, z której strony by nie patrzył.
                  • gree.nka Re: "męski mózg" 11.08.13, 19:57
                    czy w tym czasie jechały inne samochody?
                    jeżeli droga była pusta, to zwyczajnie się czepiasz by się pomędrkować
                    • six_a Re: "męski mózg" 11.08.13, 20:08
                      a widzisz, co jest za zakrętami, żeby się upewnić o bezpieczeństwie? to miej pretensje do PORD, że mędrkuje.

"przy cofaniu ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu i zachować szczególną ostrożność, a w szczególności:
                      sprawdzić, czy wykonywany manewr nie spowoduje zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia, upewnić się, czy za pojazdem nie znajduje się przeszkoda; w razie trudności w osobistym upewnieniu się kierujący jest obowiązany zapewnić sobie pomoc innej osoby."
                    • aka667 Re: "męski mózg" 11.08.13, 20:09
                      gree.nka napisała:

> czy w tym czasie jechały inne samochody?
                      > jeżeli droga była pusta, to zwyczajnie się czepiasz by się pomędrkować

na autostradzie też można cofać jak nic nie jedzie? :)
                      • gree.nka Re: "męski mózg" 11.08.13, 20:14
                        jasne, kosmodronem pewnie też się nie da
                        gadasz by gadać i udowodnić, że biel jest bielsza od bieli
      • rach.ell Re: "męski mózg" 10.08.13, 18:54
        six_a napisała:

> a jaki mózg trzeba mieć, żeby jechać jednokierunkową wstecz 200 m.

zredukowany do minimum.

>
    • sl13 Re: "męski mózg" 10.08.13, 18:50
      Ja częściej spotykam się z "lepiej dogaduję się z facetami niż z kobietami", w sumie równie żałosne jak męski mózg.:)
      • aka667 Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:28
        sl13 napisała:

> Ja częściej spotykam się z "lepiej dogaduję się z facetami niż z kobietami", w
        > sumie równie żałosne jak męski mózg.:)

o, to to. bardzo często występuje razem z męskim mózgiem :)
    • kalllka Re: "męski mózg" 10.08.13, 19:02
      zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/wyszukaj/artykul?query=psychotesty§ion=106829&dxx=106829
      nie ufam linkom takim jak podany przez ciebie- aka.
      nie ufam, bo juz na pierwszy rzut oka widac , ze sa przekierowywane (haszem) i najczesciej imituja oryginalnosc- zrodla ; dajac litylko mozliwosc, tak jak w twoim wypadku, zalogowania sie na fejsbuka z gazety (i vice- wersa)

ps. sprawdzilam 'wywolanie' hasel : psychotest, test na plec mozgu itp , z oryginalnych stron gazety. Zdrowie.pl, jednak usuwajac z podanej linki , twojego fejsbukowego loga; nie udalo sie.
      widac musialas bardzo gleboko 'uprofilowac' swoje 'testosterony na forum) bo oryginalna wyszukiwarka za nic i na zadne z zadanych przeze mnie hasel nie reagowala (chocby jednym oryginalnym psychotestem:|

• marguy Re: "męski mózg" 10.08.13, 20:04
        No to ja mam dwa mozgi, jesli tak!
        Na wstecznym moge jezdzic do oporu, oprocz warszawskiego Ursusa nigdzie sie nie gubie (przez lata bez problemow dojezdzalam do odlewni, zeby wyjechac na poznanska trase bralam taksowke i jechalam za nia). Za to dzis wykonujac bezplciowe malowanie malego mebla pomalowalam mebel, siebie i kawalek psa czyli zadzialal mozg zenski.
        I tak dobrze, ze nie rosnie mi broda i wasy oraz inne meskie atrybuty, bo lubie obcisle spodnie i wygladalabym glupio ;)
        • simply_z Re: "męski mózg" 10.08.13, 20:07
          no to jestem kobietą:D ,wyszło mi więcej cech żeńskich.Nie mam dobrej orientacji w terenie,chociaż przez lata trochę mi się poprawiła,mylę kierunki czasem ,cofanie jest ok ,czytam mapy ale i tak obracam ją do góry nogami ,jedynie mam poczucie humoru bardziej męskie.
          • aka667 Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:32
            simply_z napisała:

> no to jestem kobietą:D ,wyszło mi więcej cech żeńskich.Nie mam dobrej orientacj
            > i w terenie,chociaż przez lata trochę mi się poprawiła,mylę kierunki czasem ,co
            > fanie jest ok ,czytam mapy ale i tak obracam ją do góry nogami

o co chodzi z tymi mapami, czy ktoś wykazał że ułomność w tym zakresie jest powszechna wśród kobiet?

,jedynie mam po
            > czucie humoru bardziej męskie.

to znaczy jakie?
            • simply_z Re: "męski mózg" 11.08.13, 18:15
              >
              > to znaczy jakie?
              nie nadymam się jak ty:P
              • aka667 Re: "męski mózg" 11.08.13, 18:32
                simply_z napisała:

> >
                > > to znaczy jakie?
                > nie nadymam się jak ty:P

ale to było dość proste pytanie, spróbujesz odpowiedzieć konkretnie: jak definiujesz męskie poczucie humoru? najlepiej bez uciekania się do typowo babskiej złośliwości ;)

na razie wiemy tyle, że męskie=nienadęte - to idealnie wpisuje się w motyw przewodni wątku :)
                • simply_z Re: "męski mózg" 11.08.13, 18:37
                  lubię czarny humor,ktory dla wielu kobiet jest niestrawny,lubię też ironię i sarkazm.
                  • aka667 Re: "męski mózg" 11.08.13, 19:00
                    simply_z napisała:

> lubię czarny humor,ktory dla wielu kobiet jest niestrawny,lubię też ironię i sa
                    > rkazm.

uff, myślałam że napiszesz że nie lubisz humoru zeszytów szkolnych jak inne kobiety :)

ale to w sumie ciekawe że czarny humor uważasz za męski, podobnie z ironią i sarkazmem - nawet tutaj na FK ich nie brakuje
        • six_a Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:01
          oprócz ursusa i forum;)
      • six_a Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:02
        > ps. sprawdzilam 'wywolanie' hasel : psychotest, test na plec mozgu itp , z or
        > yginalnych stron gazety. Zdrowie.pl, jednak usuwajac z podanej linki , twoje
        > go fejsbukowego loga; nie udalo sie.

o czym ty piszesz, można wiedzieć?
        • rekreativa Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:07
          " o czym ty piszesz, można wiedzieć?"

Uważaj, bo Ci wytłumaczy i dopiero będzie zagwozdka.
          • six_a Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:12
            :D
      • aka667 Re: "męski mózg" 10.08.13, 21:26
        kalllka napisała:

> zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/wyszukaj/artykul?query=psychotesty§ion=106829&dxx=106829
        > nie ufam linkom takim jak podany przez ciebie- aka.
        > nie ufam, bo juz na pierwszy rzut oka widac , ze sa przekierowywane (haszem) i
        > najczesciej imituja oryginalnosc- zrodla ; dajac litylko mozliwosc, tak jak
        > w twoim wypadku, zalogowania sie na fejsbuka z gazety (i vice- wersa)
        >
        >
        >
        >
        > ps. sprawdzilam 'wywolanie' hasel : psychotest, test na plec mozgu itp , z or
        > yginalnych stron gazety. Zdrowie.pl, jednak usuwajac z podanej linki , twoje
        > go fejsbukowego loga; nie udalo sie.
        > widac musialas bardzo gleboko 'uprofilowac' swoje 'testosterony na forum)
        > bo oryginalna wyszukiwarka za nic i na zadne z zadanych przeze mnie hasel
        > nie reagowala (chocby jednym oryginalnym psychotestem:|
        >

przejrzałaś mnie kallka, chcę się włamać do twojego kompa i rozwiązać wreszcie nurtującą mnie od dawna kwestię: co ty pijesz przed wejściem na forum.

a na rzeczony link możesz sobie wejść ze strony głównej gazety, pierwszy link w sekcji Styl Życia.
    • qw994 Re: "męski mózg" 11.08.13, 15:02
      > Coraz mniej się dziwię masie kobiet, które szczycą się tym swoim wewnętrznym mę
      > żczyzną

Ja osobiście nie znoszę tego zjawiska. Dla mniej to okazywanie pogardy nie tylko innym kobietom, ale i samej sobie.
    • berta-death Re: "męski mózg" 11.08.13, 16:09
      O jednej rzeczy zapomnieli, która zdecydowanie odróżnia mózg męski od żeńskiego. Niczym niezmącone poczucie samozadowolenia, zwłaszcza jeśli chodzi o wygląd. Tak mnie natchnął wątek o idealnej na plaży. Zastanawiam się czy w całej historii ludzkości znalazł się choć jeden facet, który wstydziłby się pójść na plażę albo na basen, tylko dlatego, że ma mięsień piwny zamiast kaloryfera.
      • six_a Re: "męski mózg" 11.08.13, 16:25
        najwyraźniej są tacy:

natemat.pl/68505,moje-tluste-lata-czyli-bylem-grubasem
      • rach.ell Re: "męski mózg" 11.08.13, 19:02
        berta-death napisała:

Zastanawiam się czy w całej histor
        > ii ludzkości znalazł się choć jeden facet, który wstydziłby się pójść na plażę
        > albo na basen, tylko dlatego, że ma mięsień piwny zamiast kaloryfera.

nie wiem jak to jest z brzuchem ale faceci czesto maja kompleks malego fiuta albo lysiny albo nadmiernej potliwosci albo...:)
        • six_a Re: "męski mózg" 11.08.13, 19:12
          >ale faceci czesto maja kompleks malego fiuta
          chyba że mają brzuch, wtedy nie widzą, a jak nie widzą, to nie mają.
          • rach.ell Re: "męski mózg" 11.08.13, 20:34
            six_a napisała:

> chyba że mają brzuch, wtedy nie widzą, a jak nie widzą, to nie mają.
            >
            a ich 'meski mozg' twierdzi przy tym zapewne, ze to seksy.
      • senseiek Powinnas zaczac chodzic na plaze u nas... 11.08.13, 21:30
        berta-death napisała:

> O jednej rzeczy zapomnieli, która zdecydowanie odróżnia mózg męski od żeńskiego
        > . Niczym niezmącone poczucie samozadowolenia, zwłaszcza jeśli chodzi o wygląd.
        > Tak mnie natchnął wątek o idealnej na plaży. Zastanawiam się czy w całej histor
        > ii ludzkości znalazł się choć jeden facet, który wstydziłby się pójść na plażę
        > albo na basen, tylko dlatego, że ma mięsień piwny zamiast kaloryfera.

Powinnas zaczac chodzic na plaze u nas...
        Nie ma ani jednej osoby z nadwaga, nie mowiac juz o jakims "miesniu piwnym".. :)
        • berta-death Re: Powinnas zaczac chodzic na plaze u nas... 11.08.13, 21:37
          U nas, czyli gdzie? W fotoszopie jakimś?
    • sweet_pink Re: "męski mózg" 12.08.13, 00:36
      Ja mam "męski mózg" i "lepiej się dogaduje z facetami". Szczyciłam się tym we wczesnym liceum jak byłam głupia. Jednak od lat rozumiem, że to nic miłego...generalnie wrzód na dupie utrudniający kontakty społeczne i wymagający kupy pracy nad sobą...męski brak intuicji w odczytywaniu cudzych emocji ale babskie silniej emocjonalne reakcje (to już hormony, a nie mózg) mieszanka wybuchowa, socjalne "inwalidztwo", czym się tu kurcze szczycić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka