Dodaj do ulubionych

To twoja siostra?

27.02.14, 22:30
Po raz kolejny mi sie to przydazylo. Obcy facet pyta, czy jestesmy rodzenstwem. Zwykla towarzyska sytuacja, stoimy w grupie, ktos podchodzi, nie jestem tak, ze juz od godziny rozmawiamy.
Jaki cel przyswieca takiemu zachowaniu?
Obserwuj wątek
    • gustavo.fring Re: To twoja siostra? 27.02.14, 22:54
      Taki sam jak pytanie o godzinę.

(gdy się ma choćby komórkę, bo o zegarku nie wspomnę)
      • chinski_czosnek Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:07
        Czyli udowodnienie, że gość nie jest w stanie wzbić się ponad poziom banalnej zaczepki ?
        • gustavo.fring Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:14
          Możliwe. Albo uznał, że zagajenie co sądzi o imperatywie kategorycznym Kanta mogło by ją spłoszyć.
          • chinski_czosnek Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:17
            A "te lala, bucik ci się rozwala" mogłoby być, mimo wszystko, zbyt poufałe ?
            • gustavo.fring Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:20
              To zależy, czy intelektualistka, czy nie.

No i jeszcze ile ma lat.
              • chinski_czosnek Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:31
                Trudno stwierdzić na oko, czy intelektualistka. Może dopiero w zależności od odpowiedzi, wyrafinowanej intelektualnie lub wręcz przeciwnie, na tytułowe pytanie uruchamia dalszy plan działania. Taki test. Niegłupie.
    • mm969696 Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:26
      kuźwa nic nie rozumiem z twojej wypowiedzi. On się pyta czy ty i on jesteście rodzeństwem?
      • miluksa Re: To twoja siostra? 27.02.14, 23:36
        Wybacz, sama bym nie zrozumiala. Pyta, czy ja i moj facet jestesmy rodzenstwem.
        • amanda-lear Re: To twoja siostra? 28.02.14, 10:35
          może jesteście do siebie jakoś podobni...po prostu
        • slottka.ja Re: To twoja siostra? 28.02.14, 11:26
          To normalne, ludzie będący blisko upodobniają się to siebie.
          Tak samo byś miała z psem, więc uważaj jaką rasę wybierzesz:)
          • miluksa Re: To twoja siostra? 28.02.14, 11:59
            To ja chce dobermana!
    • alpepe Re: To twoja siostra? 28.02.14, 11:54
      może chciał cię poderwać. Moja koleżanka miała kiedyś chłopaka, z którym wyglądała jak z bratem. Oboje niezbyt wysocy śniadzi, o ciemnych oczach, podobnych nosach, ustach u fryzurze.
      • miluksa Re: To twoja siostra? 28.02.14, 11:59
        W zyciu bym nie pomyslala, ze jestesmy podobni, ale moze cos w tym jest? Zwlaszcza, ze zdarzylo sie to juz kilka razy
        • leptosom Re: To twoja siostra? 28.02.14, 14:52
          wrzuć foty.
        • obrotowy co sie czepiasz ? 28.02.14, 16:02
          no mowi Ci wyraznie : - wez go splaw.

- tyle ze dyplomatycznie.
    • soonva Re: To twoja siostra? 28.02.14, 14:37
      miluksa napisał(a):

> Jaki cel przyswieca takiemu zachowaniu?

Książkowy indirekt. A potem są trzy możliwości:

1) Twoja obojętność lub stanowcza zlewka, on rezygnuje, ewentualnie próbuje przeramować i zmienić Twoją reakcję, jeśli mu się uda to patrz punkty 2 lub 3.
      2) Szybki i klasyczny direkt - w przypadku wielosetów - budowa atrakcyjności i komfortu, następnie przejście do eskalacji oraz próba izolacji.
      3) Zabawianie całej grupy - zwłaszcza w przypadku grup mieszanych - a po uzyskaniu jej wstępnej akceptacji skupienie się wyłącznie na targecie, czyli punkt 2.

To wszystko oczywiście dotyczy mężczyzn znających dobrze grę. Naturalsi oraz początkujący jednak również działają podobnie (jest to w sumie instynktowne), tylko niekiedy mylą poszczególne etapy, co bywa zresztą urocze.

Powodzenia i otwartości życzę ;)
      • system.tzw.edukacji Re: To twoja siostra? 28.02.14, 14:42
        > Książkowy indirekt. A potem są trzy możliwości:
        >
        > 1) Twoja obojętność lub stanowcza zlewka, on rezygnuje, ewentualnie próbuje prz
        > eramować i zmienić Twoją reakcję, jeśli mu się uda to patrz punkty 2 lub 3.
        > 2) Szybki i klasyczny direkt - w przypadku wielosetów - budowa atrakcyjności i
        > komfortu, następnie przejście do eskalacji oraz próba izolacji.
        > 3) Zabawianie całej grupy - zwłaszcza w przypadku grup mieszanych - a po uzyska
        > niu jej wstępnej akceptacji skupienie się wyłącznie na targecie, czyli punkt 2.

O Boże… :/
        • soonva Re: To twoja siostra? 28.02.14, 14:47
          Pięć lat pracowałam jako tłumaczka w wydawnictwie publikującym literaturę dotyczącą uwodzenia. Ten temat nie ma dla mnie tajemnic ;)
          • system.tzw.edukacji Re: To twoja siostra? 28.02.14, 14:50
            > Pięć lat pracowałam jako tłumaczka w wydawnictwie publikującym literaturę dotyczącą
            > uwodzenia.

O Boże…
          • jamesonwhiskey Re: To twoja siostra? 28.02.14, 18:18
            z ciekawosci po jakiemu jest to "direkt" pani wieloletnia tlumaczko
            • soonva Re: To twoja siostra? 28.02.14, 19:47
              jamesonwhiskey napisał:

> z ciekawosci po jakiemu jest to "direkt" pani wieloletnia tlumaczko

Dla ciekawskiego: mieliśmy wytyczne, żeby pewnych rzeczy nie tłumaczyć, bo w polskim środowisku przyjęły się już dawno te makaronizmy (a raczej amerykanizmy). Z tego samego powodu nie tłumaczyliśmy "set", "kino", "hb", "KC", "FC" i innych cudów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka