Dodaj do ulubionych

mam problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:16
Zazwyczaj swoje problemy rozwiazuje sam .. Tym razem prosze o rade. Jestem z
kobieta juz prawie rok, ja ją kocham bardzo, ona mnie mam nadzieje tez. Jest
nam ze soba dobrze mieszkamy razem. Nie dochodzi miedzy nami do spiec,
wszystko jest ok ale...
Mam planowany wyjazd sluzbowy, przypadkiem trafilem na e-malie od mojej
ukochanej do mezczyzny, jej znajomego, ze zaprasza go podczas mojego wyjazdu
aby ja odwiedzil. E-mail byl bardzo bardzo czuly, pisze ze teskni za nim. On
mieszka daleko, jest zonaty .
Co mam robic ? Nie daje mi to spokoju .. Czy wrocic wczesniej z wyjazdu i
zastac ja w sytuacji .... Czy jej powiedziec ze czytalem e-maila i wiem co
planuje . Czy po prostu zaufac i ze spokojem wyjechac... nie bede przeciez
mogl jej kontrolowac caly czas. Zostawic cala sprawe ... Ta sytuacja wydaje
mi sie dziwna.
Moja dziewczyna mowi ze mnie kocha i naprawde okazuje to.. czy mozna byc az
tak dwulicowa osoba ?
pozdrawiam ..
Obserwuj wątek
    • maretina Re: mam problem 23.08.04, 10:17
      ja bym porozmawiala. nie wtrzymalabym napiecia i niepewnosci.
    • Gość: M@ Re: Masz duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:32
      Odp. Tak może być aż taka dwulicowa.
      To jest jednoznaczna sytuacja, porozmawiaj z nią o tym, skoro już ma znajomego
      to co będzie dalej? Jeżeli zostawisz to bez rozmowy przed twoim wyjazdem nie
      da ci to żyć, będziesz myślał tylko o co robi twoja dziewczyna.
      Zastanowił bym się nad dalszym ciągiem skoro ona pisze do innego mężczyzny
      miłe, czułe słowa......
      Kobieta mówi kocham cię a myśli co innego, standard, nie daj się to Ona ma się
      wytłumaczyć a Ty podejmij decyzję.
      Pamiętaj zrobiła to raz (przynajmniej o jednym razie wiesz), ufaj przeczuciom i
      bądź ostrożny, zaufanie które było pomiędzy wami już zostało naruszone. Co
      zrobisz czas pokaże ale Ja bym się bardzo mocno zastanowił i przemyślał całą
      sytuację i jak budować przyszłość z taką kobietą.
      Powodzenia w rozterkach. M@
      • Gość: Asik Re: Masz duży problem IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 23.08.04, 11:24
        Gość portalu: M@ napisał(a):

Kobieta mówi kocham cię a myśli co innego, standard,

Nie standaryzowałabym tego tak:-)Bo, jeśli Ty mówisz jedno, a myślisz co
        innego, to jest Twoja kwestia. Ale, jeśli jeszcze na dodatek w tych sprawach
        wykorzystujesz czyjeś uczucia do jakiś swoich celów, to nie myśl i nie mów, że
        każda kobieta tak robi. Dla mnie to jest obrzydliwe.

A, co do problemu autora wątku to zapytaj się swojej kobiety, o co chodzi.
        Niech Ci powie szczerze. Bo, jeśli ona pisze do tamtego, że tęskni za nim i
        jeszcze zaprasza jego, jak Ciebie nie będzie, to nie jest uczciwa wobec Ciebie.
        Musicie sobie to wyjaśnić.
        • Gość: kallan Re: Masz duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 11:36
          Sęk w tym, ze ufamy sobie, zachowujemy prywatnosc korespondencji, nie czytamy
          smsow itd. Nie chce zeby posadzila mnie, ze jest przeze mnie sledzona czy
          inwigilowana. tego emaila przeczytalem przypadkiem. Dodakje ze w jej liscie nie
          bylo mowy o seksie. Moze po prostu odwolac wyjazd, nie kusic okazji .. W jaki
          sposob powiedziec ze WIEM ....
          • Gość: Asik Re: Masz duży problem IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 23.08.04, 11:55
            Gość portalu: kallan napisał(a):

> Sęk w tym, ze ufamy sobie, zachowujemy prywatnosc korespondencji, nie czytamy
            > smsow itd. Nie chce zeby posadzila mnie, ze jest przeze mnie sledzona czy
            > inwigilowana. tego emaila przeczytalem przypadkiem. Dodakje ze w jej liscie
            nie
            >
            > bylo mowy o seksie. Moze po prostu odwolac wyjazd, nie kusic okazji .. W jaki
            > sposob powiedziec ze WIEM ....

Powiedz jej tak, jak było, że przeczytałeś tego mail'a przypadkiem.
            A, jeśli ona za Twoimi plecami zaprasza innego mężczyznę i pisze, że tęskni za
            nim to powinniście to sobie wytłumaczyć. Jeśli tak ufacie sobie, to też ona
            powie Ci uczciwie, jak jest i nie zdenerwuje się tym:-) Jeśli teraz tego sobie
            nie wyjaśnicie, to przyjdzie moment, że to może dalej zajść.
            Jeśli odwołasz teraz wyjazd to później i tak coś między nimi może być.
            Znajdź jakiś dobry moment, kiedy będzie mieli razem chwilę spokoju i wtedy
            zacznij rozmowę.

• panidanka Re: Masz duży problem 23.08.04, 11:33
        M jaak M@

bardzo mi się Twoja porada dnia spodobała :))))

ale czemu Asik się tak zaaperzyła, że kobirta jak mówi kochaam to te słowo
        kocham rozumie inaczej?
        przecież to oczywiste, że kobiety kochają inaczej :)))

danka
        • Gość: Asik Re: Masz duży problem IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 23.08.04, 11:46
          A, co Panidanko niby kobieta rozumie, jak mówi kocham?
          Proszę mi wytłumaczyć, bo jestem kobietą i kocham, a widocznie nie wiem, co
          mówię:-)))))

"Kobieta mówi kocham cię a myśli co innego, standard" -To napisała M@
          Tutaj nie ma mowy, że kobieta kocha inaczej niż pewnie, jak Pani chodzi,
          mężczyźna. Ale, jest napisane, że jedno mówi, a myśli co innego. Czyli, tak
          naprawdę nie kocha. Kłamie.
          A, jeśli jest jakaś rozbieżność w komunikacji tego słowa, to chyba my też
          musimy nauczyć się, jak mężczyźni je rozumieją.
          • Gość: M@ Re: Masz duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:01
            "Kobieta mówi kocham cię a myśli co innego, standard"
            Dla każdego definicja Kocham cię jest inna, miałem na myśli tą konkretną
            sytuację, to że tak napisałem spowodowane było daną sytuacją , dla mnie
            przesłanki są jednoznaczne, Twoja dziewczyna szuka (znalazła?) u innego
            mężczyzny to czego Ty nie masz lub jej nie dajesz (rozmowa, pewna więź
            emocjonalna) to że nie ma słowa o seksie to nie oznacza że nic nie było! Albo
            że nic nie będzie!
            Nie odkładaj wyjazdu, nie bój się z nią porozmawiać bo nie masz wyjścia!!!!

Nie standaryzowałabym tego tak:-)Bo, jeśli Ty mówisz jedno, a myślisz co
            innego, to jest Twoja kwestia. Ale, jeśli jeszcze na dodatek w tych sprawach
            wykorzystujesz czyjeś uczucia do jakiś swoich celów, to nie myśl i nie mów, że
            każda kobieta tak robi. Dla mnie to jest obrzydliwe.
            (nie twierdze że każda kobieta tak robi)
            Asik
            Obrzydliwe jest to że kobieta mieszka, żyje z facetem , mówi że go kocha a
            pisze do innego!!!!!!
            M@
            • Gość: Asik Re: Masz duży problem IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 23.08.04, 12:34
              Gość portalu: M@ napisał(a):

Obrzydliwe odnosi się do mówienia komuś kocham, a myśleniu o czymś innym.
              Podzielam Twoje zdanie, że "Obrzydliwe jest to że kobieta mieszka, żyje z
              facetem , mówi że go kocha a pisze do innego!!!!!!" i chce jeszcze spotkać się
              z nim.

• panidanka Re: Masz duży problem 23.08.04, 12:04
            Gość portalu: Asik napisał(a):

> A, > A, jeśli jest jakaś rozbieżność w komunikacji tego słowa, to chyba my
            też
            > musimy nauczyć się, jak mężczyźni je rozumieją.

Dokładnie TAK !
            My, kobiety, MUSIMY nauczyś się jak rozumują mężzzczyźni w kwestii miłości
            także.
            2+2 to kazzdaa kobieta zrozumie, ale słowo KOCHAM wypowiedziaane...lub nie
            wypowiedziane przez mężzczyznę naprawdę znaaczy co innego niż wypowiedziaane z
            ust kobiety.
            Ale....jeżeli oboje są....kochający wzajemnie siebie....TO wtedy usłyszysz w
            słowie KOCHAM swoje odbicie kochającej kobiety

tak ja myślę i czuję

danka

ps
            moja klawiatura daalej się "jąka" i prosze o cierpliwosć i wyrozumiałość,
            bo...mój domowy ekspert komputerowy ma teraz wazniejsze sprawy do załaatwienia
            niż zamianaa "jąakającej się" klawiatury
      • Gość: kika Re: Masz duży problem IP: *.chello.pl 23.08.04, 17:43
        To zazwyczaj Panowie postępują w teb sposób...
    • glonik Re: mam problem 23.08.04, 14:26
      Przyznać się do otworzenia nieswojego maila. Przeprosić za to, ale jednocześnie
      powiedzieć, że nie żałujesz, że prywatność naruszyłeś, bo dowiedziałeś się
      czegoś, co cię zaniepokoiło.

Czy to może jej były, do którego dalej uczuciami pała? To trzeba wyjaśnić. Mnie
      się to wcale nie podoba - ta wizyta. I nawet gdyby mi mój partner powiedział,
      że pod moją nieobecność podejmie dawną znajomą, to zachwytu mojego by to nie
      wzudziło. A jeszcze taki mail...że tęskni...to ja pytam: A ZA CZYM ONA TAK
      TĘSKNI???

Niestety, MUSISZ tę sytuację przed wyjazdem wyjaśnić, choć będzie to przykra
      rozmowa. Może cię od zazdrośników szperających po cudzej korespondencji wyzwać,
      że jesteś paranoikiem, bo ich nic nie łączy; że ona ma prawo do własnego życia,
      i tego typu obronne zagrania.

Opóźnienie wyjazdu nic nie da, bo kiedyś będzisz musiał wyjechać, jak wyjedzisz
      bez rozmowy, to się zagryziesz, jak wrócisz niezapowiedzianie, to....różnie
      może być.

Od prawdy nie uciekniesz...Nie teraz, to później cię dopadnie.

Bardzo serdecznie pozdrawiam i...odwagi do rozmowy życzę.

• Gość: kallan Re: mam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 15:13
        Dzieki serdeczne wszystkim. Musze chyba sam przemyslec wszystkie za i przeciw i
        podjac w koncu decyzje. Ufam jej [chociaz teraz mam watpliwosci] i dlatego caly
        czas mam jeszcze wiare, ze moze to jest inaczej niz mi sie wydaje, ze ja to
        wszystko troche olbrzymiam. Jego znala jeszcze przede mna, nie wiem o nim
        prawie nic tylko tyle ze to jej dobry kolega. Sam nie wiem ..
        Pozdrawiam
        • Gość: M@ Re: mam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 15:17
          Wiesz były kolega.........
          Dobra rada: stąpaj mocno po ziemi!!! Porozmawiaj z nią, nie będzie łatwo, może
          to tylko kolega a może.......
          Powodzenia M@
        • glonik Re: mam problem 23.08.04, 15:20
          Gość portalu: kallan napisał(a):

Sam nie wiem ..
          > Pozdrawiam

Wiesz. Tylko nie chcesz tego przyjąć do świadomości. Przykro mi.
          Pozdrawiam.
    • Gość: kika Re: mam problem IP: *.chello.pl 23.08.04, 17:57
      Gdybym była ma Twoim miejscu nie chciałabym poruszać na razie tego tematu. Po
      pierwsze przeczytałeś czyjąś pocztę co świadczy o braku zaufania i kontroli
      drugiej osoby- uwierz mi jest jest barzdo przykre. Po drugie wiadomość którą
      przeczytałeś może być tak naprawdę niewinnym żartem. Po trzecie możesz być
      pewien, że Twoja druga połowa wyprze się wszystkiego a Ty pozostaniesz z
      wątpliwościami i niesmakiem- na drugi raz będziesz znacznie bardziej czujny ale
      pamiętaj, że ta druda połowka będzie bardziej czujna. Moja dobra rada- wróć
      wczesniej z wyjazdu i przekonaj się o co chodzi. Moja znajoma była w podobnej
      sytuacji co Ty ale była tak umiejętnie manipulowana, że uwierzyła we wszystkie
      kłamstwa swojego męża ( chociaż były tak absurdalne i mało prawdopodobne że aż
      niemożliwe!). Historia żle się zakończyła ponieważ po pewnym czasie nakryła
      swojego mężą całkiem przypadkiem z inną kobietą- zbyt wiele wycierpiła moim
      zdaniem.

• wcalenietakimaly Re: mam problem 23.08.04, 18:06
        Rzeczywiscie masz problem. Po co jednak odwolywac atrakcyjny wyjazd. Na twoim
        miejscu "odwolalbym" ja. Kopnal w dupsko takiego kurwiszona.
        Nie mam nic przeciwko prywatnej korespondencji ani zaproszeniu dawnego
        znajomego, powinno to jednak nastapic w czasie twojej obecnosci w domu.
        Dla mnie ta pani to szmata.
      • Gość: kallan Re: mam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:50
        I tak wlasnie zrobie. Chce sie przekonac osobiscie o co chodzi, nawet jezeli
        prawda bedzie okrutna. I spojrzec jej w oczy... Dzieki
        Pozdrawiam
        • Gość: kallan Re: mam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:50
          To byla odpowiedz do kiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka