Dodaj do ulubionych

Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo arysto

23.06.14, 18:14
Ludzie !
Błagam, poprawcie mi humor.
Czytam te wszystkie artykuły o aferach. Jakieś blogi, jakieś szaflarki.
Wiem, że to forum jest czytane przez bardzo inteligentnych ludzi.
Piszcie coś o sobie. Co czytacie, jak się rozwijacie Ja nie mogę wytrzymać myśli, że dookoła sami idioci.
PS. Proszę o nie wycinanie mnie. Bo się znowu obrażę.
Moje plany na dziś - Tempelariusze / The New Knighthood Barbera, od nowa "Książe".

Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:26
      U, ja taka ambitna nie jestem, z wielu względów, w większej części niezależnych ode mnie.

Tłukę klasykę o Dalekiej Północy. :-P

Ale podziwiam. :-)
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:31
        Metresa ! Nabijasz się ze mnie w żywe oczy. Od Ciebie, to się spodziewałam, że mi zasuniesz jakimś filozofem. U Ciebie to co najmniej Hegel do poduszki.
        • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:33
          maly_zlosliwiec napisała:

> Metresa ! Nabijasz się ze mnie w żywe oczy. Od Ciebie, to się spodziewałam, że
          > mi zasuniesz jakimś filozofem.

Filozofia nudzi mnie śmiertelnie, a Hegla - o zgrozo! - nawet w domu nie mam. Mało tego, żadnego innego filozofa też. :-P

Niestety, szczyrą prawdę wom kumo godom. :-)
        • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:34

> Metresa ! Nabijasz się ze mnie w żywe oczy. Od Ciebie, to się spodziewałam, że
          > mi zasuniesz jakimś filozofem.

no co ty

ja kulturoznawczyni jestem, ale też powierzchowna :-P
    • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:28
      Czytamy, co każą w klubie książki czytać, choć ostatnio trafiła się perełka: "The Luminaries". Polecam.

Poza tym rozwijamy się powoli (zbyt powoli), bo za dużo bardziej przyziemnych spraw mamy na głowie:)
      • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:31
        sfornarina napisał(a):

> Czytamy, co każą w klubie książki czytać

o kurdesz w którym klubie?

jutro w pewnym DKK jest dyskusja o "Zapiskach oficera armii czerwonej", ciekawe, czy wybór książki koreluje z pewnymi niedawnymi obchodami :-)
        • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:35
          > o kurdesz w którym klubie?

Prywatnym - zgromadzenie babek, które co kilka tygodni czytają wybraną książkę, by potem wspólnie przy winie o niej rozprawiać:)
          • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:37
            sfornarina napisał(a):

> > o kurdesz w którym klubie?
            >
            > Prywatnym - zgromadzenie babek, które co kilka tygodni czytają wybraną książkę,
            > by potem wspólnie przy winie o niej rozprawiać.

Miasto? Niech zgadnę, Wrocek albo Kraków. Bo u nas takie rzeczy to tylko w Erze. :-((((((
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:37
        Ale może jakieś muzeum albo wystawy ostatnio widziałaś ?
        Mój prywatny chłop, kiedy obejrzał obrazy Rothka, śmiał się na cały regulator.
        Musiałam zbierać expresowo jego zwłoki z muzeum.
        • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:41

> Ale może jakieś muzeum albo wystawy ostatnio widziałaś ?

Ni diabła. Sweter tylko zrobiłam, ale mi za krótki wyszedł. :-P

> Mój prywatny chłop, kiedy obejrzał obrazy Rothka, śmiał się na cały regulator.

• sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:44
          > Ale może jakieś muzeum albo wystawy ostatnio widziałaś ?

Jakieś dwa miesiące temu widziałam Galerię Plakatu we Wrocławiu.
          Genialna, chyba 6 czy 7 plakatów stamtąd wyniosłam. Liczy się? :P
          • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:46
            Nazwiska, nazwiska prosz....
            Starowieyskiego, jeden plakat za mną chodzi. Trupia czacha i zamczysko.
            • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:50
              Ryszard Kaja, Ryszard Kaja, Ryszard Kaja... Genialny!

I jeszcze jakieś dwa starocie z lat sześćdziesiątych stamtąd wyniosłam. I widokówki Antka Wajdy.
              • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:53
                TO na przykład patrzy właśnie na mnie ze ściany:)
                • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:57
                  Niech Ci Bozia w kasie wynagrodzi.
                  Dzięki wielkie. Kogo jeszcze lubisz ?
                  • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:22
                    W zasadzie to żadnych wielkich nazwisk, poza Picassem.

Jakieś pojedyncze perełki wygrzebane w galeriach, najczęściej początkujących artystów.

I żeby nie było, na sztuce to ja się nie znam w ogóle:P
                    • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:27
                      Ja kocham Boscha. Mam dobry album i szkło powiększające. Albo oglądam jego prace w internecie.
                      • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:37
                        > Ja kocham Boscha

Interesujący jest, choć dla mnie zbyt abstrakcyjny:)
                        Przejdź się do tej Galerii Plakatu we Wrocku jeśli będziesz miała okazję, mieli tam też plakaty w podobnym stylu (ale mnie nie podeszły, więc nawet nie zwróciłam uwagi na nazwisko).
    • maitresse.d.un.francais to SZAFIArki są 23.06.14, 18:29
      nie szaflarki. ;-)

ostatnio z wielkim zapałem szafi (bo nie szafuje - to co innego) córka pewnego znanego polityka (no nie ma żadnego nazwiska :-PPPP)

zaleca dbanie o włosy w zaciszu domowym, ale sama na opisane przez siebie zabiegi udaje się do drogiego lansiarskiego fryzjera

• maly_zlosliwiec Re: to SZAFIArki są 23.06.14, 18:34
        To jest moje urozmaicenie.
        Ja sobie wymyślam swoje słowa albo przekręcam nazwy, żeby było inaczej.
        Już tak mam od urodzenia. Ciesz się, że mnie nie znasz. Już dawno miałabyś swoją ksywkę.
        • maitresse.d.un.francais Re: to SZAFIArki są 23.06.14, 18:36

> To jest moje urozmaicenie.

Kiedy ono do niczego nie nawiązuje. "Bankster", na przykład, zamiast bankier, odsyła do "gangstera". A szaflarka? Do Szaflarskiej Danuty co najwyżej.
          • maly_zlosliwiec Re: to SZAFIArki są 23.06.14, 18:38
            Czepiasz się. Dla mnie to szaflarka i koniec.
            Szafiarka za głupio brzmi.
            • raohszana Nie szafiarki! 23.06.14, 20:16
              To są szatniarki :P
    • ukradziony.sen Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:48
      Mam dziwny zwyczaj czytania ulubionych książek po wiele razy. Ostatnio odświeżyłam całą ukochaną serię kryminałów Aleksandry Marininy. Poza tym ogromna ilość książek ciągle jest w jakimś ruchu w moim domu :)
      Staram się tez oglądać filmy bez napisów i lektora. Blogów nie umiem prowadzić, zawsze się zniechęcałam szybko :)
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:50
        A kto jest Twoim ulubionym prywatnym detektywem ?
        • ukradziony.sen Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:59
          W sensie?
          • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:06
            Kogo lubisz zawsze czytać ?
            Np. Poirot jest śmieszny i dziwaczny. Czy przeczytałaś np. wszystkie pozycje z jednym, konkretnym detektywem ?
            Albo widziałaś filmy ?
            Są debaty, który aktor np. najlepiej wcielił się w daną postać.
            Lubię Poirota - Davida Sucheta i Ustinova.
            Sherlock Holmes - najlepsza i najśmieszniejsza wersja - rosyjska.
            Po prostu najlepsza.
            • ukradziony.sen Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:13
              Napisałam przecież - autorstwa Marininy.
              W jej ksiązkach oczywiście przepadam za wszystkimi detektywami zatrudnionymi na Pietrowce 38, a to dlatego, że oni wszyscy są tacy ludzcy i prawdziwi. Można te kryminały czytać po wiele razy, bo nie tyle istotne jest "kto zabił", ale dlaczego i w jaki sposób. A potem jeszcze - jak mu to udowodnić, złapać go i skazać :) A poza tym - rozgrywki mafijne, obłąkani snajperzy, mordercy maniacy, mnóstwo ciekawych odniesień do świata fizyki i matematyki. A wszystko osadzone w poradzieckiej Moskwie lat 90.
              Sherlock Holmes też jest niezły - a Agathę Christie wolę czytać w oryginale.

Filmy mnie rozczarowują. Mój mąż to w ogóle jest uczulony na ekranizacje ulubionych książek; odmówił obejrzenia ze mną sztuki "Herbatka u Stalina", ponieważ boi się, że będzie potem sobie wyobrażał Stalina jako Gajosa z wąsami :)
              • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:22
                Ja czytam wszystkich z branży. Lubię chyba tajemnice.
    • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:49
      Dzięki wielkie dobre duszyczki za odzew. Miech żyją dragony !
    • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:52

> Ludzie !
      > Błagam, poprawcie mi humor.
      > Czytam te wszystkie artykuły o aferach. Jakieś blogi, jakieś szaflarki.

O aferach to ja też czytam i bardzo mnie te afery interesują.

• maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:55
        I Cię to nie znudziło ?
        Mnie dodatkowo zniesmaczyło. Nie mogę kogoś oceniać, po tym, jak to wszystko jest podsłuchane. To tak, jak czytanie cudzej korespondencji.
        • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:09
          I Cię to nie znudziło ?

Czyżbyś sobie jaja robiła? Kwestia "Kto do cholery i jak rządzi MOIM WŁASNYM państwem", ma być nudna???

Owszem, jak czytanie korespondencji, ale gdyby okazało się, że twój chłop koresponduje ogniście z kochanką i z owej korespondencji wynikło, że ma z nią troje drobnych dzieciąt, to co byś zrobiła?
          • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:16
            A jaki wpływ na rządzenie, mają takie żuczki jak my ?
            Żaden.
            Trójka dzieci z kochanką ? Tak widzisz politykę ?
            Te taśmy są słabe. W innych to są dopiero smaczki.
            • maitresse.d.un.francais Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:30

> A jaki wpływ na rządzenie, mają takie żuczki jak my ?
              > Żaden.

Interesujesz się tylko tym, na co masz wpływ?

> Trójka dzieci z kochanką ? Tak widzisz politykę ?

To była metafora. Więc co byś zrobiła?

Komp mi nawala, chyba sobie pójdę.

> Te taśmy są słabe. W innych to są dopiero smaczki.

Ni

• maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:40
                Nic bym nie zrobiła.
                To są zwykłe, zakulisowe zagrywki.
                Zasłyszany tekst, najlepiej pokazuje sytuację.
                Kiedyś padło pytanie o to, dlaczego tak dużo niemieckiej arystokracji rządziło w różnych państwach Europy. Jedna z odpowiedzi była taka :
                Słowianie, uważają się za równych sobie i nie są w stanie przeboleć, że jeden z nich będzie rządzić resztą. Dlatego lubią mieć władcę z zewnątrz. Ciekawe ale i prawdziwe.
    • mendigo Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 18:57
      Resortowe dzieci i Kryptonim Liryka... Buahaha!
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:00
        Eee..
        To Ci się podoba czy nie ?
        • mendigo Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:02
          Nie, przy Resortowych mam poważne mdłości, ale zawzięta jestem.
          • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:07
            Czy uważasz, że to jest prawda czy zbiór plotek ? Czy wszystko wymieszane ?
            • mendigo Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:14
              Tzn. Kryptonim to w sumie wyciąg z teczek SB z komentarzem autorki. W dodatku komentarz to nazbyt emocjonalny, a książka mało spójna i trochę przez to nudnawa. Natomiast Resortowe są pisane dość mendowatym stylem, w którym łatwo wyłapać ewidentne manipulatorstwo; mają zdecydowanie bardziej publicystyczny charakter. Jeśli gdzieś mają się pojawić półprawdy i ploty, to tam.
    • alpepe Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:08
      niestety, trudna sprawa, ostatnio sobie czytałam histmag.org i kupiłam zeszyt Spiegla o rewolucji 1848. Nie mam kiedy szukać interesujących rzeczy i kupować, czasem w necie znajdę coś ciekawego.
    • nudzimisie_strasznie Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:16
      Resztki inteligencji kazały mi dziś usunąć konto z fb. Jest szansa, że już za pół roku uda mi się przeczytać jakąś książkę do końca. A jak jeszcze rzucę forum, to może nawet będzie to coś więcej niż harlequin. Proszę trzymać kciuki.
      • sfornarina Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:29
        Jakto się wypisałaś z fejsa???
      • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:39
        Ale powiedz, ze to tylko przerwa?
        • nudzimisie_strasznie Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:47
          ursyda napisała:

> Ale powiedz, ze to tylko przerwa?

Jak będzie mi tak dobrze szło jak z rzucaniem papierosów, to za dzień czy dwa: witaj fejsiku :D
          • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:06
            Odpocznij i wróć, też często tak robię, wylogowuję się a potem wracam i nadrabiam ;)
    • czoklitka Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:38
      Ale fajno, można się pochwalić! ;D

Eee, ostatnio prawie nic niestety. Podczytywałam tylko "Podpatrywanie umysłu" Eysencka, rys historyczny terapii wstrząsowej w psychiatrii, artykuł o historii schizofrenii i tym podobne.

Zamówiłam sobie ostatnio "Sztukę kochania" Owidiusza - idealnie nada się do podczytywania w czasie odwiedzin porcelanowego bożka. Gdy ją przeczytam, zajmę się kupnem "Kamasutry" oraz poszukiwaniem "Baśni tysiąca i jednej nocy" w wersji nieocenzurowanej; przez ostatnie dwa miesiące również nakupiłam przeróżne gazety - kilka Sztuk Charakterów, Niezbędniki inteligenta Polityki, jakieś Sensy, kilka Focusów, Elle, Wysokie obcasy, Twój styl, Fragile, Art oraz książeczkę - Tao chińskiej herbaty (przewodnik). A to dlatego, że przez dobre dwa-trzy lata nie kupiłam ani jednej takiej gazety (z wyjątkiem Polityki, Newsweeków, Wprostów), więc sobie nadrabiam.
    • silic Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:41
      "The universe inside you: the extreme science of the human body" Brian Clegg - w przystępny sposób o fizyczno-chemicznych zasadch działania ludzkiego ciała, historii odkryć itd. Po trochu na różne tematy - tyle, że nie wiem czy jest polskie wydanie.
      "Kosmiczne liczby" James D. Stein - o liczbach rządzących naszym wszechświatem (np. stała grawitacji, liczba Avogadra czy choćby zero bezwzględne), jakie mają znaczenie, skąd się biorą i przede wszystkim fascynujące historie badań, badaczy i tego jak dziwnie czasem się układają losy. Część informacji z tych dwóch książek się dubluje ale to akurat pozwala porównać podejście dwóch różnych autorów do tych samych zagadnień.
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 19:42
        Dzięks !
        Zaraz sobie kupię !
        • czoklitka Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:01
          Jeśli lubisz cyfry to jest coś takiego, jak "Historia matematyki - od czasów najdawniejszych do początków XIX stulecia", red. A.P. Juszkiewicz.

Również lekkie - "Co to jest matematyka", R. Courant i H. Robbins.

Możesz sobie poszperać w necie, np. może na Allegro dostaniesz. A w ogóle krótszych lub dłuższych opracowań popularnonaukowych na temat matematyki i jej historii jest sporo w necie.
    • raohszana A co ja będę? 23.06.14, 20:08
      Jak siedzę i rozkminiam - czy pojadymy na VBA czy trza będzie chi-kwadrat robić i SPSS zaprzągęgać? Ętelygient ja czy aritokrat?
    • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:11
      Ja tak między aferami to Tyrmanda teraz skończyłam "Gorzki smak czekolady Lucullus" a zaczęłam "Człowiek w poszukiwaniu sensu" Frankla. Nie wiem czy Cię podniosłam trochę na duchu ;)
      I jeszcze niedawno w teatrze byłam i w operze i na koncercie w filharmonii.
      Takżeten, doceń ;)
      • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:12
        Eee taaam, a mię dzisiaj zaniosło w okolice świuntyni opaczności bożennej, to dopiero kultura i bywanie!
        • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:15
          W tamtym roku wywaliłam się tam na rowerze, nie wspominam dobrze. Za to ludzie mieli widowisko.
          • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:18
            Gdzie by się tam na Cię paczyli jak tam taki pikny pomnik wyciskarki do cytrusów. Dziś przedstawienia nie było, nic do oglądania oprócz różowego kapelutka pani na przystanku :<
            • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:29
              Paczyli się i zbierali mnie z chodnika. Oraz ratowali. Dobre ludzie pod tym kościołem.
              • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:44
                Jakie ludzie? Pod kościołem to krzoki, trawa i jakieś cosie, ale nie ludzie, tylko jakby pagórki. Może Ty się np. pod św. Anną wywaliłaś, ale wizję zesłało? :>
                • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:58
                  Wyciskarki bym nie poznała!?
                  • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:09
                    No, jakby to powiedzieć, zależy czym spotkałaś się z glebą - to jak głową, to mogłabyś i samego Krzycha od kierownic nie poznać!
          • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:25
            ursyda napisała:

> W tamtym roku wywaliłam się tam na rowerze, nie wspominam dobrze. Za to ludzie
            > mieli widowisko.

ba...na rowerze się jeździ prawostronnie, nie pod prąt, na czeźwo i w szortach....po wywaleniu nie ma na co mieć widowisko w majtkach różowych z odciśniętym siodełkiem
            • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:58
              Tym razem byłam w majtkach.
              • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:05
                o święte majtki z odciśniętym siodełkiem!....dajże mi je do kultu powąchać...czci godne one
      • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:35
        W mordę kopany. W życiu bym do teatru nie poszedł.
        • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:37
          ale ona na rowerze pojechała i się wywaliła przecież...
          • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:40
            aha, czyli ze to byl taki perfomens?
            • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:48
              a jak! Lans przed Świątyniom! i to bez dewocjonaliów! Tylko rower!
              • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:57
                To mogla jakies cycki pokazac albo przynajmniej majtki, jakies haslo wykrzyknac zeby to nabralo sensu i rozglosu a nie tak po prostu. Ryp i koniec. Bessęsó.
                • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:00
                  Zazdrościcie mi sławy i tyle. Oraz blizny podkościelnej.
                  • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:01
                    Ty uwazaj Ólka bo jeszcze z tej blizny relikwie zrobia. Zartow nima.
                    • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:03
                      Mogę porobić przez chwilę za świętą.
                    • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:04
                      jak z takiej szramy krew pociecze to i z kielicha pić będą
                • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:00
                  Jak ją znam to na pewno krzyknęła...ale tak nieco zduszenie...stękająco bardziej...jęcząco wręcz....tchnęła upadając do bruku...pod świątynią: "O Jezu!"
                  • ursyda Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:03
                    "o jezu" to chyba nie było.
                  • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:04
                    Jak ja znam, to pewnie zawolala "O Najswietsza Panienko" oczywiscie w wolnym tlumaczeniu.
                    • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:07
                      o zacna opatrzności aleś mi tu uczyniła termedyję - w wolnym tłumaczeniu
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:06
        Pani to na kolanach dziekuje.
        Smiertelnie powazne. Trzymasz styl !
    • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:15

> Błagam, poprawcie mi humor.

miej trochę godności.... o humor trzeba prosić z podniesioną głową... a nie na kolanach..

Twoje pytanie powinno miec bardziej rojal stajl... i być bardziej dystyngowane ...zwięzle, celowe ale zarazem stonowane.... coś w stylu..:

"O ile nie będzie to wbrew dobrym manierom egzaltowac sie swoim niesmakiem na niefortunne okoliczności polityki uprawianej wbrem zasadom i obyczajom pragnę podzielić się z Państwem swoim dyskomfrotem w zakresie braku godziwej rozrywki na stosownym poziomie.
      Tuszę iż znajdę adwersarzy tudziez kompanów co pogląd mój podzielą i w zgrabnych słowach wprowadzą nastrój nie nazbyt frywolny aczkolwiek lekki na tyle aby - bez pomocy malej szkockiej - cieszyć się krystalicznym zachodem slonca nad ujściem Tamizy...Boże chroń Królową"
      • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:18
        Tamiza śmierdzi.
        • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:21
          raohszana napisał:

> Tamiza śmierdzi.
          >
          nie dokręciłaś wieczka od słoika ze śledziami...
          • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:23
            No chyba Ty. Śledzie też śmierdzą, kto mający powonienie to je? :P
            • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:30
              raohszana napisał:

> No chyba Ty. Śledzie też śmierdzą, kto mający powonienie to je? :P
              >
              no Tamizy nie je choć ma a śledzie je choć ma. Samo powonienie nie wystarcza żeby odróżnić Tamize od śledzia... yeyeye...jak to w Liverpólu spiewali tak?
              • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:43
                To łodzi podwodnej wobec tego trzeba do tej Tamizy. Żółtej łodzi podwodnej!
                • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:51
                  do śledzi wystarczy biała czysta...
                  • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:57
                    Ale chyba nie biała dama?
                    • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:03
                      no nie dama to ona nie jest...a czarnej bym nie tknął..za porządna
                      • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:08
                        Czarnej nie będzie, bo razowiec się skończył.
                        • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:12
                          widać był świeżutki i chrupiący.... pozostaje czerstwy biały...cholera jasna!
                          • raohszana Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:21
                            Cholery, i to jasnej, też nie ma. Pan wybiera czarną dżumę czy czarną ospę?
      • maly_zlosliwiec Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:05
        Mario !
        Jestem w szoku. Powaga. Szkoda, ze Ci nie moge piwa wirtualnie postawic (szampana).
        Piwo jednak zbyt wulgarne ).
    • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:45
      Bardzo sie mylisz moja droga, bardzo. Do rzadu wcale nie ida idioci. Tam ida ludzie wyrachowani, z jasno okreslonym celem i do tego celu konsekwentnie zmierzaja. Oczywiscie, ze wpadki sie zdarzaja jak to w zyciu, ale idiota to ostatnie sowo jakie bym uzyl wobec nich.
      • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:53
        ale to my...znaczy ja i Ty bierzemy tych ludzi do rządu przecież....
        • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 20:55
          Ja bralem idnych, ale sie nie dostali. Znaczy byli zbyt uczciwi.
          • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:02
            po prostu za mało ich brałeś...oni lubią brać
            • soulshuntr Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:14
              nie wiem, w kazdym razie teraz nie wybieram nikogo, zeby potem nie bylo na mnie.
              • mariuszg2 Re: Chwalmy się czyli resztki inteligencji albo a 23.06.14, 21:20
                masz racje.... autorka wątku pisała, że czytają to forum inteligentni ludzie....nie zastanawia się kto to pisze, że inni czytają? No jacyś idioci to muszą być przecież?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka