Gość: edyta Re: Czy to wogóle możliwe- wyleczyć trądzik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:51 ja też miałam ten koszmarny problem. Żarłam diane, witaminki, smarowałam się jakimiś miksturami i NIC. Aż w końcu lekarka przepisała mi PROGESTERON w ampułkach. Wymieszałam to z setką wódki i codziennie dwa razy przemywam tym twarz. I ???? P O M O G Ł O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laczos Samo minie. IP: *.devs.futuro.pl 08.12.04, 09:56 Mialem rowniez ogromne problemy z tradzikiem na twarzy. Do tego stopnia, ze nie wychodzilem z domu i nie spotykalem sie z przyjaciolmi. Zwlaszcza na policzkach i na czole wyskakiwaly mi pryszcze. Antybiotyk pomagal, ale tylko na okres brania i powiedzmy 2 tygodnie po. Potem tradzik powracal - do tego masci najprzerozniejsze, ale efekt byl raczej zalosny. Bralem Unidox Solutab. I w pewnej chwili wszystko minelo samo. Przestalem brac antybiotyki i wzialem to cholerstwo na przeczekanie. Uzywalem tylko plynu do mycia twarzy Lubex (polecam jest znakomity). Po pewnym czasie tradzik zaczal zanikac sam z siebie. I teraz nie ma po nim sladu. Wydaje mi sie, ze to cholerswto trzeba przeczekac. A wszystkie te leki sa tylko doraznym dzialaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Re: Czy to wogóle możliwe- wyleczyć trądzik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:40 ja brałam diane 35, przez dwa lata dopiero po pol roku zaobserwowalam ze tradzik zaczyna znikac a wlosy nmiej sie przetluszczaja, kazdy orgaznizm jest inny i inaczej reaguje niektorzy musza poczekac dluzej na efekty, zycze cierpliwosci, napewno pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romy może.... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.12.04, 10:40 A ja wyleczyłam się z trądziku prawie całkowicie. Dardzo dobre są kosmetyki z serii soraya kuracja antytrądzikowa. Do tego pijam dwa razy dziennie herbatę z fiołka trójbarwnego. Prawie nic mi już nie wyskakuje, ale każda cera jest inna i nie wiem czy w innych przypadkach to by się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjer Proponuję Laroche Poissone EFFACLAR 08.12.04, 11:03 Bardzo dobre efekty uzyskałem po zastosowaniu żelu do mycia EFFACLAR + tonik (woda geotermalna) + EFFACKAR K ( krem). Nestety każdy z tych produktów kosztuje 38 zł, ale proponuje zastosowac to. Jezeli masz cere tlusta to male i tendencje do trondziku to male szanse, ale trzeba walczyc ale za starosc nie bedziesz miala tyle zmarszczek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagodzianka3 STRZEZCIE SIE ANTYBIOTYKOW!!! 08.12.04, 11:03 Ludzie! Z daleka od tych całych antybiotykow!!! ja nie zartuje! przez kilka lat, zeby poprawic cere, kochana pani dermatolog przepisywala mi co jakos czas tetracykline. Dzialalo fenomenalni,łykałam jak cukierki. Okazalo sie ze to silny antybiotyk. Teraz mam 21 lat i kompletnie rozwalona watrobe - stan jak u nalogowego ALKOHOLIKA!! praktycznie marskosc watroby!! b.cierpie a przede mna jeszcze dlugie leczenie...naprawde nie bylo warto... Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na Re: STRZEZCIE SIE ANTYBIOTYKOW!!! 08.12.04, 11:10 dziewczyny zadnych antybiotykow i hormonow do lykania ktore szkodza na zdrowie i wchlanaija sie przez watrobe. zadnych wysuszajacycj specyfikow w stylu benzacne i reszty z retinolem i pochodnymi wit. a bo zesujecie sobie plaszcz lipidowy skory i stanie sie wrazliwa. mnie pomogl zineryt: lotion, mieszanka cynku z clindamycyna, do stosowania miejscowego. pomaga, a nie wysusza jesli stosuje sie go odpowiednio. blagam, diane 35 to okropienstwo. retinole itp za mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Czy to wogóle możliwe- wyleczyć trądzik? IP: *.j.pppool.de 08.12.04, 11:16 Witaj, ja mam podobny problem od 6 lat,bralam Diane przez rok i poprawa byla, ale jak tylko skonczylam nastapilo pogorszenie Obecnie zaleczylam tradzik, a oto co mi pomoglo: - do mycia twarzy uzywam Gel nettoyant-firmy Avene, dostepny tylko w aptece, rewelacja! - smaruje buske na noc zelem Differin 0,1%-na recepte od dermatologa-nie wiem niestety czy dostepne w Polsce -opalam sie latem nie wiele, stosujac krem z filtrem firmy Avene-nie zawieraja tluszczu -i juz nie wyciskam!- to wazne -tabl. antykoncepcyjne firmy BIVIOL- to zwyczajne tabletki Teraz moja skora jest naprawde ladna, ale musze o nia dbac. Pozytywne myslenie jest wazne!-Wyleczysz swoj tradzik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Czy to wogóle możliwe- wyleczyć trądzik? IP: *.pkobp.pl 08.12.04, 11:37 na mojego syna nie działały antybiotyki ale kuracja reacutanem 6 miesięcy zdziałała cuda. kuracja bardzo kosztowna ale teraz jego twarz i ramiona wygladaja bosko. Trzeba tylko robic badania, ale to wszystko powie dermatolog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka27 Re: Czy to wogóle możliwe- wyleczyć trądzik? IP: *.229-200-80.adsl.skynet.be 08.12.04, 12:50 Przeczytalam wszystkie odpowiedzi na Twoj list. Problem trandziku jest rowniez niestety moim problemem i to od ok. 13 lat. Probowalam, jak wiekszosc Diane, mascie, antybiotyki, kosmetyki, kosmetyczki, laboratoria i szczepionki, oraz cala mase dermatologow... Dziwie sie, ze wsrod tych wszystkich listow nikt nie mowi o Skinorenie. Czyzbym byla jedyna, ktora odkryla (pomogl mi taki jeden dermatolog z Poznania) Skinoren??!! Jest to taka masc lub krem, ktory mozna stosowac dowoli, nie ma przeciwskazan na sloncu i w ogole co tam duzo mowic, mi pomogl. Mozna kupic w aptece bez recepty za ok. 45zl. Jak dla mnie to nie tanio, ale od czasu jak uzywam, nie potrzebuje juz niczego innego. A do tego, juz nigdy wiecej nie musialam rezygnowac z imprezy z powodu oszpecajacego pryszcza, ktory tak uwielbial zaszczycac moja twarz w najbardziej nieoczekiwanych momentach. Dotka Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Czy to wogóle możliwe- wyleczyć trądzik? 09.12.04, 07:50 Trądzik musi sam przejśc. Ja przez 10 lat miałam okropny trądzik, najgorszy w klasie, nikt nie miał takiego trądziku jak ja. Mój brat, a zwłaszcza kuzyn mieli jeszcze gorszy oode mnie. Non stop jakieś dziadostwa łykałam, maści, pudry, zeby jakoś wyglądać. I jakieś 7 lat temu... zniknęła mi ostatnia krosta i.. od tamtej pory chyba nigdy nic mi nie wyskoczyło, mam cere jak niemowlę, (no, powiedzmy... troche przesadzam, bo juz nie te lata, zmarszczki sie zaczeły pojawiac, ale naprawdę z trądzikiem całkowity spokoj). Moim zdaniem trzeba to po prostu przeczekac, leczac sie oczywiscie, czym sie da, ale jakiegos sposobu na WYLECZENIE nie ma, mozna tylko łagodzic objawy. A moja córka, widzę, że bedzie musiała przechodzic przez to samo co ja, juz ma całe czoło obsypane. Odpowiedz Link Zgłoś