slodzik1986 03.10.06, 21:02 która z Was bierze błonnik w kapsulkach i czy zauwazyła jakas zmiane, mam na mysli chudniecie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczna.dziewczyna Re: Błonnik w kapsułkach 04.10.06, 08:00 Zapytaj na forum Odchudzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet rrrrany!! 04.10.06, 08:24 błonnik nie ma typowych właściwości odchudzających! blonnikpokarmowy.fm.interia.pl/ przyspiesza przemianę materii, zapobiega zaparciom, oczyszcza organizm; trochę pęcznieje w żołądku, ale nie na tyle, żeby całkiem pozbawić cię apetytu ja jem otręby od kilkunastu lat, poza tym dużo produktów zawierających błonnik (surowe owoce i warzywa, chleb z ziarnami), to musiałabym być chuda jak ość faktycznie - jestem szczupła, nie mam problemów z wagą, ale podejrzewam, że to nie tylko zasługa błonnika :D Odpowiedz Link Zgłoś
slodzik1986 do kropka nad zet 04.10.06, 12:14 na moim poście nie ma miejsca na Twoje rany, wiec nie irytuj mnie z rana..co do blonnika jesli przespieszcza przemiane materii to musisz takze wplywac na odchudzanie, tym bardziej ze zalecany jest osobom odchudzajacym sie! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet a na irytację 04.10.06, 14:43 to dobry jest magnez :D napiszę Ci też o otrębach, bo rany tak Cię zirytowały, że może nie doczytałaś ja od lat jem 6 łyżeczek dziennie - 2 rano i 4 po południu, ale muszę przyznać, że kiedy ważyłam 17 kg więcej, niż teraz, też je jadłam, więc to, że schudłam nie jest wyłączną zasługą otrąb (błonnika też, bo znajduje się w wielu rzeczach, które wtedy jadłam) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Błonnik w kapsułkach 04.10.06, 12:37 a nie lepiej jeść błonnik w postaci naturalnej, np. otrębów? ja zauważyłam poprawę przemiany materii. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: do justa 04.10.06, 15:40 ok. 2-3 łyżki stołowe dodaję rano do musli. Odpowiedz Link Zgłoś
slodzik1986 Re: do justa 04.10.06, 20:33 wlasnie sobie kupilam tylko ze platki z otrebow, 21% otrębow Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: do justa 04.10.06, 20:36 To prawda- otręby, siemię lniane i czerwona herbata to ostatnio dodane do diety magiczne "przyspieszacze" przemiany materii :) Odpowiedz Link Zgłoś