Dodaj do ulubionych

mam pomysl...

31.08.04, 12:50
zeby w moje urodziny, ktore beda juz niedlugo pojechac do Zawoi i wejsc na
Babia Gore. Wejsc sama, z butelka szampana, otworzyc go na szczycie i polac
szampanem wszystko co pode mna. A potem wypic reszte, czestujac przygodnie
spotkanych turystow. Ta gora kusi mnie od ladnych paru lat, widzialam ja z
dalejka tydzien temu. To dla mnie taki niespelniony mit. A potem sie zaczelam
zastanawiac nad tym i pomyslalam, czy ja jestem az tak wyalienowana
jednostka - chce urodziny spedzac sama, olewajac wszystko i wszystkich.
Moglabym zabrac kogos ze soba ale to by juz nie bylo to samo. No wiec - czy
to chory pomysl czy jaki?
Obserwuj wątek
    • listek_a Re: mam pomysl... 31.08.04, 12:54
      chciałabyś pewnie usłyszeć, że to oryginalny pomysł...
    • anekra Re: mam pomysl... 31.08.04, 12:54
      tuya napisała:

Jak dla mnie rewelacja. Dlaczego uważasz, że to dziwne, że chcesz spędzić SWOJE
      urodziny sama ze sobą i uczcić sobie w swój własny, wymyślony sposób to, że
      jesteś na ziemi już x lat?? Popieram pomysł jak najbardziej :-)
    • alpepe Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:14
      ja tam jakoś od lat spędzałam swoje urodziny samotnie, mój mąż zresztą też,
      choć akurat w tym roku było inaczej.Dla nas to taki dzień na refleksję, na
      pobycie z soba samym, brzmi idiotycznie, nie?
      • tuya Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:37
        Ja sie poprostu zastanawiam co to dla mnie znaczy, ze chce urodziny spedzac w
        ten sposob - bez pieczenia ciasta, prezentow itp. Zawsze chcialam sie na ta
        gore wybrac i juz wiele osob mi obiecywalo, ze ze mna pojdzie. i jakos sie nie
        skladalo. Wiec to wyglada na takie symboliczne odwrocenie sie od ludzi: "Wiecej
        nie bede was prosic, pojde sama". A to mi sie wydaje smutne jakies. Nie wiem,
        czy sie nie powinnam zaczac o siebie bac.
        • listek_a Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:40
          Teraz widzę, że poważnie zastanawiasz sie czy to odpowiednie! Dla mnie to
          bardzo odważne, samemu realizować marzenia! Wejdź na tą górę! Bedziesz z siebie
          zadowolona w swoje urodziny!Powodzenia!
          • tuya Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:43
            No mam nadzieje, ze jak juz sie tam wdrapie to nie upije sie tym szampanem na
            smutno:)
          • tuya Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:46
            Swoja droga zastanawiam sie jak bym sama zareagowala: wdrapuje sie na gore a
            tam ktos czestuje szampanem z okazji urodzin:) niezla imprezka by sie mogla
            rozkrecic!
        • alpepe Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:43
          no, na to pytanie nie znam odpowiedzi. Jak koniecznie chcesz iść do psychiatry,
          to idź, ale moim skromnym zdaniem jesteś najzupełniej normalna, może zresztą
          się asekuruję, bo gdybym Ci przyznała rację, to okazałoby się, że ja, mój mąż i
          paru znajomych, którzy nie obchodzą z tortem i imprezą urodzin są
          nienormalni :). W końcu możesz chyba raz zrobić urodziny dla siebie. Mój mąż
          też raz spędził urodziny w górach samotnie, nie znaliśmy się wtedy. I co, no
          pewnie, że z niego wariat, ale kto w dzissiejszych czasach jest normalny?
          • tuya Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:48
            psychiatrow jakby co mam pod reka, ale interesuje mnie zdanie tzw. "normalnych"
            • alpepe Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:49
              aaa, to w takim razie nie możemy służyć pomocą:(
              • tuya Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:52
                ale byl cudzyslow:)

a masz jakas interesujaca diagnoze psychiatryczna?
                • alpepe Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:53
                  niestety, moim zdaniem jesteś najzupełniej normalna/y, tyle tylko, że bardzo Ci
                  zależy na opinii innych :)
                  • tuya Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:56
                    alpepe napisał:

> niestety, moim zdaniem jesteś najzupełniej normalna/y, tyle tylko, że bardzo

pytalam o Twoja - skoro jako "normalna" nie mozesz sluzyc opinia...
                    • alpepe Re: mam pomysl... 31.08.04, 13:59
                      jestem nienormalna, bo mam wszytko w dupie, w przenośni oczywiście:) Moi
                      spędzający samotnie urodziny znajomi są nienormalni, bo nie przejmują się
                      opiniami innych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka