Dodaj do ulubionych

Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:(

28.04.15, 20:13
Kilka dni temu byłam na całkiem przyjemnym spotkaniu towarzyskim w jednej z poznańskich galerii, gdzie spotkałam dwie moje znajome. Ponieważ były bez samochodów, po skończeniu imprezy zaoferowałam się, że je podwiozę do domów ( miałam po drodze). Niestety, tuż po zapakowaniu się do mojego auta, zorientowałam się, że zamiast 3 opon mam flaki- więc zmuszona byłam wezwać pomoc drogową. Pomoc drogowa oswiadczyła, że przyjedzie w ciągu 20-25 minut, na co koleżanki stwierdziły, że one sobie wobec tego zamówią taksówkę i nie będą czekały ze mną. Odpowiedziałam, ze tak oczywiście, choć potwornie się bałam zostać sama ( dochodziła pólnoc) na ciemnej uliczce, w niebezpiecznej dzielnicy. Jedna jeszcze krzyknęła na do widzenia " uważaj, wsiądź do samochodu, bo tam na skwerku jakaś żulerka siedzi i przeklina" i pojechały. Ja zostałam sama, na lawetę czekałam ponad pół godziny w potwornym strachu. Mój narzeczony ( był wtedy za granicą) stwierdził, ze zachowały się fatalnie i powinny były poczekać ze mną. Miał rację?
Obserwuj wątek
    • facettt NIE. 28.04.15, 20:22
      madeleine.christiane napisała:
      > Miał rację?

stan opon - to sie sprawdza przed wyjazdem, motoryzacyjna niemoto.
      • kura_wuja Re: NIE. 28.04.15, 20:23
        Ktos mogl jej poprzebijac/spuscic powitrze. Jak inaczej dojachalaby na miejsce niemoto?
        • facettt O.k. 28.04.15, 21:20
          przyjalem do wiadomosci , ze to byla V. Kolumna i inna dywersja.
    • kura_wuja Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 20:24
      Naprawde zostawilas samochod na srodku ulicy? Bog cie chyba opuscil. Wiesz, ze to grozi kalectwem lub smiercia?
      • madeleine.christiane Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 20:33
        Opony zostały poprzebijane podczas trwania imprezy, forumowa niemoto. ( to do " facett").
        Kura Wuja- Ciebie tez chyba Bóg opuscił, a na pewno nie posiadasz umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie na środku ulicy, tylko w środku nocy.
        • facettt Zaloze sie... 29.04.15, 15:34
          ze z parkowaniem tylem - podobnie jak ze sprawdzaniem stanu opon
          - tez ci "srednio" wychodzi ?
    • taki-sobie-nick Imprezujesz w złej dzielnicy? 28.04.15, 20:32
      Może to te same, co piszą na FB, a ty im d... obrabiasz?

ps. W ciemnej uliczce
    • taki-sobie-nick Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 20:33
      Jakiej imprezy? Coście robiły w tym centrum handlowym?
      I która to była godzina?
      • lled Re: Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 20:40
        a do ktorej normalnie sa galerie otwarte? chyba po 22giej wszystkie sklepy pozamykane sa w niej co? chyba ze jest alma lub piotr i pawel to moga byc otwarte do 24tej.
        :)
        • madeleine.christiane Re: Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 20:44
          Galerię sztuki a nie galerię handlową. Prelekcja a potem wernisaż i bankiet trwały do pólnocy.
          • madeleine.christiane Re: Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 20:44
            No i moze wróćmy do meritum posta.
            • taki-sobie-nick Re: Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 20:48

> No i moze wróćmy do meritum posta.

czyżbym trafiła w kwestii obrabiania d... odnośnie do FB?
            • lled Re: Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 21:24

> No i moze wróćmy do meritum posta.

dobra
              to co bylo powodem tych kapci? dlaczego tylko 3 a nie 4? moze masz trajsykol i dlatego 3 poszly? to nie bylo powietrza czy ktos poprzebijal?
          • taki-sobie-nick Re: Zaraz, zaraz, po skończeniu... czego? 28.04.15, 20:45

> Galerię sztuki a nie galerię handlową. Prelekcja a potem wernisaż i bankiet trw
            > ały do pólnocy.

a to pardon
    • molly_wither Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 20:49
      Impreza w galerii? Co to jest?
      • madeleine.christiane Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 21:05
        Nie bywasz na wernisażach i bankietach, to nie wiesz:P
        • molly_wither Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 21:09
          Dzieki za uswiadomienie.

> Nie bywasz na wernisażach i bankietach, to nie wiesz:P
    • sid-15 Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 21:08
      No raczej niefajnie z ich strony.
    • molly_wither Przypomnialo mi sie! 28.04.15, 21:12
      Bylam ostatnio na wernisazu, ale nie w galerii tylko w ratuszu.Ale to sie nie liczy, nie ma to jak wernisaz w galerii handlowej.
      • leptosom Re: Przypomnialo mi sie! 28.04.15, 22:40
        ...nie ma to jak wernisaz w galerii handlowej.

własne doświadczenia?
      • fuzja-jadrowa Re: Przypomnialo mi sie! 29.04.15, 11:34
        Dlaczego handlowej? Normalne juz poupadaly?
        • molly_wither Re: Przypomnialo mi sie! 29.04.15, 19:39

forum.gazeta.pl/forum/w,16,157443181,157443940,Re_Zostawily_mnie_w_srodku_nocy_na_ulicy_.html
          fuzja-jadrowa napisał(a):

> Dlaczego handlowej? Normalne juz poupadaly?
    • alpepe Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 21:15
      pogubiłaś się w szczegółach. I nie rób z siebie idiotki, o ile to zdarzenie nie miało miejsca w Arabii Saudyjskiej.
      • madeleine.christiane Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 21:19
        a Tobie o co chodzi? To może wskaż te szczegóły, czepialska panno.
    • six_a Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 21:22
      niedaleko pada żuleria od galerii.
      • leptosom Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 22:42
        to galerie padają, nie żuleria.
    • m.a.l.a_syrenka Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 22:01
      Znajome, nie koleżanki nawet. Olały cię, przykre. Ty ich nie chciałaś olać (chciałaś podwieźć), a one cię olały - jeszcze bardziej przykre.
      • simply_z Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 22:30
        Ale w czym problem? trzeba było wyraźnie zakomunikować, że boisz się zostać sama i niech chwilę z tobą postoją, a nie wyżalać się na forum..
        • m.a.l.a_syrenka Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 10:37
          Ale to nie ja się wyżaliłam. Tylko poklepałam dziewczynę po ramieniu na pocieszenie.
        • taki-sobie-nick Ponieważ autorka nie zaprzeczyła 29.04.15, 16:37
          sądzę, że to te same koleżanki, którym tak ochoczo obrabia d... na forum (Co sądzicie o ludziach, którzy zrobili to i owo na FB?)
    • berta-death Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 22:33
      Powiedziałaś, że nie chcesz żeby z tobą zostały. Ludzie są mało domyślni i trzeba im mówić wprost czego się od nich chce.
      • rosemary84 Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 23:18
        Własnie - to podstawowe pytanie, czy choć zasugerowalaś im, żeby z Tobą zostały? Ja co prawda raczej nie zostawiłabym tak samej znajomej, ale skoro to były dalsze znajome to mogły uznać, że skoro sama przyjechałaś i miałaś sama wrócić to sobie poradzisz, w sumie gdybyś im nie zaporponowała podwózki to nawet by nie wiedziały o całej sytuacji.
    • stephanie.plum Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 22:55
      znajome - beznadziejne, wygodnickie egoistki bez wyobraźni,

Ty - chyba niepotrzebnie tak się boisz, to nic nie pomaga, a życie zatruwa,

wszyscy, dla których "galeria" = galeria handlowa - bardzo pocieszni.

:~D
      • berta-death Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 28.04.15, 22:59
        W dzisiejszych czasach mało kto pamięta, że galeria może być niehandlowa. :D
        • leptosom Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 14:18
          galeria (za sjp):
          1. muzeum z kolekcją dzieł sztuki;
          2. salon wystawowy z dziełami sztuki na sprzedaż;
          3. wąska sala oświetlona z jednej strony rzędem dużych okien;
          4. kryte przejście łączące budowle;
          5. podziemny korytarz w kopalni;
          6. kryty pasaż handlowy;
          7. ostatnie rzędy balkonu w teatrze; jaskółka

hihi.
        • ingeborg Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 15:16
          Mieszkasz na Bronksie czy w Johannesburgu, że zostanie na pół godziny samej w nocy to taki wielki problem?
    • rezolutnakobieta Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 10:03
      Zachowały się nieładnie, ale Ty powinnaś była im powiedzieć, że się boisz zostać sama i poprosić, żeby poczekały z Tobą. Niestety ludzie w większości wykazują się niskim poziomem empatii i o wszystko trzeba walczyć samemu.
    • coffei.na Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 11:10
      Uhm...a jakoś diametralnie zmieni to Twoje życie? Nasze odpowiedzi dotyczące zachowania tych dziewczyn? Stres już przeżyłaś,koleżanki okazały się mega interesowne i o czym tu pisać?

Killim!
    • majaa Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 15:14
      Zgadzam się z Twoim narzeczonym. Znajome powinny były zaczekać, zwłaszcza że zauważyły jakieś podejrzane towarzystwo w pobliżu.
      Ale tak swoją drogą, czy w tej sytuacji nie mogłaś po prostu im powiedzieć, że czułabyś się dużo raźniej, gdyby jednak zechciały z Tobą zostać? W końcu to nie jakieś wielkie poświęcenie przecież.
    • gyubal_wahazar Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 15:15
      W miarę regularnie bywam na wernisażu prac wysokooktanowych imć Mordy w galerii Czuły Oprych i nigdy - powtarzam: _nigdy_ nie zdażyło się, by ktoś opuścił te jakże przytulne, choć nieco ascetyczne w warstwie dekoracyjnej wnętrza przed 5 rano, albowiem despekt ten mógłby mieć konsekwencje o podłożu chirurgicznym

Przeto nie umiem się zawyrokować czyja wina była w inkryminowanym przypadku większa
      • mendigo Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 15:50
        W moim rankingu pop Mstysław i lokalna dama uliczna Konstancja Pawlak, urodzona i wychowana na Nowolipkach, idą łeb w łeb. Z tym że ja na wernisażach bywam rzadko, więc stać mnie na takie kategoryczne sądy.
        • mendigo Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 15:53
          Hm, pani z Poznania, więc Konstancja odpada. Zostaje Mstysław.
          No i dobrze, ciężko znoszę niejednoznaczność.
        • gyubal_wahazar Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 17:10
          Urodzona może i na Nowolipkach, ale wychowanie wraz ze starannem wykształceniem i kompletem manier nienagannych, odebrała w oberży pod Zwinnym Majchrem na rogu Śliskiej i Nalewek (parafia Dzięciątka Jezus Przenajświętszego Serca Króla Polski i Służebnicy Zastępów Anielskich, pod wezwaniem 3 karetek pogotowia, 2 kibitek i jednostki straży pożarnej, amen)

Tak że ten
          • mendigo Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 17:19
            Służebnica zastępów - to się zgadza. Jednakże wszelako albowiem miasto się nie zgadza, więc pudło. I nie szkaluj więcej szlachetnej kobieciny, bo sam z brzeszczotem zatańczysz, jak się po mieście (tym razem właściwym) rozniesie, co pleciesz.
            • gyubal_wahazar Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 18:54
              A co ? Trykasz sie na gołe klaty ? ;) Pokaziemy tatuazie i sie okazie

PS Łap takiego przecudnej urody Kraftwerka z wczesnej jury, na zgode

www.youtube.com/watch?v=OQIYEPe6DWY
              • mendigo Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 19:06
                Powiedzmy, że załagodziłeś. Ale se uważaj.
        • facettt Ty... 29.04.15, 17:42
          mendigo napisał:
          i lokalna dama uliczna Konstancja Pawlak, urodzona i wychowana na Nowolipkach,

Ty, wez_daj jakies blizsze namiary, bo ja tesz z Nowolipek jezdem
          - to moze bysmy cos zrobili po sasiedzku ?
          • mendigo Re: Ty... 29.04.15, 18:18
            Jak z Nowolipek jesteś, to powinieneś znać tamtejsze dziewczęta. Zresztą pewnie sam do ich nieszczęść się niejednokrotnie przyczyniłeś. Sam mi lepiej namiary daj.
            To mówisz, że warsiawska chata wolna stoi?
            • facettt Hey Ty... 29.04.15, 19:47
              mendigo napisał:
              > Jak z Nowolipek jesteś, to powinieneś znać tamtejsze dziewczęta.

- ja skromny facettt jezdem, na ulicach kobiet nie podrywam.

Zresztą pewnie
              > sam do ich nieszczęść się niejednokrotnie przyczyniłeś.

- troche, ale mimowolnie.
              Trzem odmuvilem zaslubin.
              Jedna dala mi za to po buzi...(po bez mala 30-ciu latach)

> To mówisz, że warsiawska chata wolna stoi?

No wolna, ale juz niedlugo.
              Po wypucowaniu chyba wynajme - a ceny beda niemale, bo to dzisiaj juz Centrum.
              I zal mi d... sciska, ze nie stac mnie na udostepnienie lokalu ev. kochance...
              • mendigo Re: Hey Ty... 29.04.15, 20:11
                "No wolna, ale juz niedlugo.
                Po wypucowaniu chyba wynajme - a ceny beda niemale, bo to dzisiaj juz Centrum.
                I zal mi d... sciska, ze nie stac mnie na udostepnienie lokalu ev. kochance... "

Czyli nici jednym słowem. No trudno. Mnie nie stać na wynajem.
    • back.office Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 16:25
      No olały Cie porządnie, takie to koleżanki.
      Ale bez przesady też, trzeba było wsiąść do samochodu i poczekac jak normalny człowiek a nie trząść się jak osika. Na samoobronę pojdz zamiast bać się wszystkiego i wszystkich.
    • wiarusik Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 18:09
      znajomi to ludzie, z którymi się przywitasz, pogadasz o pierdołach, ale ich los mało cię obchodzi. trafisz do szpitala-wyślą ci smsa z życzeniami powrotu do zdrowia. odwiedzin nie będzie, bo za dużo zachodu. koleżanki to już wyższy stopień, ale nie najwyższy.
    • czoklitka Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 18:17
      no fatalnie, tak to dupska upychają bardzo chętnie w wygodny samochodzik, ale jak przyjdzie co do czego to się zmywają. Choć z drugiej strony może pomyślały, że nie chcą robić Ci dodatkowego kłopotu...
      • mendigo Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 19:08
        Jakby tak wszystkie trzy ciężkimi dupami siedziały na tych flakach, to by się podwozie powyginało, racja. A tak, jak jedna została, to zawsze mniejsze obciążenie.
        • czoklitka Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 19:13
          :D
        • molly_wither Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 29.04.15, 19:41
          Pod warunkiem,ze zostala ta najgrubsza.

mendigo napisał:

> Jakby tak wszystkie trzy ciężkimi dupami siedziały na tych flakach, to by się p
          > odwozie powyginało, racja. A tak, jak jedna została, to zawsze mniejsze obciąże
          > nie.
          >
    • thelma333.3 Re: Zostawiły mnie w środku nocy na ulicy:( 01.05.15, 15:44
      trzeba bylo zaprotestowac a nie przytakiwac, jak sie kolezanki chcialy ewakuowac;
      a tak, to one sa 'czyste', bo przeciez nie mialas nic przeciwko;
      ale widac, ze z empatia u nich na bakier, wiec raczej przyjazni z tego nie bedzie;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka