Dodaj do ulubionych

Brak motywacji by

03.05.15, 13:50
schudnąć ;/ no nic a nic mnie nie motywuje nie jestem jakaś obrzydliwie gruba ba ! nawet nie jestem gruba ale po zimie zostało ok 4-5 kg na + ( razem ok 64 kg przy 1,72) co w szczególności widać po ciuchach ale jakoś nie potrafię się solidnie zmobilizować aby zjechać do 59 kg
jak się zmobilizować ? może jakieś skuteczne rady
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Brak motywacji by 03.05.15, 13:58
      Boosaś to buty załóż, najlepiej szpile. Urośniesz i Ci średnia spadnie.
    • czoklitka Re: Brak motywacji by 03.05.15, 14:04
      Na mnie działa oglądanie ładnych, szczupłych pań na pudelkach od czasu do czasu. W dodatku do wysiłku fizycznego człowiek się przyzwyczaja, kilka dni, może tydzień lub dwa i nie wyobrażasz sobie dnia bez jakichś ćwiczeń. Może być nawet taniec, włącz empetrójkę, słuchawki na uszy i przez godzinkę dziennie lub pół potańcz sobie.
    • prochottka1 Re: Brak motywacji by 03.05.15, 16:28
      jak się zmobilizować ? może jakieś skuteczne rady

przystojny trener mrauuuu
      • bosa_stokrotka Re: Brak motywacji by 03.05.15, 18:14
        taaaaa przystojny trener :)) jeszcze kilka lat temu na mnie to działo a teraz nawet jeśli w pobliżu znajdzie się mega przystojny facet to i tak stwierdzę jedynie fajny przystojny no i na tym się kończy ;/ ehhh
    • rotkaeppchen1 Re: Brak motywacji by 03.05.15, 16:42
      To sie nie mobilizuj. Widac ta mininadwaga ci nie przeszkadza na tyle, zeby cie zmobilizowac do dzialania. Mozesz za to zrobic cos zupelnie innego a mianowicie, zaczac zdrowo sie odzywiac i ruszac. Nie po to, zeby schudnac ale po prostu dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Mnie to m otywuje i dzieki temu odzywiam sie swiadomie od ponad dziesieciu lat. Jezeli potrzebujesz dodatkowej zachety, polecam ksiazke "Francuzki nie tyja" Mirelle Guiliano.
      • bosa_stokrotka Re: Brak motywacji by 03.05.15, 18:16
        zdrowe odżywianie to coś co lubię ale lubię też przegryzacze które nie są aż tak zdrowe ;/
        • rotkaeppchen1 Re: Brak motywacji by 03.05.15, 19:08
          W takim razie musisz po prostu zdecydowac, co lubisz bardziej: przegryzacze czy zdrowe odzywianie i wybrac to, co lubisz bardziej :-D
          • senseiek Re: Brak motywacji by 04.05.15, 15:00
            rotkaeppchen1 napisała:

> W takim razie musisz po prostu zdecydowac, co lubisz bardziej: przegryzacze czy
            > zdrowe odzywianie i wybrac to, co lubisz bardziej :-D

Jakby sobie kupila hantle 20 kg w decathlonie (z zmiennym ciezarem)
            www.decathlon.pl/zestaw-w-walizce-20-kg-id_8018574.html
            i codziennie robila nimi np. 20x 5 serii na biceps
            czyli to www.youtube.com/watch?v=Zqv9dDcOzHI&feature=youtu.be&t=51
            to by mogla i jesc co chciala i chudla rownoczesnie.
            • znana.jako.ggigus polecane przez Ciebie pompki robię nadal 04.05.15, 15:01
              a od kiedy chodzę na siłownię, coraz łatwiej mi to idzie.
              • senseiek Re: polecane przez Ciebie pompki robię nadal 04.05.15, 15:13
                znana.jako.ggigus napisała:

> a od kiedy chodzę na siłownię, coraz łatwiej mi to idzie.

A do ilu juz dochodzisz dziennie?
                Ile serii?
                Po ile w serii?
                Jakie przerwy miedzy seriami?

Ja zwykle robie jak jest reklama w TV ;)
                • znana.jako.ggigus ja po bieganiu robię pompki 04.05.15, 15:16
                  naprawdę różnie, ostatnio 10, przerwa, 10 i po 8 na jedną rękę.
                  Ale to był dobry dzień, były gorsze.
                  Nie rób pompek bez rozgrzewki!!!
                  Fajny link do tego człowieka od hantli na yt, chodzę do podobnego.
            • senseiek hantle 20 kg 04.05.15, 15:24
              senseiek napisał:

> Jakby sobie kupila hantle 20 kg w decathlonie (z zmiennym ciezarem)
              > www.decathlon.pl/zestaw-w-walizce-20-kg-id_8018574.html

Pare slow o tym zestawie (bo sam go posiadam):
              sam hantelek ma 2 kg
              i obciazenie 1 kg + 1 kg + 2 kg (na kazda ze stron), ktore sobie dokrecamy.
              Czyli w najprostszym zestawie mamy 1+2+1= 4 kg
              w sam raz na poczatek dla dziewczyny.
              pozniej jesli nie jestesmy juz zmeczeni, po zrobieniu serii (pare miesiecy od rozpoczecia treningow, codziennych, po 100szt na biceps, 100 szt na triceps), to sobie dodajemy +1kg +1 kg.
              itd. w przyszlosci.
              Az dojdzie sie do max obciazenia (pewnie cos w okolicach roku po rozpoczeciu treningow).
              (czyli 1kg+1kg+2kg+2kg+2kg+1kg+1kg= 10 kg na reke, 20 kg na dwie)

Nie wolno rozpoczynac treningow od za duzego ciezaru bo mogloby sie to skonczyc zerwaniem sciegien.

Niezwykle wyczerpujace jest "uderzenie z hantelkiem" (chocby i minimalna waga).
              Zrobi sie 10 powtorzen i jest sie wykonczonym na 2 godziny.
              • znana.jako.ggigus uderzenie z hantelkiem - poproszę 04.05.15, 15:36
                uprzejmie o link.
                • senseiek Re: uderzenie z hantelkiem - poproszę 04.05.15, 16:10
                  znana.jako.ggigus napisała:

>uderzenie z hantelkiem - poproszę
                  > uprzejmie o link.

Wyobraz sobie oi tsuki, jak w tym filmie:
                  www.youtube.com/watch?v=WBc8wkfJEao
                  trzymajac hantelek (z najmniejszymi obciaznikami, z 10 kg to pudzian by nie dal rady zrobic 10 powtorzen)
              • mendigo Re: hantle 20 kg 05.05.15, 17:18
                Ćwiczenia na biceps po 100 codziennie?! I ma schudnąć od tego? Ty naprawdę nie widzisz swojej śmieszności, senseiek?
                • senseiek Re: hantle 20 kg 05.05.15, 17:41
                  mendigo napisał:

> Ćwiczenia na biceps po 100 codziennie?! I ma schudnąć od tego? Ty naprawdę nie
                  > widzisz swojej śmieszności, senseiek?

Nie wypowiadaj sie (znow) na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia..
                  • mendigo Re: hantle 20 kg 05.05.15, 18:49
                    Z ust mi to wyjąłeś. Choć przyznam, że to rozkosz patrzeć, jak (znów) robisz z siebie błazna.
            • varia1 Re: Brak motywacji by 05.05.15, 16:31
              to by jej biceps urósł, a nie oponka zjechała :) hantle nie są receptą uniwersalną :)
              • senseiek Re: Brak motywacji by 05.05.15, 17:37
                varia1 napisała:

> to by jej biceps urósł, a nie oponka zjechała :) hantle nie są receptą uniwersalną :)

A jak biegasz to chudniesz czy nie.. ?
                Przeciez biegnac nie robisz prawie zadnych cwiczen na "brzuch", gdzie ta oponka sie znajduje.
                Zastanow sie prosze: robisz cwiczenia, miesnie (gdziekolwiek one sa) zuzywaja energie, tkanka tluszczowa (gdziekolwiek sie ona znajduje) dostaje informacje, ze jest wyzsze zapotrzebowanie na energie i pozbywaja sie nadmiaru tluszczu, ktory sie spala.. I zapasy tluszczu sie kurcza.
                Hantle sa dobre dla ludzi ktorzy nie maja czasu na cwiczenia i np. godzinne codzienne bieganie.. A energia sie zuzywa, i to szybko sie zuzywa.
    • molly_wither Re: Brak motywacji by 03.05.15, 19:07
      Masz niedowage. Przy wzroscie 172 powinno sie wazyc 72 kg (172-100=72).
      • senseiek Re: Brak motywacji by 04.05.15, 00:13
        molly_wither napisał(a):

> Masz niedowage. Przy wzroscie 172 powinno sie wazyc 72 kg (172-100=72).

72 kg to ja waze @ 186 cm
        • czoklitka Re: Brak motywacji by 04.05.15, 16:11
          Senseiek, to Ty szczuplutki jesteś.
      • bosa_stokrotka Re: Brak motywacji by 04.05.15, 17:07
        >Masz niedowage. Przy wzroscie 172 powinno sie wazyc 72 kg (172-100=72

matko ..dopiero bym się czuła utyta
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Brak motywacji by 10.05.15, 12:49
        Nie "powinno się", ale można. Niech se każdy waży tyle, ile chce;)

P.S Ja mam 1.70 i ważę 68kg ostatnio. Też trochę bym może mogła zgubić ciałka, bo się w ciuchy niektóre nie mieszczę, ale zawsze można kupić nowe:) Poza tym waga nie do końca odzwierciedla - bo przecież mięśnie ważą więcej;)))))
    • facettt Brak motywacji - i bardzo slusznie. 03.05.15, 20:16
      bosa_stokrotka napisała:
      > schudnąć ;/ no nic a nic mnie nie motywuje nie jestem jakaś obrzydliwie gruba
      > ba ! nawet nie jestem gruba
      ale po zimie zostało ok 4-5 kg na + ( razem ok 64 kg przy 1,72)

172 i chcesz zejsc ponizej 60 kg ?
      - nie byloby czego obracac w loziu.
      - nie lubie, gdy mi kosci chrzeszcza.
      • coffei.na Re: Brak motywacji - i bardzo slusznie. 03.05.15, 21:55
        Jeden,który zna się na kobiecym pięknie!
        • kalllka Re: Brak motywacji - i bardzo slusznie. 03.05.15, 22:22
          No, skuteczny z jasia Grey.
          (Pod pięćdziesięcioma nickami zawróci w niejednej głowie)
      • bosa_stokrotka Re: Brak motywacji - i bardzo slusznie. 04.05.15, 17:09
        facettt nspisał:
        > nie byloby czego obracac w loziu.

oj zapewniam Cię ze nawet po zrzuceniu tych 4-5 kg będzie jeszcze co obrabiać ;)
    • brak.polskich.liter Re: Brak motywacji by 03.05.15, 23:09
      Zrob sobie zdjecie w samej bieliznie i powies na drzwiach do lodowki/szafki, w ktorej trzymasz przegryzacze.
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Brak motywacji by 10.05.15, 12:50
        Hej, ale kobiety o bujnych kształtach świetnie wyglądają w bieliźnie;) Zresztą i tak liczy się osobowość:>
    • thelma333.3 Re: Brak motywacji by 03.05.15, 23:44
      mam b.podobnie (65kg przy 175 cm) i tez mi trudno zejsc do 62kg (ponizej 60 to juz w ogole kosmos);
      wiec zrobilam tak ze zaczelam uprawiac sport ktory lubie, po prostu; czyli plywanie; pierwsze wyjscie bylo najtrudniejsze, ale potem poszlo juz z gorki; nadal jeszcze nie osiagnelam mojego celu, ale mysle, ze sie uda;
      pomysl jaka aktywnosc fizyczna najbardziej lubisz i zacznij to robic; moze tez plywanie, a moze rower, albo wycieczki piesze; grunt to sie ruszyc pierwszy raz, potem jakos pojdzie;
      czytalam gdzies, ze przemiana materii przyspiesza nie tylko na czas wykonywania tej aktywnosci ale utrzymuje sie na wyzszych "obrotach" takze do kilku godzin potem; takze dieta dieta, ale ruch jednak potrzebny;
      acha, dla mnie motywacja jest przede wszystkim zdrowie i poprawa kondycji, nie chce w wieku 60/70 lat czuc sie jak staruszka , a wiesz, czym za mlodu...(choc juz nie takie 'za mlodu' teraz ;-), ale wiadomo o co chodzi;
      no i uroda, zadbana figura bez nadwagi i oponek, sukienki ładniej leżą :-)
    • paco_lopez Re: Brak motywacji by 04.05.15, 11:57
      Postaraj się utrzymac swoje 64. Jak dojedziesz z takimi proporcjami do pięćdziesiątki, to przyznasz sobie medal.
    • znana.jako.ggigus mnie mobilizują endorfiny po sporcie 04.05.15, 13:03
      Myślę sobie, że będzie mi lepiej, muszę się tylko podnieść.
      Waga nie zawsze gra rolę.
      Można się ubrać maskując wałeczki.
    • mariuszg2 Re: Brak motywacji by 04.05.15, 13:13
      ja mam 97 ...i mam wrażenie, że drobiazgi rodzaju żeńskiego lubią być duszone dynamicznie takim cielskiem wieprza... pewnie to dzięki perfumom...najgorsze, że po latach z Forum Kobieta czuję, że starzeję się bezproduktywnie :(
    • doral2 Re: Brak motywacji by 04.05.15, 20:26
      bosa_stokrotka napisała:

> schudnąć ;/ no nic a nic mnie nie motywuje.."

jedz przed lustrem.
      nago.
      • bosa_stokrotka Re: Brak motywacji by 05.05.15, 16:23
        i co to niby ma pomóc ? eeee jakoś Ci nie wierzę ;)
        • varia1 Re: Brak motywacji by 05.05.15, 16:36
          napisz na priv to podam ci skuteczny i naturalny preparat który eliminuje chęć podjadania, chodzi o regulowanie poziomu cukru, ja używam od dwóch m-cy i działa :)
          ja, uzależniona od coca-coli, odkąd to biorę, nie piję nic oprócz wody, no i porannej kawy, po prostu straciłam chęć na słodycze i przekąski między posiłkami
          • senseiek Re: Brak motywacji by 05.05.15, 17:47
            varia1 napisała:

> napisz na priv to podam ci skuteczny i naturalny preparat który eliminuje chęć podjadania,

Owsianka :)
            Banan.
            • varia1 Re: Brak motywacji by 05.05.15, 19:06
              senseiek napisał:

> Owsianka :)
              > Banan.

same węgle, brawo :D
    • sid_15 Re: Brak motywacji by 05.05.15, 17:24
      Nie pomogę Ci, chociaż sama schudłam od jesieni 8 kg (6 kg w 2 miesiące i 2 kg ostatnio), a przy moim wzroście to dużo - teraz jestem pomiędzy szczupła a chuda. Wyszło trochę przypadkiem, a trochę specjalnie, ale motywację to ja mam teraz, jak patrzę na swoje odbicie w lustrze. Żeby utrzymać rezultat i nie przytyć.:)
    • karola21312 Re: Brak motywacji by 08.05.15, 16:37
      Znajdź jakiś rodzaj sportu, który po prostu polubisz, który będzie sprawiał Ci przyjemność i pomyśl sobie, ze niedługo lato..kiedy więcej ciała się odkrywa niż przykrywa :)
    • magnusg Re: Brak motywacji by 08.05.15, 21:30
      "co w szczególności widać po ciuchach"nie ma to jak sie sama pocieszyc:))Skoro tylko po ciuchach widac,to zmien ciuchy i po problemie:)
      • karola21312 Re: Brak motywacji by 18.05.15, 21:14
        no właśnie dobierz odpowiednie rozmiary, w których będziesz czuła się komfortowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka