eat.clitoristwood 12.12.15, 00:07 Jest tu ktoś, kto z podobnym nabożeństwem czeka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sid.le.niwiec Re: The Hateful Eight 14.12.15, 18:33 Może bez nabożeństwa, ale czekam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: The Hateful Eight 20.12.15, 13:00 Czekam średnio. Jestem nadal rozczarowana Inglourious B. Ale Micheal Madsen tam występuje. Wreszcie na erkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: The Hateful Eight 21.12.15, 13:22 > Jestem nadal rozczarowana Inglourious B. No patrz, a to jeden z moich ulubionych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus niestety 22.12.15, 12:10 ja co pare lat ogladam Pulp fiction z nadzieja, ze sie ten film jakos zestarzeje. A tu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: niestety 22.12.15, 18:06 Kurdę, a ja nie rozumiem fenomenu, jakoś nigdy nie oglądałam go w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Moze sprobuj obejrzec film w calosci 23.12.15, 11:24 (Pulp albo Inglourious...) Wg mnie w przypadku Pulp naprawde warto! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 23.12.15, 18:30 znana.jako.ggigus napisała: > (Pulp albo Inglourious...) > Wg mnie w przypadku Pulp naprawde warto! Według mnie Inglorious... to wypadek przy pracy, po pół godzinie wyłączyłem. Pulp natomiast jest jednym ze słupów węgielnych Kinematografii Wszechświatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 23.12.15, 21:45 generalnie to on się skończył na pulp fiction. reszta się nie nadaje w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 23.12.15, 22:19 six_a napisała: > generalnie to on się skończył na pulp fiction. reszta się nie nadaje w ogóle. Nieno, a Jackie Brown, Grindhouse - Planet Terror (niby producent), Killing Zoe ( producent) ... i inne, na których zostawił ślad pazura. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 23.12.15, 22:41 bleeee:), no może jeszcze jackie w ostateczności. ja tylko dwa darzę reservoir dogs mistrz i pulp wicemistrz. wszystko dalej, czy to jako reżyser czy producent, jest aoglądalne, tandetne, wtórne do porzygania, naszpikowane obsesjami/fetyszami i zwyczajnie nudne tak, że zasypiam na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 23.12.15, 22:46 six_a napisała: > bleeee:) Ale chociaż Planet Terror uznaj, bo wydziedziczę! :) Tam są takie klimaty, taka wycyzelowana choreografia, feeria krwi i wnętrzności, że dusza łka z rozkoszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood A Nocny Pociąg z Mięsem widziałaś? 23.12.15, 23:06 To nie Tarantino ale przepełniony takim absurdalnym okrucieństwem, równie tanecznie prowadzone sceny, że mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: A Nocny Pociąg z Mięsem widziałaś? 24.12.15, 01:05 nieee. takie to wogle do odstrzału:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: A Nocny Pociąg z Mięsem widziałaś? 25.12.15, 19:04 Ja widziałam, ma klimat, a tego kolesia z rzeźni się boję, prawie jak dziewczynki z The Ring.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kura_wuja Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 24.12.15, 10:57 Grindhouse ale Death Proof w/g mnie ma dwoch glownych bohaterow dla ktorych warto ten film ogladac. Jeden to Dodge Challenger, drugi to Dodge Charger. Odpowiedz Link Zgłoś
mendiga Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 24.12.15, 11:51 Tak, Death Proof to film zacny. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 24.12.15, 23:06 kura_wuja napisała: > Grindhouse ale Death Proof w/g mnie ma dwoch glownych bohaterow dla ktorych war > to ten film ogladac. Jeden to Dodge Challenger, drugi to Dodge Charger. Chyba myślisz o Bullicie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 24.12.15, 23:54 Ewentualnie o waniszingującym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura_wuja Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 27.12.15, 18:45 Ewentualnie chyba mysle o tym filmie o ktorym napisalem? Widziales go w ogole, bo wyglada to tak jakbym ja rozmawial o niebie a ty o chlebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura_wuja Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 27.12.15, 18:52 tutaj scicgaly sie Mustang i Charger. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 24.12.15, 10:55 Wypadek przy pracy, choc obejrzales tylko pol godziny? Lol Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 24.12.15, 23:05 fuzja-jadrowa napisał(a): > Wypadek przy pracy, choc obejrzales tylko pol godziny? Lol A co tam było do oglądania? Pretensjonalne monologi Waltza, czy wręcz żenujące występy worldwartukomboja Pita? Nudy, panie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 25.12.15, 19:37 > A co tam było do oglądania? Pretensjonalne monologi Waltza, czy wręcz żenujące > występy worldwartukomboja Pita? Nudy, panie. :) Było, było. No, Pitta nie lubię, ale podczas Bękartów o tym zapomniałam. Twoją niechęć do Waltza wyśmiałam gdzieś niżej w tym wątku. :) Nie wyobrażam sobie nie obejrzeć w ogóle filmu Tarantino tylko dlatego, że jeden aktor mnie wku...a. A Ty, zdaje się, z tego powodu olałeś Django? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Waltz był w Bastardach wg mnie też 25.12.15, 19:45 pretensjonalny. Elokwenty, wielojęzyczny, doskonały taktyt i sadysta. Takie zadęcie. Ten film, porównany np. z polskimi komoediami o wojnie, wyśmiewającymi bez pardonu wszystkich i wszystko: partyzantów czy dzielnych żołnierzy albo filmami radzieckimi, które pokazywały jak jeden dzielny partyzant rozwala po kolei oddział Hansów, Tarantino wiele pustką, opakowaną właśnie w te monologi diabolicznego Waltza. NB biedny Waltz od tego momentu tak jest obsadzany i nagradzany. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Waltz był w Bastardach wg mnie też 27.12.15, 09:44 Waltz ma (uwaga, będzie nadużywane słowo, chociaż nie aż tak nadużywane jak "pasja") charyzmę i ja wybaczam mu wszystko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus oczywiście! 27.12.15, 10:00 Ale charyzma nie jest wieczna i czasem znika. Co mam nadzieję, mu się nie przytrafi. I może trafi na reżysera/scenariusz,. który wydobędzie z niego kolejne, nieodkryte warstwy warsztatu jego. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: oczywiście! 27.12.15, 11:19 Mnie się bardzo podobał i w Bękartach i w Django. W Rzezi był chyba najlepszy z czwórki. A że jest obsadzany "po warunkach", to nie tylko sprawka Tarantino, ale właśnie warunków - koleś ma wygląd zimnego, oschłego typa, więc nie widzę go jako poczciwiny czy romantycznego kochanka. Chociaż dobry aktor potrafi zagrać wszystko.:) Btw. Mam kilka filmów z nim do nadrobienia, nawet tych nowszych (Spectre, Wielkie Oczy, Szefowie Wrogowie 2 - jedynka średnia, ale Spacey boski, no i czekam na True Crimes). Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus charyzma to wg mnie nie są warunki 27.12.15, 13:24 i nie uważam, że Waltz ma wygląd zimengo, oschłego typa. Zagrał w niemieckim, doskonałym filmie "Herr Lehmann" (też z gatunku nie starzejących się) epizodyczną rolę empatycznego lekarza-psychiatrę, którego pacjent ma załamanie przed ważną wystawą. I zagrał parę innych ról w niemieckim kinie - osoby empatyczne i wrażliwe, np. rola niemieckiego piosnekarza Roya Blacka (oczywiście pseudonim). Dlatego piszę, że go obsadzają na jedno kopyto:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: charyzma to wg mnie nie są warunki 27.12.15, 13:48 A czy ja napisałam, że są? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 27.12.15, 09:33 fuzja-jadrowa napisał(a): > Nie wyobrażam sobie nie obejrzeć w ogóle filmu Tarantino tylko dlatego, że jede > n aktor mnie wku...a. A Ty, zdaje się, z tego powodu olałeś Django? W końcu obejrzałem, mile się rozczarowując. Aczkolwiek z obsady filmu lubię jedynie Jacksona. Inna sprawa, że DiCaprio, którego szczerze nienawidziłem, na "stare" lata się tak wyrobił, że może go jeszcze pokocham. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 27.12.15, 11:21 Też lubię Jacksona i polubiłam DiCaprio, od kiedy przestał być bożyszczem nastolatek, chociaż z wczesnej młodości ma dobre role. Acz uważam, że zachwyty nad jego geniuszem są przesadzone - to bardzo dobry aktor, ale nie aż tak, żeby mdleć. I nie zdzierżyłam wilka z Wall Street, dałam radę 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 27.12.15, 13:16 > i polubiłam DiCaprio, od kiedy przestał być bożyszczem nasto > latek, chociaż z wczesnej młodości ma dobre role. Acz uważam, że zachwyty nad j > ego geniuszem są przesadzone - to bardzo dobry aktor, ale nie aż tak, żeby mdleć. Hmm, z DiCaprio od zawsze miałam problem. Udowodnił wielokrotnie, że jest świetnym aktorem, ale to były głównie role z początków kariery ("Co gryzie Gilberta Grape'a" albo np. "Całkowite zaćmienie", po obejrzeniu którego wyszłam z kina zachwycona). Później długo, długo nic. Niby role miał dobre, acz nie zachwycające, zawsze znalazł się współgracz przyćmiewający starania DiCaprio. Aż do Django, nie przychodzi mi do głowy żadna jego rola, którą mogłabym uznać za świetną. No, może oprócz Revolutionary Road ewentualnie. Dopiero Tarantino dał mu pole do popisu. Rola wydobyła z niego coś więcej. Jak dla mnie znakomita. Niestety w późniejszych latach znów nuda (choć The Great Gatsby np. nie oglądałam, zapomniałam o tym filmie jakoś i do tej pory nie nadrobiłam, może tam coś z siebie wykrzesał). DiCaprio w młodości porywał chłopięcością, naturalnością, wg mnie miał w sobie to coś. Później tak dziwnie dorastał, że przestał być uroczym chłopcem, więc role tego pokroju odpadały, ale też długo nie wyglądał wystarczająco dojrzale, żeby obsadzić go w bardziej specyficznej, wymagającej, poważnej roli. Stąd dużo niezłych, acz nie powalających filmów w dorosłej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Moze sprobuj obejrzec film w calosci 27.12.15, 13:53 Z ery pochłopięcej - lubię DiCaprio w Wyspie Tajemnic (chociaż rola identyczna jak w Incepcji), W sieci kłamstw, Złap mnie jeśli potrafisz (ok, tutaj jest jeszcze trochę chłopięcy). Acz nie twierdzę, że są to role wybitne - są po prostu są dobre. Za to w Drodze do szczęścia stworzyli z Kate znakomity duet. Z resztą film kojarzy mi się w wymowie z Blue Valentine. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: The Hateful Eight 25.12.15, 19:03 Ja bardzo lubię Death Proof, a podobno według Tarantino to jego najgorszy film.:) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: The Hateful Eight 21.12.15, 13:21 Czekam, czekam. Nie przepadam za S.L. Jacksonem, szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: The Hateful Eight 24.12.15, 11:12 Nie przepadam, ale nie przeszkadza mi na tyle, zeby z jego powodu w ogole filmu nie obejrzec (jak co niektore stare uparciuchy z tego watku :D). Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta00 Re: The Hateful Eight 27.12.15, 18:16 I co? Był ktoś? Warto się wybrać? Jak wypada w porównaniu do dwóch poprzednich filmów Tarantino? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta00 Re: The Hateful Eight 27.12.15, 20:33 Aha, 15 minut za mną. Strzelam w ciemno. Babeczka zrobi porządek z kowbojami i pokaże kto naprawdę ma jaja. Trochę by mnie to smuciło, bo najpierw Żydzi, później murzyn, a teraz kobieta. Utarty schemat, ale Tarantino nie ogląda się dla samej historii, a na ocenę składa się wiele czynników, takich jak dialogi, gra aktorska, dobra muzyka, humor, zdjęcia, rozmach, brutalność itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: The Hateful Eight 27.12.15, 21:39 Spoko, pytałeś kto był, a nie kto oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta00 Re: The Hateful Eight 27.12.15, 22:26 Spoko, premiera na świecie odbyła się przedwczoraj, a jakiś procent forumowiczów nie mieszka w Polsce, więc... Chciałem tylko zagadać. I tak bym obejrzał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta00 Re: The Hateful Eight 28.12.15, 18:23 Moim zdaniem wyszło przeciętnie. Spadek formy w porównaniu do dwóch poprzednich filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
miau.weglowy Re: juz mozna ogladac 28.12.15, 18:53 o, przydatna strona mam nadzieje,ze nie znikaja tu filmy za szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: juz mozna ogladac 28.12.15, 19:16 Ja jednak poczekam i obejrzę w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: juz mozna ogladac 28.12.15, 19:31 kura_wuja napisała: > o tutaj > www.cda.pl/video/5393437a Wolnej Europy nie słuchałem, bo mnie wku...ało zagłuszanie. Film też obejrzę dopiero w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś