Dodaj do ulubionych

Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 03:26
bimbos? co to za dziwolag? po angielsku liczba pojedyncza- bimbo, mnoga
bimbos- to jak juz chce ktos byc 'swiatowy' to moze - bimba? ale przeciez sa
polskie odpowiedniki- lalunia, plastik ... hey hey to nye yuesey
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.adsl.hansenet.de 25.09.04, 10:27
      uwielbiam artykuly o Rosji, o tej specyficznej mentalnosci Rosjan, o ich bycie,
      inteligencji (chociaz powyzej troche malo o tym, ale i tak), a Zemfira
      niezwykla kobieta, wszystko to, czego na wyjalowialym Zachodzie tak strasznie
      brak...
      • Gość: S link do muzy Zemfiry 4 CD + single w mp3 IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 01:05
        www.zvuki.ru/A/P/2638/
    • Gość: Magdalena Wow, no nie mogę! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 10:41
      Napisali o niej!? Artykuł wyślę wszystkim dziewczynom z roku! W naszej szkole
      piosenki Zemfiry od 1,5 roku były hitami. No cóż... filologia rosyjska. Takie
      zboczenie zawodowe ;)
      • Gość: ropsu male szanse w Polsce IP: *.cable.wanadoo.nl 25.09.04, 12:37
        Zgadzam sie, ze Zemfira jest swietna i jedyna w swoim rodzaju. Dostalem jej
        plyte od znajomej Rosjanki i przez kilka dni w moim odtwarzaczu krolowala tylko
        ona. Troche szkoda, ze Polacy maja male szanse zapoznania sie z rosyjskim
        rockiem bo nawet znakomita kiedys Trojka nadaje teraz bezsmakowy budyn czy jak
        woli autorka "bimbos". Zaraz wysylam artykul zaprzyjaznionym Ruskim!
        • Gość: inostraniec1 Re: male szanse w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:27
          juz nie dlugo bede mial zrobiona strone o zemfirz mp3 teledyski

czekaj moj email inostraniec1@interia.pl
      • mala-muu Re: Wow, no nie mogę! 25.09.04, 22:16
        To ja wtrącę swoje trzykopiejki :)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12252
        Zapraszam na forum "Rosyjska muza, filmy, knigi" Dużo linków! I o rosyjskim
        rocku też się coś znajdzie :)
      • Gość: inostraniec1 Re: Wow, no nie mogę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:26
        juz nie dlugo bede mial gotowa strone o zemfirze wiec czekaj
        moj email inostraniec1@interia.pl
      • Gość: Ideryn Re: Wow, no nie mogę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:04
        a ja zakochałam sie w niej dzięki Gazecie, mój mąż myśli żem lesbijka...ale
        jestem szczęśliwa z Zemfirą.... i dumna jestem z młodych Polek, które kochaja
        Zemfirę!!!
    • Gość: kinga sluchajcie Zemfiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:48
      Zemfira jest spoko!!!!!
      studjuje jezyk rosyjski biznesu razem z magda i szczerze mowiac jestem mile
      zaskoczona, nareszcie o niej napisali, hurrra.takie artykuly lubie, a nie
      jakies pierdoly o britney i innych plaskikowych lalach w tych badziewnych
      tabloidach.naprawde gratuluje tego artykulu.:)
      • Gość: alinka zemfira to kultura IP: *.ip.takas.lt 25.09.04, 13:04
        zemfira jest mega. nie, to nawet nie ten wyraz.jest ponad wszytsko. przywiozlam
        jej CD kiedys do polski, nauczylam jej sluchac znajomych.. nawet myslalam o
        koncercie Zemfiry w wawie. i tak najlepsze sa teksty. kiedy chcesz powiedziec
        komus ze jest calym Twoim swiatem najlepiej puscic "pozhalujsta" (prosze).
        dzizas, jakie slowa. zreszta jak kazda jej piosenka. polecam polecam polecam.
        jej oficjalna stronka www.zemfira.ru, gdzie mozna posluchac. trzeba kliknac
        audio (oczywiscie napisane cyrylica), a tam beda jej utwory:)

dzieczyna z sercem i dusza. i cudownym glosem.
        • Gość: Magdalena Re: zemfira to kultura IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 13:30
          "pozhalujsta" ?
          Tego akurat chyba nie znam.
          Najbardziej lubię "beskoniechnost'", ale super jest też "iskała", "hocziesz"
          i "snieg" oraz "skandal", "prosti mienia moja ljubow" i oczywiście "do
          svidanija" :)
          • Gość: alinka Re: zemfira to kultura IP: *.ip.takas.lt 25.09.04, 16:05
            sor, napisalam, pozhalujsta bo tak ta piosenke nazywamy miedzy znajomymi,
            oczywiscie mi o chodzi o "chochiesh". z ostatnich rzeczy robionych lubie
            jeszcze "niebo londona", za ta cisze i glos Zemfiry.. bardzo ladnie.

a znacie "mumii troll"?
            tez sa fajni, chociaz juz dawno graja. polecam zerknac na nich ludzi ciekawych
            rosyjskiej muzyki. jeszcze jest calkiem dobry naik borzow. i "molodyje wetra" i
            duzo duzo innych rosyjskich ludzikow, co nie spiewaja popsu:)
            • Gość: bdb Re: zemfira to kultura IP: *.dynamic.qsc.de 25.09.04, 21:05
              posluchalem.. glos wspanialy ale odnosze wrazenie, ze spiewa na pol gwizdka. co
              publicznosc to gust, a ostatecznie to publicznosc tworzy gwiazdy. to jednak
              jakis taki specyficznie rosyjski rock, istnieje tez pewnie chinski, czemu nie..
              ale to jednak nie to. powiedzialbym tak jak ten Artemij Troicki, ktory, kreci
              glowa, to nie mam jaj, za czesto jak na dancingu. ten glos moglby wiecej, ale
              dusza juz chyba nie. Snieg, tak, i jeszcze ze dwa kawalki... ona spiewa dla
              rosjan, to co oni i ona lubia. ok. bardzo rosyjskie i tylko takie. ani
              Morissette ani Joplin. coz ma wspolnego Morissette z Kanada?? poza miejscem
              urodzenia?? Zemfiry wkladu do swiatowej kultury muzycznej nie bedzie :-(
              • Gość: jest bardzo dobra! Re: zemfira to kultura IP: 81.7.105.* 15.10.04, 18:34
                wiesz co calkowicie nie zgadzam sie z toba,zemfira zostawi swoj slad w muzyce.
                sama jestem nie rosjanka i nie mieszkam w rosji(i nie z polski),ale jej
                piosenki so poprostu fantastyczne,nawet jezeli nie rozumiesz slow.sama muzyka
                to juz cos,cos bardzo oryginalnego.ona bedzi legenda tak jak KINO & COI,jej
                muzyki nie da sie zapomniec
        • mala-muu Re: zemfira to kultura 25.09.04, 22:19
          czy to piosenka "hochesz"? Zaczyna się słowami "pozhalusta, ne umiray" - jest
          piękna!
        • Gość: inostraniec1 Re: zemfira to kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:31
          witam juz za tydzien bede mial gotowa strone o zemfirze
          mp3, teledyski ,nowosci o zemfirze,teksty piosenek itp
          pozdrawiam moj email
          inostraniec1@interia.pl
      • Gość: inostraniec1 Re: sluchajcie Zemfiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:30
        pozdrawiam moj email
        inostraniec1@interia.pl
    • Gość: Buba Pomozcie znalezc IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.09.04, 13:47
      Mieszkam zagranica i o Zemfirze w zyciu nie slyszalam. Ale po przeczytaniu
      Waszych entuzjastycznych glosow, poszlam do ksiegarni internetowej Merlin i
      probowalam znalezc plyte Zemfiry. Niestety taka jest nieznana. Wiec: czy sa
      jakie inne mozliwosci kupienia jej przez internet? Czy nalezy
      wystukac "Zemfira" czy na przyklad "Zemphira", "Semphira" albo cos podobnego.
      Dzieki "from the mountain" za pomoc.
      • Gość: Magdalena Re: Pomozcie znalezc IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:02
        Wpisujesz w google "Zemfira" i Ci znajdzie. Wiekszość na rosyjskich stronach.
        np.:
        www.zemfira.ru/?go=music
        • Gość: Buba Dzieki. Magdalenko. Poszlam na sajt, znalazlam ... IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.09.04, 14:34
          dzial zatytulowany "merczendajz" (yeah!) po czym okazalo sie, ze musze mieszkac
          w Riazaniu albo Rostowie nad Donem, aby zamowienie zostalo przyjete. Nie mam
          wprawdzie pojecia ile to jest 83 ruble i dlaczego tak duzo, ale bede szukala
          dalej - bo jestem tak napalona. Pozdro
          • Gość: S Re: Dzieki. Magdalenko. Poszlam na sajt, znalazla IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:39
            podaj emaila na shephard69@wp.pl pomoge Ci
          • Gość: inostraniec1 Re: Dzieki. Magdalenko. Poszlam na sajt, znalazla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:32
            pozdrawiam moj email
            inostraniec1@interia.pl
        • Gość: inostraniec1 Re: Pomozcie znalezc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:24
          juz niedlugo mysle w przyszlym tygodiu bede mial gotowa strone o zemfirze po
          polsku zjej piosenkami wiec czekaj moj adres
          inostraniec1@interia.pl
      • Gość: 4U Re: Pomozcie znalezc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 16:51
        na adresie internetowym podanym przez GW jest chyba cała jej dyskografia. Za
        darmo!
        Ciekawe z czego ona żyje? Z koncertów? a może kasy od sponsorów?
      • swietka Re: Pomozcie znalezc 27.09.04, 18:57
        Płyty Zemfiry,jak również innych rosyjskich grup można kupić przez internet
        w rosyjskim sklepie Ozon (www.ozon.ru).Obecnie jest chyba tylko jedna płyta
        Zemfiry (jakiś czas już tam nie zaglądałam).Ceny płyt są różne - to zależy od
        wydania i ew. bonusów - ale standardowa cena płyty to 145 rubli,a więc niespełna
        4 dolary.Sama wysyłka też jest stosunkowo niedroga - transport lotniczy to ok.
        900 rubli i,w przypadku Polski,tydzień drogi,transport lądowy jest ok. dwa razy
        tańszy i trwa ok. dwa razy dłużej.Inna metoda pozyskania muzyki naszych
        wschodnich braci to rosyjski serwer muzyczny: www.zvuki.ru.Dużo plików mp3 można
        sobie bezpłatnie skopiować,a jeszcze więcej posłuchać.Tak na koniec chciałabym
        dodać,że to niesamowita sprawa,że Zemfira cieszy się w Polsce tak dużą sympatią,
        choć żadna stacja tv bądż radiowa nie puszcza jej piosenek (raz jedyny słyszałam
        jej piosenkę - chyba P.M.M.L. - w Trójce jakieś cztery lata temu) - to pokazuje,
        że naprawdę dobra muzyka nie potrzebuje obłędnej promocji.Wszystkim,którzy lubią
        Zemfirę polecam gorąco zespół NOCZNYJE SNAJPERY,założony przez dwie kobiety o
        silnych osobowościach:Dianę Arbeniną i Swietłanę Surganową,a tym którzy lubią
        rosyjską (ew.ukraińską) muzykę dającą się zaklasyfikować jako szeroko rozumiany
        rock,proponuję posłuchać takich grup:Cziczerina(to jeszcze jedna wspaniała śpie-
        wająca kobieta-niebimbo),Bi-2,7B,Zwieri(trochę popowaty,ale ma mnóstwo energii),
        Multfilmy,Mumij Troll,Nogu Swieło(bardzo polecam!!!),Green Grey,Okean Elzy
        i Skriabin (trzy ostatnie pochodzą z Ukrainy,ale GG śpiewa po rosyjsku).
      • Gość: inostraniec1 Re: Pomozcie znalezc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:22
        Czesc wlasnie zobaczylem twoją wypowiedz i masz szczescie bo nie dlugo moze w
        przyszlym tygodniu bede mial gotowa strone o zemfirze z piosenkami teledyskami
        tekstami zdieciami i informacjami o tej piosenkarce wiec czekaj lub napisz do
        mnie
        inostraniec1@interia.pl
    • Gość: kinga Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:49
      kto powiedzial ze zemfira jest nieladna?????absolutnie sie z tym niezgadzam!!!!
      ma taka ciekawa twarz i ladne oldschool'owe t-shirty.
      • Gość: inostraniec1 Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:33
        pozdrawiam moj email
        inostraniec1@interia.pl
    • Gość: kinga zemfira nieladna??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:53
      kto wogole powiedzial ze zemfira jest nieladna???? absolutnie sie z tym
      niezgadzam, przeciez ona ma taka ciekawa twarz i nosi fajoskie oldschool'owe t-
      shirty.
      • Gość: Buba Re: zemfira nieladna??????? IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.09.04, 15:09
        Rzeczone t-shirty sa do nabycia na wskazanym przez Magdalene sajcie, jednak
        musisz miec adres w Riazaniu albo w Rostowie nad Donem. Dzizaz!
        A ze "nieladna" - to po to istnieja takie pisma kobiece, jak Wysokie Obcasy,
        zeby artystke oceniac w pierwszym rzedzie od strony d..y. Dzizaz uans egien!
      • Gość: Magdalena Re: zemfira nieladna??????? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:24
        Hmm... Kinguś nie nam oceniać inne baby. Pozostawmy to już chłopom. Mało mnie
        obchodzi jak Zemfira wyglada. Ważne, że piosenki ma super :)

Moim zdaniem nie jest ani ładna, ani brzydka. Jest... ciekawa.

www.zemfira.ru/index.php?go=photo&cid=18&page=4
        • Gość: nick Re: zemfira nieladna??????? IP: *.ask / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:16
          Jako chlop twierdze ze Zamfira jest OK. Rozumiem, ze nie bedzie pretendowac do
          Miss Russia. Wkurza mnie jednak podejscie do kobiet jak do lalek, ktore sie
          nadaja na kalendarz (zamiennie z konmi). Jak zaczeli w tym artykule tak
          ostrzegac przed jej "brzydota" to az poszedlem sprawdzic i znalazlem przez
          google stronke www.zemfira.ru/ Sa tam fotosy i MP3-ki. Wlasnie slucham.
          Nie mialbym nic przeciwko temu, zeby uslyszec jej kawalki w radio. Jestem z
          pokolenia, ktoremu obrzydzono dokladnie (piekny) jezyk rosyjski przez
          przymusowe nauczanie, tekstow wiec nie rozumiem. Duzo lepiej znam angielski niz
          rosyjski, a szkoda, bo mozna bylo znac oba. Zemfira spiewa fajnie aczkolwiek
          porownanie z Janis Joplin jest mocno nie w ta strone. Spiewa raczej delikatnie
          i nie bede jej porownywal, nie slysze, zeby chciala sie na kims wzorowac, ma
          juz chyba jakis swoj styl. Jesli idzie o urode, to bylem kiedys w NRD i ...
          coz, odtad wiem gdzie mieszkaja dziewczyny, ktore maja naprawde powazny problem
          z uroda. Moze jak sie Niemcy bardziej wymieszaja ze slowianami i arabami, to
          sie tam krajobraz zmieni. Zafira, jak widac na zdjeciach ma troche wdzieku, nie
          przesadzajmy. Joplin nie byla Miss America, a Chylinska tez nie chcialaby
          zostac Miss Polonia. Artystow nie oceniamy po twarzy. Cesaria Evora jest
          piekna? Niewazne bo spiewa rewelacyjnie. A czy Bjork jest piekna? Jest za to
          szalenie fotogeniczna. Genialnie spiewa i jest genialna od stop do glow dlatego
          mam kilka jej DVD i chetnie ogladam. Dobrze, ze ukazal sie tu ten artykul,
          tylko wstawka o urodzie raczej niepotrzebna. Pozdrawiam wszystkie panie, nie
          dzielac Was na zadne grupy.
          • Gość: Buba Brawo, Nick! That's my boy! IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.04, 21:27
          • Gość: Ket Re: zemfira nieladna??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:06
            Zemfira ma świetne piosenki, świetny głos i sama jest ok. Uwielbiam słuchać jej
            piosenek! Są one takie...ciekawe! Wszystkich, którzy słuchają prawdziwego rocka
            zachęcam do wysłuchania jej nagrań! To, że śpiewa po rosyjsku nadaje jej
            piosenkom szczególnych wartości! Zemfira jest the best!!!!!
    • Gość: Roman NARRESZCIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:45
      Top, że Zemfira jest wielka, wiem od 1999r, kiedy posłuchałem pierwszy raz. Ale
      kiedy w intarnecie znalazłem jej kilka miksów, i kupiłem przez znajomych w
      rosji jej single- uważam, że jest piekielnie inteligentnym muzykiem- skończoną
      artystką. Jej aranżacje, umiejętność łączenia gatunków muzycznych< a przede
      wszystkim teksty. To jest po prostu POEZJA młodych. Szkoda, że tacy
      dziennikarze muzyczni jak Leszczyński, mimo deklaracji, że interesują się
      muzyką wschodnią, ani razu nie zająknął się o niej czy innych ciekawych
      zjawiskach, takich jak Ivan Kupała, Dolphin, Messer for Frau Mueller. Szkoda.
      Ubolewam nad tyma bardzo. moi uczniowie Zemfirę znaj, czytają niektóre jej
      teksty, a także próbują podśpiweywać. Ale mam nadzieję....:-))
      • Gość: Buba ZEMFIRA do kupienia w www.amazon.com IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.09.04, 16:10
        Nareszcie znalazlam w amerykanskiej ksiegarni internetowej. Kosztuje $10.00
        plus wysylka. Nie wiem jak sie to ma do 83 rubli. Dziekuje wsyzstkim
        forumowiczom za rekomendacje.
        To co zamowilam nazywa sie "The Best of Zemfira".
        • Gość: Roman Re: ZEMFIRA do kupienia w www.amazon.com IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:21
          To będą najpopularniejszerzeczy z jej dwóch pierwszych płyt. Nie pożałujesz.
          Pozdrowienia
        • Gość: kasia Re: ZEMFIRA do kupienia w www.amazon.com (do Buby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:17
          tak orientacyjnie 83 ruble to mniej wiecej 3 dolary. 1 dolar to jakies 30 rubli,
          • Gość: Buba Re: ZEMFIRA do kupienia w www.amazon.com (do Bub IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.04, 21:15
            Dzieki, Kasiu! Strasznie przeplacilam, ale dobrze wiedziec na przyszlosc. Oni
            przeciez bardzo dobrze wydaja w Rosji muzyke klasyczna (albo tak przynajmniej
            bylo kiedys). Teraz niestety:) musza placic tantiemy i niczego nie moga wydac
            po piracku.
            Pewnie teraz zamowie te ostatnia plyte w Rosji, jesli The Best of Zemfira jest
            tak dobra jak wynika z Waszych rekomendacji na Forum.
            Na Zachodzie, a zwlaszcza w Anglii CD sa koszmarnie drogie. Ostatnio zaplacilam
            w angielskim amazon za Marize £14 - to ok. $28! Ale Marize bardzo polecam - to
            fado (albo jak oni mowia po portugalski "faduu")
            Pozdrawiam
        • Gość: inostraniec1 Re: ZEMFIRA do kupienia w www.amazon.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:34
          pozdrawiam moj email
          inostraniec1@interia.pl
      • Gość: ursus Re: NARRESZCIE!!! IP: 213.243.108.* 27.09.04, 09:44
        Jeszcze Polska nie zginela!...poki sa tacy jak Roman, a nie tylko ci co uwazaja
        ze wszystko co z Rossji -to syf. Rowniez jak wszystko co z Ameryki - fajne
        Pozdraiam z Moskwy
    • Gość: jj Re: Zemfira - gdzie kupić płyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:02
      www.books.ru -księgarnia internetowa (nawet z transportem niedrogo)
      Bywają też na stadionie 10-lecia w warszawie.
      Pozdrawiam
    • Gość: ojej... Murzynek Bambo, a nie Bimbo! IP: *.pwr.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:45
    • wjesio Rosjanie od dawna podbijaja europejskie sceny 25.09.04, 22:11
      Ciekawe, czy Polacy kiedykolwiek tez wydadza jakis przyzwoity zespol rockowy,
      a nie tylko ten cierpietniczy syfilis bez jaj?
    • Gość: KBL Zemfira - jakos mi lezy IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 26.09.04, 00:43
      Pierwszy raz podsunal mi jej plytke kolega - Ukrainiec z ktoreym pracowalem. Od
      tego dnia w naszym pokoju przez ponad tydzien leciala tylko ona. W koncu kiedy
      mial dosc, poprosil kogos i dostalem od niego kolejne 2 plyty - przeklinal ten
      dzien przez kolejne 3 tygodnie :) - gralem tylko to...
      Ta muzyka ma cos w sobie, jednak trudno powiedziec co. Moze brzmienie nieco
      odmienne od naszego - srodkowo-zachodnio-europejskiego, moze to ze spiewa po
      rosyjsku - naprawde trudno mi powiedziec wiem jedno - slucha sie wspaniale.
      Jakby kto chcial probke - napiszcie, moze jakies kawalki podesle :)

nospam@poczta.onet.pl (to wbrew pozorom jest prawdziwy adres!)
    • za_morzem bimbos??? 26.09.04, 00:58
      no sorry ale ja nie anderstenduje co bimbo mini?
      • szarykot Re: bimbos??? 26.09.04, 01:33
        > no sorry ale ja nie anderstenduje
        to zacznij panimać, będzie lepiej...
    • Gość: ddt Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.net.flashnet.pl 26.09.04, 09:01
      laczego autorka pisze Ksenya zamiast Ksenia. Cóż to za pretensjonalna maniera.
    • Gość: alsi od stylistykow tu sie roi jak diabli......... IP: *.crowley.pl 26.09.04, 10:04
      duzo bledow stylistycxznych, barak akapitow, przecinkow, "cudzych słowiów",
      poza tym tekst ciekawy choc od polowy meczacy
      • Gość: Buba Dlatego, ze autorka, Ana Uzelac jest... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.04, 21:22
        prawdziwa Jugoslowianka. Nie jestem pewna jej etnicznego pochodzenia, ale wiem,
        ze w czasie wojen w Jugoslawii mieszkala w Zagrzebiu, pisywala korespondencje
        do GW oraz dosc czesto wystepowala w polskim programie BBC. Potem stracilismy z
        nia kontakt, bo sie gdzies przeprowadzila. Ona ladnie mowi po polsku, ale nie
        jest to jej pierwszy jezyk. Oczywiscie redaktorka WO powinna byl poprawic jesli
        byly jakies niezrecznosci.
        Oh, Boze, nie czepiajmy sie gramatyki. Bardziej mnie boli, ze napisala, ze
        Zemfira jest nieladna. O mezczyznie by tego nie powiedziala.
    • Gość: dzieciak Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: 62.233.241.* 26.09.04, 11:45
      Nie chce mi się czytać co tu każdy z Was naskrobał, może już to ktoś napisał,
      ale muszę powiedzieć, że właśnie słucham piosenek Zemfiry i jestem pod
      wrażeniem. Wielki talent, na prawdę.
    • Gość: tau DOPIERO TERAZ???? IP: 148.81.231.* 26.09.04, 14:39
      ladnie ladnie, zajelo to 5 lat redaktorom zeby zauwazyc ziemfirkie
    • Gość: piotr23 Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 16:04
      tak gadacie a pewnie nie mieliscie jej wysluchac.ja teszsz ...fakt ale z mila
      checia tylko jak
    • Gość: anka Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: 195.117.187.* 26.09.04, 16:41
      Czy istnieje jakaś strona gdzie można znaleźć teksty Zemfiry przetłumaczone na
      angielski? Niestety, "ja nie mówić rosyjski" ;).
      • Gość: gosc Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 27.09.04, 16:41
        dime32.dizinc.com/~russmus/bands-zemfira.htm
        • Gość: anka Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: 195.117.187.* 27.09.04, 17:13
          Wielkie dzięki :).
    • Gość: borewicz Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: 82.160.72.* 26.09.04, 17:35
      tez sobie tej zemfiry posłuchałem i nie wiem, naprawde nie wiem czym się tak
      wszyscy podniecają. zebym nie byłzle zrozumiany, ja bardzo lubie rosyskie
      kapelki, ale ta laska naprawde mnie nie kręci. jest mnostwo innych lepszych
      wykonawców. polecam Leningrad!
      a zemfira to dla mnie takie skrzyrzowanie kasi kowalskiej, maryli rodowicz i
      avril lavigne (tak to się pisze?). a za wszystkim i tak stoi ałła pugaczowa (w
      końcu to ona wylansował lube)
      pozdrawiam ide posłuchać pulp
      • Gość: Małolata Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:16
        Leningrad ma świetną muzykę, ale słowa...uuuu...nie są ciekawe. A Zemfira wcale
        nie jest skrzyżowaniem Kasi Kowalskiej, Maryli Rodowicz, bo ( z całym
        szacunkiem dla Kasi Kowalskiej) niestety Kasi daleko do Zemfiry!
    • Gość: ZeuS Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa IP: 213.77.80.* 26.09.04, 19:03
      Zemfire znam od poltora roku. Kiedys po delegacji zpstala mi w samochodzie jej
      kaseta... dzis jest do cna zdarta... a kazdy kto slyszal tej muzy byl bardzo
      zadowolony...

Do dzis nie mialem zielonego pojecia kto jest sprawczynia mojego zauroczenia
      rosysjkim rockiem (a wlasciwie ta jedyna kaseta)... kaeta pozostawiona mial
      skutecznie zatarte wszelkie dane identyfikacyjne... a teksty pozwalaly
      domniemywac, ze moglo to byc dzialanie celowe...

Dzis wiem cos wiecej o Zemfirze... no i wiem czego mam szukac by plytoteke
      poszeszyc...
    • helena_76 Re: Zemfira, rosyjska piosenkarka rockowa 27.09.04, 00:21
      raczej pop, żaden tam rock;) mi nadaje się wyłacznie jako nieskomplikowane tło,
      ale przyznaję, że ciekawe.
      i szkoda wielka, że rosyjski instytut kultury zajmuje się świętowaniem baardzo
      interesujących rocznic [początku i końca wojny, wyzwolenia warszawy, urodzin i
      śmierci co bardziej znanych artystów z panteonu], a nie informuje o tym, co się
      ciekawego w kulturze dzieje. szkoda, ale najwyraźniej tego właśnie chcą.
    • Gość: baska Mnie prisnilas nieba Londona IP: 62.233.183.* 27.09.04, 01:30
      To moja ukochana piosenka Zemfirmy. Niestety nie wiem jaki jest tytul
      oryginalny, ale wersja z koncertyu w Londynie wlasnie jest mocna. Bardzo!
      Ciesze sie, ze tyle osob tu zna i ceni te piosenkarke. Jest rzeczywiscie
      niepowtarzalana. Mam jej dwie plyty. Wczoraj w filmie Brat 2 (TVP1) byly jej
      dwa kawlki.
      Uwielbiam tez okean elzy z Ukrainy. ''Malo meni'' jest boski.
      • Gość: Ket Re: Mnie prisnilas nieba Londona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:10
        Oryginalny tytuł to " Nebo Londona". A słyszałaś może jej piosenkę "Rakety"
        albo "Nienawizu"? To jest jeszcze lepsze!!!
      • Gość: Slaw Re: Mnie prisnilas nieba Londona IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:32
        Znam to, bardzo fajny, ale prawda jest taka ze Zemfira nie ma slabych utworow.
        Sciagnalem przez emule plik Zemfira.-.14.Nedel.Tishiny.mp3.320kbps.By.Psycho.-
        .Music.Rus czyli zdaje sie ze jej pierwsza plyte i powiem Wam tylko tyle,
        slucham tego od paru dni totalnie zaczarowany. To po prostu cos tak strasznie
        wystrzelonego w gwiazdy, ze moglbym tego sluchac latami. Nie nudzi sie. Cos
        zupelnie skoncznie idealnego!!!!
        • Gość: inostraniec1 Re: Mnie prisnilas nieba Londona IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.04, 01:30
          inostraniec1@interia.pl
    • Gość: kinga mile zaskoczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:28
      jak tak czytam wasze opinie na temat muzy zemfiry, to az uwierzyc nie moge ze
      tyle ludzi wogole wie o kim jest mowa. to mnie bardzo cieszy,zemfire ucieszylo
      by jeszcze bardziej.najlepsze jest to ze nie potrzeba wcale studjowac na
      filologii zeby docenic kunszt artystyczny tej ciekawej dziewczyny z baszkirii.
    • Gość: Nostradamus Muzyki w MP3 można posłuchac IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 28.09.04, 14:30
      Wystarczy wejść na doskonały portal www.rbcmp3.com a potem co kto woli.
      Mozna słuchać i ogladać za darmo. Zemfire, Ukraiński rock, sentymentalną panią
      Biłozir (ukraina), całkiem niezłe video Kristiny Orbakaite, i inne choćby Lube.
      Muzyka i video całych płyt lub całych koncertów. A i kupić też można i to nie
      tylko rosyjska. Innostrancew toze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka