Dodaj do ulubionych

wiosna to iluzja

21.04.16, 21:54
(jestem co prawda nadal w szoku po śmierci Prince'a, ale ten wątek chciałam dziś założyć. Brak ostatnio nowych, a i mam nadzieję ciekawych, wątków).

Teraz wszyscy wyskakujemy na dwór, ten ciepły wiatr, słońce! Ptaszęta rano śpiewają tak upojnie, kto ma rower, ten teraz nań wsiada, wszyscy uśmiechają się do siebie i strzelają oczami.
A to się zawsze kończy tak samo - sierpień, kiedy przyjdzie pierwsza zimna noc i nic.
Macie tak samo? Podskórna nadzieja, chociaż wiecie, że no ten, to wszystko ułuda?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: wiosna to iluzja 21.04.16, 22:07
      a tam, cicho bydź! Zimno jak diabli rano, wiatr wiucha, ostatnio jechałam do lekarza na rowerze na pobranie krwi, to żałowałam, że czapki i zimowej kurtki nie oblekłam. Kiedy wychodzę z psem rano, to tylko mówię: Rób kupę, rób siku, bo nie mam siły robić obchodu w tę zimnicę i przeklinam się w duchu, że jestem złą matką, bo dzieci wysłałam na tę zimnicę w wiosennych kurtkach. Na szczęście moja suka wie, co do niej mówię i karnie robi, co nakażę.
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 21.04.16, 22:22
        Tutaj teraz dwa dni ciepła.
        I to jest najgorsze, bo kiedy lato w pełni, to wszyscy i tak są prawie nadzy. Ale teraz tez czas jest najgorszy, bo stwarza najsilniejsze iluzje, że to będzie wiosna, która zmieni wszystko.
        No nic, idę postawić sobie tarota.
        facade freerading (piękny, poetycki angielski) albo Hajo Banzhaff (różne taroty na różne sytuacje, dobre przygotowanie do trudów codzienności)
    • nstemi Re: wiosna to iluzja 21.04.16, 22:50
      Też jestem w szoku po śmierci Prince'a...

A co do wiosny, to nie iluzja. Dzień faktycznie staje się dłuższy, coraz więcej słońca... Po tej naszej depresyjnej, ciemnej jesieni to jest super. Żyć się chce. Dla mnie najgorsza pora roku to listopad/grudzień.
      A teraz? Carpe diem. W weekend zamierzam bawić się w ogrodniczkę, obiecałam sobie zasadzić czereśnię i doprowadzić do porządku ogród :-) Tak jak co roku. Za chwilę drzewa w ogrodzie zrobią się zielone. Na chwilę zakwitła magnolia. Zaraz zrobi się kolorowo od krzewów. Rany, uwielbiam to...
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 21.04.16, 23:05
        Tak ale iluzją jest to uczucie, że nowe życie ...
        Ja tam lubę listopad, można begać o każdej porze dnia, prawie. I ścieżki rowerowe nie są wówczas przepełnione.
    • piataziuta Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 09:42
      Nie mam tak samo.
      Nie wiem skąd bierzesz te ptaszęta i ludzi strzelających oczami. Ale pojechałam ostatnio do pracy na rowerze i było fajnie, dopóki pod koniec drogi nie zorientowałam się, że nie wzięłam klucza do pracy (bo nie przepakowałam z torebki do plecaka).
      Ale podoba mi się, że dzień jest dłuższy i słońce świeci.
      Im dłuższy dzień, tym krótsza depresja.
      Sierpień jest fajny i jeszcze wrzesień i piździernik. To są ładne, melancholijne miesiące.
      Dopiero potem jest zło, bo jest ciemno.

W ogóle to jesteś trochę nawiedzona gigguś. Założę się, że chodzisz w długich spódnicach. :P
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:03
        Nie, nie, jezdze w mini:) Nawet zima.
        Co innego obraz, jaki kazdy czytelnik sobie kreuje, a co innego rzeczywistosc.
        Nie widzisz wczesna wiosna ludzi strzelajacych oczami??? Ba, sama nie strzelasz oczami na ladnych chlopakow?? Szkoda. To jest fajne.
        Na wiosne wszyscy sie ozywaija i sensem mojego postu byla wlasnie ta wiosenna iluzja. Lato, upaly powoduje, ze troche spowalniamy ruchy.
        Jesli zamontujesz sobie ladny koszy, to nie musisz niczego przepakowywac:) Ja nawet mam Taki koszyk, co miesci tygodniowe zakupy warzywne, stary ekran do komputera, stary komputer, a dzis nawet krzeslo. Jak mawia kolezanka - czego nie da sie przewiezc rowerem, tego nie trzeba miec:)
        • piataziuta Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:20
          Nie strzelam oczami, to fakt. Ja nawet nie widzę żadnych ładnych chłopaków, może za mało wychodzę.
          Koszyki są fajne. Pewnie bym sobie zamontowała gdybym częściej jeździła rowerem. Ale ja tak strasznie lubię jeździć samochodem, że bardzo rzadko udaje mi się tego sobie odmówić na rzecz roweru.
          • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:45
            Postrzelaj! Polecam Ci ksiazke diane Brill "Chlopcy, cycuszki i szpileczki". Jest to ksiazka o zyciu, doskonale przetlumaczona przez mezczyzne.
            Po przeczytaniu staniesz sie dziewczyna z brygady Diane Brill i na pewno zrobisz nieraz plonace oko Danillo, stojac na czerwonym.
            Szczegoly plonacego oka w ksiazce, ale moge ci tez wyslac mailem:))
            • mariuszg2 Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:03
              Krzysztof I. podobno pracuje nad bestsellerem "Pośladki i woń czyli jak ugasić płonące oko kobiety"
              • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:19
                Poczytaj sobie Diane Brill! to piekna ksiazka z podtytulem: jak sie ubrac w niecale szesc godzin. Autorka ma na mysli ubior na randke, na czwarta, wazna stategicznie randke.
                I gdyby autorka nie miala dystansu do swojej osoby, to by cala wiedze o flircie, bieliznie, rozmowie z pijakami, maseczkach, solidarnosci kobiet, samorealizacji i paru innyhc, kluczowych problemach zostawila dla siebie.
                !!
                • mariuszg2 Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:25
                  A czy książka ta jest bogato ilustrowana?
                  • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:27
                    Tak! Tam sa seksowne fotki autorki, ktora miala i cos do siedzenia i do oddychania.
            • piataziuta Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:16
              jeżeli to nie problem, poproszę o maila :)
              • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:22
                To Ci zeskanuje i wysle:)
                Jest to przednia zabawa.
                • piataziuta dostałam!! 01.05.16, 21:34
                  dziękuję bardzo! :)
                  najbardziej spodobał mi się wtręt na końcu, żeby wrócić do stolika okrężną drogą, żeby nie przegapić lepszego faceta :)
                  • znana.jako.ggigus Re: dostałam!! 02.05.16, 09:25
                    Diane Brill jest doskonala!
                    Ciesze sie, ze Ci sie podoba.
      • derff Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:20
        Potem też jest fajnie bo jest snieg i narty. W nartach jest jakaś magia. Nigdy nie czuję sie tak niesamowicie wolny jak mam stromą górę i patrzę jak pojechać.
        • piataziuta Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:24
          Ostatni raz na nartach byłam 16 lat temu :)
          Dopiero niedawno zauważyłam, że zima to bardzo dobry moment w roku na urlop.
    • stokrotka_a Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:26
      znana.jako.ggigus napisała:

> Macie tak samo? Podskórna nadzieja, chociaż wiecie, że no ten, to wszystko ułuda?

Nie, nie mam wiosennych złudzeń, a wiosna to najpiękniejsza pora roku, którą zawsze zapowiada klangor żurawi wracających z cieplejszych krajów. Nie przejmuj się ułudami, tylko strzelaj oczyma na lewo i prawo. :-)
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:42
        Oj, to postrzelam sobie dzis oczami na prawo i lewo!
        :)))
        • stokrotka_a Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:17
          Życzę ci, żebyś coś fajnego ustrzeliła. :-)
          • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:23
            Dzieki:)
            Moze i mnie sie cos trafi...
            Ta wiosna zmieni bieg mego zycia, czuje to intuicyjnie i podskornie
            :)
    • mariuszg2 Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 10:56

> Macie tak samo? Podskórna nadzieja, chociaż wiecie, że no ten, to wszystko ułud
      > a?

Ja już nie mam nadziei :(
      W kłizie "Mężczyzno sprawdź swoją wiedzę o kobietach" wyszło mi 9/10. Oznacza to, że kobiety niedługo przestaną mnie w ogóle interesować...

I pytanie...czym może interesować się mężczyzna skoro główny punkt jego zainteresowań przestał być interesujący?

Może faktycznie zostanę cyklistą?
      • piataziuta Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:18
        jak Ci idzie pływanie?
        ile zrobiłeś ostatnio basenowych długości?
        • mariuszg2 Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:26
          Już dawno nie byłem... samemu nie chce mi się chodzić...
          • piataziuta Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 12:09
            pomyślałam o Tobie, gdy robiłam 56stą długość w 50tej minucie pływania
            • mariuszg2 Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 12:35
              wiem wiem... właśnie w tym momencie przeszły mnie ciary...
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:21
        Na pewno sa interesujace kobiety! Tyle ich teraz wyleglo sie na ulicach. Ja widze po chlopakach i mezczyznach (gdziez oni sie chowali cala zime!) i zawsze patrze na konkurencje.
        Musisz pozwolic dzialac promieniom slonecznym, poczujesz zew wiosny.
        • mariuszg2 Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 11:27

> poczujesz zew wiosny.

a...czyli znowu coś w stylu gazeli, sępów i lwic...
    • perfum szczescie to tez iluzja - ale wiosna pachnie jakby 22.04.16, 14:45
      najmocniej...

chociaż wiecie, że no ten, to wszystko ułuda?

wiemy.
      ale czasem nadal sie ludzimy.
      chociaz juz tylko czasem.
    • paco_lopez Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 16:50
      Ale co nic. Od kwietnia do sierpnia nic a nic ? Wierzyć się nie chce.
      • perfum ...Wierzyć się nie chce. 22.04.16, 19:11
        paco_lopez napisał:
        > Od kwietnia do sierpnia nic a nic ?

no, nie.
        Lipiec - Sopot...
        Sierpien - Mazury...
        (polecam te kolejnosc - sprawdzilem)

I zawsze jakis Palant sie przytrafi.
    • molly_wither Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 20:16
      Nic nie zrozumialam z tego bredzenia. Tylko po co w to mieszac sp. Prine'a?
      Ps. Na marginesie- moj brat ma ta sama date urodzenia co Prince.

> (jestem co prawda nadal w szoku po śmierci Prince'a, ale ten wątek chciałam dzi
      > ś założyć. Brak ostatnio nowych, a i mam nadzieję ciekawych, wątków).
      >
      > Teraz wszyscy wyskakujemy na dwór, ten ciepły wiatr, słońce! Ptaszęta rano śpie
      > wają tak upojnie, kto ma rower, ten teraz nań wsiada, wszyscy uśmiechają się do
      > siebie i strzelają oczami.
      > A to się zawsze kończy tak samo - sierpień, kiedy przyjdzie pierwsza zimna noc
      > i nic.
      > Macie tak samo? Podskórna nadzieja, chociaż wiecie, że no ten, to wszystko ułud
      > a?
      >
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 21:00
        Nie wiem, czego nie zrozumiałaś?
        Co znaczy, że ptaszęta śpiewają? Albo może nue zgadzasz się z tym, że wiosną spędzasz więcej czasu na dworze? A czego nie zrozumiałaś tutaj: jestem co prawda nadal w szoku po śmierci Prince'a, ale ten wątek chciałam dziś założyć
        Zadaj konkretne pytanie, a ja Ci wytłumaczę.
        • eat.clitoristwood Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 21:05

> Nie wiem, czego nie zrozumiałaś?
          > Co znaczy, że ptaszęta śpiewają?

Jestem pewien, że ptaszęta i Ödipussi Ci się kojarzą. :)

• znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 22:02
            Ja na razie sluchalam Prince´a, zamówiłam ten legendarny koncent w Syracuse (Purple rain 10 min.: wstęp - psychodeliczne gitary, potem jego slówka 2:36, mierzyłam). Koncert jest fantastyczny, Prince się przebiera, skacze i tańczy.
            Ja muszę ochłonąć, potem się zabiorę za Odipussi:)
            • eat.clitoristwood Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 22:08

> Ja na razie sluchalam Prince´a, zamówiłam ten legendarny koncent w Syracuse

O Syrakuzach śpiewała onegdaj piosenkarka Rhodovitz, co to czytał ej.
              Akompaniując sobie na gitarze z geesu.
        • paco_lopez Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 19:23
          Ale ty musisz mieć cierpliwość. ....
      • eat.clitoristwood Re: Tak mię się skojarzyło ... 22.04.16, 20:42
        Jako były pracownik portu stanowczo zaprzeczam. Chyba, że pozwolono by mi rozszerzyć pojęcie poetyki.
    • czoklitka Re: wiosna to iluzja 22.04.16, 20:56
      Nadzieję i taki naprawdę dobry klimat i nastrój czuję dopiero jesienią. Wiosnę nawet niespecjalnie lubię, choć ta działa na mnie orzeźwiająco, jak wyspanie się w czystej i wyprasowanej pościeli.

Ale ale ale większość miłostek pojawiała się u mnie wiosną, choć w ogóle na nie nie czekałam. O, nawet teraz, znowu.
      • zonaonaa Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 01:16
        Wiosna jest piękna, ale i takwolę jesień ?
        • czoklitka Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 11:18
          Dokładnie. Nie chciałabym wyjść na pretensjonalną, ale uważam, że wiosna i lato są takie banalne.
          • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 15:57
            To chyba nie ma nic wspólnego z pretensjonalnością:) Ja też np. b. lubię listopad, nie za chłodno, w powietrzu deszcz i jak się człowiek rozpędzi na rowerze, to jest fajnie. A i ścieżki rowerowe są pustawe. Bieganie w listopadzie to sama przyjemność. Albo basen - mam tutaj basen pod odkrytym niebem i późna jesień i zima to naprawdę czad.
            Generalnie lubię każdą porę roku, a chodziło mi o specyfikę wiosny, tę obietnicę zmiany. A potem człowiek i tak budzi się w upalnym sierpniu i nic. Obietnica zmiany, to nowe czające się czy ja wiem, w odnawiającym powiewie wiatru, promieniach słońca...
            • czoklitka Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 16:41
              Skoro wiosna przynosi obietnicę zmiany i nadzieję, to może warto byłoby coś tam sobie zmienić, tak, żeby np. w takim listopadzie zobaczyć już efekty tej zmiany, żeby jesień nie kojarzyła się tylko z sądem ostatecznym, że znowu nic...

Nadzieja na nowe jest fajna, ale gdy to nowe już przyjdzie i gdy minie trochę czasu, to z nowego robi stare, trochę nudne, trochę irytujące. I potem przychodzi kolejna wiosna i kolejne nadzieje na coś niekoniecznie zdefiniowanego, jakaś tęsknota i pragnienie czegoś, nie wiadomo czego. Może to specyfika pory roku, a może tylko człowieka.
              • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 17:42
                To pewnie specyfika człowieka.
                I w txm problem, że nowe nie przychodzi:)
                Ale póki co zaraz idę zeskanować Ci płonące oko.
                Uczenie się nowych sztuczek na wiosnę może dać efekt!
                :)))
                • czoklitka Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 18:06
                  Może już miałaś tyle nowego w życiu, ze ono sobie poszło do bardziej potrzebujących? ;D

>Ale póki co zaraz idę zeskanować Ci płonące oko.

Mnie też?!!!!!!!!!!
                  Tak! Tak! Tak! Chcę i poproszę. :)
                  Dzięki. :)
                  • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 18:14
                    Pardon, to z Tobą pisałam o balejażach, właśnie dziś o Tobie podczas biegania myślałam.
                    Ale zeskanuję i wyślę. Zaraz:)
                    A co do balejażu - otóż moja ostatnio ulubiona fryzjerka p. Danusia, która na 99% była związana z moim ojcem (po rozwodzie!) mówi, że balejaż niemodny i że się robi refleksy. Cała glowa na powiedzmy miodowy blondy i parę ciemniejsyzch pasm na kontrast.
                    Ale z drugej strony po eleganckim mieście Monachium nadal idą masowo eleganckie i szałowe kobiety z balejażem i to nawet 3-4 kolory. Czegoś nie rozumiem, następnym razem u p. Danusi wypytam.
                    Bo już enta fryzjerka w Polsce tak mówi. Tyle że balejaż to często synonim czarnych włosów przy skórze i białych na górze, czyli tzw. bobra:)
                    • czoklitka Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 18:29
                      Dzięki za książkę! Mam nadzieję, ze będę mogła się kiedyś odwdzięczyć!

Ważne, w czym komu jest do twarzy, a nie czy modny, czy nie. :)
                      U mnie włosy podjaśniały. Nawet koleżanka nie wierzyła, że są naturalne, niefarbowane. Z jednej strony marzy mi się ich mocniejsze rozjaśnienie, może nawet do prawie że białych (ze względu na fajny kontrast z oczami), a może jakiś delikatniejszy właśnie balejaż, a z drugiej tak nie bardzo chciałoby mi się biegać co parę tygodni do fryzjera, żeby uniewidocznić odrosty lub co chwilkę kupować farby. Z drugiej strony balejaże zawsze widać i szczerze mówiąc, ten kolorystyczny nieład na głowie akurat średnio mi się podoba. A może na rudo... zobaczymy, zmiany w wyglądzie planuję na jesień dopiero, więc mam jeszcze czas na przemyślenie. :)

• znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 23:02
                        Dobrze zrobionego balejażu nie widać, bo to są ciemniejsze i jaśniejsze pasemka. Nie widać też odrostów, a i kontrast jest.
                        To nie jest nieład, to jest kolorystyczny ład ze ściśle ustalonym porządkiem, dobra fryzjerka najpierw patrzy, jak Ci się układają włosy, a dopiero potem rozjaśnia i to wygląda bardzo naturalnie, powiększa objętość włosów optycznie, taki sloenczny look itepe.
                        Niestety najlepiej się to robi u jednej osoby, która zna włosy.
                        To nawet mniej kwestia czy to jest modne, czy nie, ale fryzjerki się narowią i nie chcą robić. Bo tego się nie robi i już. W końcu robią, ale jedna chciała mnie namówić na ombre. !!
                        Zeskanuję jutro i wyślę.
                        To w zasadzie proste: mrugasz okiem i w momencie mrugania mówisz why. Wypróbuj przed lustrem, bo to ma być lekki ruch warg. To jest bardo mocne, swego czasu robiłam dla żartu, kiedy się zamykały drzwi środka komunikacji miejskiej. A kumpela, siedząca obok, widząca dziwaczne manerwy kolejnej ofiary tego gestu znudzona pytała: Znowu robisz płonące oko Danillo?
                        • czoklitka Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 14:28
                          Dobra:)
    • chloe.7 Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 08:20
      W zeszlym roku słuchałam wywiadu z pewnym starszym znanym aktorem, w którym powiedział, że maj jest dla ludzi młodych i żab. Wiosna dużo obiecuje.

Dziś śniło mi sie, że stoje na drozce na skraju dwóch lasów i dostrzegam że ta zieleń kepow krzewów ciepłych kolorów nabiera. I mnie olsnilo (w tym śnie) - "jesień. jesień idzie"

• znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 15:58
        Fajne!
    • wilowka Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 10:05
      Wczesną wiosną człowiek zachłystywa się tymi pięknymi, wyprasowanymi pastelowymi ciuchami na wystawach, a sam wygląda jak chora ryba. Takie mam obserwacje
      • piataziuta Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 15:25
        Tak! :D
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 16:00
        Wilówko, jest na to sposób - jeśli cały rok aktywnie udzielasz się cieleśnie (no nie wiem, jak to określić) , to wiosna nie jest szokiem. Wiadomo jesteś nieopalona, ale widzisz to ciągle. Przyzwyczajasz się do siebie, jaką jesteś.
        Mam na myśli np. basen albo siłownię, o bieganiu cały rok nie wspomnę, bo to dla wielu hard core.
        No i w zimie biegajóc i tak nie pokazujesz bladych nóg:)
        • piataziuta Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 10:12
          Nieeee, tu chodzi o wygląd skóry - jest szaro zielono różowawa, bo dawno nie widziała słońca.
          Uprawiam sport cały rok i wiosną wyglądam właśnie jak chora ryba.
          • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 11:10
            Właśnie taaak, o to mi chodzi. Przyzwyczajasz się do takiej skóry, patrząc na nią cały rok.
            • piataziuta Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 16:56
              Nie rozumiem o co ci chodzi.
              :P
      • molly_wither Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 12:20
        Nie wiem,jak wyglada chora ryba, bo ta,zanim zdąże ja obejrzec, zdycha (mialam akwarium, to wiem), ale wiem za to ,ze pisze sie"zachłystuje".
        wilowka napisała:

> Wczesną wiosną człowiek zachłystywa się tymi pięknymi, wyprasowanymi pastelowym
        > i ciuchami na wystawach, a sam wygląda jak chora ryba. Takie mam obserwacje
        >
    • czoklitka Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 11:20
      Ale nadzieja na co? :)
      • zbyfauch Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 12:09
        czoklitka napisała:
        > Ale nadzieja na co? :)
        Wiosna, jak nadzieja, o której bodaj Cortazar pisał, że to "qrwa w zielonej sukience".
        • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 16:03
          Dobre!
        • molly_wither "Nadzieja matka glupich" nt 24.04.16, 12:21
          zbyfauch napisał:

> czoklitka napisała:
          > > Ale nadzieja na co? :)
          > Wiosna, jak nadzieja, o której bodaj Cortazar pisał, że to "qrwa w zielonej suk
          > ience".
          >
          >
        • molly_wither Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 12:24
          Nie,zebym sie dopraszala, ale czy zielony plaszczyk moze byc? Bo taki mam wlasnie na wiosne.

zbyfauch napisał:

> czoklitka napisała:
          > > Ale nadzieja na co? :)
          > Wiosna, jak nadzieja, o której bodaj Cortazar pisał, że to "qrwa w zielonej suk
          > ience".
          >
          >
      • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 23.04.16, 16:02
        No właśnie to taka podświadoma nadzieja na co, że się tę nadzieję czuje, ale nie wiadomo, o co chodzi.

Ale raz miałam fajną wiosnę - całyą jesień i zimę biegałam co drugi dzień. I na wiosnę bez problemu ubierałam wszystkie ciuchy, a nawet kupiłam niektóre , rozmiar mniejsze!
        • piataziuta Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 10:15
          >No właśnie to taka podświadoma nadzieja na >co, że się tę nadzieję czuje, ale nie wiadomo, o >co chodzi.

Giggus może tobie po prostu faceta brak?
          • znana.jako.ggigus Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 11:09
            Chodzi mi tu mniej o analizę mojej osoby, a o bardziej uczucie, a nawet przeczucie, jak widać wielu osobom, znane, powracające co rok. Z naciskiem na co rok i wielu osobom.
            Na pewno nawet jacyś poeci o tym piszą/napisali.
            Pewnie można to jakoś biologicznie uzasadnić - wzmożonym promieniowaniem słoencznym tzw. rytmem życia.
            Co do korelacji z seksem - od dziecka, czyli od lat jem dużo słodyczy i przepadam za czekoladą. (Post pomaga krótkotrwale). Ileż się nasłuchałam że hoho, czego mi brak, no wiadomo, hihi. (obseniczne żarty są dla mało odważnych, jak wiadomo). Zawsze grzecznie odpowiadam, że widocznie jako dziecko przedszkolne zaczęłam odczuwać seksualną frustrację.
        • molly_wither Re: wiosna to iluzja 24.04.16, 12:23
          Jaki morał? Nie warto zyc nadzieja. Trzeba dzialac.

> No właśnie to taka podświadoma nadzieja na co, że się tę nadzieję czuje, ale ni
          > e wiadomo, o co chodzi.
          >
          > Ale raz miałam fajną wiosnę - całyą jesień i zimę biegałam co drugi dzień. I na
          > wiosnę bez problemu ubierałam wszystkie ciuchy, a nawet kupiłam niektóre , roz
          > miar mniejsze!
          >
      • perfum Szczelam: 24.04.16, 20:13
        czoklitka napisała:
        > Ale nadzieja na co? :)

szczelam:
        na lagodne, bezbolesne i szczesliwe "zejscie" ?
    • konwalia55 Re: wiosna to iluzja 14.01.18, 01:12
      Na szczescie do sierpnia daleko :)
      Poki co przed nami caly wachlarz wiosennych kolorow i zapachow i moze nawet wydarzy sie cos superfajnego tej wiosny, o!

I tym optymistycznym watkiem koncze dzisiejszy przeglad porannej prasy :))
    • ultimate.strike Re: wiosna to iluzja 15.01.18, 18:00
      Ja lubię zawieje i zamiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka