soulshunter 01.03.12, 11:20 Organizowałyście lub organizujecie jakies imprezy z okazji Bieżmowania dla uczestników uroczystości? Mam na myśli jakiś obiadek czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masklina Re: Helpunku! 01.03.12, 11:28 O jasu przeczytałam czy onanizujecie... Chyba na kawę pora. Bierzmowanie to nie, ale na roczek tak - moze być? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Helpunku! 01.03.12, 11:59 Bieżmowania nigdy nie miałam.Miałam tylko bierzmowanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Helpunku! 01.03.12, 12:02 a jakoms impreze okolicznosciowom mialas? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Odpowiedz jest prosta. 01.03.12, 14:24 NIE. Ale gdy lubisz Imprezki i kazdy powod jest dobry - to bardzo prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Helpunku! 01.03.12, 12:17 Kolacyjka, bo to wieczorem było. Uczestnikami była moja świadek ( chrzestna) z rodziną i rodzice z rodzeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: Helpunku! 01.03.12, 14:17 chcesz, masz pieniądze to rób. nie chce Ci się to nie rób. jak napiszemy, że to obciach to nie zrobisz? a jeśli tak to tylko z orkiestrą i noclegiem na 30 osób bo to ważny dzień jest? posłuchasz głosu forum? Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Helpunku! 01.03.12, 14:24 wezmę pod uwagę aby sie zorientować w sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Helpunku! 01.03.12, 14:40 Ja akurat bierzmowana nie byłam ani moja siostra też nie, ale z tego, co wiem, to osoby z mojej klasy nic takiego nie robiły - a już na pewno nie na kształt przyjęcia komunijnego, bo cicho o tym było kompletnie, jakoś tak całe to bierzmowanie bez echa przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Helpunku! 01.03.12, 18:35 Tak - kolację moja mama urządziła dla gości. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia007 Re: Helpunku! 01.03.12, 18:47 Nie miałam zadnych gości na bierzmowaniu, jedynie moj swiadek- moja kuzynka:) po bierzmowaniu wpadła na cherbatkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Helpunku! 02.03.12, 15:30 cherbatka na bieżmowaniu - zaczynam być przerażona. albo pżerażona, jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Helpunku! 01.03.12, 18:55 Nie, ale też nie było żadnych uczestników oprócz świadka - koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: Helpunku! 01.03.12, 19:02 Moja Mloda ma w tym roku, tzn , moze bedzie miala- bo jej wybor;-) Poki co widze, ze nie skorzysta;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gaviota44 Re: Helpunku! 01.03.12, 19:28 Dziecko moje wlasne mialo z 6,7 lat temu cos takiego. Najblizsza rodzina(my dwie,moi rodzice,brat z zona i przyjaciolka robiaca za swiadka bierzmowania).Tak,byl obiad,a potem normalna,rodzinna imprezka+kolacja i nawet sniadanie na drugi dzien dostali.A co,jak szalec,to szalec;)! Odpowiedz Link Zgłoś
still_dumb Re: Helpunku! 02.03.12, 18:47 Spośród siedmiu sakramentów KK cztery już wcześniej doczekały się świętowania w postaci imprez rodzinnych, tj. chrzest, komunia, małżeństwo i kapłaństwo (świętuje się prymicje). Teraz kolej na bierzmowanie, w przyszłości - może i imprezka z okazji ostatniego namaszczenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Helpunku! 02.03.12, 18:50 Po moim bierzmowaniu z rodzicami, bracmi i swiadkiem - moja przyjaciolka poszlismy na kolacje do restauracji. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Helpunku! 02.03.12, 18:52 Ja sama nie miałam, ale pamiętam przygotowania, jak miała moja klasa, 12 lat temu (ojesusiemaryjo jak dawno). Pełen przekrój był - od obiadów w restauracji dla bliższej i dalszej rodziny (w stylu obecnego przyjęcia po "tylko cywilnym" ślubie), przez obiady dla wąskiego grona, imprezy w domu, desery na mieście i w domu. Kapel i tańców do rana nie było, jeśli o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kariolafor Re: Helpunku! 02.03.12, 19:44 Ja organizowałam bratu. Rodzice, rodzeństwo i jego świadek. Przyjęcie odbyło się po uroczystości w kościele. Zjedliśmy obiad, ciasto, posiedzieliśmy i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Helpunku! 03.03.12, 14:00 Nie wierzymy w gusla to i nie swietujemy. Odpowiedz Link Zgłoś