Dodaj do ulubionych

opiekunka do dziecka

IP: 10.1.2.159, 194.92.247.* 22.02.01, 12:39
Jak znaleźć dobrą opiekunkę do ośmiomiesięcznego dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ninka Re: opiekunka do dziecka IP: *.MS1.srv.t-online.de 22.02.01, 12:46
      Daj ogloszenie w gazecie , umow sie na spotkanie i porozmawiaj z nimi, potem wybierz.
      Porozmawiaj ze znajomymi, moze ktos zna kogos takiego.
      Wez gazete do reki i czytaj ogloszenia, jest duzo potrzebujacych pracy, opiekunki tez.
      To trzy warianty.
      Powodzenia
    • Gość: M Re: opiekunka do dziecka IP: 213.77.91.* 22.02.01, 13:31
      Osobiście odradzam szukania z ogłoszeń to strata czasu i ryzykowne. Lepiej wśród znajomych - bezpieczniej.
      • Gość: Behemot Re: opiekunka do dziecka IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.01, 21:16
        Radzę nie wybierać seksownej nastolatki, żeby nie kusić losu!
    • Gość: ana Re: opiekunka do dziecka IP: unknown, 194.145.96.* 02.03.01, 09:45
      Nie wiem czy zdecydowałabym się na opiekunkę do tak małego dziecka... Jednak
      jeśli nie miałabym już innego wyjścia szukałabym wśród znajomych. Jeśli nie
      masz nikogo takiego - pozostają ogłoszena. Pamiętaj jednak żeby nikomu za
      bardzo nie ufać. Referencje mogą być plusem, ale trzeba je sprawdzić. Polecam
      też pozostawienie w ukryciu kamery lub choć dyktafonu, żeby być pewnym co się w
      domu dzieje. Takie dziecko nie powie, że coś było nie tak...
      Pamiętaj, że są jeszcze żłobki. Ja osobiście (z własnego doświadczenia)
      wybrałabym żłobek. Życzę powodzenia
      • Gość: ewa Re: opiekunka do dziecka IP: 195.150.131.205, 195.150.131.* 06.03.01, 23:07
        Własne doświadczenie: córeczka osiem miesięcy, chciałam wrócić do pracy i nie
        chciałam znajomych ciotek z tendencją do (z jak najlepszych chęci)ustawienia
        wszystkiego po swoiemu. Na ogłoszenie w gazecie odpowiedziało 67 osób, umówilam
        się z 15, możesz wierzyć ,albo nie ale nie były to monstra tylko sympatyczne
        lubiące dzieci dziewczyny. A wybrała Adrianka, nie mogła oderwać wzroku od
        jednej z nich, a na mnie nawet uwagi nie zwracała, no i zobaczyłam jak się
        razem bawią. Przez pierwszy tydzien byłyśmy razem, zobaczyłam jak reaguje w
        różnych sytuacjach. Wracam do domu i widzę uśmiechniętego brzdąca, a sama mam
        teraz więcj energii i ochoty by się z nią bawić. Podsumowując, nie takie to
        straszne.
        pozdrawiam
        ewa
        • Gość: wera Re: opiekunka do dziecka do ewy IP: 10.1.2.159, 194.92.247.* 07.03.01, 07:01
          Ja niedługo też stanę przed tym problemem. Czy
          posiadasz może jeszcze namiary
          na "niezakwalifikowane" lecz sensowne oferty?
          • Gość: Aneta Re: opiekunka do dziecka do ewy IP: *.tele2.pl 01.05.01, 02:31
            Jezeli poszukujecie dobrej opiekunki w Poznaniu, to moge wam dac namiary na
            ciepla, odpowiedzialna, "wyprobowana" osobe(sama wychowala 3-ke dzieci)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka