Gość: Skwarka IP: *.talnet.pl 18.04.02, 10:44 Kupiłam sobie nowość firmy BAKOMA "Jogurt probiotyczny" na śniadanie. Otwieram, a tam zamiast 100g niecałe 50 chyba. Co za chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sindbad Re: Wkurzyłam się! IP: 10.120.22.* 18.04.02, 10:54 Słownik wyrazów obcych: "probiotyczny" - inaczej oszukańczy, niewłaściwy, wprowadzający w błąd, fałszywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skwarka Re: Wkurzyłam się! IP: *.talnet.pl 18.04.02, 11:01 Gość portalu: sindbad napisał(a): > Słownik wyrazów obcych: > "probiotyczny" - inaczej oszukańczy, niewłaściwy, wprowadzający w błąd, fałszyw > y A ty z której półki wziąłeś ten slownik, bo na logikę to nazwa nie ma nic wspólnego z tym, co napisałeś. Na opakowaniu jogurtu stoi jak byk (a nie jak bykowi) cytuję: "Greckie słowo "pro" oznacza korzystny, pozytywny, "bioticos" to dotyczący życia. "Probiotyczny" to korzystny dla zdrowia". Tylko dla kieszeni mniej - 1,50zł za cztery łyżeczki jogurtu (zgnili kapitaliści). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sindbad Re: Wkurzyłam się! IP: 10.120.22.* 18.04.02, 11:37 Ja tylko żartowałem :) Skoro tak uważnie czytałaś opakowanie to trzeba też było doczytać sie jaka jest waga netto a nie napalać sie na promocję. To samo jest np z niektórymi czekoladami po atrakcyjnych cenach. Wygladają tak samo jak wszystkie...tylko mają 80 gramów zamiast 100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: Wkurzyłam się! IP: 62.233.139.* 18.04.02, 11:41 Wlasnie dlatego korzystny dla zdrowia, ze zamiast 100 gram tluszczu i zelatyny wzmocnionej roznymi utrwalaczami zjesz tylko 50 gram. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wkurzyłam się! 18.04.02, 11:43 Właśnie! Obżarstwo nie popłaca - przepłaciłaś za jogurt i teraz nie stać Cię na pożywną czekoladkę ;-))) chłe chłe chłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Wkurzyłam się! IP: *.echostar.pl 18.04.02, 11:46 Gość portalu: Skwarka napisał(a): > "Probiotyczny" to korzystny dla zdrowia". >Tylko dla kieszeni mniej - 1,50zł za cztery łyżeczki jogurtu zgnili kapitaliści). > No potrafić czytać to nie wszystko. Trzeba jeszcze tekst zrozumieć. Korzystne dla zdrowia jest ograniczenie jedzenia. A więc to jogurt popiera..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skwarka Re: Wkurzyłam się! IP: *.talnet.pl 18.04.02, 11:58 Gość portalu: XXL napisał(a): > Gość portalu: Skwarka napisał(a): > > > "Probiotyczny" to korzystny dla zdrowia". > >Tylko dla kieszeni mniej - 1,50zł za cztery łyżeczki jogurtu zgnili kapital > iści). > > > > No potrafić czytać to nie wszystko. > Trzeba jeszcze tekst zrozumieć. > Korzystne dla zdrowia jest ograniczenie jedzenia. > A więc to jogurt popiera..... Nie założyłam tego wątku żebyś mnie mógł obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silvio Re: Wkurzyłam się! IP: *.g1.pl 18.04.02, 20:35 To chyba jakies jaja. Wlasnie zwazylismy z siostra nasze jogurty i sa wporzo. Moze cos Ci wyparowalo z pudelka? Silvio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skwarka Re: Wkurzyłam się! IP: *.talnet.pl 19.04.02, 09:36 Gość portalu: Silvio napisał(a): > To chyba jakies jaja. Wlasnie zwazylismy z siostra nasze jogurty i sa wporzo. > Moze cos Ci wyparowalo z pudelka? > Silvio To w takim razie specjalnie robią duże opakowania, żeby wyglądało, że w środku jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_z_olowiu Re: Wkurzyłam się! 19.04.02, 09:56 Gość portalu: Skwarka napisał(a): > Gość portalu: Silvio napisał(a): > > > To chyba jakies jaja. Wlasnie zwazylismy z siostra nasze jogurty i sa wpor > zo. > > Moze cos Ci wyparowalo z pudelka? > > Silvio > > > To w takim razie specjalnie robią duże opakowania, żeby wyglądało, że w środku > jest dużo. A oczywiscie, ze tak jest i to nie tylko w zakresie jogurtow, a te wszystkie kremy w pudelkach z dnem wypuklym? a te wszystkie plasterkowane wedliny zapakowane hermetycznie i poukladane tak, zeby wydawalo sie, ze jest ich wiecej? Normalny chwyt marketingowy, pzdrw, kulka Odpowiedz Link Zgłoś