Dodaj do ulubionych

Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas?

02.05.18, 22:47
=bo jeśli tak, to mam nadzieję, że lubi Lays'y z pieca o smaku paprykowym, bo właśnie wpier#doliłem całą paczkę i gdyby nie fakt, że pewnie już sklepy pozamykane to skoczyłbym po jeszcze jedną.
Obserwuj wątek
    • dziala_nawalony Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:01
      ,..a nie obawiasz się co na to powie kiedysTwój zoladek? bo zdaje się,ze jest w nich pol tablicy mendelejewa,no ale w sumie kto bogatemu zabroni, w końcu każdy z nas w jakiś tam sposób demoluje własne organy.
      • potworski Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:09
        Dogadałem się z żołądkiem, że na ten jeden raz przymknie oko. W zamian za to ja na niego nie doniosę, że w zeszłym tygodniu ukradł żarówkę z klatki schodowej. Potem ludzie łażą i do mnie mają pretensję.
      • konwalia55 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:09
        Natchnelo Cie po tym wydarzeniu?... ;-)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23349559,w-warszawie-intronizowali-jezusa-na-krola-polski-sam-pan-jezus.html#Z_Czolka3Img
        A tak w ogole, dziendobrywieczor, potworski,fajnie ze wrociles ;-)
        • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:14
          Potworski nauczyl kruka palic papierosy, niczym jeden moj wujek weza kobra. Wujek Jedrek nie mogl uwierzyc, ze waz jara, niczym nie zobaczyl
        • potworski Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:15
          O nie wiedziałem. Ale to jak=wywalili Jezusa z nieba i akurat znalazł fuchę czy będzie tyrał na dwa etaty?
          • konwalia55 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:25
            No, trzeba sie chyba mocno wczuc, aby to wszystko zrozumiec. Takie czasy nastaly, prosze Pana.
            • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 10:15
              konwalia55 napisała:

> No, trzeba sie chyba mocno wczuc, aby to wszystko zrozumiec. Takie czasy nastal
              > y, prosze Pana.

Nie, nie trzeba się wczuwać - wystarczy zastosować logiczne rozumowanie. Wiara w gusła istnieje od początku ludzkości i będzie istnieć dopóki istnieje rodzaj ludzki. KRK konsekwentnie i skutecznie indoktrynuje kolejne pokolenia dzieci za pieniądze podatników, w potem strzyże zindoktrynowane owieczki ku uciesze spasionych hierarchów. biznes iz biznes
          • dziala_nawalony Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 08:10
            potworski napisał:

> O nie wiedziałem. Ale to jak=wywalili Jezusa z nieba i akurat znalazł fuchę czy
            > będzie tyrał na dwa etaty?

,..chyba relegowany za kare,ponoc zbiesil się samemu ojcu,no bo zostać krolem takiego czegos to obciach w całym kosmosie, a sadzac tylko po samych fotkach z tej intronizacyjnej imprezki to nie widac zbyt wielu poddanych, którzy glosno i radośnie skladaja hold swojemu władcy, cus marne to krolestwo
            >
        • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:50
          konwalia55 napisała:

> Natchnelo Cie po tym wydarzeniu?... ;-)
          >
          > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23349559,w-warszawie-intronizowali-jezusa-na-krola-polski-sam-pan-jezus.html#Z_Czolka3Img
          > A tak w ogole, dziendobrywieczor, potworski,fajnie ze wrociles ;-)

Bardzo ciekawe jest drugie zdjęcie:

metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/51,141637,23349559.html?i=1
          Widać na nim białą kobietę trzymajacą uroczego chłopca (syna) rasy nordyckiej charaktryzującego się pięknymi włosami w kolorze blond. A Chrystus podobno był Żydem...
      • mariuszg2 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:27
        dziala_nawalony napisał:

> y z nas w jakiś tam sposób demoluje własne organy.
        >
        Zdzieram sobie opuszki o szybeczke samsunszka
    • six_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 02.05.18, 23:46
      bóg jezus, a nie jakieś czipsy.
      • dziala_nawalony Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 07:42
        ,..bez czipsow,samo boskie prawo jest w nas, zwłaszcza do (milej naszej męskiej psiej naturze) prokreacji,a zatem wielodzietność to cnota, czy glupota.? Z wczesnych lat 60' pamiętam jak dziewczynki pięknie recytowaly taki uroczy wierszyk, całego nie pamiętam, ale początek jakos tak wypadal..."ojciec Wirgiliusz uczyl dzieci swoje, a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje...'' zna ktoś jak to leciało dalej?
        • alpepe Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 07:56
          hejże dzieci, hejże ha, hejże ha, róbcie wszystko, to, co ja, to co ja.
          • dziala_nawalony Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 08:17
            alpepe napisała:

> hejże dzieci, hejże ha, hejże ha, róbcie wszystko, to, co ja, to co ja.

,..THx...8)
            >
      • ultimate.strike Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 18:53
        A ten Jezus to nie jest rzypadkiem Jego syn z ziemianką, czyli heros, półbóg, demigod?
    • alpepe Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 07:58
      spytaj Ziuty, czy nie ma w zapasie, choć ona chyba bekonowe lubi lub serowe.
      • piataziuta Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 11:54
        O nie.
        Dla mnie istnieją tylko solone!
    • eat.clitoristwood Bóg moich Wnętrzności 03.05.18, 08:19
      lubi tortilla chips.
      • eat.clitoristwood Re: Bóg moich Wnętrzności 03.05.18, 20:37
        eat.clitoristwood napisał:

> lubi tortilla chips.

Tak swoją drogą, skoro bóg podziemi to Hades, to bóg wnętrzności i ich wychodów chyba Sedes?
    • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 08:46
      potworski napisał:

> =bo jeśli tak, to mam nadzieję, że lubi Lays'y z pieca o smaku paprykowym, bo w
      > łaśnie wpier#doliłem całą paczkę i gdyby nie fakt, że pewnie już sklepy pozamyk
      > ane to skoczyłbym po jeszcze jedną.

Bóg jest tylko w tych, którzy wierzą w to, że w czasie mszy świętej opłatek przemienia się w ciało Chrystusa i którzy to ciało spożywają. Jeśli więc nie jesteś święcie wierzącym kanibalem, to nie ma w tobie boga - masz co najwyżej trochą skrobi w żaołądku.
    • derff Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 09:21
      Mówcie sobie co chcecie ale wczoraj oglądałem w TV wypowiedzi lekarzy na temat cudów w medycynie. To daje do myslenia
      • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 10:10
        derff napisał:

> Mówcie sobie co chcecie ale wczoraj oglądałem w TV wypowiedzi lekarzy na temat
        > cudów w medycynie. To daje do myslenia

Dzięki intronizacji Chrystusa oraz gorącym modlitwom prawdziwie wierzących cuda w medycynie zastąpią w przyszłości całą służbę zdrowia w RP, dzięki czemu budżet państwa zaoszczędzi mnówstwo pieniędzy.
    • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 09:25
      we mnie nie ma boga. Nic mi o tym nie wiadomo.
      Czipsy - cos ostatnio nie mam zadnych czipsow, co mnie powalaja. niepokoi mnie to.

potworski napisał:

> =bo jeśli tak, to mam nadzieję, że lubi Lays'y z pieca o smaku paprykowym, bo w
      > łaśnie wpier#doliłem całą paczkę i gdyby nie fakt, że pewnie już sklepy pozamyk
      > ane to skoczyłbym po jeszcze jedną.
      >
      >
      • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 09:31
        Pringles ma dobre, z tych chyba nowych meksykanskie, z jakas specjalna sola i z kurczakiem, polecam.
        • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 11:26
          Pringelsy sa niesmaczne i to nie tylko dlatego, ze zawieraja m in serwatke

adriana_ada napisała:

> Pringles ma dobre, z tych chyba nowych meksykanskie, z jakas specjalna sola i z
          > kurczakiem, polecam.
          • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 16:43
            Mnie tam serwatka nie przeszkadza, jest podobno zdrowa i Kleopatra czasem brala kapiele z serwatki. Pringelsy mi smakuja, szczegolnie te meksykanskie z ostra papryka, chociaz inne tez sa dobre. najbardziej jednak lubie boczek w postaci chipsow, jednak ma za duzo kalorii, zeby czesto go spozywac.
            • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 19:28
              sproszkowana serwatka, jako dodatek do czipsw, na pewno jest zdrowa i nada ci cere kleoparty.

adriana_ada napisała:

> Mnie tam serwatka nie przeszkadza, jest podobno zdrowa i Kleopatra czasem brala
              > kapiele z serwatki. Pringelsy mi smakuja, szczegolnie te meksykanskie z ostra
              > papryka, chociaz inne tez sa dobre. najbardziej jednak lubie boczek w postaci c
              > hipsow, jednak ma za duzo kalorii, zeby czesto go spozywac.
            • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:25
              kleopatra ponoc kapala sie w mleku

adriana_ada napisała:

> Mnie tam serwatka nie przeszkadza, jest podobno zdrowa i Kleopatra czasem brala
              > kapiele z serwatki. Pringelsy mi smakuja, szczegolnie te meksykanskie z ostra
              > papryka, chociaz inne tez sa dobre. najbardziej jednak lubie boczek w postaci c
              > hipsow, jednak ma za duzo kalorii, zeby czesto go spozywac.
              • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:36
                Gigus, o takie drobiazgi nie chce mi sie spierac w necie:)
                • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 12:16
                  ja sie nie spieram, pisze, co pamietam

adriana_ada napisała:

> Gigus, o takie drobiazgi nie chce mi sie spierac w necie:)
                • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 12:19
                  co zdrowego moze byc w jakims produkcie (ze odpadzie z innych produktow to mniejsza), i ten produkt wysuszamy na proszek i dodajemy do czegos zupelnie innego. Z jakich powodow dodaje sie te serwatke, to nawet nie wiem.
                  Jako francuski piesek jem czipsy bezserwatkowe.
                  Choc o wiele bardziej niepokoi mnie fakt, ze czipsy mi ostatnio nie podchodza.
                  nie poznaje sama siebie
                  W ogole ostatnio brak w mym zyciu namietnosci dla jakiegos pokarmu. Nie ma niczego, co jem maniakalnie i namietnie i jestem w poszukiwaniu nowej namietnosci. znasz to uczucie? PAtrzec na swiat glodnymi oczyma wilka...

adriana_ada napisała:

> Gigus, o takie drobiazgi nie chce mi sie spierac w necie:)
                  • konwalia55 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 18:22
                    Czy moge slowko? :)

co zdrowego moze byc w jakims produkcie (ze odpadzie z innych produktow to mniejsza), i ten produkt wysuszamy na proszek i dodajemy do czegos zupelnie innego.

Moze dlatego czipsy moglyby dla mnie nie istniec, podobnie jak wszelkie "przerobione" orzeszki i inne paluszki ;-)

A - jako alergik - szukam dobrego wina bez siarczynow.

W ogole ostatnio brak w mym zyciu namietnosci dla jakiegos pokarmu. Nie ma niczego, co jem maniakalnie i namietnie i jestem w poszukiwaniu nowej namietnosci.

Ostatnio namietnie jem chleb wlasnej roboty, z ubitym ze smietany maslem i swiezym szczypiorkiem. Pycha!

• mariuszg2 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:30
      Tobie mogę powiedzieć Jam jest Pan i wladca...ale takA ziute by wziął wqurf
      • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:35
        mariuszg2 napisał:

> Tobie mogę powiedzieć Jam jest Pan i wladca... (...)

Much? ;-)
        • mariuszg2 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:40
          Ofiary calopalne z dziewic przyjmuje między 21 a 23
          • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:45
            mariuszg2 napisał:

> Ofiary calopalne z dziewic przyjmuje między 21 a 23

A nie boisz się, że jakiś smok, który zasmakował w dziewicach, uzna cię za niebezpiecznego konkurenta i potraktuje cię ogniem ze swojej paszczy?
            • mariuszg2 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 14:53
              Wazny jest świeży oddech a jeśli o mnie chodzi jak smok nie Sra zarem to mozemy się nawet zaprzyjaznic
              • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 15:00
                mariuszg2 napisał:

> Wazny jest świeży oddech a jeśli o mnie chodzi jak smok nie Sra zarem to mozemy
                > się nawet zaprzyjaznic

Moim skromnym zdaniem smok uzna twój piwny oddech za odrażający, więc nie liczyłabym na żadną litość. Zapisz się lepiej do muzułmanów, bo oni przynajmniej po śmierci bzykają dziewice przez całą wieczność.
                • mariuszg2 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 15:33
                  A co mi po bzykaniu dziewicy co ma chustę na twarzy...
                  • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 16:35
                    W raju chust nie noszą.
                    • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 16:49
                      Tu mialam umiescic te slowa: Stokrotko, w islamie zycie po smierci nie istnieje:)
                      • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 17:33
                        adriana_ada napisała:

> Tu mialam umiescic te slowa: Stokrotko, w islamie zycie po smierci nie istnieje
                        > :)

droga ado, życie po śmierci nie istnieje niezależnie od religii. Natomiast muzułmanie wierzą w życie po śmierci, więc daj sobie spokój - to tylko twój prywatny pogląd. ;-)
                      • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:23
                        A te hurysy obiecane terrorystom w życiu po 'bohaterskiej' śmierci?
                        • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:23
                          miało być: w życiu po śmierci
                        • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:40
                          Czy gdziekolwiek w Koranie jest jakakolwiek wzmianka o terroryzmie i poparciu dla niego?
                          • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:43
                            O dzihadzie, czyli walce z niewiernymi jest.
                            • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:51
                              Islam w wersji koranicznej jest religia pokoju, a to wszystko o dzichadzie i niewiernych to dopowiastki tych, ktorzy chca islamu naduzywac, podobnie jak nie stoi w koranie, ze kobieta nic nie znaczy i ma nosic na glowie chuste.
                              • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:57
                                adriana_ada napisała:

> Islam w wersji koranicznej jest religia pokoju, a to wszystko o dzichadzie i ni
                                > ewiernych to dopowiastki tych, ktorzy chca islamu naduzywac, podobnie jak nie s
                                > toi w koranie, ze kobieta nic nie znaczy i ma nosic na glowie chuste.

Chrześcijaństwo w wersji nowotestamentowej jest religią miłości, ale religia jako zjawisko społeczne to zupełnie inna para kaloszy. Dlatego też chrześcijanie często nie mieli i nie mają problemu z zabijniem w imię boga. Dokładnie tak samo jest z islamem rzeczywistym i jego wersją koraniczną. Proszę cię więc, moja droga, nie pieprz głupot.
                                • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:03
                                  Masz calkowita racje, ze po obu stronach istnieja naduzycia, jednak nie maja one nic wspolnego z pokojowymi zalozeniami wiary samej w sobie. Ja jestem osoba wierzaca, jednak wiara jest dla mnie czyms prywatnym, nie wykorztstuje jej w zaden sposob ani w kontaktach miedzyludzkich, ani w celu dyskryminowania wierzacych inaczej.
                                  • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:31
                                    adriana_ada napisała:

> Masz calkowita racje, ze po obu stronach istnieja naduzycia, jednak nie maja on
                                    > e nic wspolnego z pokojowymi zalozeniami wiary samej w sobie.

Pokojowe założenia wiary nic nie znaczą wobec podlych i okrutnych czynów ludzi powodowanych wiarą.
                                    • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:46
                                      Wiem o tym, ale to nie wiara jest winna, tylko ta podlosc siedzi w genach tych ludzi
                                      • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:54
                                        adriana_ada napisała:

> Wiem o tym, ale to nie wiara jest winna, tylko ta podlosc siedzi w genach tych
                                        > ludzi

Wiara jest ludzkim produktem i jako taka nie jest sama w sobie niczemu winna. Natomiast istotą wiary jest stawianie idei i dobra wymyślonych istot ponad dobro ludzi. Dlatego wiara jest złem - islam też.
                              • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:58
                                Owszem, to jest w tradycji, nie w Koranie. Ale jest też w praktyce zamachów terrorystycznych. I jakoś kobiety też mało znaczą w islamie i muszą nosić na głowie te chusty.
                                • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:05
                                  Mona, podawalam przyklady zamachow w Irlandii Polnocnej, gdzie katolicy atakowali spokojnie zyjacych sobie protestantow domagajac sie nawet podzialu przystankow autobusowych na katolickie i niewierne. To byly BBC reportaze, nie chce mi sie tego szukac po raz kolejny. I jeszcze raz wspomne o Brevicku.
                                  • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:25
                                    Zamieszki w Irlandii były chyba już dość dawno i skończyły się. A zamachy islamskich terrorystów to obecna rzeczywistość. Co do Brevicka to nie sądzę, żeby działał z pobudek religijnych.
                                  • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:53
                                    Wiem też, że islam ma różne oblicza. Znam osobiście dwie Polki, które wyszły za muzułmanów, nie muszą chodzić w chustach, jedna ma bardzo udane małżeństwo z egipskim lekarzem, jest szanowana, u drugiej trochę gorzej. Poznałam też w sytuacji zawodowej muzułmankę i muzułmanina z Maroka, z którymi można było się zwyczajnie dogadać. Wiem, że w dużej mierze opieramy się na stereotypach, ale niestety islamski fundamentalizm wyrabia opinię o tej religii.
                                    • konwalia55 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 22:00
                                      Tak, bo bardzo niestety niektorzy wierzacy robia wiecej zlego niz dobrego. Ci wywodzacy sie z wiary katolickiej rowniez.

• znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:11
                                chusta nie jest zla. Te kobiety maja piekne, blyszczace wlosy. Lepiej to chowac.
                                Co innego podly wlos slowianski, ten nikogo nie skieruje na grzeszne mysli.
                                adriana_ada napisała:

> Islam w wersji koranicznej jest religia pokoju, a to wszystko o dzichadzie i ni
                                > ewiernych to dopowiastki tych, ktorzy chca islamu naduzywac, podobnie jak nie s
                                > toi w koranie, ze kobieta nic nie znaczy i ma nosic na glowie chuste.
                                • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:39
                                  Gigus, nie wiem skad taki post, muzulmanie nie maja w zwyczaju dyskryminowania slowian, a odwrotnie jak najbardziej.
                                  • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:42
                                    adriana_ada napisała:

> Gigus, nie wiem skad taki post, muzulmanie nie maja w zwyczaju dyskryminowania
                                    > slowian, a odwrotnie jak najbardziej.

Muzułmanie (nie wszyscy oczywiście) mają w zwyczaju dyskryminowanie inaczej myślących podobnie jak chrześcijanie.
                                    • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 09:24
                                      Nie wszyscy, chociaz siostra mojego dziadka byla nie z tych najmilszych. Typowa Palestynka, a oni maja w zwczaju czuc sie ponad, chociaz moj dziadek taki nie jest. Z kolei jego siostra niecierpiala ziecia i miala w zwyczaju do wnuczki rzucac tekstem, ze jest lumpenproletariatem i slowianskim nie wiem jakich slow uzywala. Czasy sie jednak zmienily.
                                  • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:51
                                    nie pisalam o dyskryminacji.
                                    Uwazam, ze piekne, blyszczace i kuszace wlosy nalezy zakrywac. Wlos zlosliwy, jak mawiala moja fryzjerka, podly, cienki, nieblyszczacy, niepodatny - wlos slowianski - nikogo normalnego nie podnieca i mozna go pokazywac. A nalezy go chronic od slonca!

adriana_ada napisała:

> Gigus, nie wiem skad taki post, muzulmanie nie maja w zwyczaju dyskryminowania
                                    > slowian, a odwrotnie jak najbardziej.
                                • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:40
                                  znana.jako.ggigus napisała:

> chusta nie jest zla. Te kobiety maja piekne, blyszczace wlosy. Lepiej to chowac.

Chusta sama w sobie nie jest zła. Natomiast chusta jako element zniewolenia kobiet usprawiedliwianego religijnymi bzdurami jest wybitnie zła.
                                  • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:53
                                    oczywiscie.
                                    Prosze nie bierz mojej wypowiedzi tak calkiem serio.

stokrotka_a napisała:

> znana.jako.ggigus napisała:
                                    >
                                    > > chusta nie jest zla. Te kobiety maja piekne, blyszczace wlosy. Lepiej to
                                    > chowac.
                                    >
                                    > Chusta sama w sobie nie jest zła. Natomiast chusta jako element zniewolenia kob
                                    > iet usprawiedliwianego religijnymi bzdurami jest wybitnie zła.
                  • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 16:46
                    mariuszg2 napisał:

> A co mi po bzykaniu dziewicy co ma chustę na twarzy...

Gorzej jak ma tradzik na tle hormonalnym ...
                • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 16:45
                  stokrotka_a napisała:

> derff napisał:
                  >
                  > > Mówcie sobie co chcecie ale wczoraj oglądałem w TV wypowiedzi lekarzy na
                  > temat
                  > > cudów w medycynie. To daje do myslenia
                  >
                  > Dzięki intronizacji Chrystusa oraz gorącym modlitwom prawdziwie wierzących cuda
                  > w medycynie zastąpią w przyszłości całą służbę zdrowia w RP, dzięki czemu budż
                  > et państwa zaoszczędzi mnówstwo pieniędzy.

Stokrotko, w islamie zycie po smierci nie istnieje:)
            • obrotowy Ten Wawelski, biedaczyna 03.05.18, 15:33
              cierpi ostatnio na notoryczny brak gazu i niedomaga.

w miedzyczasie - mozna mu cos capnac...
              • mariuszg2 Re: Ten Wawelski, biedaczyna 03.05.18, 16:11
                Ooo! Bocian
                • obrotowy Wawelski, to biedaczyna - ale oddajmy mu hold: 03.05.18, 21:03
                  bo nasz, krajowy, jezd:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Smok_wawelski#/media/File:Krakowdragon.jpg
    • ultimate.strike Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 18:54
      No to Bóg bardzo lubi szwedzki death metal.
      • mariuszg2 Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:32
        Jest burza i leje a ja jestem w samych slipkach w aucie... pozdrawiam kiltowców.. .. ps. Kiedy jest dzień slipkowcow?
    • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:25
      potworski napisał:

> =bo jeśli tak, to mam nadzieję, że lubi Lays'y z pieca o smaku paprykowym,

Myślę, że jest, miło że myslisz o Nim nawet w kontekscie chipsów

------
      www.youtube.com/watch?v=Lb4I4MH7PWk

inspiracjemoje.blogspot.com/
      • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:35
        mona.blue napisała:

> Myślę, że jest, miło że myslisz o Nim nawet w kontekscie chipsów

Idę o zakład (1000 do 1), że on nie myśli o potworskim. :-)
        • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:37
          A ja wiem na pewno, że Bóg myśli o nim, tak jak o każdym z nas.
          • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:51
            mona.blue napisała:

> A ja wiem na pewno, że Bóg myśli o nim, tak jak o każdym z nas.

Założysz się ze mną o to, że bóg nie myśli o potworskim? Stawiam 1000 do 1, że nie myśli. :-)
            • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:52
              stokrotka_a napisała:

> Założysz się ze mną o to, że bóg nie myśli o potworskim? Stawiam 1000 do 1, że
              > nie myśli. :-)

Założę się.
              • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 20:59
                mona.blue napisała:

> Założę się.

Ile stawiasz? Jeśli 1000 PLN, to zgłoś się do mnie po milion peelenów, gdy zdobędziesz dowód, że coś co nie istnieje potrafi myśleć. :-)
                • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:05
                  Nie chodzi mi o nick, tylko o osobę, która się za nim kryje.
                • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:06
                  A jeżeli chodzi o Boga to On jak najbardziej istnieje.
                  • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:11
                    mona.blue napisała:

> A jeżeli chodzi o Boga to On jak najbardziej istnieje.

To prawda, istnieje w mózgach wyznawców tak jak tysiące innych wymyślonych bogów i bogiń. Problem w tym, ze wraz ze śmiercią mózgu umiera bóg zagnieżdżony tamże. ;-)
                  • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 21:18
                    mona.blue napisała:

> A jeżeli chodzi o Boga to On jak najbardziej istnieje.

A tak na marginesie, różnica między mną a tobą w kwestiach religijnych jest bardzo mała - ty nie wierzysz w tysiące bogów i bogiń oprócz jednego, a ja nie wierzę w te same tysiące i jednego więcej. :-)
                    • mona.blue Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 22:26
                      W zasadzie to mogłybyśmy w nieskończoność ciągnąć tę dyskusję, ja już na dzisiaj mam dosyć, nie dlatego, że brak mi argumentów, tylko dlatego, że brak płaszczyzny porozumienia.
                      • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 22:34
                        Ja tam argumenty mam, ale zwyczajnie nie mam sily, zmeczona jestem
                      • stokrotka_a Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 03.05.18, 23:11
                        mona.blue napisała:

> W zasadzie to mogłybyśmy w nieskończoność ciągnąć tę dyskusję, ja już na dzisia
                        > j mam dosyć, nie dlatego, że brak mi argumentów, tylko dlatego, że brak płaszcz
                        > yzny porozumienia.

Nie może być porozumienia pomiędzy wolnością światopoglądową a narzucaniem innym praw wynikających z wiary w gusła. Może być tylko pokojowe współistnienie, pod warunkiem że wierzący nie będę próbować wciskać religii do świeckiego prawa, usuną swoje symbole religijne z przestrzeni wspólnej (publicznej) i uszanują konstytucyjną neutralność światopoglądową państwa. W swoim prywatnym życiu wierzący mogą oddawać się swoim praktykom religijnym do woli, pod warunkiem, że nie krzywdzą innych.
                        • obrotowy krotka... 03.05.18, 23:37
                          seks, to nie jest zadna krzywda
                          dla nikogo.
                          wez te moje sugestie w koncu pod uwage.
            • obrotowy ja sie zaloze. 03.05.18, 20:58
              stokrotka_a napisała:
              > Założysz się ze mną o to, że Pan Bóg nie myśli o potworskim?
              Stawiam 1000 do 1, że nie myśli. :-)

nie musi.
              gdyz wie, ze potworski mysli o Nim.
              inaczej nie uczylby Wrony palic Maryche.
              • stokrotka_a Re: ja sie zaloze. 03.05.18, 21:05
                obrotowy napisał: (...)

Daj spokój, gośka, jako przechrzta nie istniejesz w sensie katolickim. ;-)
                • obrotowy slaba jstes, krotka, w czytaniu. 03.05.18, 21:39
                  stokrotka_a napisała:
                  jako przechrzta nie istniejesz w sensie katolickim. ;-)

slaba jestes krotka w czytaniu.
                  - od lat tu pisze, ze jestem evangelikiem.
                  a do tego nie trza sie przechrzcic.
                  • mona.blue Re: slaba jstes, krotka, w czytaniu. 03.05.18, 21:45
                    Poza tym katolicy nie negują protestantów, tylko są za ekumenizmem.
                  • stokrotka_a Re: slaba jstes, krotka, w czytaniu. 03.05.18, 22:10
                    obrotowy napisał:

> slaba jestes krotka w czytaniu.
                    > - od lat tu pisze, ze jestem evangelikiem.
                    > a do tego nie trza sie przechrzcic.

gośka, nie miałam na myśli przechrzczenia w sensie dosłownym. Z punktu widzenia KRK jesteś odszczepieńcem i heretykiem.
                    • obrotowy nadal slaba jestes, krotka, w wierze... 03.05.18, 22:48
                      ale jako niewierzaca (czyli laiczka) - to zrozumiale

nie.

dla katolikow jestem "odszczepiencem" i rebeliantem - ale nie jestem dla nich heretykiem.

oni zas (KK) - sa dla nas zastyglymi konserwatystami.
                      • stokrotka_a Re: nadal slaba jestes, krotka, w wierze... 03.05.18, 23:01
                        obrotowy napisał:

> dla katolikow jestem "odszczepiencem" i rebeliantem - ale nie jestem dla nich h
                        > eretykiem.

Jesteś (choć zapewne nie dla wszystkich) - niezależnie od swoich pobożnych życzeń. :-)
                        • mona.blue Re: nadal slaba jestes, krotka, w wierze... 03.05.18, 23:06
                          Nie jest.
                          • stokrotka_a Re: nadal slaba jestes, krotka, w wierze... 03.05.18, 23:14
                            mona.blue napisała:

> Nie jest.

Mow za siebie - znam osobiście katolików, dla których jest heretykiem i grzesznikiem, który popełnił grzech śmiertelny.
                            • obrotowy I adal slaba jestes, krotka, w wierze... 03.05.18, 23:35
                              ty, krotka, ale ciongle z nimi vudke pijam (znaczy sie z katolami)

i jeszcze zaden z nich mnie nie pobil...
                              nieskromnie pewnie uwazaja, ze jak (JA) nie uwazam Chrystusa i Matke Boska
                              - za Pare Krolewska Polski - to to moze to jeszcze nie powod do bojki ?
                              • stokrotka_a Re: I adal slaba jestes, krotka, w wierze... 04.05.18, 07:59
                                obrotowy napisał:

> ty, krotka, ale ciongle z nimi vudke pijam (znaczy sie z katolami)
                                >
                                > i jeszcze zaden z nich mnie nie pobil...

Widzisz, gośka, z nich tacy katolicy jak z ciebie ewangeliczka/protestantka czy tam cokolwiek. ;-)
                                • obrotowy I nadal slaba jestes, krotka, w wierze... 10.05.18, 21:37
                                  zosiu.
                                  wole byc maly w kasie, niz w seksie...
    • obrotowy Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 20:55
      ale krotka sie tego wypiera.

wyladuje w najciemniejszym miejscu w Niebiosach...
      (blisko Piekla - ale tam tez grzeja :)
      • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:01
        obrotowy napisał:

> ale krotka sie tego wypiera.
        >
        > wyladuje w najciemniejszym miejscu w Niebiosach...
        > (blisko Piekla - ale tam tez grzeja :)

obawiam się, że najpierw będzie musiała odpokutować swoje w czyśćcu
        • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:02
          mona.blue napisała:

> obawiam się, że najpierw będzie musiała odpokutować swoje w czyśćcu

Takie bajeczki możesz opowiadać biednym dzieciom. :-)
          • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:04
            stokrotka_a napisała:

> mona.blue napisała:
            >
            > > obawiam się, że najpierw będzie musiała odpokutować swoje w czyśćcu
            >
            > Takie bajeczki możesz opowiadać biednym dzieciom. :-)

Okaże się po tamtej stronie
            • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:07
              mona.blue napisała:

> Okaże się po tamtej stronie

Tamta strona to też bajeczka dla ludzi, którzy zatrzymali się na etapie wiary w św. Mikołaja. :-)
              • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:19
                stokrotka_a napisała:

> mona.blue napisała:
                >
                > > Okaże się po tamtej stronie
                >
                > Tamta strona to też bajeczka dla ludzi, którzy zatrzymali się na etapie wiary w
                > św. Mikołaja. :-)

To jednak prawda. A św. Mikołaj istniał, był biskupem znanym z dzieł charytatywnych.
                • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:22
                  mona.blue napisała:

> To jednak prawda.

Prawdą jest to, że ludzie wierzą w różne bzdury np. w to, że Ziemia jest płaska.

> A św. Mikołaj istniał, był biskupem znanym z dzieł charytatywnych.

Przecież wiesz, że nie to miałam na myśli. :-)
                  • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:27
                    stokrotka_a napisała:

> Prawdą jest to, że ludzie wierzą w różne bzdury np. w to, że Ziemia jest płaska.

Tak jak i tę bzdurę, że Bóg nie istnieje.
                    >
                    • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:34
                      mona.blue napisała:

> Tak jak i tę bzdurę, że Bóg nie istnieje.

Logicznie rzecz biorąc, wiara w boga jest tym samym, co wiara w płaską Ziemię. :-)
                      • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:40
                        stokrotka_a napisała:

>
                        > Logicznie rzecz biorąc, wiara w boga jest tym samym, co wiara w płaską Ziemię.
                        > :-)

Z Twojego punktu widzenia, z mojego odwrotnie.
                        • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:44
                          mona.blue napisała:

> Z Twojego punktu widzenia, z mojego odwrotnie.

W logice nie istnieje punkt widzenia oparty na przesądach. :-)
                          • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:47
                            Z punktu widzenia logiki nie da się udowodnić istnenia Boga tak jak i jego nieistnienia :)
                            • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:50
                              mona.blue napisała:

> Z punktu widzenia logiki nie da się udowodnić istnenia Boga tak jak i jego niei
                              > stnienia :)

Ale ja nie pisałam o udowadnianiu istnienia lub nieistnienia boga, tylko o braku guseł w logice. :-)
                              • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:55
                                Gusła to mogą być w New Age albo jakiejś starosłowiańskiej religii, nie w chrześcijaństwie.
                                • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 22:06
                                  mona.blue napisała:

> Gusła to mogą być w New Age albo jakiejś starosłowiańskiej religii, nie w chrze
                                  > ścijaństwie.

Przecież w swej istocie chrześcijanstwo to te same gusła tylko ubrane w inne słówka i puste rytuały. :-)
                    • konwalia55 Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:38
                      Mona, ale chyba pojecia wiary i samej wiary nie mozna w zaden sposob wiazac z pojeciem bzdury? Ani w pozytywnym, ani w niegatywnym ujeciu. Jesli ktos nie wierzy w istnienie Boga (jakiegokolwiek) to nie oznacza to, iz jest to bzdura.
                      Sa ludzie wierzacy i nie wierzacy....
                      • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:43
                        Ja tylko odwróciłam argument Stokrotki, może to faktycznie nie brzmi dobrze. Brak wiary to dla mnie raczej zubożenie swojego życia.
                        • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:48
                          mona.blue napisała:

> Brak wiary to dla mnie raczej zubożenie swojego życia.

A dla mnie wiara to zubożenie życia, ponieważ wymaga ślepego podporządkowania dogmatom i zawęża horyzonty myślowe. :-)
                          • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:56
                            To masz nieprawidłową wiedzę o religii chrześcijańskiej, która zakłada wolność.
                            • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 22:04
                              mona.blue napisała:

> To masz nieprawidłową wiedzę o religii chrześcijańskiej, która zakłada wolność.

Nie rozśmieszaj mnie, kochana. :-) Pięknymi założeniami piekło jest wybrukowane. :-D
                            • znana.jako.ggigus Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 04.05.18, 08:21
                              grzech pierworodny jest wolnoscia?
                              ciekawe podejscie
                              mam cos, za co nie mam zadnej odpowiedzialnosci, do czego sie nie przyczynilam i to ma byc wolnoscia?

mona.blue napisała:

> To masz nieprawidłową wiedzę o religii chrześcijańskiej, która zakłada wolność.
                              >
          • konwalia55 Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:08
            Takie bajeczki możesz opowiadać biednym dzieciom. :-)

A dlaczego biednym?
            • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:13
              konwalia55 napisała:

> A dlaczego biednym?

Bo dzieci, które są narażone na słuchanie takich bzdur są biedne (nie w sensie materialnym).
              • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:21
                stokrotka_a napisała:

>
                > Bo dzieci, które są narażone na słuchanie takich bzdur są biedne (nie w sensie
                > materialnym).

Biedne to są te dzieci i ci dorośli, którzy o Bogu nie słyszeli.
                • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:23
                  mona.blue napisała:

> Biedne to są te dzieci i ci dorośli, którzy o Bogu nie słyszeli.

Biedni to są dorośli, którzy nie wyrośli z wiary w gusła i kościelnej indoktrynacji. :-)
                  • mona.blue Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:29
                    Biedni, bo są pozbawieni pomocy napdprzyrodzonej, ze wszystkim musza radzić sobie sami z najtrudniejszymi problemami życiowymi, bez nadziei w tym życiu i na życie wieczne.
                    • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:36
                      mona.blue napisała:

> Biedni, bo są pozbawieni pomocy napdprzyrodzonej, ze wszystkim musza radzić sob
                      > ie sami z najtrudniejszymi problemami życiowymi, bez nadziei w tym życiu i na ż
                      > ycie wieczne.

Wierzący też nie mają żadnej pomocy nadprzyrodzonej - oni tylko się łudzą. :-)
                  • konwalia55 Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:31
                    stokrotka_a napisała:

Biedni to są dorośli, którzy nie wyrośli z wiary w gusła i kościelnej indoktrynacji. :-)

To moze wyjasnij, co znaczy wg ciebie "biedny dorosly, biedne dziecko", w kontekscie wiary. Gdyz piszac to, co piszesz, niejako odmawiasz ludziom prawa w wiare w Boga (juz nawet nieistotne ktorego).

• stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:37
                      konwalia55 napisała:

> To moze wyjasnij, co znaczy wg ciebie "biedny dorosly, biedne dziecko", w konte
                      > kscie wiary. Gdyz piszac to, co piszesz, niejako odmawiasz ludziom prawa w wia
                      > re w Boga (juz nawet nieistotne ktorego).

Nie, moja droga, nikomu nie odmawiam prawa do głupoty. To prawo wrodzone. :-)
                      • obrotowy Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:42
                        stokrotka_a napisała:
                        nikomu nie odmawiam prawa do głupoty.

alesz tobie, krotka, drogi do beznadziei i wiecznej ciemnosci tesz nie odmawiamy.
                        • konwalia55 Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:51
                          obrotowy napisał:

alesz tobie, krotka, drogi do beznadziei i wiecznej ciemnosci tesz nie odmawiamy.

....i jeszcze do braku tolerancji i zrozumienia, ze sa ludzie, ktorzy wierza w (swojego) Boga i kieruja sie wartosciami niesionymi przez te wiare - bym jeszcze dodala.
                          • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 22:01
                            konwalia55 napisała:

> ....i jeszcze do braku tolerancji i zrozumienia, ze sa ludzie, ktorzy wierza w
                            > (swojego) Boga i kieruja sie wartosciami niesionymi przez te wiare - bym jeszcz
                            > e dodala.

To prawda, nie toleruję narzucania niewierzącym praw przez wierzących na podstawie religijnych przekonań, ale uznaję prawo każdego człowieka do wiary w cokolwiek pod warunkiem, że wiara ta nie powoduje krzywdzenia innych. Rozumiesz to, moja droga?
                        • stokrotka_a Re: Myślimy, że Bóg jest w każdym z Was 03.05.18, 21:57
                          obrotowy napisał:

> alesz tobie, krotka, drogi do beznadziei

Ależ gośka, ja mam nie tylko nadzieję, ale nawet pewność. :-)

> wiecznej ciemnosci tesz nie odmawiamy.

Biedna owieczko, wyrośniesz kiedyś z guseł, czy jednak jesteś przypadkiem beznadziejnym? :-)
                          • obrotowy Myślimy, że Bóg jest i w tobie. 10.05.18, 21:42
                            viem.
                            to dyskomfort.
                            dla ateistki.

ale trzeba z tym jakos umrzec.
    • znana.jako.ggigus Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:24
      no i?
      adriana_ada napisała:

> Pokarm dla malych dxieci tez zawiera sproszkowana serwatke
      • adriana_ada Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 04.05.18, 08:35
        No i co w niej niezdrowego?
    • kazjenka Re: Myślicie, że Bóg jest w każdym z nas? 10.05.18, 21:35
      Zostań wyznawcą Latającego Potwora Spaghetti i jedz tylko makaron. Pozbędziesz się wątpliwości :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka